|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Ciotka to jeszcze tak fajnie opowiada
![]() ------------------------------------------------------ Któraś ma jakieś wieści od Eydrith? Coś się dawno nie odzywała
|
|
|
|
#1623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej zajrzałam na chwilkę, doczytałam jedną stronę i chyba muszę się położyć
dziecko mnie tak uciska coś dzisiaj że nie mogę usiedzieć mam nadzieję że to przejściowe, bo w moim odczuciu, to jeszcze wcześnie na takie znęcanie się nad matką - wydaje mi się że dziś mi się zaczął 30tc dopiero...Cytat:
Nautiz sliczny rozek Integra: znalazłam w końcu Twoje paputki - śliczności Cytat:
np. mojej koleżance pediatra powiedział że z jej piersi to mleka nie będzie... i kazał przejść na mm, albo chociaż dokarmiać - a ona miała pokarm, tylko dziecko słabo ssało - w sumie przy drugim dziecku ten sam problem i też miała podawać mm... po kontakcie z poradnią laktacyjną zrobiła jak jej poradzili (zakazali podawać mm całkowicie, tylko dokarmiać ściągniętym łyżeczką, strzykawką, albo z kubka i jakieś metody na to żeby dziecko nie spało przy piersi podali) i karmiła tylko piersią do 6mż, a potem normalnie wprowadziła pokarmy a dzieci dalej na mleku z piersi jechały do 2 lat (jej synek trochę krócej, bo zaszła w drugą ciążę, ale ogólnie bez żadnych problemów potem, a na pewno pokarmu jej nie brakowało skoro dała radę i karmić i ściągać bardzo fajny wózeczek ![]() ja będę mieć stary po synku jeszcze - już czwarte dziecko w nim pojeździ - tylko że my mieliśmy dwa - gondolkę na krótko taką najtańszą wybrałam (tzn tam jest 3w1, ale ze spacerówki korzystałam rzadko, bo ciężka, a nie znalazłam nigdzie 3w1 spełnniającego wszystkie moje wymagania = np. duża gondola, a do tego lekkiego), więc założenie było takie że potem kupimy lekką spacerówkę porządnej jakości jak tylko dziecko będzie mogło w takiej jeździć...
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1625 |
|
Wtajemniczenie
|
Integra numer niezły z ta Komunią
Ne wiem wlaśnie też się zastanawiałam.. gdzie wsiąkła.. Maluszek daje czadu w brzuszku.. Najgorzej jak teraz rączka na pęcherz albo główka to klękam.. Malwiska czekamy na relację |
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1627 |
|
Wtajemniczenie
|
Malwiska kciuki zacisniete..za Oliwkę
|
|
|
|
#1628 |
|
Rozeznanie
|
Malwiska czekam na relację
|
|
|
|
#1629 |
|
siedzę i myślę
|
A to mój brzuch od początku ciąży: )
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Weszła więc jakieś 20-30 i moja kolej.
Dzisiaj mam bardzo niskie cukry 83, 86,93,104, 80.... niskie cukry niby zwiastuja poród hehe Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska, trzymam kciuki za wizytę
![]() debesciara, ja bym dała pieniądze. 200 zł to wystarczająco, zdecydowanie karolina, super! Piękna pamiątka No a brzuszek w ogóle śliczny Odebrałam wyniki badań krwi i napiszę jedno...
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-05-09 o 16:52 |
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i białe krwinki przy górnej granicy
|
|
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() MALWISKA ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nautiz wlasnie wczoraj przyszedl mi identyczny termometr, mam mieszane uczucia, mierzylam tempke wszystkim domownikom i kazdemu wychodzi inna, a 36.6 to rzadkosc nie wiem czy ja zle mierze, ale nawet jak mierze tej samej osobie 2 razy z rzedu to co innego pokazuje.A opinie czytalam o roznych termometrach i wszedzie byly i dobre i zle. Bambusiek a na co konkretnie skladali reklamacje znajomi? joanna, malwiska, Fame, simka sliczne brzuszki ![]() joanna tobie przystopowal chyba ![]() simka ja mam chyba taki jak ty, pozniej zrobie fotke. celebrinfea obys dotrwala chociaz do 35tc ![]() Nadrabiam reszte
|
|
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Asia to ty chyba kochana wiellllkiego brzucha nie widziałaś ![]() ![]() Celebrinfea - Robaczek - współczuję twardnienia i łączę się w bólu z Tobą Integra - no takie cudo ten hipek ! też takiego chcę !!! Fame - ja też się tak czułam 2 tyg temu -tż też mi wmawiał, że pewnie przeziębienie ale czułam, że nie i w końcu samo przeszło po kilku dniach - więc życzę tego samego prezenty - czasami jest tak, że biedniejszy da więcej niż bogaty (mam przykład brata ciotecznego tż -katastrofa, że aż wstyd normalnie ) a jeśli chodzi o to ile ludzie dają to w różnych rejonach Polski jest różnie bardzo - u nas na wesele daje się 500-600 zł para a ciocia moja ma rodzinę gdzieś na północy i też tyle dali to młodzi byli tacy zaskoczeni, że to strasznie dużo bo u nich daje para 200 zł i chcieli im część oddać a na komunię to się nie orientuję dokładnie - w tamtym roku -komunia w Krakowie moi rodzice dali 500 zł a my chyba 300 o ile dobrze pamiętam ... - ale to najbliższa rodzina jest Tekla - ja też słuchałam poważnej muzyki w ciąży, przykładałam pozytywkę do brzucha a jak się mały urodził to nie chciał wogóle tego słuchać a kiedyś przez przypadek usłyszał pitbula & marc anthony i tylko przy tym się uspokajał i przestawał płakać - i tak przez jakieś pół roku ![]() karolina - super zdjęcia -też takie mam z pierwszej ciąży a teraz to jakoś zaniedbałam niestety |
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
robaczek, karolina sliczne brzuszki
debesciara na prezent nic nie poradze, ja bardziej mysle pod katem ile sie u nas daje. Niestety za tydzien jestem na komuni u chrzesniaczki i w moim przypadku dac 1000zl to za malo, norma jest 1300 i wiecej. Dziadkowie daja po 1000. Masakra. Jako zwykli goscie dalibysmy pewnie z 400-500zl ![]() A nizej moj bebzolek
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2014-05-31 o 06:09 |
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się po. Wszystko ok, moja cora ma murzynski nos hehe waży 1392. Lekarz stwierdził ze nie przekroczy 4kg. Twarz jak zwykle zaslaniala jedną ręką.... ale i tak jest śliczna
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Obroccie sobie komputery bo jak zwykle z telefonu mam do gory nogami
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję udanej wizyty ![]() Mój Syn też na każdym USG trzyma łapki na buzi, albo łapki i nóżki. Na jednym tylko się odsłonił całkowicie ![]() rybka, brzuszek piękny Ale tak w pierwszym momencie pomyślałam sobie, że taka chuda w pupie jesteś a później uświadomiłam sobie właśnie, że to do góry nogami
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-05-09 o 17:36 |
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
MALWISKA masz zdjęcie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do wagi to wiesz rybka Ty to masz parę, żeby do zdjęcia na głowie stawać
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Raczkowanie
|
Rybka czy zdj jest do góry nogami? Hi hi....
Dużo kasy dajecie. Moje zdanie jest takie, że najlepszy jest prezent, nie kasa. Mój młody dostał aparat foto, choć mieliśmy. Ale to był jego i był bardzo zadowolony Mam 180cm wzrostu, 102 cm w obwodzie i 6kg+ |
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
malwiska
ale to ze sie urodzi nie wieksze jak 4kg to... w koncu nie az tak czesto rodza sie dzieci z waga powyzej 4. Chyba ze chodzilo o to, ze ty cukrzycowa ![]() mamaya, sunfire haha ma sie talent jak trzeba to i na rzesach stane ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() Wiem, z ta kasa to przegiecie :/ ale jak duzo daja to duzo trzeba oddac wciaz mysle nad prezentem, ale jak juz to za czesc, zeby pamiatka byla.
|
|
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam kolejną stronę - w tym tempie za 2 dni będę tydzień w tyle
Cytat:
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
Teraz mi się przypomniało, że w zeszłym roku mieliśmy komunię. Mały nie dostał kasy na prezent, ale dostał tablet który i chciał i elektryczną hulajnogę. Od babci dostał pieniądze i łańcuszek złoty, a od reszty nie wiem.
|
|
|
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
rybka - zgrabniutki brzuszek i jak wysoko
dziewczyny z tymi wcześniejszymi porodami to chyba jakaś plaga dosłownie - z miesiąc temu pisałam, że żona kolegi tż urodziła prawie 2 mies wcześniej a wczoraj się dowiedziałam, że szwagierka koleżanki miała termin na 27 maj a urodziła 26 kwietnia, moja koleżanka z podstawówki miała termin na początek lipca a urodziła teraz w nocy z wtorku na środę wszystkie 3 mają dziewczynki postanowiłam, że muszę do końca tyg spakować torbę do końca wkońcu |
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
To jedno ze zdjęć, robione w ruchu bo wracAmy do domu no i mię ręka trzęsła ale myślę ze jako tako. Najwyżej w domu zrobię jeszcze raz
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1649 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki Cytat:
Musimy jeszcze temat omówić, dzięki dziewczyny za podpowiedzi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|||||
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
A tu widać ustka, ogólnie usta i nos ma bardziej po mnie. I już wiem co mnie gmera po prawej stronie na dole - jej rączka bo dokładnie w tym miejscu ma główkę a przy główce rączka
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-05-09 o 18:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

mam nadzieję że to przejściowe, bo w moim odczuciu, to jeszcze wcześnie na takie znęcanie się nad matką - wydaje mi się że dziś mi się zaczął 30tc dopiero...