|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
|
|
#2762 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
Może ktoś inny powinien jej delikatnie zwrócić uwagę, aby na ślubie zachowywała minimum kultury, np. Twoje kuzynostwo, a jej dzieci? Cięzka sprawa do ogarnięcia ...
|
|
|
|
|
#2763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak już będą gadać to o niej a nie o Tobie zawsze możesz uprzedzić znajomych i rodzinę TŻ że tak się zachowuję. Gdybym ja tak myślała to musiałabym nie zaprosić babci bo babcia co sie czegoś napije to sie dusi dławi krztusi i wygląda jakby miała ducha wyzionąć ale rodzinę TŻ uprzedziłam że tak jest a moja rodzina o tym wie
|
|
|
#2764 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć cześć, czas pędzi jak szalony, brakuje mi doby!!
suknia wisi i kusi , dziękuję za miłe słowa niesamowity stres mnie dopada, już rodzina do mnie wydzwania, przyjaciele wypytują czy coś trzeba pomóc... och szalństwo! ![]() Nie nadrobiłam wszytskiego, przepraszam ![]() rabbitka fajny pomysł z tym iPodem ![]() ysia cudnie wyglądaliście <3 Anesthesia śliczna biżuteria ![]() Opiumalfa Dla mnie to jest kpina. Wystarczy już paradoksów w tym kraju. Już podatek od deszczówki jest i tak zwany klimatyczny. Może jeszcze wprowadźmy podatek od ilości uprawnianych stosunków seksualnych? ![]() activelifestyle cieszę się, że zaakceptowany pomysł z gipsówką! ![]() Lg_ago wycinasz deskę, ścierasz jej brzegi i całość papierem ściernym a na koniec malujesz impregnatem albo lakierem Sama robiłam coś takiego na zaliczenie przedmiotu. Mech wzięłam z lasu można go zasuszyc i też ładnie wygląda.pysia1987 też podoba mi się ta dekoracja, pasuje do wnętrza ![]() iliy piękne butki! ![]() adziia13 Zostało nam 8 dni do ślubu!! zły jeż my prosimy o czekoladki ![]() bardorja, myboyismine głowa do góry, pisałam już, że i u mnie sporo odpadło . Trudno! Jak to mówi mój tż: "Ważne że nas nie zabraknie bo przecież to nasz ślub" ![]() alucior gratuluję butów ![]() Atomoowka To już jutro !Trzymam kciuki! Będzie pięknie! życzę Wam przepięknego ślubu i cudownego życia razem!czekooczekolada gratuluję zmiany kodu ![]() Kasiulenkowo szybciutko zlecą te 3 miesiące!Linaewen gratuluję zakupów! ![]() waniliowelove Witam nową PM ![]() zakrecona_kropka hahahaha doby tekst oj śmiesznie jest przynajmniej macie co wspominać ja byłam świadkową a świadek na tym weselu musiał przepychać wc bo obsługi do toalet nie było to był dopiero przypał
|
|
#2765 |
|
Raczkowanie
|
Oluska - ja bym ciocię zaprosiła
|
#2766 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2767 |
|
Wtajemniczenie
|
Oluska - jak nie masz kontaktu z ta ciocia, większość rodziny tez serdnio, to ja bym nie zapraszala... ale wiadomo, ze to zalezy od indywidualnego podejścia, jednak jesli pojawia sie problem z kim taka osobe posadzic ,to dla mnie juz wyrazny sygnal, zeby nie zapraszac, sama mam odrobine analogiczna sytuację i nie zapraszam takiej osoby.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2768 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzięki za informacje, o co prosicie zamiast kwiatów. U mnie też by się przydało
czy inszy zamiennik, zastanowię się. ![]() Gratuluję 3 miesięcy DŚ. I 99 dni. ![]() Cytat:
![]() Osobiście pójdę w jakiś delikatny zimny róż, ale ja taka przygaszona kolorystycznie jestem. ![]() Cytat:
Fajne jest uczucie, jak antybiotyk zacznie działać. ![]() Super zdjęcia, powtórzę się - piękna z Was para. ![]() Cytat:
LadyComp faktycznie ma zbójecką cenę, a ja mam wrażenie że ten sam efekt osiągnę przy termometrze za 15 zł, rysowaniu wykresu i znajomości teorii. Albo taką mam nadzieję. ![]() Cytat:
Ja bym nie zapraszała. Po co robić sobie taki problem.
napisałam post na wizażu, a powinnam się uczyć Edytowane przez zły jeż Czas edycji: 2014-05-09 o 16:34 Powód: zamiast "efekt" napisałam "fakt" o_O |
||||
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
anka Wg mnie decyzja o różnych obrączkach wcale nie jest szokująca - przede wszystkim najwazniejsza jest Wasza wygoda. Co Wam z jednego modelu, skoro będzie się go Wam niedobrze nosiło albo wyląduje gdzieś w szafie.
karolinuuusia Świetne Le_lena Niestety takie ryzyko zatrudniania znajomego i zaufania w każdej kwestii. Ale najważniejsze, że macie już dobre zastępstwo ![]() Atomoowka Szkoda, że nie było eustom Ale Twoj próbny bukiet wygląda pięknie, kolory są obłędne swiat_katarzyny Wypróbuję te sztuczne rzęsy - koszt jest niewielki. Do 1:1 nie jestem przekonana, o ile tutaj dziewczyny zamieszczały swoje zdjęcia, wyglądały super. Ja bym się źle czuła, wolę trochę naturalniej. Mascara odpada ![]() Jeśli Wam nie powiedzieli wcześniej, to niewiele w tym Waszej winy. Szczeperka Nie trafisz, u Ciebie to sytuacja awaryjna, a nie efekt dlugo przemyślanej decyzji. Anesthesia Szkoda, że się nie udało, ale jakbyś miała podobne dylematy - zaproszenia z Timesem naprawdę dobrze wyglądają. To nie Comic Sans, żeby się wstydzić ![]() Wg mnie zaproś ten najbliższy trzon, pewnie więcej zachodu z zapraszaniem każdego oddzielnie, ale jednak lepiej żebyście świętowali Wasz dzień z bliskimi Wam osobami, a nie przygodnymi. Lg_ago Oba wzory świetne, młotkowanie jest fajniejsze, ale wiadomo - nie każdemu się podoba. Panna Izabela Też toczek mnie nie przekonuje - lepiej opaska, kwiat lub grzebień, zwłaszcza do tcyh fryzur ![]() ysia Zachwycam się Waszymi zdjęciami - świetny wybór fotografa No i już możecie cieszyć się zdjęciami ![]() Lemon_drop Powodzenia z bielizną ![]() Opium Czytałam o tym podatku w kontekście darowizn od prezentów komunijnych. A w tym temacie - TŻ niestety obecnie ma sporo papierologii do zgłaszania darowizn od rodziców na poczet wesela. activelifestyle Super to wygląda, obie wersje są obłędne. Co do stroju TŻ-ta - fajnie, jakby miał drugi garniak - zostanie mu. Jeśli chce ten sam strój, to poszalejcie z dodatkami, a nikt nie zwróci uwagi na to, że to ten sam. bardorja Powiedzieć normalnie, że niestety nie ma tyle miejsc, ile byście chcieli, stąd w pierwszej kolejności noclegi mają osoby przyejżdżające z daleka. Swoją drogą trochę nie ogarniam, jak osoby mieszkające tak blisko mogą żądać noclegu Jeśli koleżanka wcześniej wiedziała o Waszym terminie, to niefajnie. Kasiulenkowo Widziałam te buty w dwukolorowym welurze (fuksja) i powiem, że wyglądają super. Dobry wybór ![]() myboyismine Świetne auto ![]() pysia Cena mnie zabiła ![]() A dla gości może to co proponowała Anesthesia ? Na imprezach naprawdę ostro się tym goście zajadają. Ja mam taki przepis na roladki z ciasta francuskiego? monikadd Jaki macie pomysł na teledysk ?cude Albo pierwsza, albo druga (trzecia nie ma polskich znaków). Gdyby to zależało ode mnie, to zdecydowałabym się na jeden tekst - wejściówka vip jest bardziej na luzie, druga - poważna. iliy Świetne - ale się błyszczą Masz genialne nogi, zazdraszczam ![]() zły jeż Początkowo chcieliśmy wino, ale po namyśle swtierdziliśmy, ze zachęcimy gości do wsparcia hospicjum dziecięcego (przy życzeniach będzie kwestował wolontariusz). alucior Świetne buty, ja też jestem z tych, które do tańców nie lubią platform ![]() marlenqa Lipa z kuzynką Daj znać, jak efekty wybielania ![]() enzunio To będzie duuużo picia ![]() Lemon Idealne, że wypróbujesz loki - oby to było to ![]() S1lc1a Lepiej się czuję w beżach i brązach, taka będzie moja paleta ślubna. Ale np. moja koleżanka miała oczy fioletowo-niebiesko-różowe i wyglądała ekstra (podobny typ urody co Ty). Tylko z fioletem trzeba uważać, jak masz tendencje do cieni pod oczami. Lin Gratuluję zakupów ![]() Skarbówka ma Twoje PIT-y, są w stanie oszacować ile jesteś w stanie oszczędzić. Zazwyczaj kontrole przychodzą z zakupem mieszkania, wtedy pojawia się też kwestia prezentów ślubnych, dzięki którym się kupiło dom/ mieszkanie. jumapili Witaj Macie świetny pomysł na wesele - jakie dekoracje już chodzą Ci po głowie?waniliowelove Witaj Faktycznie nietypowa data ślubu, ale na przyjęcie najlepsza ![]() oluska A poza tym zachowaniem, czy ciocia i kuzyni są Ci bliscy, czy to tak z rodzaju "rodzina z nazwy"? oceń przez ten pryzmat. Inna sprawa, że nikt nie będzie Cię oceniał przez zachowanie ciotki. Z nowości - mamy księdza ( ![]() Jutro spisujemy protokół, więc dowiemy się, jak wygląda sprawa z rezygnacji z organisty, dekoracji kościoła, sypania kwiatów pod kościołem i inne rzeczy.
|
#2770 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
niekoniecznie winko, bo z tym u nas ciężko trafić, ja lubię białe półsłodkie a TŻ czerwone półsłodkie a do grzańca najlepiej półwytrawne ![]() dzięki za miłe słowa S1lc1a ciężka sprawa z ciocią, no ale nie możesz odpowiadać za czyjeś zachowanie... posadzić ją możesz w jakimś starszym towarzystwie, oni albo zwrócą uwagę, albo w ogóle nie będą zwracać uwagi na to... pomysł ze zwróceniem uwagi (szczególnie o szczęce ) dzieciom cioci uważam za bardzo dobry, nikt inny raczej nie powinien tego robić (no chyba, że Twoja mama jest z nią blisko)dziewczyny, z racji tego, że ostatnio ze ślubnymi sprawami jest przestój (a miałam w tym miesiącu kupić już ciasteczka z wróżbą i je sobie pakować, ale nie bardzo mam za co, samochód nam się zepsuł) postanowiłam poszukać czegoś zastępczego, żeby mi trochę wena ślubna wróciła i zaczęliśmy z TŻ szukać tablic rejestracyjnych do auta, powiedzcie mi co sądzicie o TYCH?? czy to warto??
"Szczęście można znaleźć nawet w najciemniejszych czasach, trzeba tylko pamiętać, aby zapalić światło." Edytowane przez KaMilka4891 Czas edycji: 2014-05-09 o 15:29 |
|
|
|
|
#2771 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia przy protokołowaniu. ![]() Wasz pomysł na wsparcie też bardzo mi się podoba. Cytat:
![]() Co do poproszenia ogólnie o alkohol to dobra opcja, u nas też gusta się różnią.
|
|
#2772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super że udało się tak szybko znaleźć ![]() Cytat:
![]() Dziś zmieniłam fryzjerkę na inną, bo bałam się że w przypadku jakiegoś poślizgu czasowego nie wyrobimy się na slub No i czeszę się o 7:30 Jeszcze raz gratki za księdza
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
może wyjde na egoistkę,ale ten dzień jest mój! i wsyztsko co zastąpi kwiaty przy skłądaniu życzeń chcę zebybylo dla mnie.
wybrałam 3makijaże któemi sie podobaja (to nie moje oczy, przypadkowe z google) Co myślicie?
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba ![]() ja generalnie nie uznaję niebieskiego makijażu oczu (rocznik 84, pozostałości PRLu ), ale pierwszy za delikatny wg mnie, drugi fatalny, ostatni nawet przejdzie
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Noooo
Cytat:
U nas to się nazywa po prostu "butelkowe" i zazdroszcze Wam eleganckiej wersji - poltra. U nas każdy przychodzi żeby się nachlać na tzw. "krzywy ryj". Jest to totalnie zbedna tradycja, dodatkowe koszty ( no bo wódka itp.) a goście potrafią siedzieć do 3 nad ranem, niektorzy w ogole nie idą spać do rana. A ty człowieku jeszcze sprzątaj po nich i bądź wypoczęty na własnym ślubie i weselu. Dlatego my ogłaszamy, że jesliktoś chce przyjść do tydzień wczęsniej, robimy łączony kawalerski i panieński razem z butelkowym. Niech wtedy tłuką ile wlezie ![]() Z innych tradycji to oczywiście bramy (z kościoła na sale), "dziady" (przebrani goście wpadają ok 22 na wesele , tańczą z goścmi i trzeba ich upić. Raczej już nie ma wykupnego ani wkładania pieniędzy do butów czy "plackowego" (o tym dowiedziałam się z wizażu ).
|
|
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taka słaba psychicznie jestem, TŻ z resztą tez (tu wchodzi w grę męska duma) ale pewnie i tak będzie chlańsko dwa dni albo dzień przed, bo już się znajomi zjadą
|
|
#2777 |
|
BAN stały
|
Nieee
Pan Młody i Pani Młoda na Poltrze raczej nie piją ![]() U Tżta z 27 osób na kaalerskie przyszło na razie... 5 facetów... |
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
enzunio u mnie w stronach (śląsk) polter robi się w czwartek, tydzień przed ślubem
Więc jest spoko, dużo czasu na dojście do siebie. Ja bym nie wyrobiła, jeśli by mi dzień przed ślubem taką impreze robili. Więc mam dla Ciebie szacun Robi też się bramy z przebierańcami, tak jak pisałaś, no i roznosi się kołocz przed ślubem. Są też wykupiny z całym specjalnym tekstem.My robimy tylko ten kołocz Z poltra rezygnujemy. Z wykupin też - nie moja bajka. Choć w rodzinie TŻ śmiali się, że w ramach wykupin będzie musiał dać Kitchen Aid (moje marzenie ) ![]() anka bardzo się cieszę, że zdecydowaliście się na ten sam model obrączek Kiedy macie do odbioru?Ja się też pochwalę - też zamówiliśmy obrączki Stanęło na młotkowanych. Obydwoje jesteśmy bardzo zadowoleni. TŻ podobają się bardziej niż ten drugi model.Do zapłaty będzie max 150 zł ![]()
|
|
#2780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 92 dni.
|
|
#2781 |
|
Raczkowanie
|
Corn, Kamilka, Lemon - ten zespół to mam nadzieję strzał w dziesiątkę!
5 panów grających na wszystkim i tylko na żywo z 20-letnim doświadczeniem niektórzy! Widziałam ich na targach - dali niezłą próbkę ![]() Mimi - jak to nie ma wkładania kasy do butów ??? Ja trąbie TŻtowi od pół roku przy każdej okazji , że ma mi po stówce w buty wsadzić
|
#2782 |
|
Raczkowanie
|
Panna Izabela nie wiem jak to sie stalo ale przegapilam twoj post i suknie. Jest super
troche widze podobienstwa do mojej a przynajmniej jakby troche ta sama polka w sklepie bardorja te niebieskie kolory na oczach nie podoba mi sie. La ago gratuluje wyboru obraczek ![]() Kupilam ponczochy samonosne w H&M to sie ucieszylam.
Edytowane przez mama_2010 Czas edycji: 2014-05-09 o 18:41 |
|
|
|
#2783 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny szukam, czytam i mam mętlik w głowie
Gdzie zamawiacie jeszcze zaproszenia poza amelią, bo strasznie ciężko mi trafić na te posty z informacjami a amelia nie wysyła na razie próbek - z info od nich wiem, że taki stan może się utrzymać do końca miesiąca
|
#2784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Potrzebuje pomocy z bukietem dziewczyny macie jakieś inspiracje? bo ja mam kilka ale w dalszym ciągu to nie jest to jedna wskazówka ma być różowy jak na razie nawet nie wiem jakie kwiaty bo dużo mi się podoba ale nie czuje że to jest to ;(
Edytowane przez zakrecona_kropka Czas edycji: 2014-05-09 o 19:41 |
|
|
|
|
#2785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny wieeeeelkie dzięki za rady dotyczące makijażu. Pójdę jeszcze raz na próbny do tej kosmetyczki która malowałam mnie na beżowo-brązowo i poproszę o pomalowanie samych oczu w innych kolorach. Dziś mama mi mówiła, że tata jej mówił o tym moim makijażu i wolał ten z fioletem bo oczy były weselsze, nie chcę iść na cały makijaż do tej dziewczyny od fioletowych oczu bo mi się nie podobała reszta makijażu - wysmarowała mi twarz jakimś żółtym świństwem i kości policzkowe podkreśliła różowym różem (zamiast brnzerem) jak jej zwróciłam uwagę to pow że tak się robi... Ta dziewczyna od beżowo-brązowych oczu tak pięknie mi nałożyła podkład, zakryła każdą niedoskonałość mojej twarzy, więc myślę że się dogadamy co do zmiany kolorów na oczach. |
|
|
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
łeeeeeee
chcialam miec niebieskiego troche zeby pasowal w kolorze calego wesela ale jak mowicieze kiepsko... mocnego makijażu nie lubie, eh nooooo
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
W niedzielę teście i moi rodzice mają wieczorek zapoznawczy
Ciekaw jestem czy przypadną sobie do gustu. Trzymajcie kciuki za nich i za nas, żebyśmy to jakoś przetrwali bez stresu Największe obawy mam takie, że jeśli nie będą mieli o czym gadać to będzie mega drętwo
|
#2788 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Polter na pewno nie, zresztą nie byłam nigdy na takowym i nie wiem do końca o co chodzi. Mama TŻ coś mówi o bramach, ale nie wiem kto by miał je nam zrobić, jakoś na osiedlu u rodziców nie widywałam ich nigdy. Gratuluję obrączek - super. ![]() Cytat:
Nie wiem, może się skończy tak, że kupię takie urządzenie, żeby czuć się pewniej.
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lg_ago gratuluje obraczek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2790 |
|
Raczkowanie
|
Też się tego bałam ale rodzice zawsze jakiś temat sobie znajdą i nie było chwili ciszy. Więc bądź spokojna u Was też pewnie będzie miło.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

Z założenia zapraszamy na ślub i wesele całą najbliższą rodzinę (zatem ciocia też się do niej zalicza, a wraz z nią kuzyn-rozwodnik i drugi kuzyn z żoną).
jak już będą gadać to o niej a nie o Tobie zawsze możesz uprzedzić znajomych i rodzinę TŻ że tak się zachowuję. Gdybym ja tak myślała to musiałabym nie zaprosić babci bo babcia co sie czegoś napije to sie dusi dławi krztusi i wygląda jakby miała ducha wyzionąć ale rodzinę TŻ uprzedziłam że tak jest a moja rodzina o tym wie

, dziękuję za miłe słowa

czy inszy zamiennik, zastanowię się. 

) dzieciom cioci uważam za bardzo dobry, nikt inny raczej nie powinien tego robić (no chyba, że Twoja mama jest z nią blisko)

)

nie podoba mi sie.
Największe obawy mam takie, że jeśli nie będą mieli o czym gadać to będzie mega drętwo