Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 13:54   #2761
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Przychodzę się pochwalić

Mamy nowy zespół

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-09, 13:56   #2762
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Też o tym myślałam, ale jak na ślub zaproszę, to na wesele też będę musiała, bo przecież zobaczy, że cała reszta rodziny jest zaproszona
O tym, że cała reszta rodziny jest zaproszona z pewnością się dowie i bez tego. Jeżeli nie zależy Ci na dobrych relacjach z tą ciotką to nie zapraszaj, w przeciwnym razie - odpuść. Gdybym to ja była ową ciotką to z całą pewnością byłoby mi ogromnie przykro, że nie zostałam zaproszona na ślub osoby mi bliskiej, a dodatkowo zostałam jako jedyna wykluczona z imprezy. W dużej mierze zależy to jednak od charakteru, może ciotka nie przywiązuje uwagi do takich rzeczy (chociaż szczerze wątpię).
Może ktoś inny powinien jej delikatnie zwrócić uwagę, aby na ślubie zachowywała minimum kultury, np. Twoje kuzynostwo, a jej dzieci?
Cięzka sprawa do ogarnięcia ...

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 14:16   #2763
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny, mam problem: mam ciocię (wdowa po bracie mojej mamy), która jest dość specyficzną osobą... ciężko mi jest ją określić innym słowem niż "prostaczka". Zero kultury, zero umiejętności zachowania się w towarzystwie, o zachowaniu przy stole nie wspomnę (wyjmowanie sztucznej szczęki, mlaskanie itp.) Z założenia zapraszamy na ślub i wesele całą najbliższą rodzinę (zatem ciocia też się do niej zalicza, a wraz z nią kuzyn-rozwodnik i drugi kuzyn z żoną).
Z jednej strony trochę głupio zrobić wyjątek, a z drugiej- chyba spalę się ze wstydu, patrząc na jej zachowanie przy stole Poza tym- z kim miałabym ją posadzić? Jak myślicie- lepiej nie zapraszać jej (ani kuzynów) i powiedzieć, ze robimy małe wesele z okrojonym składem gości (taaa...wesele na 200 osób )? Ona niby mieszka zaraz obok mnie, ale kontakty reszty rodziny z ciocią są bardzo mocno okrojone... Czy zaprosić ją (i kupić sobie od razu papierową torbę na głowę, żebym nie widziała, co ciocia wyprawia i ukryła jakoś swój wstyd)? Już naprawdę nie wiem, co mam robić

-
Ja bym zaprosiła możesz ją posadzić z innymi starszymi ciotkami i to na prawdę nie ty powinnaś się wstydzić bo to nie ty się tak zachowujesz jak już będą gadać to o niej a nie o Tobie zawsze możesz uprzedzić znajomych i rodzinę TŻ że tak się zachowuję. Gdybym ja tak myślała to musiałabym nie zaprosić babci bo babcia co sie czegoś napije to sie dusi dławi krztusi i wygląda jakby miała ducha wyzionąć ale rodzinę TŻ uprzedziłam że tak jest a moja rodzina o tym wie
Stary 2014-05-09, 14:25   #2764
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć cześć, czas pędzi jak szalony, brakuje mi doby!!
suknia wisi i kusi , dziękuję za miłe słowa
niesamowity stres mnie dopada, już rodzina do mnie wydzwania, przyjaciele wypytują czy coś trzeba pomóc... och szalństwo!
Nie nadrobiłam wszytskiego, przepraszam

rabbitka
fajny pomysł z tym iPodem

ysia
cudnie wyglądaliście <3

Anesthesia
śliczna biżuteria

Opiumalfa
Dla mnie to jest kpina. Wystarczy już paradoksów w tym kraju. Już podatek od deszczówki jest i tak zwany klimatyczny. Może jeszcze wprowadźmy podatek od ilości uprawnianych stosunków seksualnych?

activelifestyle
cieszę się, że zaakceptowany pomysł z gipsówką!

Lg_ago
wycinasz deskę, ścierasz jej brzegi i całość papierem ściernym a na koniec malujesz impregnatem albo lakierem Sama robiłam coś takiego na zaliczenie przedmiotu. Mech wzięłam z lasu można go zasuszyc i też ładnie wygląda.

pysia1987
też podoba mi się ta dekoracja, pasuje do wnętrza

iliy
piękne butki!

adziia13
Zostało nam 8 dni do ślubu!!

zły jeż
my prosimy o czekoladki

bardorja, myboyismine
głowa do góry, pisałam już, że i u mnie sporo odpadło . Trudno! Jak to mówi mój tż: "Ważne że nas nie zabraknie bo przecież to nasz ślub"

alucior
gratuluję butów

Atomoowka
To już jutro !Trzymam kciuki! Będzie pięknie! życzę Wam przepięknego ślubu i cudownego życia razem!

czekooczekolada
gratuluję zmiany kodu

Kasiulenkowo
szybciutko zlecą te 3 miesiące!

Linaewen
gratuluję zakupów!

waniliowelove
Witam nową PM

zakrecona_kropka
hahahaha doby tekst oj śmiesznie jest przynajmniej macie co wspominać ja byłam świadkową a świadek na tym weselu musiał przepychać wc bo obsługi do toalet nie było to był dopiero przypał
Stary 2014-05-09, 14:45   #2765
Le_lena
Raczkowanie

Oluska - ja bym ciocię zaprosiła fakt , może nie jest to fajne jak wyjmie szczękę przy stole, ale... ja tak sobie myślę... zapraszamy tyle osób - z większością nie mamy częstej styczności przy alko... jak ktoś ma zrobić wstyd to nie musi być straszą ciocią. Tak mi się wydaje. Inna sprawa, że rodzina też może pytać "A gdzie ciocia Krysia? Nie zaprosili?" - zwałaszcza, że to bliska ciocia.
Stary 2014-05-09, 14:54   #2766
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
"Pan młody musi widzieć komu zapina"

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Zostało nam 8 dni do ślubu!!
Wow
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 14:55   #2767
Anesthesia
Wtajemniczenie

Oluska - jak nie masz kontaktu z ta ciocia, większość rodziny tez serdnio, to ja bym nie zapraszala... ale wiadomo, ze to zalezy od indywidualnego podejścia, jednak jesli pojawia sie problem z kim taka osobe posadzic ,to dla mnie juz wyrazny sygnal, zeby nie zapraszac, sama mam odrobine analogiczna sytuację i nie zapraszam takiej osoby.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 15:00   #2768
zły jeż
Raczkowanie

Dzięki za informacje, o co prosicie zamiast kwiatów. U mnie też by się przydało -> czy inszy zamiennik, zastanowię się.

Gratuluję 3 miesięcy DŚ. I 99 dni.

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czy była już rozmowa na ten temat, ale w jakich kolorach robicie/chcecie makijaż oczu? Ja byłam na dwóch próbnych "pierwsze oko" miałam w kolorach beżu i przydymionego fioletu a drugie beż i brązowo-szary, lepiej czułam się w tym drugim ubarwieniu bo taki delikatniejszy i stonowany, ale dużo osób mówiło że lepiej wyglądałam w pierwszym (w którym też się czułam dobrze, ale był nieco bardziej odważny - a ja skromne dziewcze). Nie wiem jakie sa teraz trendy, może coś podpowiecie?
edit: jestem brunetką o mam ciemne oczy i ciemne brwi, cera taka oliwkowa, suknia biała, bukiet biało-różowy.
Wydaje się, że z taką urodą pasowałaby Ci bardziej ta wersja intensywna. Może się przekonasz.
Osobiście pójdę w jakiś delikatny zimny róż, ale ja taka przygaszona kolorystycznie jestem.

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

wróciłam dzisiaj do żywych, po 2 dniach antybiotyku już tak nie chyrcham, nos mi się w miarę odetkał, póki co jeszcze mam głos jak menel, ale będzie dobrze
Dobrze, że wracasz do zdrowia. Fajne jest uczucie, jak antybiotyk zacznie działać.

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
U mnie na bloga wrzuciłam parę
Super zdjęcia, powtórzę się - piękna z Was para.

Cytat:
Napisane przez waniliowelove Pokaż wiadomość
Dziękuję za tak miłe powitanie

Dotka90, od początku chcieliśmy wybrać jakiś niesobotni termin, żeby mieć większą paletę usługodawców i negocjacji cen. Do tego dochodził problem, ponieważ robimy przyjęcie na 30 osób, a więkoszość miejsc to sale i restauracje na duże wesela.

Minie nam w maju 8 lat odkąd się poznaliśmy i rok od zaręczyn. Najważniejsze rzeczy pozaklepywane, teraz dogrywamy szczegóły.
Suknię będę miałą już w poniedziałek w domku. Kolor przewodni to kremowy/ waniliowy

Zmusiłyście mnie do zastanowienia i chciałabym kupić ten LadyComp. Szkoda, że taki drogi ;/
Hej.

LadyComp faktycznie ma zbójecką cenę, a ja mam wrażenie że ten sam efekt osiągnę przy termometrze za 15 zł, rysowaniu wykresu i znajomości teorii. Albo taką mam nadzieję.

Cytat:

Poza tym ze spraw ślubnych- w weekend uruchamiam drukarnię w domu i będę robić zapro w przyszłym tygodniu ruszamy roznosić.

Dziewczyny, mam problem: mam ciocię (wdowa po bracie mojej mamy), która jest dość specyficzną osobą... ciężko mi jest ją określić innym słowem niż "prostaczka". Zero kultury, zero umiejętności zachowania się w towarzystwie, o zachowaniu przy stole nie wspomnę (wyjmowanie sztucznej szczęki, mlaskanie itp.) Z założenia zapraszamy na ślub i wesele całą najbliższą rodzinę (zatem ciocia też się do niej zalicza, a wraz z nią kuzyn-rozwodnik i drugi kuzyn z żoną).
Z jednej strony trochę głupio zrobić wyjątek, a z drugiej- chyba spalę się ze wstydu, patrząc na jej zachowanie przy stole Poza tym- z kim miałabym ją posadzić? Jak myślicie- lepiej nie zapraszać jej (ani kuzynów) i powiedzieć, ze robimy małe wesele z okrojonym składem gości (taaa...wesele na 200 osób )? Ona niby mieszka zaraz obok mnie, ale kontakty reszty rodziny z ciocią są bardzo mocno okrojone... Czy zaprosić ją (i kupić sobie od razu papierową torbę na głowę, żebym nie widziała, co ciocia wyprawia i ukryła jakoś swój wstyd)? Już naprawdę nie wiem, co mam robić
Ech. Ja bym nie zapraszała. Po co robić sobie taki problem.

Edytowane przez zły jeż
Czas edycji: 2014-05-09 o 16:34 Powód: zamiast "efekt" napisałam "fakt" o_O
zły jeż jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 15:09   #2769
cornflower_girl
Zakorzenienie

anka Wg mnie decyzja o różnych obrączkach wcale nie jest szokująca - przede wszystkim najwazniejsza jest Wasza wygoda. Co Wam z jednego modelu, skoro będzie się go Wam niedobrze nosiło albo wyląduje gdzieś w szafie.

karolinuuusia Świetne

Le_lena Niestety takie ryzyko zatrudniania znajomego i zaufania w każdej kwestii. Ale najważniejsze, że macie już dobre zastępstwo

Atomoowka Szkoda, że nie było eustom Ale Twoj próbny bukiet wygląda pięknie, kolory są obłędne

swiat_katarzyny Wypróbuję te sztuczne rzęsy - koszt jest niewielki. Do 1:1 nie jestem przekonana, o ile tutaj dziewczyny zamieszczały swoje zdjęcia, wyglądały super. Ja bym się źle czuła, wolę trochę naturalniej. Mascara odpada

Jeśli Wam nie powiedzieli wcześniej, to niewiele w tym Waszej winy.

Szczeperka Nie trafisz, u Ciebie to sytuacja awaryjna, a nie efekt dlugo przemyślanej decyzji.

Anesthesia Szkoda, że się nie udało, ale jakbyś miała podobne dylematy - zaproszenia z Timesem naprawdę dobrze wyglądają. To nie Comic Sans, żeby się wstydzić

Wg mnie zaproś ten najbliższy trzon, pewnie więcej zachodu z zapraszaniem każdego oddzielnie, ale jednak lepiej żebyście świętowali Wasz dzień z bliskimi Wam osobami, a nie przygodnymi.

Lg_ago Oba wzory świetne, młotkowanie jest fajniejsze, ale wiadomo - nie każdemu się podoba.

Panna Izabela Też toczek mnie nie przekonuje - lepiej opaska, kwiat lub grzebień, zwłaszcza do tcyh fryzur

ysia Zachwycam się Waszymi zdjęciami - świetny wybór fotografa No i już możecie cieszyć się zdjęciami

Lemon_drop Powodzenia z bielizną

Opium Czytałam o tym podatku w kontekście darowizn od prezentów komunijnych. A w tym temacie - TŻ niestety obecnie ma sporo papierologii do zgłaszania darowizn od rodziców na poczet wesela.

activelifestyle Super to wygląda, obie wersje są obłędne.

Co do stroju TŻ-ta - fajnie, jakby miał drugi garniak - zostanie mu. Jeśli chce ten sam strój, to poszalejcie z dodatkami, a nikt nie zwróci uwagi na to, że to ten sam.

bardorja Powiedzieć normalnie, że niestety nie ma tyle miejsc, ile byście chcieli, stąd w pierwszej kolejności noclegi mają osoby przyejżdżające z daleka. Swoją drogą trochę nie ogarniam, jak osoby mieszkające tak blisko mogą żądać noclegu

Jeśli koleżanka wcześniej wiedziała o Waszym terminie, to niefajnie.

Kasiulenkowo Widziałam te buty w dwukolorowym welurze (fuksja) i powiem, że wyglądają super. Dobry wybór

myboyismine Świetne auto

pysia Cena mnie zabiła

A dla gości może to co proponowała Anesthesia ? Na imprezach naprawdę ostro się tym goście zajadają. Ja mam taki przepis na roladki z ciasta francuskiego?

monikadd Jaki macie pomysł na teledysk ?

cude Albo pierwsza, albo druga (trzecia nie ma polskich znaków). Gdyby to zależało ode mnie, to zdecydowałabym się na jeden tekst - wejściówka vip jest bardziej na luzie, druga - poważna.

iliy Świetne - ale się błyszczą Masz genialne nogi, zazdraszczam

zły jeż Początkowo chcieliśmy wino, ale po namyśle swtierdziliśmy, ze zachęcimy gości do wsparcia hospicjum dziecięcego (przy życzeniach będzie kwestował wolontariusz).

alucior Świetne buty, ja też jestem z tych, które do tańców nie lubią platform

marlenqa Lipa z kuzynką Daj znać, jak efekty wybielania

enzunio To będzie duuużo picia

Lemon Idealne, że wypróbujesz loki - oby to było to

S1lc1a Lepiej się czuję w beżach i brązach, taka będzie moja paleta ślubna. Ale np. moja koleżanka miała oczy fioletowo-niebiesko-różowe i wyglądała ekstra (podobny typ urody co Ty). Tylko z fioletem trzeba uważać, jak masz tendencje do cieni pod oczami.

Lin Gratuluję zakupów

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
ciekawe skąd skarbówka by wiedziała, ile dostanę w kopertach
Skarbówka ma Twoje PIT-y, są w stanie oszacować ile jesteś w stanie oszczędzić. Zazwyczaj kontrole przychodzą z zakupem mieszkania, wtedy pojawia się też kwestia prezentów ślubnych, dzięki którym się kupiło dom/ mieszkanie.

jumapili Witaj Macie świetny pomysł na wesele - jakie dekoracje już chodzą Ci po głowie?

waniliowelove Witaj Faktycznie nietypowa data ślubu, ale na przyjęcie najlepsza Co do Ladycompa jestem sceptyczna - bardziej ufam wykresikom w zeszycie, a i taniej wychodzi

oluska A poza tym zachowaniem, czy ciocia i kuzyni są Ci bliscy, czy to tak z rodzaju "rodzina z nazwy"? oceń przez ten pryzmat. Inna sprawa, że nikt nie będzie Cię oceniał przez zachowanie ciotki.

Z nowości - mamy księdza (), zależało nam, żeby Mszę odprawił ktoś, kogo znamy i kto dobrze nam życzy. Dwóch poprzednich nie mogło, trzeci może

Jutro spisujemy protokół, więc dowiemy się, jak wygląda sprawa z rezygnacji z organisty, dekoracji kościoła, sypania kwiatów pod kościołem i inne rzeczy.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 15:28   #2770
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Przychodzę się pochwalić

Mamy nowy zespół
super, mam nadzieję, że tym razem już bardziej odpowiedzialni ludzie...
Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Dzięki za informacje, o co prosicie zamiast kwiatów. U mnie też by się przydało -> czy inszy zamiennik, zastanowię się.

Dobrze, że wracasz do zdrowia. Fajne jest uczucie, jak antybiotyk zacznie działać.
my zamiast kwiatów poprosiliśmy o alkohol ogólnie rozumiany niekoniecznie winko, bo z tym u nas ciężko trafić, ja lubię białe półsłodkie a TŻ czerwone półsłodkie a do grzańca najlepiej półwytrawne

dzięki za miłe słowa

S1lc1a ciężka sprawa z ciocią, no ale nie możesz odpowiadać za czyjeś zachowanie... posadzić ją możesz w jakimś starszym towarzystwie, oni albo zwrócą uwagę, albo w ogóle nie będą zwracać uwagi na to... pomysł ze zwróceniem uwagi (szczególnie o szczęce ) dzieciom cioci uważam za bardzo dobry, nikt inny raczej nie powinien tego robić (no chyba, że Twoja mama jest z nią blisko)

dziewczyny, z racji tego, że ostatnio ze ślubnymi sprawami jest przestój (a miałam w tym miesiącu kupić już ciasteczka z wróżbą i je sobie pakować, ale nie bardzo mam za co, samochód nam się zepsuł) postanowiłam poszukać czegoś zastępczego, żeby mi trochę wena ślubna wróciła i zaczęliśmy z TŻ szukać tablic rejestracyjnych do auta, powiedzcie mi co sądzicie o TYCH?? czy to warto??

Edytowane przez KaMilka4891
Czas edycji: 2014-05-09 o 15:29
KaMilka4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 16:40   #2771
zły jeż
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
[
zły jeż Początkowo chcieliśmy wino, ale po namyśle swtierdziliśmy, ze zachęcimy gości do wsparcia hospicjum dziecięcego (przy życzeniach będzie kwestował wolontariusz).

Z nowości - mamy księdza (), zależało nam, żeby Mszę odprawił ktoś, kogo znamy i kto dobrze nam życzy. Dwóch poprzednich nie mogło, trzeci może

Jutro spisujemy protokół, więc dowiemy się, jak wygląda sprawa z rezygnacji z organisty, dekoracji kościoła, sypania kwiatów pod kościołem i inne rzeczy.
Świetnie, że macie księdza zaznajomionego.
Powodzenia przy protokołowaniu.

Wasz pomysł na wsparcie też bardzo mi się podoba.

Cytat:
super, mam nadzieję, że tym razem już bardziej odpowiedzialni ludzie...
my zamiast kwiatów poprosiliśmy o alkohol ogólnie rozumiany niekoniecznie winko, bo z tym u nas ciężko trafić, ja lubię białe półsłodkie a TŻ czerwone półsłodkie a do grzańca najlepiej półwytrawne

dzięki za miłe słowa

dziewczyny, z racji tego, że ostatnio ze ślubnymi sprawami jest przestój (a miałam w tym miesiącu kupić już ciasteczka z wróżbą i je sobie pakować, ale nie bardzo mam za co, samochód nam się zepsuł) postanowiłam poszukać czegoś zastępczego, żeby mi trochę wena ślubna wróciła i zaczęliśmy z TŻ szukać tablic rejestracyjnych do auta, powiedzcie mi co sądzicie o TYCH?? czy to warto??
Mnie się podobają te tablice.
Co do poproszenia ogólnie o alkohol to dobra opcja, u nas też gusta się różnią.
Stary 2014-05-09, 16:42   #2772
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez waniliowelove Pokaż wiadomość
Lemon_Drop, i ile Was to kosztuje? Wrzucę fotkę, jak tylko odnajdę na kompie
450zł

Cytat:
Przychodzę się pochwalić

Mamy nowy zespół
Super że udało się tak szybko znaleźć

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Lemon_drop Powodzenia z bielizną
Idealne, że wypróbujesz loki - oby to było to
W przyszłym tygodniu pójdę do Esotiq, mam nadzieję że coś znajdę
Dziś zmieniłam fryzjerkę na inną, bo bałam się że w przypadku jakiegoś poślizgu czasowego nie wyrobimy się na slub No i czeszę się o 7:30

Jeszcze raz gratki za księdza
Stary 2014-05-09, 17:06   #2773
bardorja
Zadomowienie

może wyjde na egoistkę,ale ten dzień jest mój! i wsyztsko co zastąpi kwiaty przy skłądaniu życzeń chcę zebybylo dla mnie.

wybrałam 3makijaże któemi sie podobaja
(to nie moje oczy, przypadkowe z google)
Co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05559.jpg (29,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Makijaż239.jpg (44,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Magda-Rumia-2.jpg (42,7 KB, 31 załadowań)

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:21   #2774
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
może wyjde na egoistkę,ale ten dzień jest mój! i wsyztsko co zastąpi kwiaty przy skłądaniu życzeń chcę zebybylo dla mnie.

Co myślicie?
Twój i Twojego chłopa chyba też czasami mam z tym problem

ja generalnie nie uznaję niebieskiego makijażu oczu (rocznik 84, pozostałości PRLu ), ale pierwszy za delikatny wg mnie, drugi fatalny, ostatni nawet przejdzie
Stary 2014-05-09, 17:28   #2775
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć u nas

3 miesiące do ślubu

spadam do pracy
Noooo 3 miesiące!! Ja już bedę ŻONĄ o tej porze a Ty???

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Imprezka dzień przed weselem, tłucze się butelki, pije, je, pije, pije, pije... A młodzi sprzątają i częstują wódką

A wymyśliłam sobie trampki, długą miętową spódnicę, biały sweterek rozpinany, jeszcze nad bluzką myslę

Z chęcią!! Już pakuję walizkę, bo nienawidzę deszczu a kocham południe!! Ale jestem obrażona, bo w takim razie wy zabraliście nasze wczorajsze piękne słońce

U nas to się nazywa po prostu "butelkowe" i zazdroszcze Wam eleganckiej wersji - poltra. U nas każdy przychodzi żeby się nachlać na tzw. "krzywy ryj". Jest to totalnie zbedna tradycja, dodatkowe koszty ( no bo wódka itp.) a goście potrafią siedzieć do 3 nad ranem, niektorzy w ogole nie idą spać do rana. A ty człowieku jeszcze sprzątaj po nich i bądź wypoczęty na własnym ślubie i weselu. Dlatego my ogłaszamy, że jesliktoś chce przyjść do tydzień wczęsniej, robimy łączony kawalerski i panieński razem z butelkowym. Niech wtedy tłuką ile wlezie

Z innych tradycji to oczywiście bramy (z kościoła na sale), "dziady" (przebrani goście wpadają ok 22 na wesele , tańczą z goścmi i trzeba ich upić. Raczej już nie ma wykupnego ani wkładania pieniędzy do butów czy "plackowego" (o tym dowiedziałam się z wizażu ).

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:45   #2776
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Noooo 3 miesiące!! Ja już bedę ŻONĄ o tej porze a Ty???

U nas to się nazywa po prostu "butelkowe" i zazdroszcze Wam eleganckiej wersji - poltra. U nas każdy przychodzi żeby się nachlać na tzw. "krzywy ryj". Jest to totalnie zbedna tradycja, dodatkowe koszty ( no bo wódka itp.) a goście potrafią siedzieć do 3 nad ranem, niektorzy w ogole nie idą spać do rana. A ty człowieku jeszcze sprzątaj po nich i bądź wypoczęty na własnym ślubie i weselu. Dlatego my ogłaszamy, że jesliktoś chce przyjść do tydzień wczęsniej, robimy łączony kawalerski i panieński razem z butelkowym. Niech wtedy tłuką ile wlezie

Z innych tradycji to oczywiście bramy (z kościoła na sale), "dziady" (przebrani goście wpadają ok 22 na wesele , tańczą z goścmi i trzeba ich upić. Raczej już nie ma wykupnego ani wkładania pieniędzy do butów czy "plackowego" (o tym dowiedziałam się z wizażu ).
jak czytam o tym Polterze/Poltrze to mega się cieszę, że u nas nie ma tej tradycji, bo ja to na pewno bym poszła na kacu do ślubu taka słaba psychicznie jestem, TŻ z resztą tez (tu wchodzi w grę męska duma)
ale pewnie i tak będzie chlańsko dwa dni albo dzień przed, bo już się znajomi zjadą
Stary 2014-05-09, 17:46   #2777
enzunio
BAN stały

Nieee Pan Młody i Pani Młoda na Poltrze raczej nie piją

U Tżta z 27 osób na kaalerskie przyszło na razie... 5 facetów...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:52   #2778
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Twój i Twojego chłopa chyba też czasami mam z tym problem

ja generalnie nie uznaję niebieskiego makijażu oczu (rocznik 84, pozostałości PRLu ), ale pierwszy za delikatny wg mnie, drugi fatalny, ostatni nawet przejdzie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:53   #2779
Lg_ago
Zadomowienie

enzunio u mnie w stronach (śląsk) polter robi się w czwartek, tydzień przed ślubem Więc jest spoko, dużo czasu na dojście do siebie. Ja bym nie wyrobiła, jeśli by mi dzień przed ślubem taką impreze robili. Więc mam dla Ciebie szacun Robi też się bramy z przebierańcami, tak jak pisałaś, no i roznosi się kołocz przed ślubem. Są też wykupiny z całym specjalnym tekstem.
My robimy tylko ten kołocz Z poltra rezygnujemy. Z wykupin też - nie moja bajka. Choć w rodzinie TŻ śmiali się, że w ramach wykupin będzie musiał dać Kitchen Aid (moje marzenie )

anka bardzo się cieszę, że zdecydowaliście się na ten sam model obrączek Myślę, że TŻ będzie nosił obrączkę, mimo, że klasyczna Kiedy macie do odbioru?

Ja się też pochwalę - też zamówiliśmy obrączki Stanęło na młotkowanych. Obydwoje jesteśmy bardzo zadowoleni. TŻ podobają się bardziej niż ten drugi model.
Do zapłaty będzie max 150 zł

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:58   #2780
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Hej.

LadyComp faktycznie ma zbójecką cenę, a ja mam wrażenie że ten sam efekt osiągnę przy termometrze za 15 zł, rysowaniu wykresu i znajomości teorii. Albo taką mam nadzieję.
Masz racje lecz czasami nie ma na to czasu lub chęci. No i co najważniejsze chyba bałabym się pokładac wszystko na swoich obliczeniach. Cena taka za bazę danych. Są tańsze zamienniki ale ja bym już wolała dołożyć. Swoją drogą jak coś to wina urządzenia a słyszałam tylko o jednej takiej wpadce ale mogę mieć tyły

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 92 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 17:59   #2781
Le_lena
Raczkowanie

Corn, Kamilka, Lemon - ten zespół to mam nadzieję strzał w dziesiątkę!
5 panów grających na wszystkim i tylko na żywo z 20-letnim doświadczeniem niektórzy! Widziałam ich na targach - dali niezłą próbkę

Mimi - jak to nie ma wkładania kasy do butów ??? Ja trąbie TŻtowi od pół roku przy każdej okazji , że ma mi po stówce w buty wsadzić
Stary 2014-05-09, 18:32   #2782
mama_2010
Raczkowanie

Panna Izabela nie wiem jak to sie stalo ale przegapilam twoj post i suknie. Jest super troche widze podobienstwa do mojej a przynajmniej jakby troche ta sama polka w sklepie
bardorja te niebieskie kolory na oczach nie podoba mi sie.
La ago gratuluje wyboru obraczek
Kupilam ponczochy samonosne w H&M i sukienke dla malej, myslalam, ze to biala i po fakcie troche myslalam. Wchodze do domu, porownuje ze swoja i sa jednego koloru to sie ucieszylam.

Edytowane przez mama_2010
Czas edycji: 2014-05-09 o 18:41
mama_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 18:59   #2783
Le_lena
Raczkowanie

Dziewczyny szukam, czytam i mam mętlik w głowie
Gdzie zamawiacie jeszcze zaproszenia poza amelią, bo strasznie ciężko mi trafić na te posty z informacjami a amelia nie wysyła na razie próbek - z info od nich wiem, że taki stan może się utrzymać do końca miesiąca
Stary 2014-05-09, 19:24   #2784
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Gdzie zamawiacie jeszcze zaproszenia poza amelią, bo strasznie ciężko mi trafić na te posty z informacjami a amelia nie wysyła na razie próbek - z info od nich wiem, że taki stan może się utrzymać do końca miesiąca
Ja zamawiałam tu

Potrzebuje pomocy z bukietem dziewczyny macie jakieś inspiracje? bo ja mam kilka ale w dalszym ciągu to nie jest to jedna wskazówka ma być różowy jak na razie nawet nie wiem jakie kwiaty bo dużo mi się podoba ale nie czuje że to jest to ;(

Edytowane przez zakrecona_kropka
Czas edycji: 2014-05-09 o 19:41
zakrecona_kropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 19:33   #2785
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:
Ja zamawiałam na allegro.

Dziewczyny wieeeeelkie dzięki za rady dotyczące makijażu. Pójdę jeszcze raz na próbny do tej kosmetyczki która malowałam mnie na beżowo-brązowo i poproszę o pomalowanie samych oczu w innych kolorach. Dziś mama mi mówiła, że tata jej mówił o tym moim makijażu i wolał ten z fioletem bo oczy były weselsze, nie chcę iść na cały makijaż do tej dziewczyny od fioletowych oczu bo mi się nie podobała reszta makijażu - wysmarowała mi twarz jakimś żółtym świństwem i kości policzkowe podkreśliła różowym różem (zamiast brnzerem) jak jej zwróciłam uwagę to pow że tak się robi...
Ta dziewczyna od beżowo-brązowych oczu tak pięknie mi nałożyła podkład, zakryła każdą niedoskonałość mojej twarzy, więc myślę że się dogadamy co do zmiany kolorów na oczach.
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 19:39   #2786
bardorja
Zadomowienie

łeeeeeee
chcialam miec niebieskiego troche zeby pasowal w kolorze calego wesela
ale jak mowicieze kiepsko...
mocnego makijażu nie lubie,
eh nooooo

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 19:41   #2787
docik10
Zakorzenienie

W niedzielę teście i moi rodzice mają wieczorek zapoznawczy Ciekaw jestem czy przypadną sobie do gustu. Trzymajcie kciuki za nich i za nas, żebyśmy to jakoś przetrwali bez stresu Największe obawy mam takie, że jeśli nie będą mieli o czym gadać to będzie mega drętwo
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 19:42   #2788
zły jeż
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

Co myślicie?
Mi się tylko 1. podoba, a z tych niebieskich ewentualnie numer 3 by obleciał.

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
enzunio u mnie w stronach (śląsk) polter robi się w czwartek, tydzień przed ślubem Więc jest spoko, dużo czasu na dojście do siebie. Ja bym nie wyrobiła, jeśli by mi dzień przed ślubem taką impreze robili. Więc mam dla Ciebie szacun Robi też się bramy z przebierańcami, tak jak pisałaś, no i roznosi się kołocz przed ślubem. Są też wykupiny z całym specjalnym tekstem.
My robimy tylko ten kołocz Z poltra rezygnujemy. Z wykupin też - nie moja bajka. Choć w rodzinie TŻ śmiali się, że w ramach wykupin będzie musiał dać Kitchen Aid (moje marzenie )

anka bardzo się cieszę, że zdecydowaliście się na ten sam model obrączek Myślę, że TŻ będzie nosił obrączkę, mimo, że klasyczna Kiedy macie do odbioru?

Ja się też pochwalę - też zamówiliśmy obrączki Stanęło na młotkowanych. Obydwoje jesteśmy bardzo zadowoleni. TŻ podobają się bardziej niż ten drugi model.
Do zapłaty będzie max 150 zł
Hm, ja ze Śląska również i chyba tylko kołocz będzie. Polter na pewno nie, zresztą nie byłam nigdy na takowym i nie wiem do końca o co chodzi. Mama TŻ coś mówi o bramach, ale nie wiem kto by miał je nam zrobić, jakoś na osiedlu u rodziców nie widywałam ich nigdy.

Gratuluję obrączek - super.

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Masz racje lecz czasami nie ma na to czasu lub chęci. No i co najważniejsze chyba bałabym się pokładac wszystko na swoich obliczeniach. Cena taka za bazę danych. Są tańsze zamienniki ale ja bym już wolała dołożyć. Swoją drogą jak coś to wina urządzenia a słyszałam tylko o jednej takiej wpadce ale mogę mieć tyły

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 92 dni.
No właśnie, strach trochę opierać się tylko na swoich obliczeniach, ale jak dojdzie do tego obserwacja śluzu i szyjki to może jakoś to pójdzie.
Nie wiem, może się skończy tak, że kupię takie urządzenie, żeby czuć się pewniej. I jak już to chyba oryginał, a nie tańszy zamiennik.
Stary 2014-05-09, 19:57   #2789
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Corn, Kamilka, Lemon - ten zespół to mam nadzieję strzał w dziesiątkę!
5 panów grających na wszystkim i tylko na żywo z 20-letnim doświadczeniem niektórzy! Widziałam ich na targach - dali niezłą próbkę

Mimi - jak to nie ma wkładania kasy do butów ??? Ja trąbie TŻtowi od pół roku przy każdej okazji , że ma mi po stówce w buty wsadzić
No to super, my tez mamy doswiadczony zespol i juz po podpisaniu umowy dowiedzielismy sie, ze grali u naszych znajomych i byli super, nawet wlasciciel sali powiedzisl, ze to najlepszy zespol z jakim mial okazje pracowac

Lg_ago gratuluje obraczek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-09, 20:00   #2790
S1lc1a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
W niedzielę teście i moi rodzice mają wieczorek zapoznawczy Ciekaw jestem czy przypadną sobie do gustu. Trzymajcie kciuki za nich i za nas, żebyśmy to jakoś przetrwali bez stresu Największe obawy mam takie, że jeśli nie będą mieli o czym gadać to będzie mega drętwo
Też się tego bałam ale rodzice zawsze jakiś temat sobie znajdą i nie było chwili ciszy. Więc bądź spokojna u Was też pewnie będzie miło.
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości