Panny Młode 2015 cz. 18 :) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 19:45   #4291
joasia-a
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 18 :)

Ja rok temu mialam 2 wesela w rodzinie TZ i to byla tragedia.. tzn wesele w czerwcu pierwsze.. jechalam z TZtem do domu w piatek po maratonie 7 egzaminow w jednym tygodniu.. to byla jakas masakra.. i niestety tak sie strasznie wstawilam.. ze az nie pamietam za to na nastepnym, miesiac pozniej juz pokazalam klase haha a milismy jeszcze wrzesniowe i na nim nie pilam bo bralam zastrzyki i bylm o kulach eh... a na to wrzesniowe czekalam najbardziej i wydawalo mi sie najlepsze..

Aga.. bedzie dobrze heh a kreacje jakie?
Stary 2014-05-09, 19:48   #4292
aga99792
Zakorzenienie

o to nie fajnie z tymi weselami...
nie wiem jakie nie kupiłam ale muszę kupić bo moje sukienki są albo białe albo czarne albo za duże

ale myślałam kupić jakąś żółtą sukienkę lub miętową lub granatową
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 19:53   #4293
joasia-a
Zakorzenienie

a to ja mam duuzo sukienek rok temu wlasnie zolta mialam i tez granatowa kupowalam :P ale mietowe tez sliczne
Stary 2014-05-09, 19:56   #4294
aga99792
Zakorzenienie

ja to patrze pod kątem butów bo najpierw kupiłam buty oczywiście. jedne turkusowe jaśniejsze a drugie szare wpadające w capuccino
Stary 2014-05-09, 19:58   #4295
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Wesela na ktore nie chce sie isc wychodza najlepiej jak i inne wszelakie imprezy ;P
Coś w tym jest.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 19:58   #4296
joasia-a
Zakorzenienie

A to ja w sumie az sobie pomyslalam.. mam wszystkie czarne szpilki, buty na obcasie czy jakiekolwiek takie! moje slubne sa pierwszymi butami o jakims innym kolorze.. matko! :P chociaz nie, mialam kiedys bezowe, ale mialy za bardzo wyciete na palcach i mi stopa przelatywala w nich do polowy heh

Oo.. a te szare w capp to do tej zoltej chyba fajnie wygladalyby
Stary 2014-05-09, 20:03   #4297
aga99792
Zakorzenienie

jak po zimie założyłam szpilki w których dużo nie chodziłam to stwierdzam że nie będę chodzić w nich a chodziłam w nich zawsze na każdą imprezę ... tragedia chodziłam jak łamaga.... od tej pory nie szpilek. bo na grubszym obcasie to co innego

hmm.. no coś tam do siebie by pasowało na pewno ja kupiłam turkusowe bo mi sie spodobały ale kolorowych jako takich też nigdy nie miałam. chciałam zaszaleć a jakiego koloru masz ślubne?

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

a no i mam problem taki nieco bardziej.... kupiłam sobie nową maszynkę do golenia a wraz dobrze nie mogę pach ogolić... czy wy będziecie szły na jakieś depilacje woskowe czy jakieś??
Stary 2014-05-09, 20:08   #4298
joasia-a
Zakorzenienie

a na slub mam takie : click tylko jakies baletki na przebranie musze

A co do golenia, to ja nie mam problemu bo jestem blondynka i nie jestem obdazona wielkim owlosieniem (jak to brzmi hehe :P) ale na nogach to mam bardzo cieniutkie jasne wloski np
Stary 2014-05-09, 20:09   #4299
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja nie będę robić nic czego nie przetestuję z rok wcześniej. Na co dzień krem do depilacji i jak dla mnie wystarczy. Nawet włosów nie planuję farbować. Chyba, że osiwieję.
Pisałyście o snach. Weselno-ślubny koszmar mam średnio raz w tygodniu. Ostatnio o sukni schlapanej czymś czerwonym. Było już wesele w stodole, pijany zespół, inny mąż w kościele, który mnie nia zabrał na salę itp.
Stary 2014-05-09, 20:13   #4300
aga99792
Zakorzenienie

Aaa ja mam dziwne takie na pachach ciemne. buuu..... ładne butki

przyjaciółka dziś znalazła u mnie siwego włosa i tz też kilka już więc no muszę. zresztą nawet jakbym siwych nie miała to bym pomalowała bo nie lubie swojego koloru jest za jasny
Stary 2014-05-09, 20:13   #4301
Majelka
Wtajemniczenie

witam się po pracy
ale ja lubię tę robotę, żeby jeszcze mnie tylko nogi od obcasów nie bolały to już w ogóle byłoby bosko

widziałam, że pisałyście o grawerach. ja jako dawna potteromaniaczka grawer na obroączki już mam wymyślony od wielu lat od momentu gdy czytałam ostatnią część HP
i będzie to napis z grobu matki i siostry dumbledora () chociaz tak naprawdę jest to przerobiony cytat z Biblii na jednej obrączce będzie napis "Gdzie skarb Twój..." a na drugiej "...tam i serce Twoje" i jak się zmieści to data i inicjały może trochę ckliwe ale już się z tym tak oswoiłam że nie wyobrażam sobie żebyśmy tego nie mieli zresztą TŻtowi też się bardo podoba
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:20   #4302
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Wesela na ktore nie chce sie isc wychodza najlepiej jak i inne wszelakie imprezy ;P
Zazwyczaj Ale ta cześć rodziny niestety nie jest rozrywkowa to raczej taki typ aby każdy pokazał się w droższej kreacji, omówienia kto gdzie był na wakacjach i obgadania tych którzy nie mają kasy. Oni raczej nie z tych co tańczą i się bawią.
Mam nadzieje, ze rodzina Pana Młodego będzie lepsza

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

A ja myślałam, ze nic mnie nie zaskoczy już...
Patrzcie TU gość na jednym ze zdjęć ma czerwony garnitur ciekawe czy to tak tylko na sesje czy na weselu tez tak miał

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:23   #4303
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

A ja myślałam, ze nic mnie nie zaskoczy już...
Patrzcie TU gość na jednym ze zdjęć ma czerwony garnitur ciekawe czy to tak tylko na sesje czy na weselu tez tak miał
Nie w moim stylu. Już bym wolała ten niebieski z wczorajszego filmu, który się tutaj przewijał. Mimo, ze czerwień uwielbiam.
Stary 2014-05-09, 20:23   #4304
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
ej lalunie nosicie zdjęcie swojego tż gdzieś w portfelu ?
Dawniej nosiłam, ale było chyba paszportowe i wygląda jak kryminalista hahah. A moje M nosi i to 2 . Nawet nasze wspólne z Instaxa nosi , ale on ma przezroczyste kieszonki w portfelu, ja nie :P.

Cytat:
jak po zimie założyłam szpilki w których dużo nie chodziłam to stwierdzam że nie będę chodzić w nich a chodziłam w nich zawsze na każdą imprezę ... tragedia chodziłam jak łamaga.... od tej pory nie szpilek. bo na grubszym obcasie to co innego

hmm.. no coś tam do siebie by pasowało na pewno ja kupiłam turkusowe bo mi sie spodobały ale kolorowych jako takich też nigdy nie miałam. chciałam zaszaleć a jakiego koloru masz ślubne?

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

a no i mam problem taki nieco bardziej.... kupiłam sobie nową maszynkę do golenia a wraz dobrze nie mogę pach ogolić... czy wy będziecie szły na jakieś depilacje woskowe czy jakieś??
Ja jeśli uznam, że potrzebuje czegoś solidnego i dłużej trwałego, to zdecyduję się na depilację woskiem na gorąco (nie, w żadnym wypadku nie woskiem ściąganym paskami, brrrr). Bardzo sobie chwalę .

A z hybrydami, hybrydy to lakierożel- wygląda jak lakier, bardzo ładny i błyszczący, a utwardza się jak żel, pod lampa UV. Paznokcie z hybrydami są twardsze, bardzo błyszczące i utrzymują się i do 2/3 tygodni (ale tutaj przeważnie już chodzi o odrosty, bądź lekkie odpryski). ściąga się to w razie potrzeby, nakładając aceton na wacik, to na paznokcia i owija się sreberkiem. Zostawia się na 20 minut, po tym czasie całość sama schodzi, a co nie zeszło spycha się patyczkiem. Ogólnie super sprawa . Ja tylko z hybrydami jestem w stanie utrzymać dłuższe paznokcie .
Stary 2014-05-09, 20:27   #4305
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzięki Magda. To muszę dopytać. Znalazłam fryzjera i kosmetyczkę w jednym i mają "pakiet ślubny" ale szczegółowych informacji udzielają osobiście (tzn. nie ma na stronie). Ciekawe czy paznokcie też wchodzą w grę.
Stary 2014-05-09, 20:27   #4306
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]A ja myślałam, ze nic mnie nie zaskoczy już...
haha może chciał się wkomponować w kolor przewodni
Stary 2014-05-09, 20:30   #4307
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
"Gdzie skarb Twój..." a na drugiej "...tam i serce Twoje" i jak się zmieści to data i inicjały może trochę ckliwe ale już się z tym tak oswoiłam że nie wyobrażam sobie żebyśmy tego nie mieli zresztą TŻtowi też się bardo podoba
slodkie!!!

My serio zastanawiamy sie nad tekstem z GOT : slonce i gwiazdy moje vel slonce mojego zycia i na drugiej ksiezycu mojego zycia (albo czesciej uzywam mowiac do TZta ksiezycu moich dni :P)
Cytat:
Zazwyczaj Ale ta cześć rodziny niestety nie jest rozrywkowa to raczej taki typ aby każdy pokazał się w droższej kreacji, omówienia kto gdzie był na wakacjach i obgadania tych którzy nie mają kasy. Oni raczej nie z tych co tańczą i się bawią.
Mam nadzieje, ze rodzina Pana Młodego będzie lepsza [
No to faktycznie niezbyt sympatyczna atmosfera zapowiada sie :P
Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Dawniej nosiłam, ale było chyba paszportowe i wygląda jak kryminalista hahah. A moje M nosi i to 2 . Nawet nasze wspólne z Instaxa nosi , ale on ma przezroczyste kieszonki w portfelu, ja nie :P.
hah! ja jak kupuje portfel to jest wyzwanie, bo musi wlasnie spelnic wiele moich wymagan :P w tym posiadanie przezroczystych okienek
Stary 2014-05-09, 20:35   #4308
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
slodkie!!!

My serio zastanawiamy sie nad tekstem z GOT : slonce i gwiazdy moje vel slonce mojego zycia i na drugiej ksiezycu mojego zycia (albo czesciej uzywam mowiac do TZta ksiezycu moich dni :P)

hah! ja jak kupuje portfel to jest wyzwanie, bo musi wlasnie spelnic wiele moich wymagan :P w tym posiadanie przezroczystych okienek
Ja tam nie czuje potrzeby kieszonek przezroczystych, nie zwracam w ogóle na to uwagi... jakoś nie przyzwyczajona jestem do noszenia fotek . Ja mam fotki w telefonie, starczy . Zwłaszcza, że w portfelu mam tyle rzeczy, że zdjęcia by tylko na tym cierpiały :P.

W ogóle, 19:35 ja jestem już wykąpana i gotowa do spania. Z góry wiem, że nie byłabym w stanie przyzwyczaić się do stałej pracy od 3:30 rano :/
Stary 2014-05-09, 20:35   #4309
aga99792
Zakorzenienie

mój biedak jutro juz o 10 musi być u klientów bo maja jechać do wawy po Pana Młodego później wracają , do młodej ślub cywilny i na salę. I to tą salę którą my chcieliśmy ale cenaaaaaa tragedia dla nas nie stać to będzie miał okazję chociaż tam zjeść i być
poza tym to śmiać mi się chcę bo dziś był u szefa po akumulatorki do kamery, a przywiózł jeszcze druga kamere i obiektyw szerokokątny

Edytowane przez aga99792
Czas edycji: 2014-05-09 o 20:40
Stary 2014-05-09, 20:37   #4310
beth007
Zadomowienie

Cytat:
slodkie!!!

No impreza życia

Ja też mam wymagania do portfeli - duży, przezroczyste okienka i dużo, dużo miejsc na karty i dokumenty A i czerwony musi być
TŻ jak ze mną rok temu szukał nowego portfela to myślałam, że mnie zabije

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:38   #4311
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle, 19:35 ja jestem już wykąpana i gotowa do spania. Z góry wiem, że nie byłabym w stanie przyzwyczaić się do stałej pracy od 3:30 rano :/
U mnie 20.35 ale od 20 leżakuję w piżamkach.
Stary 2014-05-09, 20:40   #4312
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie z innej beczki- co/ile się teraz daje na bierzmowanie? w sensie od świadka
U mnie nic się nie daje, ale ja akurat dostałam Biblię z dedykacją.

Cytat:
ej lalunie nosicie zdjęcie swojego tż gdzieś w portfelu ?
Mam jedno, ale go nie widać, bo portfel jest bez okienek :p
misiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:42   #4313
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
No impreza życia

Ja też mam wymagania do portfeli - duży, przezroczyste okienka i dużo, dużo miejsc na karty i dokumenty A i czerwony musi być
TŻ jak ze mną rok temu szukał nowego portfela to myślałam, że mnie zabije
oo.. to u mnie te same wymagania tylko kolor dla mnie obojetny

Magda rozumiem ze to dla Ciebie obojetne bo mi np na wesele na stolikach nie zalezalo np tak jak wam :P a zdjecia w portfelu nic nie cierpia!
Stary 2014-05-09, 20:45   #4314
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
slodkie!!!

ooo uwielbiam wątek matki smoków z GOT

właśnie odnośnie jeszcze tych bierzmowań to mój TŻ jest świadkiem u swojego brata za 2 tygodnie i ogólnie ma być potem jakiś grill dla rodziny i sie własnie zastanawiamy co mu dać bo to raczej powinien byc taki pamiątkowy drobiaag no i zupełnie nie mamy pomysłu może coś doradzicie? bo chłopakowi trudno coś wymyslić, z dziewczyną byłob łatwiej bo jakieś kolczyki czy bransoletkę i już jest jakiś drobiazg

dodam że Biblia odpada bo dostał na komunię już z dedykacją od chrzestnej
Stary 2014-05-09, 20:49   #4315
okaro
Zadomowienie

ja nic na beirzmowanie nie dostawałam. Koleżanki jakiś łańcuszek, czy zawieszki. Generlanie biżuterię. A jedna z bogatego domu dostała Rollexa czy jak to tam sie pisze.:P
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:58   #4316
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
oo.. to u mnie te same wymagania tylko kolor dla mnie obojetny

Magda rozumiem ze to dla Ciebie obojetne bo mi np na wesele na stolikach nie zalezalo np tak jak wam :P a zdjecia w portfelu nic nie cierpia!

Cierpią, az sprawdzilam portfel M, dawniej miał tylko moje jedno zdjecie było super. Dołożył drugie, a do tego jeszcze nasze wspólne i nagle kieszonka sie ciasna zrobiła. Wyciągnęłam teraz wszystkie i to najstarsze jest całe podrapane juz, kolejne juz ma ślady zadrapan... Tylko wierzchnie jako tako wyglada...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-09, 21:02   #4317
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Cierpią, az sprawdzilam portfel M, dawniej miał tylko moje jedno zdjecie było super. Dołożył drugie, a do tego jeszcze nasze wspólne i nagle kieszonka sie ciasna zrobiła. Wyciągnęłam teraz wszystkie i to najstarsze jest całe podrapane juz, kolejne juz ma ślady zadrapan... Tylko wierzchnie jako tako wyglada...

To faceci nie dbaja! chociaz ja tez nie dbam.. mam dwa wlasnie.. jedno juz ma 6 lat ponad, drugie jakies 3 i oba sa w idealnym stanie :PPP a napchane to mam ale winnych kieszonkach :P bo teraz w koncu jakiekolwiek sklepy to tylko karty plastikowe rozdaja, biblioteki to samo, apteki, kolejne 2 karty :P az mi sie juz nie mieszcza xD
Stary 2014-05-09, 21:13   #4318
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
To faceci nie dbaja! chociaz ja tez nie dbam.. mam dwa wlasnie.. jedno juz ma 6 lat ponad, drugie jakies 3 i oba sa w idealnym stanie :PPP a napchane to mam ale winnych kieszonkach :P bo teraz w koncu jakiekolwiek sklepy to tylko karty plastikowe rozdaja, biblioteki to samo, apteki, kolejne 2 karty :P az mi sie juz nie mieszcza xD

Wlasnie M dba, ale facet to ma mniejszy portfel, wiec i mniej miejsca... no nie ważne, w kazdym razie u niego w portfelu troche sie poniszczyly mimo kieszonki .
Dobra, ide spac :P... dobranoc

Stary 2014-05-09, 21:14   #4319
aga99792
Zakorzenienie

Zaraz mi.tel padnie a nie chce się iść po ładowarkę. Więc się. zegnam dobranoc i milych.koszmarów ślubnych
Stary 2014-05-09, 21:30   #4320
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz mi.tel padnie a nie chce się iść po ładowarkę. Więc się. zegnam dobranoc i milych.koszmarów ślubnych
Dzięki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości