|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Lady dokładnie ,wypisz wymaluj, moje okulary biedne
![]() Dziękuję dziewczyny za pocieszenie Deli był TZ u lekarza? moj nie ma cukrzycy za to cholsterol, aż się popłakałam jak odebrałam wyniki |
|
|
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
od 2h nikt nie napisał
dziękuję za stronę plagiatu ![]() Lady, spotkanie bardzo chętnie, pasuje ci czwartek? bo w środę jestem w Kato oddać tę nieszczęsną pracę mgr (o ile się wyrobię ), a w piątek mam spotkanie po południu (chyba że rano w piątek ) z opiekunką, która ma się zająć Anulką w nasze wesele.I mogę się pochwalić? Wiecie, że moje dziecko raczej do niejedzących należy. Ostatnio to już całkiem dramat był, potrafiła zjeść tylko jeden posiłek w ciągu dnia a dziś, pierwszy raz w jej życiu!!! poinformowała mnie, że jest głodna
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, prosze o kciuki, wczoraj wzieli dyktatorke do szpitala a dziś na jekiejś erce leży pod respiratorem.....Boze, zeby wszystko było dobrze
|
|
#3934 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej deli, kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3936 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w szoku byłam! A w Pepco Dorotce kupiłam czadowe jeansy, cienki jeans, z dresową gumą w pasie i na dole ściągane, rewelka! A w Lildu np. świetne 2paki spodni dresowych grubszych takich kupiłam zimą i żałuję, że wzięłam Agatce tylko, bo mogłam 86/92 Dorci wziąć na zimę by były... Cytat:
no to dieta jakaś! i zero jajek najlepiej Cytat:
trzymam ![]() ------------------ Kupiłam Agatce na urodziny hulajnogę ![]() http://allegro.pl/hulajnoga-twist-ro...199845175.html |
|||
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Emelki które mi się podobaja dla Zuzi nigdzie nie ma tzn. nie ma rozmiaru, nawet na allegro ![]()
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo znikopisu
http://www.babyssecret.pl/today/k-s-kids.html Ale drogi jak dla mnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy za wszystkie miłe słowa
Jejku Deli kciuki ogromne! A Ciebie ściskam, trzymaj się dzielnie! Co do ciuchów to ostatnio obkupiłam Ewę w Lidlu, jakaś wyprzedaż była i kupiłam właśnie dwie pary tych grubszych dresowych spodni za 7 zł, dwie pary legginsów też za 7, rajstopki za 3, jeansy za 9 i cztery bluzeczki za 14 zł I komplecik bielizny za 3 zł. Ogólnie mnóstwo rzeczy było, ale sajgon nieziemski, ludzie zrobili taki rozpiździel, że aż mi było wstyd w tych koszach grzebać, z rąk sobie wyrywali, masakra totalna
|
|
|
|
#3941 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziś byłam w pracy od 6.00 do 18.00 A jutro na dodatek znów do pracy. Idę nadrabiać bo wczoraj nie było mnie cały dzień i milion stron mam do czytania. Przelecę Was tak taz dwa bo sił brak. Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46353265] Narzekałam, że Dorka ruchowo w tyle? no. A wczoraj siedzi z nami przy stole na krześle i dup! - weszła an stół [/QUOTE] ![]() Cytat:
zdrówka dla dziewczynek ![]() Cytat:
Cytat:
Daria też używa smoczka tylko do spania a ostatnio nawet wieczorem nie chce smoczka do spania tylko bez niego zasypia Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba mam problem ze stawianiem granic... A wlasciwie ich brakiem. Jak wiecie jest u nas moj tata. Oczywiscie stwierdzil, ze Kuba jest rozpieszczony, bo na wszystko mu pozwalam. Kuba wymusza i tego typu teksty polecialy :/ Sytuacja z dzis: robimy z tata obiad, Kuba sie bawi sam, ale co chwile podchodzi pod moje nogi, wyciaga raczki i chce, by go nosic i nazywac rozne przedmioty (tesc nauczyl ).Jak mowie mu, ze teraz go nie wezme, bo musze robic obiadek to nastepuje dziki wrzask i za chwile lzy jak grochy. Wiec po kilku takich wyczynach skapitulowalam (tata na to "co sie przejmujesz, nic mu nie bedzie jak troche poplacze" :/) i poszlam na podloge z nim sie bawic. Nastala cisza, dziecko przeszczesliwe, usmiechniete. Tata dokonczyl obiad sam po czym stwierdzil, ze Kuba oczywiscie wymusza, bo go rozpiescilam. Jemy obiad. Ja na kanapie, Kuba na podlodze bawi sie. Po chwili zaczal nagle plakac (nie wiem o co kaman), wszedl na kanape (od kilku dni sam potrafi ), przytulil sie do mnie i za chwile zaczal sie po mnie wspinac, przewalać. Wygladalo mi to na potrzebe przytulenia, uspokojenia.Ja z talerzem w reku probuje jesc obiad. Co na to tata? "na wszystko mu pozwalasz, nawet w spokoju nie mozesz obiadu zjesc??" Nie bardzo wiem jakbym miala inaczej zachowac sie w tych sytuacjach. Kuba mial dzis wyjatkowo marudny dzien. Wlasciwie nie buczal tylko jak jadl i byl na dworze... I druga sprawa - nie wiem tez zbytnio jak reagowac na ten histeryczny placz. Zwykle pojawia sie wtedy, gdy czegos nie pozwalam/cos zabieram. Co prawda niezbyt czesto czegos zabraniam, ale przeciez np nie pozwole dziecku obgryzac brudnych ziemniakow tak, jak by tego chcialo ![]() Zamiast placzu czesto pojawia sie dziki pisk. Wczesniej w takich sytuacjach staralam sie odwracac uwage inna zabawka albo czyms rownie ciekawym, ale ostatnio to nie dziala. Kuba chce koniecznie tej rzeczy, ktora mu przed chwila zabralam/schowalam, bo inaczej zaczyna wlasnie plakac/piszczec. Poradzicie cos? Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-05-09 o 21:32 |
||
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Taka sytuacja dzis u nas była: pod wieczór dziecie marudne a chciałam go jeszcze przeciagnac, wiec dziadek zabrał małego do swojej mamy po sąsiedzku. Dziecie całodniowo uśląprane, z dziurami na kolanach, bo spodnie sie przetarły jak kilkakrotnie na chodniku dzis wyrżnął a tam goscie
ło matko świnto niby tylko mój kuzyn z żoną, ale jednak goscie to goscie dodatkowo- pierwszy raz go widzieli w ogole ale wychwalony, ze sliczny, że grzeczny (![]() Deli kochana, trzymam mocno kciuki Marsi, u nas podobnie, Bartulo ptrafi podejsc i znienacka ugryzc, kopnąc, strzelic z liscia, za włosy wyszarpac ![]() Ewulkaaa, nie dołuj sie. Ci, którzy naprawde chca byc z Wami- bedą Ifwka, faceci to od iinej małpy pochodzą, cóż sie dziwic, że myslą tylko o jednym Lady, Pietraszynski na fejsie jaki całowany ![]() Pstryniu, ale dzieciunio padło Black, ale masz siostrzenca Neti, kciuki za wytrwalosc w treningach no i efekty oczywyiscie Mała, fajnie, ze nocki lepsze Aga, Niuniek sygnalizuje jak ma bardzo zasikanego pampka- klepie sie w krok i mówi "om". Jak zrobi koope to wiem natychmiast ewentualnie jak jestesmy na dworze i nie poczuję od razu to ucieka i chowa sie w najciasniejszą dziure z kpiacych usmiechem Ciuchy z F&F są rewelacyjne., mam kilka uzywek, jakosc dobra. Podobne odczucia mam do H&M, Next. Nawet sobie jak kupuje, to wole np z lumpka ale firmowe niz byle jaką bluzke, któr po dwóch praniach pojdzie na scierke ![]() Aaaaaa, witam sie ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
trudno niech wyje skoro musi.Wtedy stawiam na podłodze, trzymam, klekam/kucam zeby miec go na wysokosci oczu, przeczekuje histerie, tłumacze dlaczego nie wolno. Przewaznie skutkuje.Dziękuje za priw. Silver, wspolczuje maratonu w pracy Szaja, brawa dla Dorki za wczorajszy wyczyn ![]() Hje, dla Poli za gadanie równiez ![]() Debrah, jak Amelcia mówi ![]() Ewik, wspaniałe wiadomosci ![]() Odchudajace sie dziewczyny- dzis w DDTVN o kaszach było, zeby jesc w czasie diety bo dają uczucie sytosci i długo trzymają |
|
|
|
|
#3944 | ||
|
Zakorzenienie
|
on tak na nocke zasnal ![]() Cytat:
![]() Cytat:
sylwus - sciskam!!! |
||
|
|
|
#3945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bokeh wracaj ![]() Cytat:
właśnie Darii ostanio sie dziura w tych leginsach zrobiła :/ Cytat:
Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-05-09 o 21:57 |
|||
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny lek wycofany!!!!
http://fakty.interia.pl/zdrowie/news...13#pst74738109 |
|
|
|
#3947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() najlepiej napisz w k.
|
|
|
#3948 |
|
Zadomowienie
|
A mówiłam Wam,że odzwyczaiłam Olę od smoka?
poszedł w niepamięć i spokój jest, nie ma szukania a i w nocy się nie budzi.
|
|
|
|
#3949 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3951 |
|
Zadomowienie
|
hej
przepraszam że tak mało się odzywam ale staram się was podczytywać, mu mnie ostatnio wszystko sie psuje, głównie z TŻ przez co mam mega doła dodatkowo podczas badania krwi wyszło mi TSH (hormon tarczycy) ponad 5 a norma jest do 2,5 na środe jestem umówiona do endokrynologa ale na necie już się naczytałam takich strsznych rzeczy że dziecko może urodzić sie przedwcześnie, z niska masa urodzeniwą ale z bardzo poważnymi chorobami. Czy któraś z was mała w ciąży problem z tarczycą? Ja nigdy nie miałam, przy pierwszej ciąży też wszystko było ok. ewik moja siostra też a termin na 15 grudnia ![]() nawijko u mnie zabawianie zabawkami w momencie gdy chce zakazaną rzecz też już nie pomaga, i nie wiem co z tym zrobić
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2014-05-09 o 22:07 |
|
|
|
#3952 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tez w końcu muszę zacząć oduczać![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mąż jutro pracuje ![]() dowiedział się dzisiaj o 17:/---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
po prostu będziesz musiała całą ciążę to badać (chyba jakoś co3 czy 4 tygodnie) i dawkę leku zwiększać co jakiś czas. aha i tsh w ciąży powinno być koło 1
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanko jakie kredki kupowalyscie dla dzieci Bambino?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem chora na tarczyce, mój pierwszy wynik to 16,5!!! przy normie dla kobiet w ciąży 2 też czytałam, co się naryczałam to moje, z tym że u mnie lekarze bez ogródek mówili - z takim wynikiem albo pani porodni, albo urodzi chore dziecko. To był dramat! I co?? urodziłam zdrowiuteńką Aneczkę, moje cudo najukochańsze najważniejsza szybka reakcja i wprowadzeniem hormonów, pewnie będziesz musiała kontrolować i wsio, nie martw się!
|
|
|
#3955 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy-przeoczyłam wczoraj Twoje pytanie,przepraszam
![]() Ze zmianą pampersa jest nieco lepiej. Uwijam się szybko jak mogę (i pewnie idealnie go nie zakładam )ale najważniejsze że chociaż tą chwilke poleżyNawijko-u nas identyczna reakcja na coś co nie koniecznie się Oskarowi podoba. Pisk i tupanie nogami-podpinam pod "taki etap" ![]() Marsi-co do agresji,oj tak mój syn działa czasem porywczo aczkolwiek ja i tak najmniej na tym cierpię. Bo np moją siostrzenice potrafi podejść z nienacka i ugryźć od tak sobie. Albo pociągnąć tak z liścia żeby okulary spadły ![]() Mnie tylko czasem klepie po plecach albo czai się jak zwalić mi okulary ![]() Mąż miał dziś wrócić ale przeczucie od początku mi podpowiadało że się nie uda-no i zostają do jutra. Marsi-wiesz gdzie wczoraj grali koncert we wrocku?
|
#3957 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio też robiłam zamówienie z c&a i tez polecam. Super bawełna za bardzo przystępna cenę ![]() Dzięki za info o Auchan. Trzeba będzie się wybrać. Dluuugo tam nie byłam. Cytat:
![]() Moja Marta trzy dni pod rząd nawet przed siusiu mnie wolała, ale potem jej się odwidzialo Dzisiaj za.to przeszła samą siebie. Zwiala mi z nocnika i zrobiła 2 na panele Cytat:
Ostatnio nam scenę zrobiła w Ikei (pierwszy raz), bo koniecznie chciała do taty. Ludzie się patrzyli, ale miałam to gdzieś. Jak się dziecku krzywda nie dzieje, to niech sobie płacze. A potem jak kilka razy się popusci, to wtedy gorzej odzwyczaic. Cytat:
![]() Podaje któraś z Was mm Gerber 3? W moim mieście ostatnio nigdzie nie można dostać tego mleka i nie wiem co się dzieje :-/ Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2014-05-09 o 23:01 |
|||||
|
|
|
#3958 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w jaki sposób poinformowała? Cytat:
[QUOTE=s i l v e r;46382363 Daria też używa smoczka tylko do spania a ostatnio nawet wieczorem nie chce smoczka do spania tylko bez niego zasypia Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ![]() Cytat:
Ale no właśnie, co zrobić,kiedy dziecko tak się zachowuje, mój zachowuje się tak samo, jak dłużej nie zwracam na niego uwagi to jest źle, jak wstaje z podłogi choćby na chwilę to marudzi. Przecież nie zamknę go samego w pokoju :/ ja ogólnie jestem zdania, że dziecko jakoś musi poznać świat więc nie ma sensu zabraniać mu wszystkiego, tylko no właśnie są pewne sytuacje, pewne rzeczy, których nie wolno. Myślę, że podstawa to tłumaczyć, tłumaczyć i być blisko. Przytulać, tłumaczyć, niby wszyscy twierdzą, że to dziecko i co ono rozumie ale myślę, że rozmowa i tłumaczenie emocji, tłumaczenie dlaczego czegoś nie wolno kiedyś poskutkuje. A na ten moment zabranie go z danego "niebezpiecznego"miej sca, u nas zawsze pomaga tekst "chodź, zobacz co słychać w okienku", biorę go do okienka (mamy jedno okno dość nisko i Kuba opiera się na parapecie i wszystko widzi). Nie wiem, na ile taki tekst pomoże za jakiś czas ale na dzień dzisiejszy pomaga ![]() Cytat:
![]() bo tak wczoraj pomyślałam sobie, czy by u Was pieluchomajtki nie pomogły, szybsze założenie...? |
||||
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Deli
![]() ![]() : kciuki:
|
|
|
|
#3960 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania nie mówi "am am" tylko w taki dziwny sposób mlaska, generalnie wysuwa język i chowa jak jaszczurka
![]() no i dzisiaj byłyśmy na podwórku, bawiłyśmy się kamyczkami a ona zaczęła właśnie ruch jaszczurkowaty przyszłyśmy, zrobiłam kisiel, posadziłam w kszesełku i w 5 minut kisielku nie było żałowałam,że nie zrobiłam większej porcji ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Hje, widzę cię! ![]() mów co tam u was, jestem sprawgniona informacji, bo ostatnio nas nie rozpieszczasz ![]() debrah - jak tam ospa?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

) z opiekunką, która ma się zająć Anulką w nasze wesele.
a dziś, pierwszy raz w jej życiu!!! poinformowała mnie, że jest głodna 
Tak trzymac, tez tak mam jak mnie wkurzy to nie w glowie amory 

tzn. nie ma rozmiaru, nawet na allegro 

I komplecik bielizny za 3 zł. Ogólnie mnóstwo rzeczy było, ale sajgon nieziemski, ludzie zrobili taki rozpiździel, że aż mi było wstyd w tych koszach grzebać, z rąk sobie wyrywali, masakra totalna 

niby tylko mój kuzyn z żoną, ale jednak goscie to goscie