|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
Ekstra ![]() A i jedna mama pisała o płynie do mycia dzieci co zmienia kolor czaaaad
|
|
#2402 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
, bo na razie cała kasa idzie na wykończenie poddasza![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też gdzieś widziałam takie jakby dezodoranty w kulce do malowania ciała i mycia jednocześnie, fajne dla takiego większego brzdąca ![]() Ja to pamiętam kąpałam się zawsze z moją ukochaną rodzinką gumowych kucyków, mama, tata i 3 dzieci
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sobie tylko mówię,że to mała W sumie w środę się MOŻE w końcu dowiem Ja też z tym pilotem próbowałam od wczoraj ale nie wiem czy to od pulsu tak czasem mi się buja czy co. Ale czasem brzuch się wcale nie rusza a czasem widać jak tak lekko pulsuje,więc może to dzidzia Ja wyłam w głos i mi to trochę pomogło Żeby tylko dzieciaczek po matce płaczliwy nie był...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#2405 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46373357]PaulinaDarek współczuję chrapania mój mąż chrapie i serio czasem ciężko jest to wytrzymać. Mozę spróbuj zmienić pozycję? Zwykle chrapie się na plecach, na boczku powinno ustąpić Ja mojego przerzucam na boczek jak zaczyna chrapanko i się uspokaja [/QUOTE]Potwierdzam na mojego też działa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko drogie toto a w zasadzie na 4 miesiące by było. Ale kusi ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46379738]Jestem tak rozbita że szok... Pojechałam dzisiaj do znajomej. Na chwile tylko. Zobaczyłam ją to ją nie poznałam. Myślałam że włosy przefarbowała. Po chwili do mnie dotarło... cała na czarno. Jej mama w ciągu ostatniego roku miała 3 zawały. Pytam się ją, a raczej stwierdziłam fakt "stało się coś, prawda". Tylko kiwnęła głową i się rozpłakała. Pytam "mama?", a ona mi mówi, "nie, mąż" Straszna historia ... Cytat:
Cytat:
a i znajomej będzie trudno samej z dwójką małych dzieci ... Ja dziś miałam kaszę z sosem pieczarkowym obżarłam się jak bąk Miałam jeszcze wczoraj pisać ale zapomniałam - moja dzidzia początkowo była większa o jakiś tydzień niż wskazywałby na to termin OM a wczoraj już tylko o 1 dzień, waży w przybliżeniu 400 g i więcej się dowiem na badaniu za tydzień. Kupiłam sobie dziś w H&M spodnie lniano-wiskozowe, będą idealne na lato. Ja nogi mam w fatalnej kondycji i wolę jednak spodnie od spódnic. Mam też takie luźniejsze sukienki do których brzuch powinien się zmieścić więc jakoś obskoczę lato I moim zdaniem teraz jest czas kiedy szczególnie powinnyśmy dbać o dobry biustonosz. Skóra na piersiach naciąga się bardzo, piersi są bardzo ciężkie i moim zdaniem właśnie teraz potrzebują dobrego podtrzymania żeby po skończonym karmieniu nie zrobiły się obwisłe woreczki. Wiadomo że nie będą już tak piękne i jędrne jak przed ciążą ale myślę że warto zadbać o dobre podtrzymanie. Ja w poprzedniej ciąży nosiłam staniki z fiszbinami i bardzo dopasowanym obwodem a pokarm spokojnie był, i to karmiłam dłuuuugo. Nie miałam stanika typowo do karmienia bo te były okropnie luźne w obwodzie, a takie typowo do karmienia, bez fiszbin ale z dobrym podtrzymaniem (HotMilki) są w zabójczych cenach. Więc nosiłam zwykłe a do karmienia po prostu opuszczałam ramiączko na łokieć i wyciągałam pierś. I spokojnie dałam radę. Zastanawiam się nad pasem który pomaga odciążyć kręgosłup. Korzystała któraś z was? jakieś wrażenia? Tym bardziej że najbardziej będzie potrzebny w sumie latem a dodatkowy materiał średnio mi się uśmiecha. No ale już teraz tak mi odcinek lędźwiowy dokucza że chętnie bym sobie trochę ulżyła. |
||||||||
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie gratuluję synka..
Perełko a Tobie gratuluję córeczki
|
|
|
|
#2407 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny co do chrapania to podobno spałam na prawym boku...
![]() i raczej zmiana pozycji nic nie da...
|
|
#2408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego hipopotama i misia gumowego A tak to pełno foremek, jakiś talerzyków i kubeczków i się w bar bawiłam hehe ![]() Ja chce być mała!!
|
|
#2409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2410 |
|
Rozeznanie
|
Metamfetaminax, Ana, dzanet, ircha, Aliszcze, Deneris, Ekateria dziękuję dziewczyny, cieszę się że Wam się podoba i że ja Wam się podobam, miło mi bardzo
![]() ![]() Perełka gratuluję córci ![]() Amelie gratuluję zdrowego synka ![]() Deneris ja na zdjęciu mam bezszwowy, kupiony w Pepco za 9,90 Taki http://www.promoceny.pl/detail/pepco...szwowy-200626/
Emma jest z nami 15.09.2014 Edytowane przez NATALUSIA14 Czas edycji: 2014-05-09 o 21:25 |
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najbardziej zazdroszczę mojemu dziecku,że będzie chodzić do przedszkola Ja w swoim wyłam przez 2 lata i za mamą wybiegałam ale teraz mam ogromny sentyment do tego miejsca i jak miałam tam staż to przypomniało mi się całe dzieciństwo i wszystkie obiadki jakie tam były pyszne,mimo upływu lat dalej tak samo smakują
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#2412 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46379738]Jestem tak rozbita że szok... Pojechałam dzisiaj do znajomej. Na chwile tylko. Zobaczyłam ją to ją nie poznałam. Myślałam że włosy przefarbowała. Po chwili do mnie dotarło... cała na czarno. Jej mama w ciągu ostatniego roku miała 3 zawały. Pytam się ją, a raczej stwierdziłam fakt "stało się coś, prawda". Tylko kiwnęła głową i się rozpłakała. Pytam "mama?", a ona mi mówi, "nie, mąż" Przepraszam że to tu tak napisałam, ale odkąd wróciłam nie wiem co mam ze sobą zrobić. Nie chce żebym przyszła na pogrzeb, ale ja sobie nie wyobrażam tam nie być. Znałam go.[/QUOTE] o matko strasznie to smutne, współczuje koleżance Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ogólnei ziaj-ii kosmetyki sa superu nas pogoda dzis niby zła a jednak super, prawie cały dzien na dworze z młodocianym , a zebrac mi sie nei chciąło bo myslałam ze lać bedzie ![]() wcinam własnei żelki z biedry niby kwaśne a jednak nie bardzo a w piekarnku robie kiełbaski "z grila"
|
|||||
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Denaris to jest taka składajaca sie z dwoch czesci, ale złączona u góry i od spodu jest biała, lekko przeźroczysta, a ta wierzchnia warstwa to w pasy ciemny brąz, jasny brąz i biały taki też jasny, przeźroczysty jakby, pasy grubsze, fajnie to wygląda i te 2 warstwy sa złączone tylko u góry, wiec np. przednia mozna ładnie zwiazać a tamta tylko puscic luźno
zrobie fotki jak juz powiesze to zobaczycie
|
#2414 |
|
Wtajemniczenie
|
perelka_np brawa dla coreczki
![]() dzanet2108 przykro mi ![]() Misstic rozumiem chociaz nie wyobrazam sobie... mieszkac ze szwagrem,teściami,no kimkolwiek oprocz Tzta i wlasnych dzieci![]() a co do spania nago... hmm nie wyobrazam sobie jakos ![]() Amelie brawo dla chlopaka ![]() Metamfetaminax ale ty masz nerwy w tej ciązy Denaris chodzi mi o zwykle staniki,nie sportowe, gdzie ja w sportowym Antananariwa snoopy moze nie ale ja w snoopym tak nadrobilam uff lecę się myć
|
#2415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Strasznie miło wspominam ten czas i te bale i rytmike i w ogóle Ah co to były za czasy Cytat:
hahaha Padłam A co do tego mieszkania, ja kochana nie mam poprostu innego wyjścia to jest mus... Lepsze to niż mieszkanie pod mostem. Chociaż sama nie wiem czasami
|
|
#2416 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zazwyczaj nawet umiem wyczuć gdzie maleć ma ciałko a gdzie łepek, jak leżę to widzę dwie kulki, jedną dużą i drugą małą hehe. Ale brzuch mam taki, ze nawet nie umiem się w niego uszczypnąć, mam nadzieję, że moja skóra jest elastyczna i obejdzie się bez rozstępów ![]() Cytat:
Pobawisz się z maluszkiem, uwielbiałam się kąpać z moją młodszą siostrą i się z nią bawić ![]() Cytat:
|
|
#2417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaaaaaaaaaaaaaaa też A zawsze tak długo siedziałysmy w tej wannie, że aż woda zimna się robiła
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina,żebyś wiedziała... Ja ogółem nerwus jestem a w ciąży to w ogóle już pod chorobę psychiczną podchodzę....
A meliski w domu brak...
|
|
|
#2419 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paulina na początku nie zczaiłam Twojego poruszenia odnoścnie stanika, ale w końcu mnie oświeciło. Ja zawsze chciałam takie malusie zgrabne, a nie, że na fitnessie to babki zamiast ćwiczyć to się na moje cyce patrzyły
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, idąc z Mają do miasta staram się na sportowo ubrać,bo baleriny mnie tak daleko obetrą i jako spodnie czasem są to dresy. Ja sumie wchodzę jeszcze w nie- ciążowe i czasem też dżinsy i właśnie addidasy... Nie Zawsze się właśnie maluje, czasem nie czuję takiej potrzeby i tyle. |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś też dzień placzu mam. Pogoda mnie dobija, planowałam z młoda iść na spacer, spedzić fajnie czas, a tu taka pogoda, że siedzialyśmy w domu, w dodatku dziś młoda wpierw myjąc ręce zachlapała podłogę i musialam wycierać. A potem, jak już szykowałyśmy się powoli do angielski, przebrana już była w spodnie do wyjścia, to nie zdążyłam do wc i kupę w majtki zrobiła, a nie zdążyła, bo taka luźna kupa dosyć (sorki za detale ) no i wszystko ubrudzone. I to mnie dobiło. Dobrze, że mąż akurat wrócił z pracy to wziął młodą na angielski, a ja sobie popłakałam. Nie lubię być w ciąży, dla mnie ciąża mogłaby trwać miesiąc i potem mogłabym urodzić dziecko. A tak czuję się fatalnie, ociężała, rozmemłana, do niczego.....no to pomarudziłam. Teraz jest już lepiej, przeglądam własnie Smyka by coś kupić mojej młodej na jej imieniny i dzień dziecka![]() a najbardziej humor mi poprawila moja mala, ja u niej na łozeczku często wieczorem siadam, tak pól siadam-pól leże i młoda przytulila się do mnie i tak przytulona zasnęła ![]() cudne!!
|
|
#2422 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() NATALUSIA14, bardzo fajna koszulka perelka, Amelie, gratulacje ![]() 88Ekaterina88, surowe mielone mięso? Bleee Cytat:
![]() Widziałam, że pisałyście o opalaniu. Ja zmierzam się trochę opalić, jak będzie cieplej, ale chyba i tak kupię samoopalacz, bo zawsze ciężko mi się opalić... Tylko nie wiem jaki, bo nigdy nie używałam Moja dzidzia chyba ma czkawkę, tak mi śmiesznie podskakuje
|
||
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
co tu dzis tak spokojnie
|
|
|
|
#2424 |
|
Wtajemniczenie
|
Może w ciąży wszystkie :brzydal"
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnego razu mamie płaszcz porwałam jak szła do pracy z przedszkola a płakałam jak bóbr aż poduszka była mokra przez te 2 dni Mam nadzieję,że z moim dzieckiem problemu nie będzie Bo moja mama to mi cuda do przedszkola kupowała żebym tylko wytrzymała te kilka godzin ![]() Cytat:
I dzisiaj Tż przyłożył rękę i nic nie czuł mimo,że ja czułam a po chwili tak mocno kopnęło,że aż ręka mu odskoczyła i w końcu poczuł I myślałam,że śpi małe i mówię,że nie poczuje teraz dopiero o 21 a tu jak na zawołanie zaczęło pukać jakby powiedziało"Nie gadaj bzdur ja nie śpię" Ale już nie mylę tego z jelitami I przeraża mnie czasem ten wystający guz,bo faktycznie jak Alien raz miałam wrażenie,że mi coś z pępka wyskoczy Wg zabobonów jak kopnie pierwszy raz w prawej to chłopiec (haha ciekawe,zobaczymy niedługo) a u Ciebie gdzie kopnęło pierwszy raz ? Cytat:
I póki co zostaję przy moich trampkach,bo chociaż najwygodniej mi jest Ja właśnie w dżinsowe spodnie nie wejdę,które nosiłam przed ciążą... Jedne,które były za szerokie na mnie oddałam nawet siostrze,która biodra ma szersze ode mnie (w naturalnym stanie) i jest o wiele wyższa,bo już brzuch bolał jak się w nich zapięłam i gdy gdzieś siedziałam musiałam rozpinać. Ale wolę nosić spodnie dresowe niż ciążowe spodnie,bo takie mi się średnio podobają Cytat:
No,bo w końcu dziecku się zdarzają takie małe wypadki i każda matka do tego jest przyzwyczajona Ja też bym wolała być w ciąży max. 3 miesiące. Mimo,że nic mi nie dokucza,mdłości nie mam i nie miałam to jednak uważam,że przyjemniejsze dla mnie będzie trzymanie dziecka w rękach a nie w brzuchu(mniej stresów,bo chociaż będę je widzieć na co dzień i rozpoznam kiedy coś będzie nie taK) Ale chociaż przytulenie Twojego aniołka wynagrodziło Ci ten cały łzawy dzień Dlatego chyba fajnie być mamą
||||
|
|
|
#2428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chcę ją jeszcze zostawić jakiś czas w łóżeczku, bo lubi "wędrować" podczas spania. Do niedawna ubierałam córkę w pajacyki do spania, bo nawet jak się odkryła to ciałko miała przykryte. Ostatnio ma piżamki dwuelementowe: koszulka i spodnie. Córka ma obecnie 20 m-cy.
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zawsze za blada, a w dodatku nie lubię opalać się, latem raczej unikam słońca, nie żebym nie lubiła, ale mi gorąco
i potem ja latem najbledsza ze wszystkich ludzi jestem. Ale co to kogo obchodzi? no jednak obchodzi![]() Meta, dziś się wszystko skumulowało chyba u mnie. Ogólnie to raczej małej wpadki czy wybryki na mnie tak nie dzialają parę dni temu np flamastrami pomalowała calą swoją twarz, ręce, bluzkę i jakąś maskotkę![]() na mnie źle dziala siedzenie w domu, jak jest ładna pogoda to z mlodą wyjdę, na placu zabaw pogadam sobie z mamami, pójdę z młodą na rowerek i tak dzień zlatuje. A jak pogoda barowa (a napić sie nie można
|
#2430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Meta o jeny, ale Ty trudne pytania zadajesz, bo pierwszy raz kopnęło mnie niemalże 6 tygodni temu (w niedzielę zaczynam 24tc) ale wydaje mi się, że chyba na dole więc nici z zabobonów. Lecę dziewczyny, bo tak mnie pośladki bolą i kość ogonowa, do tego gardło też nawala i czuję ciężkość na płucach. Mam nadzieję, że nic mnie nie złapało ![]() DOBRANOC!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

, bo na razie cała kasa idzie na wykończenie poddasza

a i znajomej będzie trudno samej z dwójką małych dzieci ...
obżarłam się jak bąk 

Do tego jeszcze metkę