Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 22:07   #2431
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Ty to ostatnio załapałaś taki wysublimowany angielski żarcik. Padłam

Meta o jeny, ale Ty trudne pytania zadajesz, bo pierwszy raz kopnęło mnie niemalże 6 tygodni temu (w niedzielę zaczynam 24tc) ale wydaje mi się, że chyba na dole więc nici z zabobonów.

Lecę dziewczyny, bo tak mnie pośladki bolą i kość ogonowa, do tego gardło też nawala i czuję ciężkość na płucach. Mam nadzieję, że nic mnie nie złapało

DOBRANOC!

dobranoc też zmykam, zaczynam czuć zgagę

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:12   #2432
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja też zawsze za blada, a w dodatku nie lubię opalać się, latem raczej unikam słońca, nie żebym nie lubiła, ale mi gorąco i potem ja latem najbledsza ze wszystkich ludzi jestem. Ale co to kogo obchodzi? no jednak obchodzi choć teraz już się odcinam i jak ktoś mi mówi, czemu się nie opalam to mówię, że nie chcę mieć zmarszczek

Meta, dziś się wszystko skumulowało chyba u mnie. Ogólnie to raczej małej wpadki czy wybryki na mnie tak nie dzialają parę dni temu np flamastrami pomalowała calą swoją twarz, ręce, bluzkę i jakąś maskotkę a ja ze spokojem potem z niej to zmywalam

na mnie źle dziala siedzenie w domu, jak jest ładna pogoda to z mlodą wyjdę, na placu zabaw pogadam sobie z mamami, pójdę z młodą na rowerek i tak dzień zlatuje. A jak pogoda barowa (a napić sie nie można) to masakra. W dodatku ja przyzwyczajona, że pracuje zawodowo i brakuję mi pracy zawodowej.
u mnie tak samo jak pogoda to cały dzien poza domem, jak barowa to musze sie nagimnastykowac zeby młody sie nei nudził
zawsze aktywna byłam, zawodowo tez ale teraz mi nei brakuje-odpoczywam i korzystam ze moge pobyc z młodym

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Doświadczone mamusie a na czym i pod czym spały Wasze dzieci w łóżeczku? i jak długo, kiedy to się zmieniło?
moje dzieciątko spało w łózevzku, materac, przescieradło i w sumei tyle, w zależności od pogody przykryty kocykiem albo kołderką
teraz ma dodatkowo swoje dwie podusie
stroje do spania to równie body, body plus półśpiochy, pajac, spioszki
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:35   #2433
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty to ostatnio załapałaś taki wysublimowany angielski żarcik. Padłam

Meta o jeny, ale Ty trudne pytania zadajesz, bo pierwszy raz kopnęło mnie niemalże 6 tygodni temu (w niedzielę zaczynam 24tc) ale wydaje mi się, że chyba na dole więc nici z zabobonów.

Lecę dziewczyny, bo tak mnie pośladki bolą i kość ogonowa, do tego gardło też nawala i czuję ciężkość na płucach. Mam nadzieję, że nic mnie nie złapało

DOBRANOC!
Uznaję to jako komplement

Ja ogólnie z tych co lubią czarny humor. Ale sie powstrzymuje bo wiem ze ludzie czasem nie rozumieją takiego żartu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Kto jeszcze żywy ??
Mnie chyba dopadła bezsenność ciążowa ;(

Stary 2014-05-09, 22:38   #2434
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Uznaję to jako komplement

Ja ogólnie z tych co lubią czarny humor. Ale sie powstrzymuje bo wiem ze ludzie czasem nie rozumieją takiego żartu.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Kto jeszcze żywy ??

uwielbiam czarny humor, ale podobnie staram sie hamować bo ludzie różni

ja siedze i szperam na olx i allegro -szukam jakiś worów bo za niedługo w nic innego nie wejde
Stary 2014-05-09, 22:40   #2435
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
uwielbiam czarny humor, ale podobnie staram sie hamować bo ludzie różni

ja siedze i szperam na olx i allegro -szukam jakiś worów bo za niedługo w nic innego nie wejde
Daj spokój ja nie wiem jak ja bede się latem ubierać. .. musze sobie jakieś rybaczki kupic ale czy znajdę cos na swoją masakra albo przerobie jakie

Stary 2014-05-09, 22:42   #2436
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Daj spokój ja nie wiem jak ja bede się latem ubierać. .. musze sobie jakieś rybaczki kupic ale czy znajdę cos na swoją masakra albo przerobie jakie

jak bedzi epogoda to mam kiecke z poprzedniej ciazy wiec licze na słońce a jak nie to serioo masakra bo ja nei umiem nic dla siebie znaleśc -widze słonia jak cokolwiek przymierze
Stary 2014-05-09, 22:47   #2437
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
ja też zawsze za blada, a w dodatku nie lubię opalać się, latem raczej unikam słońca, nie żebym nie lubiła, ale mi gorąco i potem ja latem najbledsza ze wszystkich ludzi jestem. Ale co to kogo obchodzi? no jednak obchodzi choć teraz już się odcinam i jak ktoś mi mówi, czemu się nie opalam to mówię, że nie chcę mieć zmarszczek

Meta, dziś się wszystko skumulowało chyba u mnie. Ogólnie to raczej małej wpadki czy wybryki na mnie tak nie dzialają parę dni temu np flamastrami pomalowała calą swoją twarz, ręce, bluzkę i jakąś maskotkę a ja ze spokojem potem z niej to zmywalam

.
A ja tak samo mam ze swoją szlachecką bladością i wkurza mnie to wypominanie latem"idź na słonko opal się trochę" a ja mam gdzieś to słonko i opalanie Latem to mi najlepiej wychodzi się o godzinie 18 A i tak opalam się na raczka,więc po co mam w ogóle się opalać jak to zejdzie po kilku dniach. A tylko zniszczę sobie swoją skórę Ale na solarium też zaoszczędzimy
Ale dziecko jak brudne to szczęśliwe Teraz będziesz miała dwoje takich czortów a pamiętaj,że młodsze dziecko bardzo dużo uczy się od starszego rodzeństwa wiec będziesz miała wesoło
Cytat:

DOBRANOC!
Aa to z Tobą wróżby nie wyjdą Dobranoc Oby to żadne choróbsko Cię nie łapało!

Cytat:

Kto jeszcze żywy ??

Ja też lubię czarny humor i też się wstrzymuję,bo parę razy trafiłam na grono sztywniaków,którzy takie żartu nie rozumieją i mnie lekko ochrzanili za to albo chociaż krzywo spojrzeli jak na wariata Ale wśród swoich to można rzucać na prawo i lewo takimi żartami,szczególnie przy świątecznym stole

Mnie też bezsenność dopadła A nawet nie chce mi się iść pod prysznic.. A jutro o 8 wstać...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 00:26   #2438
bezaczek7
Zakorzenienie

ach, vinted mnie zassał ale chcę się pozbyć wielu ciuchów, więc wystawiam tam i mam nadzieję na cokolwiek.

jutro przyjeżdża ciotka tżta z Niemiec, nie była u nas z mężem ładnych parę lat, "za moich czasów" wcale a mieszkam tu już prawie 4. raz byliśmy u nich niby tylko na noc i kawałek dnia, potem jadą dalej, ale później mają i u nas być chwilę.
zaczęłam szorować fugi w łazience na podłodze szczoteczką efekt taki, że rozsmarowałam brud mniej więcej jednolicie i odrobinę pojaśniały, rano dalsza część. i będą wylewkę robić rano.

dobranocek

ps chyba nawet się nie zabieram za nadrabianie, bo teraz nie ma na to szans parę postów wcześniej jedynie poczytam i nic nie będę cytować, nie ma to sensu.
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 06:39   #2439
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Witam się z rana
A ja się trochę martwię bo wczoraj nie czułam ruchów i dziś też się nie zanosi może przed ten czwartek co mialam tyle wrażeń i roboty ale caly dziem czułam jak kopie i sie rusza i nawet z rana przekładała się z pleckow na brzusek bo czułam z lewej strony aż się złapałam i poglaskalam to miejsce. A teraz nic a nic nie czuje. Położę się na wznak i czekam to zaraz plecy mnie bola i muszę się na bok położyć. Dzidzie czułam nawet jak na boku leżałam. A teraz leze i mnie czasem tak boli czy kuje ale to wiem bo muszę do WC wstać a mi się nie chce. Ale juz wstaje bo muszę.

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

i teraz jestem w strachu bo bylam i się podcieram a tu inaczej ni było czasem bo jak się podcieralam to upławy czy co tak takie lekko różowe a teraz to takie małe strzępki krwi. Zawsze musi mi coś się stać jak po lekarzu jest...

Moze dlatego dzidzia się nie rusza...
A może tylko dramatyzuje tylko...
60cm
Monika moja coreczka

Edytowane przez malgosia1051
Czas edycji: 2014-05-10 o 06:41
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 06:55   #2440
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cześć dziewczyny
Dziękuję Wam bardzo za słowa otuchy
Wczoraj o 19 rzuciłam laptopa w kąt ze złości, smutku, rozgoryczenia...
Przykro mi było dodatkowo, bo gdy my skakaliśmy do góry nogami ze szczęścia że będzie niunia i że jest wszystko ok, moja koleżanka odbierała ciało męża...
Cieszmy się kochane każdą chwilą spędzoną z najbliższymi

Nie będę Wam już smęcić. Ide się ogarnąć, poczytam te przepisy co mi wczoraj zapodałyście na przekąski z ciasta francuskiego i zabieram się do roboty.

Perełka ja chętnie bym zobaczyła zdjęcia pipuszki Chyba że to zakazane Widziałam już siusialki na usg, ale pipuszki jeszcze nie. A moja niunia wstydliwa po mamusi i pozwoli oglądać dopiero we wrześniu
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 06:56   #2441
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
A ja się trochę martwię bo wczoraj nie czułam ruchów i dziś też się nie zanosi może przed ten czwartek co mialam tyle wrażeń i roboty ale caly dziem czułam jak kopie i sie rusza i nawet z rana przekładała się z pleckow na brzusek bo czułam z lewej strony aż się złapałam i poglaskalam to miejsce. A teraz nic a nic nie czuje. Położę się na wznak i czekam to zaraz plecy mnie bola i muszę się na bok położyć. Dzidzie czułam nawet jak na boku leżałam. A teraz leze i mnie czasem tak boli czy kuje ale to wiem bo muszę do WC wstać a mi się nie chce. Ale juz wstaje bo muszę.

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

i teraz jestem w strachu bo bylam i się podcieram a tu inaczej ni było czasem bo jak się podcieralam to upławy czy co tak takie lekko różowe a teraz to takie małe strzępki krwi. Zawsze musi mi coś się stać jak po lekarzu jest...

Ja na twoim miejscu bym sie natychmiast umówila do lekarza jak bym zobaczyła chociaż krople krwi, po co się dodatkowo stresować

Co do ruchów z tego co pamiętam poczułaś je na prawdę nie dawno więc dziecko nie ma regularnych ruchów , u mnie w tej chwili w nocy nie może spać bo ja kaszle i jej nie czuję a w dzień ona odyspia moje "szalone noce" i uaktywnia sie dopiero na kilka kopów koło 21 lub 22 .
Co do tej krwi pisałaś że masz jelito w macicy tak ? może znów za mocno parłaś na kibelku i to od tego ?
trzymaj się ciepło
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 06:58   #2442
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam z rana

Małgosia - jak cię niepokoi ta krew to idź na IP

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 06:59   #2443
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
ach, vinted mnie zassał ale chcę się pozbyć wielu ciuchów, więc wystawiam tam i mam nadzieję na cokolwiek.

jutro przyjeżdża ciotka tżta z Niemiec, nie była u nas z mężem ładnych parę lat, "za moich czasów" wcale a mieszkam tu już prawie 4. raz byliśmy u nich niby tylko na noc i kawałek dnia, potem jadą dalej, ale później mają i u nas być chwilę.
zaczęłam szorować fugi w łazience na podłodze szczoteczką efekt taki, że rozsmarowałam brud mniej więcej jednolicie i odrobinę pojaśniały, rano dalsza część. i będą wylewkę robić rano.

dobranocek

ps chyba nawet się nie zabieram za nadrabianie, bo teraz nie ma na to szans parę postów wcześniej jedynie poczytam i nic nie będę cytować, nie ma to sensu.
Bezaczek najlepsze na wyczyszczenie białych fug z brudu jest odkamieniacz i mówię tu całkiem serio , tak czyściłyśmy kafle w hotelu polewasz spienia się , jedziesz raz dwa szczoteczka i białe jak wizir u Chajzera
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-10, 07:11   #2444
małaPaulina
Wtajemniczenie

Misstic ja po prostu nawet w snoopym bede sexy... takie jest moje zdanie oo nie muszę miec koronek czy nie wiadomo czego by wyglądac pięknie haha coś mi na łeb padło
a co do szwagra moze sie kiedys wyprowadzi...

Denaris myslalam Denaris ze pamietasz ze ja jestem tą wrześnioweczką bez cyca i stanik sportowy to nie jest dla kogos takiego jak ja chociaz teraz widze jest juz mnostwo sportowych z wkładkami takie sportowe push upy chociaz nie przymierzalam

malgosia1051 ja bym tego nie lekcewazyla, ani jednej kropli krwi... umow sie do lekarza czy do szpitala jedź, bo sie nastresujesz tylko niepotrzebnie...chociaz jest week to pewnie lekarz odpada

Dziewczyny bylam wczoraj na fitnessie i tam chodzi babka ktora jest gdzies miesiac dalej niz ja jezeli chodzi o ciąze i przytyla juz 16kg i co najlepsze to laska je niemalze same warzywa,non stop sie rusza... w biodrach ma juz 15cm na plusie i rzeczywiscie co ją widzę to dupe i uda ma coraz wieksze... gadala z lekarzem to powiedzial ze hormony,ze nie ma na to reguly... masakra
co dziwne nie ma rozstepow poki co ale robi sie naprawde wielka ech
wiec jak by lekarz jej sie czepial ze tak szybko tye to by chyba w ryj dostal

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 07:13   #2445
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Dzięki dziewczyny za wsparcie ta krwią to się martwię ale możliwe ze mocno parkan może od tego i zawsze panikuje jak idę do łazienki od miesiąca było ok a teraz mutantem licho być.
A co do dzidzi juz poczułam parę stukniec leżąc na boku jestem głupia i tyle ze tak panikuje ale ruchy czuje od nie dawna.
Wecie mnie tutaj powstzymajcoe jak możecie od panikowania
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 07:19   #2446
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
super że z dzidzią ok a ty się trzymaj i nie zamartwiaj , jesli bedziesz pod stałą opieką to wszytsko bedzie dobrze

Przykro mi bardzo nie potrafie sobie nawet wyobrazic jak sie czuje twoja koleżanka

tak to juz jest z tym recepcjonistkami , dobrze ze jej udowodniłaś

też chce takie foteczki super słodkie

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Słowa mojego męża "Za☠☠☠iście " mi się tez bardzooo podoba !!
Cytat:
Cześć dziewczyny, znowu załamałam się ilością postów po wczoraj, ale jakoś nadrobiłam. Nie drukować tak!

To jest najlepsze, szkoda kasy na spodnie które w sumie założy się tylko w ciąży, a w lato będzie +30 to się nie przydadzą

Sportowe staniki czy takie normalne?

Legginsy i sukienki najlepsze Ja to dziś czuję się taka przepełniona w brzuchu, na dodatek o dkilku dni skacze mi w żołądku jakby jakaś kulka czy cuś, wiecie co to?

Prawie identyczne to nie ma co przepłacać, łóżeczka ładne Te materace to niby są dwustronne, z kokosem na lato bardziej przewiewne a te z gryką to nie wiem, może cieplejsze? (widać że ona na samym dole jest, a kokos z drugiej strony)

świetna ta koszulka! Ładnie wyglądasz

No to super, witamy z powrotem

Gratki! Spora ta twoja dzidzia, widać, że mamusia dobrze karmi

Gratuluję udanej wizyty! Moja w poniedziałek i już mnie stres bierze

Meta widać, że mamy podobne ostatnie dni, dziś od rana to ryczałam jak boberek Szurnięta to mało powiedziane (ja ofc)

Smaruj smaruj, najlepsza oliwka, jak ciągnie to znaczy, że mogą zrobić się rozstępy bez nawilżenia, mnie to czasem tak swędzi, że szału dostaję, szczególnie gdy wychodzę do sklepu chodzę i się drapię jak głupia po brzuchu

dzanet

aisa 100 lat
Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Śliczne fotki, najważniejsze, że wszystko w porządku z bejbusiem
Perełka, gratuluję córci
Misstic, wcale ci się nie dziwię, że cię poniosło u dentysty
Mandragorrka, dobrze, że szczęśliwie dotarliście do domku
wpaula zdrówka!!! Ja niedawno się ogarnęłam po przeziębieniu. Nic już od siebie nie dodaję, bo tu dziewczyny już wszystko ci napisały, też korzystałam z ich porad
etusiaaa, bardzo ładna ozdoba
dzanet2108, przykro mi z powodu męża koleżanki

Dziś dostałam maila z elektroniczną fakturą i powiadomienie, że z powodu prac technicznych termin płatności wydłużają UWAGA do: 28.11.2013r.

Aha, i dla lubiących żelki - być może kogoś nie zaskoczę, ale ja dziś to dopiero odkryłam w sklepie. Jadłyście z tej serii Akuku tzw. składaki, że łączy się żelka o smaku malinowym z ananasowym i jedząc je razem czujesz truskawkowy smak .?
Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
ekstra, może kiedyś ściągnę pomysł, bo na razie cała kasa idzie na wykończenie poddasza

Jejku rozczulają mnie te zdjęcia z kciukiem

gratulacje
Cytat:
ja dziś też dzień placzu mam. Pogoda mnie dobija, planowałam z młoda iść na spacer, spedzić fajnie czas, a tu taka pogoda, że siedzialyśmy w domu, w dodatku dziś młoda wpierw myjąc ręce zachlapała podłogę i musialam wycierać. A potem, jak już szykowałyśmy się powoli do angielski, przebrana już była w spodnie do wyjścia, to nie zdążyłam do wc i kupę w majtki zrobiła, a nie zdążyła, bo taka luźna kupa dosyć (sorki za detale) no i wszystko ubrudzone. I to mnie dobiło. Dobrze, że mąż akurat wrócił z pracy to wziął młodą na angielski, a ja sobie popłakałam. Nie lubię być w ciąży, dla mnie ciąża mogłaby trwać miesiąc i potem mogłabym urodzić dziecko. A tak czuję się fatalnie, ociężała, rozmemłana, do niczego.....no to pomarudziłam. Teraz jest już lepiej, przeglądam własnie Smyka by coś kupić mojej młodej na jej imieniny i dzień dziecka
a najbardziej humor mi poprawila moja mala, ja u niej na łozeczku często wieczorem siadam, tak pól siadam-pól leże i młoda przytulila się do mnie i tak przytulona zasnęła

cudne!!
dziekuje dziewczynki,
mialo byc drzewko bonsai ale 1000zł to troszke za duzo, jak zakwitna moje kwiatki na balkonie to tez wam pokaze.

u mnie dzis pada i ponuro musze jakis obiad przygotowac bo tesciowa sie rozchorowała.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 07:33   #2447
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
dziekuje dziewczynki,
mialo byc drzewko bonsai ale 1000zł to troszke za duzo, jak zakwitna moje kwiatki na balkonie to tez wam pokaze.

u mnie dzis pada i ponuro musze jakis obiad przygotowac bo tesciowa sie rozchorowała.
Podesle ci moja teściowa, pewnie byście się skumplowaly dziś nie pocieszona bo ziemniaki i jajo sadzone na obiad
A jutro jadą do domu
A my z tz gwalcimy się nawzajem

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 07:36   #2448
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość

dobranocek

W Poznaniu od rana tak waliło mi słońce w szybę że aż musiałam wstac bo było za jasno a teraz zniera się na deszcz... a jadę dziś do teściówki na obiad i myślalam że może sobie po biesiadujemy przy grillu wieczorkiem a tu

Malgosia My tu nie jesteśmy tylko od pocieszania ale od mówienia też prawdy i wydaję mi się że to że dzidzia zaczęła cie kopać to nie powód żeby zrezygnować z wizyty na IP ... Krew jest krew i nie wróży nic dobrego . spinaj poślady i marsz do lekarza

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
dziekuje dziewczynki,

A drzewko bonsai tez by było ekstra ale wiesz co ? można samemu łatwo to zrobić kiedyś widziałam taki program a poźniej w necie oglądałam i tak na prawdę jakas sosenka, kilka drucików , sekator i bonsai jak się patrzy

Ekaterina zazdroszcze gwałtu jak kolwiek to brzmi , ja siędzie własnie z machą na pysku i sie inhaluje
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-10, 07:40   #2449
Antananariwa
Raczkowanie

etusiaaa cudne drzewko
Krumcia jak to mówią: jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził Jak to ludzi interesuje wygląd innych Zresztą ja sama czasem bardzo zwracam uwagę ale - swoje przemyślenia zachowuję dla siebie czasem z koleżanką komentujemy jakieś celebrytki z pudelka czy inne mniej lub bardziej publiczne osoby i mamy czasem inne hmmm standardy? Ktoś kto dla mnie jest często bardzo chudy dla koleżanki jest w normie, tak samo osoby dla mnie z normalną figurą w jej oczach często są już osobami grubszymi. Jak się można domyślić ona jest dużo szczuplejsza ode mnie ale nigdy żadna z nas nie powiedziała do drugiej że jest za chuda czy za gruba. Zresztą same widzimy i mówimy o tym - koleżanka o sobie że jest po prostu chuda, ja o sobie że nabrałam ciałka A bladość jest przez niektórych bardzo pożądana
NATALUSIA14 fajna koszulka i bardzo ładnie ci w niej śliczny brzuszek
Amelie super, gratulacje
88Ekaterina88 czyli tatar to jedno z twoich ulubionych dań? Pracowałam kiedyś z dziewczyną która uwielbiała surową wątrobę wieprzową
Metamfetaminax nie mogę cię poznać po zmianie avatara , ale byłaś upiornym przedszkolakiem Czekaj jak będziesz chciała pracować a twoje dziecko cię tak przećwiczy Dzieci to jednak mali terroryści, nie ma co Co do zabobonów - pierwsze ruchy poczułam po prawej stronie i będzie najprawdopodobniej córcia Nie mam rozlanego brzucha, cera w miarę w porządku (jak na mnie to wręcz super ), teraz faktycznie ciągnie mnie do słodkiego ale w I trymestrze prawie nie ruszałam, wolałam kwaśne
Aliszcze no i super odpowiedź z tymi zmarszczkami Zresztą co komu do tego czy się opalasz czy nie i dlaczego, no. Ludzie to już chyba swoich problemów nie mają
MałaPaulina jasne że będziesz, myślę że nawet w t-shircie tż jesteś Tym bardziej że jak sama piszesz on teraz oszalał na twoim punkcie mój na szczęście też ale marzą mi się jeszcze koronki, oj marzą. Choć pewnie w sferze marzeń zostaną
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 07:55   #2450
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z rana

ja bym jechala na IP, albo chociaż do swojego gin zadzwoniła. Lepiej za dużo niż za mało reagować na takie rzeczy. Nie wydaję mi się, by coś miało zlego się stać, ale ja i tak bym sie stresowala a stres niekorzystnie wpływa na maluszka.

weszłam dziś na wagę i miła niespodzianka, 1,5 kg schudłam za to coś mnie tknęło i zmierzyłam biodra i 2 cm więcej a w biodrach już i tak miałąm wystarczająco cm by przepchnąć niejedno dziecko taa, obym wiekszej du.py niż brzucha nie miała moja mama też tak miala, równo z brzuchem rosly jej biodra

a poza tym dzień dobry

ZygaEffka, ja liczę, że dziś będę mogła z młodą trochę wyjść do lasu, wezmę jej rowerek. Choć na razie chmury, chmurzyska

Stary 2014-05-10, 08:02   #2451
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z rana

Dzidzia na tym etapie nie musi się ruszać codziennie,praktycznie to nawet nie każda pierworódka musi ją czuć w 20 tyg. Ale z tą krwią ja bym tego nie lekceważyła. Bo zawsze jak jest krew to trzeba to sprawdzić i nawet IP Cię z tym musi przyjąć,bo nie ma żartów. Krwi nie powinno być w ogóle w zdrowo rozwijającej się ciąży.
A jak się pojawia to jest to jakiś sygnał z organizmu.
Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
Metamfetaminax nie mogę cię poznać po zmianie avatara , ale byłaś upiornym przedszkolakiem Czekaj jak będziesz chciała pracować a twoje dziecko cię tak przećwiczy Dzieci to jednak mali terroryści, nie ma co Co do zabobonów - pierwsze ruchy poczułam po prawej stronie i będzie najprawdopodobniej córcia Nie mam rozlanego brzucha, cera w miarę w porządku (jak na mnie to wręcz super ), teraz faktycznie ciągnie mnie do słodkiego ale w I trymestrze prawie nie ruszałam, wolałam kwaśne
Ale ładniejszy avatar niż ten pet w gębie Ja mam nadzieję,że moje jednak będzie tak grzeczne jak ojciec za dzieciaka(bo od szkoły średniej trochę szajba mu uderzyła do głowy ) a ja zawsze terrorystka byłam i teraz też jestem A że my teraz dwa wariaty i nerwusy to może być,że się już z brzucha nasłuchało nas i przejęło złe nawyki
Ja też wolałam kwaśne w I trym. nawet cytrynę i limonkę jadłam a teraz codziennie na śniadanie nesquiki jem... A i tak mam nadzieję na córunię

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-05-10, 08:03   #2452
nmartyna
Zadomowienie

Dzień dobry Kochane
Nie będę Was cytować, bo troszkę tego duuużo by było...
Strasznie mi przykro z powodu męża koleżanki, okropna tragedia
Małgosia zmykaj do lekarza, lepiej sprawdzić czy wszystko w porządku niż później mieć wyrzuty sumienia, że nie sprawdziłaś tego...
Gratuluję wczorajszych wizyt Zdjęcia są piękne! Ja mam w poniedziałek USG 3d i może uda się jakiś fajny profilek dzidzi uchwycić.
Co do spania... Hmm... Najlepszą piżamą dla mnie jest brak piżamy!

Wczoraj tak mnie mój Tż wkurzył, że miałam ochotę go Któraś z Was pisała, że jej Tż wrócił z pracy i poszedł spać... Więc mój zrobił dokładnie to samo! Tylko wcześniej obiecał, że zamówimy coś dla Maluszka, ale nic z tego nie wyszło Zasnął na kanapie, to zabrałam się i poszłam do łóżka...
Nie wiem, o której do mnie przyszedł, ale chyba miał wyrzuty sumienia, bo strasznie się tulił. No a rano postanowił przeprosić...
Ma szczęście!!!

A i tu moja zdobycz Zdjęcia są z internetu, bo wczoraj nie miałam jak zrobić, ale wózek jest identyczny W stanie bardzo dobrym, więc jestem bardzo zadowolona... Dostałam cały komplet: gondola, spacerówka i nosidełko do samochodu no i parasolka do wózka Baaardzo się cieszę!!!! Koła pompowane, przednie skrętne, ale blokada jest mocna, więc da się zablokować. Prowadzi się super, bo siostrzeńca nie raz woziłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek 1.jpg (32,2 KB, 28 załadowań)
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 08:19   #2453
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej witam z rana i zaraz lece z mała na spacer, póki pogoda ładna.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 08:20   #2454
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Martyna,hehe to dobrze,że mąż jednak "przemyślał swój błąd
A wózeczek fajny I fajnie,że cały komplet masz do niego

Stary 2014-05-10, 08:38   #2455
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
.

Mnie ostatnio tak nowe baleriny obtarły,że aż dzwoniłam do Tż,że ma po mnie przyjechać,bo całe podkolanówki we krwi miałam i wyłam z bólu I póki co zostaję przy moich trampkach,bo chociaż najwygodniej mi jest Ja właśnie w dżinsowe spodnie nie wejdę,które nosiłam przed ciążą... Jedne,które były za szerokie na mnie oddałam nawet siostrze,która biodra ma szersze ode mnie (w naturalnym stanie) i jest o wiele wyższa,bo już brzuch bolał jak się w nich zapięłam i gdy gdzieś siedziałam musiałam rozpinać. Ale wolę nosić spodnie dresowe niż ciążowe spodnie,bo takie mi się średnio podobają :

Oj bidulka. Masakra, ja miałam tylkomodcisk i dojść nie mogłam.... Alenpowiedzialam sobie- pieszo do miasta nigdy więcej balerinek.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane
Małgosia zmykaj do lekarza, lepiej sprawdzić czy wszystko w porządku niż później mieć wyrzuty sumienia, że nie sprawdziłaś tego...
Gratuluję wczorajszych wizyt Zdjęcia są piękne! Ja mam w poniedziałek USG 3d i może uda się jakiś fajny profilek dzidzi uchwycić.

Wczoraj tak mnie mój Tż wkurzył, że miałam ochotę go Któraś z Was pisała, że jej Tż wrócił z pracy i poszedł spać... Więc mój zrobił dokładnie to samo! Tylko wcześniej obiecał, że zamówimy coś dla Maluszka, ale nic z tego nie wyszło Zasnął na kanapie, to zabrałam się i poszłam do łóżka...
Nie wiem, o której do mnie przyszedł, ale chyba miał wyrzuty sumienia, bo strasznie się tulił. No a rano postanowił przeprosić...
Ma szczęście!!!

A i tu moja zdobycz Zdjęcia są z internetu, bo wczoraj nie miałam jak zrobić, ale wózek jest identyczny W stanie bardzo dobrym, więc jestem bardzo zadowolona... Dostałam cały komplet: gondola, spacerówka i nosidełko do samochodu no i parasolka do wózka Baaardzo się cieszę!!!! Koła pompowane, przednie skrętne, ale blokada jest mocna, więc da się zablokować. Prowadzi się super, bo siostrzeńca nie raz woziłam
Śliczny wózek.
Jejku ja tez muszę w końcu zobaczyć co ja w ogóle mam dla tegonmojego chłopca i ewentualnie cos dokupić.

Od dziś 6 miesiąc.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 08:41   #2456
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Oj bidulka. Masakra, ja miałam tylkomodcisk i dojść nie mogłam.... Alenpowiedzialam sobie- pieszo do miasta nigdy więcej balerinek.

Od dziś 6 miesiąc.
Ja rzadko kiedy trafię na baleriny,które mnie nie obcierają... Ale nic,może znajdę jeszcze jakieś,które dadzą mu pójść nawet na spacer
Super ! Gratuluję Jak ten czas leci szybko... Toż to zaraz u każdej będzie 6 miesiąc

Stary 2014-05-10, 08:42   #2457
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
u mnie tak samo jak pogoda to cały dzien poza domem, jak barowa to musze sie nagimnastykowac zeby młody sie nei nudził
zawsze aktywna byłam, zawodowo tez ale teraz mi nei brakuje-odpoczywam i korzystam ze moge pobyc z młodym

moje dzieciątko spało w łózevzku, materac, przescieradło i w sumei tyle, w zależności od pogody przykryty kocykiem albo kołderką
teraz ma dodatkowo swoje dwie podusie
stroje do spania to równie body, body plus półśpiochy, pajac, spioszki

Mintez tam pracy nie brakuje. W domu MO się nie nudzi naprawdę. Cieszę się,ze mogę pobyć z córcią. Najfajniejszy okres. Jeszcze się do tego 65 napracuje.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:12   #2458
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczynki.
U mnie jakas katastrofa, moj tz dzidiaj do pracy i sie spotkalismy jak szlam na siusiu, i sie go pytam co sie działowe w nocy ze mnie nagle przytulił. On do mnie ze zaczęłam tak krzyczeć i tak sie rzucać na łóżku ze musiał mnie przebudzic i jak to zrobił zacuelam strasznie płakać i wted mnie mocno przytulił. Pierwszy raz tak mialam ze sie darlam przez sen, ale czuje po sobie bo jestem mega zmęczona.
Nie chce takich nicy więcej.
A ogólnie to zaraz zabieram sie za sprzątanie tz przywiózł wczoraj komode do łazienki. Na początku pomyslalam bwdzie super dla dzidzi ale zapomnialam ze bedziemy odnawiać ta ze strychu, oma lepsza bo ma więcej powierzchni na górze i mogez tam przebierak położyć i ma scianie specjalna lampę. Dzisiaj odziemy na strych przestawic ti co bierzemy na nasza strone to wam cykne foto. Ehhh

Miłego dnia dziewuszki

Stary 2014-05-10, 09:53   #2459
Aliszcze
Zakorzenienie

mi z dzieckiem też się nie nudzi, ale moja młoda już mniej ze mną chce być, lubi się bawić ze mną, ale woli rówieśników, sama też dużo się bawi (np teraz ja weszlam na chwilę na kompa a ona w pokoju obok gada sobie z kucykami), czasem to jak wchodzę do jej pokoiku to wręcz mówi do mnie, że mam wyjść bo ona ładnie się bawi ale ogólnie jestem takim już zwierzęciem, że trochę pracy zawodowej potrzebuję do szczęścia, nie za dużo, bo dom dla mnie najwazniejszy i już przerabiałam ten etap, że pracowałam w pracy i potem jak młoda szla spać to musiałam też popracować, 4-5 godzin snu i znów do pracy. A jak młoda jeszcze w nocy dokazywała to już w ogóle czułam się jak zombie nie polecamale swój zawód lubię (nie lubię firmy, gdzie pracuję).

Stary 2014-05-10, 10:09   #2460
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Podesle ci moja teściowa, pewnie byście się skumplowaly dziś nie pocieszona bo ziemniaki i jajo sadzone na obiad
A jutro jadą do domu
A my z tz gwalcimy się nawzajem

Ty masz przynajmniej to szczescie ze jutro jedzie do domu a ja moja mam caly czas w domu a naprawde jest trudna do zycia, ona wie i umie najlepiej a ja i maz na niczym sie nie znamy

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
W Poznaniu od rana tak waliło mi słońce w szybę że aż musiałam wstac bo było za jasno a teraz zniera się na deszcz... a jadę dziś do teściówki na obiad i myślalam że może sobie po biesiadujemy przy grillu wieczorkiem a tu

Malgosia My tu nie jesteśmy tylko od pocieszania ale od mówienia też prawdy i wydaję mi się że to że dzidzia zaczęła cie kopać to nie powód żeby zrezygnować z wizyty na IP ... Krew jest krew i nie wróży nic dobrego . spinaj poślady i marsz do lekarza

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

A drzewko bonsai tez by było ekstra ale wiesz co ? można samemu łatwo to zrobić kiedyś widziałam taki program a poźniej w necie oglądałam i tak na prawdę jakas sosenka, kilka drucików , sekator i bonsai jak się patrzy

Ekaterina zazdroszcze gwałtu jak kolwiek to brzmi , ja siędzie własnie z machą na pysku i sie inhaluje
wiem własnie ale trzeba miec trzewko odrosniete, mam takie fajne krzaki w ogrodu ktore mozna byloby obciac na bonsai ale kochana tescviowa nie pozwoli

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane

Ma szczęście!!!

super wozeczek

a ja na szczescie odebralam samochodzik juz z naprawy nareszcie cichutko jezdzi mialm zepsute lozysko i wylo tak w samochodzie ze w srodku nic innego nie bylop slychac, dlatego po obiadku jade do mamusi zeby mi zaslony obszyla i moze na wieczor juz zawisna to wrzuce fotke

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

zapomniałam witamy sie dzis w 24 tygodniu

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości