|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Wczoraj udało mi się nadrobić poprzednie dni ale dziś jeszcze nie miałam czasu nadrabiać dzisiejszego, ciut tylko na tel czytałam, ale nadrobię
![]() Powiem Wam- padam na ryjek. Nie wiem już co robić. ściągam swoje mleko i dokarmiam bebilonem- z przewagą tego drugiego. Mała nie wiedziałam czy po moim czy po bebilonie miała kolki, prężyła się, płaczliwa była więc chciałam zmienić mleko mm. Podobno stopniowo się to robi więc w poniedziałek zamiast bebilona dałam jej jedną butelkę Hippa (dobre opinie na necie ma, koleżanka też go używa i sobie chwaliła) i sama nie wiedziałam czy to po mleku płaczliwa była, chociaż wypiła ze smakiem do dna. We wtorek dałam jej już 2 butelki Hippa i masakra takiego krzyku jeszcze nie było u niej. Kazałam Tż kupić nestle ale później naczytałam się w necie negatywnych opini więc leży nieotwarte. W poniedzialek i wtorek nie dawałam jej swojego. Teraz już sama nie wiem jakie jej dawać, w środę znów dostała bebilon i moje, w czwartek tylko bebilon ale ona strasznie ulewa po każdym karmieniu nawet jak sobie beknie i ulac potrafi nawet godzinę po jedzeniu i to w dużych ilościach. Ciągle płacze jak zaśnie w dzień to góra na 10min. Stęka coś ją boli, męczy się. Już nie wiem czy to wina mleka czy czego. Pytałam kiedyś pediatrę o zmianę mleka to usłyszałam ze absolutnie do 1 roku sie mleka nie zmienia. Ale nie ma co z nią gadać jak młoda musi mieć podcięty język to ona nawet nie spojrzała tylko skierowanie do chirurga wypisała. Teraz nie wiem czy próbować tego hipa jej jeszcze raz dać? Jak dać to od razu cała butlę czy np tylko 30ml? Jeśli butlę to jedną? kolejnego dnia dwie itd? Tż wraca ok 18 a ma dość już a ja z nią cały dzień sama. fizycznie i psychicznie już wysiadam. Ciekawe czy kiedyś ludzie mieli tyle dzieci z wyboru czy wpadali
|
|
|
|
#1082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w nocy najchętniej dałabym się Antkowi wypłakać bo nakarmiony, odbity, pampers zmieniony, smok w buzi a on ryczy no a ja zasypiam na stojąco. Ale mieszkam w bloku i sąsiedzi by po opiekę społeczną zadzwonili jakby co noc tak ryczał W dzień jakoś szybciej zasypia.A łóżeczko to chyba kupiłam dla siebie by na nie patrzeć bo cały czas Antek śpi ze mną- zarzekałam się, że nie będę go brać do siebie ale życie to zweryfikowało Może jak mu się trawienie poprawi to będę mogła go odkładać na razie ma masaże na żądanie![]() Smarrita- znam ten ból. Czego ja nie robiłam- karmiłam tylko swoim, karmiłam tylko MM, dawałam delicol, potem tylko herbatka, położna doradziła przepajać wodą- przepajałam. Teraz zmieniłam MM ale nie wiele pomogło. A kupki jakie robi i jak często? Jeśli żółte to wszystko ok- tak mi położna tłumaczyła jak się załamałam i zaczęłam obwiniać, że to przez moją dietę. Moja położna chyba jest w miarę normalna bo nie obwinia o wszystko mojej diety. Stosowałaś jakieś kropelki? Ja próbowałam espunisan ale było jeszcze gorzej
żonka swojego męża![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-05-09 o 21:42 |
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja zmieniałam mleko z Hippa na Bebilon Pepti to robiłam to stopniowo - mieszałam np. 3 miarki Hippa i 2 miarki BP. Ale przy kolejnej zmianie już nie stopniowałam tylko zmieniłam od razu. Na obfite ulewanie jest mleko AR albo Nutrition dodawany do mleka albo syropek Gastro-coś tam.
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze ona ma refluks, dlatego tak cierpi po jedzeniu i ulewa w dużych ilościach? Z telefonu...
|
|
#1085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Natusia dziękuje za imprezowe popcorny i gratulacje
Cytat:
Cytat:
![]() Foszek!!! ![]() Masz rację, nie przyzwyczajaj się i nie chwal Emi głośno Tequiba, dziewczyny już Ci pisały - ja się tylko podpiszę - NIE JESTEŚ ZŁĄ MAMĄ, wybij to sobie z głowy!!! dla Ciebie i tak bo radzisz sobie sama a synek jak widać absorbujący. I dobrze Ci radzą dziewczyny - w kryzysowych chwilach lepiej wyjdź z pokoju na chwilę, uspokój się itd. Domyślam się, jak zabolało Cię serducho jak Malutki po całej akcji mocno się w Ciebie wtulił ale to tylko pokazuje, jak bardzo kochana jesteś, jak Ci ufa i jak lubi być z Tobą A moja Niunia dziś grzeczna jak aniołek. Byłyśmy razem na spacerku na którym tak słodko spała, że Mamusia mogła nawet na ławeczce spocząć i książkę poczytać, potem obejrzała z mamusią 3 odcinki Sexu w wielkim mieście, pozwoliła mi zrobić maseczkę, manicure, pedicure i jestem teraz jak ta lala . Mamy za sobą fajny dzionek, spędzony prawie w całości razem Dobranoc i spokojnej nocki wszystkim
|
|
#1086 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo mądrze piszesz.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Też się tego boję. Baaa nawt body się bałam zakładać. Mloda 6 tyg a wczoraj pierwszy raz założyłam jej body przez głowę, wcześniej Tż to robił, a jak go nie było a musiałam zmienić ubranko to szukałam takeigo zapinanego z przodu ![]() Cytat:
Cytat:
Jak karmiłam tylko piersią to mloda spadła z wagi i mogłabym z nią cały dzień siedzieć i karmić, dlatego zaczęłam dokarmiać mm Cytat:
![]() Czy któraś z Was szczepiła refundowanymi czy wszystkie 5w1? (nie wiem co wybrać ) Na pewno na rota będę brać dodatkowo, bo mam nadzieję że młoda do żłobka się dostanie bo po macierzyńskim nie mam co z nią zrobić (
|
||||||||
|
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi narobiłyście smaka na popcorn
![]() Dobrej nocki. Gucio 2 godziny leżał w łóżeczku, jęczał, stękał, mamrotał coś i dopiero usnął ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Smarrita - co do żłobka, to nie wiem jak u ciebie ale wiesz że już teraz jest rekrutacja na nowy rok "szkolny" ?
|
#1088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
U mnie do 15 maja trzeba złożyć papiery, w innych miastach pewnie podobnie.
Ja też nie wiem co zrobię jak się młody nie dostanie
|
#1090 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1091 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurczę dziewczyny jak czytam o waszych problemach z dzieciaczkami to aż mi głupio i w sumie nie mam o czym wam pisać bo moje dziecko jest bardzo grzeczne ( tfu tfu tfu żeby nie zachwalić ) .Śpi prawie całą noc z jedną pobudką między 3 a 5 na karmienie. Rano zje i pośpi jeszcze ze mną chwilę w łóżku. Później siadamy ja jem śniadanie oglądam serial Maja siedzi w leżaczku lub na macie. Tak jakoś mija cały dzień ja sie kręcę po mieszkaniu mała w tym czasie śpi lub się bawi no i w południe wychodzimy na dwór gdzie też jest w miarę grzeczna tylko czasem marudzi bo nudno w wózku . Mam nadzieję że już taka zostanie i po 3 miesiącu nie będzie krzykaczem ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1093 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
nadrobiłam tylko ostatnie 4 strony, więcej nie dam rady ![]() Cytat:
Jesteś najlepszą matką dla swojego dziecka! Rozumiem Cię doskonale, ja parę razy solidnie obiłam sobie rękę waleniem w ścianę z wściekłości... Podobno mamy taki ośrodek w mózgu, który sprawia, że nie jesteśmy w stanie znieść płaczu dzieci. Ewolucja tak sobie wymyśliła Płacz dziecka ma nas wyprowadzić z równowagi i mamy robić wszystko, żeby ten płacz ustał...Cytat:
A krochmal to mąka ziemniaczana po prostu. Rozprowadzasz w zimnej wodzie i potem dodajesz takie rozrobione do gorącej wody i mieszasz. Cytat:
A my w końcu bylismy na tym rowerze. NIe jakaś wielka wycieczka, dosyć niedaleko. Ale było super u mnie wszystko ok, nic nie bolało, żadnego plamienia ani nic. Dzieciaki w przyczepce też super. |
|||
|
|
|
#1094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas tez w rożnych miejscach na głowie plus brwi i czółko. Ale fajna wkładka do przyczepki
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To się dobrali razem Piotruś i Majka, będą cieple kluchy z nich Margo- super że u Przemka poprawa!! Smarrita- nie wiem co poradzić, ale na pewno z czasem będzie lepiej Trzymam za to kciuki |
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Czy u Was też pogoda taka okropna? Brrr! Inaczej wyobrażałam sobie maj. Miałam chodzić na długie spacery w ciepłym, wiosennym słoneczku, a popołudniami grillować w ogródku z wózkiem u boku ![]() Ten deszcz za oknem zupełnie, ale to zupełnie nie wpisuje się w moje plany teQiba- u nas problemy z usypianiem skończyły się od kiedy zaczęliśmy naszą Małą Księżniczkę dokarmiać. Wcześniej usypiała tylko przy cycu/ na rękach. Od kiedy ma pełny brzuszek w nocy zasypia od razu po wypiciu butli i nie budzi się nawet podczas odbicia. Jeżeli zdarzy jej się nie zasnąć, zasypia sama w łóżeczku, ewentualnie musimy jej kilka razy podać smoka i pogłaskać po buzi. U nas dokarmianie okazało się błogosławieństwem, bo nie tylko skończyły się problemy z ciągłym popłakiwaniem, ale też właśnie z usypianiem Emilki. Smarita- wydaje mi się, że zbyt szybko wprowadzasz zmiany. Wydaje mi się, że po jednej butelce trudno ocenić czy dane MM jest odpowiednie dla maluszka czy nie. Wiadomo, że każda z nas chciałaby efektu od razu, bo aż serce boli, gdy patrzy się na cierpienia takiego maluszka, ale może warto wprowadzić nowe mleko i obserwować go 2-3 dni? Powodzenia w walce z kolkami Niezapominajka- Tobie również Oby brzuszek Antka jak najszybciej przestał dokuczać! Pola- woooooooow! Zdjęcie rewelacja, już sobie wyobrażam jak udana musiała być Wasza rodzinna wycieczka ![]() Ta wkładka do przyczepki też super. Nam taką przyczepkę ma pożyczyć kuzynka męża, więc gdy tylko Emiś trochę podrośnie, też planujemy rowerowe wojaże w trójkę ![]() Agunia- już wysłałam Virgo- wstyd się przyznać, ale tak Jeśli chcesz mieć te obrazki musisz mi wybaczyć i się przypomnieć ![]() Bardzo się cieszę, że tak miło spędziłyście z Natusią jej dwumiesięcznicę ![]() Side- ale Ci się trafił mały nurek Bardzo lubię Twoje poczucie humoru i bezproblemowe podejście do życia. Szkoda, że nie da się z tego zrobić wizażowego e-kursu. Wykładałybyście na zmianę z Elą, a na pewno wiele z nas by z tego skorzystało Margo- cieszę się, że buzia Przemka dochodzi już do siebie. Dziś my świętujemy: Emilka kończy dziś miesiąc i oficjalnie wkracza w etap niemowlęctwa ![]() Noc miałyśmy średnią, bo maleńką chyba pobolewał brzuszek i calutką noc stękała przez sen. Zmieniliśmy się z TŻ i ja byłam z nią do 3.00, a on od 3.00, więc nawet nie jestem jakoś masakrycznie niewyspana jak na moje standardy ![]() Teraz jest już spokojna, więc mam nadzieję, że w dzień nic jej nie będzie doskwierać. Niedługo wybywam do lekarza. To pierwsze moje samodzielne wyjście od porodu dłuższe niż do sklepu, więc jestem trochę podekscytowana ![]() Razem z dojazdem nie będzie mnie ok. 5 godzin, ze względu na niefortunne godziny pociągów. Prawdziwy sprawdzian ojcowskich umiejętności TŻ ![]() Życzę Wam miłego dnia, dziewczyny Jak to dobrze, że nawet w taki pochmurny dzień mamy swoje prywatne słoneczka, prawda?
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
budziła się dzisiaj dwa razy za drugim spać nie chciała. Teraz tez krzyczala jeść i dodatkowo sie zesrala i przesikala to mi wygląda na skok bo strasznie dużo je przy tym ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka, moje sloneczko dzisiaj jest burzliwe
![]() Ale pogoda u nas tez okropna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Pola_m super wycieczka fajna ta wkladka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na prawdę całą ciąże przeryczałam...nie sądziłam że można mieć depresję ciążową, nikt nie ostrzegał, do tego Piotrek strasznie dawał mi popalić w brzuchu Miałam najgorsze dziecko w brzuchu z was wszystkich, przygotowałam się na prawdziwą traumę ...a tu proszę Jestem wyluzowana teraz i spokojna choć to moje pierwsze dziecko, pewnie dlatego że kiedyś przez rok mieszkałam z maluchami (2,5 i 5) i często się nimi zajmowałam bo nie miałam na kogo przelać swoich uczuć będąc bardzo daleko od domu. To było już wiele lat temu, jeszcze byłam nastolatką ale wtedy wyrobiłam w sobie pewne standardy jakie chciałam kiedyś wcielić w życie. 5latek miał ADHD i syndrom Aspergera, więc nauczyłam się radzić sobie z trudnym dzieckiem i zawsze mieć w sobie luz bez względu na to jak ciężki miał dzień. Na prawdę nauczyłam się że spokojny opiekun to spokojne dziecko. No i gratuluję niemowlaczkowi ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Ela: na komunię w sobotę??? U nas boska pogoda! słońce razi aż zasłoniłam zasłonę! Głodomor śpi
|
|
|
|
|
#1100 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
Ty to masz fajne bezproblemowe dziecko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A mowilysmy zeby nie chwalic? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Side Wszyscy się dziwią, ale faktycznie w sobotę
pierwszy rok podobno robią w sobotę. Myśleliśmy też, że siora pomyliła się tak jak z imieniem tżta, ale sprawdziłam na necie i faktycznie dzisiaj ta komunia Może to słonko dojdzie do nas Skrzyp, Pokrzywa zatrzymują laktację? ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Właśnie pola_m dobrze, ze napisałaś o tym ośrodku co to reaguje na płacz dziecka, bo ja się zastanawiałam gdzie ta miłość do dziecka, jak tu każda pisze, że jak dziecko płacze to jest frustracja
|
#1102 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
Cytat:
wysłane z smartfona
|
|
|
|
|
#1103 |
|
Zadomowienie
|
Ela - szałwia zatrzymuje laktację
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Emilki!
Przemo - rowesnik też dziś obchodzi pierwsza miesiecznice ![]() Przesyłamy życzenia poprawy wszystkim dzieciaczkom zmagającym się z różnymi problemami. Jestem dziś sama z teściami i Ewa. Ich pomoc polega na tym, ze cały czas nosiliby Przemka, co wcale nie jest konieczne. Każdy płacz to dla nich bol brzuszka albo chęć na cyca. I nie docierają moje argumenty, ze znam swoje dziecko trochę dłużej niż oni... Wrrrr... A buzia wygląda dziś gorzej niż wczoraj... |
|
|
|
#1105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Gratulacje!Cytat:
).Zazdraszczam wycieczki! Ja też jak w końcu będę miała caaaaały dzień wolny i kapryśna pogoda dopisze, planuję z Niunią gdzieś dalej uderzyć.Cytat:
. Nie wiem jak Wy, dziewczyny (pierworódki) ale ja już sobie życia bez Maleńkiej nie wyobrażam. I wgl nie wiem, jak żyłam przed . Sto lat dla Emilci!!!! ![]() (Uwielbiam ten wątek, co rusz to impreza Tysiące buziaków od cioci!!!! Taka całkiem bezproblemowa to ona nie jest, też ma swoje humorki . Najgorzej jest wtedy, gdy ma kolki. Ale ogólnie płacze tylko wtedy, gdy jej coś dolega więc trudno mieć do niej o to pretensje. Chociaż czasem lubi mi się trochę pożalić, np. jest głodna i dostaje już mleczko to nie łapie od razu smoka ale jeszcze troszkę zakwili i to właśnie nazywam żaleniem . Nawet ją wtedy nazywam 'Niusia nasza Żałościwa' .A ja mam dziś 3 godziny lekcji a poza tym w sumie luzzzzzzzz więc szykuje mi się następny dzionek w najlepszym towarzystwie, jakie mogłabym sobie wyobrazić .Miłego dnia dla Was
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Ela włosy ci wypadają? Zioła nie pomogą w tym przypadku, poza tym działają wolno. Trzeba przeczekać lub poszukać skuteczniejszego terapii, witaminy, odzywki, szampony. Co na wypaść to i tak wypadnie. Tylko niektóre łysieja. Pokrzywe mozna, a na moim opakowaniu skrzypu pisze, ze podczas kp nie mozna. Najlepiej pójść do apteki czy zielarskiego i one wtedy doradza coś odnośnie ziół.
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Sto lat dla Emilki i Przemka! Z telefonu...
|
#1107 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bliskość matki z dzieckiem czy to na rekach, na klacie, w chuście, na kolanach to zawsze jest wychowawcze a dlaczego nie usypiać na rękach? mnie tak rodzice lulali i spałam z nimi i co, jakoś nauczyłam się spać sama w łóżeczku jak przyszedł czas Tylko ja taka mądra jestem "po czasie" ![]() Z Ewą robię wiele rzeczy inaczej, mam wewnętrzny luz na drobnostki, które przeszkadzały mi z Marcelem. Wtedy na siłę starałam się wcielić w życie łatwy plan Tracy Hogg, podczas gdy moje dziecko miało inne plany. Obowiązkowe punkty dnia, karmienie co 3 godziny bo przecież jak płacze pomiędzy to nie jest głodny, wiszenie nad łóżeczkiem godzinami bo ma zasypiać sam... na szczęście potem zmądrzałam, ale te pierwsze miesiące zamiast cieszyć się niemowlaczkiem i rozpieszczać go, to ja na siłę starałam się postępować wg jakiś reguł ![]() Teraz mogę leżeć z Ewą i karmić ją cały dzień, pozwalam jej spać z cycem w buzi, nosze na rękach, bujam i lulam, jeśli chce i nie mam parcia, aby zasypiała sama i śpię z nią bo uwielbiam się do niej przytulać w nocy A tak w ogóle to super mieć drugie dziecko Cytat:
ma ubaw że zrobił matkę w konia![]() Cytat:
a mówiłam nie dawaj jej dziecka Ciągle przychodzi codziennie na kąpiele?zamknij drzwi i udawaj że nie ma was w domu Cytat:
A ten twój patent z przyginaniem łokci i kolan jest super, bardzo pomaga, zaraz idą bąki Cytat:
![]() Fajna ta doczepka do roweru. Fajnie razem wyglądają ![]() Cytat:
Wczoraj na spacerze widziałam 3 kobiety z wózkami tj. ze stelażami wózków i wpiętymi dziećmi w fotelikach od kiedy to jest nowa moda, żeby dzieci wozić w fotelikach, co to gondoli nie ma, żeby wygodnie sobie leżały a nie pogięte takie? rozumiem na szybko wyskoczyć z wózkiem, ale ja je mijałam co jakiś czas na osiedlu, więc to był normalny regularny spacer.---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
kiedyś mnie to wkurzało, teraz luzik, mama mówi przystaw do piersi bo płacze, to przystawiam, chce ponosić niech nosi Ale to mama. Bo jak teściowa coś mnie poucza to tez mnie irytuje
|
|||||||
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie moge z wami |
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Przychodzi co drugi. Nie chcę jej odbierać tych chwil z małym bo moja mama codziennie nas widzi jak chodzimy do niej na spacery albo ona do nas, choć na 10 minut. Żal mi tylko że tak się wystraszyła bo ona jest taka kochana dla małego, a ojciec go podtopił na jej oczach i się tak zestresowała, że szok. To chyba tak jest że rodzic inaczej to przeżywa niż ktoś "obcy" kto się zajmuje dzieckiem. na prawdę nie wiedziałam kogo najpierw uspokoić 3. Patent z kolanami/łokciem jest super ![]() 4. Co do mody na foteliki to jak kupowaliśmy wózek i oglądaliśmy w Smyk megastore czyli gdzieś gdzie pani teoretycznie powinna zachwalać kupienie dużej ilości gadżetów na wielkim dziale z wózkami rzuciła tekstem "teraz się już nie kupuje gondoli, po co jak są takie wspaniałe foteliki" 4. ja też generalnie ne biorę uwag innych do siebie, moje dziecko moja sprawa. na szczęście teściową mam pod tym względem bezproblemową a rodzice wiedzą że powiem swoje więc wolą mi w drogę nie wchodzić (no i ona mieszka daleko)Ela- baw się dobrze z ....tym którego imienia nie wolno wymawiać Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-05-10 o 10:00 |
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

ale u mnie caly dzien taki oprocz 3 godzinek snu 
W dzień jakoś szybciej zasypia.
Może jak mu się trawienie poprawi to będę mogła go odkładać na razie ma masaże na żądanie
żonka swojego męża
przypomnialy mi sie takie momenty i uwierz bylam taka sama jak ty zla i sfrustrowana. Zostawialam Olke na lozku i ryczalam obok, mialam dosc, w koncu jak dotarlo do mnie, ze biedne dziecko nie jest niczemu winne, ti bralam mala, przytulalam, a ta sie uspokajala i wiem jak glupio sie czujesz, mnie do teraz jak sobie wspomne to gryzie sumienie, ze walnieta bylam tak denerwujac sie na dziecko
no i jeszcze z tym karmieniem u mnie sie poprawilo, daj ta butke mm Kacprowi i zacznijcie wszystko od nowa
tylko jak ogarnąć przygotowywanie wody i rozbieranie małej w tym samym czasie