|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Do nas przyszli jakby nigdy nic a wtedy tz sam poszedl choc wczesniej ustalilismy ze jak tak to tez nie pojdzie albo pojdziemy we 3 w innym terminie jak nie pasuje im J. na imprezie ale nie chcieli nas wcale.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Bez sensu sa te drzemki J. Dzis spl 10-11 potem padl o 15.45 i po pol godz go obudzilismy to byl wsciekly. Teraz dalej szaleje, gryzie lozeczko i nie zanosi sie na spanie. Juz nie wiem jak go przestawic. Inna sprawa ze dlugi sen u niego nie istnieje, jak bedzie spal raz to i tak do godziny bo dluzej nie potrafi w dzien. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nestelle genialne z tym pilotem Nam się ostatnio też coś z bramą z garażu stało (mamy pod blokiem zbiorowy) i kombinowaliśmy jak ją inaczej otworzyć. W końcu z J na rękach dałam radę bo mój chłop to d...a wołowa jest jak chodzi o takie sprawy że już tak powiem
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2014-05-09 o 20:09 |
|
|
|
|
#3903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- nic nie wiem o IBS ![]() Cytat:
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Lunka musze sobie przypomniec, padl mi komp a tam mialam zakladke zapisana...
Monika Ty bardzo madrze do zycia podchodzisz,bravo. Konflikty konfiktami, ale dzieci nie musza w tym brac udzialu.Ja tez z t. mam sytuacje jak wiecie,ale ze wzgl na dzieci staram sie utrzymywac poprawne stosunki....
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, ze dziewczynki tez moga
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
TAK
|
#3908 |
|
Zadomowienie
|
U nas burza spora, T. Budzi się co chwila. Oprócz tego zaczyna się gorączka. Najgorsze że nie wiem jak mu mam podać czopka bo nie zrobił mi kupki dziś? Przecież mu nie wciśne?
Na szczepieniu płakał. Zaniósł się. Acha, jak zaczynalyście sądzaa na nocnik to pierwszy raz siedziało dziecko? Bo T. Usiadł WystraSzyl się i rozpłakał. A jak wstal to się zesikal na panele. Sory za błędy pisze z telefonu którego nienawidzę. |
|
|
|
#3909 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
o matko !
nigdy nie badałam moczu dziecka poniżej 3 lat . już wyobrażam sobie jak to wygląda ![]() ![]() Cytat:
![]() tz powinien Ci pomóc . Cytat:
Cytat:
najpierw zacząc od literek potem sylab a potem całe wyrazy .wszystko poprzez zabawe . jednak dużo dzieci gotowych jest dopiero (no nie dopiero ) w szkole .J nauczył się literek poprzez zabawe - miał komputerek fp . Cytat:
jak spędzasz wychodne?gdzie idziesz? Cytat:
Cytat:
![]() moja N przez 3 pierwsze lata bawiła się batmanami , dinozaurami ,autami( i pieskami ).rzadnych lalek . Za to chłopcy także uwielbiają bawic się "w gotowanie ""w herbatki "itp. .tylko z kolei mamy chłopców nie mając tez dziewczynek także rzadko na to wpadną ![]() ![]() ![]() Tasia - mam nadzieje ze z tarczycą będzie oki za becikowe.Klementyna - kciuki za derma .
|
|
#3910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz kombinuje jak tu nie isc na wesele siostry tżta ![]() macie jakis pomysł? głownie przez nią nie mielismy swojego wesela, bo ona wbila sie na chama a my teraz na lodzie...okeej w porządku.. Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- swoją drogą... znajoma szczepiła kilka dni temu odra-swinka-rozyczka.. i dziecko po kilku dniach dostalo zapalenie gardla, myslicie ze ma to jakis zwiazek? dostala antybiotyk.. kiedys nie bylo szczepionek na swinke, rozyczke, ja przechodzilam to... ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Luna planujesz go w ogole juz nie szczepić? |
|||
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
i jak?
gdzie wychodzisz? i biznes się kręci... trzymam kciuki ![]()
|
|
#3912 |
|
MBZ♥
|
Uffff, spakowałam nas
w południe startujemy.Alliw, powodzenia Dragusiu posłałam Ci maila ![]() Monika, mam nadzieję, że Twój Mąż się ogarnie. I Ci w końcu pomoże ![]() Despa też tak się staram, z t. kiepsko no ale to w końcu babcia. Przynajmniej nie mam sobie nic do zarzucenia-dbam żeby kontakt był, a co ona z tym robi jej broszka ![]() Pani myślałam, że u chłopczyka łatwiej złapać siuśki ![]() Fakt, boli mnie, B też zresztą jak widzę Jej tęsknotę za Nim. On to przeżywa tym bardziej-nie będę Mu mówić, że Go szuka bo dziś słyszałam jak łzy łykał. Luna też bym się na Twoim miejscu wstrzymała skoro Kamiś tak często choruje Nestelle dalej Cię boli?
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Lunka-fuksa masz, po jakiejs starej piosence co w radiu leciała skojarzyłam: http://jedennamilion.blogspot.com/
ja jeszcze nie szczepię, ale zaszczepię. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Lunka, ja bym do lekarza poszła, niech ma wpis w karte ze przeziębiony Kamil i odczekasz jeszcze
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą nie mam pojęcia jak zlikwidować tą melodyjkę, bateria jest tak wbudowana, że nie da się tego wyjąć. zastanawiałam się już nad wpuszczeniem jakiegoś kleju w te czujniki ![]() Cytat:
masz w ogóle jakąś rodzinę z którą masz i chcesz mieć kontakt
|
||
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybys poznała jego rodzine, mialabys takie samo zdanie.. zreszta nie tylko ja o nich mysle w ten sposob... moja rodzina jest calkiem inna a tam nawet brat brata nienawidzi, ostatnio moj tż prawie się bił ze swoim bratem.jeszcze przyklad taki: oni porownuja moje dziecko pod wzgledem ruchowym i intelektualnym do dziecka pol roku starszego. i na kazdym kroku pragną mi dopiec, ja zawsze najgorsza a oni święci. nie wspomne juz jakich epitetow uzywala w stosunku do mnie t. porąbani ludzie mogłabym sie rozpisać na 10 stron co do jego rodziny a i tak zawsze najgorsza będę, ale nie pozwolę po prostu, żeby w ten sposób mnie traktowano. Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-09 o 23:31 |
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie pozniNicna pora
Z katrem po kolana z bolem brzycha / co ja dzis w pracy przeszlam to tykko ja wiem, umeczylam sie ze ledwo co mi Przerwa minela - a juz mnje do domu wysylali wzielam tabletki i czekam - jak jutro tez tak sie bede czula - to ☠☠☠☠☠☠☠e Nie Robie :-(BYOU udanej podrozy ![]() DRAGUSIA / a po czemu nie bedziesz mialamokazji byc chrzestna..? PANIKA - juz ost razem mialam napisac NESTELLE - ahahahaha TASIA - za becikowe ...!!! Ciekawie jak tam Zosia Scarlletowa i picie mleczka ...??? Dobranoc Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze Ci szybko minie i poczujesz się lepiej U mnie total look Sajgon burdel w domu nie do opisania - pranie do poskładania -góra ogromna,góra brudów do wyprania,góra naczyń do umycia, przywiozłam ok.10 toreb zakupów- nie szło rozpakować ...,R kiepsko spał w nocy ,ja z J pomagałam mu w nauce od rana ,i dopiero od południa mogłam po sklepach polatac(lodówka pusta ,nawet proszku do prania nie miałam....),w czasie robienia zakupów R zrobił się spiacy -ten który rzadko drzemkę ma w dzień ..., a ja do obskoczenia PiP,Lidla,ryneczek -warzywa,owoce,Ross,i Alma....do tego babcia moja urodziny miała -wiec wypadało jechać,a starszaki trzeba było odebrać ,i basen do tego ....tak wiec obiad był kupiony .a i tak w domu nic nie mogłam zrobić bo R uskuteczniał biegi po kanapie .a ja za nim .skończyło się to upadkiem -guzem,siniakiem i płaczem R -a prawie moim. co nie zraziło go do ponownego wchodzenia i biegania-skakania po tejze kanapie Daje słowo-niedługo zawału dostane. jak go widze jak po krawędzi biegnie ..gotowa jestem w sekundę się popłakać-ze strachu .on się chichra ![]() Efekt całościowy -właśnie skończyłam sprzątac .wszyscy od dawna spią-łacznie z tztem ![]() krem mi się wchłonie i ide spac .
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
Hej
zraz książe pewnie wstanie więc ile zdążę tyle nadrobię chciałyście pamiętniczka to proszzz: byliśmy wczoraj na basenie ja w roli paparazzi na trybunach. K. bardzo się podobało. gadał, chichrał się i dawał wszystkim cześć, chłop też zadowolony, więc jeśli małemu nic nie wyjdzie na skórze to będą dalej chodzić.dziękuję za wszystkie odpowiedzi w sprawie jogurtu Agateczka mam nadzieję, że w szpitalu ok i nic B. nie wynajdą Pani Torresiątko jak zawsze wygląda bosko i super inteligentnie dawaj więcej zdjęć, jak dla mnie może wyskakiwać z lodówkiuśmiałam się z latających biustów, mam podobnie nestelle dałaś czadu z tą bramą co do gadania to K. coś tam kiedyś się wyrywało a teraz: daj-"mama", otwórz-"mama", odkręc-"mama", choć-"mama", muszę to mieć- "mama". jest jeszcze baba, jedzenie "mniom mniom" i jakieś tam swoje słowa, których nawet nie potrafię napisać więc chyba on najmniej gada, żadnego zwierza nie naśladuje, tylko dziadka. no i traktor robi brrrr (z litrem śliny) choć sporo rozumie, bo jak powiem, żeby coś przyniósł, gonił piłkę czy coś zaniósł ojcu do drugiego pokoju to to zrobi. albo pytam chcesz siku to kiwa głową, wysadzę i w większości nasika albo chcesz jeść i też kiwa jak chce, jak nie chce to ignor ok biorę się za wczoraj oliwka a ostatnio zastanawiałam się która to kiedyś pokazywała jeża a to Ty słodziaszne stworzenie. jak Anielka na nie reaguje?despa ale trafiłaś z pogodą :d na nogach i pełna energii o 4 no czasem troszkę wcześniej, zalezy jak K. zdecyduje.teraz już rzadko tak wcześnie się budzę(dziś tak), ale po zmianie czasu na zimowy normalka. kładę się wtedy maksymalnie o 21. teraz za to kładę się 21:30-22. od święta później Moderna świetne te klocki do nakręcania nestelle ale miałaś wyczerpujący dzień.oby Roszek dał się wyspac ja też rodziłam bez przeciwbólowych. chyba mało kto dostał coś znieczulającego ale że leki ograniczasz to dobrze. ja zawsze się boję jak coś biorę, nawet te bezpieczne, bo teraz mogą być bezpieczne a za parę lat moze cos wynajdą ale bioręnocnik grający tydzień Byou biedna Roszpunka, tak mocno tęskni za tatą szerokiej drogi do rodziców Kasia książe Miluś z butlą a co za wniosek szefunio musiał podpisać żebyś mogła lecieć do Polski? współczuję samopoczucia Tasia za becikowe. z tarczycą nie pomogę, jakieś strasznie to zagmatwane. endokrynolog pewnie powie co i jakMalpka tak samo robię. jak jest cicho to najpierw zaglądam, bo może się czymś bezpiecznym bawi. wtedy po cichutku się wycofuje, żeby nie widział, bo jak zobaczy to leci i koniec tż wyjeżdza za granicę? alliw jak było u dentysty? i jak wychodne? poszalałaś? ![]() Ewka jak pierwszy raz posadziłam na nocnik to siedział, nasikał i nie uciekał ale może wteedy jeszcze nie umiał schodzić... nie pamiętam już. miał 9,5 miesiąca. teraz zdarza mu się zejśc ale płakać nie co do czytania to mój chrześniak mając 4 lata rozpoznawał literki i cyferki, dzięki bajce z myszką miki. teraz ma 7 i czytać nie umie, bo w przedszkolu tego nie uczą nie jestem pewna ale literek chyba też już nie rozpoznaje, bo przerzucił się na inne bajki i komputerMonika moja siostra zaklejała plasteliną głośniki w zbyt głośnych zabawkach.podobno działa. musze też spróbować bo mam jednego takiego zbyt głośnego delikwenta (wóz strażacki,oj jak on drze mordę )no proszę bardzo, nadrobiłam chłopy jeszcze śpią, może jeszcze poszukam hula hop---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:18 ---------- jakoś tak szybko mi ten tydzień przeleciał, że nawet nie zauważyłam,że już sobota
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2014-05-10 o 14:38 |
|
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
Nestelle coś w tym jest..
Ostatnio J bawiła się autkami kuzyna-przez pół h jakbym dziecka nie miała (; Ale mialas dzień. .. Byou szczęśliwej podróży (; Co do rodziny ja moich t nie trawię ale kontaktu z J im nie ograniczam. Nauczyłam się nie słuchać tego co mówią. O moje dziecko wstalo... i tyle z chwili dla siebie (; Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3921 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Usiłowałam odpisać na tel ale się nie dało, namęczyłam się i nagle mi wszystko zniknęło Więc ruszyłam swą szanowną na kompa ![]() Cytat:
Za pakowanie i szczęśliwej podróży To takie rozczulające jak napisałaś, że Tż łykał łzy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie to nie przejdzie I żeby nic nie wyszło na skórze.O 6 wstałam na chwilę do Mikołaja, patrzę przez okno... piękne słońce....taaa teraz wieje, że łeb chce urwać i niebo całe w chmurach. Gdzie to piękne słońce i ta piękna pogoda, którą zapowiadali na dziś, ja się pytam??? ![]() Mikołajowi już się cierpliwość kończy w łóżeczku więc muszę do niego lecieć ![]() Aha, i jeszcze jedno. Czy ja teraz muszę jakoś bardziej uważać na M. przez te dwa tygodnie, po tej szczepionce? W sensie, żeby się nie przeziębił, ograniczyć kontakt z dziećmi? Jestem już głupia od tego wszystkiego
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Achna
- to slonxe JEST U MNIE !!! Nestelle - alez dzien - no ale Kto jak Kto Ty NA PEWNO dalas rade Kwiatuszku - wniosek O Urlop - i teraz NIKT z ekipy pracujacej juz mi nie "podpierdzieli" terminu - a wiesz ze ja dopiero na tym zdjeciu zauwarzylam ze ON faktycznie ma dlugie Nogi normalnie nigdy bym uwagi nie zwrocila sexiKlexi Dobra ide spac dalej - pastyle wzielam jakies tam wit popilam ciepla herbata i ode dalej do lozka. Plus nocy taki ze katar mi sie zmiejszyl. No ale i tak musialam zadzwonic ze nie przyjde :-( troche mi glupio ale coz zdrowie wazniejsze. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mam rodzenstwa Cytat:
|
|
#3924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. za poprawę
|
|
#3925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas dziś zimno i pada Cytat:
My nie nocnikujemy się jeszcze, bo A. jak widzi nocnik to ucieka, więc nie stresuję go na razie. Gdzieś czytałam, że dziecko około 18 miesiąca życia jest świadome w jakiś tam sposób swojej higieny i wtedy też planuję rozpocząć naukę, ale pewnie raczej z nakładką na wc. A jak będzie-życie pokaże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zrelaksujesz się
|
||||
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co jesli dziadkowie nie wykazują zainteresowania wnuczką? nasz przyklad. nie jezdzilismy, nie odzywalismy się przez 2 msc z nimi a oni NIC, nawet nie zadzwonili i nie spytali co u Ali, mieszkamy 10 km od siebie... |
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3928 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nestelle- ale miałas dzień...NAjgorsze jest, ze te nasze dzieci jeszcze nie mają myslenia przyvczynowo-skutkowego-tzn nie do konca...Chociaz moj juz ostroznie wstaje pod stołem, bo wczśsniej wszedł i z biegu wstawac na bacznośc....3 guzy dopiero poskutkowały.... z zabawki w szafie Cytat:
Cytat:
![]() Zawsze mi sie śmiac chce z Twojego "po czemu"-nigdy nie znałam takiego pytajnika ![]() kwiatuszku-masz mega rozumne dziecko. Mój jeszcze nigdy nie zrobił nic w nocnik....Nocnik nie służy to sikania przecież...tylko do wchozenia do niego, pchania, wkładania na głowę, noszenia po całym mieszkaniu o ustawiania na stole, krześle, taborecie... U nas leje...A mieliśmy iśc na dłuuugi spacer.... dajcie linka do tych nakręcanyvch klocków, bo mi wyskakują tylko hamulcowe SŁonko niesmiało wygląda zza chmurki
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-05-10 o 12:40 |
|||
|
|
|
#3929 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
to i ja wam rzucę pamiętniczkiem z nocniczkiem ;P u nas Karol przychodzi szarpie za rajstopy i mowi "ee ee" pytam "chcesz kopke?" Karol przekrzywia głowe na bok i z takim słodkim uśmieszkiem odpowiada "tak" ![]() jak pytam jak się robi kopke to odpwiada "ee ee" chociaz na siku też tak mówi ostatnio siedział na nocniku wstał zagląda do środka i pokazuje i mowi "ee ee" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
Klementyna link do klocków http://allegro.pl/hape-zakrecone-klo...218674852.html
Malpka rozczulająco to musi wyglądać z "ee ee" u nas też jak wstaje z nocnika tood razu się odwraca sprawdzić czy coś jest i jak nie ma jest mmmmm, takie smutne kurde, muffinki mi się zjarają
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

) w szkole .

za becikowe.

05.07.2008