|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
My od wczoraj u moich rodziców co prawda jutro wracamy ale prawie ciągle na dworze na podwórku trochę po okolicy się szlajamy właściwie cały dzień prawie na dworze wczoraj do 20 byłyśmy na dworze mimo brzydkiej pogody, dziadkowie kupi na ogórd dla wnuków plac zabaw zjeżdzalnia, huśtawki schodki itp. Agnjeska a ty masz rodziców razem z Tobą za granicą? BYou szerokiej drogi / Malpko Karolek jest przegenialny!
|
|
|
|
#3934 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka tak mam tutaj mamę i ojczyma (:
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, jest wtopiona ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- świetne te zakręcone klocki, też miałam pytać gdzie to kupić, już zapisałam sobie linka. u nas wszystko jeździ i wozi pasażerów, jeżdżą moje klapki/kapcie z klockami, kubeczki z klockami, samochodzik, pociągi, albo wszystko oprowadza się po pokoju/domu, ostatnio J. latał z jakimś paragonem wszędzie, potem siatką na zakupy. mam się martwić tym przywiązaniem do rzeczy? w wózku lubi jeździć z czymś: łopatka, łyżeczka od lodów, paragon, jak się bawi nie da rady go oderwać bo jest ryk, z piasku zabieram go tylko z łopatką w ręce, lubi raczkować po mieszkaniu z czymś w ręce więc ciągle coś gdzieś przenosi. mam jeszcze jedno pytanie. kiedy dać coś przeciwbólowego ząbkującemu dziecku? J. non stop wszystko gryzie: łóżeczko, nas, zabawki, swoje ręce, palce non stop w buzi, wczoraj w końcu zasnął z gryzakiem, gryzie nawet pluszaki, trze policzkami o prześcieradło, próbuje gryźć pościel, materac, ALE zasypiając mimo tego gryzienia nie wyglądał na cierpiącego, "gadał", zaczepiał nas, rozbawiał się. Z jednej strony widzę, że dokuczają mu te dziąsła a z drugiej nie wygląda na bardzo cierpiącego i mam dylemat kiedy mu coś dać na początku ząbkowania gorzej to znosił.uciekam, koniec drzemki na balkonie. |
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Lasencje gdzie w góry ze spacerówka?asfaltowe drogi lub doliny...chciałam bardzo morze, ale tz przerazony odległością i jazdą tam...
|
|
|
|
#3937 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Na początek żeby wszystko było dobrze z dzieciakami po szczepieniach. Ja się też tego bardzo boję, a mają dzownić żebyśmy przyszli maj/czerwiec Luna, pisałaś że znieśli kary to co w takim przypadku? Dostaje się pismo i wezwanie tylko? Tasiu, żeby było ok z tarczycą. No i wielkie za becikowe! Na pewno się teraz przyda bardzo A tak w ogole to jak z wyprawką, ciuszkami dla Ani? Sprzedajesz jednak te po Krzysiu bo pamietam, że wystawiałaś na allAmelie, nie pomogę z zespołem jelita wrażliwego ale moja teściowa to ma zdiagnozowane jak chcesz to zapytam się jej jak stwierdzili. Wspolczuje, bo wiem że to męcząca przypadłośc ![]() Byou super, że jedziecie do rodzinki Udanego pobytu!Nestelle dobre z tymi kluczkami A z tymi guzami to dziś K tak się mocno uderzyl w kant ściany, że już się bałam czy coś się poważniejszego nie stało Musimy jakoś to zabezpieczyć ale jak nie wiem...Ewka u nas też próba nocnikowa podobnie wyglądała... Więc nocnik poszedł w odstawkę i będziemy próbować za jakiś czas. Moderna, co za zakupy Ale bardzo fajne! Jakaś okazja??--------- Dziś tesciowa była na długim spacerku z małym, ja mogłam trochę ogarnąć pranie i prasowanie, naszykować obiadek. No i dziś same dobre wieści bo ostatnio miałam kiepski dzień i dziadkowie się zmobilizowali i teraz więcej pomagają nam w opiece nad K Wczoraj nawet do sklepów na ciuszki wyskoczyliśmy - kupiłam kilka nowości wiosennych (żarówy ).A druga dobra wiadomości to taka, że dzień po tym jak się pożaliłam jak K nie chce jeść - on zaczął
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki problem z morzem? Powiedz tz ze my juz drugi raz z J. nad morzem i szczerze mowiac dla mnie zadna roznica czy nad morze czy w gory mielibysmy jechac, tu o tu spora odleglosc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3939 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika Krzys pije mleko 2 razy dziennie, to dawac Mu przez kilka dni raz stare, raz nowe?
Krzys kupki nie nazywa slownie, ale jak zrobi, to marszczy niosek i robi taki "niuch niuch", no wiecie, jak cos smierdzi, tak robimy Przy zmianie pieluchy zawsze tak robilismy, ze "ojejej, jaki smrodek" i zmarszczenie sie, no to teraz sam tak robi ![]() Dzis przedziwna pogoda, wialo do urwania glowy, pare razy deszcz, no to nigdzie nie poszlismy. Na obiadek K. zjadl ziemniaczki, kalafior i kurczak (odwazylam sie w koncu ), wszystko zrobione na parze. Ja jadlam to samo, zdrowsza bede
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to daj mu jedną porcję nowego rano i obserwuj, jak nic mu nie będzie to następnego dnia daj mu już obie porcje i tyle. |
|
|
|
|
#3941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Demeter na poczatku sprzedalam troche ciuszkow Krzysia, jeszcze nie bylam w ciazy. Teraz troche zaluje... Ale czesc rzeczy jest, poza tym kilka juz dla Ani kupilam, Babcia tez
Gorsza sprawa to zakup lozeczka (miejsce...). Wozek mamy, wanienka tez Krzysiowa pewnie ![]() Jeszcze takie rzeczy jak butelka na mleko, smoczki, frida itp., bede robic niedlugo liste A no i pieluchy jedynki A propos jedynek - Krzysiowi wyszla lewa gorna To juz mamy 3 sztuki ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|
#3942 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak podróż? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kumacja całą parą Cytat:
Cytat:
![]() i bardzo dobrze!!!U nas dziś intensywny dzień. Konkubent podszedł do łapania sikutów zadaniowo i JEST Miałam drobne wychodne, a potem loty na szmacie... ale mnie wszystko boli... jak ja myłam okna, mój syn odwiedził zwierzątka. wygrały barany. podobno był głośniejszy w swoim "bY" od nich
|
|
|
#3943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak bardzo chciałabym dziewczynkę no ale jak to zrobić? ![]() Zapomniałam napisac, że byłam u gina po skierowanie na badanie i wyszedł termin trochę inny - z USG 12 grudnia a OM 15 grudnia. Także na święta bedziemy na bank w domku Dobra oglądam dalej Eurowizję ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- No i za ząbki!Co do łóżeczka to my wynajmujemy dom i mamy duuużo miejsca. Mamy już łóżeczko turystyczne także dokupię materac i na początku będzie mały w nim spał (w pokoju z TZ) a ja z maleństwem osobno. Potem pewnie przejmę dwójkę (maleństwo i tak będzie długo ze mną w łóżku spało). Wyjdzie w praniu myślę... A w Twoim przypadku może postawić na spanie maleństwa w wózku albo samej gondoli ? Ja rozważam taką opcję, żeby dzieciątko kłaść w gondoli potem. |
|
|
|
|
#3944 |
|
MBZ♥
|
Dziękujemy za kciuki i dobre myśli
Dojechałyśmy po prawie 3 godzinach bo w drodze robiłam przystanki Zosia super zniosła podróż, piecho też. Babcia rozkochana na maksa, Ciocie-moja Sis i Jej Przyjaciółka też![]() I Zosia zaczęła więcej mówić tu pojawiło się babcia, tatuś- jak B dzwonił, oć jako chodź, ciocia Aga do mojej Sis przyjaciółki, ipka to rybka![]() Kwiatuszku dziękuję za link do klocków ![]() Monika nie martwiłabym się przywiązaniem do przedmiotów Zosia też często coś nosi, na spacerze lubi trzymać zdobyć w rączce![]() A przeciwbólowe dawałam kiedy widziałam podobne zachowanie jak u Was. Malpko, Karolek jest boski z tym eee, eee u nas jest fuuuu![]() OTJ, tak to prawda, że ok 18 msc dzieci zaczynają kojarzyć i można mówić i kontrolowaniu potrzeb na początku nie chciała usiąść, potem siadała tylko ubrana-trwało to jakieś 2 tygodnie. No i w końcu nadszedł moment, że wołała fuuu i sadzałam i była qpka. Czasem zdarzy się też do pampa ale rzadko. Natomiast siuśki są z łapanki![]() Pani super, że się udało złapać siusiolki Gdzieś była? ![]() Brawo za głośne beeee![]() Demeter cieszę się bardzo, że masz pomoc ![]() I za postępy jedzeniowe![]() Oliwka, ale fajnie że Anielka ma swój prywatny plac zabaw dzięki Dziadkom daleko mieszkasz od Rodziców?---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Tasiu za ząbka![]() Demeter to kolejna Gwiazdka już we Czworo |
|
|
|
#3945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no jak moja Julka ona w wieku 1,5 roku mówiła pełnymi zdaniami i normalne słowa a nie po swojemu widzę że Zosia też tak będzie
|
|
#3946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Juz ma siusiaczka albo nie ![]() Super, ze taki termin! Cudne beda te Swieta ![]() O gondoli myslalam, ale jak zaczniemy wychodzic, to wozek bedzie za brudny, zeby go do pokoju wnosic. A w samej gondoli nie da sie, jak sie postawi bez stelaza, na ziemi, to tak dziwnie krzywo stoi. Krzys spal w wozku do czasu pierwszego spaceru, potem juz sam w lozeczku ![]() Pokombinujemy jakos.
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w końcu nie dałam mu dziś przeciwbólowego, tylko dentinox. znowu zasypiał z gryzakiem. _________ J. dziś brał coś co znalazł, np. klocka, opakowane mydło, gryzł i wciskał tż do budzi żeby też gryzł |
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Agnjeska to na obcowiźnie nie czujesz się samotnie dobrze mieć tak kogoś bliskiego przy sobie a jak mama to zawsze lżej
![]() BYou Zosia przeboska! Mistrzyni ! do rodziców mam blisko jakoś z 70- 80 ? km tylko droga nieciekawa i jadę godzinę, choć jak teraz jak skończyli drugą trasę to mogę jechać autostradą i ekspresówką i do samego domu dojeźdzam ale po pierwsze wychodzi jakoś 35 km więcej czyli jakieś 105-115 (każdy jak jedzie patrzy na licznik i mu inaczej pokazuje) autostradą ful wypas komfort ekspresówką też jesteś w 40-50 minut ale na liczniku te 180 przez większość czasu a czasem i więcej się zdarza więc jeżdzę starą drogą tam takich prędkości nie rozwinę tylko różnica w ilości pojazdów na autostradzie na naszym odcinku przeważnie pustki a na zwykłej drodze wleczesz się za wszelkimi pojazdami co chwila jakaś wioska, zakręt, obowdnica z milionem świateł itp. Pani za okna A Michaś w zoo był ??
|
|
|
|
#3950 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do zębów ja dawalam jak widzialam ze placze przez nie teraz tylko dentinox. Cytat:
![]() co ciekawego kupilaś? ![]() ![]() za jedzonko, ja kupilam A. kilka sloiczkow, zobaczymy czy bedzie jesc ( od początu nie lubila nic ze sloikow)Cytat:
i jest ucięło mi post więc jeszcze raz.A. dziś już lepiej zniosła kąpiel ![]() Dzis po pokoju przelecial mi wielki, czarny pająk. az krzyknęlam ze strachu. tak szybko zapierniczal, ze nie zdążyłam go zalatwic wiec gdzie jest? boje sie spac
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-10 o 23:25 |
|||||||
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
DemEter a nie byla w szpitalu na badaniach? Bo takimi standardowymi.nie da sie postawic diagnozy,wiem ze kolonoskopia i gastroskopia w jakis tam sposob potwierdzaja.
Jsk bedxiesz podpytywac zapytaj jakie ma leki, moja babcia na to cierpi, strasznie mi jej zal z tymi bolami...
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne, zapytam. Na pewno pije jakies ziółka na to
Amelie, bluzeczki, kolczyki, apaszkę. Kolczyków to już taką kolekcję, że właśnie zamówiłam stojak na biżuterię Ale co tam, każdy ma jakiegoś bzika
|
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam na punkcie bluzek.. tż zawsze powtarza " nie starczy Ci tych szmat?" |
|
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Yooyooo
Dzien minol fajowo - bylam z Milusiem na przedszkolnym placu zabaw / ladnie bawil sie pikeczka z chlopcem - a potem pozdzrosfil mu i MUSIAL zjechac ze zjezdzalni ...!! Radosci co nie miara Potem obiad - audiencja skejpowa z dziadkiem - 45min drzemka ( a spal wczesniej 3h ) - obudzil sie z PLACZEM tulilam ok 35minut az sie uspokoil - potem siostra wpdala i bawil sie z nia pileczka a na Koniec ladnie pomachal i wypowiedzial HA DA ( po norweski Ha det / znacy papa - moj Poliglota ) Usypianie szybka pilka 5min i po zawidach - ale usnol dopiero o 22 hihi. KLEMENTYNA - a bo Po Czemu to moja mlodsza sis tak mowila od zawsze no i jakos tak mi zostalo. Haslo na dzis - cycki juz mam - od jutra zapuszczam BRODE hahahaDobrej nocy Ja jutro do pracy Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3956 |
|
Zadomowienie
|
O mamulu mu prawie spakowani. 3 walizki, spacerówka ( na szczęście mała pozyczona) i bagaż podręczny. Z czego zdecydowanie najwięcej bagazu ma J.
Z każdą h mam większego stracha jak J wytrzyma te 6h o żałuję tych wakacji. Chociaż z drugiej strony jak patrzę na tą pogodę za oknem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Agnjeska a gdzie lecicie? ... wydawało mi się że wy już na tych wakacjach byliście coś poplątałam ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Kasia za dzień spędzony z Milusiem
|
|
|
|
#3958 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka na Cypr (; dzisiaj (właściwie to już jutro będzie) o 01 na lotnisko jedziemy (:
|
#3959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boże Florek ostatnio w nocy miał chyba koszmar z takim krzykiem się obudził i darł pare minut jakby go ze skóry obdzierali. oby nigdy więcej ![]() Cytat:
![]() ja powoli też już szukam ale tż w czerwcu nie chce bo?? bo jest MUNDIAL
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Agus
- udanego Lotu ![]() Ja prawie w pracy A tak mi sie nie chce Jeszcze Johna spotkalam w tramwau bleeeee :hun: Kocham Cie Emilianku <3. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

U nas dziś zimno i pada

)
żeby wszystko było dobrze z dzieciakami po szczepieniach. Ja się też tego bardzo boję, a mają dzownić żebyśmy przyszli maj/czerwiec
za becikowe! Na pewno się teraz przyda bardzo
).

05.07.2008 

i jest