Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 19:58   #3901
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Monika i co przyszli do Was wszyscy? A tz sam poszedł?
Do nas przyszli jakby nigdy nic a wtedy tz sam poszedl choc wczesniej ustalilismy ze jak tak to tez nie pojdzie albo pojdziemy we 3 w innym terminie jak nie pasuje im J. na imprezie ale nie chcieli nas wcale.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Bez sensu sa te drzemki J. Dzis spl 10-11 potem padl o 15.45 i po pol godz go obudzilismy to byl wsciekly. Teraz dalej szaleje, gryzie lozeczko i nie zanosi sie na spanie. Juz nie wiem jak go przestawic. Inna sprawa ze dlugi sen u niego nie istnieje, jak bedzie spal raz to i tak do godziny bo dluzej nie potrafi w dzien.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:04   #3902
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
panika co kupiłam?

kugelino - przebijak z haba
samochód power workers z big - chce jeszcze pozniej dokupic koparke
garaż i samochodziki baby flitzer
klocki do nakręcania z hape
taczki z gowi
Aaa na kompie zobaczyłam zdjęcia i.... kurka dziewczynki też się tym mogą bawić prawda?

Nestelle genialne z tym pilotem Nam się ostatnio też coś z bramą z garażu stało (mamy pod blokiem zbiorowy) i kombinowaliśmy jak ją inaczej otworzyć. W końcu z J na rękach dałam radę bo mój chłop to d...a wołowa jest jak chodzi o takie sprawy że już tak powiem

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2014-05-09 o 20:09
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:09   #3903
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Do nas przyszli jakby nigdy nic a wtedy tz sam poszedl choc wczesniej ustalilismy ze jak tak to tez nie pojdzie albo pojdziemy we 3 w innym terminie jak nie pasuje im J. na imprezie ale nie chcieli nas wcale.
ehhh, i to rodzina

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Ty obeznana jestes w tych medycznych sprawach
nic nie wiem o IBS
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Monika, Luna - mialam niskie tsh (0,114), potem badanie powtarzalam i juz tsh bylo ok (1,23), ale ft4 wyszlo 0,91 (ciut za niskie). I dopiero od tego momentu zaczelam brac Euthyrox. Teraz niedlugo bede powtarzac badania krwi i zobaczymy.
Moze faktycznie tsh w ciazy skacze, jak chce, a dopiero to ft4 wskazalo na niedoczynnosc? Lacznie z dzisiejszym usg.
aaaa.. teraz rozumiem, myslalam, ze masz caly czas niskie tsh
Stary 2014-05-09, 20:22   #3904
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Lunka musze sobie przypomniec, padl mi komp a tam mialam zakladke zapisana...

Monika Ty bardzo madrze do zycia podchodzisz,bravo. Konflikty konfiktami, ale dzieci nie musza w tym brac udzialu.Ja tez z t. mam sytuacje jak wiecie,ale ze wzgl na dzieci staram sie utrzymywac poprawne stosunki....
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:26   #3905
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Aaa na kompie zobaczyłam zdjęcia i.... kurka dziewczynki też się tym mogą bawić prawda?
hehehe pewnie, ze dziewczynki tez moga
Stary 2014-05-09, 20:30   #3906
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Monika Ty bardzo madrze do zycia podchodzisz,bravo. Konflikty konfiktami, ale dzieci nie musza w tym brac udzialu.Ja tez z t. mam sytuacje jak wiecie,ale ze wzgl na dzieci staram sie utrzymywac poprawne stosunki....
Staram sie..

Stary 2014-05-09, 20:39   #3907
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
wypluj te słowa ;p;p Bo CIę wezmę na CHrzestną jak wykraczesz;p
.
TAK chętnie bo ja nigdy nie będę miała okazji

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:00   #3908
Ewkaaa8891
Zadomowienie

U nas burza spora, T. Budzi się co chwila. Oprócz tego zaczyna się gorączka. Najgorsze że nie wiem jak mu mam podać czopka bo nie zrobił mi kupki dziś? Przecież mu nie wciśne?
Na szczepieniu płakał. Zaniósł się.
Acha, jak zaczynalyście sądzaa na nocnik to pierwszy raz siedziało dziecko? Bo T. Usiadł WystraSzyl się i rozpłakał. A jak wstal to się zesikal na panele.
Sory za błędy pisze z telefonu którego nienawidzę.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:03   #3909
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
T. śmiga z worem na siusiaku. Może w końcu coś złapiemy
o matko ! nigdy nie badałam moczu dziecka poniżej 3 lat . już wyobrażam sobie jak to wygląda
Cytat:
Nestelle - pada i zimno, ale zimno od poczatku pobytu. J. najczesciej w rajstopach spodniach body bluzie kurtce cienkiej czapce i kapturze z bluzy i pod kocem, jak sie ociepla to bez koca wiec generalnie zimno. Do tej pory w dzien 8-10 stopni bylo, wczoraj momentami 15 ale chwilowo tylko niestety.

BYou - tak samo jak i we wrzesniu tz nosil... raz wtedy sprobowal, J. wpadl w histerie, tz stwierdzil ze on chce do mnie i tyle bylo. Wczoraj chcialam zeby go wzial bo mnie brzuch bolal z powodu @ ale nie wzial wiec nie licze na to.
.
brrrrr nie cierpie PL morza właśnie za to nawet w lecie potrafi tak być

tz powinien Ci pomóc .
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Załącznik 5677639

Ksiaze Emilian 1spiacy na drzemce

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
i pytanie jak nauczyć dziecko czytać? i czy wogóle uczyć samemu czy czekać aż w szkole nauczą? Mówię juz o czytaniu nie o nauce literek ? Może z doświadczenia coś wiesz
przede wszystkim zależy od dziecka -czy przejawia zainteresowanie.
najpierw zacząc od literek potem sylab a potem całe wyrazy .wszystko poprzez zabawe .
jednak dużo dzieci gotowych jest dopiero (no nie dopiero ) w szkole .
J nauczył się literek poprzez zabawe - miał komputerek fp .
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Witam się z poczekalni u dentysty
Pewnie nie uda mi się dziś nadrobić bo wieczorem mam wychodne
ale wczoraj nieźle się uśmiałam z latających i nielatających cyckow, Nestelle otwierającej tyłkiem bramę i Despy kręcącej hulahop przy Przeminęło z wiatrem

Janek po szczepieniu na razie bez objawów
trzymam kciuki za J aby było ok. i za dentyste
jak spędzasz wychodne?gdzie idziesz?
Cytat:
Nestelle to jak Ty wytrzymujesz to szacun wielki, bo ja bym juz bliskie spotkania z kiblem zaliczala
no nie wytrzymuje zawsze już kilka razy przy kp musiałam wziąć paracetamol . ale czasem chodze cały dzień z uczuciem ze już -już zaraz wymiotuje . Tylko wydaje mi się ,ze Ciebie boli bardziej (z opisów to wnioskuje).
Cytat:
dziewczynki uwielbiają także tego typu zabawki .tylko często mamy które nie mają jeszcze chłopców nie wpadną na to
moja N przez 3 pierwsze lata bawiła się batmanami , dinozaurami ,autami( i pieskami ).rzadnych lalek .
Za to chłopcy także uwielbiają bawic się "w gotowanie ""w herbatki "itp. .tylko z kolei mamy chłopców nie mając tez dziewczynek także rzadko na to wpadną

Tasia - mam nadzieje ze z tarczycą będzie oki . i za becikowe.
Klementyna - kciuki za derma .
Stary 2014-05-09, 21:49   #3910
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
To dlaczego wzięliście go na chrzestnego skoro Wasze relację są takie złe
no własnie, tez zadaje sobie to pytanie, nie bylo po prostu kogo, tego kogo ja proponowalam tżtowi nie pasowal, a jeden kandydant wycofal sie prawie w ostatniej chwili i nie bylo juz wyboru...

Cytat:
Ja nie bylam zaproszona na roczek chrzesniaka tz, moj syn tez nie byl zaproszony, tylko tz.. jednak my zaprosilismy ich wszystkich. U nas dobrych relacji nie ma i nie bedzie ale przynajmniej na urodzinach syna nie chcialam cyrkow i klotni w rodzinie. Dlatego ja bym prezent przyjela i nie stwarzala dodatkowych konfliktow.

podziwiam, ja rodziny tżta nienawidze i za kazdym razem chce, zeby im w pięty poszlo. oni za mna tez nie przepadaja, bo chca zebym sie pod nich stosowala...
teraz kombinuje jak tu nie isc na wesele siostry tżta macie jakis pomysł? głownie przez nią nie mielismy swojego wesela, bo ona wbila sie na chama a my teraz na lodzie...
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
nic nie wiem o IBS
okeej w porządku..

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
U nas burza spora, T. Budzi się co chwila. Oprócz tego zaczyna się gorączka. Najgorsze że nie wiem jak mu mam podać czopka bo nie zrobił mi kupki dziś? Przecież mu nie wciśne?
Na szczepieniu płakał. Zaniósł się.
Acha, jak zaczynalyście sądzaa na nocnik to pierwszy raz siedziało dziecko? Bo T. Usiadł WystraSzyl się i rozpłakał. A jak wstal to się zesikal na panele.
moja tez płacze na nocnik. nawet jak puszczam wode w kranie to placze.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

swoją drogą... znajoma szczepiła kilka dni temu odra-swinka-rozyczka.. i dziecko po kilku dniach dostalo zapalenie gardla, myslicie ze ma to jakis zwiazek? dostala antybiotyk.. kiedys nie bylo szczepionek na swinke, rozyczke, ja przechodzilam to...

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Luna planujesz go w ogole juz nie szczepić?
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:00   #3911
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Witam się z poczekalni u dentysty
i jak?
gdzie wychodzisz?

Cytat:
o masz, a my placimy ponad 20zł za 30 kapsułek....z DHA.
i biznes się kręci...

Cytat:
wypluj te słowa ;p;p Bo CIę wezmę na CHrzestną jak wykraczesz;p
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

dziewczynki uwielbiają także tego typu zabawki .

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:20   #3912
BYou
MBZ♥

Uffff, spakowałam nas swoją drogą ile to moje dziecko ma ciuchów, a butów w południe startujemy.

Alliw, powodzenia

Dragusiu posłałam Ci maila

Monika, mam nadzieję, że Twój Mąż się ogarnie. I Ci w końcu pomoże

Despa też tak się staram, z t. kiepsko no ale to w końcu babcia. Przynajmniej nie mam sobie nic do zarzucenia-dbam żeby kontakt był, a co ona z tym robi jej broszka

Pani myślałam, że u chłopczyka łatwiej złapać siuśki
Fakt, boli mnie, B też zresztą jak widzę Jej tęsknotę za Nim. On to przeżywa tym bardziej-nie będę Mu mówić, że Go szuka bo dziś słyszałam jak łzy łykał.

Luna też bym się na Twoim miejscu wstrzymała skoro Kamiś tak często choruje ale nie rezygnowałabym całkiem...

Nestelle dalej Cię boli?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:33   #3913
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Lunka-fuksa masz, po jakiejs starej piosence co w radiu leciała skojarzyłam: http://jedennamilion.blogspot.com/

ja jeszcze nie szczepię, ale zaszczepię.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Despa też tak się staram, z t. kiepsko no ale to w końcu babcia. Przynajmniej nie mam sobie nic do zarzucenia-dbam żeby kontakt był, a co ona z tym robi jej broszka

Luna też bym się na Twoim miejscu wstrzymała skoro Kamiś tak często choruje ale nie rezygnowałabym całkiem...
dokładnie tak

Lunka, ja bym do lekarza poszła, niech ma wpis w karte ze przeziębiony Kamil i odczekasz jeszcze
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:38   #3914
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Lunka-fuksa masz, po jakiejs starej piosence co w radiu leciała skojarzyłam: http://jedennamilion.blogspot.com/
choroba tego chłopca jest skutkiem szczepień tak? moze pisalas, nie doczytałam...
Stary 2014-05-09, 23:18   #3915
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
siedział, ale.. u moich rodziców jest jakiś nocnik z melodyjką (nawet nie wiem skąd się tam wziął), J. z niego korzysta jak tam jesteśmy i przy pierwszym korzystaniu z niego się rozpłakał jak zaczęło grać..

swoją drogą nie mam pojęcia jak zlikwidować tą melodyjkę, bateria jest tak wbudowana, że nie da się tego wyjąć. zastanawiałam się już nad wpuszczeniem jakiegoś kleju w te czujniki

Cytat:
podziwiam, ja rodziny tżta nienawidze i za kazdym razem chce, zeby im w pięty poszlo. oni za mna tez nie przepadaja, bo chca zebym sie pod nich stosowala...
teraz kombinuje jak tu nie isc na wesele siostry tżta macie jakis pomysł? głownie przez nią nie mielismy swojego wesela, bo ona wbila sie na chama a my teraz na lodzie...
widzę, że trochę Cię bawi kombinowanie jak unikać rodziny.. tutaj nie pomogę.
masz w ogóle jakąś rodzinę z którą masz i chcesz mieć kontakt
Stary 2014-05-09, 23:27   #3916
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

widzę, że trochę Cię bawi kombinowanie jak unikać rodziny.. tutaj nie pomogę.
masz w ogóle jakąś rodzinę z którą masz i chcesz mieć kontakt

gdybys poznała jego rodzine, mialabys takie samo zdanie.. zreszta nie tylko ja o nich mysle w ten sposob... moja rodzina jest calkiem inna a tam nawet brat brata nienawidzi, ostatnio moj tż prawie się bił ze swoim bratem. tam kazdy dopomina sie swego ( tż ma jeszcze 4 rodzenstwa) a rodzice kasy nie maja.(szczegolnie wyrozniaja starszego syna i corke, reszta w tym tz sa w tyle, stad te ciągłe konflikty) za kazdym razem kiedy jedziemy do nich jest kłótnia, wyzwiska, malo do gardel sobie nie skacza. I TO SIE NAZYWA RODZINA? nawet w święta Bożego Narodzenia do nich nie pojechalismy, bo i po co kłócic się ?
jeszcze przyklad taki: oni porownuja moje dziecko pod wzgledem ruchowym i intelektualnym do dziecka pol roku starszego. i na kazdym kroku pragną mi dopiec, ja zawsze najgorsza a oni święci. nie wspomne juz jakich epitetow uzywala w stosunku do mnie t. porąbani ludzie nikomu nie zycze takiej rodziny...

mogłabym sie rozpisać na 10 stron co do jego rodziny a i tak zawsze najgorsza będę, ale nie pozwolę po prostu, żeby w ten sposób mnie traktowano.

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-09 o 23:31
Stary 2014-05-09, 23:33   #3917
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Witam sie pozniNicna pora
Z katrem po kolana z bolem brzycha / co ja dzis w pracy przeszlam to tykko ja wiem, umeczylam sie ze ledwo co mi Przerwa minela - a juz mnje do domu wysylali wzielam tabletki i czekam - jak jutro tez tak sie bede czula - to ☠☠☠☠☠☠☠e Nie Robie :-(

BYOU udanej podrozy

DRAGUSIA
/ a po czemu nie bedziesz mialamokazji byc chrzestna..?

PANIKA
- juz ost razem mialam napisac z rozmowy T z tatusiem hihi.

NESTELLE
- ahahahaha brama wymiata choc pewnie tobie nie bylo do smiechu.

TASIA
- za becikowe ...!!!

Ciekawie jak tam Zosia Scarlletowa i picie mleczka ...???

Dobranoc

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 00:14   #3918
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
siedział, ale.. u moich rodziców jest jakiś nocnik z melodyjką (nawet nie wiem skąd się tam wziął), J. z niego korzysta jak tam jesteśmy i przy pierwszym korzystaniu z niego się rozpłakał jak zaczęło grać..

swoją drogą nie mam pojęcia jak zlikwidować tą melodyjkę, bateria jest tak wbudowana, że nie da się tego wyjąć. zastanawiałam się już nad wpuszczeniem jakiegoś kleju w te czujniki
ja miałam taki nocnik dla Ninki jak była mała . tylko ona nie bardzo chciała korzystać (zresztą Jakub mój tez) -od razu na ubikacje . co do nocnika - raz cos w nim się zepsuło i ta melodyjka nie chciała przestać grac ....nie szło tego wyłączyć a szału można było dostać .schowaliśmy go głęboko w szafie - grało ponad tydzień chyba
Cytat:
Z katrem po kolana z bolem brzycha / co ja dzis w pracy przeszlam to tykko ja wiem, umeczylam sie ze ledwo co mi Przerwa minela - a juz mnje do domu wysylali wzielam tabletki i czekam - jak jutro tez tak sie bede czula - to ☠☠☠☠☠☠☠e Nie Robie :-(

NESTELLE
- ahahahaha brama wymiata choc pewnie tobie nie bylo do smiechu.
oj tam ...pewnie ze się smiałam - w końcu to tzt latał i sprawdzał brame...

mam nadzieje ze Ci szybko minie i poczujesz się lepiej .

U mnie total look Sajgon burdel w domu nie do opisania - pranie do poskładania -góra ogromna,góra brudów do wyprania,góra naczyń do umycia, przywiozłam ok.10 toreb zakupów- nie szło rozpakować ...,R kiepsko spał w nocy ,ja z J pomagałam mu w nauce od rana ,i dopiero od południa mogłam po sklepach polatac(lodówka pusta ,nawet proszku do prania nie miałam....),w czasie robienia zakupów R zrobił się spiacy -ten który rzadko drzemkę ma w dzień ..., a ja do obskoczenia PiP,Lidla,ryneczek -warzywa,owoce,Ross,i Alma....do tego babcia moja urodziny miała -wiec wypadało jechać,a starszaki trzeba było odebrać ,i basen do tego ....
tak wiec obiad był kupiony .a i tak w domu nic nie mogłam zrobić bo R uskuteczniał biegi po kanapie .a ja za nim .skończyło się to upadkiem -guzem,siniakiem i płaczem R -a prawie moim.
co nie zraziło go do ponownego wchodzenia i biegania-skakania po tejze kanapie
Daje słowo-niedługo zawału dostane. jak go widze jak po krawędzi biegnie ..gotowa jestem w sekundę się popłakać-ze strachu .on się chichra

Efekt całościowy -właśnie skończyłam sprzątac .wszyscy od dawna spią-łacznie z tztem
krem mi się wchłonie i ide spac .
Stary 2014-05-10, 05:19   #3919
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

zraz książe pewnie wstanie więc ile zdążę tyle nadrobię

chciałyście pamiętniczka to proszzz:

byliśmy wczoraj na basenie ja w roli paparazzi na trybunach. K. bardzo się podobało. gadał, chichrał się i dawał wszystkim cześć, chłop też zadowolony, więc jeśli małemu nic nie wyjdzie na skórze to będą dalej chodzić.

dziękuję za wszystkie odpowiedzi w sprawie jogurtu ten cathlyn rozsądnie wygląda

Agateczka mam nadzieję, że w szpitalu ok i nic B. nie wynajdą

Pani Torresiątko jak zawsze wygląda bosko i super inteligentnie i ile ma ksążek. wow dawaj więcej zdjęć, jak dla mnie może wyskakiwać z lodówki

uśmiałam się z latających biustów, mam podobnie

nestelle dałaś czadu z tą bramą nasza Ty księżniczko na pilocie od bramy

co do gadania to K. coś tam kiedyś się wyrywało a teraz: daj-"mama", otwórz-"mama", odkręc-"mama", choć-"mama", muszę to mieć- "mama". jest jeszcze baba, jedzenie "mniom mniom" i jakieś tam swoje słowa, których nawet nie potrafię napisać więc chyba on najmniej gada, żadnego zwierza nie naśladuje, tylko dziadka. no i traktor robi brrrr (z litrem śliny) choć sporo rozumie, bo jak powiem, żeby coś przyniósł, gonił piłkę czy coś zaniósł ojcu do drugiego pokoju to to zrobi. albo pytam chcesz siku to kiwa głową, wysadzę i w większości nasika albo chcesz jeść i też kiwa jak chce, jak nie chce to ignor

ok biorę się za wczoraj

oliwka a ostatnio zastanawiałam się która to kiedyś pokazywała jeża a to Ty słodziaszne stworzenie. jak Anielka na nie reaguje?

despa ale trafiłaś z pogodą :d

na nogach i pełna energii o 4 biorę lapka i wyleguje się przynajmniej do 6 no czasem troszkę wcześniej, zalezy jak K. zdecyduje.
teraz już rzadko tak wcześnie się budzę(dziś tak), ale po zmianie czasu na zimowy normalka. kładę się wtedy maksymalnie o 21. teraz za to kładę się 21:30-22. od święta później

Moderna świetne te klocki do nakręcania u nas to byłby hit. już znalazłam na allegro

nestelle ale miałaś wyczerpujący dzień.oby Roszek dał się wyspac
ja też rodziłam bez przeciwbólowych. chyba mało kto dostał coś znieczulającego
ale że leki ograniczasz to dobrze. ja zawsze się boję jak coś biorę, nawet te bezpieczne, bo teraz mogą być bezpieczne a za parę lat moze cos wynajdą ale biorę
nocnik grający tydzień roztrzaskalabym

Byou biedna Roszpunka, tak mocno tęskni za tatą nawet taki mały człowieczek szybko przyzwyczaja się do dobrego. kiedy tż wraca? 29? dobrze pamiętam?
szerokiej drogi do rodziców będziesz zaglądać?

Kasia książe Miluś z butlą długaśne nogi
a co za wniosek szefunio musiał podpisać żebyś mogła lecieć do Polski?
współczuję samopoczucia to od okresu tak?

Tasia za becikowe. z tarczycą nie pomogę, jakieś strasznie to zagmatwane. endokrynolog pewnie powie co i jak

Malpka tak samo robię. jak jest cicho to najpierw zaglądam, bo może się czymś bezpiecznym bawi. wtedy po cichutku się wycofuje, żeby nie widział, bo jak zobaczy to leci i koniec
tż wyjeżdza za granicę?

alliw jak było u dentysty? i jak wychodne? poszalałaś?

Ewka jak pierwszy raz posadziłam na nocnik to siedział, nasikał i nie uciekał ale może wteedy jeszcze nie umiał schodzić... nie pamiętam już. miał 9,5 miesiąca. teraz zdarza mu się zejśc ale płakać nie

co do czytania to mój chrześniak mając 4 lata rozpoznawał literki i cyferki, dzięki bajce z myszką miki. teraz ma 7 i czytać nie umie, bo w przedszkolu tego nie uczą nie jestem pewna ale literek chyba też już nie rozpoznaje, bo przerzucił się na inne bajki i komputer

Monika moja siostra zaklejała plasteliną głośniki w zbyt głośnych zabawkach.podobno działa. musze też spróbować bo mam jednego takiego zbyt głośnego delikwenta (wóz strażacki,oj jak on drze mordę)

no proszę bardzo, nadrobiłam chłopy jeszcze śpią, może jeszcze poszukam hula hop

---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:18 ----------

jakoś tak szybko mi ten tydzień przeleciał, że nawet nie zauważyłam,że już sobota

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2014-05-10 o 14:38
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 06:41   #3920
Agnjeska
Zadomowienie

Nestelle coś w tym jest..
Ostatnio J bawiła się autkami kuzyna-przez pół h jakbym dziecka nie miała (;
Ale mialas dzień. ..

Byou szczęśliwej podróży (;

Co do rodziny ja moich t nie trawię ale kontaktu z J im nie ograniczam. Nauczyłam się nie słuchać tego co mówią.

O moje dziecko wstalo... i tyle z chwili dla siebie (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 07:35   #3921
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Usiłowałam odpisać na tel ale się nie dało, namęczyłam się i nagle mi wszystko zniknęło Więc ruszyłam swą szanowną na kompa

Cytat:
Uffff, spakowałam nas swoją drogą ile to moje dziecko ma ciuchów, a butów w południe startujemy.

Za pakowanie i szczęśliwej podróży
To takie rozczulające jak napisałaś, że Tż łykał łzy

Cytat:
Z katrem po kolana z bolem brzycha / co ja dzis w pracy przeszlam to tykko ja wiem, umeczylam sie ze ledwo co mi Przerwa minela - a juz mnje do domu wysylali wzielam tabletki i czekam - jak jutro tez tak sie bede czula - to e Nie Robie :-(

Kasiu dużo zdrówka

Cytat:

U mnie total look Sajgon
Efekt całościowy -właśnie skończyłam sprzątac .wszyscy od dawna spią-łacznie z tztem
Nestelle co za dzień. Masakra

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

byliśmy wczoraj na basenie ja w roli paparazzi na trybunach. K. bardzo się podobało. gadał, chichrał się i dawał wszystkim cześć, chłop też zadowolony, więc jeśli małemu nic nie wyjdzie na skórze to będą dalej chodzić.
Fajowo, że Tż chętny na chodzenie z K. na basen
U mnie to nie przejdzie I żeby nic nie wyszło na skórze.

O 6 wstałam na chwilę do Mikołaja, patrzę przez okno... piękne słońce....taaa teraz wieje, że łeb chce urwać i niebo całe w chmurach. Gdzie to piękne słońce i ta piękna pogoda, którą zapowiadali na dziś, ja się pytam???

Mikołajowi już się cierpliwość kończy w łóżeczku więc muszę do niego lecieć

Aha, i jeszcze jedno. Czy ja teraz muszę jakoś bardziej uważać na M. przez te dwa tygodnie, po tej szczepionce? W sensie, żeby się nie przeziębił, ograniczyć kontakt z dziećmi? Jestem już głupia od tego wszystkiego
Stary 2014-05-10, 08:41   #3922
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Achna
- to slonxe JEST U MNIE !!!

Nestelle
- alez dzien - no ale Kto jak Kto Ty NA PEWNO dalas rade

Kwiatuszku
- wniosek O Urlop - i teraz NIKT z ekipy pracujacej juz mi nie "podpierdzieli" terminu
- a wiesz ze ja dopiero na tym zdjeciu zauwarzylam ze ON faktycznie ma dlugie Nogi normalnie nigdy bym uwagi nie zwrocila sexiKlexi

Dobra ide spac dalej
- pastyle wzielam jakies tam wit popilam ciepla herbata i ode dalej do lozka. Plus nocy taki ze katar mi sie zmiejszyl.
No ale i tak musialam zadzwonic ze nie przyjde :-( troche mi glupio ale coz zdrowie wazniejsze.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:21   #3923
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusiu posłałam Ci maila

Cytat:
DRAGUSIA
nie mam rodzenstwa

Cytat:
co do gadania to K. coś tam kiedyś się wyrywało a teraz: daj-"mama", otwórz-"mama", odkręc-"mama", choć-"mama", muszę to mieć- "mama". jest jeszcze baba, jedzenie "mniom mniom" i jakieś tam swoje słowa, których nawet nie potrafię napisać więc chyba on najmniej gada, żadnego zwierza nie naśladuje, tylko dziadka. no i traktor robi brrrr (z litrem śliny) choć sporo rozumie, bo jak powiem, żeby coś przyniósł, gonił piłkę czy coś zaniósł ojcu do drugiego pokoju to to zrobi. albo pytam chcesz siku to kiwa głową, wysadzę i w większości nasika albo chcesz jeść i też kiwa jak chce, jak nie chce to ignor

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:31   #3924
achna79
Rozeznanie

Cytat:
1. Achna
- to slonxe JEST U MNIE !!!

2. Dobra ide spac dalej
- pastyle wzielam jakies tam wit popilam ciepla herbata i ode dalej do lozka. Plus nocy taki ze katar mi sie zmiejszyl.
No ale i tak musialam zadzwonic ze nie przyjde :-( troche mi glupio ale coz zdrowie wazniejsze.

Kocham Cie Emilianku <3.
1. Szczęsciara
2. za poprawę
Stary 2014-05-10, 11:51   #3925
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry U nas dziś zimno i pada
Cytat:
Mam nadzieję, że gorączka minęła
My nie nocnikujemy się jeszcze, bo A. jak widzi nocnik to ucieka, więc nie stresuję go na razie. Gdzieś czytałam, że dziecko około 18 miesiąca życia jest świadome w jakiś tam sposób swojej higieny i wtedy też planuję rozpocząć naukę, ale pewnie raczej z nakładką na wc. A jak będzie-życie pokaże
Cytat:
Spokojnej drogi i udanego pobytu
Cytat:
katrem po kolana z bolem brzycha / co ja dzis w pracy przeszlam to tykko ja wiem, umeczylam sie ze ledwo co mi Przerwa minela - a juz mnje do domu wysylali wzielam tabletki i czekam - jak jutro tez tak sie bede czula - to ☠☠☠☠☠☠☠e Nie Robie :-(
Dużo zdrówka
Cytat:
U mnie total look Sajgon burdel w domu nie do opisania - pranie do poskładania -góra ogromna,góra brudów do wyprania,góra naczyń do umycia, przywiozłam ok.10 toreb zakupów- nie szło rozpakować ...,R kiepsko spał w nocy ,ja z J pomagałam mu w nauce od rana ,i dopiero od południa mogłam po sklepach polatac(lodówka pusta ,nawet proszku do prania nie miałam....),w czasie robienia zakupów R zrobił się spiacy -ten który rzadko drzemkę ma w dzień ..., a ja do obskoczenia PiP,Lidla,ryneczek -warzywa,owoce,Ross,i Alma....do tego babcia moja urodziny miała -wiec wypadało jechać,a starszaki trzeba było odebrać ,i basen do tego ....
tak wiec obiad był kupiony .a i tak w domu nic nie mogłam zrobić bo R uskuteczniał biegi po kanapie .a ja za nim .skończyło się to upadkiem -guzem,siniakiem i płaczem R -a prawie moim.
Daje słowo-niedługo zawału dostane. jak go widze jak po krawędzi biegnie ..gotowa jestem w sekundę się popłakać-ze strachu .on się chichra
Uff, dobrze, że dziś sobota, bo chyba dziś masz wieczór z Tżtem i sushi o ile dobrze pamiętam? Zrelaksujesz się

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:59   #3926
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

Co do rodziny ja moich t nie trawię ale kontaktu z J im nie ograniczam. Nauczyłam się nie słuchać tego co mówią.

.

a co jesli dziadkowie nie wykazują zainteresowania wnuczką?
nasz przyklad. nie jezdzilismy, nie odzywalismy się przez 2 msc z nimi a oni NIC, nawet nie zadzwonili i nie spytali co u Ali, mieszkamy 10 km od siebie... w takiej sytuacj chyba nie ma sensu pchać się na siłę...
Stary 2014-05-10, 12:03   #3927
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
a co jesli dziadkowie nie wykazują zainteresowania wnuczką?
nasz przyklad. nie jezdzilismy, nie odzywalismy się przez 2 msc z nimi a oni NIC, nawet nie zadzwonili i nie spytali co u Ali, mieszkamy 10 km od siebie... w takiej sytuacj chyba nie ma sensu pchać się na siłę...
Przykre to. Ja na Twoim miejscu pewnie też bym do nich nie jeździła, ale mimo wszystko zapraszałabym ich na jakieś święta małej, w końcu to dziadkowie...

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 12:22   #3928
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

a baterii nie da sie wyjąc?

nestelle- ale miałas dzień...NAjgorsze jest, ze te nasze dzieci jeszcze nie mają myslenia przyvczynowo-skutkowego-tzn nie do konca...Chociaz moj juz ostroznie wstaje pod stołem, bo wczśsniej wszedł i z biegu wstawac na bacznośc....3 guzy dopiero poskutkowały....
z zabawki w szafie
Cytat:

gdybys poznała jego rodzine, mialabys takie samo zdanie.. zreszta nie tylko ja o nich mysle w ten sposob... moja rodzina jest calkiem inna a tam nawet brat brata nienawidzi, ostatnio moj tż prawie się bił ze swoim bratem. tam kazdy dopomina sie swego ( tż ma jeszcze 4 rodzenstwa) a rodzice kasy nie maja.(szczegolnie wyrozniaja starszego syna i corke, reszta w tym tz sa w tyle, stad te ciągłe konflikty) za kazdym razem kiedy jedziemy do nich jest kłótnia, wyzwiska, malo do gardel sobie nie skacza. I TO SIE NAZYWA RODZINA? nawet w święta Bożego Narodzenia do nich nie pojechalismy, bo i po co kłócic się ?
jeszcze przyklad taki: oni porownuja moje dziecko pod wzgledem ruchowym i intelektualnym do dziecka pol roku starszego. i na kazdym kroku pragną mi dopiec, ja zawsze najgorsza a oni święci. nie wspomne juz jakich epitetow uzywala w stosunku do mnie t. porąbani ludzie nikomu nie zycze takiej rodziny...

mogłabym sie rozpisać na 10 stron co do jego rodziny a i tak zawsze najgorsza będę, ale nie pozwolę po prostu, żeby w ten sposób mnie traktowano.
Tym bardziej mnie dziwi, po co braliście na chrzestnego takiego wujka. Przeciez, to ma byc osoba wspierająca, pomagajaca, zyczliwa, na którą można liczyc, a nie że rodzice sobie dopiekają, kłocą sie licytują i nawet na urodziny "na złość" nie przychodza...juz bym wolała wziąc sąsiada, kolege, znajomego...partnera chrzestnej...no nie wiem. A jakbym rodzina tżta tak sie zachowywala, to pewniebym sie odcieła. Chcieli by kacpra widywac-prosze bardzo, ale ja sie bym na siłę nie wpraszała, zeby jeszcze na swój temat obelg posłuchac :niee:
Cytat:

BYOU udanej podrozy

DRAGUSIA

3.
zdrowia!!
Zawsze mi sie śmiac chce z Twojego "po czemu"-nigdy nie znałam takiego pytajnika

kwiatuszku
-masz mega rozumne dziecko. Mój jeszcze nigdy nie zrobił nic w nocnik....Nocnik nie służy to sikania przecież...tylko do wchozenia do niego, pchania, wkładania na głowę, noszenia po całym mieszkaniu o ustawiania na stole, krześle, taborecie...
U nas leje...A mieliśmy iśc na dłuuugi spacer....

dajcie linka do tych nakręcanyvch klocków, bo mi wyskakują tylko hamulcowe
SŁonko niesmiało wygląda zza chmurki

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2014-05-10 o 12:40
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 13:32   #3929
Malpka
Zakorzenienie

hej
to i ja wam rzucę pamiętniczkiem z nocniczkiem ;P

u nas Karol przychodzi szarpie za rajstopy i mowi "ee ee"
pytam "chcesz kopke?"
Karol przekrzywia głowe na bok i z takim słodkim uśmieszkiem odpowiada "tak"

jak pytam jak się robi kopke to odpwiada "ee ee" chociaz na siku też tak mówi ostatnio siedział na nocniku wstał zagląda do środka i pokazuje i mowi "ee ee"

Cytat:

.
kurcze nie rozumiem czegoś takiego zeby zaprosić tylko jedną osobę z rodziny tym bardziej ze to rodzina

Cytat:

przede wszystkim zależy od dziecka -czy przejawia zainteresowanie.
najpierw zacząc od literek potem sylab a potem całe wyrazy .wszystko poprzez zabawe .
jednak dużo dzieci gotowych jest dopiero (no nie dopiero ) w szkole .
J nauczył się literek poprzez zabawe - miał komputerek fp .
.
dzięki litery Julka umiała zanim poszła do przedszkola nauczyła się jak chodziła z babcią i odczytywała z tablic rejestr samochodów. A teraz myślę jak tu ją nauczyć czytać takie 3 literowe wyrazy już przeczyta odróżnia kot, dom no i mama, tata musze poszukac jakichś książeczek

Cytat:

cóż za dzień

Cytat:
Malpka tak samo robię. jak jest cicho to najpierw zaglądam, bo może się czymś bezpiecznym bawi. wtedy po cichutku się wycofuje, żeby nie widział, bo jak zobaczy to leci i koniec
tż wyjeżdza za granicę?
:
no raczej tak , teścio tam pracuje i tu jak będzie miał urlop 3 tyg to tam wyjedzie, masakra ciężko będzie no ale mieliśmy większe wydatki ostatnio a jeszcze w maju tż chrzestnym jest więc taki zastrzyk gotówki się przeyda na pewno

Cytat:

dajcie linka do tych nakręcanyvch klocków, bo mi wyskakują tylko hamulcowe
oj tam hamulcowe też mogą być
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 14:44   #3930
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Klementyna link do klocków http://allegro.pl/hape-zakrecone-klo...218674852.html

Malpka rozczulająco to musi wyglądać z "ee ee"
u nas też jak wstaje z nocnika tood razu się odwraca sprawdzić czy coś jest i jak nie ma jest mmmmm, takie smutne

kurde, muffinki mi się zjarają

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości