Rossmann cz. XXII - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-10, 17:25   #4471
marcioch23c
Raczkowanie

Dot.: Rossmann cz. XXII

A czy któraś z łodzianek wie, gdzie znajdę masełko z Astora w kolorze hug me?
marcioch23c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 17:37   #4472
bleuclair
Zakorzenienie

Poszłam zmamą dziś na zakupy,przypadkiem zahaczyłyśmy o Rossmann i wróciłam z kolejnym lakierem Rimmel salon pro do kolekcji-mietowym. Nie wiem po co bo kupilam tez miete z Eveline...
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 17:44   #4473
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ms_E Pokaż wiadomość

To ja nie wiem jak Wy to robicie, bo ja jak nie obcieram to czuję, że całą powiekę mam mokrą tak powinno być?

Myślałam, że już koniec zakupów ale dziś zupełnym przypadkiem przyplątała mi się Airy Fairy :p jakoś nigdy na nią nie zwracałam uwagi mimo tej sławy, a okazało się, że to jest 100% nude na moich ustach, identyczny kolor. Wibo 05 jednak daje kolor taki brązowawy, ta nie.

Dziś pierwszy raz widziałam mężczyznę pracującego w Rossmannie, nie jako ochroniarz, tylko w tym białym kitlu normalnie :p

Wysłane przez Tapatalk
Ja juz wielu widzialam w hebe tez
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 17:45   #4474
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
co to za cudo ten tonik wybielajacy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
dokładnie ten Naczytałam i nasłuchałam się dobrych opinii więc w końcu się skusiłam, jako że staram się pozbyć śladów po syfkach
Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
I oczywiście nic nie wiedziałam
Jeszcze możesz pojechać Dla mnie Rossmann w tym miejscu jest idealny bo to nie dość, że moja ulubiona galeria, w której jestem najczęściej, to jeszcze najbliżej mnie. I jeszcze te wszystkie szafy A dzisiaj dosłownie były pełniutkie, tylko tracić pieniądze przy tak wypełnionych szafach
To się Tż załamie, że będzie musiał znosić jeszcze Rossmanna w miejscu, w którym i tak spędzam tyle czasu...

Swoją drogą - pierwszy raz trafiłam na tak przemiłe i pomocne ekspedientki, wiadomo, otwarcie Ciekawe jak długo tak będzie.
Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Poszłam zmamą dziś na zakupy,przypadkiem zahaczyłyśmy o Rossmann i wróciłam z kolejnym lakierem Rimmel salon pro do kolekcji-mietowym. Nie wiem po co bo kupilam tez miete z Eveline...
ja mam 4 lakiery miętowe... Obecnie żadnego nie używam, jak z resztą 3/4 (a nawet więcej) moich 80-ciu kilku lakierów

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 17:51   #4475
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
ja mam 4 lakiery miętowe... Obecnie żadnego nie używam, jak z resztą 3/4 (a nawet więcej) moich 80-ciu kilku lakierów
A ja myślałam, że moje 30 sztuk to dużo...
Stary 2014-05-10, 18:11   #4476
Super Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patii97 Pokaż wiadomość
migdał papaji nawet nie czuć według mnie
O, a według mnie na odwrót - wyłącznie papają. Nie cierpię zapachu migdałów, a zapach tego olejku po prostu uwielbiam!

Super Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 18:23   #4477
pozycja77
Zadomowienie

Ja mam 23 lakiery. Większość czerwono rozowa oraz czarna

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------
Cytat:
Napisane przez marcioch23c Pokaż wiadomość
A czy któraś z łodzianek wie, gdzie znajdę masełko z Astora w kolorze hug me?
Rano na Tamka nie widzialam

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2014-05-10 o 18:34
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 18:32   #4478
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez razdwapiec Pokaż wiadomość
A ja myślałam, że moje 30 sztuk to dużo...
ja nawet już dokładnie nie wiem ale jak ostatnio (czyli z rok temu ) liczyłam to było prawie 80 a biorąc pod uwagę, że żadnego nie wykończyłam a parę kupiłam...
No ale po co skoro większości nie używam Leżą i się kurzą, czasem mama coś pożyczy, teraz mam tak, że mam "fazy" na konkretny kolor, wtedy ląduję w moich zbiorach i noszę go dłuższy czas. Tyle, że teraz wiem, że do niektórych na pewno nie wrócę bo obecnie lubuję się w neutralnych kolorach na paznokciach (róże, beże, brązy, szarości i wyjątkiem jest koral który ładnie wygląda na moich paznokciach) a w kolekcji mam taki kolorystyczny rozrzut...

Stary 2014-05-10, 18:40   #4479
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie ten Naczytałam i nasłuchałam się dobrych opinii więc w końcu się skusiłam, jako że staram się pozbyć śladów po syfkach

Jeszcze możesz pojechać Dla mnie Rossmann w tym miejscu jest idealny bo to nie dość, że moja ulubiona galeria, w której jestem najczęściej, to jeszcze najbliżej mnie. I jeszcze te wszystkie szafy A dzisiaj dosłownie były pełniutkie, tylko tracić pieniądze przy tak wypełnionych szafach
To się Tż załamie, że będzie musiał znosić jeszcze Rossmanna w miejscu, w którym i tak spędzam tyle czasu...

Swoją drogą - pierwszy raz trafiłam na tak przemiłe i pomocne ekspedientki, wiadomo, otwarcie Ciekawe jak długo tak będzie.

Dziękuję Ci dobra Kobieto-czuję się rozgrzeszona zwłaszcza że ja mam tylko 14 lakierów co mi się wydaje wrecz niebotyczną ilością hm....może tak jutro skoczyć po 15...?fioletowy puszczał mi dzisiaj oczko moze go adoptuję
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 18:45   #4480
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Myślałam, że już koniec zakupów ale dziś zupełnym przypadkiem przyplątała mi się Airy Fairy :p jakoś nigdy na nią nie zwracałam uwagi mimo tej sławy, a okazało się, że to jest 100% nude na moich ustach, identyczny kolor.
Dziś pierwszy raz widziałam mężczyznę pracującego w Rossmannie, nie jako ochroniarz, tylko w tym białym kitlu normalnie :p
ja jak sobie dorabiałam w Rossku to był chłopak na kasie,zawsze prawie siedział na kasie obok mnie,fajny był
Co do szminki Airy Fairy to miałam ale nie pokochałyśmy się,tak samo jak z Asia-to dwie bardzo popularne szminki,sprzedałam wczoraj kupiłam Paradise i ta jest mi bliższa już
Cytat:
Obecnie żadnego nie używam, jak z resztą 3/4 (a nawet więcej) moich 80-ciu kilku lakierów
też mam ok.80 jeśli nie więcej teraz w tej promocji doszło 10 nowych,ale 13 mało używanych sprzedałam w pracy więc

jakby ktoś był ciekaw wszystkich moich zakupów z 3 tygodni,to zrobiłam podsumowanko na blogu właśnie
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 18:46   #4481
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci dobra Kobieto-czuję się rozgrzeszona zwłaszcza że ja mam tylko 14 lakierów co mi się wydaje wrecz niebotyczną ilością hm....może tak jutro skoczyć po 15...?fioletowy puszczał mi dzisiaj oczko moze go adoptuję
Zawsze do usług
Za to jestem z siebie dumna bo na rossmannowskiej promocji kupiłam tylko jeden lakier Rita Ora (właśnie mi schnie, faktycznie trochę smużył ale po drugiej warstwie już tego nie widać + top coat myślę, że też to wyrówna), Insta-dri i zielony tusz wibo Stwierdziłam, że jak już nie mam miejsca w szufladzie na kosmetyki to czas się pohamować...

Stary 2014-05-10, 19:04   #4482
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linanna Pokaż wiadomość
Pytanie do osób, które mają 4 Long Lashes

Ponieważ buteleczka ma tylko 3 ml chciałabym się zapytać jak stosujecie tą odżywkę... Wiem że to głupie pytanie ale jak to u Was wygląda, bo ja staram się to robić strasznie oszczędnie żeby mi to starczyło na pół roku, ale boje się że za mało tego nabieram . Wyjmuje pędzelek, obcieram jego boki żeby nadmiar spłyną i tym co zostało raz maluję jedną linię przy rzęsach i potem drugą (już nie nabierając ponownie odżywki tylko tym co zostało ;p). Jak u Was to wygląda?
nic nie obcieram, nakładam tak jak wyjmuję pędzelek
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 19:09   #4483
Raafiki
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze do usług
Za to jestem z siebie dumna bo na rossmannowskiej promocji kupiłam tylko jeden lakier Rita Ora (właśnie mi schnie, faktycznie trochę smużył ale po drugiej warstwie już tego nie widać + top coat myślę, że też to wyrówna), Insta-dri i zielony tusz wibo Stwierdziłam, że jak już nie mam miejsca w szufladzie na kosmetyki to czas się pohamować...
Albo kupić większą szafkę
Stary 2014-05-10, 19:49   #4484
MissChievousTess
Zakorzenienie

Przeliczyłam moje zbiory:
13 mini lakierów
16 dużych (z czego 4 zbędne, 2 nietrafione prezenty od mamy, 2 zbędne z gratisów)
Reszty regularnie używam. Z kolorów dublują się tylko czerwienie. Ale nie do końca bo mam i bordo i truskawkową czerwień i czerwień przełamaną fuksjowym różem.
Do szczęścia brakuje mi paru kolorów o których stale myślę, ale chyba kupię je dopiero na jesień. Z reguły 10 razy pomyślę zanim kupię nowy lakier.
A i tak chyba uzbierało się za dużo.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
No ale po co skoro większości nie używam Leżą i się kurzą, czasem mama coś pożyczy, teraz mam tak, że mam "fazy" na konkretny kolor, wtedy ląduję w moich zbiorach i noszę go dłuższy czas. Tyle, że teraz wiem, że do niektórych na pewno nie wrócę bo obecnie lubuję się w neutralnych kolorach na paznokciach (róże, beże, brązy, szarości i wyjątkiem jest koral który ładnie wygląda na moich paznokciach) a w kolekcji mam taki kolorystyczny rozrzut...
To może najwyższy czas na wątek lakierowy na targowisku?
No bo po co tyle tego trzymać? Wnukom zapiszesz w testamencie przeterminowany lakier czy jak? A ktoś może mieć z tego, co Ci zalega sporo radości. Ja bym puściła w świat. Te, które mam zbędne raczej na pewno polecą na targowisko.
Stary 2014-05-10, 19:52   #4485
iceina
Zadomowienie

Gdyby któraś Wrocławianka szukała lakierów Rimmel Rity Ory, to melduje że nie było dziś ich w ogóle ani w Arkadach ani w Sky Tower. W arkadach trafiłam chyba na uzupełnioną szafę Sally Hansen i zgarnęłam Insta-Dri

Aha, malowałam dziś paznokcie tyn lakierem Lose Your Lingerie (tym bladoróżowym) i pierwsza warstwa rzeczywiście trochę smuży, ale druga warstwa już wygląda bardzo ładnie chciałam dokupić sobie dziś jeszcze ten miętowy albo błękitny jasny, ale nie trafiłam
iceina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 19:59   #4486
MissChievousTess
Zakorzenienie

Kompletnie nie rozumiem szału na te Rity Ory. Przecież praktycznie wszystkie firmy mają w ofercie podobne kolory. Zwłaszcza w tym sezonie. Na pewno można miętowy albo jasny błękit kupić np. z Maybelline Colorama. Jeśli ktoś szuka takich kolorów jak w kolekcji Rity.
Stary 2014-05-10, 20:02   #4487
iinnkkaa
Zakorzenienie

Czy ten wysuszacz jest dobry?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sally-hansen-salon-manicure-dry-go-dro.jpg (14,5 KB, 32 załadowań)
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 20:22   #4488
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Hej, dziewczyny, jak już nakupiłam tak tych kosmetyków, to może polecicie jakieś dobre, a niedrogie pędzle(niekoniecznie z Rossmanna)?
Potrzebują do różu i kilka do oczu.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 20:31   #4489
MissChievousTess
Zakorzenienie

Na allegro można kupić całkiem porządne pędzle no name. Sama takie mam, patrzę kupując tylko na rodzaj włosia. Dobre są też Maestro- czasem kupuję pojedyncze na ladymakeup, ale z reguły nie przepłacam tylko kupuję no name i służą mi długo i dobrze.
Stary 2014-05-10, 20:35   #4490
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Na allegro można kupić całkiem porządne pędzle no name. Sama takie mam, patrzę kupując tylko na rodzaj włosia. Dobre są też Maestro- czasem kupuję pojedyncze na ladymakeup, ale z reguły nie przepłacam tylko kupuję no name i służą mi długo i dobrze.
A jakie włosie wybierasz? Ja się na tym kompletnie nie znam

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 20:37   #4491
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny, jak już nakupiłam tak tych kosmetyków, to może polecicie jakieś dobre, a niedrogie pędzle(niekoniecznie z Rossmanna)?
Potrzebują do różu i kilka do oczu.
Proponuje pędzle Hakuro, zakup na lata, swietna jakość, bedziesz zadowolona. na makeupbox.pl
annajustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 20:39   #4492
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Naturalne. I raczej miękkie- wiewióra, kuna.
Są też twardsze, ale mnie grubsza szczecina drapie, więc szukam raczej wiewiórki. Bywa koza czy kucyk, ale to już włosie nieco twardsze.
Z końskiego to mogę mieć i mam szczotkę do włosów, ale po twarzy nieco drapie.
Stary 2014-05-10, 20:50   #4493
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
ja zawsze syntetyczne, wole nie ryzykowac ze jakas koza czy inna wiewiorka mnie uczuli
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 20:50   #4494
cosmetix
Makeup challenge winner

Oczywiście też polecam Hakuro. Włókna naturalne są teraz na tak wysokim poziomie, a niejednokrotnie lepiej się sprawdzają np. do cieni, pudru.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-05-10 o 20:55
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 20:51   #4495
Emilia 25
404 Not Found

Dla mnie teraz istnieje tylko Hakuro.
Stary 2014-05-10, 20:53   #4496
mon_soleil
Be Strong. ☑️

Cytat:
Byłam dzisiaj na otwarciu Rossmanna w Galerii Malta, jest duży i ma wszystkie szafy - Revlon, Sally Hansen, Eveline, Eris... No i rozdają do każdych zakupów prezenty
Szafy pełne, lakiery Rita Ora obecne, wzięłam kolor Lose your Lingerie () do tego Insta-Dri i nie z promocji Tonik Wybielający z Lirene
no w końcu w Malcie Rossmanna otworzyli a gdzie dokładnie się znajduje? sto lat już w Malcie nie byłam

'.wiem co mam teraz robić.
oddychać dalej.
bo jutro znów wzejdzie słońce.
kto wie co przyniesie przypływ.'

mon_soleil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 20:55   #4497
GrumpyCat
Wredny kotecek

Chwalone i tanie wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=54935
Te z biedronki tandetna podroba ecotools, na wątku biedronki kilka dziewczyn kupiło.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 21:09   #4498
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Dziewczynyy polecacie jakiś stain albo tint do ust w jasnym kolorze? Chodzi mi o rozjaśnienie ust, najlepiej jaśniutki róż, ewentualnie nude (byle nie trupi ani brązowy). Z tego co zdążyłam zauważyć większość stainów czy tintów (i tym podobnych produktów o ile to wszystko to nie to samo Chodzi o wgryzienie się koloru w usta) jest albo w ciemnych czy żywych kolorach albo jasna wersja brzydko zachowuje się na ustach (vide Rimmel Apocalips) ..
a prawie tinty mogą być? Tzn lakiery?

http://gajewska-wiktoria.blogspot.co...-kolekcja.html

Cytat:

ja ostatnio tak miałam w Naturze. Podchodzę do kasy a tam chłopak w garniturze swoją drogą - bardzo miły

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 21:11   #4499
PPP90
Zakorzenienie

też kiedyś widziałam mężczyzne na kasie w R.

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 21:24   #4500
kasia1608
Zakorzenienie

U mnie też na kasie chlopak siedzi
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości