|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
U nas wszystkiee imprezy sie udaja
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1142 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Przemek zachowal sie prawidlowo ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1143 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy dziś na dniu otwartym w operze
Fajnie, pozwiedzaliśmy cały gmach, dość imponująco to wygląda wszystko... I zatęskniło mi się za dawnymi czasami baletowymi i za mniej dawnymi (ale tez wydają się odległe), kiedy trochę "bywaliśmy"... poszłabym gdzieś... do teatru, na koncert, na spektakl baletowy...Cytat:
Duża wygoda, wolne ręce, żadne schody czy krawężniki nie straszne, dzieciak przytulony, brzuszek mu się masuje i nasyca się bliskością. Cytat:
![]() ![]() Z wypadaniem włosów po porodzie to jest tak niestety, że w ciąży nie wypadają, a potem lecą w dość krótkim okresie te, które nie wypadły przez 9mcy...I chyba niewiele da się z tym zrobić... Ale co do wcierek wzmacniających, ja mam z biochemii urody, i bardzo sobie chwalę Cytat:
A teściowa fajna
|
|||
|
|
|
#1144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas na wsi z takimi jeżdżą, ale z większymi dziećmi dlatego zaskoczona byłam że takie malutkie może też już podróżować rowerkiem
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Tequiba - a moze Kacper uspokoilby sie w wozku, gdyby mial przy sobie tetre pachnaca mama i mlekiem? Wiesz, taka, co to juz o prania dawno powinna pojsc. Probowalas?
Pola - swietna ta przyczepka, nam tez sie marzy
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Elu, wiem, ze ci nie bylo do smiechu, ale
ja tez mialam takie wpadki z Antosiem i dlatego, jesli wychodze na dluzej niz 1 godzine nosze ze soba dwa komplety na zmiane. Oczywiscie rozumiem, ze z kiecka nie to samo.
|
#1147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potwierdzam My się wybraliśmy z młodym ostatnio do sklepu i apteki, nie obyło się bez ukradkowych spojrzeń, komentarzy skierowanych do starszych dzieci "zobacz, pani niesie dzidziusia" albo otwartego entuzjazmu i zachwytu pani farmaceutki "jaki piękny widok". Ela - a mnie się wydaje że Ola chciałaby mieć w końcu - jak na prawdziwą dziewczynkę przystało - coś różowego!
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
Magdus, sto lat! Spelnienia marzen!
Rowniez 100 lat dla Emi i Przema! Ela, Teqiba, to moze to skok skoro od jakiegos czasu spac nie moze? I te problemy z laktacja... tylko sie przedluza troche. Bo przeciez jest skok na przelomie 2 i 3 miesiaca. U nas dzisiaj zabiegany dzien a Ula taka placzka, ze szok a jutro znowu grill Udanej niedzieli Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1149 | |||
|
Zadomowienie
|
ani po ani przed
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ela mi na początku ciąży strasznie włosy wypadały - co jest nietypowe. okazało się, że przez podwyższone tsh - czyli problem z tarczycą. co do imprez i strojów - 2 lata temu na poprawinach była fontanna z czekoladą. Kuba w moją sukienkę wytarł ręce. miałam zapasową w aucie . wracam przebrana a on do mńie biegńie ucieszony, że już jestem. druga sukienka w czekoladzie także polecam nosić zapas dla dziecka i dla siebe też ... Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-05-11 o 00:57 |
|||
|
|
|
#1150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja swojego wkładam do nosidełka, które jest do wózka - jest ono z taką jakby budką, więc... głos Młodemu tam cichnie i tak nie słychać, że się buntujea buntuje się zawsze przed wyjściem na spacer, bo nie lubi czapki, a niestety pogoda taka, że bez czapki się nie da przez ostatnich kilka dni ale to kładzenie na brzuszku w wózku 0 wykorzystam też
|
|
|
#1151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To na pewno będzie bestseller Wszystkie matki małych marud będą się o nią zabijać w księgarni, a w necie będzie pełno opinii "czytam jej książkę i czuję się jakby ktoś opisywał dokładnie to co czuję" ![]() Tylko nie zapomnij o nas jak już będziesz sławna Cytat:
![]() Ale wiadomo, że ten okres w naszym życiu minie szybciej niż to zauważymy, więc musimy się nim nacieszyć póki możemy, a przyjdzie taka chwila, gdy będziemy bardziej mobilne Cytat:
Cytat:
![]() Byłam wczoraj u lekarza. Pani doktor powiedziała, że moja bezsenność to reakcja na problemy jakie miała Emilka zaraz po urodzeniu. Nawet nie pamiętam czy Wam o nich pisałam. Żabka nałykała się wód płodowych i zabrali mi ją zaraz po narodzinach. Przez cały pierwszy dzień nie wiedzieliśmy co się dzieje, jaka będzie diagnoza, a ona leżała taka malutka i bezbronna, podpięta do tej całej aparatury... To było straszne. Później diagnoza: zapalenie płuc. Leczenie, niepewność, liczne badania. Na szczęście córeczka szybko z tego wyszła i po 5 dniach była zdrowa jak ryba. Lekarka powiedziała, że taka reakcja jak moja jest spotykana właśnie u kobiet, które miały ciężki poród, zagrożoną ciążę lub dzieciątko miało jakieś problemy ze zdrowiem. Czuję tak silną potrzebę troszczenia się o Emilkę, że aż nie mogę zasnąć. Najczęściej leczy się to podając leki wyciszające przez 3-4 tygodnie, ale u mnie oczywiście przy KP takie rozwiązanie odpada. Pani doktor poleciła mi na razie ziołowe tabletki. Z innej beczki: dziś przylatuje na kilka dni moja siostra, która będzie też chrzestną Emilki. Cieszę się bardzo (o tak -----> ), bo nie widziałyśmy się już 3 miesiące i stęskniłam się strasznie. Miłej niedzieli, dziewczyny teQiba- pamiętaj, że masz dziś "sprzedać" Kacpra TŻ, a Ty masz się relaksować i dystansować do całej sytuacji
|
|
#1152 | |
|
Raczkowanie
|
No dziś my idziemy na komunie mam nadzieje, że Oski nie bedziemy mieć przygod jak Ela z Ola. Ale moze byc ciekawie bo mam kiecke nie przystosowana do kp.
Miłej niedzieli!!! Cytat:
wysłane z smartfona
Edytowane przez mara86 Czas edycji: 2014-05-11 o 07:36 |
|
|
|
|
#1153 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!
Cytat:
.2. No to......impreza? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale Ty kochana i tak pięknie żyjesz. Przeglądałam Twój wpis na blogu i widać, że wycieczka udała się bardzo Ja też muszę koniecznie coś wykombinować z Niusią... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że te ziołowe tabletki pomogą 2. Super! Wiem, jakie masz bliskie kontakty z siostrą więc musisz być przeszczęśliwa. Czyżby szykował jej się jakiś urlopik? Zostanie aż do chrzcin Emilki? Swoją drogą, żałuję że jej nie poznałam, a miałam przecież okazję U mnie po wczorajszym udanym dniu, udana nocka. Niusia jest wręcz nazywana 'aniołkiem' (zaraz znów mi dziecko przechwalą ). A tak na serio to trafił mi się rzeczywiście wyjątkowo cierpliwy i dzielny egzemplarz. Nawet przy czyszczeniu noska rzadko popłakuje choć tego bardzo nie lubi. I potrafi uśmiechać się nawet przez łzy, jak jej np. w tym samym czasie dokucza brzuszek. Tak ją kocham Mykam do Córci bo próbuje zasnąć i jestem jej do tego nieodzownie potrzebna .
|
|
#1154 | ||||
|
Zakorzenienie
|
teraz chyba jeszcze sie nie oplaca poza tym musze znalezc dobrego endokrynologa ![]() Cytat:
niby to wiedzialam, ale jak widze wlosa chociaz jednego na poduszcze to robi mi sie slabo a teraz jest masakra.Cytat:
musze wiecej kiecek kupic, zeby bylo na zmiane cos ladnego ![]() Cytat:
no bez jaj, ma 5 par body rozowych ile tego jeszcze by chciala ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Limonka teraz masz powod swojej bezsennosci, moze jakos Cie to wyluzuje i juz bedzie lepiej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1155 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja relaksuje sie walczac o laktacje 7-5-3 ![]() Dobrze ze sie wybralas do lekarza, teraz Ty tez musisz sie wyluzowac |
|||
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Witam sie z dzieckiem na klacie.
Z telefonu...
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
O witaj w klubie "klatowych"
![]() Moja teraz tez na klacie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1158 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
I moja
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
przytulasna niedziela Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1161 |
|
Zadomowienie
|
Moja na klacie TZta
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
i za dużą ilość mleczka ja też właśnie z laktatorem w dłoni siedzę a obok herbatniki i butelka wody ![]() ja będziesz miała chwilę czasu, zmień mi na 1 stronie wiek ![]() moje dziecię się przytula z ojcem w łóżku
|
|
#1163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie wiem na jak długo. Wczoraj był dzień spania snem kamiennym jak dzień długi a potem w nocy, a dzisiaj jest dzień wiszenia na cycu i spania tylko z mama przydałaby się chustaI tu się pojawia moje pytanie do chustujących mam. Jakie chusty polecacie? zdecydowana jestem na wiązaną, ale nie wiem jeszcze jakiej marki? Rozpiętość cenowa jest ogromna, może te tańsze są tak samo dobre jak te z droższej półki? Jakie polecacie? Np. czym sie rózni ta http://allegro.pl/chusta-baweln-tkan...193155751.html od tej http://allegro.pl/bawelna-chusta-tka...151507376.html albo tej http://allegro.pl/bawelna-chusty-chu...201607756.html oprócz ceny oczywiście bo wiązane i tkane?
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-05-11 o 11:18 |
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Drugi i trzeci link - nie napisali że splot skośno-krzyżowy, więc pewnie taki nie jest A żeby chusta dobrze się nosiła i była bezpieczna to musi mieć właśnie splot skośnokrzyżowy...Ja mam Natibaby, to moja pierwsza chusta więc nie mam porównania z innymi. Za ok 100 zł kupisz używaną na allegro, a nie przeszkadza jej to że ktoś jej używał bo nie jest to chusta elastyczna żeby się gdzieś powyciągała. Z takich tańszych to jest jeszcze chyba lennylamb,
|
|
#1165 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Jak tylko bede przy kompie to zmienie ![]() Cytat:
Ale juz sie do niej przyzwyczailam
|
||
|
|
|
#1166 | |||
|
Wtajemniczenie
|
uff. Chłopaki na dworze, a Kalina śpi w chuście... Dzisiaj gorszy dzień mamy, nie mogła się coś utulić do snu od rana, a jak już zasnęła, to za chwilę się budziła, w międzyczasie dwa razy zgłodniała, zasrała się itd. Ale w końcu ją ubiłam (w chuście i z suszarką)
Kurczę, z Małą, jak się wyczai ten moment, kiedy zaczyna być śpiąca, to zasypia sama, bez żadnych wspomagaczy, ale jak się przegapi, to jest masakra... Cytat:
tylko jak się zajrzy na chwilę d tego innego, niemacierzyńskiego świata, to jednak zaczyna się tęsknić ![]() Cytat:
Cytat:
Oby tak zostało![]() A podróże, och tak tak... Chociaż z dzieciakiem też da się podróżować, sprawdzone W tym roku zobaczymy, czy da się z dwójką![]() Pięknie żyję w weekendy, gdy mam męża do pomocy A w pozostałe dni bywa różnie, chociaż nie jest tak źle
|
|||
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Doczekałam się dziś pierwszego, cudownego uśmiechu
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
To super
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1169 |
|
Raczkowanie
|
Limonka - super ze lekarz potrafil znalezc przyczyne Twoich dolegliwosci i oby tabletki pomogly!
Dziewczyny poklocilam sie z Tztem do tego stopnia ze jestem z dzieckiem u rodzicow, nie moglam wytrzymac juz poprostu.. Jak wyszedl wczoraj na urodzinowego grilla do kolegi tak wrocil dzisiaj o 9.30 do domu pijany po moich telefonach i grozbach. Ja zasuwam w domu i przy dziecku jak on jest w domu tez bo zmeczony po pracy ale jak widac na imprezy sily ma. Wczoraj juz myslalm ze plecy mi odpadna a jeszcze Mala marudzila do polnocy.. Na dodatek probowal cos krecic i klamal jak nic co jest jeszcze gorsze plus uslyszalam ze pcha we mnie pieniadze a ja umiem latac albo do niego albo do rodzicow a sama nic tylko jestem wychodzi darmozjadem co nic nie robi.. Pol nocy nie spalam a ten do domu wracal od 2 w nocy, ledwo zyje. Przykro mi, ale nie moge sobie pozwolic na takie traktowanie moze i nie pracuje chociaz bardzo bym chciala bo zawsze staralam sie miec wlasne pieniadze dorabialam na studiach gdzie moglam i dziecka narazie nie planowalam a ze zycie potoczylo sie inaczej - wiekszego szczescia sobie nie wyobrazam. Dobrze chociaz wiedziec na czym stoje i co o mnie mysli. Ide poplakac poki Zosia spi. Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() klask i:U nas od rana się buzia śmiała jak mu robiłam jego rączkami brawo
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

Kiedyś możesz opublikować swoje wspomnienia w formie książki. "Z pamiętnika matki frustratki" lub coś w tym stylu 

potem przestało, wiedziałam, ze znowu zacznie, ale mam stracha, że znowu stracę połowę włosów, a łysinę mam już nie małą 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
). A tak na serio to trafił mi się rzeczywiście wyjątkowo cierpliwy i dzielny egzemplarz. Nawet przy czyszczeniu noska rzadko popłakuje choć tego bardzo nie lubi. I potrafi uśmiechać się nawet przez łzy, jak jej np. w tym samym czasie dokucza brzuszek. Tak ją kocham
poza tym musze znalezc dobrego endokrynologa
przytulasna niedziela 
za dużą ilość mleczka 

klask i: