|
|
#1111 | |||
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
dla niemowlakow.Dlatego ja chyba wole sie sama meczyc bo mama do pomocy doprowadzilaby mnie do szalu takimi radami ![]() U nas tez buzia wygladala jednego dnia lepiej a jednego gorzej ale w koncu zeszlo prawie wszystko, takze tym sie nie przejmuj Dobrze pamietam, ze to Ty mi radzilas na brzuszku w wozku polozyc jak placze? To wczoraj sprobowalam i pomoglo... Ale w tym ze buzie wlepil w kocyk i tak wyl, dzieki temu nie bylo go az tak slychac na zewnatrz Cytat:
Jak czasem zdarzy mu sie w dzien zasnac na 3 godziny to autentycznie nie moge sie doczekac az sie obudzi. Ale jak sie obudzi to po 20 minutach chcialabym zeby znowu zasnal ![]() Cytat:
![]() Moja mama wiecznie mi glowe suszy "nie nos, niech spi w lozeczku, po co on spi Ci na klacie - odloz go, itd" A najzabawniejsze jest to, ze mnie ponoc caly czas nosila i spalam z rodzicami w lozku, wiec to troche hipokryzja z jej strony.A ja widze ze Kacper bardzo lubi sie przytulac bo jak sie obudzi o 4 to moge go usypiac i nawet 5 razy odkladac do lozeczka i sie bedzie budzil a jak tylko wezme go do lozka to sie przytuli i jeszcze pospi jakies 2-3 godzinki. To jest malutki zywy czlowieczek, ktory potrzebuje milosci, a nie przyslowiowy piesek do wytresowania. 2. Chyba tak - chcial sie przekonac czy sobie poradze
|
|||
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margo, wyjdzie z tego, my przerobiliśmy to tym samym czasie co wy i Piotruś już jak ta lala |
|
|
|
|
#1113 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też ciągle widuję takie wyszykowane lalunie z fotelikami wpiętymi w stelaż, i to jeszcze z takimi fotelikami co to dają do wózków 3w1 Cytat:
Pola - świetne dzieciaki i super ta przyczepka ![]() dla nowych niemowlaczków!Bebe - my też się nosimy i przytulamy, mały śpi na klacie, wybawieniem jest chusta, chociaż robi się coraz bardziej ciekawski i już nie tak łatwo go przytrzymać bo się szamocze. Niektóre rady Tracy są idiotyczne, jak np. nakarmić na maksa na wieczór żeby przespał całą noc... Ale ze spaniem w łóżeczku praktykujemy, bo nie potrafię się wyspać z małym w łóżku Czy wasze dzieci też tak wędrują po łóżeczku? Obudził mnie dzisiaj w nocy jakiś hałas. Wstaję, patrzę a tu Gucio z buzią pod kocem, zjechał w dół łóżeczka i nogami kopie w przewijak od spodu
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-05-10 o 10:50 |
|||
|
|
|
#1114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam to samo Zawsze lepiej gdzie nas nie ma ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ale tu dziś cisza
I co ja biedna mam czytać :pTZ pojechał na zawody i wraca dopiero koło 15, a moje malenstwo śpi u mnie na klacie. Pogoda za oknem tak urocza, że nosa za drzwi nie wystawie. Czyli pozostaje relaks ![]() Przyjemny artykulik do poczytania http://m.krytykapolityczna.pl/artyku...-dlugi-dystans Edytowane przez tygrysek83 Czas edycji: 2014-05-10 o 14:00 |
|
|
|
#1117 |
|
Wtajemniczenie
|
stawiam soczek! dziś mój licznik przekręcił się na 28
![]() ![]() :pijemy :moja Agatka śpi więc nadrabiam ale widzę, że Wy nie naskrobałyście za wiele zaliczyłyśmy o 8 rano kąpiel bo tatuś ją przebierał i go ufajdała no i siebie...po pachy;P ostatnio nieźle śpi w nocy, po kąpieli i karmieniu np. od 21 do 4 lub od 22 do 5! oby jej to nie minęło bo nareszcie czuję się wyspana
|
#1118 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i udanego wypadu 5 godzin to całkiem nieźle, będziesz miała okazję się porządnie stęsknićCytat:
![]() My chrzcimy też w sobotę ![]() Pokrzywę możesz pić na pewno, jest wręcz wskazana, ma dużo żelaza i innych mikroelementów. Ze skrzypem ostrożnie, bo przy dłuższym stosowaniu coś robi z wit B (wypłukuje, albo nie pozwala się wchłaniać )A ten ośrodek czasem mam wrażenie że u mnie jakis wyjątkowo wrażliwy ![]() Cytat:
![]() Zdecydowanie większy luz i pewność siebie - a to chyba najlepsza postawa dla dziecka, zdecydowanie mniej dylematów, wątpliwości, zamartwiania się. Więcej zwykłej radości. Osobiście dalej się trzymam Tracy Hogg, ale nie jakoś histerycznie. Wydaje mi się że ogólnie jej podejście do dzieci jest zbliżone do mojego - raczej wypośrodkowane i elastyczne ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1119 |
|
Moderator
|
Wszystkie chyba wybylyscie ze swoimi grzecznymi dziecmi poza dom ze tu tak cicho
![]() Ja sama dalej w domu i wlasnie wrocilam z kolejnego ryczacego spaceru. Ale dzisiaj juz na luzie bo liczylam sie z tym. Postanowilam ze to byl nasz ostatni spacer w najblizszym czasie bo to nie ma sensu - spacer powinien relaksowac a nie stresowac. Bedziemy sie werandowac najwyzej ![]() Jak kiedys dostapie laski ze tz bedzie w domu to sprobuje tez w chuscie. Ale wozek to jednak wygoda - nie tak powinno byc
|
|
|
|
#1120 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sto lat !!! ![]() Cytat:
a próbowałaś już go dokarmić ? Bo Ja zawsze przed wyjściem zalewałam Majce bak do pełna to szła spać |
||
|
|
|
#1121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przeważnie też z chustą wychodzę, właśnie dlatego, że tak jest mi wygodniej przy schodzeniu ze schodów. No i Kalina też w wózku się darła - ostatnio z wózkiem byłam na pewno ponad tydzień temu, może ze dwa i trochę boję się znowu próbować. Kurcze dziewczyny, wyskoczyła mi oprycha i musze się strasznie pilnować żeby nie całować dzieciaków...
|
|
|
|
|
#1122 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Wczesniej spacery byly ok bo zasypial, a teraz cos nie moze zasnac w dzien i stad te cyrki. O - znowu sie obudzil po 5 minutach "snu" ![]() Jeszcze w zeszlym tygodniu spal ciurkiem 3 godziny w dzien, a teraz oprocz kilku 5 minutowych drzemek w ogole nie spi ![]() Cytat:
![]() Wspolczuje opryszczki i pilnowania sie zeby nie buziaczkowac |
||
|
|
|
#1123 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestesmy po imprezie.
Znowu totalny niewypał. Zakładam rajstopy, patrze a tam oczko no to pojechałam bez, a nie było wcale ciepło na szczęście później zrobiło się cieplej. Wyciągam aparat pod kościołem a tam 9 rocent baterii. Mało tego!! Założyłam Oli sukieneczkę, pięknie myślę, będzie się dziołszka lansować, walnęła kupe pod kościołem, to mówię, że na sali jak będziemy to ją przewinę, po mszy idziemy do samochodu, tż podnosi małą, ja patrze, a ta ma całe rajtuzki zesrane!!!!!! Musiałam ją w samochodzie przebrać całą!!!! zużyłam miliony chusteczek i jeszcze tyłek musiałam tymi rajtuzkami wycierać ![]() No i oczywiście Ola na krótki rękawek a w koło "nie zimno jej?" no to ja "nie, my ja hartujemy" a moja druga siora "mi też sie wydaje, ze jej zimno, ja bym ją przykryła" ![]() Cytat:
![]() Boje się, bo przed ciążą wyłysiałam o połowę potem przestało, wiedziałam, ze znowu zacznie, ale mam stracha, że znowu stracę połowę włosów, a łysinę mam już nie małą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja nie raz obraca się w poprzek ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A niby dzieci lubia spacery ciekawe o co chodzi?
|
||
|
|
|
#1125 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Wiesz co, ja to zaczynam odnosic wrazenie ze jesli cos "dzieci lubia" to Kacper jak na zlosc nie |
|
|
|
|
#1126 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moja jeszcze nie wyczynia takich akrobacji ale zaczyna gadać, dzisiaj jej sie o 1szej w nocy zebrało na pogaduszki Cytat:
moze jeszcze nie doszlamdo wersji naj Cytat:
zauważyłam ze w weekendy zawsze jakoś mniej sie udzielamy, jak Tzci w domu sa ważniejsze sprawy niż wizaż ![]() Cytat:
padłam ! widocznie jej sie kreacja nie spodobała moj dziec dziś łaskaw, zdązyłam posprzątać, umyć lodówke poodkurzać zrobic pranie i poprasować, pomyć podłogi i nawet upiekłam ciasto pogoda dzisiaj słaba, raz pada zaraz słońce więc myśle 'ooo pójdziemy na spacer' zanim sie zbiore z tą myślą znowu deszcz i tak w kółko więc siedzimy w domu jutro nadrobimy moze zaraz jakiegos filma wrzuce na tv, czas na relax w koncu ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- a na wypadające włosy polecam szampon Seboradin czerwony i ma duużo pozytywnych opini
|
|
|
#1127 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nikt świnią nie będzie i nie wrzucą mi do niego np. petów. Nade mną mieszkają studenci, którzy mogą się mścić za nocną orkiestrę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My dziś na chwilkę wyszliśmy na spacer ale tak wieje, że uszy mnie rozbolały i wróciliśmy. Antek nawet nie wie, że na dworze był- spał jak zabity. W ogóle dziś ciągle śpi a to źle wróży- będzie ciężka noc- wiem to
|
|
|
#1128 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy dziś u lekarza i chyba na coś jest uczulona, ma wysypkę na brzuszku i rekach i szyji- myślałam wcześniej że to potówki, ale dziś pojechaliśmy już z braku sił po całym tygodniu wrzeszczenia. I w sumie dobrze bo mogło ją to swędzieć stąd jej wrzask. Ma pić wapno i jakiś krem przepisała ale nie będę go stosować bo on na steroidach czy czymś takim i na ulotce napisane "nie stosować u dzieci poniżej 2 roku życia" i cała lista skutków ubocznych wraz z zahamowaniem wzrostu Cytat:
Też nie lubię z nim tam wchodzić bo co najmniej pół h w d****. Gondola i stelaż zajmują nam większość bagażnika a jeszcze meijsce na zakupy było potrzebne stąd ciut będę bronić takich rozwiązań. Ale tylko w takich sytuacjach jak powyższa. Fajnie, że nie będziesz sama w domu, każda pomoc się liczy a nawet i sam fakt że będziesz miała się do kogo odezwać, a komentarze ignoruj ![]() Wszystkiego najlepszego!!!! A ja się pochwalę teściową. W tym tyg mnie zaskoczyła bardzo miło. Mieszka ok 80 km od nas i zrobiła mi niespodziankę odwiedzając mnie w dzień urodzin z ciastem. W sumie przywitałam ją w piżamie bo nie miałam czasu przy moim wrzeszczącym dziecku się umyć i przebrać a była już 11. Więc szybko ją wcisnęłam teściowej i poszłam się wyszykować do odpowiedniego stanu a potem kawusię sobie wypiłyśmy. Też musiałam mała przewinąć a teściowa stała i się patrzała więc się stresowałam i po wszystkim mówię do niej "i co? dobrze?" a ona tylko że ona nie ocenia, to moje dziecko Kiedyś w sumie też gadała, że dziadki są od rozpieszczania a rodzice od wychowywania więc ma dobre podejście
|
|||
|
|
|
#1129 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Sto lat!
![]() Cytat:
a matki to już w ogóle gatunek nieodgadniony .2.Moja Niunia tak samo. W dzień śpi już praktycznie tylko na rękach (no, tylko jak się dobrze weśpi to można odłożyć do łóżeczka i to od czasu do czasu ) a w nocy śpi ze mną w łóżku.Trochę winię za to rodziców, zwłaszcza dziadka Niuni. On to by ją w kółko nosił. Znowu ja, jak skończę lekcje to mam do siebie wyrzuty, że za mało czasu spędzam z Niusią i próbuję jej to wynagrodzić i 'nadrobić zaległości' i też ją noszę na rękach. I takie to to zamknięte koło . A tak wgl to uwielbiam spać z Niusią .Cytat:
. Przytoczę to dziadkom jakby nie współpracowali Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że szybko przejdzie. dla teściówki!Wracam do Niuni bo już mam wyrzuty eh....
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Martyna, TeQiba dzieki za cynk do wcierek j szamponu, chociaz probowalam juz wielu. Nawet na recepte. Jedynie nie zdążyłam zbadac hormonow, bo zaszlam w ciaze, a tak to mialam chyba wszystko
![]() Cytat:
biedna malutka, oby szybko zeszlo uczulenie ![]() Wszystkiego najlepszego!!! Tesciowa super gest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Magdus - wszystkiego naj!!
Ela - Wy to macie zawsze jakieś przygody Tequiba - czytam i czytam i coraz bardziej wspolczuje, ze z takim trudnym przypadkiem musisz sobie radzić sama. To na pewno wyczerpuje. Ale nigdy nie mów i nie myśl o sobie, ze jesteś zła matka. Dwoisz się i troisz, żeby znaleźć jakieś rozwiązanie, przeżywasz cala te sytuacje. Zle to są te matki, które pija w bramie, które katuja lub pozwalają katować innym swoje dzieci. Ty do tej kategorii na pewno nie należysz. Pojechałam dziś z Przemo na urodziny chrześniaka. Mam z jego rodzicami napięte stosunki ostatnio, ale stwierdziłam, ze jadę tam dla dziecka. I tak jak myślałam - zero zainteresowania Przemkiem, kilka zamienionych luźnych obojętnych zdań. Przemo też zachował sie nieprzyzwoicie, waląc kupsztala aż po plecy :P pokazał co myśli o tej całej sytuacji ![]() Jutro po śniadaniu teściowie wyjeżdżają |
|
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Magdus wszystkiego najwspanialszego!
Z telefonu...
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
Tak tylko tyci, tyci wiaterek :p Jak juz uwierzyłam, że nie będzie już padać to przyszli goście ![]() My po kolejnej wizycie. Dziś wpadli znajomi którzy byli inspiracja dla imienia więc Kinga poznała Kingę Młoda pokazała się z najlepszej strony i przespała cała wizytę :p---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Sto latek Przespanych nocy i spokojnych dni.
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Ela- jak zawsze uśmiałam się z Twojej historii
Z Twoją Olą życie nie może być nudne teQiba- z Twoim Kacprem też Kiedyś możesz opublikować swoje wspomnienia w formie książki. "Z pamiętnika matki frustratki" lub coś w tym stylu ![]() Margo- sto lat dla Przemka!!! Magduś- sto lat również dla Ciebie!!! Smarita- mam nadzieję, że malutkiej wysypka minie jak najszybciej. Teściowa zachowała się bardzo ładnie, chociaż ja podobnie jak Ela nie przepadam za niezapowiedzianymi gośćmi ![]() Virginia- to prawda, ja też już nie wyobrażam sobie życia bez Emilki. To zadziwiające jak taki mały ludek może w jednej chwili stać się centrum Twojego świata. Twoja Niusia ma złote życie Ag9- Emilka też zdarzyły się dwa razy nocne "wędrówki" po łóżeczku. Mała lunatyczka
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Ta sama kiecke miala naswoich chrzcinach
ale podejrzewam, ze nie lubi rajtuz, bo ja tez nie lubie a kiecka wyszla z tego calo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1138 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ela - czyli impreza sie udala |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

dla niemowlakow.

A najzabawniejsze jest to, ze mnie ponoc caly czas nosila i spalam z rodzicami w lozku, wiec to troche hipokryzja z jej strony.

padłam !
jutro nadrobimy
Mam nadzieję, że szybko przejdzie.
ale podejrzewam, ze nie lubi rajtuz, bo ja tez nie lubie