Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-10, 21:31   #2521
201610121609
Konto usunięte

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
aa2 no i właśnie ta bezsilność i niemoc mnie wkurza...i to ze nie mam na to wplywu bo zawsze slyszalam/czytalam ze przeciez wystarczy o siebie zadbać... ze cellulit i rozstępy to są problemy kobiet ktore nic ze sobą nie robią!i to moja wina bo ja glupia w to wierzylam...

i teraz jak komus mowie ze mam rozstepy to tylko slysze "no co ty to nie wiedzialas ze trzeba sie smarowac?"nosz kur** zart...

cellulit mam tez jeszcze z czasow dojrzewania i juz nie raz slyszalam "ale masz cellulit!" no kur** mam i co mam zrobic?wyciąć go sobie??

ale takich dziur nie mialam nigdy

mozecie na mnie krzyczec i mnie bić ale jestem smutna... wiem ze urodzi sie maluch i nie będę wtedy nawet o tym myślała ale teraz myśle i się dołuje bo czy zaloze kiedys krotkie spodenki? 40letnie kobitki mają lepsze tyłki niz ja

A ja wiem o co Ci chodzi i uważam to za całkiem zdrowy odruch hormony jeszcze to potęgują... po ciazy pewnie dużo z Ciebie zejdzie ale wiem, ze liczy sie tu i teraz i nutka niepewności jak to będzie "po" pozostaje...
Tym bardziej, ze ćwiczysz i w ogole a wszędzie trąbią, ze jak ćwiczysz to żaden mankament Cię nie dopadnie...a tu nagle wszystko wydaje sie bez sensu...
W sumie takie podejście jak Twoje tez jest potrzebne w jakimś tam stopniu żeby po tej ciąży spiąć poślady i doprowadzić sie do porządku sprzed

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 21:33   #2522
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
aa2 no i właśnie ta bezsilność i niemoc mnie wkurza...i to ze nie mam na to wplywu bo zawsze slyszalam/czytalam ze przeciez wystarczy o siebie zadbać... ze cellulit i rozstępy to są problemy kobiet ktore nic ze sobą nie robią!i to moja wina bo ja glupia w to wierzylam...
i teraz jak komus mowie ze mam rozstepy to tylko slysze "no co ty to nie wiedzialas ze trzeba sie smarowac?"nosz kur** zart...
cellulit mam tez jeszcze z czasow dojrzewania i juz nie raz slyszalam "ale masz cellulit!" no kur** mam i co mam zrobic?wyciąć go sobie??
ale takich dziur nie mialam nigdy
mozecie na mnie krzyczec i mnie bić ale jestem smutna... wiem ze urodzi sie maluch i nie będę wtedy nawet o tym myślała ale teraz myśle i się dołuje bo czy zaloze kiedys krotkie spodenki? 40letnie kobitki mają lepsze tyłki niz ja
I widzisz i jesteś przykładem osoby,która uwierzyła gazetkom w których celebrytki zachwalały smarowanie się kremami na rozstępy,które podobno czynią cuda a wiadomo,że teraz żadnym mediom nie ma co ufać,bo wszystko jest tylko głupią reklamą,gdzie zbijają fortunę na kobietach,które łykają te ich mądrości jak młode pelikany a później się zastanawiają jakim cudem rozstępy przecież się smarowały Przejdzie Ci ten smutek w końcu,pewnie jak większość z nas w III trym. będziesz marzyć tylko o tym,żeby urodzić i nie będziesz myśleć o tych rozstępach. Jedynie co możesz być pewna,że zrobiłaś wszystko,aby dalej wyglądać sexy ale niestety ciąża to nie tylko masowanie brzuszka i wyczekiwanie kopniaczków tylko całe pasmo dolegliwości i ból nad rozstępami,wyskakującymi pryszczami itp. Tego nie unikniemy,choćby nie wiem co Najważniejsze,że Twój Tż dalej Ci powtarza jaka jesteś piękna,seksowna i cudowna Gorzej jakby podkreślał,że jesteś paskudna i nie chce się nawet z Tobą kochać a dobrze wiesz,że jest inaczej Także uszy do góry !

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Ja nie narzekam , zbyt długo sie starałam o dziecko żeby teraz rozpaczać o kolejną krechę na brzuchu czy cyckach czy gdziekolwiek indziej . Mąż i tak mnie kocha

A jak mnie zostawi to będę mieć swoją niunie przy mnie
Ja też w sumie zastanawiam się czy nie jestem jedyną babką na tym forum,którą walą rozstępy Żyję nadzieją,że jeżeli się ich dorobię to znikną równie szybko jak się pojawiły Póki co mam jakieś malutkie fioletowe paseczki,które podejrzewam są zaczątkiem rozstępów,ale brzuch,tyłek i nogi rosną mi dosyć szybko,więc pewnie niedługo się doczekam czegoś mocniejszego... I się nie smarowałam nawet oliwką a tu jeszcze nie mam jako takich problemów Choć wiadomo doczekam się ich jak większość z nas Ale pociesza mnie fakt,że będę mamą a wtedy to wszystko inne jest bez znaczenia

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 21:55   #2523
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
DorissiriD myślę że to hormony paskudne takie scenariusze podpowiadają, choć z drugiej strony gdyby było odwrotnie i zniknęłabyś na 3 godziny z kolegą to TŻ też by miał głupie myśli Trochę nieładnie postąpili i myślę że mogłaś nawet powiedzieć że się martwiłaś że na tak długo zniknęli nie dając znaku życia
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
rozumiem, też bym miala focha. Mam zaufanie do TŻ ale ja to zawsze mówię, że nawet sobie samej nie mogę ufać w 100% TŻ jak to facet, nie pomyślał, że może być Ci przykro czy co, oni tak mają, ale koleżanka moglaby pomyśleć.
Zaufanie mam, to że idą biegać wiedziałam, tylko sądziłam, że szybciej wrócą! To myśli... nie mam żadnych podstaw. Mogę zwalić na hormony Pewnie rzeczywiście jutro będę się z tego śmiać! Już dziś zaczęłam. A z tż się świetnie dogaduję.

(jutro pocierpi bo będzie miał zakwasy w odróżnieniu od tej koleżanki, on nie biega regularnie, ona biega maratony)

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Ech tak to już jest z ludźmi... Jak mówię że bedzie druga cora to też słyszę szkoda i teksty ze będziemy musieli wystawać się o trzecie.... A guzik, nic nie musimy. Dwójka wystarczy, a parcia na syna nie mam. Grunt, żeby było zdrowe.
U mnie taka sama sytuacja

Rozstępy? Teraz jeszcze nie mam ale z poprzedniej ciąży tak naprawdę teraz głaskam z rozczuleniem Są blade, były czerwone. Przychodzą jednak etapy, że ich żałuję, ale szczerze powiedziawszy na co dzień nie mam kiedy o nich pomyśleć, a tżowi się podobam

Monika... fatalna sytuacja... co robić?
Stary 2014-05-10, 22:06   #2524
Aliszcze
Zakorzenienie

Malapaulina,ja sie rozstepami nie przejmuje, ale za to np swoimi rosnacymi biodrami, takze troche Ciebie rozumiem. Ale tez wydaje mi sie, ze nie jest tak zle jak mowisz, my kobiety mamy problem z wlasnym osadem, zwykle widzimy siebie w gorszym swietle niz w rzeczywistosci jest no i naprawde trudno znalezc babeczke bez zadnych rozstepow i cellulitu, a te czterdziestki o ktorych pisalas, ze maja rzekomo lepsze posladki, to po prostu maja rozstepy ale sa bledsze te rozstepy i mniej widoczne lata robia swoje a ze swoim sportowym duchem raz dwa wrocisz do swietnej formy po porodzie i bedziesz sexi mama no i licze, ze bedziesz mnie wspierac w odchudzaniu po porodzie, wiec mi sie tu nie zalamuj

Zygaeffka, a w Domarze nie bylo tej sypialni? My dzis bylismy w domarze ale skupilismy sie glownie na meblach do pokoju dla mlodej, wiec na sypialnie zbytnio nie zwracalam uwagi

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-05-10 o 22:07
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 22:09   #2525
aa2
Zakorzenienie

Latte cudne zdjęcie , jak pogoda? pogłaskaj Tosie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 22:15   #2526
małaPaulina
Wtajemniczenie

aisa84 cieszę się że mnie rozumiesz

Aliszcze akurat z rosnącymi biodrami tez mam problem ale wiem ze troche cwiczen i parę cm moge zgubic a cellulit i rozstepy to juz zostaną
i postaram się Ciebie wspierać, ale zobaczymy jak będzie wygladalo moje zycie po porodzie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 23:39   #2527
elffirka
Rozeznanie

Kurcze felek...
Jak tą durną Eurowizję mógł wygrać jakiś coś z brodą... Bo ani to facet ani baba...
Wiedziałam że Polska nie ma szans ale było wiele fajnych piosenek np. Holandia... i co? I doopa! Normalnie mam nerwa i nie wiem w sumie dlaczego tak mnie to wkurzyło... Nie obchodzą mnie tacy przebierańcy ale miałam nadzieję że On nie wygra... Przeliczyłam się...
Poza tym byłam dziś na urodzinowych grillu... Objadłam się za dwoje... Małż na nocce a ja się kładę...
Dobranoc Dziewuszki...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 23:53   #2528
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Kurcze felek...
Jak tą durną Eurowizję mógł wygrać jakiś coś z brodą... Bo ani to facet ani baba...
Wiedziałam że Polska nie ma szans ale było wiele fajnych piosenek np. Holandia... i co? I doopa! Normalnie mam nerwa i nie wiem w sumie dlaczego tak mnie to wkurzyło... Nie obchodzą mnie tacy przebierańcy ale miałam nadzieję że On nie wygra... Przeliczyłam się...
Poza tym byłam dziś na urodzinowych grillu... Objadłam się za dwoje... Małż na nocce a ja się kładę...
Dobranoc Dziewuszki...
jak to dlaczego wygrał, bo ma brodę itd ...........wystarczy sie przebrac i już wygrana w kieszeni

oglądałam chwilę i nei mogłam na to patrzec serio

dobrze ze w między czasie sobie włosy wyprostowałam , malnełam pazury i moge udac sie spac o 6 pobudka jak nie wcześniej
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 00:18   #2529
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
ratunkuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uu
pamiętacie dziewczyny jak pisalam ze zrobily mi sie rozstępy na udach i na piersi...? to ostatnio zauwazylam ze robią mi się też na drugiej piersi...ale to jest nic... właśnie się rozbieram do kąpieli,ide do takiego duzego lustra w przedpokoju i patrzę... mam całą dupę w czerwono sinych plamach kur** całą dupą mam podziabaną nie dość że już mi się cellulit na dupsku nie mieści i zaraz uszami mi wyjdzie to jeszcze rozstępy nosz kur** jakie to jest niesprawiedliwe... no chyba się kur** zastrzelę ja pierd*** ale jestem wściekła
muszę się przeprowadzić do jakiegoś kraju gdzie temperatura nie przekracza 20 stopni...
Słońce wiesz jak szybko pozbyć sie rozstępów i cellulitu w ciąży? Wyp......ol wszystkie lustra w ktorych sie widzisz id szyi w dół

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Zaufanie mam, to że idą biegać wiedziałam, tylko sądziłam, że szybciej wrócą! To myśli... nie mam żadnych podstaw. Mogę zwalić na hormony Pewnie rzeczywiście jutro będę się z tego śmiać! Już dziś zaczęłam. A z tż się świetnie dogaduję.

(jutro pocierpi bo będzie miał zakwasy w odróżnieniu od tej koleżanki, on nie biega regularnie, ona biega maratony)

U mnie taka sama sytuacja

Rozstępy? Teraz jeszcze nie mam ale z poprzedniej ciąży tak naprawdę teraz głaskam z rozczuleniem Są blade, były czerwone. Przychodzą jednak etapy, że ich żałuję, ale szczerze powiedziawszy na co dzień nie mam kiedy o nich pomyśleć, a tżowi się podobam

Monika... fatalna sytuacja... co robić?

Gorzej jak nie będzie mial zakwasow :P

Cytat:
Kurcze felek...
Dobranoc Dziewuszki...
a ja uwazam te zasłużył na wygrana... nie dość ze zahebuscie zaśpiewał to jeszcze ludzie pokazali ze nie ma miejsca na dyskryminację, bo ruscy byli przeciwko jego występem. A gdybyś zamknęła oczy nue miała bys pojecia ze to taki dziwak. Ale kazdy ma prawo do swojego zdania.

Stary 2014-05-11, 05:56   #2530
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam z rana

Czyzbym tylko ja nie spała ?
Wiecie co mnie meczy w nocy ? Dretwiejace pośladki muszę podkladac pod nie poduszki bo aż bolą

Dziękujemy za mile słowa o fotkach
Trochę pojedlismy, trochę popilismy i wróciliśmy do domu
Tylko potem tz z małymi oczkami zapragnął zrobić sobie kanapki jeszcze i rozbił sloik kawy a we mnie obudził się lew myślałam że go rozniose teraz chrapie jeszcze obok

A i powiem wam że zaczynam widzieć linie od pepka w dol i w górę i mój pepuszek już nie jest taki głęboki

Co do cellulitu i rozstepow to też mi one lotto, na razie tych drugich brak, ale i tak pewnie wyjdą, nic nie poradzę, po pologu zacznę treningi,różne smarowania to ciągle robię i jakoś będę wyglądać

Coś jeszcze miało być ale skleroza

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 06:43   #2531
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej
Pogoda się pogorszyła, a my dzisiaj rodzinnie wybieramy się na bieg. Corcia biegnie na 100 metrów

Cytat:
Kurcze felek...
Dobranoc Dziewuszki...
Jednak to wygrało, ech. Nie mogłam patrZeć na to, duZy niesmak ale cóż zrobić.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-11, 07:13   #2532
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A tu na szybko sexi mama z piłką i spodnie ciazowe z h&m. Idziemy na urodziny coś wszamac

Mmm, jaka zgrabna mamusia Spodenki zresztą też niczego sobie!

Monika, wiem co to znaczy balkon "brudny" od gołębi. Właśnie po kilku latach zdecydowaliśmy zamówić kolce (antyptak) i choć musiały być zamontowane chyba z 5 metrów wyżej, a mąż chwiał się na drabinie zakładając je, to mam nadzieje, że było warto i teraz będzie spokój. Jak sobie pomyślę, że jakieś 3 lata męczyłam się kosztem tych nawet nie 70zł, bo tyle nas wyniosły te kolce z przesyłką to Normalnie ciągle tylko musiałam sprzątać, a jak pranie wystawiłam to co jakiś czas zerkałam czy nie osrakane coś jest... masakra!
Poza tym, jak już kiedyś pisałam, też siedzę ciągle sama, mąż na co dzień w pracy, czasem ma jakiś służbowy wyjazd, a mieszkamy spory kawalek od rodzinnych stron, tu nie mam jakichś szczególnych znajomych. Raczej siedzimy na co dzień w domu, ale od września zaczną się obowiązkowe spacery hehe
A meble... Kuchenne dostaliśmy od męża siorki, bo kupiła stary dom do remontu z meblami i jak my tu akurat się wprowadzaliśmy to oni wymieniali i nam dali. Mają więcej lat pewnie ode mnie, ale okleiłam, zmieniłam uchwyty i jakoś z zewnątrz wyglądają. Szwagier jak zobaczył je po tych moich zmianach, to zawołał żonę i mówi : patrz kumpel mój kupił w takiej okleinie za 3000zł ostatnio A mnie ten zabieg wyniósł coś około 100zł. Wiadomo, ze też chciałabym fajne, ładne, modne, ale póki co to nie moje lokum i szkoda mi kasy, by kupować pod wymiar, bo kuchnia taka "nieobstawna", więc ciesze się ty co mam. W pokoju kupiłam chyba ze 2 lata temu małą meblościankę
https://lh3.googleusercontent.com/-n...25C4%2585z.jpg
a teraz lipa, bo szafa by się przydała i jakaś komoda, wtedy nie pomyślałam przyszłościowo Do tego to jest taka okleina/płyta, że w tym kolorze nic nie dobiorę osobno, bo byłam pytać w meblowym. Teraz gdybam co zrobić, może jeszcze mi przyjdzie jakiś segmencik kupić czy cuś... A teściowa mi dobrze radziła...ehhh się MAMUSI nie posłuchałam
No właśnie szkoda, że tak każda z nas z innego krańca, ale dobre i za to że mamy to forum. Z czasem może człowiek się przywiąże, zaufa, że któreś z nas nawet wymienią się nr telefonów. Nie martwiulkaj się, pomalutku Wam się poukłada, musi być dobrze!!!

DorissiriD, ja też bym chyba zaraz jakieś głupkowate myśli miała jakby mąż mi wsiąkł na dłużej z jakąś koleżanka Niby zaufanie się ma, ale czasem z tyłu głowi pojawi jakaś taka myśl...

małaPaulina, aż nie wiem co napisać...Tak jak dziewczyny mówią, że jesteśmy w takim a nie innym stanie, a ciało każdej z nas inaczej reaguje na tę sytuację i niby wydawałoby się, że trzeba brać na klatę to co się teraz nam przydarza, po ciąży będziemy walczyć. Wiadomo, praktycznie każda z nas stara się jakoś zapobiegać, choćby jakimiś oliwkami/kremami smarować ciało, by skóra była elastyczna przy rozciąganiu się. Z tym, że Ty zaiwaniasz ostro ćwiczysz, smarujesz się... Z jednej strony wkładasz tyle wysiłku, z drugiej ciągle coś cię zaskakuje. Na "pocieszenie"powiem tylko, pamiętaj, że tu pewnie mało którą ominą rozstępy, część z nas już ma jakąś drabinkę tu i ówdzie, nie jesteś z tym sama Przy Twoim samozaparciu wierzę, ze po wrześniu też będziesz laseczką Meta też fajnie to ujęła, ważne, że facet nadal uważa, iż jesteś sexy, powiem wiecej, teraz trochę wyglądasz inaczej i to go kręci - choćby piersi , bo jak pisałaś miałaś nie za duże, więc głowa do góry i cyc do przodu !
Powiem ci jeszcze, że mam 3 bratowe i wszystkie zawsze szczupłe były. Dwie są po porodach i może biodra maja ciut szersze, ale po narodzinach dzieci jakoś się z czasem ogarnęły. Ta trzecia do dziś nie ma dzieci (45 lat skończyła właśnie) nie pytamy czy się nie starali czy jak, bo może to nie jest łatwy temat dla nich, ale do brzegu... Jak zobaczyłam, że ona szczupła szprycha, zamawiała od mojej mamy z Oriflame krem czy coś tam od cellulitu, myślę sobie hellloł! od czego! gdzie ty go masz. A jednak!!!

aa2, miłej gościnki. Pojedz sobie coś dobrego kochana

Latte, śliczne widoki

elffirka, to sobie pojadłaś, na zdrówko!

Mandragorrka, miłego rodzinnego wypadu! Córeńka tez się udziela, fajnie

U mnie deszcz leje, ja już po śniadanku i witaminkach, maż w pracy, wróci jutro, więc dziś dzień leniuchowania
Powiem Wam, że u mnie ruchy się nasilają, czuję je już kilka razy dziennie. Dziś rano mąż zagadał coś do brzuszka, a tu kopniak Czasem jakaś kuleczka turla się mi tak w środku. Jeszcze tak przez brzuch tego nie czuć, ale od środka i owszem. No i właśnie się przekonuję, tak jak mówiłyście... tego nie da się z niczym innym pomylić - świetne uczucie! To nie to samo co bulgotanie w jelitach hihi. Dla większosci z Was to już znane uczucie, bo ja termin mam na koniec września. Choć póki co odbywa się to rzadko, to zawsze czekam z niecierpliwością.
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 07:32   #2533
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
A tu na szybko sexi mama z piłką i spodnie ciazowe z h&m. Idziemy na urodziny coś wszamac

Niezła laseczka z Ciebie!
Metamfetaminax, Mo_onika_ika, małaPaulina eh te wstrętne hormony w ciąży Warto sie malować i porządnie ubierac dla samej siebie. pamiętajcie, że teraz jest ten wyjątkowy okres do którego już zawsze ze wzruszeniem będziecie wracać. W naszych brzuchach rosną nasze dzieci, biją drugie serduszka... Mnie buduje już sama tego świadomość.

Cytat:
ratunkuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uu
pamiętacie dziewczyny jak pisalam ze zrobily mi sie rozstępy na udach i na piersi...? to ostatnio zauwazylam ze robią mi się też na drugiej piersi...ale to jest nic... właśnie się rozbieram do kąpieli,ide do takiego duzego lustra w przedpokoju i patrzę... mam całą dupę w czerwono sinych plamach kur** całą dupą mam podziabaną nie dość że już mi się cellulit na dupsku nie mieści i zaraz uszami mi wyjdzie to jeszcze rozstępy nosz kur** jakie to jest niesprawiedliwe... no chyba się kur** zastrzelę ja pierd*** ale jestem wściekła
muszę się przeprowadzić do jakiegoś kraju gdzie temperatura nie przekracza 20 stopni...
Nie złość się tak i nie wściekaj bo sama dobrze wiesz o tym, że zrobiłaś wszystko żeby tego uniknąć. Nic sobie do zarzucenia nie masz. Jak już nie raz sama pisałaś nie ma reguły na te rozstępy. Jak mają się pojawić to się pojawią. Ale kochana jestem przekonana, że z nas wszystkich tutaj zdecydowanie mniej aktywnych ciężarówek, Ty najszybciej się pozbędziesz przynajmniej części z nich! Dla TZ jesteś i tak najpiękniejsza, więc przestań smutać!
Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Pozdrowienia od Tosi
Padam i idziemy spać
Piękne widoki Bawcie się dobrze!
Cytat:
Kurcze felek...
Popieram, żenada. Ale to było do przewidzenia. Jego występ był apelem o tolerancję. Śpiewał ładnie (choć moim zdaniem było dużo ciekawszych kawałków) więc gdyby nie wygrał byłaby afera że Europa taka nietolerancyjna i dyskryminuje osoby o innych...poglądach?
Ja akurat mam gdzieś taką tolerancję. Dla mnie facet jest dziwakiem zwykłym i tyle. Jak chce być, niech sobie jest. Ale nie widzę powodu, żeby udowadniać społeczeństwu że taka odmienność jest normalna. Ja sama na poczatku zastanawiałam się czy to facet czy kobieta i dziękowałam że nie mam w tym momencie obok siebie dziecka, któremu musiałabym to wytłumaczyć.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej
Pogoda się pogorszyła, a my dzisiaj rodzinnie wybieramy się na bieg. Corcia biegnie na 100 metrów
Eh to już? W takim razie trzymam kciuki Bawcie się dobrze, i mam nadzieję, że pogoda w tym Wam nie przeszkodzi.

My wczoraj byliśmy na urodzinach dziadka, trochę się oderwałam od głupich myśli. Wytrzymałam do 21 i mam wrażenie że od tego siedzenia mam płaskodupie. Boli mnie tyłek że szok. A to co chwila wstawałam rozprostować kości.
A dzisiaj u nas odpust. Pogoda się zrypała, ale trudno. Idziemy na obiad do mamusi, potem troche na festyn, a potem miał być grill u mamusi, ale pewnie z racji pogody przeniesiemy się na balkon do nas.

Miłego dnia dziewuszki i nie smutajcie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 07:34   #2534
elffirka
Rozeznanie

Ircha a zobaczysz co to będzie dopiero za kopanie... Ja czasem spać nie mogę bo np. o 5 rano w brzuchu imprezka i tańce...
Niestabilna mi się nie podobało w ogóle jak ten gościu śpiewał i jak się zachowywał potem... No tragedia... A jak wyczytałam na necie to Polska mu nawet punktów nie dała... Więc nie tylko ja mam takie zdanie. Mi się podobała para Holendrów... A to trochę wyglądało jak ustawione, że ludzie tolerancyjni...
MalaPaulina głowa do góry. Dziewczyny mają rację wywal wszystkie lustra w których widać Cię całą... A ogólnie pewnie nie jest tak źle... Ważne że dla Tż jesteś piękna... Ja mam ogromny cellulit na pośladkach i udach i Małż mnie taką pokochał i dla mnie to jest ważne i mam gdzieś. Chodzę normalnie na basen w bikini nie w jakiś krótkich spodenkach jak młodziutkie dziewczyny które się zakrywają przed światem... Niestety teraz przez chemię w jedzeniu nawet szczuplutkie dziewczyny mają... A ile jest zdjęć gwiazd bez photoshopa... Pooglądaj sobie to może Ci się lepeij zrobi...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 08:08   #2535
małaPaulina
Wtajemniczenie

Niestabilna tez myslalam o tych lustrach zeby wypie***yć ale dobrze jakby wypie***li je tez ze wszystkich klubow fitness a oni je tak porozstawiali ze jak sie czlowiek przebiera to z kazdej strony widzi swoją dupę ale zamierzam iść do tego klubu i im powiedzieć coś o tych lustrach
ircha dzięki
elffirka dziekuje tez mam nadzieje ze mimo wszystko założę kiedyś bikini...

A ja wczoraj do pierwszej czytalam super książkę,teraz się zbieram zeby zjesc sniadanko i lecę na fitness... a poźniej nie wiem co,pogoda kiepska

Ja nawet nie wiedzialam że była Eurowizja

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-05-11 o 08:42
Stary 2014-05-11, 08:42   #2536
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

MałaPaulina-serio aż tak się przejmujesz wyglądem?Przecież masz w sobie nowe życie i to jest najpiękniejsze.Ja mogę utyć,mieć rozstępy, tylko,żeby dziecko miało się dobrze.Nawet jeśli zostanie mi parę kg na +,to trudno,za to będę miała największy skarb na świecie.Niektóre kobiety/pary mogą tylko pomarzyć,bo nigdy nie będą mieć takiego i pewnie z wielką chęcią oddałyby te super ciała,bez tłuszczu i cellulitu,by tylko dane im było doświadczenie tego cudu.Dlatego doceńmy to, co dostajemy,b oto wileki dar...
Nie wiem, może mam takie podejście, bo jestem już troszkę starsza i akceptuje swoje ciało w pełni,poza tym z mężem też już niejedno przeszliśmy,więc wiem, że zwisa mu i powiewa cellulit i inne bzdetyW pierwszej ciąży i wtej pojawił mi się dość mocny cellulit,ale on potem schodził z pomocą ćwiczeń i (w miarę;P)) zdrowej diety.Po pierwszej ciąż przytyłam ok. 16 kg (tak tak, nie w ciąży, bo wtedy tylko 10kg, które po porodzie zeszły,tylko po niej).Wzięłam się za to wtedy, gdy byłam gotowa i zrzuciłam tę nadwagę.W tej pewnie będę jeszcze większa,ale nie przejmuję się tym, bo zajmę się tą kwestią w stosownym czasie.Jedno tylko muszę przyznać,ze ani w 1-wszej,ani (jak do tej pory)w tej ciąży nie mam rozstępów,a smaruję się oliwką Hipp-jak mi się chce.To chyba dziedziczne, bo moja mama mimo, że wieeele przytyła w swoich 3 ciążach, to nie ma rozstępówTakże kto ma mieć rozstępy, to pewnie, choćby stawał na rzęsach, to będzie je miał,ale nic nie stoi na przeszkodzie by je ograniczyć, nawilżając skórę
Tak, czy owak-teraz najważniejsze jest dziecko i jego potrzeby.
Wybacz,nie czuj się urażona, bo nie atakuję Ciebie, tylko ciężko mi zrozumieć jak można aż tak się przejmować tak nieistotnymi kwestiamiGłowa do góry-już w szpitalu zostawisz wiele kilogramów, a rozstępy może nie znikną, ale zbledną i nie będą aż tak widoczneZaczniesz znów intensywnie ćwiczyć i ciało nabierze jędrności

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 08:44   #2537
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

Aliszcze akurat z rosnącymi biodrami tez mam problem ale wiem ze troche cwiczen i parę cm moge zgubic a cellulit i rozstepy to juz zostaną
i postaram się Ciebie wspierać, ale zobaczymy jak będzie wygladalo moje zycie po porodzie
ooo, to z chęcią po ciąży zasięgnę rady co do ćwiczeń na biodra, bo to moja zmora ja tuż przed zajściem w ciążę zgubilam 7 cm w biodrach, głownie dzięki temu, że jadłam regularnie (co 3 godziny) no i ćwiczyłam, na zmianę orbitrek i ćwiczenia z netu np w Chodakowską czy z Mel. Mam nadzieję, że po porodzie znajdę siły na ćwiczenia.

ja akurat nie interesuję się Eurowizją, no ale widziałam fragment tego/tej z brodą. Nie powiem, całkiem ładny głos, ale w sumie oglądając wczoraj X-faktora znalazlabym tam kilka osób o niebo lepiej spiewajacych. Nie mam nic przeciwko transseksualistom itp, każdy ma prawo żyć jak chce, byle nie krzywdził drugiego człowieka. Natomiast mam poczucie, że jednak ta "odmienność" pomogła wygrać. I tu czuję lekki niesmak. Ale generalnie mam gdzieś Eurowizję

no i znów ciemne chmury nad Poznaniem, mam dość tej pogody

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-05-11 o 08:50
Stary 2014-05-11, 08:49   #2538
nmartyna
Zadomowienie

Witamy się z rana z bardzo aktywną Malutką Kruszynką
Mój Małż też pojechał dzisiaj do pracy i jutro wróci... A ja jak zwykle do mamuśki na obiad, ale jak to powiedział mój tatuś, nie ma nic za darmo, więc muszę na szybko jakieś ciacho upiec

Co do Eurowizji... Trudny temat, który strasznie mnie drażni! Bo o dziwaku/dziwaczce z brodą wypisują w samych superlatywach, a o występie polskiej reprezentacji piszą, że było to soft porno No kurde! Ja osobiście wolę popatrzeć na piękne kobiece kształty niż na takie coś! No ale cóż, podejrzewam, że to zazdrość przemawia przez tych, którzy krytykowali nasz występ, bo w końcu to u nas są najpiękniejsze kobiety! A te w ciąży to już w ogóle przepiękne

Wiecie co, mam taki problem... nawet jak się na chwilę położę i nie ważne czy na lewym boku, na prawym czy na plecach, jak później wstaje strasznie boli mnie lewa noga Ból ciągnie od pośladka w dół. Wczoraj jak wstałam z kanapy to prawie upadłam, bo nie mogłam stanąć na tę nogę, po nocy, to już w ogóle koszmar... Pewnie na jakiś nerw uciskam, jak leże, ale wkurzające to jest... Bo wstaje, umieram z bólu, a rozchodzić trzeba, bo inaczej boli jeszcze dłużej...
No nic idę jeszcze coś poczytam i zmykam robić ciacho
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:01   #2539
małaPaulina
Wtajemniczenie

golgie serio ja juz taka jestem,myslalam po prostu ze bede miala zdrowego,pięknego dzieciaczka plus piękne jędrne ciało...myslalam ze da się to pogodzić,ale w moim przypadku się nie da...
zawsze duzo pracowalam nad ciałem,kiedy znajomi szli na piwo ja szłam biegać a potem piłam wodę siedząc z nimi na ławce... po prostu nie sądziłam że będę w ciąży wyglądac tak jak wyglądam...myślałam ze mam nad tym jakąś kontrolę ale niestety
nie będę wam tu zresztą już marudzić... bynajmnie dziś

Aliszcze tylko czesto żeby zgubic biodra to poleci tez z biustu itd... i to mnie martwi,ja to mam budowę typowej gruchy
u mnie tez ciemno jak w dupie,jak nic będzie padać zresztą mam tak ciemne mieszkanie ze jakbym chciala np ksiazke poczytac to musialabym zapalić światła

nmartyna pewnie ci coś tam uciska na nerw... dobrze by bylo jakbyś miała coś pod nogami, jak spisz, zeby byly one wyzej albo pod tą jedną nogą. Ja tak robię bo mam problem z pachwiną i jak mi noga uciska nogę to rano tez mam problem zeby wstac ale to pdobno wiązadła się rozluźniają

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-05-11 o 09:05
Stary 2014-05-11, 09:03   #2540
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
aisa84 cieszę się że mnie rozumiesz

na celulit najlepsza jest skakanka, ja mialam przed slubem dosc spory zaczelam skakac i naprawde duzo go ubyło (widomo nie znikł całkowicie, ale poprawa niesamowita)

Cytat:
Witam z rana

Czyzbym tylko ja nie spała ?
Wiecie co mnie meczy w nocy ? Dretwiejace pośladki muszę podkladac pod nie poduszki bo aż bolą

Dziękujemy za mile słowa o fotkach
Trochę pojedlismy, trochę popilismy i wróciliśmy do domu
Tylko potem tz z małymi oczkami zapragnął zrobić sobie kanapki jeszcze i rozbił sloik kawy a we mnie obudził się lew myślałam że go rozniose teraz chrapie jeszcze obok

A i powiem wam że zaczynam widzieć linie od pepka w dol i w górę i mój pepuszek już nie jest taki głęboki

Co do cellulitu i rozstepow to też mi one lotto, na razie tych drugich brak, ale i tak pewnie wyjdą, nic nie poradzę, po pologu zacznę treningi,różne smarowania to ciągle robię i jakoś będę wyglądać

Coś jeszcze miało być ale skleroza

u mnie rowniez pepek sie zmniejszyl

Dziś pogoda okropna zimno i ponuro ja taka zaspana ze szok a trzeba ugotowac obiadek bo tesciowa nadal chora, a po obiadku przyjezdzaja moi rodzice na kawke wiec drzemka pewnie dopiero po poludniu

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:09   #2541
małaPaulina
Wtajemniczenie

etusiaaa skakanka nie dla kazdego niestety,trzeba mieć mocne stawy i kolana...a moje kolana są jakie są...w góry bez kijków nie wychodzę

Ale mi się nic nie chce przez tą pogodę
nie wiem jak wy dziewczyny ale ja nie mogę się doczekać jak będzie ciepło i będę mogła zalozyc klapki i sukienke (spodenek takich wielkich niestety jeszcze nie mam wiec zostają kiecki).
Tak mi brakuje słoneczka na niebie...

Stary 2014-05-11, 09:09   #2542
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

Aliszcze tylko czesto żeby zgubic biodra to poleci tez z biustu itd... i to mnie martwi,ja to mam budowę typowej gruchy
skąd ja to znam, jak zaczynam tyć to wpierw biodra mi tyją, jak zaczynam chudnać to wpierw ramiona i cycki chudną, w życiu nie będę proporcjonalna zwykle od pasa w dół ma rozmiar większy niż od pasa w górę

Stary 2014-05-11, 09:11   #2543
nmartyna
Zadomowienie

małaPaulina na noc do spania mam tego dużego rogala, więc pod nogą zawsze coś jest, staram się też zmieniać pozycje w nocy, a mimo to boli...
Ale jeżeli dzidziusiowi to pomoże to niech boli!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-11, 09:15   #2544
Latte88
Zakorzenienie

Dzień dobry Kobietki
Zaraz Was nadrobie wczoraj cały dzień czytałam ale nie miałam siły pisać :/
Wieczorem odezwała się moja dziura między kregami i juz byłam cała w nerwach co będzie ze mną. Ale uratował mnie wałek z ręcznika.
Asiu pogoda do de. Akurat jak byłyśmy na spacerze wyszło słońce i było 12 st a tak to pada i chmury. Może się zmieni od jutra
Uciekam czytać dzisiejsze wpisy buziaki
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:18   #2545
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ircha a zobaczysz co to będzie dopiero za kopanie... Ja czasem spać nie mogę bo np. o 5 rano w brzuchu imprezka i tańce...
Niestabilna mi się nie podobało w ogóle jak ten gościu śpiewał i jak się zachowywał potem... No tragedia... A jak wyczytałam na necie to Polska mu nawet punktów nie dała... Więc nie tylko ja mam takie zdanie. Mi się podobała para Holendrów... A to trochę wyglądało jak ustawione, że ludzie tolerancyjni...
MalaPaulina głowa do góry. Dziewczyny mają rację wywal wszystkie lustra w których widać Cię całą... A ogólnie pewnie nie jest tak źle... Ważne że dla Tż jesteś piękna... Ja mam ogromny cellulit na pośladkach i udach i Małż mnie taką pokochał i dla mnie to jest ważne i mam gdzieś. Chodzę normalnie na basen w bikini nie w jakiś krótkich spodenkach jak młodziutkie dziewczyny które się zakrywają przed światem... Niestety teraz przez chemię w jedzeniu nawet szczuplutkie dziewczyny mają... A ile jest zdjęć gwiazd bez photoshopa... Pooglądaj sobie to może Ci się lepeij zrobi...
Słońce rozumiem. Ale ja jego historię znam i znam go z różnych programów bo w De byl w paru. Ale nieważne. Mi tam sie podobało. :p

Stary 2014-05-11, 09:25   #2546
88Ekaterina88
Zakorzenienie

No pogoda do bani nawet u mnie
Miałam usc ba flomarkt, czyli pchli targ, ale zimno i mi się nie chce

A wogóle to wiecie - dziś niedziela

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:26   #2547
Latte88
Zakorzenienie

Co do ciała w ciąży : do piątku czułam się najpiękniejszą kobietą w ciąży pomimo sporej nadwagi. Jednak mój ojciec swoim niewybrednym komentarzem na temat cellulitu na moich wielkich udach i tego, że musiał dać mojemu mężowi samochód żeby się ze mną ożenił bo tak się roztylam ze na pewno by mnie zostawił podcial mi skrzydła. Nie mogę patrzeć na siebie, cały czas słyszę to w głowie i zaczęłam w siebie wątpić i w swoją miłość, czy na pewno mojemu mężowi się taka podobam? Powinnam mieć to gdzieś bo ojca nienawidzę. Ale co mam zrobić teraz? czekam aż urodze i zacznę trening.
Z jednej strony Pauline rozumiem, tym bardziej że była taka aktywna.
Stary 2014-05-11, 09:52   #2548
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Co do ciała w ciąży : do piątku czułam się najpiękniejszą kobietą w ciąży pomimo sporej nadwagi. Jednak mój ojciec swoim niewybrednym komentarzem na temat cellulitu na moich wielkich udach i tego, że musiał dać mojemu mężowi samochód żeby się ze mną ożenił bo tak się roztylam ze na pewno by mnie zostawił podcial mi skrzydła. Nie mogę patrzeć na siebie, cały czas słyszę to w głowie i zaczęłam w siebie wątpić i w swoją miłość, czy na pewno mojemu mężowi się taka podobam? Powinnam mieć to gdzieś bo ojca nienawidzę. Ale co mam zrobić teraz? czekam aż urodze i zacznę trening.
W tyłku miej te śmieci co gada Twój ojciec... Jakbyś się jemu nie podobała to dawno by szukał wrażeń na boku a co gorsza nawet by nie chciał się z Tobą pokazywać publicznie Jeżeli to Cię podniesie na duchu to serio pomyśl o treningu,może wtedy przejdą Ci takie czarne myśli

W d... z taką nocą... Spałam na lewy boku i tak mnie brzuch bolał na nim,że aż musiałam spać prosto i w każdej pozycji coś mnie bolało jak nie plecy to brzuch a dziś jestem tak obolała,że chyba padnę
Jedziemy potem domek oglądać... pfff ciekawe czy się uda... Jakoś jestem anty na wszystko.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:55   #2549
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
W tyłku miej te śmieci co gada Twój ojciec... Jakbyś się jemu nie podobała to dawno by szukał wrażeń na boku a co gorsza nawet by nie chciał się z Tobą pokazywać publicznie Jeżeli to Cię podniesie na duchu to serio pomyśl o treningu,może wtedy przejdą Ci takie czarne myśli

W d... z taką nocą... Spałam na lewy boku i tak mnie brzuch bolał na nim,że aż musiałam spać prosto i w każdej pozycji coś mnie bolało jak nie plecy to brzuch a dziś jestem tak obolała,że chyba padnę
Jedziemy potem domek oglądać... pfff ciekawe czy się uda... Jakoś jestem anty na wszystko.

Staram się nie przejmować, mąż mnie wspiera. Ale jakiego z niego zrobił materialistę? Okropny jest ten człowiek...

Trzymam kciuki, żeby domek się Wam spodobał i udało się wszystko
Stary 2014-05-11, 09:59   #2550
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Lecia twój tata na pewno żartował... Ale rozumiem, że takie gadanie może wkurzać i zepsuć humor Nie myśl o tym, bo dla męża na pewno jesteś najpiękniejsza! Mam nadzieję, że Twoje wcześniejsze nastawienie wróci i nie będzie się przejmować głupimi komentarzami Pamiętaj, że teraz wszystkie jesteśmy najpiękniejsze! I nie ważne czy ważymy 50 czy 100 kg! Mamy w sobie małego człowieczka i to wszystko dla niego! A jak się komuś nie podoba to

Wszystkie inne mamusie, które wątpią w swoje piękno: Proszę teraz nie myśleć o kilogramach, rozstępach czy cellulicie, bo to ma być dla nas cudowny okres bez zamartwiania się o wygląd! Po ciąży wszystkie weźmiemy się za siebie... Cellulit zniknie (bo to możliwe), rozstępy zrobią się bladziutkie, a kilogramy szybko zgubimy przy maluchach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości