|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
A w trakcie zakupow, jak mu sie juz znudziły zarządal położenia na brzuszku.
No wiec da sie jeździć w spacerowce na brzuszku, baaaa! da sie nawet w niej na tym brzuszku spac
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz zaczniesz się więcej ruszać i będziesz szaleć z praniem i prasowaniem. ja kolorowe pieluchy już wczoraj poprałam i poprasowałam. zostały już tylko białe i kilka białych ubranek. jak patrzę na to co się dzieje na naszym podwórku i w domu to nie wiem jak my się wyrobimy w te tygodnie co nam zostały tym bardziej, że co tydzień jakieś wesele zaraz będziemy mieli...dobrze, że choć dywany do pralni zawiozłam a nie łudziłam się, że ktoś będzie miał czas je pomyć... w czasie badania lekarz zastanawiał się co mogło być przyczyną niemiarowego bicia serca dwa tygodnie temu i spytał mnie czy miałam jakąś infekcje. powiedziałam, że nic takiego nie było. dopiero teraz sobie zdałam sprawę, że badanie robiłam tydzień po tym jak miałam tą jelitówkę. myślicie, że to mogło być infekcja o którą pytał lekarz?
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Kochana, bez zmian
tyle, że codziennie na chwilę daję jej odpocząć od tego ustrojstwa ![]() Cytat:
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu jaki kolor sobie spodenek kupiłaś? ja sobie dziś niebieskie dokupiłam i kilka czarnych t-shirtów bo z dotychczasowych zaczyna mi brzuch wyglądać
. pewnie całe wakacje w tych gaciach przechodzę bo jak patrzę na swój tyłek to żadne letnie spodenki z tamtego roku nie mają z nim szans.jak? masz foty?
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki..
Przepraszam, ze ostatnio nie pisze.. Ale kryzys mam jakis ostatnio.. Musze sie wyciszyc troche... Nadrobie po weekendzie.. Larrisa, chcialam Cie przywitac.. Szkoda, ze w takich okolicznosciach, ale tutaj na pewno bedzie Ci dobrze.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie właśnie niebieskie kupiłam
![]() A i tak najbardziej obkupilam Olka zresztą ja dla siebie nie za bardzo lubię kupować a dla Olka uwielbiam
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Larrisa Pytasz jaka była ciąża z S.. Trudna. Pełna strachu i obaw. Teraz wiem, że za bardzo panikowałam i za dużo czytałam co nakręcało mój strach. Ta ciąża od początku była ''wysokiego ryzyka''. Około połowy okazało się, że mam cukrzycę, potem miałam skróconą szyjkę. A coś koło 30 tc trafiłam do szpitala z powodu słabszych ruchów, ale szybko się okazało, że jest ok. Lekarz kazał mi się zgłosić 2 tyg przed tp do szpitala, żeby mnie monitorować i obserwować. Na drugi dzień mój gin i ordynator zdecydowali o cc. Coś się im w ktg nie podobało i miałam obciążony wywiad, po urodzeniu okazało się, że S. ma wrodzone zapalenie płuc. Był 3 dni na antybiotyku i wspomaganiu oddechu. A w tej ciąży nie mam już czasu na myślenie i zamartwianie się, bo czy mnie coś boli czy nie, nie czytam, żadnych głupot na necie.
Musisz dać sobie czas na przeżycie żałoby. Po cc musisz i tak odczekać jakiś czas ze staraniami, może lekarz zasugeruje jakieś badania? Mam nadzieję, że i Ty odważysz się podjąć walkę o Ziemskie Dziecko |
|
|
|
#4058 | |
|
Zadomowienie
|
Nie zrobiłam dzisiaj foto, bo nie miałam ani tel ani aparatu.
Zaraz wrzuce do klubu te wczorajsze z próby generalnej ![]() Cytat:
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-10 o 21:47 |
|
|
|
|
#4059 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nagraj, nagraj i nam pokaż ![]() chwali się jak najczęściej ![]() Cytat:
dlaczego oni (tj. rodzice) jej to robią... przecież to znęcanie się nad dzieckiem Cytat:
do niczego to nie prowadzi...Witam Cię i bardzo mi przykro, że Cię to spotkało ![]() cu-do-wnie!!!!!!!!!!!!!!!!:cmok : miałyśmy dziś taki sam dzień. tyle, że ja mam kompaktowe mieszkanko i musiałam sama ogarniać ![]() moto-Renia Cytat:
![]() ![]() ![]() btw - Ikea jest moim ulubionym miejscem pod-dzieciowym. Po prostu tak powinno być wszędzie. hehe, ja dziś mierzyłam trzy pary ale jednak nie dla mnie. Cytat:
![]() fotyyyyyy! hehe, jak ja choć u mnie wynika to też z tego, że we wszystkim wyglądam tragicznie, a on we wszystkim przystojnie
|
|
|
#4060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te pokoje do przewijania super. Zaskoczyło mnie, ze nawet fotel do karmienia tam jest. T jak zaczarowany leżał na przewijaku i patrzył na ptaszki na ścianie ![]() Dzisiaj w ikei było jak w żłobko-przedszkolu. Mnostwo dzieci, wózków. I kobiet w ciąży multum. W ogole nie czułam sie jak w sklepie. |
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
weekend to pewnie i kolejki do tego fotela ![]() mieszkam stosunkowo blisko I. i czasem sobie na obiad tam chodzę i dla mnie bomba, że wtedy posiłek gratis dostaje dziecko, że nie szkoda im na pieluchę dla tegoż dziecka że T. potem siedzi na działowym placu zabaw i wariuje z biedronką. Tak się wychowuje młodych klientów i wdzięczne mamuśki ![]()
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam zamiar pojechać dzisiaj do Tesco kupić śpiochy, pajace i kaftaniki. Jest tam tez c&a więc może spodnie przymierze... Ale nie wiem czy dam radę. Wyrzuty sumienia mnie męczą jak cokolwiek robie. Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4064 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mimo wszystko myślałam, że kiedyś kobieta się z tym godzi... Cytat:
Apropo nagrobka...będziemy nie długo się rozglądać za jakimś Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witaj U mnie dziś ponury, pochmurny dzień, jak zapewne w całej Polsce. Synuś od rana się bawi, głośno na całe mieszkanie- jak zawsze chwała Bogu, że mam chociaż Jego! Nie bardzo wiem co pisać, bo dopiero się wdrążam...nie chcę też Was zamęczać i cały czas się żalić, wiem, że już tu żyjecie swoim życiem.
|
|
|
#4065 |
|
Konto usunięte
|
Larrisa, forum po to jest, byś pisała, jak się czujesz, żaliła się. Sama piszesz, że dla synka nosisz uśmiech - musisz mieć miejsce na to, by dać upust emocjom...
O dziecku, o tragedii, która nas spotkała się nie zapomina. Ale po pewnym czasie jest łatwiej. Nie da się z tym pogodzić, ale trzeba z tym jakoś żyć. U nas pogoda fatalna, a szkoda, bo mamy dzisiaj odpust, chciałam iść z Małym i kupić mu balon, on uwielbia balony... Może chociaż na pół godzinki skoczymy. |
|
|
|
#4066 |
|
Konto usunięte
|
Larrisa pisz - to pomaga! I nie martw się, że nas zamęczasz... Ja też często tylko czytam, nie mam co napisać i odzywam się, a później piszę co u mnie. A często nie mam nawet czasu, żeby czytać na bieżąco... Ale to bardzd pomaga
i mi pomaga też każda wątkowa ciąża - bo Dziewczyny dają mi bardzo dużo nadziei Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4067 |
|
Zadomowienie
|
cześć kochane
witam w niedzielny poranek z Emilka w ramionach ![]() wczoraj stuknely nam juz trzy tygodnie od porodu i musze przyznac ze chyba powoli zaczynam sie odnajdywac w tym naszym zupełnie nowym zyciu przyznam sie Wam, ze miałam zarabistego baby bluesa, ale juz jest ok. Duza wina w tym problemów z kp i mojego porodu, kiedys wam go opisze, wg. lekarza był to jeden z trudniejszych porodow jakie mieli w ostatnim czasie, ale ponoć byłam bardzo dzielna - w koncu malo ktora kobieta wytrzymuje bole parte, czyli II fazę porodu przez prawie 3 godziny generalnie przezyłam porod 2w1 czyli sn+cc i nie polecam nikomu. Lekarz pytał przy wypisie czy mam traumę po porodzie - powiedziałam, że nie, ale chyba jednak mam..Mała przybiera pięknie - waży już 3700g, czyli 500g więcej niż w dniu porodu, wg. położnej kp bardzo nam służy (żeby ona wiedziała ile przeszłyśmy żeby się karmić piersią) i mamy nie przestawać. Mój mały głodomorek je w dzień jak z zegarkiem w ręku co 2 godziny, ale ssie przez 10-15 minut i koniec. W nocy podobnie. Póki co mam mamę do pomocy, w przyszłym tygodniu przyjezdza jeszcze siostra z rodzinką więc będzie tłoczno. No i za dwa tygodnie organizujemy chrzest św. naszej Emilki, więc mnóstwo spraw do ogranięcia a czasu mało. Poza tym to tęsnkie za Wami, ale niestety nie mam aktualnie możliwości być na bierzącą. przypuszczam że dop. w czerwcu się to może zmieni, gdy rodzina się rozjedzie do siebie a my zostaniemy znów sami to wtedy mam nadzieję, że złapiemy jakiś stały rytm dnia. Pozdrawiamy Was z Emilką cieplutko i idziemy robić poranną toaletę mojej panienki 'Miłej niedzieli !!!! |
|
|
|
#4068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak miałam Cytat:
ja po mało przespanej nocy, głowa pęka. dobrze, że tż w domu to mi śniadanko zrobił. Cytat:
za kp i przyrost wagi. róbcie dużo zdjęć na chrzcinach. jak sprawdza się wózek?
|
|
#4069 |
|
Konto usunięte
|
Anitko super, że sobie wszystko układacie powoli
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie....
Dziewczynki jakie biustonosze polecacie na ciąże?? muszę coś zakupić a Tż mi dziś powiedział że muszę jakiś dobry cyckonosz kupić bo później będę mieć "zwisy" No i mam problem z rozmiarem....;/ Anitka bardzo się cieszę że u Was jest OK!
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kobietki
Anitko super ze u Was juz z gorki I zycze zeby ten rytm dnia wypracowal sie duzo szybciej :-*Nie moge sie zwlec z lozka, zle spalam bo a to pecherz, a to po starego cza bylo jechac bo byl na pepkowym, a to o brata sie martwie bo jeszcze nie wrocil do domu, no I ten,maj, co mial byc moim miesiacem, rozpakowaly sie moje kolezanki majowki z reala. Ale spoko, daje rade tylko mysle troszke czesciej. Zycze spokojnego i milego dnia ! :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatka i Eddite no i przegapilam, ale trzymam kciuki mocno i sie bardzo ciesze
Larissa tule mocno Anitaxas spoznione, ale gratuluje!!! ucaluj Emilke
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#4073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marysienka uwielbia pchanie wozka z czymsw srodku, nie wane co to
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisz, pisz te wszystkie emocje dobrze z siebie wyrzucać, szczególnie jeśli nie możesz sobie na to pozwolić w domu... Pisanie tu pomaga. Cytat:
hej, hej ![]() Czekamy na Ciebie Cytat:
ja polecam zainwestować w uświadomiony biustonosz, piersi mi się bardziej zaokrągliły a moje uświadomione staniki wciąż świetnie się sprawdzają, choć pewnie za jakiś czas pomyślę o nowym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4077 |
|
Konto usunięte
|
Jojla jaki to jest ten "uświadomiony biustonosz"?
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
Anitko, pokaz nam aktualna Emilke
![]() Super, ze sie z kp udało. I fajnie Ci ze nie "wisi" na cycku. Tymon dopiero teraz te kilka, kilkanaście minut je, wczesniej trwało to dnie całe. Measiu, ale Marysia juz duża jest. Wow! Pamietam jak niedawno takiego malutkiego bobaska wklejalas. Miłej niedzieli. Ugotowałam rosół! Wow taki prawdziwy, najprawdziwszy.Czekam na mamę. Znow ma sprawy w Warszawie i przyjeżdża do nas na ten tydzien. Cieszę, sie bo Tymon po wyjeździe żądny ludzi i z nami mu sie nudzi a babcia go zawsze dodatkowa "twarz"
|
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46400481]Jojla jaki to jest ten "uświadomiony biustonosz"?
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Tu chodzi pewnie o dobrze dobrany.. Agatko Ja musiałam kupić już jakiś biustonosz i poszłam do brafitterki i tam Pani pomogła mi dobrać, kupiłam jakieś 2 ms temu i nadal jest rozmiarowo dobry. Ale mnie pewnie niewiele urośnie biust, bo i tak mam mega, więc nie wiem czy w Twoim przypadku jak biust rośnie to opłaca się kupować taki biustonosz za 150 zł Ewentualnie możesz pójść do takiego sklepu i poprosić, żeby Ci pani pomogła wybrać, a jak będziesz znała model i rozmiar to kupić taniej onlineAle uważaj jeżeli raz spróbujesz to uwierz, że tylko takie biustonosze będziesz kupować, to uzależnia. |
|
|
|
#4080 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na poprzednim nie jeździłam a teraz kupiliśmy drugi kask i się odważyłam ja nie mam prawka (i nie zamierzam robić) na motocykl - tż ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hehe uśmiałam się ![]() Cytat:
cudownie
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

zaraz zaczniesz się więcej ruszać i będziesz szaleć z praniem i prasowaniem.
tym bardziej, że co tydzień jakieś wesele zaraz będziemy mieli...
tyle, że codziennie na chwilę daję jej odpocząć od tego ustrojstwa
4o min siedzieliśmy w samochodzie czekając az sie obudzi. 

do niczego to nie prowadzi...
chwała Bogu, że mam chociaż Jego!