Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-10, 08:05   #2851
konsternacja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Sand jak po nocy? Podałaś PEdicetamol? Za pierwszym razem było tak samo czy lepiej?
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 08:58   #2852
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Jak tam? Zyjecie?
Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Sand jak po nocy? Podałaś PEdicetamol? Za pierwszym razem było tak samo czy lepiej?

po 3 zasnął a o 5.30 już się obudził, na szczęście w dobrym humorze sprzątnęłam kupala i po dużej butli już nie było więcej spania. Na szczęście mąż wziął go do drugiego pokoju a ja mogłam pospać do 8. Teraz jeszcze trochę marudzi i męczą go bąki, to chyba po rota.. w nocy podałam pedicetamol i pomogło, bo potem zasnął ale teraz już raczej nie będzie potrzebny, oby
za pierwszym razem mały przespał prawie całe dwa dni, budził się tylko na mleko, tym razem jest gorzej ale dzielnie walczy
sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:21   #2853
celin10
Rozeznanie

Cytat:
No bylo ciezko, szczegolnie ze to druga sesja, a po poprzedniej na mojej trudnej skórze nie wszystko zdążyło się dobrze zagoic. W sumie targal mnie 8h...
Caillouu podziwiam ja bym nie dała rady,wiałabym gdzie pieprz rośnie
noc z moim zębem dość przespana ale rano miałam niespodziankę-wypadła mi trutka i na 11 znów jadę do dentysty

wczoraj byłam z małym na usg bioderek (chyba jako ostatni na wątku) oczywiście wszystko ok i za 2 m-ce na kontrolę.Wpadłam jeszcze z nim do Rossmana na chwilę(na zakupach był ze mną pierwszy raz) a kopara mi opadła jak zobaczyłam panienkę z noworodkiem 2-3 tyg....
a na usg była kobietka z trojaczkami
Stary 2014-05-10, 10:10   #2854
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
o 19tej byłam u dentysty,znieczulenie przestaje działać i mnie cała szczena napitala

Oj współczuję!

Cytat:
Napisane przez sand Pokaż wiadomość

Tymon ma ciezka noc :-( caly czas jest w takim lekkim śnie, stęka i jęczy przez sen ale temperatura ponizej 38. Podalam mu jednak pedicetamol i wypil wlasnie troche wody i porcje mleka. Mam nadzieję, ze zasnie głębiej to i ja zlapie troche snu.

Biedulek, no i ty z nim razem
Stary 2014-05-10, 15:19   #2855
Caillouu
Raczkowanie

Zajęcia na basenie były super. Kaja popluskala się z Tatą, posmiala sie, wymeczyla i padla. Wsunela cala butle i spi od dwoch godzin. Nie zanosi sie, zeby szybko się obudziła.
Takze polecam ;-)

Mąż tez padl i spi ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 15:53   #2856
ejani
Zadomowienie

Siemka, właśnie Was nadrobiłam- co prawda post piszę od wczoraj, ale zaczynam się przyzwyczajać. za mną koszmarny początek miesiąca i zdziwię się, jeśli na dniach nie dostanę okresu, bo już i fizycznie i psychicznie wszystko na to wskazuje (już nie mam siły narzekać nawet) a jeśli nie, to nie jest dobrze.

Mały jest coraz fajniejszy-ma coraz dłuższe i przytomniejsze fazy czuwania (i taki uśmiech, że jestem zakochana po uszy) ale i daje się odkładać na drzemki, więc wreszcie coś mogę porobić. No a jak coś robię, to nie mam czasu nawet na telefon, co dopiero komputer...

A dziś najgorsza noc od urodzenia -trochę na moją prośbę, bo jak zaczął w nocy gadać, to go wzięłam do nas do salonu, a potem mieliśmy półtorej godziny płaczów i krzyków bardziej to wyglądało na krzyki złości i/lub zmęczenia niż bólu i głodu i zastanawiam się, czy znów nie mam zapalenia piersi bo ostatnie takie sceny przy jedzeniu były właśnie przy nim

W sumie to tyle u mnie, postaram się być już na bieżąco

-----
Maruda- bardzo mi przykro- trzymam kciuki i modlę się, żeby Krzyś z tego wyszedł jak najszybciej i o siły dla Was, żeby ich nie zabrakło!

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Z krzysiem zle,przewezli nas karetka do szpitala zakaznego bo potwierdzilo sie ze to zapalenie opon mozgowych. Jestesmy na intensywnej terapii, niestety polaczenie zapalenia pluc i opon mozgowych wywolalo napady i ataki na tle nerwowym. Modle sie by synek przezyl,przespal spokojnie noc juz bez atakow.

Czekam na dobre wieści (jak pewnie każdy na tym forum i poza nim!)

Gratuluję udanych wizyt, szczepień (my też mieliśmy przedwczoraj) i nowych umiejętności i trzymam kciuki za wszystkie potrzeby
Stary 2014-05-10, 15:55   #2857
kulla
Raczkowanie

Caillouu, gdzie jeździcie na basen? Macie wodę chlorowaną czy ozonowaną?

My byliśmy na ogrodzie z moją siostrą, jej chłopakami i mężem. Wymieniliśmy się dziećmi Emil pooglądał świat, a my bawiliśmy się w gonitwy taczek, noszenie na barana i rugby. Uwielbiam takie zabawy

Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 10:03   #2858
Caillouu
Raczkowanie

Kulla - do Chorzowa Starego. Woda chlorowana ale tego chloru w ogole nie było czuc. Ani na skórze, ani na ubraniach. Reakcji alergicznej żadnej nie stwierdziłam, nawet oczu nie miała podraznionych.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Od kiedy ma sens przyuczac niemowle picia z kubka niekapka?

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-05-11, 10:16   #2859
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Milena uczyła się pić z niekapka jak miała 5 mies. miała taki kubeczek http://www.philips.pl/c/avent-baby-t...scf625_01/prd/
byłam z niego mega zadowolona
Stary 2014-05-11, 10:59   #2860
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Zajęcia na basenie były super. Kaja popluskala się z Tatą, posmiala sie, wymeczyla i padla. Wsunela cala butle i spi od dwoch godzin. Nie zanosi sie, zeby szybko się obudziła.
Takze polecam ;-)

Mąż tez padl i spi ;-)
Moi chłopcy też wybierają się kiedyś na basen, a Wasza wyprawa będzie im zachętą

Dzień dobry Moje dziecko przespało bez karmienia od 21:30 do 4:30- to jego rekord a ja od razu miałam wizję rychłego końca laktacji jeśli tak to ma wyglądać- bo przecież nie chce mi się w nocy wstawać i odciągać...
Stary 2014-05-11, 11:25   #2861
sand
Zakorzenienie

Witajcie, dziś u nas zdecydowanie lepszy dzień Tymuś spał wczoraj od ok. 20.30 do 5 rano, po kwękaniu i marudzeniu nie ma śladu, apetyt też lepszy - wypił 170ml i jeszcze trzeba było szykować szybko małą dolewkę teraz smacznie śpi.

Dobrej niedzieli!

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Caillouu podziwiam ja bym nie dała rady,wiałabym gdzie pieprz rośnie
noc z moim zębem dość przespana ale rano miałam niespodziankę-wypadła mi trutka i na 11 znów jadę do dentysty

wczoraj byłam z małym na usg bioderek (chyba jako ostatni na wątku) oczywiście wszystko ok i za 2 m-ce na kontrolę.Wpadłam jeszcze z nim do Rossmana na chwilę(na zakupach był ze mną pierwszy raz) a kopara mi opadła jak zobaczyłam panienkę z noworodkiem 2-3 tyg....
o rany trzymam kciuki, żeby z zębem było juz lepiej po tej wizycie..
my bierzemy Tymka na zakupy do marketów, bo nie zawsze mamy z kim go zostawić. Z tym, że teraz na zakupy robię listę i staram się szybko zapełniać koszyk, nie ma stania przed półkami i zastanawiania się, który ogórek jest ładniejszy ale przyznam, że wolę zostawić młodego u rodziców i robić zakupy tylko z mężem lub sama.

a co fajnego kupiłaś w Rossmanie?

Cytat:
Takze polecam ;-)

Mąż tez padl i spi ;-)
dla następczyni Otylii

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Siemka, właśnie Was nadrobiłam- co prawda post piszę od wczoraj, ale zaczynam się przyzwyczajać. za mną koszmarny początek miesiąca i zdziwię się, jeśli na dniach nie dostanę okresu, bo już i fizycznie i psychicznie wszystko na to wskazuje (już nie mam siły narzekać nawet) a jeśli nie, to nie jest dobrze.

Mały jest coraz fajniejszy-ma coraz dłuższe i przytomniejsze fazy czuwania (i taki uśmiech, że jestem zakochana po uszy) ale i daje się odkładać na drzemki, więc wreszcie coś mogę porobić. No a jak coś robię, to nie mam czasu nawet na telefon, co dopiero komputer...

A dziś najgorsza noc od urodzenia -trochę na moją prośbę, bo jak zaczął w nocy gadać, to go wzięłam do nas do salonu, a potem mieliśmy półtorej godziny płaczów i krzyków bardziej to wyglądało na krzyki złości i/lub zmęczenia niż bólu i głodu i zastanawiam się, czy znów nie mam zapalenia piersi bo ostatnie takie sceny przy jedzeniu były właśnie przy nim

W sumie to tyle u mnie, postaram się być już na bieżąco

-----
Maruda- bardzo mi przykro- trzymam kciuki i modlę się, żeby Krzyś z tego wyszedł jak najszybciej i o siły dla Was, żeby ich nie zabrakło!

Czekam na dobre wieści (jak pewnie każdy na tym forum i poza nim!)

Gratuluję udanych wizyt, szczepień (my też mieliśmy przedwczoraj) i nowych umiejętności i trzymam kciuki za wszystkie potrzeby
współczuję ciężkiej nocy, sama ostatnio taką miałam

Cytat:
Moi chłopcy też wybierają się kiedyś na basen, a Wasza wyprawa będzie im zachętą

Dzień dobry Moje dziecko przespało bez karmienia od 21:30 do 4:30- to jego rekord a ja od razu miałam wizję rychłego końca laktacji jeśli tak to ma wyglądać- bo przecież nie chce mi się w nocy wstawać i odciągać...
super, że takie długie spanie było moja przygoda z kp była krótka i nie mówię z własnego doświadczenia ale z tego co czytałam, laktacja się dopasowuje do zapotrzebowania dziecka, więc nie martw się, bo stresik może bardziej zaszkodzić.
Stary 2014-05-11, 13:30   #2862
iintell
Przyczajenie

czeeeeeeść witam się po długiej nieobecności

długo się zbierałam, żeby w końcu coś napisać i jak się w końcu zebrałam to przeczytałam posta Marudy i uznałam, że to nie najlepszy pomysł bo czym są moje problemy i radości przy ich cierpieniu ...

W skrócie co u nas:
- marudziłam Wam, że dziecko me nie podnosi głowy, udałam się z nim do lekarza. Pani doktor stwierdziła, że jest opóźniony fizycznie i trzeba go rehabilitować - dała skierowanie do specjalisty, po czym dzieć postanowił zakpić i z matki i pani doktor dnia następnego podnosząc pięknie główkę- od razu z grubej rury przez kilka minut.

- też chodzimy na basen, dziś byliśmy drugi raz . Mój mały maruda podobnie jak pozostałe dzieciaczki w grupie jest zachwycony. Polecam zatem każdemu ten sport. (podczytywałam Was i wspominałyście, że jak dziecko nie trzyma stabilnie główki to basen odpada- mój mały nie trzyma jeszcze idealnie stabilnie ale w niczym mu to na basenie nie przeszkadza, zajęcia i ćwiczenia odbywają się w taki sposób, że nic nie ma prawa się stać, zresztą jak na codzień trochę ta głowa jeszcze mu sie chwieje tak na basenie wychodzi mu to o wiele lepiej).

-popsuło nam się dziecko ze spaniem, już nas przyzwyczaił do pięknych nocek (spał już do 5-7 , jadł i drzemał jeszcze ze mną w łóżku do po 8), a tu od kilku(nastu) dni znowu pojawiają pobudki na jedzenie między 2 a 4, potem kolejna koło 7 no i dalej to już razem dosypiamy . W dzień też nie śpi już tak pięknie, jeszcze do niedawna miał ze 3-4 drzemki po 1-2 godz i odłożony zasypiał sam a teraz nie dość, że ma problemy z zaśnięciem to śpi po max godzinie, choć najczęściej pół ;/. No ale mam nadzieję, że to tylko przejściowe.

-jak był marudny tak jest nadal , choć wczoraj miał pierwszy dobry dzień od już nawet nie pamiętam kiedy i obsypał mnie tyloma uśmiechami co przez całe swe dotychczasowe życie

no i to by było chyba na tyle

Edytowane przez iintell
Czas edycji: 2014-05-11 o 13:31
iintell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 13:47   #2863
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Ja najpierw uczyłam picia z kubeczka treningowego i z doidy cup, ale moje dzieciaki miały rozszerzaną dietę dopiero jak skończyły pół roku, więc i picie także dopiero wtedy. A od 7 miesiąca gdzieś poszedł w ruch kubek niekapek i w sumie od początku załapały jak się z takiego kubeczka pije.
Stary 2014-05-11, 14:10   #2864
celin10
Rozeznanie

Cytat:

a po co masz odciągać?nie bój żaby,laktacja ci nie padnie Artur od miesiąca ma przerwę w nocy ok 6-7 godz. ostatnio najadł sie o 20.30 i budziłam go do karmienia o 4 bo mnie ból cyców obudził a tej nocy było na odwrót,jadł co 3 godz. i ja jakaś niewyspana jestem

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

sand co kupowałam w rossmanie? hmm same niezbędniki typu pieluchy i chusteczki a z tego wszystkiego(jeździłam od rana po poradniach) zapomniałam że miała być jakaś promocja na lakiery do paznokci chyba ogólnie to miałam ambitne plany połazić po sklepach w Marino ale stwierdziłam że jadę do domu
Stary 2014-05-11, 14:19   #2865
iintell
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość

My dziś byliśmy na drugim szczepieniu. Też mamy problem z główką, o ile z pozycji na brzuchu ją ładnie dźwiga, to leżąc na pleckach ciągnięta za rączki ma kłopot z jej podniesieniem. Ponoć to przez nieumiejętne moje noszenie i podnoszenie. Teraz mamy ją podnosić pod paszki i nosić w pozycji do świata.
byliśmy z małym u neurologa jak miał 3 msc i tez jeszcze nie dźwigał w tej pozycji głowy i owa Pani doktor powiedziała nam, że jest to jak najbardziej normalne. Przychodzą do niej co rusz rodzice z takimi maluchami nastraszeni przez pediatrów,a umiejętność ta (o ile nie pojawiła się wcześniej ) powinna pojawić się po 4 msc i jeśli wtedy dziecko nadal nie dźwiga główki to dopiero można zacząć się martwić.

Cytat:

my też chodzimy z małym na zakupy co prawda pierwszy raz poszliśmy jak miał jakieś 6 tyg, ale teraz to ma już 'zwiedzone' prawie wszystkie CH w mieście, nie zawsze mamy go z kim zostawić, a że on bardzo lubi zakupy tj najczęściej kima lub się rozgląda to wybieramy się z nim.
Cytat:
Takze polecam ;-)
nasz też po krótkiej walce skapitulował i poszedł spać razem z tatą, co prawda na tak długa drzemkę nie liczę (tj nawet nie śmiem marzyć) , ale już ok godzinki śpi
Cytat:
Witajcie, dziś u nas zdecydowanie lepszy dzień Tymuś spał wczoraj od ok. 20.30 do 5 rano, po kwękaniu i marudzeniu nie ma śladu, apetyt też lepszy - wypił 170ml i jeszcze trzeba było szykować szybko małą dolewkę teraz smacznie śpi.

zazdraszcz am pieknej nocki (choć i nasza nie była najgorsza, a gdyby nie moja głupota, która pominę mogłaby być jeszcze lepsza) i dostrzegam tu rywala dla mojego skrzata w glodmorstwie
iintell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 14:40   #2866
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
a po co masz odciągać?nie bój żaby,laktacja ci nie padnie

Dokładnie. Kacper przesypia w nocy po 9-10 godz i moja laktacja ma się dobrze
Stary 2014-05-11, 16:32   #2867
konsternacja
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie
Stary 2014-05-11, 18:29   #2868
punamama
Rozeznanie

Współczuję ciężkich nocy dziewczyny...
No i dla tych które się wysypiają

Kamila za basen, ja się może wybiorę w wakacje bo właśnie boję się go wkładać do tej chlorowanej wody i tak już ma codziennie dawkę krakowskiej chlorowanej w wiaderku...

Tak w ogóle to ostatnio moja kuzynka zauważyła że Karol ma bardzo płaską główkę, myślałam że ma normalną ale jak porównałam z jej dzieckiem (2 mies młodszy) to faktycznie ma płaską jak ściana. Próbuję go teraz kłaść na boki ale jest mocno przyzwyczajony to leżenia prosto i się strasznie denerwuje przy tym. Trudno, będę go zachęcać i zapytam pediatre przy następnej wizycie czy to może to nie wina tego że coś go tam boli przy przekręcaniu na boki 'albo coś'

PS. Macie na oku już jakieś spacerówki (parasolki)? Ja się mocno przyglądam tym z firmy HAUCK.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Film z kapieli Karolcia w klubie ale niewiele na nim widać z gory przepraszam :P

Edytowane przez punamama
Czas edycji: 2014-05-11 o 17:33
punamama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 19:22   #2869
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iintell Pokaż wiadomość

długo się zbierałam, żeby w końcu coś napisać i jak się w końcu zebrałam to przeczytałam posta Marudy i uznałam, że to nie najlepszy pomysł bo czym są moje problemy i radości przy ich cierpieniu ...

W skrócie co u nas:
- marudziłam Wam, że dziecko me nie podnosi głowy, udałam się z nim do lekarza. Pani doktor stwierdziła, że jest opóźniony fizycznie i trzeba go rehabilitować - dała skierowanie do specjalisty, po czym dzieć postanowił zakpić i z matki i pani doktor dnia następnego podnosząc pięknie główkę- od razu z grubej rury przez kilka minut.

- też chodzimy na basen, dziś byliśmy drugi raz . Mój mały maruda podobnie jak pozostałe dzieciaczki w grupie jest zachwycony. Polecam zatem każdemu ten sport. (podczytywałam Was i wspominałyście, że jak dziecko nie trzyma stabilnie główki to basen odpada- mój mały nie trzyma jeszcze idealnie stabilnie ale w niczym mu to na basenie nie przeszkadza, zajęcia i ćwiczenia odbywają się w taki sposób, że nic nie ma prawa się stać, zresztą jak na codzień trochę ta głowa jeszcze mu sie chwieje tak na basenie wychodzi mu to o wiele lepiej).

-popsuło nam się dziecko ze spaniem, już nas przyzwyczaił do pięknych nocek (spał już do 5-7 , jadł i drzemał jeszcze ze mną w łóżku do po 8), a tu od kilku(nastu) dni znowu pojawiają pobudki na jedzenie między 2 a 4, potem kolejna koło 7 no i dalej to już razem dosypiamy . W dzień też nie śpi już tak pięknie, jeszcze do niedawna miał ze 3-4 drzemki po 1-2 godz i odłożony zasypiał sam a teraz nie dość, że ma problemy z zaśnięciem to śpi po max godzinie, choć najczęściej pół ;/. No ale mam nadzieję, że to tylko przejściowe.

-jak był marudny tak jest nadal , choć wczoraj miał pierwszy dobry dzień od już nawet nie pamiętam kiedy i obsypał mnie tyloma uśmiechami co przez całe swe dotychczasowe życie

za osiągnięcia. A takie uśmiechy wynagradzają wszystko

Cytat:
a po co masz odciągać?nie bój żaby,laktacja ci nie padnie Artur od miesiąca ma przerwę w nocy ok 6-7 godz. ostatnio najadł sie o 20.30 i budziłam go do karmienia o 4 bo mnie ból cyców obudził a tej nocy było na odwrót,jadł co 3 godz. i ja jakaś niewyspana jestem

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

sand co kupowałam w rossmanie? hmm same niezbędniki typu pieluchy i chusteczki a z tego wszystkiego(jeździłam od rana po poradniach) zapomniałam że miała być jakaś promocja na lakiery do paznokci chyba ogólnie to miałam ambitne plany połazić po sklepach w Marino ale stwierdziłam że jadę do domu
aa no widzisz, myślałam, że właśnie z tych promocji korzystałaś

Cytat:
byliśmy z małym u neurologa jak miał 3 msc i tez jeszcze nie dźwigał w tej pozycji głowy i owa Pani doktor powiedziała nam, że jest to jak najbardziej normalne. Przychodzą do niej co rusz rodzice z takimi maluchami nastraszeni przez pediatrów,a umiejętność ta (o ile nie pojawiła się wcześniej ) powinna pojawić się po 4 msc i jeśli wtedy dziecko nadal nie dźwiga główki to dopiero można zacząć się martwić.

my też chodzimy z małym na zakupy co prawda pierwszy raz poszliśmy jak miał jakieś 6 tyg, ale teraz to ma już 'zwiedzone' prawie wszystkie CH w mieście, nie zawsze mamy go z kim zostawić, a że on bardzo lubi zakupy tj najczęściej kima lub się rozgląda to wybieramy się z nim.

nasz też po krótkiej walce skapitulował i poszedł spać razem z tatą, co prawda na tak długa drzemkę nie liczę (tj nawet nie śmiem marzyć) , ale już ok godzinki śpi

zazdraszcz am pieknej nocki (choć i nasza nie była najgorsza, a gdyby nie moja głupota, która pominę mogłaby być jeszcze lepsza) i dostrzegam tu rywala dla mojego skrzata w glodmorstwie
no właśnie to był chyba jednorazowy akt łakomstwa bo później wypijał już mniejsze porcje

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Współczuję ciężkich nocy dziewczyny...
No i dla tych które się wysypiają

Kamila za basen, ja się może wybiorę w wakacje bo właśnie boję się go wkładać do tej chlorowanej wody i tak już ma codziennie dawkę krakowskiej chlorowanej w wiaderku...

Tak w ogóle to ostatnio moja kuzynka zauważyła że Karol ma bardzo płaską główkę, myślałam że ma normalną ale jak porównałam z jej dzieckiem (2 mies młodszy) to faktycznie ma płaską jak ściana. Próbuję go teraz kłaść na boki ale jest mocno przyzwyczajony to leżenia prosto i się strasznie denerwuje przy tym. Trudno, będę go zachęcać i zapytam pediatre przy następnej wizycie czy to może to nie wina tego że coś go tam boli przy przekręcaniu na boki 'albo coś'

PS. Macie na oku już jakieś spacerówki (parasolki)? Ja się mocno przyglądam tym z firmy HAUCK.
co do główki - Tymek ma też lekko spłaszczoną z lewej strony. Niestety wynika to z tego, że w czasie snu tak najczęściej układa głowę Pediatra mówiła nam, że kości są jeszcze miękkie i tragedii nie ma ale musimy pilnować tego jak układa się podczas snu. Łatwo powiedzieć - w ciagu dnia i wieczorem przekręcamy mu delikatnie w drugą stronę, podkładamy zwinięte pieluszki itd ale w nocy i tak się poprzekręca i znajdę go obróconego o 180 stopni z tą pieluszką w nogach no ale staramy się, mój mąż ma już lekką obsesję na tym punkcie ..

edit: aha, i w ciagu dnia jak najwięcej leżenia na brzuchu, czego moje dziecię nie lubi i jest

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

wylicytowaliśmy na all używane łóżeczko turystyczne Hauck!! Tridentina, polecałaś i mi się spodobało. Kolor co prawda dziewczyński ale chyba Tymka tym nie skrzywdzę
http://img03.allegroimg.pl/photos/or.../11/4202111138

Edytowane przez sand
Czas edycji: 2014-05-11 o 18:57
Stary 2014-05-11, 20:19   #2870
Caillouu
Raczkowanie

Dzięki za rady odnośnie kubeczka. Ja zakupiłam i niebawem będziemy próbować, choć wiem, że narazie będzie to zabawa kubkiem, a nie picie

Cytat:

Widzę, że koleżanki Cię uspokoiły, a jako baaardzo teoretyczny spec od laktacji potwierdzę ich słowa.
Poza tym mam koleżankę, która ma syna w wieku Twojego i ich nocna przerwa wynosi nawet do 10 godzin, a pokarmu ma aż nadto.

Cytat:
Brawa dla Tymka, dobrze, że się chłop unormował. A apetyt ma cudny

Cytat:

W skrócie co u nas:

Mogę Cię tylko pocieszyć, że tych chwil marudzenia będzie coraz mniej a uśmiechów coraz więcej. Moja córa, poza wyjątkami, nie płacze prawie w ogóle, a beksą była przeogromną na początku. Owszem, marudzi, ale nie jest to regularny płacz. A i uśmiecha się non stop

Cytat:

wylicytowaliśmy na all używane łóżeczko turystyczne Hauck!! Tridentina, polecałaś i mi się spodobało. Kolor co prawda dziewczyński ale chyba Tymka tym nie skrzywdzę
Jezu, do takiego łóżeczka musiałabym dokupić przyczepkę do mojego mikrusa Co do koloru, to wiesz, w czasach wszechpanującego dżender...

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-05-11, 20:29   #2871
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za rady odnośnie kubeczka. Ja zakupiłam i niebawem będziemy próbować, choć wiem, że narazie będzie to zabawa kubkiem, a nie picie

Widzę, że koleżanki Cię uspokoiły, a jako baaardzo teoretyczny spec od laktacji potwierdzę ich słowa.
Poza tym mam koleżankę, która ma syna w wieku Twojego i ich nocna przerwa wynosi nawet do 10 godzin, a pokarmu ma aż nadto.

Brawa dla Tymka, dobrze, że się chłop unormował. A apetyt ma cudny

Mogę Cię tylko pocieszyć, że tych chwil marudzenia będzie coraz mniej a uśmiechów coraz więcej. Moja córa, poza wyjątkami, nie płacze prawie w ogóle, a beksą była przeogromną na początku. Owszem, marudzi, ale nie jest to regularny płacz. A i uśmiecha się non stop

Jezu, do takiego łóżeczka musiałabym dokupić przyczepkę do mojego mikrusa Co do koloru, to wiesz, w czasach wszechpanującego dżender...
Tymon też głównie marudzi i się uśmiecha, a w ryk wpada jak butla się spóźnia albo jest zmęczony i chciałby spać a się nie da i jeszcze jak czasem ciężko bąki idą. Przy marudzeniu robi minę w podkówkę i wydaje dźwięki brzmiące jak "ejo, ejo, ejo". Zabawnie to wygląda i brzmi hehe chociaż dziecku nie jest wtedy do śmiechu
Stary 2014-05-11, 20:42   #2872
punamama
Rozeznanie

Cytat:
Tymon też głównie marudzi i się uśmiecha, a w ryk wpada jak butla się spóźnia albo jest zmęczony i chciałby spać a się nie da i jeszcze jak czasem ciężko bąki idą. Przy marudzeniu robi minę w podkówkę i wydaje dźwięki brzmiące jak "ejo, ejo, ejo". Zabawnie to wygląda i brzmi hehe chociaż dziecku nie jest wtedy do śmiechu

U nas w tych samych momentach placze, w ogole mam wrazenie jakbys pisala o Karolu tylko ze ja mam wrazenie jakby to trwalo pol dnia to jego marudzenie
Stary 2014-05-11, 21:27   #2873
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
za osiągnięcia. A takie uśmiechy wynagradzają wszystko

no właśnie to był chyba jednorazowy akt łakomstwa bo później wypijał już mniejsze porcje

co do główki - Tymek ma też lekko spłaszczoną z lewej strony. Niestety wynika to z tego, że w czasie snu tak najczęściej układa głowę Pediatra mówiła nam, że kości są jeszcze miękkie i tragedii nie ma ale musimy pilnować tego jak układa się podczas snu. Łatwo powiedzieć - w ciagu dnia i wieczorem przekręcamy mu delikatnie w drugą stronę, podkładamy zwinięte pieluszki itd ale w nocy i tak się poprzekręca i znajdę go obróconego o 180 stopni z tą pieluszką w nogach no ale staramy się, mój mąż ma już lekką obsesję na tym punkcie ..

edit: aha, i w ciagu dnia jak najwięcej leżenia na brzuchu, czego moje dziecię nie lubi i jest

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Super to łóżeczko, też mi się podobało jak Tridentina je polecała i chciałam kupić ale okazało się, że jak gdzieś wyjeżdżamy to mały najchętniej śpi z nami.

Caillouu przewrwa nocna 10 h !!Z unormowaną laktacją!! WOW zazdroszczę i mam na nią nadzieję
Stary 2014-05-11, 22:04   #2874
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Super to łóżeczko, też mi się podobało jak Tridentina je polecała i chciałam kupić ale okazało się, że jak gdzieś wyjeżdżamy to mały najchętniej śpi z nami.

Caillouu przewrwa nocna 10 h !!Z unormowaną laktacją!! WOW zazdroszczę i mam na nią nadzieję
My na wyjazdy (głównie do rodzinki na wies) zabieramy nadmuchiwany materac dla nas więc dla Tymka musi byc osobne łóżeczko z prostym podłożem. Na razie spal w wozku ale przy jego nocnych wędrówkach po lozeczku na dłuższą mete wózek wkurzałby go.

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka

Stary 2014-05-11, 22:59   #2875
gosia261282
Gang Iren

Co do spłaszczonej główki to Eryk miał dosć mocno, bo też bardzo długo uparcie układał na jedną stronę, ale bardzo się starałam, zachęcałam go, żeby zmieniał pozycje główki. I w końcu się wyrównało, nie ma teraz śladu
Stary 2014-05-12, 07:22   #2876
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Co do spłaszczonej główki to Eryk miał dosć mocno, bo też bardzo długo uparcie układał na jedną stronę, ale bardzo się starałam, zachęcałam go, żeby zmieniał pozycje główki. I w końcu się wyrównało, nie ma teraz śladu
mam nadzieję, że u Tymka też sie wyrówna

dzień dobry śpiochy u mnie początek dnia o 4.30, dopiero teraz Tymek się zdrzemnął a mi się odechciało spać. Pewnie przez to padnę na nos ok. południa ale póki co
Stary 2014-05-12, 08:28   #2877
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że u Tymka też sie wyrówna

dzień dobry śpiochy u mnie początek dnia o 4.30, dopiero teraz Tymek się zdrzemnął a mi się odechciało spać. Pewnie przez to padnę na nos ok. południa ale póki co
Oj Bidulko to współczuję bo u nas noc super. Za to wczoraj też zaczęliśmy dzień o 4:30 i mały później spał z 6 godzin w czasie dnia co jak na niego jest ogromnym wyczynem bo przeważnie za dużo nie śpi w dzień.
Stary 2014-05-12, 09:24   #2878
celin10
Rozeznanie

Cytat:

ad.1 właśnie że nie skorzystałam do dziś nie mogę sobie tego wybaczyć

ad.2 gratuluje aukcji a o kolorze synciu zapomni no chyba że uwiecznisz na foto
Stary 2014-05-12, 09:54   #2879
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Kacper przesypia w nocy po 9-10 godz i moja laktacja ma się dobrze
moje dziecię w ciągu doby tyle śpi ...

Cytat:
Spacerówki jeszcze nie testowałam ale mam wózek 3w1 Hauck Malibu all in 1 O takie dokładnie
i póki co jestem bardzo zadowolona. jest lekki ,poręczny, fajnie się składa
Stary 2014-05-12, 10:12   #2880
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Kacper jezdzi w gondoli/foteliku, potem bedziemy używać spacerówki z zestawu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości