|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Sand jak po nocy? Podałaś PEdicetamol? Za pierwszym razem było tak samo czy lepiej?
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 3 zasnął a o 5.30 już się obudził, na szczęście w dobrym humorze sprzątnęłam kupala i po dużej butli już nie było więcej spania. Na szczęście mąż wziął go do drugiego pokoju a ja mogłam pospać do 8. Teraz jeszcze trochę marudzi i męczą go bąki, to chyba po rota.. w nocy podałam pedicetamol i pomogło, bo potem zasnął ale teraz już raczej nie będzie potrzebny, oby ![]() za pierwszym razem mały przespał prawie całe dwa dni, budził się tylko na mleko, tym razem jest gorzej ale dzielnie walczy
|
|
|
|
|
#2853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() noc z moim zębem dość przespana ale rano miałam niespodziankę-wypadła mi trutka i na 11 znów jadę do dentysty wczoraj byłam z małym na usg bioderek (chyba jako ostatni na wątku ) oczywiście wszystko ok i za 2 m-ce na kontrolę.Wpadłam jeszcze z nim do Rossmana na chwilę(na zakupach był ze mną pierwszy raz) a kopara mi opadła jak zobaczyłam panienkę z noworodkiem 2-3 tyg....a na usg była kobietka z trojaczkami
|
|
#2854 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Oj współczuję! Cytat:
Biedulek, no i ty z nim razem
|
|
#2855 |
|
Raczkowanie
|
Zajęcia na basenie były super. Kaja popluskala się z Tatą, posmiala sie, wymeczyla i padla. Wsunela cala butle i spi od dwoch godzin. Nie zanosi sie, zeby szybko się obudziła.
Takze polecam ;-) Mąż tez padl i spi ;-)
|
|
#2856 | |
|
Zadomowienie
|
Siemka, właśnie Was nadrobiłam- co prawda post piszę od wczoraj, ale zaczynam się przyzwyczajać. za mną koszmarny początek miesiąca i zdziwię się, jeśli na dniach nie dostanę okresu, bo już i fizycznie i psychicznie wszystko na to wskazuje (już nie mam siły narzekać nawet) a jeśli nie, to nie jest dobrze.
Mały jest coraz fajniejszy-ma coraz dłuższe i przytomniejsze fazy czuwania (i taki uśmiech, że jestem zakochana po uszy) ale i daje się odkładać na drzemki, więc wreszcie coś mogę porobić. No a jak coś robię, to nie mam czasu nawet na telefon, co dopiero komputer... A dziś najgorsza noc od urodzenia -trochę na moją prośbę, bo jak zaczął w nocy gadać, to go wzięłam do nas do salonu, a potem mieliśmy półtorej godziny płaczów i krzyków bardziej to wyglądało na krzyki złości i/lub zmęczenia niż bólu i głodu i zastanawiam się, czy znów nie mam zapalenia piersi bo ostatnie takie sceny przy jedzeniu były właśnie przy nimW sumie to tyle u mnie, postaram się być już na bieżąco ----- Maruda- bardzo mi przykro- trzymam kciuki i modlę się, żeby Krzyś z tego wyszedł jak najszybciej i o siły dla Was, żeby ich nie zabrakło! Cytat:
Czekam na dobre wieści (jak pewnie każdy na tym forum i poza nim!) Gratuluję udanych wizyt, szczepień (my też mieliśmy przedwczoraj) i nowych umiejętności i trzymam kciuki za wszystkie potrzeby
|
|
#2857 |
|
Raczkowanie
|
Caillouu, gdzie jeździcie na basen? Macie wodę chlorowaną czy ozonowaną?
My byliśmy na ogrodzie z moją siostrą, jej chłopakami i mężem. Wymieniliśmy się dziećmi Emil pooglądał świat, a my bawiliśmy się w gonitwy taczek, noszenie na barana i rugby. Uwielbiam takie zabawy ![]() Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#2858 |
|
Raczkowanie
|
Kulla - do Chorzowa Starego. Woda chlorowana ale tego chloru w ogole nie było czuc. Ani na skórze, ani na ubraniach. Reakcji alergicznej żadnej nie stwierdziłam, nawet oczu nie miała podraznionych.
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Od kiedy ma sens przyuczac niemowle picia z kubka niekapka?
|
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
Milena uczyła się pić z niekapka jak miała 5 mies. miała taki kubeczek http://www.philips.pl/c/avent-baby-t...scf625_01/prd/
byłam z niego mega zadowolona
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry Moje dziecko przespało bez karmienia od 21:30 do 4:30- to jego rekord a ja od razu miałam wizję rychłego końca laktacji jeśli tak to ma wyglądać- bo przecież nie chce mi się w nocy wstawać i odciągać...
|
|
|
|
|
#2861 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, dziś u nas zdecydowanie lepszy dzień
Tymuś spał wczoraj od ok. 20.30 do 5 rano, po kwękaniu i marudzeniu nie ma śladu, apetyt też lepszy - wypił 170ml i jeszcze trzeba było szykować szybko małą dolewkę teraz smacznie śpi. Dobrej niedzieli! ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
trzymam kciuki, żeby z zębem było juz lepiej po tej wizycie..my bierzemy Tymka na zakupy do marketów, bo nie zawsze mamy z kim go zostawić. Z tym, że teraz na zakupy robię listę i staram się szybko zapełniać koszyk, nie ma stania przed półkami i zastanawiania się, który ogórek jest ładniejszy ale przyznam, że wolę zostawić młodego u rodziców i robić zakupy tylko z mężem lub sama. a co fajnego kupiłaś w Rossmanie? ![]() Cytat:
dla następczyni Otylii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja przygoda z kp była krótka i nie mówię z własnego doświadczenia ale z tego co czytałam, laktacja się dopasowuje do zapotrzebowania dziecka, więc nie martw się, bo stresik może bardziej zaszkodzić.
|
||||
|
|
|
#2862 |
|
Przyczajenie
|
czeeeeeeść witam się po długiej nieobecności
długo się zbierałam, żeby w końcu coś napisać i jak się w końcu zebrałam to przeczytałam posta Marudy i uznałam, że to nie najlepszy pomysł bo czym są moje problemy i radości przy ich cierpieniu ... W skrócie co u nas: - marudziłam Wam, że dziecko me nie podnosi głowy, udałam się z nim do lekarza. Pani doktor stwierdziła, że jest opóźniony fizycznie i trzeba go rehabilitować - dała skierowanie do specjalisty, po czym dzieć postanowił zakpić i z matki i pani doktor dnia następnego podnosząc pięknie główkę- od razu z grubej rury przez kilka minut. - też chodzimy na basen, dziś byliśmy drugi raz . Mój mały maruda podobnie jak pozostałe dzieciaczki w grupie jest zachwycony. Polecam zatem każdemu ten sport. (podczytywałam Was i wspominałyście, że jak dziecko nie trzyma stabilnie główki to basen odpada- mój mały nie trzyma jeszcze idealnie stabilnie ale w niczym mu to na basenie nie przeszkadza, zajęcia i ćwiczenia odbywają się w taki sposób, że nic nie ma prawa się stać, zresztą jak na codzień trochę ta głowa jeszcze mu sie chwieje tak na basenie wychodzi mu to o wiele lepiej). -popsuło nam się dziecko ze spaniem, już nas przyzwyczaił do pięknych nocek (spał już do 5-7 , jadł i drzemał jeszcze ze mną w łóżku do po 8), a tu od kilku(nastu) dni znowu pojawiają pobudki na jedzenie między 2 a 4, potem kolejna koło 7 no i dalej to już razem dosypiamy . W dzień też nie śpi już tak pięknie, jeszcze do niedawna miał ze 3-4 drzemki po 1-2 godz i odłożony zasypiał sam a teraz nie dość, że ma problemy z zaśnięciem to śpi po max godzinie, choć najczęściej pół ;/. No ale mam nadzieję, że to tylko przejściowe. -jak był marudny tak jest nadal , choć wczoraj miał pierwszy dobry dzień od już nawet nie pamiętam kiedy i obsypał mnie tyloma uśmiechami co przez całe swe dotychczasowe życie no i to by było chyba na tyle
Edytowane przez iintell Czas edycji: 2014-05-11 o 13:31 |
|
|
|
#2863 |
|
Gang Iren
|
Ja najpierw uczyłam picia z kubeczka treningowego i z doidy cup, ale moje dzieciaki miały rozszerzaną dietę dopiero jak skończyły pół roku, więc i picie także dopiero wtedy. A od 7 miesiąca gdzieś poszedł w ruch kubek niekapek i w sumie od początku załapały jak się z takiego kubeczka pije.
|
#2864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Artur od miesiąca ma przerwę w nocy ok 6-7 godz. ostatnio najadł sie o 20.30 i budziłam go do karmienia o 4 bo mnie ból cyców obudził a tej nocy było na odwrót,jadł co 3 godz. i ja jakaś niewyspana jestem![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- sand co kupowałam w rossmanie? hmm same niezbędniki typu pieluchy i chusteczki a z tego wszystkiego(jeździłam od rana po poradniach) zapomniałam że miała być jakaś promocja na lakiery do paznokci chyba ogólnie to miałam ambitne plany połazić po sklepach w Marino ale stwierdziłam że jadę do domu
|
|
#2865 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2866 |
|
Gang Iren
|
Dokładnie. Kacper przesypia w nocy po 9-10 godz i moja laktacja ma się dobrze
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie
|
|
|
|
#2868 |
|
Rozeznanie
|
Współczuję ciężkich nocy dziewczyny...
No i dla tych które się wysypiają ![]() Kamila za basen, ja się może wybiorę w wakacje bo właśnie boję się go wkładać do tej chlorowanej wody i tak już ma codziennie dawkę krakowskiej chlorowanej w wiaderku...Tak w ogóle to ostatnio moja kuzynka zauważyła że Karol ma bardzo płaską główkę, myślałam że ma normalną ale jak porównałam z jej dzieckiem (2 mies młodszy) to faktycznie ma płaską jak ściana. Próbuję go teraz kłaść na boki ale jest mocno przyzwyczajony to leżenia prosto i się strasznie denerwuje przy tym. Trudno, będę go zachęcać i zapytam pediatre przy następnej wizycie czy to może to nie wina tego że coś go tam boli przy przekręcaniu na boki 'albo coś' ![]() PS. Macie na oku już jakieś spacerówki (parasolki)? Ja się mocno przyglądam tym z firmy HAUCK. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Film z kapieli Karolcia w klubie ale niewiele na nim widać z gory przepraszam :P
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-05-11 o 17:33 |
|
|
|
#2869 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za osiągnięcia. A takie uśmiechy wynagradzają wszystko ![]() Cytat:
Cytat:
bo później wypijał już mniejsze porcjeCytat:
Pediatra mówiła nam, że kości są jeszcze miękkie i tragedii nie ma ale musimy pilnować tego jak układa się podczas snu. Łatwo powiedzieć - w ciagu dnia i wieczorem przekręcamy mu delikatnie w drugą stronę, podkładamy zwinięte pieluszki itd ale w nocy i tak się poprzekręca i znajdę go obróconego o 180 stopni z tą pieluszką w nogach no ale staramy się, mój mąż ma już lekką obsesję na tym punkcie ..edit: aha, i w ciagu dnia jak najwięcej leżenia na brzuchu, czego moje dziecię nie lubi i jest ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- ![]() http://img03.allegroimg.pl/photos/or.../11/4202111138 Edytowane przez sand Czas edycji: 2014-05-11 o 18:57 |
||||
|
|
|
#2870 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzięki za rady odnośnie kubeczka. Ja zakupiłam i niebawem będziemy próbować, choć wiem, że narazie będzie to zabawa kubkiem, a nie picie
![]() Cytat:
Poza tym mam koleżankę, która ma syna w wieku Twojego i ich nocna przerwa wynosi nawet do 10 godzin, a pokarmu ma aż nadto. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do koloru, to wiesz, w czasach wszechpanującego dżender...
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze jak czasem ciężko bąki idą. Przy marudzeniu robi minę w podkówkę i wydaje dźwięki brzmiące jak "ejo, ejo, ejo". Zabawnie to wygląda i brzmi hehe chociaż dziecku nie jest wtedy do śmiechu
|
|
|
|
|
#2872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas w tych samych momentach placze, w ogole mam wrazenie jakbys pisala o Karolu tylko ze ja mam wrazenie jakby to trwalo pol dnia to jego marudzenie
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Caillouu przewrwa nocna 10 h !!Z unormowaną laktacją!! WOW zazdroszczę i mam na nią nadzieję |
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2875 |
|
Gang Iren
|
Co do spłaszczonej główki to Eryk miał dosć mocno, bo też bardzo długo uparcie układał na jedną stronę, ale bardzo się starałam, zachęcałam go, żeby zmieniał pozycje główki. I w końcu się wyrównało, nie ma teraz śladu
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry śpiochy u mnie początek dnia o 4.30, dopiero teraz Tymek się zdrzemnął a mi się odechciało spać. Pewnie przez to padnę na nos ok. południa ale póki co
|
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u nas noc super. Za to wczoraj też zaczęliśmy dzień o 4:30 i mały później spał z 6 godzin w czasie dnia co jak na niego jest ogromnym wyczynem bo przeważnie za dużo nie śpi w dzień.
|
|
|
|
|
#2878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ad.2 gratuluje aukcji a o kolorze synciu zapomni no chyba że uwiecznisz na foto
|
|
#2879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O takie dokładniei póki co jestem bardzo zadowolona. jest lekki ,poręczny, fajnie się składa
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Kacper jezdzi w gondoli/foteliku, potem bedziemy używać spacerówki z zestawu.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

sprzątnęłam kupala i po dużej butli już nie było więcej spania. Na szczęście mąż wziął go do drugiego pokoju a ja mogłam pospać do 8. Teraz jeszcze trochę marudzi i męczą go bąki, to chyba po rota.. w nocy podałam pedicetamol i pomogło, bo potem zasnął ale teraz już raczej nie będzie potrzebny, oby 

) oczywiście wszystko ok i za 2 m-ce na kontrolę.Wpadłam jeszcze z nim do Rossmana na chwilę(na zakupach był ze mną pierwszy raz) a kopara mi opadła jak zobaczyłam panienkę z noworodkiem 2-3 tyg....
bardziej to wyglądało na krzyki złości i/lub zmęczenia niż bólu i głodu i zastanawiam się, czy znów nie mam zapalenia piersi bo ostatnie takie sceny przy jedzeniu były właśnie przy nim

trzymam kciuki, żeby z zębem było juz lepiej po tej wizycie..
dla następczyni Otylii 
a tej nocy było na odwrót,jadł co 3 godz. i ja jakaś niewyspana jestem
ogólnie to miałam ambitne plany połazić po sklepach w Marino ale stwierdziłam że jadę do domu
Pediatra mówiła nam, że kości są jeszcze miękkie i tragedii nie ma ale musimy pilnować tego jak układa się podczas snu. Łatwo powiedzieć - w ciagu dnia i wieczorem przekręcamy mu delikatnie w drugą stronę, podkładamy zwinięte pieluszki itd ale w nocy i tak się poprzekręca i znajdę go obróconego o 180 stopni z tą pieluszką w nogach