|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46406364]Ja już wolę deszcz, bo założę folię i już, a ten wiatr jest tak mocny, że się zawsze boję, że Małego przewieje mimo, że go ciepło ubieram. Zresztą co to za przyjemność łazić 2 h (zwykle na tyle minimum wychodzę) przy takiej pogodzie :/[/QUOTE]
U nas dość często jest wiatr i ja też zakładam folię (choć jestem jej wielką przeciwniczką)ubieram małego lżej i odsłaniam wszystkie możliwe otworki bo inaczej nie moglibyśmy chodzić na spacery zbyt często. Cytat:
![]() Cytat:
Może wykąp Igorka w krochmalu albo moze posmaruj jakimś balsamem na azs, żeby się bidulek nie zadrapał. Cytat:
i gratulacje!! I super, że Peter sam odstawił się od piersi. Mój synuś może nie do końca sam- trochę mu pomogłam ale było bezboleśnie z czego też się cieszę Cytat:
nie przejął się chłopak, że szuka leku, który zostanie podany małemu dzieckuCytat:
|
|||||
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Margosia strasznie szybko dzieci dorastaja i szybko mowienie szlifuja, nie wjadomo kiedy.
Uciekam spac. Obejrzalam project runway, ciesze sie, ze Maciek jest w finale. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#363 |
|
Konto usunięte
|
Mamaszkrabka no jak to, ja jestem ze Slaska
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
MAMASZKRABKA przygotowywaliście się jakoś szczególnie przed pójściem na basen? Czy wystarczy pielucha basenowa i witaj przygodo? Bo może jak mama bedzie to się w końcu wybierzemy
|
|
|
|
#365 |
|
Rozeznanie
|
Mamaszkrabka aż tak daleko nie mamy do siebie
, a Persephone, Ty chyba bliżej prawda, Chorzów ?---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- miszkaa pytanie w sumie nie do mnie, ale my często chodzimy na basen. Pieluszka kąpielowa wystarczy, choć my już zakupiliśmy takie koło z siedziskiem w środku. Nam łatwiej a mały ma większą frajdę. No i oczywiście ręczniczek, kremik itd. A u nas to jeszcze obowiązkowo chrupki kukurydziane !
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas pewnie potrzebne będą kanapki haha---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Kurde, maj, teraz jest 21.35 a widno jak w lipcu w PL. Aż nie chce się iść do łóżka. Musieliśmy założyć w sypialni grubsze i ciemniejsze zasłony bo jasne rolety nic nie przyciemniały i mały nie chciał spać. |
|
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
Młody się obudził, więc koniec pisania. I nie chce iść spać dalej. Siada, klaszcze i się śmieje
![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- A tak swoją drogą to Agrafka, podziwiam Cię, ze masz siłę jeszcze pracę pisać
|
|
|
|
|
#369 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Witam noca?
![]() Bylismy cale popoludnie u rodzicow. Mera witaj Stokrotka Olek zjada wieczorem min. 150 ml kaszki, nawet wiecej potrafi, ale i tak nie chce zrezygnowac z cyca po kapieli a przed snem. Glodny na pewno nie jest przyzwyczail sie, a ja poki co boje sie odzwyczajac cyrki beda..jeszcze troche odczekam...Mamaszkrabka jak kwiatku zawisna na barierkach i kwiatki wypuszcza to sie pochwale ![]() Na razie to tyle..czas spac.. dobranoc ![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#371 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ci minęła ciąża, poród. Napisz nam troszkę o synku ![]() Cytat:
![]() Nagrałaś filmik czy byłaś zbyt przejęta? ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
Wyszły bezproblemowo, ciekawe jak reszta ![]() Cytat:
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
Hej, podczytywalam Was po trochę w ciągu dnia i juz nie pamiętam dokładnie co komu
![]() MELA współczuję sytuacji z mezem ![]() AGRAFKA podziwiam Cię ze masz jeszcze siłę pisać prace ![]() ELAINE zdrówka dla Igorka. DZOAN szkoda ze z autkiem nie wyszło. Dobrze ze chociaż dał znać i nie jechaliscie na darmo. Mój mąż raz pojechał z kolega 400 km w jedna stronę, byli umówieni z kolesiem a on się nie zjawił. Nie odpowiadała komórka i nikt nie otwierał pod adresem który podał P.S. Podziwiam jeśli chodzi o kwiaty, ja nie mam kompletnie do nich ręki.MARGOSIA brawa dla Piotrusia za słowa MALINKA dla Milenki za kroczkiMISZKA z jedzeniem u nas dalej ciężko. W krzeselki wytrzyma parę minut, sliczaniek to ściąga jak tylko mu ubiore, toleruje jedynie taki mały zapinany pod szyja. Ale za to dzisiaj ugotowałam mu obiadek: słodki ziemniak, rybka i brokul i dawałam mu rękami kawałki do buzi i jadl także chyba musimy przejść na takie obiadki, ale niektóre rzeczy trzeba podac lyzeczka, jakiś deserek, kaszke Co do lekarza ten do którego chcielismy isc jest na urlopie :/ ale już wraca niedługo także pójdziemy. A we czwartek przychodzi hv. Jeszcze się nie pakuje i nie mam na to ochoty ![]() Aa i przebiła nam się druga gorna dwojeczka Mamy 6 ząbków.Witam nowa mamusie. Idę spać bo już późno, rano znowu będzie ciężko wstać. Dobranoc |
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj MERA
MAMASZKRABKA czasami tak jakoś się układa ze jak rodzice bliżej to większy problem aby się spotkać. AGRAFKA nic się nie stało głupio skrótem napisałam po pierwsze na telefonie wiec szybciej, po drugie odruchowo też trochę.FIAZO tym co się zareczal jak w ciazy bylas brawo za słowa!!MALINKA brawo dla Milenki za pierwsze kroki!! )-Idę dalej spac Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brawo za ząbka Cytat:
w sierpniu zeszłego roku ślub był z przyjęciem skromnym bo tak chcieli. A w tym roku w lutym urodził im sie synekWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Dzien dobry U nas jak zwykle pobudka skoro świt. Przed 6 już koniec spania, ale na szczescie matka wczoraj położyła sie o 21 wiec nie jest źle, a dzieć ma dobry humor i bawi sie traktorem i zwierzetami z gospodarstwa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
MYSZKA
za zęba już dużo macie![]() Moje dziecko nie śpi od 4:30. Piszczy i piszczy i piszczy. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/og...stolowek/twvgp
Walka wrocławian z żywieniem przedszkolaków i dzieci ze szkół ![]() Czyli jak niektórzy rodzice nie chcą karmić swoich dzieci cukrem w szkołach ;p
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2014-05-12 o 07:19 |
|
|
|
#377 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
. Dziękuje za miłe powitanie . Mały poleguje więc piszę póki mogę. Jestem również mamusią Aniołka, pierwszy syn urodził się z wadą serduszka, po 6 tygodniach miał operacje i dobę po niej zmarł .---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Ciąża mijała prawidłowo i bez problemów, miałam również cc ze względu na pierwszy poród. Za to po porodzie miałam problem, tydzień po wywiozła mnie karetka ponieważ miałam straszny krwotok . Na szczęście to już za nami i teraz mogę się cieszyć macierzyństwem ( choć łatwo nie jest). |
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo Ci jeszcze tej pracy zostało?
|
|
#379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to nie rozzumiem niektórych ludzi. Mają wnuki czy też u rodzenstwa male dzieci, a daja dla naszego syna czekoladki. Tatus jest szczesliwy a mnie krew zalewa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#380 |
|
Konto usunięte
|
Mera strasznie współczuję Ci przeżyć
Dobrze, że macie małe szczęście Julianka ze sobą ![]() U nas noc OK, pobudka 6.30, więc nudy. Młody coraz częściej puszcza się na sekundę i sam utrzymuje równowagę. Bo wstawania podtrzymując się tylko jedną rączką jest już na porządku dziennym. Za to pogoda mnie dobija.. Chciałabym, aby kiedyś wreszcie przywitało mnie rano słońce (oprócz mojego prywatnego słoneczka;P), a nie tylko pogoda pt. "o kurde, jak się nie wypogodzi, to nici ze spaceru:/"... |
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś w tym jest. Bedzie mały traktorzysta. Już tatuś nie może sie doczekać jak zabierze go do prababci i beda razem jeździć traktorem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#382 |
|
Rozeznanie
|
Juluś jest śmieszkiem ale potrafi też walczyć o swoje, masakra tak wrzeszczy jak coś jest nie po jego że szok, śmieję się że to nasza mieszanka wybuchowa
. Jak pisałam wcześniej jemy juz sporo, Julek otwiera na wszystko dziobek. Z grudkami to różnie, czasem zje wszystko a czasem po połowie się krztusi. Wychodzimy praktycznie non stop na spacer lub na ogródek do rodzców. Mały przyzwyczajony i ciężko z nim wysiedzieć w domu. Wozimy się tez w lekkiej spacerówce (nuna pepp - polecam, dla nas super ) i małemu jest w niej super . Muszę uciekać, młody woła, kupsztal jest wyczuwalny na choryzoncie ( jak co rano zresztą) . Później postaram się pocytować. A i gratuluje tyle ząbków, my dopiero dwie dolne jedyneczki.
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej,
ale lecicie od rana..znowu przestanę nadążać W nocy 3 karmienia, a ile pobudek to już sama nie wiem..przewalał się Mały, popłakiwał..na brzuszek się odwracał i wędrował.. połamana jestem..w karku ciągle mnie pobolewa i coś przejść do końca nie chce. Mera strasznie współczuję ciężkich przejść A Julian słodkie imię ![]() Malinka gratuluję pierwszych kroczków ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Myszka 400km jechać i facet totalna zlewka...szczyt chamstwa! Gratuluję kolejnego ząbka! Też mamy 6 ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Elaine o kurcze...oby wysypka minęła... Margoś za gadulstwo Małego ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Perse u nas też często wieje i nie raz gdyby nie wiatr możnaby powiedzieć, że jest upał.. zupelnie nie wiem jak wtedy Małego ubierać, nawet z sobą mam problem... No i u nas ostatnio słonko z rana (poza dzisiaj), ale przychodzi godz. 10 i już chmury napływają..blee Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2014-05-12 o 07:58 |
|
|
|
|
#384 |
|
Konto usunięte
|
Znowu przy kaszce cyrk i wyciąganie rączek do wszystkiego :/ W końcu tak cudował, że ulał sporą część kaszki :/ Chyba zadzwonię do mamy z podziękowaniem.
Dzoan ja to samo. Wieje mocno, a słońce tak grzeje, że mi gorąco :/ A i jeszcze śliniak to zło. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-05-12 o 08:51 |
|
|
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
No ładnie,na jeden dzień Was opuściłam,a teraz nadążyć nie mogę!
Wczoraj zrobiłam sobie Dzień Leniwca,bo nie dość,że ciche dni w domu trwają ,to ja znowu przeziębiona-Miszka-kolejna opryszczka,wyobraź sobie...Płakać mi się chce,ale mam olejek,i nie zawaham się go użyć.Jeszcze mam widoczny ślad po poprzedniej,a już wylazła nowa,załamka.Pewnie przez tę beznadziejną pogodę...Za to poczytałam sobie wczoraj zakopana w kołdrę po same uszy,tatuś nie miał wyjścia,musiał się dzieckiem zajmować,tylko chyba niepotrzebnie wyszedł z nim na spacer,bo rozpadało się strasznie. Dzoan-Ty naprawdę idź lepiej do lekarza,bo jak Cię połamie tak naprawdę,to nic nie będziesz w stanie zrobić.Czego oczywiście nie życzę,ale pamiętam ten potworny ból(nawet stanika nie byłam w stanie sobie zapiąć,ani się odwrócić) Elaine-jak Igorek się teraz czuje?Lepiej trochę? Meczu wczorajszego nie oglądałam,szkoda,że nie wyszło Anwilowi,ale na tym etapie faktycznie ciężko grać krótką ławką.Walczyli podobno pięknie. A Czarnuszki grają dzisiaj wieczorem,ale chyba sobie odpuszczę,bo ja za bardzo się denerwuję oglądając ![]() Margosia,Malinka-brawa za postępy dla wątkowych liderów ![]() Perse-wiesz,że mam podobne odczucia,jeśli chodzi o pogodę?Dzisiaj,jak wyjrzałam przez okno,to odechciało mi się wszystkiego. Jasiek teraz śpi,ale bacznie go obserwuję,rano miałam wrażenie,że będzie chory,bo marudził bardziej niż zwykle.Pocieszam się,że to może zęby,bo aż buzię zaciska,albo pogoda.Noce ostatnio spokojne,z jedną pobudką na 120 ml mleka około pierwszej trzydzieści.No bo z mamą się śpi fajnie ![]() Mera-witaj |
|
|
|
#386 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46409700]Mamaszkrabka no jak to, ja jestem ze Slaska
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] A to przepraszam. Jakoś nie natknęłam się na tę informację. ![]() Cytat:
przed wyjściem zagrzałam jeszcze deserek śliwkowy i w aucie Igi zjadł prawie cały w drodze powrotnej. Cytat:
Cytat:
Gratulujemy ząbka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że już u Was wszystko ok. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46412559]Znowu przy kaszce cyrk i wyciąganie rączek do wszystkiego :/ W końcu tak cudował, że ulał sporą część kaszki :/ Chyba zadzwonię do mamy z podziękowaniem. Dzoan ja to samo. Wieje mocno, a słońce tak grzeje, że mi gorąco :/ A i jeszcze śliniak to zło.[/QUOTE] Śliniak to zło? Ja mam chyba 30 śliniaków ![]() Ja mykam dziś do pracy na 11:30 do 20:00, żeby odrobić piątek bo mam wizytę u lekarza i chyba pierwszy raz od 12 lat boję się do niej iść. Muszę zajrzeć do paszczy smoka czy jakiś kieł się nam nie przebija. Czy ktoś ma sprawdzone sposoby na to, żeby smok sam z siebie paszczę otworzył?
|
|||||
|
|
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
Perse-ja mam całą reklamówkę śliniaków,dostałam od krewnej,większość jest jeszcze nierozpakowana.I nie używam,bo młody wścieklizny dostaje,wolę prać poplamione bodziaki i koszule,trudno.
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Mamoszkrabka-miłego dnia w pracy zatem życzę Nie,chyba nie ma takiego sposobu.Od soboty usiłuję zajrzeć w paszczę,na razie bez skutku
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Lemurku jak sobie o mojej lekarce rodzinne pomyślę, to wcale nie chce mi się do niej iść.. wątpię by coś konkretnego zdziałała..zakładam, że poleci jakieś srodki przeciwbólowe i profilaktyka w stylu owijania szyi
Szkoda czasu, bo babka ostrożna jest we wszystkim...A mnie dzisiaj się nic nie chce.. ostatnio na spacery nie mam chęci wychodzić.. we trójkę jeszcze ok..ale tylko z Olkiem, to nie wiem co ze sobą zrobić jak już zaśnie.. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Kurcze nudzą mnie te wszystkie dni..każdy dzień wygląda podobnie..ale znowu jak sobie pomyślę o jakimś wyjściu, spotkaniu..czymś innym niż co dzień, to nie, bo nasza rutyna nie pozwala i nie chce mi się później z dzieckiem walczyć.. |
|
|
|
#389 | |
|
Konto usunięte
|
u nas noc jak zawsze dobrze. twardy sen do 9tej wlasnie skonczylam karmic i czas na lenistwo w lozku ![]() nadrobic musze ...witam nowa mamusie ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
. myslalam, ze dzisiaj wyjdziemy na spacer, ale u nas taka pogoda, ze mam ochote isc spac ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- zawsze tu taka cisza ??? Edytowane przez 201801111004 Czas edycji: 2014-05-12 o 09:32 |
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
MYDREAM no właśnie nie wiem co się dzieje... jakiś zastój
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

. Tak w skrócie o sobie : Jestem ze śląska i jestem szczęśliwą mamusią prawie 9cio miesięcznego Julianka
. Jemy już sporo , śpimy średnio
ale rośniemy prawidłowo.
Do tej pory umiał mówić nie, ale bez zrozumienia, a jeżeli czegoś nie chciał to machał tylko główką "nie", a teraz i mówi i macha
i gratulacje!! I super, że Peter sam odstawił się od piersi. Mój synuś może nie do końca sam- trochę mu pomogłam
nie przejął się chłopak, że szuka leku, który zostanie podany małemu dziecku

P.S. Podziwiam jeśli chodzi o kwiaty, ja nie mam kompletnie do nich ręki.
Co do lekarza ten do którego chcielismy isc jest na urlopie :/ ale już wraca niedługo także pójdziemy. A we czwartek przychodzi hv. Jeszcze się nie pakuje i nie mam na to ochoty