Ostatnio obejrzane filmy cz. VI - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 14:32   #631
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VI

Cytat:
Napisane przez Kamilaa21 Pokaż wiadomość
PS. Możesz zdradzić tajemnicę czemu piszesz na szaro ? Bo jak czytam Twoje tutaj wypowiedzi na szaro to muszę podkreślać je żeby coś widzieć dokładnie hehe [ to taka zwykła ciekawość ludzka ]
Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Kamila od jakiegoś czasu zmieniły się zasady na wizażu i według regulaminu wszystkie posty, które nie dotyczą bezpośrednio wątku a więc wszelkiego rodzaju off-topy należy pisać na szaro
Oooo proszę a od kiedy to takie zmiany są ? I gdzie można je zobaczyć ? Ale dzięki za wyjaśnienie !

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Może ja podpowiem- spojlery piszemy na biało, by nie zdradzić osobom, które nie widziały wcześniej filmu, ważnych dla niego elementów, ale móc się wypowiedzieć i np. o coś zapytać. A na szaro piszemy, jak jest jakiś off top, by nie zarobić punkciku za pisanie nie na temat wątku Tak jest przynajmniej na innych wątkach
To o białym to ja wiem że spojlery, ale o szarym nie miałam pojęcia dlatego się dziwiłam że tak na szaro jest pisane.... a możesz podpowiedzieć mniej więcej na jakich wątkach coś takiego jest? Bo szczerze mówiąc tylko tutaj zauważyłam coś takiego :P hehehe
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:47   #632
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:

To o białym to ja wiem że spojlery, ale o szarym nie miałam pojęcia dlatego się dziwiłam że tak na szaro jest pisane.... a możesz podpowiedzieć mniej więcej na jakich wątkach coś takiego jest? Bo szczerze mówiąc tylko tutaj zauważyłam coś takiego :P hehehe
Głównie w Biedronkowym, w Lidlowym się spotykam.
Stary 2014-05-08, 14:55   #633
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Chodzi o to, by wypowiedzi poboczne nie zlewały się w całość z resztą tematu, co w sumie jest dosyć praktyczne - jak kogoś to nie interesuje to na pewno będzie zadowolony, gdy nie musi czytać off topów na pół strony. Na pewno dużo off topów jest podforum plotkowe w temacie o filmikach urodowych, co chwila coś na szaro.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 15:01   #634
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Głównie w Biedronkowym, w Lidlowym się spotykam.
Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Chodzi o to, by wypowiedzi poboczne nie zlewały się w całość z resztą tematu, co w sumie jest dosyć praktyczne - jak kogoś to nie interesuje to na pewno będzie zadowolony, gdy nie musi czytać off topów na pół strony. Na pewno dużo off topów jest podforum plotkowe w temacie o filmikach urodowych, co chwila coś na szaro.
aha w takich wątkach - to niestety nie moja działka, nie korzystam z takich wątków także nie wiedziałam ale dzięki
Stary 2014-05-09, 18:56   #635
slawek73
Raczkowanie

Własnie obejrzałem: "Borgman". Mówię wam, był dziwny Ale zdecydowanie polecam
slawek73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 19:48   #636
blueblue now
Rozeznanie

Kraina lodu - ogólnie bajka jest bardzo dobra, ale po tych wszystkich zachwytach spodziewałam się czegoś lepszego historyjka jest prosta, nie porwało mnie, choć animacja oczywiście wygląda pięknie. Jedyne co mnie zaskoczyło to książę, który okazuje się być niedobrym chłopcem
Bałwanek czasem coś śmiesznego powie i w sumie tyle. Acha - Elza w lodowym pałacu jest piękna Mimo to 8/10, po prostu miałam zbyt wysokie oczekiwania.

Między słowami - bardzo dobry film, ogólnie atmosfera, samotność w Tokio, ciekawa relacja między dwojgiem ludzi, powolny rozwój sytuacji, specyficzny klimat, zwłaszcza w czasie nocnego wypadu do miasta, są też sytuacje lekko komiczne. Udzieliła mi się perspektywa patrzenia bohaterki (Johansson), ona sobie często spokojnie obserwuje życie, świat, ludzi, jest jakby oddzielona, zdystansowana, tak ja jak w trakcie oglądania. ogólnie 8/10
blueblue now jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 00:06   #637
granatowyprawieczarny
Rozeznanie

,,Labirynt" 7/10 - hmmm, no spodziewałam się czegoś lepszego jednak. Znaczy rozczarowało mnie zakończenie. Ale ogólnie film miał świetny, specyficzny klimat, powolny i taki ,,duszny". Ogólnie bardzo się nie rozczarowałam i mimo wszystko polecam

,,Nietykalni" 8/10 - dłuugo się zabierałam za ten film I tu się rozczarowałam. Oczywiście był dobry, ciekawa historia, ale zabrakło mi jakiegoś takiego wzruszenia, nie chwycił mnie za gardło. No i jak dla mnie to nie jest komedia, bardziej obyczaj.

,,Django " 9/10 - też długo się zbierałam i sama nie wiem czemu, bo uwielbiam wszystkie filmy Tarantino ( ma oczywiście lepsze i gorsze, ale ogólnie wszystkie lubię). Może tak długo się zbierałam, bo bałam się, że się rozczaruje, ale nic takiego się nie stało. Jak dla mnie, wyśmienita rozrywka, bawiłam się świetnie, gra aktorska na bardzo wysokim poziomie, dialogi dobre, zdjęcia dobre, no właściwie wszystko mi się podobało, ale 10 dac nie mogę i sama jeszcze nie wiem czemu....

,,Był sobie chłopiec" 7/10 - jak to się stało, że do tej pory nie obejrzałam tego filmu to nie wiem. Film dobry, ciepły, pozytywny. Jak na lekki film naprawdę warty zobaczenia

Edytowane przez granatowyprawieczarny
Czas edycji: 2014-05-10 o 00:08
granatowyprawieczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 07:43   #638
oh audrey
Rozeznanie

ABSOLWENT (1967) - nie spodziewałam się tak dobrego filmu, bez żadnego zarzutu daję 8/10. PS Można zobaczyć młodego Dustina Hoffmana!
Stary 2014-05-10, 11:15   #639
iixi
Zakorzenienie

Deja Vu - bardzo fajny, trochę pokręcony film. ja się musiałam skupić, żeby zrozumieć co tam się dzieje (bo trochę nawymyślali i było to trochę bzdurne ale chciałam zrozumieć ich pomysł na to). Denzel Washington bardzo fajnie zgrał. Oglądało się naprawde fajnie i nawet im jestem w stanie wybaczyć wiele głupot. 8/10

Medicus - książki nie czytałam więc porównania nie mam ale film mnie wciągnął bardzo super zrealizowany, fajne widoki, zdjęcia, muzyka, stroje, aktorstwo.. do tego lubie takie klimaty i moim zdaniem udało im się bardzo odzwierciedlić tamte czasy, problemy itp. no i plus za głównego aktora - super mi się go oglądało. 9/10

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:30   #640
kaarooo
Zakorzenienie

Ale odczucia na temat filmu to nie spojler - inaczej nie mogłybyśmy nic polecić tutaj

Ja ostatnio nie mam co oglądać. Co próbuję to mnie nudzi.

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:54   #641
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez oh audrey Pokaż wiadomość
ABSOLWENT (1967) - nie spodziewałam się tak dobrego filmu, bez żadnego zarzutu daję 8/10. PS Można zobaczyć młodego Dustina Hoffmana!
To absolutna filmowa klasyka, w sumie przypomniałas mi ze wygrałam w jakims gwiazdkowym konkursie dvd z tym filmem, moze obejrze po raz kolejny
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 15:54   #642
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Infiltracja -- kino kryminalne na bardzo wysokim poziomie. Świetny DiCaprio, Damon na którego wcześniej uwagi nie zwracałam. Nicholon trochę słabiej niż zazwyczaj, ale wiadomo, wiek, nie powrócą czasy z 'Lśnienia'. Fabuła wciągająca, akcja na ekranie trwa przez całe dwie i pół godziny, nie dostałam gotowego schematu dzięki któremu mogłabym odgadnąć zakończenie po 40 minutach. Jedynie co mi troszeczkę nie pasowało to Farmiga i Damon jako para, czy ona nie jest za stara dla niego? Całość oceniam na 8/10
Stary 2014-05-10, 23:39   #643
iixi
Zakorzenienie

Ratując pana Banksa - w moim odczuciu przepiękny film. Z jednej strony jest to film lekki, przyjemny. A z drugiej jest o czymś więcej, porusza ciężkie tematy (o cierpieniu, o trudnych przeżyciach w dzieciństwie, które rzutują na dorosłe już życie). Do tego niesamowita muzyka, świetni aktorzy. Dla mnie bardzo mocne 9/10 bo dawno żaden film na mnie takiego wrażenia nie zrobił.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 01:48   #644
201705250955
Konto usunięte

Attenberg - dobre, mocne kino... To kolejny film, w którym fabuła jest okrojona do granic możliwości, a gesty, przekonania i zachowanie bohaterów mają szokować. Film bardzo oszczędny w formie, niewielka fabuła, ale przekaz tak mocny... W skrócie: ojciec-przewodnik jest śmiertelnie chory, a zbliżająca się do sieroctwa córka jest zagubiona, bo nie potrafi żyć, a większość czynności związanych z emocjami kojarzy jej się machinalnie... Nie podobały mi się jedynie wstawki z przechadzek Belli i Mariny. Film dla wymagających, którzy chcą się zastanowić nad przyszłością człowieczeństwa - czy kiedyś ludziom nie przyjdzie żyć w świecie mechanicznych zachowań... 7/10

Kieł - i to w zasadzie jest coś, co wydaje mi się być filmem zbliżonym narracyjnie do w/w filmu, mała obsada, rozwlekłe, pustawe sceny, wiele chwil na rozważania w trakcie... Film pokazuje - jak pada na samym początku filmu - czy można wytresować... człowieka (w filmie jest rozmowa o psie). Już na początku uznałam, że ta rozmowa była bardzo celowa. Czy można wytresować człowieka? Jak najbardziej tak. Możemy sprawić, by był odważny, przyjazny, opiekuńczy, groźny... Wystarczy tylko stworzyć mu własny świat, odgrodzić od wszelkich zagrożeń z zewnątrz. I o tym jest Kieł. Film przerażający. 7/10
Stary 2014-05-11, 09:30   #645
grai
Przyczajenie

Nietykalni- jeden z niewielu filmów po których uśmiech nie znika z twarzy przez długi czas i odczuwa sie jakiś wewnetrzny spokój. uważam ze jest jest jednym z najlepszych filmów.
grai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 11:52   #646
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez sweet sunday Pokaż wiadomość
Powtórnie narodzony-http://www.filmweb.pl/film/Powt%C3%B3rnie+narodzony-2012-504947
O ludzie co za filmRyczałam jak psychiczna,a nie zdarza mi się często płakać na filmach. Zahipnotyzował mnie kompletnie,miałam autentycznie ciarki. Penelope Cruz zagrała fenomenalnie. Piękna i bardzo tragiczna historia z wojną w tle. 10/10

obejrzałam wczoraj pod wpływem asia_aisa

daję 9/10, aczkolwiek jak dla mnei nie przebija Pogorzeliska.
Jestem pełna podziwu jak w 2-godzinnym filmie można zmieścić tak wielki scenariusz! miałam wrażenie, że film trwał ze 4 godziny.
Pogorzelisko u mnie wygrywało tym, że było mniej przegadane.

Jeżeli ktos lubi filmy w takich klimatach to polecam też Życie ukryte w słowach

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 12:15   #647
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Czwarty Stopień-- kompletnie nie wiedziałam czego mogłam się po nim spodziewać, oprócz motywu z ufo. Mocny, wywołujący ciarki i dreszcze film, szczególnie w momentach unoszenia się ciała nad łóżkiem w materiałach dokumentalnych.. Dobra gra Milli, jak zwykle . Ciekawi mnie tylko, czy to prawda, że cały film łącznie z materiałami dokumentalnymi to tylko fikcja? Spotkałam się z takimi informacjami ale nie wiem na ile one są prawdziwe . Całość mogę ocenić na 6/10, nie wniósł nic nowego do mojej wiedzy o ufo, ale nie wynudził i nie znużył.
Stary 2014-05-11, 12:32   #648
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Czwarty Stopień-- kompletnie nie wiedziałam czego mogłam się po nim spodziewać, oprócz motywu z ufo. Mocny, wywołujący ciarki i dreszcze film, szczególnie w momentach unoszenia się ciała nad łóżkiem w materiałach dokumentalnych.. Dobra gra Milli, jak zwykle . Ciekawi mnie tylko, czy to prawda, że cały film łącznie z materiałami dokumentalnymi to tylko fikcja? Spotkałam się z takimi informacjami ale nie wiem na ile one są prawdziwe . Całość mogę ocenić na 6/10, nie wniósł nic nowego do mojej wiedzy o ufo, ale nie wynudził i nie znużył.
od początku do końca robią z widzą nie powiem kogo wszystko jest spreparowane.
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 21:44   #649
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Powstanie Warszawskie - film, którego nie ocenię. Jest wstrząsający, przez to że w całości autentyczny. Po prostu warto zobaczyć, zrobił na mnie ogromne wrażenie (mimo że raczej nie przepadam za martyrologicznym kinem).
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 22:05   #650
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Godziny- 6/10

Kiedyś, kilka lat temu oglądałam i nie przypadł mi do gustu, kiedy inni się zachwycali.

Postanowiłam obejrzeć ponownie.
Niestety teraz tez mnie nie zachwycił. Jak dla mnie taka filmowa wydmuszka. Niby porusza ważne sprawy, z drugiej strony jest o niczym.

km

mój INSTA
Stary 2014-05-12, 00:11   #651
granatowyprawieczarny
Rozeznanie

,,13 grzechów" 6/10 - Taki sobie nie zły i nie jakoś specjalnie dobry thriller. Zaciekawiona byłam, tylko jakoś pod koniec trochę się znudziłam. Ogólnie obejrzeć można, ale nie trzeba

,,Uziemieni" 5/10 -francuska komedia z 2013 roku. Zawiodłam się, większość komedii francuskich, które oglądałam była naprawdę śmieszna, a tu raczej bardzo średnie to było

,,Wykapany ojciec" 7/10 - dobry, śmieszny i przyjemny Może troche za bardzo chaotyczny i za dużo wątków miał pozaczynanych, ale fajny.

,,Poszukiwacze zaginionej Arki" 6/10 - nigdy nie oglądałam żadnej części o Indianie , więc miałąm w planach ich nadrobienie, skorzystałam z tego, że dziś leciała w tv pierwsza część. Nie zafascynował mnie, nudziłam się w niektórych momentach mocno jakoś, dłużył mi się. I nie chodzi o to, że jest to stary film, bo wiele starszych filmów oglądam i niektóre serie wręcz uwielbiam (np. ,,Gwiezdne Wojny", ,,Terminatory"), ale ten jak dla mnie nie była jakiś dobry. Ale i tak skoro już zaczęłam serię, to obejrzę resztę części
granatowyprawieczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:32   #652
sweet sunday
Zakorzenienie

Last Vegas-Wzięło mnie na coś lekkiego,ale przykro mi to pisać -to było żałosne. Uśmiechnęłam się może parę razy,a reszta była tragiczna. Uwielbiam głupie komedie,jesli są śmieszne,to było wręcz smutne.Dawno tak nisko nie oceniłam filmu 3/10.
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:45   #653
201705250955
Konto usunięte

Fragmenty Tracey - no nie powiem, jeden z najbardziej oryginalnych i nietuzinkowych filmów, jaki kiedykolwiek oglądałam. Przy tej produkcji nawet ciężkie dla mnie filmy von Triera wydają się bułką z masłem. Co na plus - nowatorski sposób prezentacji filmu, ekran dzieli nam się zazwyczaj na kilka małych ekraników i widzimy scenę z różnych ujęć. Ponadto, mimo wszystko, podobała mi się sama fabuła, a raczej sposób jej konstrukcji - nie jest liniowa. Czułam się trochę, jakbym oglądała coś mocno psychodelicznego, a jednocześnie niestety nudnego. Mimo młodziutkiej Ellen Page ciężko mi było odnaleźć swoje miejsce po drugiej stronie ekranu, a 77 minut filmu zmęczyło mnie niemiłosiernie. Film opowiada o nastolatce, która przechodzi właśnie burzliwy okaz dojrzewania i pewnego dnia gubi swojego brata. Nie wiem właściwie, czy powinnam go oceniać, bo niewątpliwie ma wielką wartość artystyczną w kontekście sposobu montażu, jednak jako przeciętny widz czułabym się mocno rozczarowana. To nie jest film kinowy, to nie jest film do obejrzenia w domu w leniwe popołudnie. To film dla tych, którzy chcą od oglądania coś więcej, zarówno w warstwie realizacyjnej, montażowej, jak i, mimo wszystko, fabularnej. Za ogół - 10, za to że mnie mocno wymęczył daję 0, a więc średnia to 5. I tak oceniam ten film - 5/10. Może kiedyś do niego wrócę, żeby go lepiej zrozumieć (?).

Grzebiąc w profilu Ellen doczytałam, że jest lesbijką. Wiedziałyście o tym? Ja nie śledzę na bieżąco internetów raczej. Ujawniła się całkiem niedawno, obejrzałam jej przemówienie. Strasznie mi się smutno zrobiło z powodu tego, co mówiła ;/ "Najlepszy" był jednak komentarz - "mówiła tak, jakby co najmniej miała raka"... Dodam tylko, że ujawniła się na konferencji dla młodzieży LGBT. Mam jednak nadzieję, że teraz jest jej łatwiej i że jest szczęśliwa.

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2014-05-12 o 12:13
Stary 2014-05-12, 15:49   #654
slawek73
Raczkowanie

Child of God - na podstawie powieści Cormacka McCarthy
Mocna, oj mocna rzecz..
slawek73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 21:37   #655
Full of joy
Przyczajenie

Z kobiecej klasyki polecam Stalowe Magnolie i Smażone Zielone Pomidory. Te filmy każda z nas musi zobaczyć.
A z najnowszych warto obejrzeć Grand Budapest Hotel, gwiazdorska obsada, świetny scenariusz i niesamowita estetyka kadrów.

BTW: Ostatnim czasem polubiłam kino skandynawskie, możecie polecić mi jakieś tytuły warte do zobaczenia?
Full of joy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 23:11   #656
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Napisane przez sweet sunday Pokaż wiadomość
Last Vegas-Wzięło mnie na coś lekkiego,ale przykro mi to pisać -to było żałosne. Uśmiechnęłam się może parę razy,a reszta była tragiczna. Uwielbiam głupie komedie,jesli są śmieszne,to było wręcz smutne.Dawno tak nisko nie oceniłam filmu 3/10.
Widzę że podobne odczucia co do filmu

No ale jednak oceniłam go na 5/10 za imprezę pod koniec filmu i za skok tego dziadka z okna Przy tej scenie myślałam że padnę.... Dlatego zarobili ode mnie5, a tak to bym pewnie też oceniła jakoś 3-4.
Stary 2014-05-13, 09:43   #657
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Full of joy Pokaż wiadomość
Z kobiecej klasyki polecam Stalowe Magnolie i Smażone Zielone Pomidory. Te filmy każda z nas musi zobaczyć.
A z najnowszych warto obejrzeć Grand Budapest Hotel, gwiazdorska obsada, świetny scenariusz i niesamowita estetyka kadrów.

BTW: Ostatnim czasem polubiłam kino skandynawskie, możecie polecić mi jakieś tytuły warte do zobaczenia?

oba filmy, które poleciłaś są świetne potwierdzam

co do skandynawskiego kina, to mogę polecić klasyki, czyli
-Trylogię Millennium
-Braci
-Polowanie
-Jak w niebie

No i cała twórczość Von Triera

km

mój INSTA
Stary 2014-05-13, 22:29   #658
atsenka
Zadomowienie

Ja bylam ostatnio z 3 kolezankami w kinie na filmie "The other Woman- w sumie swietnie sie bawilysmy! Od poczatku do konca filmu byly smieszne sceny, a w jednym momencie poplakalysmy sie z siostra ze smiechu. Ogolnie polecam. Ode mnie 8/10

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 01:38   #659
Candy_lips
Zakorzenienie

W sobotę w domu kultury obejrzałam z moją przyjaciółką "Układ zamknięty" (2013)- to polski film, podobno oparty na faktach (pogrzebię sobie, to zobaczę jeszcze jak to wyglądało). To film ciężki, ale takie filmy też lubię i zdecydowanie jest to obraz, który porusza oraz bardzo mocno przeraża. Nie raz pewnie słyszeliśmy o czymś podobnym, ale bardzo dobrze, że stworzyli o tym film. Warto pokazywać jak to czasem wygląda, bo oprócz tej sprawy na pewno było wiele innych, gdzie właśnie organy, które powinny nam pomagać, działać uczciwie są skorumpowane, chciwe i robią takie rzeczy. Zobaczyć to na ekranie to już jest przerażające. Do tego świetne role aktorskie, co tu mówić np Janusza Gajos, klasa sama w sobie.

Film moim zdaniem pokazuje też jak np młodego człowieka może zepsuć też ambicja, która sama w sobie nie jest niczym złym, ale taka nadmierna łatwo może sprawić, że człowiek zatraca zasady moralne itp. A korupcji pewnie jest więcej niż myślimy. Brakowało takiego filmu w Polsce. Bałam się, że może będzie średnio zrobiony, tak jak to często filmy u nas, ale zdecydowanie niepotrzebnie, bo zrobiony jest bardzo dobrze, wykonanie jest świetne- tak uważam po obejrzeniu. Każdemu polecam ten film, o tym się słyszy, ale film jeszcze bardziej otwiera oczy.

Mojej przyjaciółce też bardzo się podobał, nas obiema wstrząsnął. Wiele słyszałam, wiedziałam, że takie rzeczy mają miejsce, ale i tak nadal mnie to wstrząsa i uważam, że to bardzo dobrze, człowiek jest człowiekiem, bo czuje emocje itp. A takie filmy powinny być pokazywane i powinny wzbudzić refleksję, wstrząsnąć człowiekiem. Niektórzy piszą na filmweb, że film nie jest wiarygodny, że takie coś nie może się stać, że film popada w przesadę, ale moim zdaniem może, w końcu jak jest na faktach, to raczej nie się zdarzyło, a owszem, może aż tak bardzo często nie jest jak pokazali, ale zdarza się w jakimś stopniu. No, a taka historia, choć budzi szok moim zdaniem mogła mieć kiedyś miejsce, w głowie się nie mieści, ale myślę, że jest to możliwe. Ode mnie ocena 8/10. Bardzo dobry film. Polecam raz jeszcze!

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2014-05-14 o 02:16
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 02:18   #660
oh audrey
Rozeznanie

Rola Gajosa jest genialna, według mnie jest najlepszym polskim aktorem. Film akurat oglądałam w kinie, nie pamiętam za bardzo szczegółów, ale postać kreowaną właśnie przez Gajosa zapamiętałam - niby starszy pan, który wzbudza na początku sympatię a potem ma się ochotę go udusić gołymi rękoma. Także - jeżeli ktoś nie oglądał to również polecam

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości