Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 09:29   #2011
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
jestem jestem )))
dzieki bo to rowbiez twoja zasluga
a to nawet nie polmetek ale jestem baaaardzo zmotywowana

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jeśli mogę Ci coś doradzić, to na 2 fazie wprowadzałabym węgle i owoce wolniej niż na rozpisce, czyli pierwszy tydzień 1 porcja węgli i owoców, 2 tydzień 2 węgle 1 owoc, 3 tydzien 2 węgle, 2 owoce, itd. W końcu chodzi o to, żeby dieta trwała na tyle długo, by nie wrócić do poprzedniej wagi i żeby powoli wprowadzać to, co może powodować skoki cukru
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
moje dziecko od dwoch tygodni ma dziwny rytm dnia
w nocy budzi sie raz, wstaje o 8 pobawi sie pol godziny, zje kaszke, wypije herbatke i idzie spac do 11
szkoda ze ja nie umiem bo wlasnie mialabym komara bo mlody juz od 20minut sodko chrapie
Ale i tak fajnie, bo masz czas dla siebie tak regularnie Ja też nie bardzo umiem iść spać, jak już wstanę

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 09:41   #2012
mariiasia
Zadomowienie

witam się z rańca

Szymek tarmosi zasłonę a ja siedzę w pidżamce przy kompie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść

nieee, raczej nie wygra, bo Kuba ma lepsiejsze projekty
nawet mój mąż wie,że oglądam PR tylko dla Maćka,ale sam mówi,że niezły z niego komediant
Mogłabym mieć takiego kumpla

brawoooooooo

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

nie pamiętam,czy pisałam,ale Tusia od kilku dni znowu raczkuje A dużo osób mi mówiło,że jak już staje to nie zacznie znowu raczkować, a jednak
a ja czytałam, że czasami dzieci po osiągnięciu pewnej umiejętności cofają się krok do tyłu na krótko, tak dla odreagowania, i potem ruszają dalej
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Jadłam pieczone z solą, pieprzem i rozmarynem. A czym Ty doprawiasz? Nie to, że niejadalne były, ale słodkie aż za jak dla mnie

Jak tam Miłoszek?

A Ty zaczęłaś od 2 fazy? Ile jesz porcji węgli i owoców? Pół kg na drugą fazę to chyba ok. Najszybciej się chudnie w 1 fazie na początku

Wysłałam

No z tym spaniem to on super ma naprawdę

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

No i ogólnie to cześć, bo się nie przywitałam
na 1 fazie byłam tydzień, bo zeżarłam torta
jem jedną porcję owoców i dwie węgli. czy to możliwe, żeby moja tarczyca aż tak hamowała chudnięcie?
Cytat:
Agnieszka gratki za wage

ja dzisiaj sie zwazylam
polecialo 10,5 kg

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
u lala
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

klask i: suuuper! i co? owsianka poszła?

mariasia w książce piesze, że na 2 fazie chudnie się 0,5-1kg tygodniowo

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

dzień dobry
aaa, czyli jednak jest w miarę ok
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
(...)
zgadzam sie co do zakupow na targu
wrazliwe niech nie czytaja! sasiad mojej babci chodowal kroliki, ale zachorowaly na cos i zdechly. a on je sprzedal ludziom z warszawy, ktorzy swiecie przekonani byli, ze to zdrowe kroliczki ze wsi. kuzwa jak mozna zrobic cos takiego?!

(...)

dziewczyny kiedys juz pytalam, ale bez odzewu czy znacie fajne miejsce nad morzem, zeby pojechac z dzieciakami? mysle o lebie, ale moze cos innego? bylabym wdzieczna bardzo za info o jakims miejscu

(...)
co do pogrubionego to jak ludzie mogą być tacy bezmózgowi

a co do pytania to ja nie pomogę niestety, bo nad morzem polskim nie byłam już kupę lat. dawniej mogłabym polecić Rowy, Darłówko albo Sianożęty ale teraz to nie wiem

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 09:46   #2013
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzisiaj sie zwazylam
polecialo 10,5 kg

wow! gratulacje!

Cytat:
no już ty chyba od półtorej tygodnia pisałam,że się martwię, bo prestła raczkować.po prostu pełzała do tego, przzy czym chciała stanąć.tak więc mam to z autopsji Pisałam też tu,że jak była u nas pediatra na wizycie domowej to mówiła,że to częste-dziecko nauczy się stawać,widzi,że to fajne i nie chce mu się raczkować. I dziewczyny też pisały różne tego przykłady,więc jak widzisz nie jest to rzadkie.
myślałam,że w takim razie nie wróci do raczkowania, bo stoi sobie ładnie, chodzi już przy meblach. A jednak znów raczkuje.

wiem wiem, już od tygodnia tu piszę,że pewnie ma lęk
a to nie widziałam wcześniej, ale dla mnie to normalne

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Moi znajomi mówili, że mają "przepis na córkę" :p Teraz mają dwie.
"Przypadek? Nie sądzę"
myślę, że tak mieli w końcu 50/50

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 09:47   #2014
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cześć
Nadrabiam powoli, bo jednak trochę nastukałyście przez weekend, a ja przez 1,5 dnia nie wchodziłam na internet Młody nam dalej strasznie szaleje w nocy, budzi się co godzinę albo i częściej, płacze, śpi tylko jak jest noszony albo w końcu z nami. Cyc nie bardzo pomaga, smarowanie dziąseł też nie, dziś w nocy zrobiłam butle, ale nie chciał. W dzień całkiem inaczej się zachowuje śpi spokojnie, bawi się, jest wesoły.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Kasiunia ale jak to owsiki? Skąd to się bierze? Ja nigdy nie oglądałam kupki Oli, zawijam pampersa i wycieram. Powinnam patrzeć?
Ja mam takie zboczenie, że zawsze patrzę i wtedy jakbym tak od razu zwinęła pampersa to bym pewnie nie zauważyła, ale zajrzałam do środka i nie mam wątpliwości, że to owsiki, od razu je było widać.
Skąd się wzięły? Ciężko powiedzieć, starszaka mam w żłobku, młody chodzi na basen, ładuje wszystko do buzi, może jakieś warzywo niedomyte? nie wiem
Ale dzwoniłam w sobotę do naszego pediatry, kazał nam wszystkim wziąć pyrantelum, w aptece dali bez recepty, ale muszę donieść. Wczoraj rano zażyliśmy, a potem miałam super dzień - 6 pralek prania Wyprałam w wysokiej temperaturze pościele, ręczniki, koce, bieliznę, piżamy, zabawki no wszystko co się dało, dobrze że był wczoraj wiatr to mi szybko na balkonie powysychało, a potem prasowanie tego, choć ja nigdy nie prasuję

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jestes pewna ze to to? bo np. po bananie bywaja czarne robaczki w pampersie...
jestem pewna to były małe długie białe robaczki, które się ruszały

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
hejo!
papuzko bardzo mi sie podoba Twoj tatuazTo ile jeszcze planujesz zrobic?mi się tez marzy..taki na całe plecy
lolaa-jestem pod wrazeniem spadku Twojej wagi!!muszę przyjzec się tej diecie jak ona finansowo wychodzi.moze i ja się skuszeprzyznam ze Twoj spadek mnie niezle zmotywował
lula juz to kiedys pisałam ale napisze jeszcze raz-kocham Twoje poczucie humoru!
motylkutez się zastanawiam nad attipisami.i dziękuje za artykuł który wstawiłas .teraz wiem ze te kapciuchy ktore ubieram Lilce tez nie są jakies super hiper.
Jak myslisz,czy te attipasy nie bedą za ciepłe na lato?bo moze byc tak ze juz własnie latem dzieciaczki zaczną stawiac pierwsze kroczki..a jesli za ciepłe to wtedy co nakładac? czuje ze wybór pierwszych bucików to bedzie nie lada wyzwanie
kasiuni_a-jejciu skąd owsiki?a moze to faktycznie tak jak monia pisze z winy banana?
mnie się wydaje, że na tej diecie dużo więcej kasy wydajemy na jedzenie

Cytat:
a mi nic samo nie zeszlo
ja kiedys nie mialam problemow z przemiana materii, zawsze bylam 'dobrze zbudowana' ale nigdy nie sasiona
zobaczysz ze zmotywuje cie waga baaardzo, polecam zapoznac sie z ksiazka, i przepisami szczegolnie, bo jak juz bedziesz na diecie a czasu nie bedzie bedziesz wiedziala co mozesz chwycic do jedzenia, no i moim zdaniem wazne jest planowanie na poczatku dopoki nie wejdzie w nawyk
zgadzam się z tym, ja sobie planuję poprzedniego dnia wieczorem albo z samego rana jedzenie na cały dzień, bo tak mi łatwiej ogarnąć

Cytat:

sluchajcie, ja sie powaznie zastanawiam nad przejsciem na wegetarianizm, cos mnie od miesa odrzuca, mozecie mi powiedziec czym mozna zamienic mieso by sie najadac a przedze wszystkim by dostarczac sobie tego co jedzac mieso, sa tu jakies wgetarianki?
moja siostra nie je mięsa już z 10 lat, ale nie jest typowa wegetarianką, bo ryby jada (nie wiem jak się nazywa ta odmiana wegetarianizmu), ja wytrzymałam dawno temu przez 9 miesięcy i kebab mnie skusił
ale szczerze mówiąc ona nie za fajnie się odżywia, tzn. niczym tego mięsa nie zastępuje, na razie niby jest zdrowa, ale zobaczymy co będzie dalej

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
no i wygrał/wygrała... bez jaj... świat schodzi na psy
żebyś wiedziała załamka...

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
aha, my już po śniadaniu
Hania jadła z nami, dostała pół żółtka pokruszonego i kilka okruszków chleba na talerzyku i jadła sama, było to wszędzie ale jadła całkiem całkiem
o jak fajnie

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-05-12 o 09:49
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 09:49   #2015
Asiek84
Wtajemniczenie

hej

Cytat:
Dzisiaj mija rok odkąd się dowiedzieliśmy,że będziemy mieć córeczkę:love :

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Próbuję się wbić

Motylku u nas też wcześniejsze podejrzenia na chłopaka były

Moja koleżanka, która jest drugi raz i jak twierdzi po raz ostatni w ciąży (ma już 5 letniego synka) wczoraj się dowiedziała, że będzie mieć wymarzoną dziewczynkę
ale super

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Podczytuje, ale nie pamiętam, co miałam odpisać, bo czytam na raty. W domu epidemia Eda i En mieli rano po 40 stopni, ja ledwo mówię
zdrówka dla Ciebie i dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Matall, zdrówka!

Mój Julek też dziś świętuje O 17.55 skończy 8 miesięcy
buziaki dla Julka

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
bardziej domowe nie moga byc i bardziej eko i na dodatek od Stefana/ stary kawaler jąkający sie strasznie pijaczyna ale bardzo robotny/ który prosił o moją rekę po pijaku za 4 piwa a ja byłam schowana w piwnicy żeby mnie nie widział jak mama zapytała po ile to powiedział że5zł a jak ja przyszłam to się zmieniło na 4zł/10szt
ale miałaś partię... hehe

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
chcialam sie jeszcze pochwalic ze Julia jeszcze niedawno nawet sie nie obracała a od wczoraj juz pelza po calym salonie co sie czyms zajme i zaraz na nią spojrze to juz sie znajduje po drugiej stronie pokoju
pięknie

Cytat:
zanim nadrobie to sie pochwale: wczoraj na kolacje Nati zjadła 7 łyzek kaszki-sinlacu na gesto (7 zanim rozrobilam) i potem wypila pol kubka soku jabkowego, dobila mlekiem z piersi i spala od 21:30 do 4 rano nadmienie ze zwykle zjada max 3 łyzki... moze uda i sie ja utuczyc i oduczy sie nei spac w nocy?
edit: dziecki za must have w klubie bo dzieki temu kupilam doidy i jest strzal w 10!!!
to może teraz będzie z górki, trzymam kciuki
teraz Sinlac w promo w Rossmanie z kartą rossne

Cytat:

ja dzisiaj sie zwazylam
polecialo 10,5 kg
wow gratki
Stary 2014-05-12, 09:53   #2016
83monia
Zakorzenienie

zanim nadrobie (5 stron jeszcze - dzis nic nie robie wiec nadrobie ) wrzuce zdjecie moich dziewczyn i tylko napisze ze prawie ze szczecia placze jak dotykam GŁADKIEJ skory natalki... i modle sie zeby taka zostala bo wczoraj odstawilismy jeden lek...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg qqqqq.jpg (101,2 KB, 68 załadowań)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 09:57   #2017
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
witam się z rańca

Szymek tarmosi zasłonę a ja siedzę w pidżamce przy kompie

a ja czytałam, że czasami dzieci po osiągnięciu pewnej umiejętności cofają się krok do tyłu na krótko, tak dla odreagowania, i potem ruszają dalej

na 1 fazie byłam tydzień, bo zeżarłam torta
jem jedną porcję owoców i dwie węgli. czy to możliwe, żeby moja tarczyca aż tak hamowała chudnięcie?

u lala

aaa, czyli jednak jest w miarę ok

co do pogrubionego to jak ludzie mogą być tacy bezmózgowi

a co do pytania to ja nie pomogę niestety, bo nad morzem polskim nie byłam już kupę lat. dawniej mogłabym polecić Rowy, Darłówko albo Sianożęty ale teraz to nie wiem
Jeśli masz nieuregulowaną niedoczynność to może hamować. Ja byłam u endo przed sb i miałąm tsh 3,5 i lekarz sam powiedział, że to nie są wyniki na chudnięcie. Pól kg na tydzień jest ok

Kaśka - próbuję do ciebie wysłać priv, ale mój komp nie chce więc spytam tu, a ty mi może odpisz priv, jak nie chcesz na forum. czy ty przy tej nadczynności chudniesz? Bo ja się zaczynam obawiać, że mam jakiś problem kurcze, bo waga leci dalej, a nie powinna. 3 miesiące temu miałam duża niedoczynność i nie wiem, czy to możliwe, żeby tak spadło w takim czasie

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
zanim nadrobie (5 stron jeszcze - dzis nic nie robie wiec nadrobie ) wrzuce zdjecie moich dziewczyn i tylko napisze ze prawie ze szczecia placze jak dotykam GŁADKIEJ skory natalki... i modle sie zeby taka zostala bo wczoraj odstawilismy jeden lek...
Oby już tak zostało Śliczne dziewczyny

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:02   #2018
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
jejku jaka natalka śliczna chyba nigdy nie bylo tu jej fotki jak siedzi jakie te oczka śliczna i włoski i w ogóle no napatrzeć się nie mogę wyglada jak mała mis
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:05   #2019
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

śliczne dziewczynki i oby już to pieroństwo nie wróciło
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:05   #2020
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
rzeczywiście kolosalna poprawa oby już tak zostało. Doszłaś do tego co ją tak bardzo uczulało?
Stary 2014-05-12, 10:05   #2021
83monia
Zakorzenienie

kocham moje dzieci!!!

przychodzi kinia ktorej kilka min wczesniej dalam pudelko z rodzynkami bo lubi:
kinia; "mamo, a wiesz ze mi rodzynki wpadly do nocnika?"
ja: 'i co?"
kinia "i zjadlam!"
bo nocnik pełen siuskow

Stary 2014-05-12, 10:12   #2022
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
kocham moje dzieci!!!

kinia "i zjadlam!"
bo nocnik pełen siuskow
ahahahah

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:12   #2023
niebede
Raczkowanie

Cytat:
kocham moje dzieci!!!

kinia "i zjadlam!"
bo nocnik pełen siuskow
"Co nas nie zabije, to nas wzmocni"

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:13   #2024
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
rzeczywiście kolosalna poprawa oby już tak zostało. Doszłaś do tego co ją tak bardzo uczulało?
nie doszlam..
odstawiamy płyn do prania (jaesli nie wroci to wlasnie to) albo jakies pyłki - okaże sie jesli znowu ja wysypie jak zrobi sie ladna pogoda, bo teraz mniejsze zapylenie przez deszcze. zobaczymy...

a siedzi od czasu szpitala. sadzam ja bo mi sie w wozku i bujaku nauczyla podciagac do siadu. jak sie wywroci na plecy to zaraz sie na brzuch obraca i zwykle ryczy bo wcale nei chce (chyba ze dorbie jakas zabawke rodzenstwa )

zostaje nam jeszcze westia tycia i ulewania... bo mimo zageszczacza ulewa dalej i nie tyje...

Stary 2014-05-12, 10:20   #2025
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
kocham moje dzieci!!!

kinia "i zjadlam!"
bo nocnik pełen siuskow
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:21   #2026
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Chwalę się, że Miłosz zaczyna pełzać i od piątku unosi się bardzo wysoko na rączkach, pupkę daje troszkę do góry i się kiwa w przód i w tył Ale robi tak tylko jak do czegoś podpełznie, do ściany czy kanapy, albo w łóżeczku jak dojdzie do szczebelków i się może stopami o coś zaprzeć.

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Skromnie chciałam się pochwalić, że odkopałam stare spodnie ( z liceum!) i zmieściłam w nie swoją pupkę (rozm.38) Ale jeszcze trochę roboty przede mną.

I najważniejsze:
Ernini kończy dziś 7 miesięcy!
sto lat dla Erniego
a Tobie gratuluję wbicia się w spodnie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
wczoraj zaniemogłam: goraczka + gardło dzis juz lepiej
zdrówka

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
A myślałam, że w chuście i nosidle jest podobnie
a jesteś pewna, że dobrze motasz i dociągasz chustę? pytam na wszelki wypadek bo mnie po chuście zawsze bolały plecy i ramiona, ale nie umiałam jej poprawnie zawiązać i dociągnąć, po nosidle nic mnie boli

Cytat:
Podczytuje, ale nie pamiętam, co miałam odpisać, bo czytam na raty. W domu epidemia Eda i En mieli rano po 40 stopni, ja ledwo mówię
strasznie wysoka gorączka dużo zdrówka dla dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Matall, zdrówka!

Mój Julek też dziś świętuje O 17.55 skończy 8 miesięcy
gratulacje

Cytat:
Bataty są słodkie, ale można je doprawić, ja ostatnio jadłam chipsy z nich, pychota
sama robiłaś? daj przepisa

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
chcialam sie jeszcze pochwalic ze Julia jeszcze niedawno nawet sie nie obracała a od wczoraj juz pelza po calym salonie co sie czyms zajme i zaraz na nią spojrze to juz sie znajduje po drugiej stronie pokoju
super

Mel B 14/14 +
Stary 2014-05-12, 10:21   #2027
policzanka
Wtajemniczenie

Motylku serio,serio!przyjaciół nigdy nie oglądałam i żałuję bo serial za☠☠☠iaszczy!

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:25   #2028
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczne dzewczyny, a Natalka ma takie cudne, duże oczyska

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:25   #2029
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
moje dziecko od dwoch tygodni ma dziwny rytm dnia
w nocy budzi sie raz, wstaje o 8 pobawi sie pol godziny, zje kaszke, wypije herbatke i idzie spac do 11
szkoda ze ja nie umiem bo wlasnie mialabym komara bo mlody juz od 20minut sodko chrapie
u mnie Hubi też ma podobnie, z tą różnicą że wstaje przed 7

Cytat:

wrazliwe niech nie czytaja! sasiad mojej babci chodowal kroliki, ale zachorowaly na cos i zdechly. a on je sprzedal ludziom z warszawy, ktorzy swiecie przekonani byli, ze to zdrowe kroliczki ze wsi. kuzwa jak mozna zrobic cos takiego?!

dziewczyny kiedys juz pytalam, ale bez odzewu czy znacie fajne miejsce nad morzem, zeby pojechac z dzieciakami? mysle o lebie, ale moze cos innego? bylabym wdzieczna bardzo za info o jakims miejscu

niedlugo ide do internisty to przy okazji zapytam o te moje nogi, bo po jakimkolwiek wysilku nogi puchna
mam zamiar tez wyprosic skierowanie na badanie tarczycy. moze to bedzie odpowiedz na moje ciagle zle samopoczucie i nerwy?

no to pa
o jejku, co za stary dziad...

chyba Natala kilka stron wcześniej wstawiała link i chyba bylo to w Ustce... moi rodzice byli tutaj: http://boskiraj.pl/pl/

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

Ja mam takie zboczenie, że zawsze patrzę i wtedy jakbym tak od razu zwinęła pampersa to bym pewnie nie zauważyła, ale zajrzałam do środka i nie mam wątpliwości, że to owsiki, od razu je było widać.
Skąd się wzięły? Ciężko powiedzieć, starszaka mam w żłobku, młody chodzi na basen, ładuje wszystko do buzi, może jakieś warzywo niedomyte? nie wiem
Ale dzwoniłam w sobotę do naszego pediatry, kazał nam wszystkim wziąć pyrantelum, w aptece dali bez recepty, ale muszę donieść. Wczoraj rano zażyliśmy, a potem miałam super dzień - 6 pralek prania Wyprałam w wysokiej temperaturze pościele, ręczniki, koce, bieliznę, piżamy, zabawki no wszystko co się dało, dobrze że był wczoraj wiatr to mi szybko na balkonie powysychało, a potem prasowanie tego, choć ja nigdy nie prasuję
współczuję tych żyjątek

Cytat:
świetne siostrzyczki
i cieszę się z poprawy skóry Natki, wiem co za radość, bo jak Hubiemu się skóra poprawiła to też mało się nie popłakałam
Stary 2014-05-12, 10:25   #2030
policzanka
Wtajemniczenie

Monia ,bardzo się ciesze ze skóra Natalii w końcu się poprawiła!no i super ze doidy się sprawdza,a Kinga to niezła agentkaja też pamiętam moment ze swojego dzieciństwa w którym to na piłam się siusikow z nocnika

policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:29   #2031
czaszka_
Zakorzenienie

witam się
zaraz sie zabieram do nadrabiania.
U nas noc piękna...Julka spala od 19 do 6:30

zostawilam przed chwila ją na macie i poszlam do kuchni, wracam a ona juz pod kominkiem liże drewno musze je usunac zeby sobie jakiejs drzazgi nie wbiła

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:31   #2032
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Jeśli mogę Ci coś doradzić, to na 2 fazie wprowadzałabym węgle i owoce wolniej niż na rozpisce, czyli pierwszy tydzień 1 porcja węgli i owoców, 2 tydzień 2 węgle 1 owoc, 3 tydzien 2 węgle, 2 owoce, itd. W końcu chodzi o to, żeby dieta trwała na tyle długo, by nie wrócić do poprzedniej wagi i żeby powoli wprowadzać to, co może powodować skoki cukru

Ale i tak fajnie, bo masz czas dla siebie tak regularnie Ja też nie bardzo umiem iść spać, jak już wstanę
no wlasnie mialam sie was pytac ! dziekuje
co ja bym bez ciebie zrobila
mam duzo jeszcze do zrzucenia wiec tak myslalam jak to zrobic by za szybko nie jesc wszytskiego by ie wrocili kg albo zebym w miejscu nie stanela

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:32   #2033
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzisiaj sie zwazylam
polecialo 10,5 kg

jesteś miszcz

Cytat:
super skóra a jakie bujne blond włoski
Stary 2014-05-12, 10:33   #2034
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
śliczne dziewczyny oby Natalce nie wróciły dolegliwości
Cytat:
kocham moje dzieci!!!

kinia "i zjadlam!"
bo nocnik pełen siuskow
omg
Cytat:
nie doszlam..
odstawiamy płyn do prania (jaesli nie wroci to wlasnie to) albo jakies pyłki - okaże sie jesli znowu ja wysypie jak zrobi sie ladna pogoda, bo teraz mniejsze zapylenie przez deszcze. zobaczymy...

a siedzi od czasu szpitala. sadzam ja bo mi sie w wozku i bujaku nauczyla podciagac do siadu. jak sie wywroci na plecy to zaraz sie na brzuch obraca i zwykle ryczy bo wcale nei chce (chyba ze dorbie jakas zabawke rodzenstwa )

zostaje nam jeszcze westia tycia i ulewania... bo mimo zageszczacza ulewa dalej i nie tyje...
u nas pomógł gastrotuss baby
Cytat:
Chwalę się, że Miłosz zaczyna pełzać i od piątku unosi się bardzo wysoko na rączkach, pupkę daje troszkę do góry i się kiwa w przód i w tył Ale robi tak tylko jak do czegoś podpełznie, do ściany czy kanapy, albo w łóżeczku jak dojdzie do szczebelków i się może stopami o coś zaprzeć.

(...)
dla Miłoszka!

dziewczyny, które sprzedają/sprzedawały ciuszki dziecięce na all: wystawiacie pojedynczo czy w mega pace?

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:34   #2035
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
jejku jakie one sa cudowne!
no takie słodkie za az aaaaaaaah

bardzo sie ciesze ze wyleczylas skore Natalki

Aleksander
Stary 2014-05-12, 10:34   #2036
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam ważne pytanie
jako że z mm jestem nie w temacie chciałam zapytać jak najszybciej mogę przygotwać butlę?
gdy mały się obudzi głodny zależy mi by jak nie zdążył się bardzo rozgoryczyć
Ja mam zawsze przegotowaną wodę w czajniku elektrycznym, później robię tylko "klik" i się szybko podgrzewa.

Cytat:
ja dzisiaj sie zwazylam
polecialo 10,5 kg
Stary 2014-05-12, 10:35   #2037
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a ja jestem na drugiej fazie schudłam dopiero około pół kilo (znaczy się od tygodnia), nie wiem czy to ok?
tak na drugiej fazie chudnie się 0,5 do 1kg na tydzień

Cytat:
zanim nadrobie to sie pochwale: wczoraj na kolacje Nati zjadła 7 łyzek kaszki-sinlacu na gesto (7 zanim rozrobilam) i potem wypila pol kubka soku jabkowego, dobila mlekiem z piersi i spala od 21:30 do 4 rano nadmienie ze zwykle zjada max 3 łyzki... moze uda i sie ja utuczyc i oduczy sie nei spac w nocy?
edit: dziecki za must have w klubie bo dzieki temu kupilam doidy i jest strzal w 10!!!
super

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Jeszcze chciałam się pochwalić ze od tygodnia jestem na diecie sb i schudłam 2,5 kg.chciałabym schudnąć 10 kilo.dla mnie to jest sukces że niejem już tydzień pieczywa.
Papalinko czy mozesz mi wysłać książkę: Agnieszka_257@interia.pl z góry dziekuje pozdrawiam wszystkich
za stracone kilogramy

Cytat:

ja dzisiaj sie zwazylam
polecialo 10,5 kg

padłam
świetny wynik, jestem pod wrażeniem
u nas chyba nie będzie szałowych rezultatów, bo obawiam się, że jemy za duże porcje jutro pierwsze ważenie po tygodniu

Cytat:
śliczne dziewczyny

Cytat:
kocham moje dzieci!!!

kinia "i zjadlam!"
bo nocnik pełen siuskow

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Monia ,bardzo się ciesze ze skóra Natalii w końcu się poprawiła!no i super ze doidy się sprawdza,a Kinga to niezła agentkaja też pamiętam moment ze swojego dzieciństwa w którym to na piłam się siusikow z nocnika

moja siostra jak była mała to nasikała do czajnika

Mel B 14/14 +
Stary 2014-05-12, 10:37   #2038
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
kocham moje dzieci!!!

kinia "i zjadlam!"
bo nocnik pełen siuskow

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Czesc

nadrobilam wczoraj, ale nie mialam juz sil odpisywac.
kiedys w niedziele odpoczywalam, ale teraz za duzo roboty, wiec wczoraj tez bylo sprzataniowo i pracujaco
zapytalam sie meza, kiedy uda mi sie odpoczac, stwierdzil, ze juz nigdy

super fajowski

zdrowka, oby juz bylo jak najmniej krostek i dziecina sie nie nacierpiala

Sto lat!

Zdrowka dla Was

Najlepszego

gratulacje wielkie

a tak z ciekawosci mozna sobie zrobic tylko pierwsza faze sb w ramach takiego jakby oczyszczenia organizmu?

niedlugo ide do internisty to przy okazji zapytam o te moje nogi, bo po jakimkolwiek wysilku nogi puchna
mam zamiar tez wyprosic skierowanie na badanie tarczycy. moze to bedzie odpowiedz na moje ciagle zle samopoczucie i nerwy?

no to pa
wg mnie mozesz zrobic, tylko jak zaczniesz z powrotem jesc normalnie jak jadlas kg powroca, no i 2 lata chyba musisz odczekac by znow zaczac ta diete

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

kasiunia gratki za postepy

co do wagi mozesz sie zdziwic

Aleksander
Stary 2014-05-12, 10:41   #2039
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
kocham moje dzieci!!!

kinia "i zjadlam!"
bo nocnik pełen siuskow
o jejku...

Cytat:
nie doszlam..

Monia moja alergolog mówiła że na pyłki to za wcześnie u takich dzieci...

trzymam kciuki za tycie Natalci

Cytat:
pięknie

mój mały szogun od wczoraj przybiera pozycję do raczkowania, rączki wyprostowane, nóżki pięknie zgięte w kolankach i się buja hehe i czekamy
Stary 2014-05-12, 10:42   #2040
vea7
Zakorzenienie

Lola, jeśli wege, to dużo strączkowych, oleje i orzechy Od ryb też Cię odrzuca? Bo łatwiej zbilansować dietę z rybami.
Ah, brawo za wagę

matal, o kurcze, ale Was rozłożyło... zdrówka życzę

Monia, brawo dla Natalii
W sumie coś w tym najadaniu na noc musi być, bo jak przez tydzień Żuk jadł i przysypiał przy cycu (czyli nie dojadał), to mi się dwa razy w nocy budził (co mu się normalnie nie zdarzało... wczoraj zjadł z cyca, pospał, został wyprany i pociągnął jeszcze moje z butli, to spal dzisiaj do piątej
A w ogóle, czy to możliwe, że Dziecko z dnia na dzień zmienia sobie zapotrzebowanie? Mam wrażenie, że właśnie wychodzimy ze skoku i jak do tej pory 10 min przy cycu czy 100 ml mleka mu wystarczało, tak teraz butli i cyca potrzebuje więcej, żeby być najedzonym... możliwe to? Tak z dnia na dzień?
Śliczne te Twoje Gwiazdy

motylku, brawo dla Tusi
Jaśko ciągle odmawia raczkowania

kaska, niekoniecznie... Janek próbuje stawać przy wszystkim, ale porusza się wyłącznie na brzuchu - czołgając - nawet nie próbuje raczkować. Podobno z Bartkiem było tak samo - czołgał się, a potem od razu chodził.
Ja chcę tak pięknie śpiące dziecko

pszczoua, brawo za ekspresowe postępy

ja-ika Jaśko też wali mega śmierdzące, lepkie kupy i marudzi... obstawiałam miks skoku z jagodami, ale może się mylę.

kasiuni_a brawa dla Miłosza

Zbiorowo zazdroszczę diet, a jeszcze bardziej efektów
Ja czekam aż ssak się odessie i wracam na swojego Dukana, co to Dukanem nie jest

Komp mi padł i dopiero wczoraj wieczorem udał się zreanimować Swoją drogą wyszło, na ile uzależnieni jesteśmy od kompa, netu, itp... normalnie i ja i Bartek źle się czuliśmy bez niego

Pochwalę się, że mąż wyciągnął mnie na zakupy ciuchowe Co prawda dla Jaśka, ale zawsze Obkupiliśmy chłopaka na całe lato - został nam do ewentualnego dokupienia rampek i jakaś cienka bluza

Dałam Żukowi właśnie sorter - po raz pierwszy ever - na razie bez pokrywki. Najpierw wysypał wszystkie klocki i oślinił dokładnie każdy i wiaderko A teraz wybrał sobie czerwony trójkąt i wkłada go i wyjmuje z wiaderka chichrając się przy tym

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości