Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 10:08   #4111
Ultra81
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

U nas zakrecony tydzien Ale dalimy rade!!! Wczoraj wyskoczylismy z malzem na randke, w ramach naszej drugiej rocznicy slubu, zabralam go na sushi, zachwycony byl!!! Ja jadlam pierwszy raz, ale az w szoku bylam, bo....smakowalo mi Aczkolwiek moj umysl jeszcze nie akceptuje tego, ze surowa rybe jadlam, mimo, ze kubki smakowe ukontentowane na maksa na pewno sie jeszcze tam wybierzemy

Gratuluję miłego spędzenia rocznicy! Super!
I fajnie, że Ci się na cateringu podobało

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No to chyba na bieżąco jestem teraz wreszcie,a le dzisiaj krócej w pracy bo mamy nie ma, i musze się z Tż wymienic. A potem dłuuugie pop[oludnie z Oliwką, podejrzewam że będzie bardzo długie bo leje cały czas.
W co bawić się z dzieckiem którego ulubioną zabawą jest chodzenie???
Kciuki za popołudnie!
A co do pogrubionego - my się gonimy (nie szkodzi, że co chwilę ta sama trasa ), szukamy się, tańczymy, przenosimy przedmioty z miejsca na miejsce (np. biorę pudełko z przyprawami oraz pudełka plastikowe, zostawiamy dwie otwarte szuflady, pudełka i przyprawy niesiemy na drugi koniec kuchni, a potem daję po jednej Młodej tak zadaniowo "Julka, a gdzie mieszka to pudełko?", "Zanieś proszę przyprawę do szuflady") - i ta "zabawa" w różnych wariacjach (pranie do pralki i kosza, klamerki do pudełka, książki na półeczkę i takie tam). Oczywiście nie zawsze działa
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:10   #4112
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

my z Anią już po śniadanku - dziś placuszki bananowe więc Anuszka już z babcią urzęduje, a ja przy kawie nieśmiało się witam i spadam do pracy nad pracą. Jeszcze tylko 2 dni i koniec męczy mnie to już przeokrutnie, w sensie psychicznym głównie a jeszcze za dwa tygodnie zaliczenie z jednego g.wnianego przedmiotu

a wy dziewczyny studiujące jak tam? Bo się sesja chyba powoli zbliża

kurcze, meneq, zazdroszczę tego oceanu, plaży i w ogóle Japonia jest piękna ależ bym zjadła sushi z sushi baru w Jp ale też podziwiam Cię, że umiesz w tej kulturze żyć, a co więcej! dobrze się tam czujesz. Mi się podobało, ale po 6 tygodniach naprawdę cieszyłam się z powrotu do Europy

Debrah - tak, my kupujemy dla Ani TYLKO buty ze znakiem "Zdrowa stopa". I planuję to utrzymać tak przynajmniej do 3 roku życia. Są to buty, niestety, ale droższe, więc w zasadzie na wiosnę wczesną pod koniec lutego kupiliśmy skórzane Bartki (180zł ) i zapitalała w nich wszędzie - podwórko, plac zabaw itd - no bo miała tylko jedną parę. Teraz kupiliśmy jej trampki z Befado, były już tańsze (50zł) i podobna historia. I tak będzie w nich chodzić może jeszcze z miesiąc, z dwa więc mi nie szkoda. A na lato planuję jej kupić już z Emela sandałki, problem taki że w Gliwicach nie ma sklepu z nimi wiem że w Kato są, może jak będę odbierać pracę mgr to wezmę Annę ze sobą, no bo na czuja przecież nie kupię. A zależy mi na Emelach, bo wydają się lżejsze jednak niż bartki.

Się rozpisałam, ale do sedna - Ania jak się urodziła to miała urodzeniową szpotawość nóg. Robiliśmy masaże, rehabilitacje (takie domowe, pod nadzorem położnej no i lekarza of kors). Teraz już nie ma po tym śladu, szczególnie w chodzeniu tego zupełnie nie widać - czasem jak się przeciąga to te nóżki jednak ciągną do środka - ale nic poza tym. No i jakoś uczulona jestem, żeby złymi butami nie zniweczyć tego, co osiągneliśmy. Żaden lekarz mi nic na ten temat nie mówił, jedyne żeby buty do 3 roku życia miała do kostki, usztywniane. Ale jakoś mam cykora kupić inne buty, więc mamy w sumie jedne z rodzaju, styrane już pod koniec sezonu, ale są ze zdrową stopą

Ocean i plaza sa cudowne, ale zycie ze swiadomoscia, ze lata moment moze byc wielki kataklizm, to zadna przyjemnosc jednak.
Wiesz, jak znasz jezyk i kulture, to jest latwiej. Poza tym nie zapominaj, ze tu jest moj tz i jesli kiedykowliek stad wyjedziemy, to ba pewno nie bedzie to Polska.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:11   #4113
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Hej!
Ma ktoś kontakt z Fewcią?
Wiecie - martwię się, że to "moja sprawka", że jej tu nie ma..
bez przesady, ja miałam podobne zdanie/odczucie jak fewcia, napisałam o tym ale jakoś nie poczułam się urażona, dziewczyny chyba jasno wyraziły sytuacje
nie sądze by tutaj laski były takie by wszystko do siebie brały osobiście

widzę,że nie tylko u nas sajgon u nas bunt dwulatka sięga apogeum
wszystko na nie, wszystko rzuca, krzyczy ale to jest nic, uwaga hit,,,,,,,,,, człowiek guma boskie, szczególnie jak baba w ciąży musi targać pod pachą gumowego człowieczka który wtedy podwaja chyba swoją masę
mówię Wam kino

zmykam,dziś podróż przede mną, odezwę się wieczorem z hotelu
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:14   #4114
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46412470]Rivanol albo rumianek
i wietrzyć bym wietrzyła

masakra, ale nawet racjonalnemu człowiekowi po takich słowach zapala się lampka chyba :/

Co do słów babki - wiesz, ja tam uważam, że dobrze że reaguje - bez względu na idiotyzm przypuszczeń, to lepiej zwrócić uwagę niepotrzebnie niż udawać, że się nic nie widzi może gdyby więcej ludzi miało oczy otwarte, to mniej dramatów by było, a potem mniej dzieci zabitych?

nie, półbuty mam lasocki kids (świetne, polecam! ), cenowo średnio, nasze 80zł, a sandały mam takie:

http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/329640 w środku skóra, dość miękkie są - mimo pięty zabudowanej, nie bardzo chciałam taką ale nie są to twarde buty więc niech będą, a młoda ma niedużą stópkę i trudno mi znaleźć buty dla niej

w ogóle powiem ci, że te ccc NelliBlu dawniej strasznie twarde były, kiepskie - a teraz widzę ogrom fajnych wzorów i dobrej jako0ści, ale też widzę, że cenowo podskoczyli (wcześniej tanioszka, 20-30zł to norma była)

nie mam kasy, by kupować same firmowe, polecane buty, a spokojnie można dobre buty taniej też znaleźć, a w ogóle na promocjach też sporo wyhaczyć można - elefanteny Agatce kupiłam, sandały trekkingowe, za 50zł zamiast 140

zjedz tę czekoladę bidoku

uszak super i lala też

jak Debrah pisała o tym wózku to myślę: co ona za prezentu szuka, roczek był dopiero teraz załapałam dzień dziecka...

Myśmy z P. myśleli, by po prostu na działkę Agu, Dorci i 2letniemu Erykowi (dziecko szwagierki) kupić takie coś - ale obawiam się trochę, że Agatka jednak za duża...:

http://allegro.pl/chad-valley-piasko...204113617.html

Mnie się bardzo podoba dla Dorki to, ale za mała jeszcze, na BN się skuszę

http://allegro.pl/k-s-kids-laleczka-...218416047.html

ależ mi się morza zachciało!

Moje też pociągi wielbią.
Śniłąś mi się ostatnio, byłam w Japonii i chodziłyśmy po lesie, a tam rosły takie ogromne arbuzy na sznurkach dzikie, i pytałam się, czy ja je sobie tak normalnie mogę zerwać

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Ewulka, LEMIGO mają znak zdrowa stopa a tanie są no i bardzo fajne Viggami:

http://viggami.com.pl/

też mam, dla Agu akurat, ale naprawdę świetne[/QUOTE]

Fajny sen, czy to juz nie drugi raz?
Stary 2014-05-12, 10:17   #4115
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Gojka...ja tez nie lubie diet -ale teraz staram się za każdym razem gdy wejdę do kuchni (na blacie stoi dzbanek z wodą i cytryną lub pomarańcza i miętą) wlewam sobie szkalnkę wody...wypijam duszkiem...i naprawdę nie jest to ciężko wypić te 3l dziennie...no wiadomo trzeba tylko do kibelka latać

Rano zazwyczaj jem owsiankę lub jakiś serek wiejski z warzywami (ostatnio do serka dosypałam zwykłych cranchy chyba sante...i było super)..

po jakiś 3 godzinach wypijam np koktajl z owoców lub zjem jabłko...po kolejnych 3 obiad..(wszytskim gotuję to samo...)-pierś w ziołach i cytrynie, mizeria i kilka zapiekanych ziemniaków, w weekend robiłam leczo (dodaję taką kiełbaskę morliny z piersi kurczaka -uwielbiam ją i tylko ją czasem jadam-można kupić w Biedrze- a tak papryka,marchew,cukinia,c ebula i pomidory w puszce...). potem jakoś ok 18 np kanapke sobie zjem z chlebem lub waflem ryżowym.
Nie używam cukru...masła..piję zieloną herbatę i ponad 3 l. wody na dobę- TYLE.

U nas nie jadamy smażonego więc nie mamy parcia np. na kotlety...Jak robię zupę dla Antonia...to robię więcej i my również ja jemy.
Nie gotuje nic specjalnego bo ani czasu ani pomysłów...poprostu jem częsciej a mniej..i woda woda woda....w kwestii ćwiczeń - zapraszam Cię tu, bo ja nie ekspert... https://www.facebook.com/groups/1416...97169/?fref=nf
Natomiast tu są treningi z Mel B...skłąmię jeśli powiem że są super..robię- bo robię, taki cel obrałam...dużym plusem jest czas trwania z rozgrzewką i rozciąganiem to do max 30 min. do tego poskaczę na skaknce ile dam rady (niedużo )...i np na orbitreka na 10 min bo więcej też nie dam rady.....Wszystkich ćwiczeń z treningu z Melb tez nie wykonuję bo zwyczajnie nie daję rady...ale jak skończe jestem mokra...po gębie lecie-a to chyba o to chodzi
Więc na razie postawiłam sobie za cel do 04.07. pozbyć się przynajmniej 6 kg-jeśli wytrwam to będę szczęśliwa i mega zmotywowana a uwierz że te 6 kg to 1/4 tego co muszę zrzucić... takze wielkie wyzwanie przedemna....czy na Święta Bożego Narodzenia wbiję się w jakąś sukienkę w r. 40?.....moje marzenie (wiem wiem,,,wy chudzielce jesteście o rozmiarach S i M...ja nigdy nie byłam i zawsze zadowalałam się 38/40...a teraz musze zejść z44/46 )

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-12 o 10:20
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:17   #4116
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46412470]Rivanol albo rumianek
i wietrzyć bym wietrzyła

masakra, ale nawet racjonalnemu człowiekowi po takich słowach zapala się lampka chyba :/

Co do słów babki - wiesz, ja tam uważam, że dobrze że reaguje - bez względu na idiotyzm przypuszczeń, to lepiej zwrócić uwagę niepotrzebnie niż udawać, że się nic nie widzi może gdyby więcej ludzi miało oczy otwarte, to mniej dramatów by było, a potem mniej dzieci zabitych?

nie, półbuty mam lasocki kids (świetne, polecam! ), cenowo średnio, nasze 80zł, a sandały mam takie:

http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/329640 w środku skóra, dość miękkie są - mimo pięty zabudowanej, nie bardzo chciałam taką ale nie są to twarde buty więc niech będą, a młoda ma niedużą stópkę i trudno mi znaleźć buty dla niej

w ogóle powiem ci, że te ccc NelliBlu dawniej strasznie twarde były, kiepskie - a teraz widzę ogrom fajnych wzorów i dobrej jako0ści, ale też widzę, że cenowo podskoczyli (wcześniej tanioszka, 20-30zł to norma była)

nie mam kasy, by kupować same firmowe, polecane buty, a spokojnie można dobre buty taniej też znaleźć, a w ogóle na promocjach też sporo wyhaczyć można - elefanteny Agatce kupiłam, sandały trekkingowe, za 50zł zamiast 140

zjedz tę czekoladę bidoku

uszak super i lala też

jak Debrah pisała o tym wózku to myślę: co ona za prezentu szuka, roczek był dopiero teraz załapałam dzień dziecka...

Myśmy z P. myśleli, by po prostu na działkę Agu, Dorci i 2letniemu Erykowi (dziecko szwagierki) kupić takie coś - ale obawiam się trochę, że Agatka jednak za duża...:

http://allegro.pl/chad-valley-piasko...204113617.html

Mnie się bardzo podoba dla Dorki to, ale za mała jeszcze, na BN się skuszę

http://allegro.pl/k-s-kids-laleczka-...218416047.html

ależ mi się morza zachciało!

Moje też pociągi wielbią.
Śniłąś mi się ostatnio, byłam w Japonii i chodziłyśmy po lesie, a tam rosły takie ogromne arbuzy na sznurkach dzikie, i pytałam się, czy ja je sobie tak normalnie mogę zerwać

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Ewulka, LEMIGO mają znak zdrowa stopa a tanie są no i bardzo fajne Viggami:

http://viggami.com.pl/

też mam, dla Agu akurat, ale naprawdę świetne[/QUOTE]

Dzięki!
A sandały muszą jakieś konkretne kryteria spełniać żeby były okej? z piętą czy bez, dokąd mają sięgać, jakieś takie wytyczne są?
Te co kupiłam mają zakrytą piętę, odkryte palce, z zamkiem przy pięcie, takie trochę rzymianki to są...
Tenisówki to jak tenisówki, z paseczkiem do zapinania, normalne takie.

Ewulka : rozumiem, gdyby moja miała jakiekolwiek kłopoty ze stopami to w ogóle nie byłoby o czym gadać.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:19   #4117
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

U nas zakrecony tydzien Ale dalimy rade!!! Wczoraj wyskoczylismy z malzem na randke, w ramach naszej drugiej rocznicy slubu, zabralam go na sushi, zachwycony byl!!! Ja jadlam pierwszy raz, ale az w szoku bylam, bo....smakowalo mi Aczkolwiek moj umysl jeszcze nie akceptuje tego, ze surowa rybe jadlam, mimo, ze kubki smakowe ukontentowane na maksa na pewno sie jeszcze tam wybierzemy

Nancy, u nas podobnie sie dzisiaj dzien zaczal, dwie godziny a ja myslalam, ze oknem wyskocze Na szczescie dalam mleko i sie uspokoil... W ogole jest jakis taki rozwalony, zasypia raz o 18 raz o 23, wstaje albo o 6 albo spi do 9 lub dluzej, wydaje mi sie taki...... Zmeczony bardzo, bawi sie szaleje, za chwile sie poklada po ziemi tuli trze oczy, placze, a chwile temu wstal z 3godz drzemki..... Wczoraj spedzilismy cudowny dzien, bylismy w fashion house, kupilam w koncu konkretne (i piekne!!!) buty do biegania, dostosowane w koncu w 100% do tego, co biegam. Mlody przespal cala droge do, wizyte w FH, wizyte w kfc, i cala droge z powrotem, lacznie....ponad 3godz! Pojechalismy do mojej mamy zostawilismy mlodego i na randke <3 jak wracalismy do domu to 15min jezdzilismy po centrum, zeby zuczek zasnal Podzialalo!!! :P

Hope!!! Masakra! Wy to macie przeboje non stop!

Ultra, uwielbiam jak piszesz o swojej pracy, i jednoczesnie zazdroszcze!!! Ja w sb bylam na tym cateringu i ....czulam sie jak ryba w wodzie!!! Uwiebiam prace z ludzmi, ekipa,mimo, ze prscowalismy pierwszy raz ze soba, zgrana na malsa, nawet nie wiem kiedy mi zlecialo te 10godz na nogach! Bylo naprawde super.

Debrah, my nie mielismy w ogole firmowych bucikow, mamy jedne adidaski z nike, jedne sandalki z clarksa, kapciuszki z befado. W domu mlody i tak chodzi na bosaka.

Ewulka kciuki za mgr!!! Mysle ,ze czwartek spoko, mam tylko nadzieje, ze pogoda dopisze, bo poki co masakraa

Meneq, ale cudownie, chce do was!!! Malz w ogole taki zajarany JP na nowo po wczorajszej wizycie ze jak wrocilismy od razu za ksiazke zlapal i sie.wielce.uczy

Fewcia do mnie napisala wczoraj ale tylko linka mi wyslala, napisalam co tam u nich i ze sie martwimy

Ehhh mlody znowu placze nie wiem o co moze chodzic

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Powodzenia zycz malzowi. I powiedzmu, ze bez znajomosci japonskiego tez sobie dalibyscue rade
Stary 2014-05-12, 10:26   #4118
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aha Neti trzymam za Ciebie kciuki z calego serducha!!! :-*

Meneq, on teraz szuka jakiegos klienta japonskiego, powiedziala mu szefowa, ze jak znajdzie takowego to mu zasponsoruja kurs japonskiego do n3 takze szuka i szuka. Zobaczymy co z tego bedzie.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:34   #4119
ILLUSION
Wtajemniczenie

Nie miałam kilka dni laptopa w domu bo na spółę z synkiem doprowadziłam do jego zalania a ja na telefonie nie ogarniam neta więc tylko w pracy sumiennie czytałam ale nie wyrabiałam się żeby dobrnąć do końca więc nie pisałam nic.

neti- życzę wytrwałości!
Deli - wyrazy współczucia

Cytat:
Kupiłam jej sandały i tenisówki (zwykłe next, nie Emele) - mam nadzieję, że dobre będą
No i nie wiem - wy kupowałyście jakieś "zwykłe" buty już czy tylko Emel, Elephanten, Bartki itp itd?
Ja tylko pierwsze zimówki kupiłam Bartki jak młody jeszcze tak nieporadnie chodził. Na wiosnę już kupiłam next - fajne są moim zdaniem, piętę idealnie trzymają i podeszwa elastyczna. Trampki wysokie z H&M też miał (te już za małe). Mam adidas buciki skórzane na lato jak będzie na sandałki za chłodno lub mokro i planuję kupić sandałki też nie za 120 zł a za 50. Byłam wczoraj z mamą na rynku i znalazłam fajne - skóra naturalna, zakryta piętka, elastyczna podeszwa. Ja nie patrzę na firmę a macam po prostu i oglądam czy fajne. Np. przy sandałkach moim zdaniem jeszcze w tym roku zakryta pięta żeby dobrze ją trzymały. Na sam paseczek taki na pięcie moim zdanim jeszcze za wcześnie i druga ważna rzecz przy sandałkach moim zdaniem to żeby skórzane były czyli oddychające bo jednak jak będzie gorąco to żeby stopa tak sie nie pociła.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Dużo siły życzę bo ja przez 2 dni miałam takiego Igora właśnie (piątek po pracy i sobota). Sajgon był w mieszkaniu niesamowity bo nic ne mogłam zrobć a jedliśmy pizzę którą TŻ kupił wracając z pracy. Na dłuższą metę nie wyobrażam sobie tego A wczoraj już inne dziecko, roześmiany, cudownie ze mną książeczki czytał i bawił się, pięknie samochodami się bawił sam. Obiad zrobiłam i nawet ciasto.
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Heja, witam się jak zwykle po delikatnej nieobecności u nas nastąpiły wielkie zmiany Filip nie jest już kp, więc wszystkiego musieliśmy się uczyć na nowo. Od tygodnia nie ciągnie piersi, więc ten tydzień szłam z nim razem spać. w ciągu dnia nie włączam nawet laptopa, więc nie ma kiedy nawet poczytać co tam u Was. A jeszcze wcześniej mąż miał urlop więc same rozumiecie.
Opowiedz jak wyglądało odstawienie
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
hej..
Fajne te ubrania z dresówki! Podobają mi się. Jak masz zdolności to szyj!
Stary 2014-05-12, 10:39   #4120
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Aha Neti trzymam za Ciebie kciuki z calego serducha!!! :-*

Meneq, on teraz szuka jakiegos klienta japonskiego, powiedziala mu szefowa, ze jak znajdzie takowego to mu zasponsoruja kurs japonskiego do n3 takze szuka i szuka. Zobaczymy co z tego bedzie.

To ma wyzwanie? W jakiej branzy pracuje? Mysle, ze jesli dobrze sie do tego zabierze, to bez problemu znajdzie, poniewaz ostatnio Polska i Sri Lanka sa na topie w Japonii, a jesli chodzi o relacje biznesowe, to wszedzie zachwalaja kontakty z Polakami
Stary 2014-05-12, 10:51   #4121
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Kciuki za popołudnie!
A co do pogrubionego - my się gonimy (nie szkodzi, że co chwilę ta sama trasa ), szukamy się, tańczymy, przenosimy przedmioty z miejsca na miejsce (np. biorę pudełko z przyprawami oraz pudełka plastikowe, zostawiamy dwie otwarte szuflady, pudełka i przyprawy niesiemy na drugi koniec kuchni, a potem daję po jednej Młodej tak zadaniowo "Julka, a gdzie mieszka to pudełko?", "Zanieś proszę przyprawę do szuflady") - i ta "zabawa" w różnych wariacjach (pranie do pralki i kosza, klamerki do pudełka, książki na półeczkę i takie tam). Oczywiście nie zawsze działa
Dzięki
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Gojka...ja tez nie lubie diet -ale teraz staram się za każdym razem gdy wejdę do kuchni (na blacie stoi dzbanek z wodą i cytryną lub pomarańcza i miętą) wlewam sobie szkalnkę wody...wypijam duszkiem...i naprawdę nie jest to ciężko wypić te 3l dziennie...no wiadomo trzeba tylko do kibelka latać

Rano zazwyczaj jem owsiankę lub jakiś serek wiejski z warzywami (ostatnio do serka dosypałam zwykłych cranchy chyba sante...i było super)..

po jakiś 3 godzinach wypijam np koktajl z owoców lub zjem jabłko...po kolejnych 3 obiad..(wszytskim gotuję to samo...)-pierś w ziołach i cytrynie, mizeria i kilka zapiekanych ziemniaków, w weekend robiłam leczo (dodaję taką kiełbaskę morliny z piersi kurczaka -uwielbiam ją i tylko ją czasem jadam-można kupić w Biedrze- a tak papryka,marchew,cukinia,c ebula i pomidory w puszce...). potem jakoś ok 18 np kanapke sobie zjem z chlebem lub waflem ryżowym.
Nie używam cukru...masła..piję zieloną herbatę i ponad 3 l. wody na dobę- TYLE.

U nas nie jadamy smażonego więc nie mamy parcia np. na kotlety...Jak robię zupę dla Antonia...to robię więcej i my również ja jemy.
Nie gotuje nic specjalnego bo ani czasu ani pomysłów...poprostu jem częsciej a mniej..i woda woda woda....w kwestii ćwiczeń - zapraszam Cię tu, bo ja nie ekspert... https://www.facebook.com/groups/1416...97169/?fref=nf
Natomiast tu są treningi z Mel B...skłąmię jeśli powiem że są super..robię- bo robię, taki cel obrałam...dużym plusem jest czas trwania z rozgrzewką i rozciąganiem to do max 30 min. do tego poskaczę na skaknce ile dam rady (niedużo )...i np na orbitreka na 10 min bo więcej też nie dam rady.....Wszystkich ćwiczeń z treningu z Melb tez nie wykonuję bo zwyczajnie nie daję rady...ale jak skończe jestem mokra...po gębie lecie-a to chyba o to chodzi
Więc na razie postawiłam sobie za cel do 04.07. pozbyć się przynajmniej 6 kg-jeśli wytrwam to będę szczęśliwa i mega zmotywowana a uwierz że te 6 kg to 1/4 tego co muszę zrzucić... takze wielkie wyzwanie przedemna....czy na Święta Bożego Narodzenia wbiję się w jakąś sukienkę w r. 40?.....moje marzenie (wiem wiem,,,wy chudzielce jesteście o rozmiarach S i M...ja nigdy nie byłam i zawsze zadowalałam się 38/40...a teraz musze zejść z44/46 )
A jak jeść regularnie co trzy godziny i jakies fajne rzeczy jak przez pracę 10 h spędzam poza domem, śniadanie jem przed 7 w pracy - kanapki zazwyczaj bo łatwo, o 11 mamy przerwę - też kanapki + owoce/jogurt, o 16 w domu obiad, zazwyczaj tylko II danie bo na zupę juznie mam czasu, kolację jak zdążę przed 20 to jem jak nie to nie jem, bo 21:30 za późno. Co do obiadów to ciężko pogodzić gusta: Tż, nastolatki, teściowej, mojej mamy i zeby to Oli mogła zjeść, zresztą głónie gotuje moja mama a ona nie uznaje za bardzo takich "nowoczesnych" dań, dla niej obiad to: ziemniaki/kasza + mięso. Jedynie plus że nie lubi torebkowych gotowych dań tylko sama robi, ale to też smiatana, mąka itd.
Ogólnie nie potrzebuję schudnąć tylko zlikwidować brzuch.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:55   #4122
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Lady dziękuję ..takie słowa to tylko kolejny kop dla mnie i wspaniały doping. Dziś chce spróbować biegania....powiedz jak zacząć?truchcik, szybki marsz?ile dam rade czy jak? Jak się zabrać?

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Dzięki

A jak jeść regularnie co trzy godziny i jakies fajne rzeczy jak przez pracę 10 h spędzam poza domem, śniadanie jem przed 7 w pracy - kanapki zazwyczaj bo łatwo, o 11 mamy przerwę - też kanapki + owoce/jogurt, o 16 w domu obiad, zazwyczaj tylko II danie bo na zupę juznie mam czasu, kolację jak zdążę przed 20 to jem jak nie to nie jem, bo 21:30 za późno. Co do obiadów to ciężko pogodzić gusta: Tż, nastolatki, teściowej, mojej mamy i zeby to Oli mogła zjeść, zresztą głónie gotuje moja mama a ona nie uznaje za bardzo takich "nowoczesnych" dań, dla niej obiad to: ziemniaki/kasza + mięso. Jedynie plus że nie lubi torebkowych gotowych dań tylko sama robi, ale to też smiatana, mąka itd.
Ogólnie nie potrzebuję schudnąć tylko zlikwidować brzuch.
Jeśli nie potrzebujesz schudnac a jedynie wyrzeźbić brzuszek....myślę ze same ćwiczenia na brzuch z melb b będą ok...np chociaż co dzień?

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 10:56   #4123
Debrah
Zakorzenienie

Kurdę - dziecię mi zasypia przy uu - dużo za wcześnie...katar daje się we znaki;/
I znowu do szczepienia nie pójdziemy, najpierw moja ospa (już ok) a teraz to.
Ill: chcesz odstawić?
Dzięki za głos w sprawie butów, ciągle się zagubiona czuję.
Sandałków z odkrytą piętą też bym jeszcze nie kupiła , bałabym się.
o takie sa: nie umiem powiedziec czy je cos skreśla.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg san1.jpg (58,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg san2.jpg (74,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg san3.jpg (53,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ten1.jpg (29,5 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2014-05-12 o 10:58
Stary 2014-05-12, 10:57   #4124
misiaeel
Wtajemniczenie

hope nie, my podpisywaliśmy przedwstępną bez notariusza

Lady super, że wyjście udane zazdroszczę Wam!
wstyd się przyznać, ale nasze jedyne wyjście wspólne to koncert depeszy

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:04   #4125
nancykenator
Zakorzenienie

witajcie z rana
u nas znowu kiepsko, nie mam siły :/ pobudka przed 6 :/ mam autentycznie dość wszystkiego jeszcze ta pogoda :/

Debrah jak zareagowałam? Zabrałam, powiedziałam, że nie wolno a on się rozryczał, próbowałam tłumaczyć, że to niebezpieczne, że mógłby go prąd porazić ale przecież on tak chciał :/
najgorsze, że na weekend jedziemy do t., jak się Kuba będzie tak zachowywał, to coś czuję, że z t.w zgodzie się nie rozstaniemy.
A tż nie ma pomysłu, tzn ma, on by WSZYSTKIEGO zakazał, a jak płacze to zamknąć w pokoju, żeby płakał :/ zastanawiam się, jak go rodzice wychowywali jeśli ma teraz takie pomysły :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:07   #4126
hope01
Zakorzenienie

a tak serio serio Miśka - na prawdę z tym tyle łażenia jak mówią?
Ja się zastanawiam czy wziąć kredyt w spółdzielczym - tańszym
Czy w PKO też ok oferta a chyba bank pewniejszy..

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:19   #4127
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
wstyd się przyznać, ale nasze jedyne wyjście wspólne to koncert depeszy
Jedno, ale za do JAKIE

Cytat:
A tż nie ma pomysłu, tzn ma, on by WSZYSTKIEGO zakazał, a jak płacze to zamknąć w pokoju, żeby płakał :/ zastanawiam się, jak go rodzice wychowywali jeśli ma teraz takie pomysły :/
Jeeeej, Nancy, trudna sytuacja. Mam nadzieję, że szybko Wam ten etap minie.
Co do tz, to jakby mój coś takiego powiedział, pewnie ostro bym się z nim pokłóciła, chociaż on to akurat częściej ma pomysły w drugą stronę, typu "niech Młoda wszystkiego spróbuje".
Stary 2014-05-12, 11:19   #4128
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie z rana
u nas znowu kiepsko, nie mam siły :/ pobudka przed 6 :/ mam autentycznie dość wszystkiego jeszcze ta pogoda :/

Debrah jak zareagowałam? Zabrałam, powiedziałam, że nie wolno a on się rozryczał, próbowałam tłumaczyć, że to niebezpieczne, że mógłby go prąd porazić ale przecież on tak chciał :/
najgorsze, że na weekend jedziemy do t., jak się Kuba będzie tak zachowywał, to coś czuję, że z t.w zgodzie się nie rozstaniemy.
Serio tz ma takie pomysły? Kurde:/

Jak będziesz wysiadać całkiem to sie zawiń i przyjedź, zrobi sobie kuba demolke razem z Amelka a tobie odppcznie głowa) ja mam czas w tygodniu niemal codziennie.

A czego sie spodziewasz po t ze boisz sie konfliktu? Takich samych rad jak tz daje?

Niewątpliwie wkraczamy w wiek trudny i dla nas i dla dzieci - wystarczy poczytać co piszą dziewczyny, Marsi np.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-12, 11:24   #4129
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, przepiekne te sandalki!!!

My mamy bez piety ale sa naprawde solidne i trzymaja stopke.

Moje dziecko dzisiaj ma taki humor ze naprawde oszaleje. Dwa razy z calej sily rzucil we mnie taka plastikowa dosc ciezka taczka do piasku, w ostatniej chwili zdazylam zareagowac zeby mi okularow na nosie nie stukl. Mam dosc. Na dworze leje. Kawy chce!!!

Meneq, tsl - transport spedycja logistyka. Jego kolezanka ostatnio jakiegos sporego klienta dorwala z jp, M.ma nadzieje, ze tez mu sie uda w tym roku jeszcze

Nancy Jestem w szoku!!!

My tez sie czasem nie zgadzamy w niektorych kwestiach wychowania, ale....nie az tak!!! Przeciez, wybacz, ale poglady Twojego tz sa jakies.....sredniowieczne ....

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Neti, minuta marszu, pol min truchtu, i tak na poczatek 3x, chyba, ze bedziesz sie dobrze czula to mozesz zrobic 4, ale pamietaj, spokojnie, nie napalaj sie, bo idzie sie szybko zniechecic jezeli za duzo zrobisz na poczatku

Stary 2014-05-12, 11:25   #4130
Ultra81
Rozeznanie

Debrah, sandałki boskie!
Obawiam się, że mogę chcieć dla Młodej Amelka przymierzała już?
Stary 2014-05-12, 11:25   #4131
LadyWhisper
Zakorzenienie

O, takie buty wczoraj kupilam

http://1.bp.blogspot.com/-UN2yP9MFfy...ewbalance2.jpg

Stary 2014-05-12, 11:26   #4132
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Lady dziękuję ..takie słowa to tylko kolejny kop dla mnie i wspaniały Jeśli nie potrzebujesz schudnac a jedynie wyrzeźbić brzuszek....myślę ze same ćwiczenia na brzuch z melb b będą ok...np chociaż co dzień?
Na razie tylko brzuszki robię ale to chyba nie pomoze bo nie o samo wyżeźbienie tylko o zlikwidowanie wałeczka a do tego to już chyb ajakieś bieganie albo cos trzeba byłoby dodać.
Cytat:
Śliczne te buciki, przy sandałach jak pisąłam boje się odkrytych palców, w te drugie nie wcisnęłaby Oli stopy
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:27   #4133
LadyWhisper
Zakorzenienie

Do biegania, zeby nie bylo, ze na co dzien :P

Stary 2014-05-12, 11:27   #4134
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Fajne te sandałki ale szkam czegoś z zabudowanymi paluszkami, nie mam doświadzczenia w tym temacie ale pamiętam że bratanica sobie strasznie obdzierała palce, no a Oliwka jak rowerkiem jeździmy to też często opuszcza nogi i szoruje czubami po asfalcie, wiadomo zaraz sie zatrzymuje ale jakby to palce były to do krwi by pewnie obdarła.
Przeglądam teraz viggami.

U nas lepiej. W piątek Tż zaprosił mnie do kina, trochę pogadaliśmy, ale oczywiście nic nowego z tego nie wynikło. To ja jestem nerwowa i wymagająca i wprowadzam stresową atmosferę. On nie potrafi zrozumieć że Młoda inaczej się przy nim zachowuje a inaczej jak go nie ma, ale zlewam to i teraz jak będzie coś dyskutowac to od razu do niego idę.
Więc jakoś leci...
Oli cudowna, pokochała plac zabaw a szczególnie piaskownicę. Wczoraj byliśmy razem z Tż więc łatwiej było na zjeżdżalni
Martwię się tylko bo wyraźnie mniej je, śnadanie ok, zupę jeszcze jako tako, potem już coraz gorzej, mleka na noc absolutnie nie tyka. Dopiero jak zaśnie daje jej przez sen. Czy może mieć takie długie przerwy bez jedzenia? czasem to ponad 12h??
Olej , to juz duza pannica. Nie ma co sie spinac, masz swoje dziecko do wychowywania

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
bez przesady, ja miałam podobne zdanie/odczucie jak fewcia, napisałam o tym ale jakoś nie poczułam się urażona, dziewczyny chyba jasno wyraziły sytuacje
nie sądze by tutaj laski były takie by wszystko do siebie brały osobiście

widzę,że nie tylko u nas sajgon u nas bunt dwulatka sięga apogeum
wszystko na nie, wszystko rzuca, krzyczy ale to jest nic, uwaga hit,,,,,,,,,, człowiek guma boskie, szczególnie jak baba w ciąży musi targać pod pachą gumowego człowieczka który wtedy podwaja chyba swoją masę
mówię Wam kino

zmykam,dziś podróż przede mną, odezwę się wieczorem z hotelu
U nas tez kosmos z mala! Hitem jest wyginanie sie do tylu jak na nas siedzi. Taki jakby mostek... Maly szatan, mogliby ja zatrudnic do krecenia kolejnej wersji Omena Diabel o anielskiej buzi Biega po domu, krzyczy. My z tz nie slyszymy co do siebie mowimy... Blagam o 2 dni wolnego od niej

Cytat:
Kurdę - dziecię mi zasypia przy uu - dużo za wcześnie...katar daje się we znaki;/
I znowu do szczepienia nie pójdziemy, najpierw moja ospa (już ok) a teraz to.
Ill: chcesz odstawić?
Powiem Ci, ze ja sama dla siebie nie lubie butow bez piety Czuje sie jakbym nie miala buta, a musze czuc buta. W ogole od paru lat nie mialam sandalow na lato, bo czuje sie w nich jak nago

Czujecie jakie cisnienie niskie? Strasznie mi dzis slabo ;/ A mala poszla spac o 23! mielismy gosci do 22, obudzila sie o 1 poszla spac do nas. Rano wstala o 7...

Bylam dzis w sanepidzie Mam zdrowa kupke Teraz moge pracowac w miesnym, gdybym chociaz sie znala na czyms innym niz cycek kurzecy

Szajka co do In Exyenso- teraz mozna znalezc w Realu, bo Auchan wykupily Reale w Polsce i bedzie zmiana

Lady ja rowniez lubie sushi ze spora porcja wasabi Tylko, ze ja jem (Meneq nie czytaj ) z grillowana ryba A tz wcina surowizne.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:28   #4135
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah, przepiekne te sandalki!!!

My mamy bez piety ale sa naprawde solidne i trzymaja stopke.

Moje dziecko dzisiaj ma taki humor ze naprawde oszaleje. Dwa razy z calej sily rzucil we mnie taka plastikowa dosc ciezka taczka do piasku, w ostatniej chwili zdazylam zareagowac zeby mi okularow na nosie nie stukl. Mam dosc. Na dworze leje. Kawy chce!!!

Meneq, tsl - transport spedycja logistyka. Jego kolezanka ostatnio jakiegos sporego klienta dorwala z jp, M.ma nadzieje, ze tez mu sie uda w tym roku jeszcze

Nancy Jestem w szoku!!!

My tez sie czasem nie zgadzamy w niektorych kwestiach wychowania, ale....nie az tak!!! Przeciez, wybacz, ale poglady Twojego tz sa jakies.....sredniowieczne ....

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Neti, minuta marszu, pol min truchtu, i tak na poczatek 3x, chyba, ze bedziesz sie dobrze czula to mozesz zrobic 4, ale pamietaj, spokojnie, nie napalaj sie, bo idzie sie szybko zniechecic jezeli za duzo zrobisz na poczatku

Powodzenia!!
Stary 2014-05-12, 11:32   #4136
litllesweetangel
Lurker ;)

Misia kupilas w koncu te air maxy

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:33   #4137
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Olej , to juz duza pannica. Nie ma co sie spinac, masz swoje dziecko do wychowywania

U nas tez kosmos z mala! Hitem jest wyginanie sie do tylu jak na nas siedzi. Taki jakby mostek... Maly szatan, mogliby ja zatrudnic do krecenia kolejnej wersji Omena Diabel o anielskiej buzi Biega po domu, krzyczy. My z tz nie slyszymy co do siebie mowimy... Blagam o 2 dni wolnego od niej

Powiem Ci, ze ja sama dla siebie nie lubie butow bez piety Czuje sie jakbym nie miala buta, a musze czuc buta. W ogole od paru lat nie mialam sandalow na lato, bo czuje sie w nich jak nago

Czujecie jakie cisnienie niskie? Strasznie mi dzis slabo ;/ A mala poszla spac o 23! mielismy gosci do 22, obudzila sie o 1 poszla spac do nas. Rano wstala o 7...

Bylam dzis w sanepidzie Mam zdrowa kupke Teraz moge pracowac w miesnym, gdybym chociaz sie znala na czyms innym niz cycek kurzecy

Szajka co do In Exyenso- teraz mozna znalezc w Realu, bo Auchan wykupily Reale w Polsce i bedzie zmiana

Lady ja rowniez lubie sushi ze spora porcja wasabi Tylko, ze ja jem (Meneq nie czytaj ) z grillowana ryba A tz wcina surowizne.

Alez sushi to nie tylko surowa ryba!! Jak najbardziej jest z grillowana ryba, tylko jak do tego wasabi?!
Nie wszyscy jedza surowizne, nawet tutaj. Ostatnio widzialam sushi - hamburger na ryzu. Wynalazkiem sushi-niepodobnym sa california maki i inne tego typu bajery z awokado czy serkiem smietankowym
Stary 2014-05-12, 11:34   #4138
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Debrah, sandałki boskie!
Obawiam się, że mogę chcieć dla Młodej Amelka przymierzała już?
Nie, czekam na przesyłkę.
Trudno je dorwać bo to nie jest najnowsza kolekcja, więc mało już nowych można dostać, ale nie jest to niemożliwe, zależy od rozmiaru.
Jakby coś mi nie pasowało to je sprzedam dalej, to nie powinno być takie trudne.
Stary 2014-05-12, 11:34   #4139
meneq
Zakorzenienie

miasiael Yae na plazy w k. Z pociagu zdjec brak
Stary 2014-05-12, 11:37   #4140
LadyWhisper
Zakorzenienie

Meneq, jedlismy taki zestaw, 28elementow

•Tatar – tatar z łososia smażonego w tempurze (futomaki)

•Ibodai – ryba maślana, papryka, szczypiorek, majonez, sałata (futomaki)

•California – surimi, avocado, majonez (uramaki)

•Sake – tatar z łososia (gunkan)

•Spice salmon – pikantny łosoś (hosomaki)

Ma to cos wspolnego z prawdziwym japonskim sushi??

Wczoraj wasabi mi wyszlo nosem prawie Takie ostre i imbir po kazdym kawalku, meeeeeeega ostre!!!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości