|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
![]() I fajnie, że Ci się na cateringu podobało Cytat:
A co do pogrubionego - my się gonimy (nie szkodzi, że co chwilę ta sama trasa ), szukamy się, tańczymy, przenosimy przedmioty z miejsca na miejsce (np. biorę pudełko z przyprawami oraz pudełka plastikowe, zostawiamy dwie otwarte szuflady, pudełka i przyprawy niesiemy na drugi koniec kuchni, a potem daję po jednej Młodej tak zadaniowo "Julka, a gdzie mieszka to pudełko?", "Zanieś proszę przyprawę do szuflady") - i ta "zabawa" w różnych wariacjach (pranie do pralki i kosza, klamerki do pudełka, książki na półeczkę i takie tam). Oczywiście nie zawsze działa
|
||
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ocean i plaza sa cudowne, ale zycie ze swiadomoscia, ze lata moment moze byc wielki kataklizm, to zadna przyjemnosc jednak. Wiesz, jak znasz jezyk i kulture, to jest latwiej. Poza tym nie zapominaj, ze tu jest moj tz i jesli kiedykowliek stad wyjedziemy, to ba pewno nie bedzie to Polska. |
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sądze by tutaj laski były takie by wszystko do siebie brały osobiście ![]() widzę,że nie tylko u nas sajgon u nas bunt dwulatka sięga apogeum ![]() wszystko na nie, wszystko rzuca, krzyczy ale to jest nic, uwaga hit,,,,,,,,,, człowiek guma ![]() mówię Wam kino ![]() zmykam,dziś podróż przede mną, odezwę się wieczorem z hotelu |
|
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46412470]Rivanol albo rumianek
i wietrzyć bym wietrzyła masakra, ale nawet racjonalnemu człowiekowi po takich słowach zapala się lampka chyba :/ Co do słów babki - wiesz, ja tam uważam, że dobrze że reaguje - bez względu na idiotyzm przypuszczeń, to lepiej zwrócić uwagę niepotrzebnie niż udawać, że się nic nie widzi nie, półbuty mam lasocki kids (świetne, polecam! ), cenowo średnio, nasze 80zł, a sandały mam takie: http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/329640 w środku skóra, dość miękkie są - mimo pięty zabudowanej, nie bardzo chciałam taką ale nie są to twarde buty więc niech będą, a młoda ma niedużą stópkę i trudno mi znaleźć buty dla niej w ogóle powiem ci, że te ccc NelliBlu dawniej strasznie twarde były, kiepskie - a teraz widzę ogrom fajnych wzorów i dobrej jako0ści, ale też widzę, że cenowo podskoczyli (wcześniej tanioszka, 20-30zł to norma była) nie mam kasy, by kupować same firmowe, polecane buty, a spokojnie można dobre buty taniej też znaleźć, a w ogóle na promocjach też sporo wyhaczyć można - elefanteny Agatce kupiłam, sandały trekkingowe, za 50zł zamiast 140 ![]() zjedz tę czekoladę bidoku ![]() uszak super i lala też ![]() jak Debrah pisała o tym wózku to myślę: co ona za prezentu szuka, roczek był dopiero teraz załapałam dzień dziecka... Myśmy z P. myśleli, by po prostu na działkę Agu, Dorci i 2letniemu Erykowi (dziecko szwagierki) kupić takie coś - ale obawiam się trochę, że Agatka jednak za duża...: http://allegro.pl/chad-valley-piasko...204113617.html Mnie się bardzo podoba dla Dorki to, ale za mała jeszcze, na BN się skuszę ![]() http://allegro.pl/k-s-kids-laleczka-...218416047.html ależ mi się morza zachciało! Moje też pociągi wielbią. Śniłąś mi się ostatnio, byłam w Japonii i chodziłyśmy po lesie, a tam rosły takie ogromne arbuzy na sznurkach dzikie, i pytałam się, czy ja je sobie tak normalnie mogę zerwać ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Ewulka, LEMIGO mają znak zdrowa stopa http://viggami.com.pl/ też mam, dla Agu akurat, ale naprawdę świetne[/QUOTE] Fajny sen, czy to juz nie drugi raz? |
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka...ja tez nie lubie diet -ale teraz staram się za każdym razem gdy wejdę do kuchni (na blacie stoi dzbanek z wodą i cytryną lub pomarańcza i miętą) wlewam sobie szkalnkę wody...wypijam duszkiem...i naprawdę nie jest to ciężko wypić te 3l dziennie...no wiadomo trzeba tylko do kibelka latać
![]() Rano zazwyczaj jem owsiankę lub jakiś serek wiejski z warzywami (ostatnio do serka dosypałam zwykłych cranchy chyba sante...i było super).. po jakiś 3 godzinach wypijam np koktajl z owoców lub zjem jabłko...po kolejnych 3 obiad..(wszytskim gotuję to samo...)-pierś w ziołach i cytrynie, mizeria i kilka zapiekanych ziemniaków, w weekend robiłam leczo (dodaję taką kiełbaskę morliny z piersi kurczaka -uwielbiam ją i tylko ją czasem jadam-można kupić w Biedrze- a tak papryka,marchew,cukinia,c ebula i pomidory w puszce...). potem jakoś ok 18 np kanapke sobie zjem z chlebem lub waflem ryżowym. Nie używam cukru...masła..piję zieloną herbatę i ponad 3 l. wody na dobę- TYLE. U nas nie jadamy smażonego więc nie mamy parcia np. na kotlety...Jak robię zupę dla Antonia...to robię więcej i my również ja jemy. Nie gotuje nic specjalnego bo ani czasu ani pomysłów...poprostu jem częsciej a mniej..i woda woda woda....w kwestii ćwiczeń - zapraszam Cię tu, bo ja nie ekspert... https://www.facebook.com/groups/1416...97169/?fref=nf Natomiast tu są treningi z Mel B...skłąmię jeśli powiem że są super..robię- bo robię, taki cel obrałam...dużym plusem jest czas trwania z rozgrzewką i rozciąganiem to do max 30 min. do tego poskaczę na skaknce ile dam rady (niedużo )...i np na orbitreka na 10 min bo więcej też nie dam rady.....Wszystkich ćwiczeń z treningu z Melb tez nie wykonuję bo zwyczajnie nie daję rady...ale jak skończe jestem mokra...po gębie lecie-a to chyba o to chodzi ![]() Więc na razie postawiłam sobie za cel do 04.07. pozbyć się przynajmniej 6 kg-jeśli wytrwam to będę szczęśliwa i mega zmotywowana a uwierz że te 6 kg to 1/4 tego co muszę zrzucić... takze wielkie wyzwanie przedemna....czy na Święta Bożego Narodzenia wbiję się w jakąś sukienkę w r. 40? .....moje marzenie (wiem wiem,,,wy chudzielce jesteście o rozmiarach S i M...ja nigdy nie byłam i zawsze zadowalałam się 38/40...a teraz musze zejść z44/46
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-05-12 o 10:20 |
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46412470]Rivanol albo rumianek
i wietrzyć bym wietrzyła masakra, ale nawet racjonalnemu człowiekowi po takich słowach zapala się lampka chyba :/ Co do słów babki - wiesz, ja tam uważam, że dobrze że reaguje - bez względu na idiotyzm przypuszczeń, to lepiej zwrócić uwagę niepotrzebnie niż udawać, że się nic nie widzi nie, półbuty mam lasocki kids (świetne, polecam! ), cenowo średnio, nasze 80zł, a sandały mam takie: http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/329640 w środku skóra, dość miękkie są - mimo pięty zabudowanej, nie bardzo chciałam taką ale nie są to twarde buty więc niech będą, a młoda ma niedużą stópkę i trudno mi znaleźć buty dla niej w ogóle powiem ci, że te ccc NelliBlu dawniej strasznie twarde były, kiepskie - a teraz widzę ogrom fajnych wzorów i dobrej jako0ści, ale też widzę, że cenowo podskoczyli (wcześniej tanioszka, 20-30zł to norma była) nie mam kasy, by kupować same firmowe, polecane buty, a spokojnie można dobre buty taniej też znaleźć, a w ogóle na promocjach też sporo wyhaczyć można - elefanteny Agatce kupiłam, sandały trekkingowe, za 50zł zamiast 140 ![]() zjedz tę czekoladę bidoku ![]() uszak super i lala też ![]() jak Debrah pisała o tym wózku to myślę: co ona za prezentu szuka, roczek był dopiero teraz załapałam dzień dziecka... Myśmy z P. myśleli, by po prostu na działkę Agu, Dorci i 2letniemu Erykowi (dziecko szwagierki) kupić takie coś - ale obawiam się trochę, że Agatka jednak za duża...: http://allegro.pl/chad-valley-piasko...204113617.html Mnie się bardzo podoba dla Dorki to, ale za mała jeszcze, na BN się skuszę ![]() http://allegro.pl/k-s-kids-laleczka-...218416047.html ależ mi się morza zachciało! Moje też pociągi wielbią. Śniłąś mi się ostatnio, byłam w Japonii i chodziłyśmy po lesie, a tam rosły takie ogromne arbuzy na sznurkach dzikie, i pytałam się, czy ja je sobie tak normalnie mogę zerwać ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Ewulka, LEMIGO mają znak zdrowa stopa http://viggami.com.pl/ też mam, dla Agu akurat, ale naprawdę świetne[/QUOTE] Dzięki! A sandały muszą jakieś konkretne kryteria spełniać żeby były okej? z piętą czy bez, dokąd mają sięgać, jakieś takie wytyczne są? Te co kupiłam mają zakrytą piętę, odkryte palce, z zamkiem przy pięcie, takie trochę rzymianki to są... Tenisówki to jak tenisówki, z paseczkiem do zapinania, normalne takie. Ewulka : rozumiem, gdyby moja miała jakiekolwiek kłopoty ze stopami to w ogóle nie byłoby o czym gadać. |
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia zycz malzowi. I powiedzmu, ze bez znajomosci japonskiego tez sobie dalibyscue rade |
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Aha Neti trzymam za Ciebie kciuki z calego serducha!!! :-*
Meneq, on teraz szuka jakiegos klienta japonskiego, powiedziala mu szefowa, ze jak znajdzie takowego to mu zasponsoruja kurs japonskiego do n3 takze szuka i szuka. Zobaczymy co z tego bedzie.Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4119 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nie miałam kilka dni laptopa w domu bo na spółę z synkiem doprowadziłam do jego zalania a ja na telefonie nie ogarniam neta więc tylko w pracy sumiennie czytałam ale nie wyrabiałam się żeby dobrnąć do końca więc nie pisałam nic. neti- życzę wytrwałości!Deli - wyrazy współczucia Cytat:
Dużo siły życzę bo ja przez 2 dni miałam takiego Igora właśnie (piątek po pracy i sobota). Sajgon był w mieszkaniu niesamowity bo nic ne mogłam zrobć a jedliśmy pizzę którą TŻ kupił wracając z pracy. Na dłuższą metę nie wyobrażam sobie tego A wczoraj już inne dziecko, roześmiany, cudownie ze mną książeczki czytał i bawił się, pięknie samochodami się bawił sam. Obiad zrobiłam i nawet ciasto. Cytat:
![]() Fajne te ubrania z dresówki! Podobają mi się. Jak masz zdolności to szyj!
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ma wyzwanie? W jakiej branzy pracuje? Mysle, ze jesli dobrze sie do tego zabierze, to bez problemu znajdzie, poniewaz ostatnio Polska i Sri Lanka sa na topie w Japonii, a jesli chodzi o relacje biznesowe, to wszedzie zachwalaja kontakty z Polakami |
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie nie potrzebuję schudnąć tylko zlikwidować brzuch.
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Lady dziękuję ..takie słowa to tylko kolejny kop dla mnie i wspaniały doping. Dziś chce spróbować biegania....powiedz jak zacząć?truchcik, szybki marsz?ile dam rade czy jak? Jak się zabrać?
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę - dziecię mi zasypia przy uu - dużo za wcześnie...katar daje się we znaki;/
I znowu do szczepienia nie pójdziemy, najpierw moja ospa (już ok) a teraz to. Ill: chcesz odstawić? Dzięki za głos w sprawie butów, ciągle się zagubiona czuję. Sandałków z odkrytą piętą też bym jeszcze nie kupiła o takie sa: nie umiem powiedziec czy je cos skreśla. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-05-12 o 10:58 |
|
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
hope nie, my podpisywaliśmy przedwstępną bez notariusza
Lady super, że wyjście udane zazdroszczę Wam!wstyd się przyznać, ale nasze jedyne wyjście wspólne to koncert depeszy
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie z rana
u nas znowu kiepsko, nie mam siły :/ pobudka przed 6 :/ mam autentycznie dość wszystkiego jeszcze ta pogoda :/ Debrah jak zareagowałam? Zabrałam, powiedziałam, że nie wolno a on się rozryczał, próbowałam tłumaczyć, że to niebezpieczne, że mógłby go prąd porazić ale przecież on tak chciał :/ najgorsze, że na weekend jedziemy do t., jak się Kuba będzie tak zachowywał, to coś czuję, że z t.w zgodzie się nie rozstaniemy. A tż nie ma pomysłu, tzn ma, on by WSZYSTKIEGO zakazał, a jak płacze to zamknąć w pokoju, żeby płakał :/ |
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
a tak serio serio Miśka - na prawdę z tym tyle łażenia jak mówią?
![]() Ja się zastanawiam czy wziąć kredyt w spółdzielczym - tańszym Czy w PKO też ok oferta a chyba bank pewniejszy.. |
|
|
|
#4127 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do tz, to jakby mój coś takiego powiedział, pewnie ostro bym się z nim pokłóciła, chociaż on to akurat częściej ma pomysły w drugą stronę, typu "niech Młoda wszystkiego spróbuje". |
||
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz wysiadać całkiem to sie zawiń i przyjedź, zrobi sobie kuba demolke razem z Amelka a tobie odppcznie głowa ) ja mam czas w tygodniu niemal codziennie.A czego sie spodziewasz po t ze boisz sie konfliktu? Takich samych rad jak tz daje? Niewątpliwie wkraczamy w wiek trudny i dla nas i dla dzieci - wystarczy poczytać co piszą dziewczyny, Marsi np. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, przepiekne te sandalki!!!
My mamy bez piety ale sa naprawde solidne i trzymaja stopke. Moje dziecko dzisiaj ma taki humor ze naprawde oszaleje. Dwa razy z calej sily rzucil we mnie taka plastikowa dosc ciezka taczka do piasku, w ostatniej chwili zdazylam zareagowac zeby mi okularow na nosie nie stukl. Mam dosc. Na dworze leje. Kawy chce!!! Meneq, tsl - transport spedycja logistyka. Jego kolezanka ostatnio jakiegos sporego klienta dorwala z jp, M.ma nadzieje, ze tez mu sie uda w tym roku jeszcze Nancy Jestem w szoku!!!My tez sie czasem nie zgadzamy w niektorych kwestiach wychowania, ale....nie az tak!!! Przeciez, wybacz, ale poglady Twojego tz sa jakies.....sredniowieczne .... Sent from my Lumia 625 using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Neti, minuta marszu, pol min truchtu, i tak na poczatek 3x, chyba, ze bedziesz sie dobrze czula to mozesz zrobic 4, ale pamietaj, spokojnie, nie napalaj sie, bo idzie sie szybko zniechecic jezeli za duzo zrobisz na poczatku ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4130 |
|
Rozeznanie
|
Debrah, sandałki boskie!
Obawiam się, że mogę chcieć dla Młodej Amelka przymierzała już?
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
O, takie buty wczoraj kupilam
![]() http://1.bp.blogspot.com/-UN2yP9MFfy...ewbalance2.jpg Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Do biegania, zeby nie bylo, ze na co dzien :P
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4134 | |||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
Diabel o anielskiej buzi Biega po domu, krzyczy. My z tz nie slyszymy co do siebie mowimy... Blagam o 2 dni wolnego od niej ![]() ![]() Cytat:
![]() Czujecie jakie cisnienie niskie? Strasznie mi dzis slabo ;/ A mala poszla spac o 23! mielismy gosci do 22, obudzila sie o 1 poszla spac do nas. Rano wstala o 7... Bylam dzis w sanepidzie Mam zdrowa kupke ![]() ![]() Szajka co do In Exyenso- teraz mozna znalezc w Realu, bo Auchan wykupily Reale w Polsce i bedzie zmiana Lady ja rowniez lubie sushi Tylko, ze ja jem (Meneq nie czytaj ) z grillowana ryba A tz wcina surowizne.
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia!! |
|
|
|
|
#4136 |
|
Lurker ;)
|
Misia kupilas w koncu te air maxy
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alez sushi to nie tylko surowa ryba!! Jak najbardziej jest z grillowana ryba, tylko jak do tego wasabi?! Nie wszyscy jedza surowizne, nawet tutaj. Ostatnio widzialam sushi - hamburger na ryzu. Wynalazkiem sushi-niepodobnym sa california maki i inne tego typu bajery z awokado czy serkiem smietankowym |
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno je dorwać bo to nie jest najnowsza kolekcja, więc mało już nowych można dostać, ale nie jest to niemożliwe, zależy od rozmiaru. Jakby coś mi nie pasowało to je sprzedam dalej, to nie powinno być takie trudne. |
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
miasiael Yae na plazy w k. Z pociagu zdjec brak
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, jedlismy taki zestaw, 28elementow
•Tatar – tatar z łososia smażonego w tempurze (futomaki) •Ibodai – ryba maślana, papryka, szczypiorek, majonez, sałata (futomaki) •California – surimi, avocado, majonez (uramaki) •Sake – tatar z łososia (gunkan) •Spice salmon – pikantny łosoś (hosomaki) Ma to cos wspolnego z prawdziwym japonskim sushi?? ![]() Wczoraj wasabi mi wyszlo nosem prawie Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

Ale dalimy rade!!! Wczoraj wyskoczylismy z malzem na randke, w ramach naszej drugiej rocznicy slubu, zabralam go na sushi, zachwycony byl!!! Ja jadlam pierwszy raz, ale az w szoku bylam, bo....smakowalo mi
Aczkolwiek moj umysl jeszcze nie akceptuje tego, ze surowa rybe jadlam, mimo, ze kubki smakowe ukontentowane na maksa
na pewno sie jeszcze tam wybierzemy 
), szukamy się, tańczymy, przenosimy przedmioty z miejsca na miejsce (np. biorę pudełko z przyprawami oraz pudełka plastikowe, zostawiamy dwie otwarte szuflady, pudełka i przyprawy niesiemy na drugi koniec kuchni, a potem daję po jednej Młodej tak zadaniowo "Julka, a gdzie mieszka to pudełko?", "Zanieś proszę przyprawę do szuflady") - i ta "zabawa" w różnych wariacjach (pranie do pralki i kosza, klamerki do pudełka, książki na półeczkę i takie tam). Oczywiście nie zawsze działa 
więc Anuszka już z babcią urzęduje, a ja przy kawie nieśmiało się witam i spadam do pracy nad pracą. Jeszcze tylko 2 dni i koniec
męczy mnie to już przeokrutnie, w sensie psychicznym głównie
a jeszcze za dwa tygodnie zaliczenie z jednego g.wnianego przedmiotu 

.....moje marzenie 

życzę wytrwałości!
22.05.2008
14.08.2011
Jestem w szoku!!!