Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 12:13   #2071
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Dziewczynki, mam w lodówce ugotowane szparagi i ugotowane młode ziemniaki w mundurkach, co mogę z tego zrobić, zanim samo ucieknie?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:16   #2072
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Wrzuciłam wszystko co zanabyliśmy, ale musimy poprzymierzać i jest opcja, że część zostanie oddana/wymieniona, bo rozmiarówki są jakieś kosmiczne - w obrębie jednej firmy jedne ciuszki 74 a inne 80
piekne ciuszki
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
a i miałam sie pochwalic ze Antos od paru dni dostaje codziennie bananka z jogurtem naturalnym i generalnie na nabiał zareagował bardzo dobrze
super!!
zeby tak moja cokolwiek chciala jesc
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hej.Gratuluje wszystkim dzieciom.nowych umiejętności.U nas bez zmian,aż mi sie przykro robi,że moja stoi w miejscu.Też zamówiłam kubek doidy,mam nadzieję,że będzie z niego piła.W ogóle to mam zły humor od kilku dni,wszystko mnie wnerwia,mam dość :banghead:

Wysyłane z mojego GT-S7500 zag pomocą Tapatalk 2

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:19   #2073
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

A jak udało Ci się Jaśka do niekapka przekonać? Bo mój robi z niego kropidło, ale ciągnąć nie chce

Wrzuciłam wszystko co zanabyliśmy, ale musimy poprzymierzać i jest opcja, że część zostanie oddana/wymieniona, bo rozmiarówki są jakieś kosmiczne - w obrębie jednej firmy jedne ciuszki 74 a inne 80
wiesz u nas to juz "walka" od ok. 2 tyg, żeby Jasiek napił się z czegogolwiek innego niż piersi testowaliśmy łyżeczkę, dooidy, 2 rodzaje niekapków i butelkę. poki co potrafi cokolwiek pociągnąc z niekapka TT, ale my musimy mu trzymać inaczje rozlewa dookoła

śliczne zakupy
ja tez musze się wyrwać w końcu, bo Jaśkowi się pokończyły pajace, body idt.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:22   #2074
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
wiesz u nas to juz "walka" od ok. 2 tyg, żeby Jasiek napił się z czegogolwiek innego niż piersi testowaliśmy łyżeczkę, dooidy, 2 rodzaje niekapków i butelkę. poki co potrafi cokolwiek pociągnąc z niekapka TT, ale my musimy mu trzymać inaczje rozlewa dookoła

śliczne zakupy
ja nawet nie myslalam by sama pila z niekapka soro kiepskpo jej nawet zabawke utrzymac w spooju. naa picie samodzielne jeszcze czas przyjdzie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:25   #2075
papuga_69
Zakorzenienie

bardzo ważne pytanie-
kukurydzę taką z puszki mam gotować z warzywami czy dodać taką prosto z puchy?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:26   #2076
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
piekne ciuszki

super!!
zeby tak moja cokolwiek chciala jesc

Cytat:
agusiowata, szał z ząbkami

Ruszy, ruszy... a jak ruszy, to z kopyta
Co do humoru to

Sorter mam najprostszy z FP - nie chciałam żadnych grających, świecących, itp... taki ło

Ciuszki mięszane, bo oblecieliśmy całą Magnolię
Sweterek jest z H&M, podobnie spodnie
Rampek jest ze Smyka i jest czadowy W ogóle kilka fajnych ciuszków z tej serii jest

Pudrowy róż mi się nie widzi, nude jak najbardziej
Może kaszka? Albo kanapki jeśli jest już na tym etapie

Dziękuję za pochwałę ciuszków
Dziękuję za pocieszenie,oby ruszyła,bo się zamartwie.Zaczęłam z nią ćwiczyć,więc może to coś da

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-05-12, 12:27   #2077
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

śliczne zakupy
Aha, mój pije, owszem, herbatkę od wielkiego dzwonu, wody nie, za to sok marchwiowo-jabłkowy z woda jak najbardziej, ale... z butli
Mam kubek niekapek z NUK i Jasiek totalnie nie czai, co ma zrobić, żeby pociągnąć Uchwyty trzyma - nie jakoś super stabilnie, ale jak mu pomagamy to jest ok, ten ustnik ogryza, ale nie potrafi się do niego zassać...

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:31   #2078
Agnieszka257
Raczkowanie

Papuga jaki kupujesz jogurt?możesz podać nazwę

dziewczyny ma któraś z was to urządzenie? http://www.euro.com.pl/kombiwary/philips-hd3037-7.bhtml napaliłam się na niego

Edytowane przez Agnieszka257
Czas edycji: 2014-05-12 o 12:41
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:44   #2079
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha, mój pije, owszem, herbatkę od wielkiego dzwonu, wody nie, za to sok marchwiowo-jabłkowy z woda jak najbardziej, ale... z butli
Mam kubek niekapek z NUK i Jasiek totalnie nie czai, co ma zrobić, żeby pociągnąć Uchwyty trzyma - nie jakoś super stabilnie, ale jak mu pomagamy to jest ok, ten ustnik ogryza, ale nie potrafi się do niego zassać...
Mam też niekapek Nuby,z silikonowym ustnikiem i Helka też go ogryza,a zassać nie umie.Ostatnia nadzieja w doidy.

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-05-12 o 12:45
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:46   #2080
Isabell12
Zadomowienie

cześć mamusie, witam się!
jestem dziś zadowolona, Piotruś wczoraj zasną sam, tylko 2 pobudki w nocy na cyc i pobudka 5.30 - więc nie zle
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:47   #2081
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo ważne pytanie-
Ja bym podgotowala z innymi warzywami

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
cześć mamusie, witam się!
jestem dziś zadowolona, Piotruś wczoraj zasną sam, tylko 2 pobudki w nocy na cyc i pobudka 5.30 - więc nie zle
Brawo i oby tak zostało,chociaż u kogoś się polepsza

Stary 2014-05-12, 12:59   #2082
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
agusiowata, szał z ząbkami

Ruszy, ruszy... a jak ruszy, to z kopyta
Co do humoru to

Sorter mam najprostszy z FP - nie chciałam żadnych grających, świecących, itp... taki ło

Rampek jest ze Smyka i jest czadowy W ogóle kilka fajnych ciuszków z tej serii jest

Pudrowy róż mi się nie widzi, nude jak najbardziej
Może kaszka? Albo kanapki jeśli jest już na tym etapie

Dziękuję za pochwałę ciuszków
oj, na kanapki to chyba za wcześnie
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mariasia u nas jest:
8 kaszka
11 mleko
14obiad
17deserek+jogurt
20mleko

w nocy mleko:/
chyba spróbuję jogurt podać myślicie, że mogę? Szymek dopiero kończy 7 miesiąc

btw, jakie jogurty kupujecie?

tassia, a próbowałaś Macieja oduczyć nocnego jedzenia którymś ze sposobów jakie tu pisałyśmy?
Cytat:
Dziewczynki, mam w lodówce ugotowane szparagi i ugotowane młode ziemniaki w mundurkach, co mogę z tego zrobić, zanim samo ucieknie?
zrób jajko sadzone, ziemniaki obierz, dodaj koperek i masz obiad jak tralala
Cytat:
bardzo ważne pytanie-
oj, nie dawałam kukurydzy z puchy, ale ja bym chyba jednak podgotowała

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:04   #2083
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
mój też pije tylko z butli, z kubka nie potrafi, nie wie jak pociągnąć, wody też nie chce za to sok jabłkowo winogronowy uwielbia, tylko że mieszam mu pół na pół z wodą bo wydaje mi się bardzo słodki i marchwiowo-morelowy lubi tego już nie mieszam wodą

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
ale, że jak? padłam!

poka poka

kupiłam taką kieckę na wesele:
http://www.perhapsme.com/sukienka-depare-dpr24884.html
and the question is: jakie buty? doradźcie
super bardzo mi się podoba, taka zwiewna, będziesz wyglądała jak nimfa a butki sandałki na szpilce, mogą być w kolorze srebrnym jak góra kiecki albo cieliste

Cytat:
hej

Mój maluch ucina sobie właśnie poranną drzemkę sam! pierwszy raz od baaaardzo dawna
ja w tym czasie zdążyłam poparzyć się wrzątkiem z zupy

a i musimy sie pochwalić że wczoraj udało się Jaśkowi wcisnąć ok. 40 ml mm z niekapka

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny wpadłam na chwilę, nie nadrobię 4/5 dni.
Chyba musze pójść do neurologa z bólami głowy, bo to już przestaje być normalne. Powinnam się nazywać M jak Migrena. Nie wiem czy to skutek cesarskiego cięcia? Kiedyś coś mi się o uszy obiło, że tak może być, ale tak długo?

Z nowości Amelkowych to niewinnie, ale raczkuje do przodu (pełza do tyłu) i namiętnie ślini i liże swoje stopy.

Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Cześć
Nadrabiam powoli, bo jednak trochę nastukałyście przez weekend, a ja przez 1,5 dnia nie wchodziłam na internet Młody nam dalej strasznie szaleje w nocy, budzi się co godzinę albo i częściej, płacze, śpi tylko jak jest noszony albo w końcu z nami. Cyc nie bardzo pomaga, smarowanie dziąseł też nie, dziś w nocy zrobiłam butle, ale nie chciał. W dzień całkiem inaczej się zachowuje śpi spokojnie, bawi się, jest wesoły.

Ja mam takie zboczenie, że zawsze patrzę i wtedy jakbym tak od razu zwinęła pampersa to bym pewnie nie zauważyła, ale zajrzałam do środka i nie mam wątpliwości, że to owsiki, od razu je było widać.
Skąd się wzięły? Ciężko powiedzieć, starszaka mam w żłobku, młody chodzi na basen, ładuje wszystko do buzi, może jakieś warzywo niedomyte? nie wiem
Ale dzwoniłam w sobotę do naszego pediatry, kazał nam wszystkim wziąć pyrantelum, w aptece dali bez recepty, ale muszę donieść. Wczoraj rano zażyliśmy, a potem miałam super dzień - 6 pralek prania Wyprałam w wysokiej temperaturze pościele, ręczniki, koce, bieliznę, piżamy, zabawki no wszystko co się dało, dobrze że był wczoraj wiatr to mi szybko na balkonie powysychało, a potem prasowanie tego, choć ja nigdy nie prasuję

tak tak ponoć trzeba wszystkim domownikom podać

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zanim nadrobie (5 stron jeszcze - dzis nic nie robie wiec nadrobie ) wrzuce zdjecie moich dziewczyn i tylko napisze ze prawie ze szczecia placze jak dotykam GŁADKIEJ skory natalki... i modle sie zeby taka zostala bo wczoraj odstawilismy jeden lek...

Cytat:
kocham moje dzieci!!!

przychodzi kinia ktorej kilka min wczesniej dalam pudelko z rodzynkami bo lubi:
kinia; "mamo, a wiesz ze mi rodzynki wpadly do nocnika?"
ja: 'i co?"
kinia "i zjadlam!"
bo nocnik pełen siuskow
ło matko ! agentka no

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Chwalę się, że Miłosz zaczyna pełzać i od piątku unosi się bardzo wysoko na rączkach, pupkę daje troszkę do góry i się kiwa w przód i w tył Ale robi tak tylko jak do czegoś podpełznie, do ściany czy kanapy, albo w łóżeczku jak dojdzie do szczebelków i się może stopami o coś zaprzeć.

:
super, ja też już niecierpliwie czekam aż mój zacznie
Stary 2014-05-12, 13:22   #2084
czaszka_
Zakorzenienie

Moja kolezanka 3 lata temu miala cesarke w polsce i zrobily sie zrosty i miala straszne bole ale nie miala potem ubezpieczenia i nie mogla tego zrobic i tak chodzila z tym ponad rok.Od dawna jest w UK i dlugo czekala na operacje na to i w koncu miala ją w lutym ale znowu ją boli tak samo i poszla do szpitala to jej powiedzieli ze nie dalo się tego usunac w calosci.Slyszalyscie o takiej sytuacji? Tak sie moze dziac czy oni spartaczyli sprawe?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:

śliczne zakupy
ja mam dwa kubki-treningowy lovi i ten z ikei i mala nie obczaja co ma robic i je grzyzie i wylewa wode a ja ostatnio jej daje pić ze zwyklego kubka plastikowego albo ze szklanego, poprostu jej przechylam troche

Stary 2014-05-12, 13:29   #2085
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
zanim nadrobie to sie pochwale: wczoraj na kolacje Nati zjadła 7 łyzek kaszki-sinlacu na gesto (7 zanim rozrobilam) i potem wypila pol kubka soku jabkowego, dobila mlekiem z piersi i spala od 21:30 do 4 rano nadmienie ze zwykle zjada max 3 łyzki... moze uda i sie ja utuczyc i oduczy sie nei spac w nocy?
edit: dziecki za must have w klubie bo dzieki temu kupilam doidy i jest strzal w 10!!!
dla Natki

Cytat:
chcialam sie jeszcze pochwalic ze Julia jeszcze niedawno nawet sie nie obracała a od wczoraj juz pelza po calym salonie co sie czyms zajme i zaraz na nią spojrze to juz sie znajduje po drugiej stronie pokoju
gratki dla Julci

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
parka

ja mierzę, ale ze wzglęu na te moje cykle, które szalał też przed ciążą z Mikim, tak w sumie to myślę, że płeć to kwestia przypadku są dziewczynki z owu (podczytuję mamuśki wrzesień 2014) i jedna prowadzi statystykę, a jej gin potwierdził, że w owu 85% to dziewczynki wychodzą i faktycznie u nich te co mają mieć córki to niby punkt w owu działały i tak wygraj najsilniejszy plemnior

marzyłam o parce, może się uda
a ja słyszałam że ponoć zeby była dziewczynka to trzeba się kochać właśnie kilka 2-3 dni przed owu, bo są dwa rodzaje plemników męskie i żeńskie, te męskie są szybsze ale krócej zyją a te żeńskie
są cięższe i wolniejsze ale za to żyją dłużej, kiedyś nawet oglądałam taki film " hamerykański" dokumentalny o zapłodnieniach in vitro gdzie para starała się o dziecko określonej płci dokładnie o córkę bo mężczyźni którzy rodzili się w tej rodzinie , od dawna byli obciążeni chorobami genetycznymi, i właśnie do tego zapłodnienia mieli robioną taką selekcję plemników, Ale wiadomo, ze nigdy ni można zaplanować płci dziecka na 100 % i jak to w tym filmie na koniec powiedzieli, mozna jedynie pomóc co nieco szczęściu, a i tak niw wiadomo czy się uda
Cytat:
Dziewczyny mam ważne pytanie
jako że z mm jestem nie w temacie chciałam zapytać jak najszybciej mogę przygotwać butlę?
gdy mały się obudzi głodny zależy mi by jak nie zdążył się bardzo rozgoryczyć
ja zawsze mam chłodną wodę w dzbanku i wtedy dolewam dp gorącej tej zimnej i jest szybciej

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

a jak te śliwki przyrządziłaś?

:
suszone śliwki zalałam gorącą przegotowaną wodą, zostawiłam na 5 min, zmiękły, później 1 jabłko , ja wybieram winne, pół banana i ok. 4 śliwki zmiksowałam , małemu bardzo smakowało[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

[/COLOR]matal- mam nadzieję że ze zdrówkiem już lepiej?

dziewczyny, jak po chrzcinach ?
jak pogoda, jak dzieci się sprawowały?

Lola jesteś mistrzem świata 10.5 kg!!!!!!!!!!!!!!, o my gad , jak ty tego dokonałaś? ale nas tu motywujesz, trzymam za ciebie kciuki bardzo bardzo żebyś dalej miał tyle wytrwałości żeby osiągnąć upragnioną wagę

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-05-12 o 13:30
Stary 2014-05-12, 13:30   #2086
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Czaszka mój najczęściej płacze pod drzwiami wyjściowymi a jak są otwarte bo wychodzę po coś to dostaje takiego przyspieszenia, że szok
no i jak mu zabiorę coś z rączki to też się kładzie i płacze "nenenene"

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Podczytuje, ale nie pamiętam, co miałam odpisać, bo czytam na raty. W domu epidemia Eda i En mieli rano po 40 stopni, ja ledwo mówię
ojejka zdrówka dla was wszystkich

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

i wszystkiego naj dla Julka i Erniego wybaczcie że spóźnione ale szczere
Stary 2014-05-12, 13:31   #2087
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
oj, na kanapki to chyba za wcześnie

tassia, a próbowałaś Macieja oduczyć nocnego jedzenia którymś ze sposobów jakie tu pisałyśmy?
Tak zapytam a propos siebie, a nie Tassi - czy dziecko trzeba odzwyczajać od nocnego jedzenia? Ola zawsze raz je w nocy i ogólnie ja się raczej cieszę jak na razie, że je i wolałabym, żeby się sama odzwyczaiła, jak już nie będzie potrzebować. To jak to jest?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:32   #2088
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Moja kolezanka 3 lata temu miala cesarke w polsce i zrobily sie zrosty i miala straszne bole ale nie miala potem ubezpieczenia i nie mogla tego zrobic i tak chodzila z tym ponad rok.Od dawna jest w UK i dlugo czekala na operacje na to i w koncu miala ją w lutym ale znowu ją boli tak samo i poszla do szpitala to jej powiedzieli ze nie dalo się tego usunac w calosci.Slyszalyscie o takiej sytuacji? Tak sie moze dziac czy oni spartaczyli sprawe?

(...)
nie słyszałam o czymś takim, ale wydaje mi się, że gdyby to nie oni zawalili sprawę to od razu po operacji by jej powiedzieli jak sytuacja wygląda i że się nie dało usunąć, a nie dopiero wtedy jak się zgłosiła do szpitala bo ją bolało to tak na chłopski rozum

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-05-12, 13:41   #2089
Isabell12
Zadomowienie

co kraj to obyczaj

w stanach, sa takie przyjęcia ( głównie dla rodziny) z okazji poznani płci dziecka ( u nas nie do pomyślenia), idą rodzice do gin ok. 21 tydz. ciąży żeby się dowiedzieć co się urodzi gin sprawdza, pisze na karteczce płeć, wkłada do koperty , którą zanosi się do cukierni i poprosili o specjalny tort. Tort jest od zewnątrz w takich kolorach neutralnych beż, zieleń dekoracja też jest " neutralna" a środek jest w zależności od płci dziecka albo krem jest niebieski na chłopca albo różowy na dziewczynkę i jak rodzice kroją pierwszy kawałek to jest wtedy wielka suprice , nie źle sobie to wymyślili , gorzej ja w cukierni się pomylą
sis mi tak mówiła, jej koleżanka ze studiów była na takim przyjęciu
Stary 2014-05-12, 13:44   #2090
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
nie słyszałam o czymś takim, ale wydaje mi się, że gdyby to nie oni zawalili sprawę to od razu po operacji by jej powiedzieli jak sytuacja wygląda i że się nie dało usunąć, a nie dopiero wtedy jak się zgłosiła do szpitala bo ją bolało to tak na chłopski rozum
no niby tak, tylko ze ona troche z angielskim tak srednio wiec nie wiadomo czy jej nie powiedzieli czy nie zrozumiala chociaz chyba powinna jakas karte informacyjna dostac?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
co kraj to obyczaj

w stanach, sa takie przyjęcia ( głównie dla rodziny) z okazji poznani płci dziecka ( u nas nie do pomyślenia), idą rodzice do gin ok. 21 tydz. ciąży żeby się dowiedzieć co się urodzi gin sprawdza, pisze na karteczce płeć, wkłada do koperty , którą zanosi się do cukierni i poprosili o specjalny tort. Tort jest od zewnątrz w takich kolorach neutralnych beż, zieleń dekoracja też jest " neutralna" a środek jest w zależności od płci dziecka albo krem jest niebieski na chłopca albo różowy na dziewczynkę i jak rodzice kroją pierwszy kawałek to jest wtedy wielka suprice , nie źle sobie to wymyślili , gorzej ja w cukierni się pomylą
fajne pierwszy raz o takim czyms slysze
ale ja to bym nie wytrzymala i musialabym znac plec od razu bo by mnie chyba roznioslo

Stary 2014-05-12, 13:49   #2091
Isabell12
Zadomowienie

a byłam dziś z rana w pepko, kupiłam małemu skarpetki i body z krótkim rękawem z wielorybem w biało czerwone pasy i widziałam są bardzo fajne koszule na lato dla takich małych malców

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
[/COLOR]
ale ja to bym nie wytrzymala i musialabym znac plec od razu bo by mnie chyba roznioslo
no, czasami też ponoć robią te torty już w kolorze określonej płci ale wtedy jest chyba mniejsza frajda, mi bardziej podoba się ten pomysł z kolorowym środkiem

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość

Brawo i oby tak zostało,chociaż u kogoś się polepsza

też na to liczę bo chce wracać do męża spać
Stary 2014-05-12, 13:54   #2092
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
no niby tak, tylko ze ona troche z angielskim tak srednio wiec nie wiadomo czy jej nie powiedzieli czy nie zrozumiala chociaz chyba powinna jakas karte informacyjna dostac?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

na pewno dostała dokumenty po operacji

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-05-12, 13:58   #2093
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Lola, jeśli wege, to dużo strączkowych, oleje i orzechy Od ryb też Cię odrzuca? Bo łatwiej zbilansować dietę z rybami.
Ah, brawo za wagę
:
ryby kocham

a ciuszki superowe!

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
ale, że jak? padłam!

poka poka

sliczna
dziewczyny dobrze radza
fjane by byly sandalki srebrne np.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:01   #2094
Isabell12
Zadomowienie

i jeszcze wam coś napiszę
w sobotę był u tż kolega z pracy, pierwszy raz , nie znam go ale od razu się do gościa zraziłam tak się na mnie gapił, tż poleciał szukać jakichś dokumentów, ja w kuchni ( mamy taki salon z aneksem kuchennym) zrobiłam im kawę i ukroiłam ciasto i jeszcze zakupy rozpakowałam i normalnie myślałam że się pod ziemię zapadnę, chciałam się zasłonić ale jak dzieckiem z wózkiem?, wiem głupia jestem, normalnie czułam jego ślepia na sobie, tak żle mi z tym było więc zwiałam na górę z małym i nie schodziłam aż sobie poszedł i z tego wszystkiego jak wyciągałam mielone na spagetti na kolację, to włożyłam pomidory do zamrażarki no i jak poszedł to ja do gotowania ruszam i szukam tych pomidorów , boshe no wszędzie zajrzałam i nie ma, no dostały nóg i poszły sobie w końcu zrobiłam spagetti z pomidorami z puszki, a wieczorem starszak chciał lody i oooooooo zdziwienie, moje pomidory się znalazły , zchaczały normalnie, dalej leżą w tej zamrażarce i nie wiem co mam z nimi zrobić?
boshe naprawdę mam kompleksy
Stary 2014-05-12, 14:05   #2095
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno dostała dokumenty po operacji
to chyba tam nic takiego nie pisalo bo nic nie mowila.Tez obstawiam ze zwalili operacje

Stary 2014-05-12, 14:06   #2096
butterfly20
Zakorzenienie

jeju jak faktycznie przez tydzień będzie tak lać jak dzisiaj to ja dostanę deprechy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:09   #2097
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
jeju jak faktycznie przez tydzień będzie tak lać jak dzisiaj to ja dostanę deprechy
Rozumiem Cie, u nas tak 2 tygodnie lalo dzien w dzien.. Jak juz sie cieszylam ze caly dzien nie padalo (wczoraj) to lalo caly wieczor dzis tez juz po deszczu i modle sie zeby ju wiecej dzisiaj nie padalo

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:10   #2098
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Odnieśliśmy z Leośkiem sukces, właśnie wypił 160ml mm Teraz się wycisza w łóżeczku, oby zasnął bez piersi Chcę go łagodnie odstawić, najpierw wyeliminować dzienne karmienia a całkowite odstawienie planuję do września, mam nadzieję że taki czas pozwoli rozstać mu się bezstresowo Staram się go oswajać do mm, przez pewien czas dostawał bebilon pepti i wtedy zaczął odmawiać butli a wcześniej było mu bez różnicy czy ciągnie z piersi, czy tata go karmi z butelki i kładzie do spania

Jednak zasypianie na dzienne drzemki to będzie spory problem. Czy Wasze dzieci mają jakiś rytuał, czy po prostu leżąc w łóżeczku zasypiają, czy jak? mnie martwi to ze jak zaśnie przy piersi to jest na moim łóżku, a ma taki lekki sen w dzień że nie idzie go odtransportować do łóżeczka, i dlatego nie mogę się oddalić poza pokój, bo boję się że spadnie.

Cytat:

fajnie ze ma tak dużo tych klocków
Lubię kupować w magnolii

Cytat:
bardzo ważne pytanie-
ja dałam prosto z puszki, nawet nie pomyślałam żeby ją ugotować a może źle zrobiłam???

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:17   #2099
niebede
Raczkowanie

Cytat:

Super kiecka! ja też proponuję nude, a jak jakieś białe/złote to sandałki
Cytat:
Ale dziś miałam ceregiele z pobraniem moczu Leosia:
Pamiętam w szpitalu po porodzie jak mieli pobrać Erniemu mocz. Po jakimś długim czasie idę do pielęgniarek, żeby zdjęły worek, a tam suchość. Akurat zrobił kupę, to go ogarniałam i wtedy zaczął sikać. Założyły nowy worek i nie normalnie ledwie zdążyliśmy przed zbiórką próbek, bo nie sikał.
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
btw dzwoniłam dpo dentystki i jutro na 12 mam przyjść...pół podniebienia to jedna bania nadal i zaczyna lekko boleć
Ja idę w poniedziałek za tydzień. Ostatnio zęby mi się kruszą na potęgę! Można coś z tym zrobić?
Cytat:
P

Super ciuszki! Uwielbiam motyw marynarski
Cytat:
a i miałam sie pochwalic ze Antos od paru dni dostaje codziennie bananka z jogurtem naturalnym i generalnie na nabiał zareagował bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mariasia u nas jest:
8 kaszka
11 mleko
14obiad
17deserek+jogurt
20mleko

w nocy mleko:/
U mnie podobnie.
Cytat:
co kraj to obyczaj

W sumie fajne

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:41   #2100
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
bardziej domowe nie moga byc i bardziej eko i na dodatek od Stefana/ stary kawaler jąkający sie strasznie pijaczyna ale bardzo robotny/ który prosił o moją rekę po pijaku za 4 piwa a ja byłam schowana w piwnicy żeby mnie nie widział jak mama zapytała po ile to powiedział że5zł a jak ja przyszłam to się zmieniło na 4zł/10szt

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mi też się marzy druga dziewczynka
mojemu tż też bardzo bardzo chciał by mieć córkę, no ja też już chyba

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
ha! jak mówiłam o tym np. dziewczynom z pracy, to mnie wyśmiały

moja siostra cioteczna tak sobie też obliczyła córkę
no co udało się jej ?

Cytat:
100 latek dla Julka

Ja dopiero miałam jeden okres i to nie wiem czy już taki na serio
No to jak to zrobić Nie mam aż takiego ciśnienia bo chcę minimum 3 dzieci więc jeszcze raz może być chłopiec, ale teraz szwagierka urodziła dziewczynkę i zazdroszczę oni zaś chcieli chłopca, bo to ich druga córka. nie dogodzisz

Mój tż rzuca hasłami że Leo marzy o rodzeństwie
Ale teraz będę sprytniejsza, zaplanowałam tak, żeby zus godziwie mi bulił za macierzyński w ogóle na własnej działalności to jest jakaś kpina

[/COLOR]co to już termo mix nie można napisać
ja też chcę trójkę, nie wiem o co chodzi z tą dziłalnością ale kiedyś to właśnie przy takim zatrudnieniu to zuz chyba nie żle płacił,

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Tak zapytam a propos siebie, a nie Tassi - czy dziecko trzeba odzwyczajać od nocnego jedzenia? Ola zawsze raz je w nocy i ogólnie ja się raczej cieszę jak na razie, że je i wolałabym, żeby się odzyczaiła, jak już nie będzie potrzebować. To jak to jest?
myślę samo się odzwyczai, w końcu będzie więcej zjadało wieczorem i w nocy już nie będzie mu się chciało jedzonka, mój starszak miał 7 m-cy i już się nie budziłł jadł wieczorem butlę mm i starczało mu na całą noc, ale z małym nie jest już tak lekko tylko że on je cyca, no od niedawna 120 ml kaszki i już później się budzi na pierwsze karmienie

Cytat:
Moja kolezanka 3 lata temu miala cesarke w polsce i zrobily sie zrosty i miala straszne bole ale nie miala potem ubezpieczenia i nie mogla tego zrobic i tak chodzila z tym ponad rok.Od dawna jest w UK i dlugo czekala na operacje na to i w koncu miala ją w lutym ale znowu ją boli tak samo i poszla do szpitala to jej powiedzieli ze nie dalo się tego usunac w calosci.Slyszalyscie o takiej sytuacji? Tak sie moze dziac czy oni spartaczyli sprawe?[COLOR="Silver"]
straszne to, ale bolało ją i nie poszła nigdzie tylko ze względu na brak ubezpieczenia, np.prywatnie,
może spierniczyli coś, współczuję dziewczynie

Cytat:
Odnieśliśmy z Leośkiem sukces, właśnie wypił 160ml mm Teraz się wycisza w łóżeczku, oby zasnął bez piersi Chcę go łagodnie odstawić, najpierw wyeliminować dzienne karmienia a całkowite odstawienie planuję do września, mam nadzieję że taki czas pozwoli rozstać mu się bezstresowo Staram się go oswajać do mm, przez pewien czas dostawał bebilon pepti i wtedy zaczął odmawiać butli a wcześniej było mu bez różnicy czy ciągnie z piersi, czy tata go karmi z butelki i kładzie do spania

Jednak zasypianie na dzienne drzemki to będzie spory problem. Czy Wasze dzieci mają jakiś rytuał, czy po prostu leżąc w łóżeczku zasypiają, czy jak? mnie martwi to ze jak zaśnie przy piersi to jest na moim łóżku, a ma taki lekki sen w dzień że nie idzie go odtransportować do łóżeczka, i dlatego nie mogę się oddalić poza pokój, bo boję się że spadnie.
wow to tak juz sporo 160 ml, ja też planuję od września października odstawić, jak wcześniej kp samo się nie skończy, co do spania w dzień, zasypiamy razem na óżku, ale później przenoszę do łóżeczka nie budzi się, ale czasami w dzień chce np. kołysania wtedy śpi w wózku, już go nie ruszam ale musze pilnować bo boje się ze jak sie obudzi to sie pdniesie, usiądzie i wypadnie z wózka

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
u mnie podobnie leje i zimno jak diabli i cały tydzień tak ma być

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-05-12 o 14:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości