|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Dokładnie i inne metody antykoncepcji rowniez - plastry, spirala, implant, gumki tez mozna za darmo dostac tylko trzeba do centrum planowania rodziny isc ![]() Klaudyna swietne tempo z zaproszeniami! ![]() Pysia mam nadzieje ze wszystko bedzie ok Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Dziewczyny muszę Wam się pochwalić. W sobotę rozdaliśmy pierwsze zaproszenia dla rodziców i teściów. Zaproszenia zrobiłam troszkę inne niż wszystkie bo to rodzice
Troszkę tekst podkradłam od jakieś PMki i dopisałam zdanie...Kochana Mamo, Kochany Tato, Szliście z nami przez całe nasze życie, Chroniliście przed złem, Dawaliście ciepło i otuchę, Uczyliście trudnej sztuki życiowej mądrości, Zaszczepialiście w nas Wasze piękno i wartości, Kochaliście, wspieraliście oddając nam swe serce. Bądźcie też u naszego boku w tym szczególnym dniu, gdy będziemy ślubować sobie miłość, wierność oraz pragnienie spędzenia ze sobą reszty życia. Abyśmy mogli dzielić nasze szczęście z osobami dla nas najważniejszymi. Gorąco prosimy Was, abyście w dniu ślubu udzielili nam błogosławieństwa na Nową Drogę Wspólnego Życia. Kochające i pełne wdzięczności – Wasze dzieci Rodzicom się spodobały zaproszenia a teściowa to się nawet wzruszyła Do tego dodam, że wczoraj był wieczorek zapoznawczy rodziców i było super, śmiali się, rozmawiali o wszystkim, miła atmosfera a tak się bałam. Jestem mega zadowolona i pierwsze zaproszenia rozdane teraz rodzeństwo i lecimy dalej
|
#3063 |
|
Konto usunięte
|
Docik, piękne zaproszenia i tekst, nie dziwię się, że wzruszenie wywołały
i fajnie, że rodzice się polubili, też się bałam spotkania moim z TŻta, ale wypadło fajnie
|
|
|
|
#3064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nic dziwnego, że się wzruszyli
|
|
#3065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tempo było zabójcze:P kilometrów zrobiliśmy trochę , ale były to tak miłe spotkania , że było warto ![]() Zapomniałam wam napisać , że jeszcze mieliśmy spotkanie rodziców a w zasadzie u nas na obiedzie była mama Tż bo tata jest za granicą i bałam się momentów ciszy - ale moja mama jeszcze przed obiadem zaproponowała "brudzia" było winko , nalewki i okazało sie że było bardzo naturalnie , śmiesznie i spotkanie przeciągnęło się na cały wieczór
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#3066 |
|
Rozeznanie
|
Widziałam, że był temat o tradycjach
U mnie nie ma ani poltra, ani kołacza, ale jest tradycja z "bramkami", właśnie kiedy młodzi jadą od PM'ki do kościoła. Do buta panny młodej wkłada się "grosik" a do kieszeni pana młodego "dziesięciozłotówkę" aby im się wiodło finansowo - i to koniecznie musi być moneta dla młodej, a dla młodego banknot A i zapomniałam jeszcze! Oglądaliśmy garnitury dla TŻ Był uparty na czarny, ale poprosiłam żeby zmierzył granatowy i.... teraz już nie chce żadnego innego Jeszcze będziemy szukać, ale teraz wiemy na co zwrócić szczególną uwagę ![]() 21klaudyna - u mnie ksiądz chce pieniądze dopiero po ślubie, ale pewnie to rzadkość. Twierdzi, że i tak mamy wydatki przed ślubem, a później to możemy z "czepka" zapłacić. U mojego TŻ jest całkowicie odwrotnie. Tam trzeba płacić od ręki wg cennika ![]() Witaj Ja planuje skrzypaczkę i już mam zaklepaną Jest to córka organisty i płacę 200 zł za ich obojeLe_lena - gratuluję zespołu ![]() oluska227887 - ja bym ciocię zaprosiła Pięknie wyglądasz w sukni cornflower_girl - gratuluję księdza ![]() KaMilka4891 - bardzo fajne tablice ![]() bardorja - makijaż nr 1 a co do niebieskiego to może coś z inspiracji Justyna.kociaczek? Nr 2 przepiękny ![]() Lg_ago - gratuluję obrączek ![]() kiss12550 - super pieczątka ![]() marlenqa22 - współczuję sytuacji z teściem.... Ojciec mojego TŻ też lubi sobie wypić, a właściwie to można stwierdzić, że jest alkoholikiem i też różne niestworzone rzeczy opowiada, ale w ogóle nie biorę jego zdania pod uwagę ![]() Atomoowka - nie miałam wcześniej okazji, ale też życzę Ci wszystkiego najpiękniejszego na Nowej Drodze Życia Bądź zawsze szczęśliwa Kochana ![]() P.S. Piękny miałaś bukiecik ![]() Elrosa - super fryzura ![]() enzunio - widzę, że panieński udany ![]() KaEs - gratuluję (teraz już) 110 DDŚ i zakupu butów Świetne są gdzie kupowane? Opiumalfa - dekoracja wymiata ![]() ane3kaa - zakupy ![]() ijaa - super, że u Was taka sielanka ![]() lexie42 - zdążycie z papierkami My byliśmy teraz, bo TŻ miał tydzień urlopu. Normalnie pracuje 7-16, a urząd 7.30-15.30 Musiałby brać wolne, a tak załatwiliśmy bez problemu
|
|
|
|
#3067 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz jak byliśmy na weselu to tak PM rzucali, że jej ramiączka od sukni się odpinały no i moim zdaniem to jest męczące bo w sukni jednak nie łatwo tak wywijać.Cytat:
ale potrzebuję innych butów na zmianę i niższy niż te do kościoła a sukni do tych co mają 5 cm nie dopasuję bo w kościele jak będę w tych 7,5 cm to nie będzie dobrze wyglądało ? Czy może nie będzie tego widać? Eh![]() Cytat:
Cytat:
Aktualnie nie mam okresu, czekam, zmieniłam odżywianie, jem dużo tłuszczy. Wiem, że okres zniknął bo nie jadłam za dobrze, ograniczałam tłuszcze i ogólnie jadłam dość mało, więcej mi się nie chciało. Teraz jem zdrowo i żyję nadzieją, że okres wróci. Niedługo idę do gin, zobaczymy. Ja jej ufam ale pogadam z nią żebyśmy inaczej wywołały okres. Cytat:
![]() Cytat:
a do księdza planujemy iść już za tydzień no ale na metryki to trochę za wcześnie bo są ważne 3 miesiące, a ślub mamy 30 sierpnia![]() ?![]() Cytat:
![]() Eee pokasowało mi niektóre cytowania. Było pytanie jaki mam model sukni. Suknia jest firmy Villais ale nie mam pojęcia jaki to model ![]() Co do biżu to nadal nie wiem czy kolczyki/bransoletka czy kolczyki/łańcuszek. Może potem wstawię zdjęcia z zamysłem fryzury, suknię, bolerko i dacie radę coś doradzić :P Teraz lecę pracować
|
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
cornflower_girl
Byliśmy w weekend u TŻ i daliśmy![]() Lg_ago ładne obrączki!mama_2010, dobrze się ułożyło ![]() Linaewen, byłam dziś w tesco i mirinda litrowa też w tej promocji, a w gazetce o tym nie piszą kiss12550, extra pieczątka! Też chciałam mieć, ale nie zdążyliśmy przed rozdawaniem zaproszeń :/ oluska227887 marlenqa22, będzie dobrze! Elrosa, fryzura jest piękna ![]() aniuska18032, Pięknie wyglądasz w sukni ![]() domar123, ane3kaa, udane zakupy ![]() KaEs, gdzie dorwałaś buty? enzunio, extra ![]() czekooczekolada, nie mam nic przeciwko rożnym. Sama chciałam inną, ale TŻ koniecznie chciał takie same i wypracowaliśmy kompromis - z korzyścią dla TŻ docik10 cieszę się Rozdaliśmy większość zaproszeń, wysłaliśmy masę. Zostali znajomi i 2 ciotki z zagranicy, więc listy. Bywało różnie, ludzie cieszyli się mniej lub bardziej. Mieliśmy zaprosić ciotkę TŻ bez jej dzieci bo coś tam. Wchodzimy, są też jej dzieci. Dajemy zapro, TŻ do nich mówi: sorki, ale nie wzieliśmy dla Was zaproszeń, bo nie wiedzieliśmy, że tu mieszkacie (nie mieszkają, ale akurat przyjechali). Nic nie mówiłam, niech robi jak chce, ale biorąc pod uwagę kłopoty noclegowe, odpuściłabym ich (też nie zapraszam wszystkich, bo nie da rady po prostu). Do tego bez dzieci się nie wybiorą. TŻ nie dawało się wyciągnąć od gości. Czas już się zbierać do następnych, umawiał się na konkretną godzinę. Do tego rozmowa już średnio się klei itd. A on nic albo tak, już idziemy i zaczyna nawijkę. Także do ostatnich gości zajechaliśmy ok. 23 - czekali na nas. Testują pończochy I nadal szukam butów. Zawieźliśmy to TŻ prośbę o wygłoszenie zapowiedzi- to tylko zapowiedzi i nic więcej? - tak - no to poproszę 50 zł Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-05-12 o 13:11 |
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3070 |
|
Zadomowienie
|
czytam was caly czas po trochu, nadrabiam ile moge.
Maly sie rozchorowal plus mega ząbkowanie... chodze zmeczona psychicznie i fizycznie. poza tym rozdalismy juz wsyztskie zaproszenia znalzlam buty piekne za 69zl ! białe takie jak chce w DAJSZMANIE (nie wiem jak to sie pisze, nie mam czasu na sprawdzanie) szukają dla mnie numeru 37 po całej w wawie we wsyztskich tych sklepach,oby znbalezli.! bo 36 bylo dobre ale jednak ucisikwaly czubkijutro wizuyta u dermatologa,w ciazy wyskoczyla mi jakas kaszka na przedramionach, niby pryszczyki wodne ale czerwone i nie znikaja. musze jakos do slubu wygladac. YSIAmusialam duza czcionka zeby mnie zauwazyla jak wroci z podrozy poslubnje twoja kuracja włosowa działa!!!!!!!!!!!!!!!!!2 tyg stosuje ten wax i seboiradin i widze sa coraz dłuższe, gęstsze.. ahhhahahah Apropo kamizelki do garnituru,przystojniak sam sobie wybierze czy ja chce i jak bedzie wygladal. zupelnie jak on nie ingerowal w wybór ani nie widzial mojej sukni. poza tym schudłam kolejne kg, czyli waże juz 57kg aaaaaaaaaaa UWAGA przyszle ŻONY i te co juz nimi są Moja mamapytala sie co chce w prezencie slubnym, a ja ze nic bo wystarczy ze finansuja to wesele.na to mama ze i tak chcemi cos kupic. sama nie wiedziala co, wiec mowie co uwazasz ze mi potrzebne. Na to moja mama: -o! to uważam,ze za*ebiscie jest ci potrzebny ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ ale sie uciesyzlam zawsze go chcialam! ale droga imrpeza to kupic,moja mama ma w domu,i wlasciwie w kuchni uzywa glownie tego urzadzenia szybko,latwo rozne przepisy. osobiesice uwielbiam robic w nim,kawe mrożoną, likier, bulion warzywny(wlasny), zupepomidorowa-krem i polędwiczki w sosie pieczarkowym narazie tyle umiem chodze zla, bo dziwne cisnienei na dworzu ta pogosda nie moze sie zdecydowaci wciaz boli mnie glowa. a terazspadam robic przystojniakowi obiad mieloniaki
|
#3071 |
|
Konto usunięte
|
bardorja co Ty wulgarnego chcesz od mamy skoro cenzura siępojawiła?
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Rozeznanie
|
Firmy Ariane?
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się tego boję, że będą mną wywijać, a ja nie nadążę w sukni
|
|
|
#3075 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I robiłaś w jakimś znanym salonie?Cytat:
Nigdy tego nie słyszałam, i wolałabym, żeby tak zostało Nasz dj niechętnie gra disco polo, ale na pewno trochę takich piosenek musi być! ![]() Nie dziękuję, dziś o 17 egzamin a ja siedzę na wizażu Niestety, prawniczy język do mnie nie przemawia... Cytat:
Nie dziękuję! ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Jeszcze chciałam dodać, że przymierzam się do zakupu tej oto bransoletki https://polki.pl/work/privateimages/...s/E/137489.jpg na ślub, do sukni - z racji ramion rezygnuję z naszyjnika, za to chciałabym taką bransoletkę (na żywo prześlicznie się mieni, wygląda nawet na białą, tż mówi, że "daje po oczach" ), i musiałabym tylko dopasować do niej jakieś kolczyki ![]() Myślicie, że będzie pasować do mojej sukni?
|
|
#3076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja Twoją! Tak pięknie na Tobie leży ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my wysyłamy do Tżta rodziny 6 zaproszeń i do Tżta kolegów ze studiów 4 zawsze 10 zaproszeń mniej
|
|
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
hej przyszly mi buty slubne.... sama nie wiem, rozmair niby ok, ale czuje ucisk na duży palec i na pięte z tyłu. gryzie mnie to
nie wiem czy one sie rozbiją, czy co ? bo cala noc napewno w takim dyskomforcie nie przetram
|
|
#3080 |
|
Wtajemniczenie
|
czeko
spróbuj je "rozbić" albo oddaj do szewca jak są dobre nadługość to to powinno wystarczyć
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to tydzień przed naszym ślubem jedziemy na ślub i wesele do bliskich znajomych ![]() Jeszcze mam "niby" tyle czasu do ślubu, a już się wszystkim stresuje. Boję się co to będzie miesiąc przed.... Ja mam taki płyn, który rozbija buty. Jedne o rozmiar mniejsze rozbiłam i są idealne, jednak to były adidasy, nie wiem jak z czółenkami ;-/
|
|
#3082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas metrykę załatwia tylko TŻ, z racji, że nie jest z mojej parafii, a ja nic nie wyciągam ![]() cude - ale ten Twój gościnny Mój to wszędzie by tylko chciał na góra 30 minut wejść ![]() bardorja - gratuluję rozdania zaproszeń jak wczoraj rozdawaliśmy to jeden mój wujek schował zaproszenie do szuflady od razu i przeszedł do innego tematu Musisz chyba innymi słowami ująć, bo ocenzurowało całość ![]() czekooczekolada - ja bym spróbowała rozbić, skoro nie są bardzo za małe, a jedynie ten ucisk
|
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuje je rozbić, ale co, mam w nich chodzić cały czas? bo mnie już teraz zaczynają piec te obtarcia
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Zły jeż Gdyby nie pomysł na wsparcie organizacji charytatywnej, to pewnie byśmy się zdecydowali na wino (alkohol ogólnie), planszówki lub książkę kucharską - może coś z tych opcji Ci się spodoba, jeśli macie zbyt rozbieżne gusta
![]() Bardorja Niebieskie makijaże (sam niebieski) wg mnie są trochę niebezpieczne na ślub - te skojarzenia z latami 80 dla mnie to dyskwalifikują. Ale bardzo podoba mi się łączenie niebieskiego z innym kolorem, jak u Miss Helledore lub Aliny Rose. Lg_ago Jednak młotkowane - bardzo dobry wybór, są piękne Anesthesia A Twój TŻ nie jest grafikiem? Jak dla mnie jest bardzo uświadomiony typograficznie ![]() Kiss Świetna pieczątka ![]() Panna Izabela Te grzebienie wyglądają na bardzo solidnie umocowane, nie wiem, czy akurat są bezpieczniejsze niż taki stroi, czy toczek. Zgadzam się, że można oszczędzać, ale nie poradzisz, jak trafisz na nadgorliwego urzędnika. Znajomego wzywali w związku z zakupem mieszkania i wałkowali temat prezentów. Wolę dmuchać na zimne, nienawidzę składania wyjaśnień w urzędach ![]() lexie Podobają mi się makijaże tej pani. PM-ki nei wyglądają na przestylizowane, jest ładnie oluska Obłędna sukienka, bardzo w moim stylu. masz cudowną figurę w niej Jaki to model?rabbitka Świetny model marlenka Trzymam kciuki za zabieg. A z zapraszaniem - nie martw się, dobrze z tego wybrnęliście ![]() Opium świetne poprawiny. I fajny kawalerski miał Twój TŻ ![]() alucior Przeżyje egzaminowanie ?enzunio Szalona jesteś - gratuluję takiego panieńskiego ![]() Elrosa Piękina fryzura ![]() Szczeperka Gratuluję sukienki i naszyjnika ![]() paula Piosenka rządzi aniuska Boska sukienka, piękne zaproszenia i świetne fryzurki, zachwycam się nimi ilussia Zwykle ksiądz doręcza papiery do urzedu w ciągu tygodnia po ślubie, więc lepiej dać sobie ten tydzień do zapasu czasu i nie iść do USC równo 3 miesiące przed datą ślubu, tylko tak 2 mies i 3 tygodnie. jumapili Piękne - bardzo podobają mi się Twoje pomysły ![]() Atomooka Miło czytać, że wszystko idealnie przebiegło - ze zdjęć zapowiadalo się bosko ![]() Lusija Bardzo oryginalny pomysł z czerwoną halką ![]() pysia Super, że koleżanka się zgodziła. Trzymam kciuki za kicię ![]() fascinata Jasne, że kurs pomoże. Polecam discofoxa / użytkowy/ 2na1 - zwie się różnie, ale chodzi o bardzo podobne rzeczy. Robusta Pięknie wyszły, elegancko ![]() anka O super, że doszliście do kompromisu - bardzo dobry wybor ![]() ijaa Miło czytać zapiski szczęśliwej mężatki ![]() Sunrise Wydaje mi się, że lepszy sam garniak niż świecąca kamizelka. czekooczekolada Są pianki rozbijające buta (min. z Deichmana), przy skórzanym obuwiu polecam Wiem, że pytałyście o protokół - część spisywaliśmy wspólnie, część pytań - każde z nas z osobna. Spisywał młody ksiądz, więc wczuł się w rolę. Potem wpadł do kancelarii ksiądz z dłuższym stażem i trochę się śmiał z tej nadgorliwości, bo on przywykł, że para wszystko razem spisuje. Tak więc nie ma się czym martwić ![]() Do listy utworów nad ranem dopisuję ten utwór o koniczynie
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, na rozciągnięcie obuwia:
- kup piankę do rozciągania obuwia, koszt. ok 7-10zł - zwilż grubą skarpetkę, załóż na stopę i chodź tak po domu - żeby tył nie obcierał, wsmaruj na noc od wewnątrz grubą warstwę zwykłego krmeu nivea - można tył rozbić też młotkiem (jeśli są to buty skórzane, skóra zmięknie). |
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obtarcia pewnie Ci się zrobią... Ale chodzi o to, żeby zrobiły się teraz, a nie na ślubie
Edytowane przez Szczeperka Czas edycji: 2014-05-12 o 15:07 |
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, możesz zapytać, ja mam to rpzetestowane (wszystkie sposoby), więc wiem że działa
![]() A testowałam na nietanich, skórzanych Ryłko (nigdy więcej butów od nich ) więc też ryzyko było
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dotka czemu nigdy wiecej od ryłko ?
|
|
|
#3090 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co Dziewczyny, ja próbowałam tą piankę do rozciągania, grube skarpetki (myślałam że krążenie w stopach odcięłam), ba nawet TŻ ofiarnie wciskał swoje stopy
Efekt niewielki, potem były 2x na rozbijaniu u szewca, za pierwszym razem chyba mnie oszukał, bo efektu zero, potem zaniosłam w Wwie do szewca na Górczewskiej, podobno eksperta w tej dziedzinie, było trochę lepiej ale nadal to nie to. Muszę jakoś ogarnąć tą kwestię do połowy czerwca, wtedy mam przymiarkę z butami już, mam nadzieję, że dam radę je rozchodzić do tego czasu....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

15:00
Jeszcze będziemy szukać, ale teraz wiemy na co zwrócić szczególną uwagę 

Musiałby brać wolne, a tak załatwiliśmy bez problemu
Dlatego mam nadzieję, że na weselu jednak najwięcej będę tańczyć właśnie z TŻtem

ale potrzebuję innych butów na zmianę i niższy niż te do kościoła 

nie wiem czy one sie rozbiją, czy co ? bo cala noc napewno w takim dyskomforcie nie przetram