|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Był u mnie właśnie pan z gazowni. Gdzieś w przedpokoju jest nieszczelność w instalacji gazowej. Cała instalacja jest zabudowana. Czyli szykuje mi się remont przedpokoju w ciągu najbliższych dwóch miesięcy.
![]() Wyprasowałam i posortowałam białe, jest to mniej więcej jedna czwarta całych naszych zasobów.
|
|
|
|
#92 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Najwazniejsze ze udalo Ci sie umowic do ginekologa, mam nadzieje ze on Ci pomorze Widze ze niazaciekawie masz ostatnio Trzymam kciuki zeby jak najszybciej Ci to przeszlo i zebys mogla sie jak najszybciej i porzadnie wyspac! ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Odkad mam wiekszy brzuch to juz w ogole ![]() Mala mnie czesto kopie a jak kopnie to juz w ogole nie mam checi wole lezec i glaskac brzuch ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Dobrze ze juz masz wizyte i dowiesz sie dokladnie od czego to Trzymam kciuki zeby nie bylo to cos powaznego ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() juz mi jest ciezko jak zrezygnowalam ze slodyczy i cukrow. Tym ciemnym chlebem ciagle wymiotuje wiec u mnie jest niezaciekawie bo praktycznie glodna jestem i po wszystkim mnie cofa ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Witaj, powiedz cos o sobie |
|||||
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana oby ta cukrzyca cię ominela.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oszczedzaj sie kochana ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
bylam na niego taka zla bo nie mialam co jesc ale teraz juz sama pilnuje takich rzeczy
|
||
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
Podjęliśmy ostateczną decyzję co do imienia naszej córci - będzie Lena - proszę o dopisanie
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do remontu, to masakra, u nas spółdzielnia straszy nas wymianą rur wodociągowych, więc czeka nas prucie ścian w kuchni i sypialni (dojście do rur łazienkowych), ale póki co odkłada się to w czasie. Ale z tym gazem to nie jest jakieś niebezpieczne? |
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Imie sliczne |
|
|
|
|
#98 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Także na rzetelne informacje bym nie liczyła ![]() Cytat:
A co do ciuszków to sporo masz tego
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
Aisog1987 śliczne imię.
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam 142 po godzinie a norma jest 135 tylko u was badanie trwalo 2 godziny a u mnie tylko jedna no i krwi nie mialam pobranej przed glukoza tylko po wypiciu po godzinie a bylam ciekawa ile mam cukru przed badaniem mam nadzieje ze u diabetyka okaze sie ze wszystko jest dobrze
|
|
|
|
|
#102 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...io-120-60.html nam w zupełności wystarczy, z pokrowcem hevea family z domieszkę żelu Aloe Vera o właściwościach łagodzących podrażnienia.. jest z zimnej planki i antyalergiczny. Cytat:
|
||
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Poprawiłam listę.
Dopisałam nowe mamusie, które niedawno się odzywały (Polly_, kro0pka, karoseria, damcilapke, anetag80). Mam nadzieję, że będziecie się dziewczyny udzielać ![]() Przesunęłam do zaginionych dziewczyny, które się od jakiegoś czasu nie udzielają. iwka20 – brak postu od 24.03 Agnes!84!! – brak postu od 28.03 Ambrette – brak postu od 26.03 Przesunęłam także dziewczyny, które w ogóle się nie udzielały w drugiej części wątku (szilunia84, paulownia, izka-1987, Tasia34, konikowa84, alonka00, tygrysek1641, mafa88, Hajja Hawwa, coolusia, 88Camelia88, monpol17). Jeśli ktoś został źle przesunięty, wiadomo pomyłki chodzą po ludziach , to niech pisze.A teraz jadę do lekarza, nadrobię was później. |
|
|
|
#104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wystarczy przekroczyć normę o 1 punkt, a to już oznacza zaburzoną gospodarkę, im większe przekroczenie tym gorzej. U mnie jest 15 punktów. Trzymam jednak kciuki, żebyś nie miała cukrzycy. Halinka też szukam komody. I chyba skuszę się na taką |
|
|
|
|
#105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mamy 3 pokoje i aktualnie jeszcze mieszka u nas kolega, na pewno do porodu, może dłużej jak da radę z wrzeszczącym młodziakiem. Mi taki układ pasuje bo mam dwóch chłopów w domu.
|
||
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła mi paczka ze smyka
kombinezon, który już wszystkie znacie zamówiłam na 74. Różowa sowa na 62 czekam jeszcze tylko na półśpiochy, bo zamówiłam jeden komplet ale się okazało, że wyprzedali rozmiar. Smyk się wycwanił i nie zwraca pieniędzy na konto tylko na swoje konto zakupowe :P więc domówiłam inne, żeby potem nie zapomnieć i żeby nie przepadło, ale niestety będę musiała odebrać osobiście.I dostałam pismo z sądu, że mam już założoną hipotekę )) całkiem szybko im poszło, notariusz straszył, że dwa miesiące spokojnie, a wyrobili się w jakieś półtora :P dobrze, bo bez ubezpieczenia pomostowego zawsze niższa rata kredytu będzie.Zapomniałam dodać zdjęć
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-05-12 o 12:07 |
|
|
|
#107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#108 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My zamiast ginekologa mamy polozna, wiec nie pomoge jak to w PL jest. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czyzbym założyła nowe konto na wizazu? Ja tez Patrycja/21.08/chłopczykMiałam Was nadrobic. ale siostra dobija sie na skypie i nie mam jak cytowac. Do pozniej
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się na nowym wątku
Witam nową mamusię Dziś wyprałam białe ciuszki i właśnie się suszą . U nas pranie ubranek na całego . Cały czas zastanawiam się czy trzeba pracować . I zastanawiam się czy zostawić ciuszki wyprane w normalnym płynie z dodatkiem płynu odkażającego i podwójnie wypłukanym, czy może przeprać jeszcze wszystko w dziecięcym .Szczepionki.. ehh.. też czekam co powiedzą w szkole rodzenia, ale pewnie to, żeby szczepić na wszystko. gosia3103, dzięki za linki Miłego dnia Dziewczyny
|
#110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak jeszcze nie mieliśmy potwierdzonej płci to już wtedy wiedziałam, że dziewczynkę bym tak nazwała, a okazało się że jest chłopak i klops nie jestem przekonana na 100% do żadnego imienia... dziewczyny ja się już zaczynam martwić że coś jest ze mną nie tak, ze nie potrafię wybrać
|
|
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to dla dziewczynki... całą długą listę miałam.Wczoraj byliśmy z mężem na spacerze i spotkaliśmy tam takiego małego chłopczyka o imieniu Jerzy właśnie, był taki słodki... znów zaczęłam przeżywać to imię, tż stwierdził, że będzie dla kolejnego synka ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, kupujecie materac piankowy czy lateksowy? Który jest twardszy? Oglądam materac Hevea. Wcześniej myślałam, żeby kupić w Ikei
![]() Cytat:
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem nie wiedziałam jaka płeć (myślałam, że chłopak) i miałam tyyyle imion dla chłopaka. Okazało się, że będzie dziewczynka i wiesz co? Nie wiem jak jej dać na imię![]() a miała być Lenka tyle tylko, że nagle jak sobie uświadomiłam, że muszę podjąć decyzję jak będzie mieć na prawdę na imię MOJE DZIECKO to już mi nie przychodzi tak łatwo wybór![]() i wydaje mi się, że dla chłopaka to już bym miała...blablabla to nie takie proste. Mój wężu twierdzi, że jak się urodzi to "poznamy jak ma na imię" - no bardzo śmieszne |
|
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
h4linka sporo masz ciuszków
wszystko nowe kupowałaś? A powiedz mi proszę czy w bobolandzie też są mebelki, można fajne komody znaleźć? A z tym gazem to nie za ciekawie, ale jak trzeba to trzeba. Lepiej dmuchać na zimne.
|
#116 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli jednak zdycydowaliscie się na piankowy. Cytat:
a ja czekam na paczkę i nie mogę sie doczekać:'( Rzeczywiście szybko się uporali z waszą księga. Ja my kupowalismy mieszkanie w 2008 wtedy byl bummm mieszkaniowy czekaliśmy prawie pół roku. Cytat:
|
|
#117 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczne ciuszki ![]() Cytat:
Cytat:
brawo!Cytat:
a zobaczcie co do mnie dziś przyszło:
|
|
#118 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i to największy minus ![]() Jak już znajdziesz interesującą Cię kategorię, to zaznacz sobie "Free shipping" i "Worldwide" Często też otwieram sobie wyszukiwanie zaawansowane i zaznaczam sobie "Sale" i pokazują mi się wtedy same wyprzedaże. Taka opcja przydałaby się na allegro Cytat:
A masz już wszystko dla siebie i do szpitala? Cytat:
Moim zdaniem to po prostu komplement i zachwyt nad Twoją ciążą. Zresztą sama tak mówiłam wcześniej i nawet mi do głowy nie przyszło, że mogę tak kogoś urazić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie masz! A kolega pomaga? Dba o porządek? Dobrze by było, jakby został dłużej, to byś miała darmową nianię ![]() Współczuję remontu... ale to aż tyle kasy Was wyniesie? Wymieniać instalację będziecie na swój koszt, czy na spółdzielni? A ciuchów to masz ogrom! Moje czeka na drugie pranie (zrobię jak już będe mieć komodę). Wszystkie ciuszki mieszczą mi się w pudełku po pampersach ![]() Cytat:
gratulacje! I śliczna ta sówka! Ja przepiorę, bo ten dziecięcy tak fajnie pachnie
|
|
#119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak się postaracie to w końcu będzie i Jerzy![]() mojemu jak jakieś się nie spodoba to koniec dyskusji, mi się nie podobają te co on chce i bądź tu mądry ![]() pocieszające więc, że nie jestem sama ![]() Cytat:
nagle gdy już na 100% wiadomo, ze to np.chłopczyk to już nie tak prosto wybrać jak się wcześniej wydawało![]() A Twój mąż dobry a mój Tż to z kolei twierdzi, ze jak przyjdzie pora to nas "oświeci" i będziemy wiedzieć jak ma brzmieć to imie
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Trzymam kciuki zeby jak najszybciej Ci to przeszlo i zebys mogla sie jak najszybciej i porzadnie wyspac! 

. 

całkiem szybko im poszło, notariusz straszył, że dwa miesiące spokojnie, a wyrobili się w jakieś półtora :P dobrze, bo bez ubezpieczenia pomostowego zawsze niższa rata kredytu będzie.
.

i to największy minus