W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 11:23   #91
h4linka
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Był u mnie właśnie pan z gazowni. Gdzieś w przedpokoju jest nieszczelność w instalacji gazowej. Cała instalacja jest zabudowana. Czyli szykuje mi się remont przedpokoju w ciągu najbliższych dwóch miesięcy. Jestem mega wkurzona bo odkładaliśmy pieniądze na jakiś wyjazd w przyszłym roku i dupa. Znowu nigdzie nie pojedziemy.

Wyprasowałam i posortowałam białe, jest to mniej więcej jedna czwarta całych naszych zasobów.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-12 10.44.45.jpg (91,6 KB, 54 załadowań)
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:38   #92
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Co u mnie: lewa ręka zdrętwiała mi w nocy ze środy na czwartek i zdrętwiała jest do tej pory. Prawa drętwieje czasem, ale zdrętwienie w niej przechodzi. W lewej przeszywa mnie ból w kościach od koniuszków palców aż po całe ramię, a nawet po kręgosłup. Wczoraj obudziłam się ze spuchniętymi rękami! Pojechaliśmy z TŻ do lekarza na dyżur. Stwierdził, że mam ucisk na kręgosłupie i najprawdopodobniej zapalenie barków! Z tąd też niby opuchnięte ręce. Przepisał Naproxeen żel i kazał robić ciepłe okłady na kręgosłup.

Przeczytaliśmy ulotkę z Naproxenu żelu i jej nie użyliśmy, bo nie jesteśmy przekonani do tego, czy aby na pewno mogę. Przyłożyłam ciepły termofor do kręgosłupa i zaczęła mnie boleć głowa, zrobiło mi się gorąco i słabo - chyba po 2-3 minutach. Tyle wyszło z okładów. Wieczorem okazało się, że mam całe nogi opuchnięte.

W nocy ze środy na czwartek jako tako spałam, ale z czwartku na piątek aż do dzisiaj, to bardzo mało. Jak nie pęcherz nie obudzi, to rwący ból w rękach - szczególnie w tej lewej. W sobotę nawet zasnęłam na siedząco - ale TŻ mnie nie budził żebym trochę doszła do siebie. Przespałam z godzinę i naprawdę cieszyłam się, że mnie nie obudził.

Dzwoniłam dzisiaj rano do przychodni.. Mój ginekolog przyjmuje od 14:30 i tak też udało mi się umówić na wizytę.Lewa ręka boli, rwie, jest sztywna. Ręce spuchnięte, nogi też.

Może mam ucisk na kręgosłupie i woda mi się zbiera?

Najwazniejsze ze udalo Ci sie umowic do ginekologa, mam nadzieje ze on Ci pomorze
Widze ze niazaciekawie masz ostatnio Trzymam kciuki zeby jak najszybciej Ci to przeszlo i zebys mogla sie jak najszybciej i porzadnie wyspac!

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny jak tam wasze libido??? Cos sie poprawilo?? U mnie libido rowne = 0!
ja w ogole nie mam ochoty, jakos mnie do tego nie ciagnie .
Odkad mam wiekszy brzuch to juz w ogole

Mala mnie czesto kopie a jak kopnie to juz w ogole nie mam checi wole lezec i glaskac brzuch

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Nie ogarniam tego swędzenia!! jest po 5 rano,prawie nie spalam.. Drapanie ze smarowaniem na zmianę. Juz mam dosyć,wole nie spac,wtedy jakoś się kontroluje. Nie wiem czy juz sobie wkrecam ale dłonie i stopy zaczęły również swedziec. Jutro wizyta z położna,zobaczymy co powie.

Sorki,ze Wam tak narzekam z samego rana.
Ty to sie juz meczysz ktoras noc ..
Dobrze ze juz masz wizyte i dowiesz sie dokladnie od czego to

Trzymam kciuki zeby nie bylo to cos powaznego

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Przede wszystkim z tego co tutaj nie ma.

1. Nie wystarczy tylko jeść produkty o niskim indeksie glikemicznym, ważna jest też ich ilość. Zjedzenie większej ilości też może powodować skoki cukrów.
W załączniku jest napisane ile na każdy posiłek można max zjeść tych WW.

2. Jest coś takiego jak opóźniona hiperglikemia tłuszczów tzn. że po takich tłuszczowym posiłku 1 h po cukier będzie ładny, ale skok cukru we krwi będzie później 2,3,4 godziny lub nawet później. Może on się nałożyć na kolejny posiłek (np bardzo prawidłowy i wtedy zdziwienie dlaczego?) a cukier będzie wysoki.

3. Jeśli chodzi o cukry proste to sytuacja odwrotna. Np. zjemy kawałek ciasta lub loda i cukier po 1h będzie dobry (poniżej 120), a te węglowowdowny podnosza cukier szybko i skok może być zarazz po zjedzeniu a nie po godzinie. Takie szybkie skoki i spadki są bardzo niebezpieczne dla dziecka. Może nam się wydawać, że jest ok po godzinie cukier był dobry, a to nie prawda.

Ja tak miałam, jak powyżej. Wydawąło mi się, że po zzakazanych rzeczach cukier ok, a po dobrych zły. Teraz wiem, że byłam w błędzie.

4. Ważna jest ilość posiłków i odstęp między nimi 3-3,5 h, nie więcej niż 4 godziny. Ważny jest posiłek nocny ok. 22:00 nie później niż o 23.

.
Modle sie ciagle zeby mnie ominela cukrzyca ciazowa

juz mi jest ciezko jak zrezygnowalam ze slodyczy i cukrow.
Tym ciemnym chlebem ciagle wymiotuje wiec u mnie jest niezaciekawie bo praktycznie glodna jestem i po wszystkim mnie cofa

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez damcilapke Pokaż wiadomość
Hej .
Jestem tu nowa i chetnie do Was dolacze. Patrycja -Termin porodu 21.08 chlopczyk

Witaj, powiedz cos o sobie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:40   #93
papryczka160
Wtajemniczenie

Zaczarowana oby ta cukrzyca cię ominela.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:42   #94
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
wizytę mam w środę aż się boję, bo skurcze dalej mnie łapią, mam wrażenie, że częściej niż na początku, ale to pewnie dlatego, że gin kazał zmniejszyć troszkę dawkę leku..

Spacery odpadają, mam leżeć, siedzieć, a wstawać tylko jak potrzeba. Od czasu do czasu wyjdę na chwilę do sklepu, ale staram się jak najmniej chodzić.
Ostatnio stałam w kuchni przez 30 min i smażyłam placki ziemniaczane, to wieczorem z łózka nie mogłam się podnieść. Strasznie bolały mnie nogi, brzuch twardy jak kamień i skurcze brzucha
Trzymam kciuki zeby sukrcze Ci tak nie dokuczaly i zebys mogla donosic ciaze jak najdluzej

Oszczedzaj sie kochana

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Wszystko zamarzlo mi w lodowce:'( niechcący przedstawiła wczoraj termostat wciskając miskę. A dzisiaj moj serek wiejski mogę jeść jak lód.

Mojemu Tz sie to zdarzylo z 3 razy
bylam na niego taka zla bo nie mialam co jesc ale teraz juz sama pilnuje takich rzeczy

Nasze szczescie
Stary 2014-05-12, 11:42   #95
Aisog1987
Rozeznanie

Podjęliśmy ostateczną decyzję co do imienia naszej córci - będzie Lena - proszę o dopisanie
Stary 2014-05-12, 11:45   #96
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Był u mnie właśnie pan z gazowni. Gdzieś w przedpokoju jest nieszczelność w instalacji gazowej. Cała instalacja jest zabudowana. Czyli szykuje mi się remont przedpokoju w ciągu najbliższych dwóch miesięcy. Jestem mega wkurzona bo odkładaliśmy pieniądze na jakiś wyjazd w przyszłym roku i dupa. Znowu nigdzie nie pojedziemy.

Wyprasowałam i posortowałam białe, jest to mniej więcej jedna czwarta całych naszych zasobów.
Wow, to masz tych ciuchów naprawdę dużo!

A co do remontu, to masakra, u nas spółdzielnia straszy nas wymianą rur wodociągowych, więc czeka nas prucie ścian w kuchni i sypialni (dojście do rur łazienkowych), ale póki co odkłada się to w czasie. Ale z tym gazem to nie jest jakieś niebezpieczne?
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:45   #97
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Podjęliśmy ostateczną decyzję co do imienia naszej córci - będzie Lena - proszę o dopisanie
Tez sie nad tym imieniem zastanawialam i nad NAdia ale moja kuzynka ma tak na imie

Imie sliczne

Nasze szczescie
Stary 2014-05-12, 11:45   #98
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Gosia, ja zastanawiam sie nad szczepieniem na ospe, rozyczke i swinki, bo to jest dla mnie najbardziej kontrowersyjna szczepionka... Co do skladu i srodkow konserwujacych, to wlos sie na glowie jezy.. pytanie tylko jak uniknac w dzisiejszych czasach konserwantow?? Przeciez to badziewie jest wszedzie... w jedzeniu, w kosmetykach, w lekach.. Mysle, ze bardzo wysoka zachorowalnosc na nowotwory bierze sie wlasnie z konserwantow i wszystkich srodkow chemicznych, ktore non stop dostaja sie do naszego organizmu roznymi drogami!
Tak, konserwanty dostają się do naszych organizmów różnymi drogami. Ale przyznasz sama, że rzadko kiedy drogą dożylną lub domięśniową...

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
No i właśnie to także jest przerażające...żeby jeszcze człowiek wiedział na 100% co jest lepsze to można podjąć decyzję o nie szczepieniu, ja na razie nie zagłębiałam się w ten temat i nie wiem jaką decyzję podejmę. Wiem, że jeśli zrezygnujemy ze szczepień to trzeba wziąć na siebie odpowiednie zabezpieczanie, ochronę, uodparnianie itp...boję się. Które szczepienia są obowiązkowe a z których można zrezygnować??
Teoretycznie możesz zrezygnować, a raczej po prostu nie zdecydować się na te dodatkowe-płatne. Ale prawda jest taka, że obowiązek szczepień jest niezgodny z konstytucją (!) i nawet jak będą Cię straszyć, nałożą grzywnę i założą sprawę w sądzie to i tak wygrasz. Szczególnie, że do szczepień wzywa Sanepid, który nie ma uprawnień jako władza wykonawcza. Jasne, że są to niepotrzebne nerwy, ale tak to niestety wygląda. Oczywiście może być też tak, że Sanepid nie zostanie poinformowany i nikt Cię nie będzie ścigał...

Cytat:
Wszystko zamarzlo mi w lodowce:'( niechcący przedstawiła wczoraj termostat wciskając miskę. A dzisiaj moj serek wiejski mogę jeść jak lód.

Heh, za to jakie zdrowe te lody!

Cytat:
ojej! nawet nie zauważyłam, że założyłyście nowy wątek! super

witam się i ja

starego nie doczytałam, tutaj też widzę 3 strony... przyznam się od razu - nie dam rady nadrobić.

Co u mnie: lewa ręka zdrętwiała mi w nocy ze środy na czwartek i zdrętwiała jest do tej pory. Prawa drętwieje czasem, ale zdrętwienie w niej przechodzi. W lewej przeszywa mnie ból w kościach od koniuszków palców aż po całe ramię, a nawet po kręgosłup. Wczoraj obudziłam się ze spuchniętymi rękami! Pojechaliśmy z TŻ do lekarza na dyżur. Stwierdził, że mam ucisk na kręgosłupie i najprawdopodobniej zapalenie barków! Z tąd też niby opuchnięte ręce. Przepisał Naproxeen żel i kazał robić ciepłe okłady na kręgosłup.

Przeczytaliśmy ulotkę z Naproxenu żelu i jej nie użyliśmy, bo nie jesteśmy przekonani do tego, czy aby na pewno mogę. Przyłożyłam ciepły termofor do kręgosłupa i zaczęła mnie boleć głowa, zrobiło mi się gorąco i słabo - chyba po 2-3 minutach. Tyle wyszło z okładów. Wieczorem okazało się, że mam całe nogi opuchnięte.

W nocy ze środy na czwartek jako tako spałam, ale z czwartku na piątek aż do dzisiaj, to bardzo mało. Jak nie pęcherz nie obudzi, to rwący ból w rękach - szczególnie w tej lewej. W sobotę nawet zasnęłam na siedząco - ale TŻ mnie nie budził żebym trochę doszła do siebie. Przespałam z godzinę i naprawdę cieszyłam się, że mnie nie obudził.

Dzwoniłam dzisiaj rano do przychodni.. Mój ginekolog przyjmuje od 14:30 i tak też udało mi się umówić na wizytę.Lewa ręka boli, rwie, jest sztywna. Ręce spuchnięte, nogi też.

Może mam ucisk na kręgosłupie i woda mi się zbiera?

No! to się wyżaliłam.

Z milszych rzeczy - z ubranek dla Dzidziusia zostało dokupić śpiochy. Mamy też butelki, kilka pieluszek tetrowych, ceratkę pod prześcieradło (a nawet dwie), taki ocieplacz do butelek (jakby termos), chusteczki nawilżane, patyczki z ogranicznikami, szczoteczkę do włosów i grzebyk, przybory do paznokci. Teraz pościel, kocyki, wózek i odnowienie łóżeczka Pampersy do kupienia jeszcze i chyba będzie wszystko. Rzeczy apteczne chcemy kupić dopiero w sierpniu (jak coś to TŻ sam pójdzie z listą do apteki).
Biedna jesteś. Dobrze, że szybko to z gin skonsultujesz, mam nadzieję, że to nic poważnego.

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

u mnie równo zeru od początku ciąży

Ja postanowiłam, że najpierw się dobrze oczytam w internecie, żebym wiedziała na co zwrócić uwagę i o co pytać sprzedawcę i jeśli wózek od razu mi się spodoba to zamawiam Ale u nas to będzie dopiero pod koniec czerwca/początek lipca. Chyba, że do tego czasu coś się zmieni z moim stanem zdrowia (tfu tfu!) i to nas popędzi do działania

Dziewczyny, nie wiem co mam myśleć o tych szczepieniach. Nie mam pojęcia co jest lepsze dla dziecka. Liczę na to, że w szkole rodzenia ten temat zostanie poruszony i coś mi się rozjaśni w głowie, bo na razie to mam mętlik.

My wczoraj byliśmy na komunii i się nasłuchałam, że już taaaki brzuch mam już mnie wkurzała rodzinka, bo dla mnie najważniejsze, że malutka rozwija się prawidłowo, a wagą się będę przejmować po porodzie.
Niestety, w szkole rodzenia jak już któraś z dziewczyn pisała, raczej będą do szczepień namawiać (również tych dodatkowych). Pracownicy służby zdrowia często mają układy z firmami farmaceutycznymi. Poza tym, zdarza się że lekarze którzy nie szczepią swoich dzieci mówią wprost, że oficjalnie nie wolno im przyjmować takiego stanowiska.
Także na rzetelne informacje bym nie liczyła

Cytat:

A mi się zdawało, że Wy wynajmujecie mieszkanie? Wtedy remont by musiał być w kwestii właściciela...
A co do ciuszków to sporo masz tego
Stary 2014-05-12, 11:47   #99
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

O jaaa ile masz ciuchow

Nasze szczescie
Stary 2014-05-12, 11:49   #100
papryczka160
Wtajemniczenie

Aisog1987 śliczne imię.

Stary 2014-05-12, 11:50   #101
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczarowana oby ta cukrzyca cię ominela.

Ze mna nikt nie omawial wynikow tylko telefonicznie Tz rozmawial z ginekolog i diabetykiem

mialam 142 po godzinie a norma jest 135 tylko u was badanie trwalo 2 godziny a u mnie tylko jedna

no i krwi nie mialam pobranej przed glukoza tylko po wypiciu po godzinie a bylam ciekawa ile mam cukru przed badaniem

mam nadzieje ze u diabetyka okaze sie ze wszystko jest dobrze

Nasze szczescie
Stary 2014-05-12, 11:53   #102
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Pentuarka który materacyk w końcu wybrała z tych trzech. Ja chyba wezmę z powloka aloevera.

A ten:
http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...io-120-60.html

nam w zupełności wystarczy, z pokrowcem hevea family z domieszkę żelu Aloe Vera o właściwościach łagodzących podrażnienia.. jest z zimnej planki i antyalergiczny.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wiesz co, to jest ten sam ebay, tylko trzeba sobie wysortować tak oferty, żeby pojawiały się ze wszystkich krajów. Polski oznacza tylko tyle, że cała obsługa stron przebiega w naszym ojczystym języku. Nie radzę zamawiać nic z Chin i okolic, bo można się naciąć na oszustów niestety, zawsze warto sprawdzać komentarze o sprzedawcach. A rejestracja powinna pojawić ci się w prawym górnym rogu.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Dziękuję, zapoznam się ;-)
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 11:53   #103
TheFall
Zadomowienie

Poprawiłam listę.
Dopisałam nowe mamusie, które niedawno się odzywały (Polly_, kro0pka, karoseria, damcilapke, anetag80). Mam nadzieję, że będziecie się dziewczyny udzielać

Przesunęłam do zaginionych dziewczyny, które się od jakiegoś czasu nie udzielają.
iwka20 – brak postu od 24.03
Agnes!84!! – brak postu od 28.03
Ambrette – brak postu od 26.03

Przesunęłam także dziewczyny, które w ogóle się nie udzielały w drugiej części wątku (szilunia84, paulownia, izka-1987, Tasia34, konikowa84, alonka00, tygrysek1641, mafa88, Hajja Hawwa, coolusia, 88Camelia88, monpol17).

Jeśli ktoś został źle przesunięty, wiadomo pomyłki chodzą po ludziach , to niech pisze.

A teraz jadę do lekarza, nadrobię was później.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:01   #104
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ze mna nikt nie omawial wynikow tylko telefonicznie Tz rozmawial z ginekolog i diabetykiem

mialam 142 po godzinie a norma jest 135 tylko u was badanie trwalo 2 godziny a u mnie tylko jedna

no i krwi nie mialam pobranej przed glukoza tylko po wypiciu po godzinie a bylam ciekawa ile mam cukru przed badaniem

mam nadzieje ze u diabetyka okaze sie ze wszystko jest dobrze
Nie chce Cię straszyć, ale to spore przekroczenie. Prawdo podobnie miałaś 50 g glukozy czyli kują raz po godzinie i jak to wychodzi źle to robią 75g i będą kuć po 2 godzinach. W PLN odchodzi się od badania z 50g, robi się od razu 75 g.

Wystarczy przekroczyć normę o 1 punkt, a to już oznacza zaburzoną gospodarkę, im większe przekroczenie tym gorzej. U mnie jest 15 punktów.

Trzymam jednak kciuki, żebyś nie miała cukrzycy.

Halinka też szukam komody. I chyba skuszę się na taką
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:03   #105
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
A co do remontu, to masakra, u nas spółdzielnia straszy nas wymianą rur wodociągowych, więc czeka nas prucie ścian w kuchni i sypialni (dojście do rur łazienkowych), ale póki co odkłada się to w czasie. Ale z tym gazem to nie jest jakieś niebezpieczne?
U mnie na szczęście wodociąg wymienili jakieś 3 lata temu, też była cała łazienka do remontu. Dwie ściany rozprute do gołych cegieł. Dobrze, że wtedy jeszcze trochę nam pomagali rodzice, sami byśmy nie dali rady. :/

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
A mi się zdawało, że Wy wynajmujecie mieszkanie? Wtedy remont by musiał być w kwestii właściciela...
A co do ciuszków to sporo masz tego
Nie nie, my na swoim. Mamy 3 pokoje i aktualnie jeszcze mieszka u nas kolega, na pewno do porodu, może dłużej jak da radę z wrzeszczącym młodziakiem. Mi taki układ pasuje bo mam dwóch chłopów w domu.
Stary 2014-05-12, 12:05   #106
gosia3103
Zakorzenienie

Przyszła mi paczka ze smyka kombinezon, który już wszystkie znacie zamówiłam na 74. Różowa sowa na 62 skarpetki mam nadzieję, że doczekają zimy czekam jeszcze tylko na półśpiochy, bo zamówiłam jeden komplet ale się okazało, że wyprzedali rozmiar. Smyk się wycwanił i nie zwraca pieniędzy na konto tylko na swoje konto zakupowe :P więc domówiłam inne, żeby potem nie zapomnieć i żeby nie przepadło, ale niestety będę musiała odebrać osobiście.

I dostałam pismo z sądu, że mam już założoną hipotekę )) całkiem szybko im poszło, notariusz straszył, że dwa miesiące spokojnie, a wyrobili się w jakieś półtora :P dobrze, bo bez ubezpieczenia pomostowego zawsze niższa rata kredytu będzie.

Zapomniałam dodać zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-12-1033.jpg (139,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-12-1032.jpg (142,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-12-1034.jpg (137,7 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-05-12 o 12:07
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:05   #107
h4linka
Zadomowienie

Cytat:

Halinka też szukam komody. I chyba skuszę się na taką
Też myślałam o tej, ale chodząc po sklepach przekonałam się, że wolę kupić coś na miejscu, żeby móc dotknąć i sprawdzić jak chodzą szyny itp. Ale w związku z przedpokojem dajemy spokój z komodą póki co. Bleh.
Stary 2014-05-12, 12:09   #108
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Hej!

Biedactwo! Mam nadzieje, ze polozna cos poradzi i nie bedzie to nic niebezpiecznego. Oby przeszlo wyobrazam sobie jaka musisz byc zla :-( daj znac po wizycie. Trzymaj sie!

Dziewczyny ja nie chodze do poloznej, Wy wszystkie chodzicie? Ja mam daleko swoja przychodnie ale chce tam zostac. Dzis bede tam dzwonic aby sie spotkac z polozna! Bo to chyba warto z tego co tu piszecie, tak?

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
Dam znac oczywiscie
My zamiast ginekologa mamy polozna, wiec nie pomoge jak to w PL jest.

Cytat:
Wiesz co, tak na pocieszenie Ci napiszę, że ja też to miałam...swędziało mnie niesamowicie (szczególnie przy kąpieli jak skóra była mokra...). Myślałam, że to nic takiego i jak ginka mnie zapytała czy mam jakieś dolegliwości ciążowe ze śmiechem powiedziałam o tych swędzeniach (nie wiedziałam, że to poważny objaw). A ona, że trzeba to sprawdzić, bo to może być niewydolność wątroby w ciąży (chyba właśnie ta cholestaza). Zrobiłam badania na te wszystkie: ALAT coś tam jeszcze na A, zrobiłam na bilirubinę, kwasy żółciowe i coś tam jeszcze...wyniki wyszły bardzo dobre wszystko w normie. A swędzenie skóry troche ustąpiło po regularnym nawilżaniu skóry. Okazuje się, że mam bardzo suchą skórę. Chociaż jakoś tego nie widać specjalnie. Swędzenie do końca nie ustąpiło...ale dużo się smaruję balsamem (szczególnie nogi). Jak myślałam o tych badaniach to zaczęło mi się wydawać, że stopy i dłonie też mnie już swędzą, ale to chyba sobie wmawiałam, bo teraz mnie nie swędzą

no ja właśnie też nie chodzę, nawet nie wiem czy w mojej przychodni jest taka chyba muszę się tym zainteresować.
Tez sobie to tak tlumacze, mialam nic nie czytac na necie, a w piatek nieco przejrzalam forum na temat cholestazy i zaczely mnie dlonie swedziec. Albo sobie juz cos wkrecam, albo wyniki to potwierdza

Cytat:
A co do swędzenia ciała to myślę, że zanim się zacznie diagnozować holeostazę, czy jakieś pokrzywki, to warto się przyjrzeć swoim kosmetykom i pomyśleć, czy swędzenie nie pojawiło siet wraz ze zmianą któregoś z nich, z nowym płynem do płukania, proszkiem do prania itp. Ja mam skórną alergię i wiem, że większość takich ataków swędzenia powoduje chemia, którą same sobie aplikujemy. Proponuję na początek zmienić kosmetyki na jakieś apteczne do wrażliwej skóry, napić się wapna i poobserwować. Ja np po olejku z rossmana tak się drapałam całą noc po nogach, że oka nie zmrużyłam. Odstawiłam i jest ok. Nie ma co od razu szukać najgorszuch scenariuszy.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Sara, a jak ty się czujesz? Wizyta w środę, tak?

Ty masz nakaz leżenia, czy oszczędnego trybu życia? Możesz np chodzić na krótkie spacery, czy odpada?

Od roku uzywam tych samych proszkow, plynow, zeli itp. Zmieniam tylko szampon, ale to nie ma znaczenia. Tez mam skore sklonna do alergi wiec uzywam specjalnych kosmetykow. Juz obserwuje czy po zjedzeniu czegosc swedzenie sie nie nasila, ale nic nie zauwazylam.

Cytat:
Hej .
Jestem tu nowa i chetnie do Was dolacze. Patrycja -Termin porodu 21.08 chlopczyk
Witaj
Czyzbym założyła nowe konto na wizazu? Ja tez Patrycja/21.08/chłopczyk

Miałam Was nadrobic. ale siostra dobija sie na skypie i nie mam jak cytowac. Do pozniej
Stary 2014-05-12, 12:09   #109
asix86
Wtajemniczenie

Witam się na nowym wątku

Witam nową mamusię

Dziś wyprałam białe ciuszki i właśnie się suszą . U nas pranie ubranek na całego . Cały czas zastanawiam się czy trzeba pracować . I zastanawiam się czy zostawić ciuszki wyprane w normalnym płynie z dodatkiem płynu odkażającego i podwójnie wypłukanym, czy może przeprać jeszcze wszystko w dziecięcym .

Szczepionki.. ehh.. też czekam co powiedzą w szkole rodzenia, ale pewnie to, żeby szczepić na wszystko.
gosia3103, dzięki za linki później wszystko poczytam.

Miłego dnia Dziewczyny
Stary 2014-05-12, 12:10   #110
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:

ale masz dużo tych ciuszków

Cytat:
Lenka- jak dla mnie najpiękniejsze imię dla dziewczynki super wybór...
jak jeszcze nie mieliśmy potwierdzonej płci to już wtedy wiedziałam, że dziewczynkę bym tak nazwała, a okazało się że jest chłopak i klops
nie jestem przekonana na 100% do żadnego imienia... dziewczyny ja się już zaczynam martwić że coś jest ze mną nie tak, ze nie potrafię wybrać
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:12   #111
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na szczęście wodociąg wymienili jakieś 3 lata temu, też była cała łazienka do remontu. Dwie ściany rozprute do gołych cegieł. Dobrze, że wtedy jeszcze trochę nam pomagali rodzice, sami byśmy nie dali rady. :/

Nie nie, my na swoim. Mamy 3 pokoje i aktualnie jeszcze mieszka u nas kolega, na pewno do porodu, może dłużej jak da radę z wrzeszczącym młodziakiem. Mi taki układ pasuje bo mam dwóch chłopów w domu.
Dopóki się dogadujecie to fajny układ, wiadomo, że zmniejsza koszta utrzymania

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość

jak jeszcze nie mieliśmy potwierdzonej płci to już wtedy wiedziałam, że dziewczynkę bym tak nazwała, a okazało się że jest chłopak i klops
nie jestem przekonana na 100% do żadnego imienia... dziewczyny ja się już zaczynam martwić że coś jest ze mną nie tak, ze nie potrafię wybrać
Ja też miałabym problem z imieniem dla chłopca, nic mi się aż tak nie podoba
Stary 2014-05-12, 12:22   #112
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Mam to samo... mi się tak naprawdę podoba tylko Jerzy, ale tż nie chce tego imienia, jemu bardzo podoba się Maksym, dla mnie było w miarę ok, więc na tym stanęło. Już dawno zdecydowaliśmy i jest mi coraz lepiej z tym imieniem, ale na początku szału nie było za to dla dziewczynki... całą długą listę miałam.

Wczoraj byliśmy z mężem na spacerze i spotkaliśmy tam takiego małego chłopczyka o imieniu Jerzy właśnie, był taki słodki... znów zaczęłam przeżywać to imię, tż stwierdził, że będzie dla kolejnego synka

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:24   #113
asix86
Wtajemniczenie

Dziewczyny, kupujecie materac piankowy czy lateksowy? Który jest twardszy? Oglądam materac Hevea. Wcześniej myślałam, żeby kupić w Ikei

Cytat:
My tak samo
Stary 2014-05-12, 12:30   #114
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

Haha. Wiesz co? Jak ja planowałam ciążę to byłam pewna, że dziewczynka będzie Lenką potem nie wiedziałam jaka płeć (myślałam, że chłopak) i miałam tyyyle imion dla chłopaka. Okazało się, że będzie dziewczynka i wiesz co? Nie wiem jak jej dać na imię a miała być Lenka tyle tylko, że nagle jak sobie uświadomiłam, że muszę podjąć decyzję jak będzie mieć na prawdę na imię MOJE DZIECKO to już mi nie przychodzi tak łatwo wybór i wydaje mi się, że dla chłopaka to już bym miała...blablabla to nie takie proste. Mój wężu twierdzi, że jak się urodzi to "poznamy jak ma na imię" - no bardzo śmieszne
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:31   #115
anius_7
Wtajemniczenie

h4linka sporo masz ciuszków wszystko nowe kupowałaś? A powiedz mi proszę czy w bobolandzie też są mebelki, można fajne komody znaleźć? A z tym gazem to nie za ciekawie, ale jak trzeba to trzeba. Lepiej dmuchać na zimne.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:35   #116
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
A ten:
http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...io-120-60.html

nam w zupełności wystarczy, z pokrowcem hevea family z domieszkę żelu Aloe Vera o właściwościach łagodzących podrażnienia.. jest z zimnej planki i antyalergiczny.

czyli jednak zdycydowaliscie się na piankowy.

Cytat:
Przyszła mi paczka ze smyka kombinezon, który już wszystkie znacie zamówiłam na 74. Różowa sowa na 62 skarpetki mam nadzieję, że doczekają zimy czekam jeszcze tylko na półśpiochy, bo zamówiłam jeden komplet ale się okazało, że wyprzedali rozmiar. Smyk się wycwanił i nie zwraca pieniędzy na konto tylko na swoje konto zakupowe :P więc domówiłam inne, żeby potem nie zapomnieć i żeby nie przepadło, ale niestety będę musiała odebrać osobiście.

I dostałam pismo z sądu, że mam już założoną hipotekę )) całkiem szybko im poszło, notariusz straszył, że dwa miesiące spokojnie, a wyrobili się w jakieś półtora :P dobrze, bo bez ubezpieczenia pomostowego zawsze niższa rata kredytu będzie.

Zapomniałam dodać zdjęć

a ja czekam na paczkę i nie mogę sie doczekać:'(

Rzeczywiście szybko się uporali z waszą księga. Ja my kupowalismy mieszkanie w 2008 wtedy byl bummm mieszkaniowy czekaliśmy prawie pół roku.

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupujecie materac piankowy czy lateksowy? Który jest twardszy? Oglądam materac Hevea. Wcześniej myślałam, żeby kupić w Ikei

My tak samo
Ja kupuje lateksowy z hevea. Tylko nie mogę się zdecydować który z trzech wybrać.

Stary 2014-05-12, 12:37   #117
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:

z gazem nie ma żartu. lepiej wydac teraz kasę na to niż pozniej pluć sobie w brode ze stalo sie cos gorszego!
śliczne ciuszki

Cytat:
bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Poprawiłam listę.
Dopisałam nowe mamusie, które niedawno się odzywały (Polly_, kro0pka, karoseria, damcilapke, anetag80). Mam nadzieję, że będziecie się dziewczyny udzielać

Przesunęłam do zaginionych dziewczyny, które się od jakiegoś czasu nie udzielają.
iwka20 – brak postu od 24.03
Agnes!84!! – brak postu od 28.03
Ambrette – brak postu od 26.03

Przesunęłam także dziewczyny, które w ogóle się nie udzielały w drugiej części wątku (szilunia84, paulownia, izka-1987, Tasia34, konikowa84, alonka00, tygrysek1641, mafa88, Hajja Hawwa, coolusia, 88Camelia88, monpol17).

Jeśli ktoś został źle przesunięty, wiadomo pomyłki chodzą po ludziach , to niech pisze.

A teraz jadę do lekarza, nadrobię was później.
brawo!

Cytat:

Zapomniałam dodać zdjęć
o jakie sliczne! ja tez kupie kombinezon ale na razie robie wirtualne koszyki wszedzie hihi.

a zobaczcie co do mnie dziś przyszło:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00113~2.jpg (126,8 KB, 25 załadowań)
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:38   #118
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej .
Witaj!
Cytat:
Nie radzę zamawiać nic z Chin i okolic, bo można się naciąć na oszustów niestety, zawsze warto sprawdzać komentarze o sprzedawcach. A rejestracja powinna pojawić ci się w prawym górnym rogu.
e tam, takie samo ryzyko jak na allegro. Ja często zamawiam jakieś drobiazgi z Chin i jeszcze nie miałam żadnych nieprzyjemności. Najdłużej czekałam na przesyłkę 2 miesiące i to największy minus

Jak już znajdziesz interesującą Cię kategorię, to zaznacz sobie "Free shipping" i "Worldwide"
Często też otwieram sobie wyszukiwanie zaawansowane i zaznaczam sobie "Sale" i pokazują mi się wtedy same wyprzedaże. Taka opcja przydałaby się na allegro
Cytat:

Z milszych rzeczy - z ubranek dla Dzidziusia zostało dokupić śpiochy. Mamy też butelki, kilka pieluszek tetrowych, ceratkę pod prześcieradło (a nawet dwie), taki ocieplacz do butelek (jakby termos), chusteczki nawilżane, patyczki z ogranicznikami, szczoteczkę do włosów i grzebyk, przybory do paznokci. Teraz pościel, kocyki, wózek i odnowienie łóżeczka Pampersy do kupienia jeszcze i chyba będzie wszystko. Rzeczy apteczne chcemy kupić dopiero w sierpniu (jak coś to TŻ sam pójdzie z listą do apteki).
Ojej... współczuję.. mam nadzieję, że ginekolog pomoże Mój mi mówił, żeby się nie nagrzewać i nie naświetlać (jak miałam chore zatoki). No skoro nie wolno brać gorących kąpieli to wnioskuję, że termofor też jest zakazany...

A masz już wszystko dla siebie i do szpitala?
Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy na komunii i się nasłuchałam, że już taaaki brzuch mam już mnie wkurzała rodzinka, bo dla mnie najważniejsze, że malutka rozwija się prawidłowo, a wagą się będę przejmować po porodzie.
Aniuś, nie wkurzaj się, bo na pewno nie mieli nic złego na myśli Nie wszyscy znają prawidłową skale przybierania na wadze w ciąży Moim zdaniem to po prostu komplement i zachwyt nad Twoją ciążą. Zresztą sama tak mówiłam wcześniej i nawet mi do głowy nie przyszło, że mogę tak kogoś urazić
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Mala mnie czesto kopie a jak kopnie to juz w ogole nie mam checi wole lezec i glaskac brzuch
Nie głaszcz
Cytat:
Fajnie masz! A kolega pomaga? Dba o porządek? Dobrze by było, jakby został dłużej, to byś miała darmową nianię

Współczuję remontu... ale to aż tyle kasy Was wyniesie? Wymieniać instalację będziecie na swój koszt, czy na spółdzielni?

A ciuchów to masz ogrom! Moje czeka na drugie pranie (zrobię jak już będe mieć komodę). Wszystkie ciuszki mieszczą mi się w pudełku po pampersach

Cytat:
Przyszła mi paczka ze smyka

I dostałam pismo z sądu, że mam już założoną hipotekę ))
gratulacje! I śliczna ta sówka!
Cytat:
czy może przeprać jeszcze wszystko w dziecięcym .
Ja przepiorę, bo ten dziecięcy tak fajnie pachnie
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:38   #119
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo... mi się tak naprawdę podoba tylko Jerzy, ale tż nie chce tego imienia, jemu bardzo podoba się Maksym, dla mnie było w miarę ok, więc na tym stanęło. Już dawno zdecydowaliśmy i jest mi coraz lepiej z tym imieniem, ale na początku szału nie było za to dla dziewczynki... całą długą listę miałam.

Wczoraj byliśmy z mężem na spacerze i spotkaliśmy tam takiego małego chłopczyka o imieniu Jerzy właśnie, był taki słodki... znów zaczęłam przeżywać to imię, tż stwierdził, że będzie dla kolejnego synka

Widzisz ale Twój mąż to chociaż umie iść na kompromis i jak się postaracie to w końcu będzie i Jerzy
mojemu jak jakieś się nie spodoba to koniec dyskusji, mi się nie podobają te co on chce i bądź tu mądry

Cytat:

My tak samo
pocieszające więc, że nie jestem sama

Cytat:
Haha. Wiesz co? Jak ja planowałam ciążę to byłam pewna, że dziewczynka będzie Lenką potem nie wiedziałam jaka płeć (myślałam, że chłopak) i miałam tyyyle imion dla chłopaka. Okazało się, że będzie dziewczynka i wiesz co? Nie wiem jak jej dać na imię a miała być Lenka tyle tylko, że nagle jak sobie uświadomiłam, że muszę podjąć decyzję jak będzie mieć na prawdę na imię MOJE DZIECKO to już mi nie przychodzi tak łatwo wybór i wydaje mi się, że dla chłopaka to już bym miała...blablabla to nie takie proste. Mój wężu twierdzi, że jak się urodzi to "poznamy jak ma na imię" - no bardzo śmieszne
a wiesz że może coś w tym jest nagle gdy już na 100% wiadomo, ze to np.chłopczyk to już nie tak prosto wybrać jak się wcześniej wydawało
A Twój mąż dobry a mój Tż to z kolei twierdzi, ze jak przyjdzie pora to nas "oświeci" i będziemy wiedzieć jak ma brzmieć to imie taaa jasne
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 12:45   #120
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Segregowalam ciuszki do prania i w sumie mam tego tyle to sa ciuszki ktore dostalam od kolezanki mamy bo i tak jeszcze dokupimy

Troche niewyrazne przez telefon

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości