|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Jeszcze jedno mnie wkurza.. jak sie rodzi dziecko, to na oddziale pobieraja krew, zeby sprawdzic, np. czy dziecko nie ma mukowiscydozy i mojej malej jakas idiotka pobierala krew z glowki i corcia miala pozniej opuchnieta glowke z jednej strony przez 2 dni! Jakbym wiedziala, ze beda sie uczyc na moim dziecku, to bym zabronila... Nie podoba mi sie, to ze przychodza polozne/ pielegniarki do pokoju, zabieraja dziecko do zabiegowego i nie informuja wczesniej co beda z nim robic! Teraz bede sie dopytywac i zrobie zastrzezenie, ze sobie nie zycze, zeby na moim malenstwie cwiczyly studentki.. sorry, niech sie na sobie ucza! |
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
okazało się że jest chłopak i klops
nie jestem przekonana na 100% do żadnego imienia... dziewczyny ja się już zaczynam martwić że coś jest ze mną nie tak, ze nie potrafię wybrać [/QUOTE]To chyba częsty problem Ja po wielu rozmowach i typowaniach już miałam tak dość, że też czekałam, aż mnie oświeci. I faktycznie niedawno mi się zaczęło podobać imię Konstanty i stwierdziłam, że tak zostaje, bo mam dosyć tych męczarni ![]() Cytat:
Słyszałam tez kilka historii o nagłej zmianie imienia już po narodzinach. Np. miała być Michalina, ale jak ją rodzice pierwszy raz zobaczyli to stwierdzili, że to musi być Antonina I oświeciło ich
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
do mnie tez ma dzisiaj przyjsc razem z komoda
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
zaczarowanadlaniego - ile ubrań
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego to ja nawet nie wiedzialam nikt ze mna nie rozmawial na ten temat tak czy inaczej czekam na poniedzialkowa wizyte u diabetyka powiedzial ze nie jest zle ale cos czuje ze bede na tej diecie juz do konca ciazy
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Najważniesze żeby wykryć, jeśli jest, i stosowac dietę. A może akurat to nie cukrzyca...czasem wyniki sa zaburzone, dlatego idziesz do diabetologa i bedziesz powtarzać pewnie z 75g glukozy. Zobaczysz wtedy czy coś Ci wyjdzie. Kiedy masz wizytę? Ja mam jutro (u gin) i mam wtedy odebrać wynik z glukozy, na samą myśl mnie ciary przechodzą i serce wali...nie wiem czemu tak się boję... |
|
|
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego? Bez przesady, ja się głaszczę albo przynajmniej trzymam rękę na brzuchu pewnie co najmniej przez połowę czasu, kiedy nie śpię. Z tym, że mi się nic nie dzieje, jak czułam ze dwa razy że brzuch twardnieje to wtedy nie dotykałam. Jak inaczej mamy tworzyć więź z tą dzidzią w brzuszku?
wydaje mi się, że zakaz głaskania tylko wtedy ma sens, kiedy są jakieś skurcze.Cytat:
![]() A tak serio, to masz strasznie dużo bodziaków i koszulek, więc przydałyby Ci się jakieś spodenki/półśpiochy, żeby robić komplety i nic więcej na te pierwsze miesiące raczej już nie potrzebujesz ![]() Cytat:
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ponoć kokos śmierdzi sikiem! nosz du.pa blada nie kupię materaca. latex jest drozszy od zimnej pianki, to uznałam ze lepszy. ale pentuerka dodała ost fajny, ale czy on na pewno będzie dobry? bo widze że większość z Was idzie w zimną piankę. Ja nie chce oszczędzać mogę wydać wiecej ale czy to będzie dobry wybór?
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- o Ty szczęściaro zobacz co ja chcę dokupić:http://ecx.images-amazon.com/images/...L._SL1500_.jpg A komoda to też mi by się przydała ![]() Myślę nad Twoim materacem z zimnej pianki! " Materace termoelastyczne reagują na zmieniającą się temperaturę, dostosowując się do kształtu i ułożenia ciała malucha. Minimalizuje to ryzyko napięć ciała lub ucisków praktycznie do zera. Inną opcją jest materac kokosowy, który ma właściwości antyalergiczne i antybakteryjnie, co również jest nieodzowną cechą dobrego materaca dla dziecka. Pamiętajmy, że skóra dziecka jest szalenie delikatna. Niezłym wyborem jest także materac lateksowy. Cechuje się elastycznością i trwałością oraz przepuszcza powietrze, co jest niezmiernie ważne dla komfortu malucha." źr: http://materace-dla-ciebie.pl/faq/ja...ac_dla_dziecka
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-05-12 o 13:07 |
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki zeby wyniki byly idealne ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
jeszcze mam troche swoich ciuchow ktore kupilismy z Tz w miedzyczasie wiec policzymy jak to bedzie wygladalo po praniu ale mysle ze jeszcze zakupy ciuszkowe nas czekaja z czego bardzo sie ciesze |
||
|
|
|
#131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, ja też mam nadzieję, że wyniki będę mieć w normie... kurde ja musze też przepatrzeć w końcu ciuchy i porobić właśnie komplety i pomysleć czego mi brakuje. Chyba musze szybko się za to wziąć bo niedlugo z siostrą się widzę i może będzie chciała zakupic coś dla małej to muszę wiedzieć co potrzebne jest jeszcze
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja ale super tez chcialabym cos takiego ale my nie mamy na to miejsca i tak z racji lozeczka i tej komody ktora bedzie tez przewijakiem musimy wyniesc na strych nasza piekna komode z sypialni nad czym ubolewam ![]() zachcialo nam sie miec wielka szafe i lozko na pol pokoju ![]() a co do materaca wypytalam pania w sklepie i powiedziala ze z czytsym sercem moze je polecic i miala tez drozsze ale powiedziala ze na nie sa skargi i nie poleca wolelismy zaplacic wiecej pienieazkow i miec ten komfort ze glupoty nie kupilismy Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-05-12 o 13:14 |
|
|
|
|
#134 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wracam do mojego planu lateks kokos! ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jest już z koszykami?Cytat:
U mnie to samo, też mam najwięcej bodziaków.. Co warto kupić w Pepco? Bo wychodzi słońce, to może się przejdę?
|
|
#136 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale mi się takie łóżeczka podobają Cytat:
Jejku Wy wszystkie już pierzecie te ubranka. U mnie jeszcze leżą w szafie a reszta jest jeszcze w PL(wysłałam po porodzie bo wtedy nie chciałam więcej dzieci ) jak tylko zakończymy remont to będę musiała to zacząć jakoś ogarniać. Mam nadzieję że maksymalnie miesiąc nam to wszystko zajmie.
|
|||||
|
|
|
#137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zmieści mi się, mam ogromne pokoje i łazienkę. A planuję w tych koszykach trzymać pieluszki i rzeczy najpotrzebniejsze przy Dzidzi czyli jeszcze nie wiem co haha.
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo opinii dziewczyn, że rzeczy z pepco są słabe jakościowo, ja uważam, że na te pierwsze miesiące nie trzeba jakichs mega wytrzymałych rzeczy kupować. W pepco jest mnóstwo fajnych ciuszków w niskich cenach, może i nie wytrzymają 10 czy 15 prań ale jak kupię coś na rozmiar 62-68 to myślicie że ile razy zdążę to małej założyć...pewnie z 2-3 razy więc uważam, że kupowanie tańszych ciuszków jest ok. Ja np ostatnio kupiłam śliczną bluzeczkę (14zł) i legginsy (8zł), myślę, że są ok a cena jak widać. |
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Witam w nowym watku
.Mam troszke do nadrobienia forum.Dzisiaj rano badania krwi glukoza jutro wyniki,a 14 wizyta u gina i zobaczymy nasza niunie |
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
TheFall super wątek
![]() No i ja faktycznie teraz na emeryturę idę ![]() ![]() Co do libido to moje jest chyba w normie Ostatnio mało się przytulamy ale to głównie ze zmęczenie, chce mi się codziennie ale czasem nie mam siły![]() Sara zaciskaj te nogi ile możesz Mam nadzieję, że dotrwasz do bezpiecznego terminuNa lipcówkach już druga dziewczyna urodziła, mała ma tylko 1600 ale dostała 10 punktów także super ![]() halinka super ciuszki i to wszystko małe rozmiary ? To jak jeste tego 3 razy tyle to będzie w czym wybierać![]() gosia super ciuszki ![]() Zaczarowana też masz pokaźną kolekcję Ja jak posegregowałam rozmiarami to wcale nie mam tak dużo tych małych
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana- niezła kolekcja
![]() Cytat:
Lubię zaglądać do pepco, bo te ich ciuszki są rzeczywiście ładne. A czy dobre jakościowo- wydają mi się ok, ale to wiadomo, czas pokaże czy długo wytrzymają. Nawet jeśli nie, to ja też mam te najmniejsze rozmiary, więc synek nie zdąży ich jakoś bardzo znosić. A nawet jeśli to nie będzie tak szkoda, za takie ceny ![]() Oprócz ciuszków mam też z pepco śliczny kocyk, beżowy z misiem, jest naprawdę uroczy i strasznie mięciutki. Kosztował całe 24 złote
|
|
|
#143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-05-12 o 14:12 |
|
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
Druga polowa ubranek jest u mojej mamy i jeszcze pelno idzie od mojej siostry!
|
|
|
|
#145 | |||||
|
Zadomowienie
|
zaczarowana
Cytat:
![]() Piorę w 60 st, podwójne proszkowanie i podwójne płukanie, do drugiego płukania już nie daję płynu, potem prasuję i do szafki. Nie będę prać drugi raz i nie kupuję proszku dla dzieci, najwyżej tż poleci do sklepu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mebelków nie widziałam ale też nie zwróciłam na to specjalnej uwagi. Byłam zajęta szukaniem przewijaka i zamykaniem oczu, żeby nie wynieść połowy sklepu. ![]() składasz już? ![]() Cytat:
mam nadzieję, że spółdzielnia coś dołoży bo nie uśmiecha mi się płacić za wszystko.Jak zapowiadałam, pomiędzy praniem a prasowaniem porobiłam zdjęcia, żeby nie było, że jestem gołosłowna. Na zdjęciach jest wszystko razem z uszytym przeze mnie miśkiem. Sory za bajzel i jakość ale w moim domu zawsze jest ziarnko chaosu. ![]() Wrzucam zdjęcia i lecę dalej szyć ochraniacz.
|
|||||
|
|
|
#146 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() na pewno wybierzecie jakieś imię, my do końca nie mogliśmy się zdecydować ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie w szpitalu wszystkie badania robione są w sali w obecności rodziców Cytat:
|
|
|
#147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do kombinezonu, to pytałam mamę jaki rozmiar powinno mieć dziecko na jesień/zimę i mówiła mi, że 74-86. Ale jeśli nie ma racji, to najwyżej będzie już na wiosnę :P bo na teraz to jednak za ciepły mi się wydaje, dlatego nie chciałam mniejszego brać. Cytat:
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=asix86;46415933]Dziewczyny, kupujecie materac piankowy czy lateksowy? Który jest twardszy? Oglądam materac Hevea. Wcześniej myślałam, żeby kupić w Ikei
![]() Oglądałaś na żywo te materace? I jakie wrażenie? JA widziałam tylko te z IKEA. Jeśli chodzi o twardość to między lateksowym a tym z zimnej pianki nie było różnicy. Oba były tak samo śrendiotwarde czyli akurat. Sprawdzałam na tych z IKEA różnica w cenie 129 a ok.300 PLN. Lateks jako tworzywo jest droższy. [QUOTE=daisy dot;46416487]Dziewczyny ponoć kokos śmierdzi sikiem! nosz du.pa blada nie kupię materaca. latex jest drozszy od zimnej pianki, to uznałam ze lepszy. ale pentuerka dodała ost fajny, ale czy on na pewno będzie dobry? bo widze że większość z Was idzie w zimną piankę. Ja nie chce oszczędzać mogę wydać wiecej ale czy to będzie dobry wybór?[COLOR=Silver] ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Ten mój to wersja limitowana, zimna panka połączona z wkładem antyalergicznym plus super pokrowiec. Grubość 13 cm, a przeważnie mają 9-10 cm. Twardość taka sama. Firma porządna, wysoka jakość. Nie potrzebuje z lateksu, bo u nas nie ma alergików, a ten też jest wystarczająco dobry. |
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia chodzi do przedszkola, a na plac zabaw nie musimy chodzić, bo mamy swoje podwórko na którym jest trampolina, zjeżdżalnia, huśtawki i piaskownica. Ja sobie siedzę na leżaku, a ona bawi się
Co do tych dziewczynek urodzonych w 27 i 28 tyg napiszę więcej w klubie
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

[/QUOTE]
I oświeciło ich

całkiem szybko im poszło, notariusz straszył, że dwa miesiące spokojnie, a wyrobili się w jakieś półtora :P dobrze, bo bez ubezpieczenia pomostowego zawsze niższa rata kredytu będzie.