Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 13:24   #2761
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Oo super Jeszcze się rozbrykasz z tymi zakupami,że pół wyprawki skompletujesz

Latte, proszę : http://nasze-przepisy.blogspot.com/2...topionego.html Dawno nie robiłam i zapomniałam jak to się robi Ale nie dodawałam tylko włoszczyzny z tego przepisu Fajny pomysł na szybki obiad i to niekoniecznie z torebki
przepis wygląda bosko! Super pomysł na włoszczyznę
Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Ana*** no ale cyce to nam chyba jeszcze urosną przeciez ja w D to się utopię

No właśnie dziewczyny,kiedy będziemy mieć cyce jak donice z mlekiem? przed porodem jakoś?ja to w ogole tego nie ogarniam
Pewnie w sierpniu już będziemy wyglądac jak takie pie**olne donice

Ania śliczne ciuszki
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:24   #2762
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Mówiłam Wam, ze kupiliśmy trochę ubranek, większość z nich to polski producent w rozmiarach 56-62 jedno z nich ma 68
Super ubranka kombinezon świetny, a skarpeteczki i polskie napisy i kolory przyjemne
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:24   #2763
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Ja póki co mam suty jak wentyle od Jelcza jak to pięknie mówi mój mąż ( nie ogarniam rozłąki) ale nic z nich nie leci i oby tak było do porodu. Są coraz większe a otoczka niedługo będzie jak talerzyk od filiżanki
zaczełam sie tak smiac ze mi młody z kolan prawie spadł
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:25   #2764
allckarola
Zadomowienie

Czytalam ze do 6 miesiaca rosna cyce a potem mleko pojawia sie jak dziecko sie urodzi. Dziwne to wszystko ze tak nagle wszystko sie przestawia i nawet wie kiedy
chodz doczytalam sie ze i w 6 moze mleko cieknac sa i takie przypadki ;p
Oj mi juz lepiej niech nie rosna bo masakra niedługo to ja bede mogla wykarmic cala moja rodzine
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:25   #2765
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja póki co mam suty jak wentyle od Jelcza jak to pięknie mówi mój mąż ( nie ogarniam rozłąki) ale nic z nich nie leci i oby tak było do porodu. Są coraz większe a otoczka niedługo będzie jak talerzyk od filiżanki
mi też nic nie cieknie póki co...ale brązowieją mi suty czytalam ze tak moze juz zostac
Cytat:
Mówiłam Wam, ze kupiliśmy trochę ubranek, większość z nich to polski producent w rozmiarach 56-62 jedno z nich ma 68
fajne to ubranko na końcu wybacz ale nie wiem jak to nazwać, body, śpioch,rampers,pampers,ro żek czy co

allckarola jak cyce rosną do 6 miesiąca to przykro mi ale chomika swoimi nawet nie wykarmię

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:26   #2766
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
super ubranka
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:26   #2767
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
nie bylo mnie przez weekend a tu jak zawsze tyle spisane

Kurde pogoda do dupy i ja w pracy tylko odliczam do konca.
Dzisiaj Maja kopie jak oszalala. A wczoraj z mezem wieczorem lezalam i tak patrzylismy jak kopie widac i to jak Takie malenstwo a juz tyle mocy ma.

Widze ze temat wozkow ja to chyba kupie dopiero za becikowe. To bedzie wrzesien a z wozkiem i tak nie wyjde z dwa tyg po porodzie wiec jak cos to meza wysle i kupi wozek. Poki co musze kopletowac jakies wazniejsze rzeczy bo tak na prawde nic nie mam.

Musze kupic komode do pokoju dla malenstwa i odmalowac pokoj na jakies ladne kolory
Ja też widzę jak dzidzia kopie ale D. nie widzi tego ale już poczuł raz takiego wyraźnego kopa a akurat tak mocno brzuch się poruszył wtedy Ja też myślę czy by za becikowe nie kupić. Wiadomo,że w maju-czerwcu szybciej wyjdziesz z dzieckiem a tu ja może i nawet początkiem października urodzę i nie wiadomo jaka to jesień będzie. I też wolę skompletować najważniejsze rzeczy do domu na te pierwsze dni maluszka a za becikowe i tak chcę wszystko dla dziecka pokupować,bo to będą pieniądze dla niego

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
A poza tym każda z Nas wie swoje lub swojego się próbuje trzymać , każda z Nas dostała informacje od ciotki , kuzynki siostry szwagra mamy i uważa że takie cos jest najlepsze ...

Ja uważam że wózek chce X landera a ktoś tam pisał że sprzedawca mówił że są nie na polskie drogi no i znów się zaczyna ...

Każde dziecko jest inne , każdy rodzic jest inny , każda droga i dziura po drodze inna .. ile gustów tyle opinii .

A ja nam życzę żeby każdy wybór był trafny czy to będzie avent butelka czy nuk lub tommy tippy , czy x lander , maxi cossi czy kaczka dziwaczka byle dzidzie się uśmiechały
Każdy wybór będzie słuszny dla każdej mamy tak czy siak Wybór butelek to będzie metoda prób i błędów i już kilka dni po ich używaniu będziemy wiedzieć czy są do d.. czy super Dla każdego coś innego pasuje,ja muszę mieć ciężki i masywny wózek a druga mamuśka musi mieć lekki,więc nie ma co tu generalizować
Cytat:
Bardzo lubię takie przepisy a torebek rzadko używam od kiedy świadomość mi się zwiększyła dlatego tym bardziej bardzo bardzo dziękuję
Ja tak samo,kiedyś używałam "Pomysł na.." a teraz to może raz na pół roku użyję A teraz w ciąży to jakoś bardziej jestem przewrażliwiona na te chemole w proszku i nawet mam czasem ochotę na zupkę chińską to jak ją zjem to mi niedobrze

Cytat:
Mój D. ma podobne określenie,że mam suty jak wentyle od Stara I ta otoczka też jest wielka u mnie.. Ale za to jasna Chyba,że jest mi zimno to wtedy jest mniejsza

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:27   #2768
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha kurfa j*e*błam jak wentyle od jelcza Brodawy też mam takie jak ty i do tego w kolorze ciemnej czekolady normalnie Afrika dzika

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Uwielbiam takie tematyczne ciuszki jak "kocham mamę , tatę" też mam kilka takich
śliniaczki mam z napisami " Mój tatuś jest gorący " "Moja mama to ostra sztuka "
Czekolada gorzka to jest to No ja się śmieje że wyglądam jak Etiopka tzn moje cyce

Sliniaczki z super napisami
Stary 2014-05-12, 13:27   #2769
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
A poza tym każda z Nas wie swoje lub swojego się próbuje trzymać , każda z Nas dostała informacje od ciotki , kuzynki siostry szwagra mamy i uważa że takie cos jest najlepsze ...

Ja uważam że wózek chce X landera a ktoś tam pisał że sprzedawca mówił że są nie na polskie drogi no i znów się zaczyna ...

Każde dziecko jest inne , każdy rodzic jest inny , każda droga i dziura po drodze inna .. ile gustów tyle opinii .

A ja nam życzę żeby każdy wybór był trafny czy to będzie avent butelka czy nuk lub tommy tippy , czy x lander , maxi cossi czy kaczka dziwaczka byle dzidzie się uśmiechały
każda chce dla swojego maleństwa jak najlepiej przecież

Cytat:
Ana*** no ale cyce to nam chyba jeszcze urosną przeciez ja w D to się utopię

No właśnie dziewczyny,kiedy będziemy mieć cyce jak donice z mlekiem? przed porodem jakoś?ja to w ogole tego nie ogarniam
no ja licze na to

siarę to ja mam już od 16tygodnia...

Cytat:
suty tez mam (nie wątpię ze któraś nie ma ) ale chodzi mi o to że są wypukłe otoczki w normie ale sama pierś jakoś się nie powiększyła zbytnio z pól rozmiaru może (mialam rozmiar 60d) to teraz poszukam albo 65c (miska jest jak 60d) albo 65d

u mnie leci wygląda to tak jakby sutki popękały i się otwierają i z nich wylatuje siara no i często pojawia się przy kłucie w sutku
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:29   #2770
Aliszcze
Zakorzenienie

moja ze spokojem do 8 miesiąca byla w gondoli, to od dziecka zależy. Moja na spacerach głownie spała, także gondola dosć długo w użyciu była. Ja mam dużą gondolę bo wózek Roan Marita

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:32   #2771
Latte88
Zakorzenienie

Cieszę się dziewczynki, że podoba się Wam humor mojego Kubasa, przekażę mu na pewno będzie się jaral cały dzień jak ostatnio

Paulinko ja generalnie miałam ciemne bo mam ciemna karnacje, może mi tak zostać. kto mnie tam będzie oglądał

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Ja też widzę jak dzidzia kopie ale D. nie widzi tego ale już poczuł raz takiego wyraźnego kopa a akurat tak mocno brzuch się poruszył wtedy Ja też myślę czy by za becikowe nie kupić. Wiadomo,że w maju-czerwcu szybciej wyjdziesz z dzieckiem a tu ja może i nawet początkiem października urodzę i nie wiadomo jaka to jesień będzie. I też wolę skompletować najważniejsze rzeczy do domu na te pierwsze dni maluszka a za becikowe i tak chcę wszystko dla dziecka pokupować,bo to będą pieniądze dla niego

Każdy wybór będzie słuszny dla każdej mamy tak czy siak Wybór butelek to będzie metoda prób i błędów i już kilka dni po ich używaniu będziemy wiedzieć czy są do d.. czy super Dla każdego coś innego pasuje,ja muszę mieć ciężki i masywny wózek a druga mamuśka musi mieć lekki,więc nie ma co tu generalizować

Ja tak samo,kiedyś używałam "Pomysł na.." a teraz to może raz na pół roku użyję A teraz w ciąży to jakoś bardziej jestem przewrażliwiona na te chemole w proszku i nawet mam czasem ochotę na zupkę chińską to jak ją zjem to mi niedobrze

Mój D. ma podobne określenie,że mam suty jak wentyle od Stara I ta otoczka też jest wielka u mnie.. Ale za to jasna Chyba,że jest mi zimno to wtedy jest mniejsza
Zmniejsza się i marszczenie wychodzi? Ja mam pomarszczona przy zimnie
A w ogóle porobiły mi się wlokniaki na otoczkach fuj fredzle takie, tu juz mam nadzieję, że po ciazy znikną
Stary 2014-05-12, 13:33   #2772
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha kurfa j*e*błam jak wentyle od jelcza Brodawy też mam takie jak ty i do tego w kolorze ciemnej czekolady normalnie Afrika dzika

Uwielbiam takie tematyczne ciuszki jak "kocham mamę , tatę" też mam kilka takich
śliniaczki mam z napisami " Mój tatuś jest gorący " "Moja mama to ostra sztuka "
Afryka?
ja mam różowiutkie, nie ściemniały mi

też lubię takie ale śliniki to czad! z jakiej firmy?

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46418108] przepis wygląda bosko! Super pomysł na włoszczyznę

Pewnie w sierpniu już będziemy wyglądac jak takie pie**olne donice

Ania śliczne ciuszki [/QUOTE]

Cytat:
Super ubranka kombinezon świetny, a skarpeteczki i polskie napisy i kolory przyjemne
mam nadzieję ze ten kombinezon na jesień starczy przykryć kocem, a potem to już chyba kombinezon zimowy?

Cytat:
fajne to ubranko na końcu wybacz ale nie wiem jak to nazwać, body, śpioch,rampers,pampers,ro żek czy co
Twoje teksty są niesamowite

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
super ubranka

a właśnie jeszcze miałam pytać te otulacze to zamiast rożka? czy to to samo? to jest takie do spania w łóżeczku?
Stary 2014-05-12, 13:36   #2773
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
super ciuszki
Musze obfocić moje zdobycze

Co do napisów mam dwa z : Jestem chłopcem i Wierzę, że umiem płakać

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:36   #2774
allckarola
Zadomowienie

Paulinkoprzyjezdzaj do mnie ja nawet i Twoje wykarmie. hehe naprawdę niedługo zostane Pamela hehe cycki stoja i sutki jak silikony.

Niech juz nie rosna bo bede je po ciazy na plecy zarzucac
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:38   #2775
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Zmniejsza się i marszczenie wychodzi? Ja mam pomarszczona przy zimnie
A w ogóle porobiły mi się wlokniaki na otoczkach fuj fredzle takie, tu juz mam nadzieję, że po ciazy znikną
Taa dokładnie I to jak chociaż lekko chłodniej się zrobi Jak rodzynki to wygląda

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-05-12, 13:39   #2776
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Afryka?
ja mam różowiutkie, nie ściemniały mi

też lubię takie ale śliniki to czad! z jakiej firmy?

mam nadzieję ze ten kombinezon na jesień starczy przykryć kocem, a potem to już chyba kombinezon zimowy?

Twoje teksty są niesamowite

a właśnie jeszcze miałam pytać te otulacze to zamiast rożka? czy to to samo? to jest takie do spania w łóżeczku?
Rozka w ogóle nie kupuje. Będę miała ten otulacz z minky, a koleżanka obiecała podpatrzeć u siebie w Anglii za Uważnym woombie, chociaż powiedziała ze małej kupi nowy, trochę mi głupio bo to 150 zł. Ale prosiłam żeby mi kupiła po 2 używane jak znajdzie. Mam kocyk la millou i kupię jeszcze jeden taki puchaty.
Co do kombinezonu na jesien to myślę że starczy i kocyk - moja zasada, o którą będę coś czuje awantury -> nie przegrzewac żadnych czapeczek i innych pierdół
Stary 2014-05-12, 13:41   #2777
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
pasuje do wielu wózków , np. do x landera
Mandragorka CO do wożenia w nosidełku to chodziło o wyjście do sklepu , czyli wysiadam z samochodu i montuje do wózka , czyli zabieram ze sobą 2 rzeczy a nie 3 , dziecko przebywało by w tym tyle ile w samochodzie , więc nie wiem co rozumiesz przez wożenie dziecka w nosidełku skoro i tak jak gdzieś jedziesz na wakacje,do lekarza, do rodziny to musisz go w coś wsadzić , nie zamierzam używać tej funkcji wózka jako spacerówki , choć ludzie pisali że zjechali pół świata z dzieckiem w nosidełku(foteliku) i było mu wygodnie . Więc ile matek i ojców tyle opinii o fotelikach , wózkach itd..szok

Co do maxi cosi ma tyle pozytywnych co i negatywnych opinii jak wiele innych wózków i ich dodatkowych części , dlatego napisałam że i tak wybiorę takie które nie jest idealne bo takie nie istnieje .
Nie no własnie chodzi mi o wykorzystywanie fotelika w formie spacerowki. Znam kilka osób które tak robily.
To jest oczywiście wybór rodziców. Ja wolę zbyt długo nie wozić.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46417812]O to super! Dobrze wiedzieć!
Moje chrześniaki znowu spędziły w tych fotelikach baaaardzo dużo czasu... Woziły się głównie w wózku w fotelikach (akurat urodziły się w marcu, więc całe lato były na dworze). Zasypiały w wózku w nich i tak je przenosiłyśmy do domu. Dlatego wstępnie myślałam żeby kupić wózek 2w1 skoro fotelik mamy dostać, ale nie chciałabym na przykład po jakiejś tam trasie samochodem gdzie dziecko mi uśnie przenosić go z fotelika do wózka.
Czyli mogę kupić wózek 2w1 do tego adapter i problem z głowy...
A możesz mi polecić w okolicy jakąś hurtownię czy sklep z wózkami w rozsądnych cenach?
Asia prośba również do Ciebie

Szwagierka poleciła mi sklep gdzieś w Czerwionce, pewnie tam tez zerknę, ale może gdzieś coś bliżej jest fajnego [/QUOTE]

Też kupowalam przez all
A oglądałam w sklepach wymienianych przez aa2. Najbardziej podobało mi się w Bocku w Zabrzu. Tylko nie jedź tam w sob

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
o tym ze dzicko ni epowinno jezdic w kurtce pierwszy raz słyszę u nas wrecz przeciwnie , jak miałam małego w kombinezonie zapinac to była makabra
za to bardziej sprawdziła sie kurtka

co do reszty to sie zgadzam

Kurtka, kombinezon, chodzi o okrycie wierzchnie. nie powinno się wozić dziecka w foteliku w okryciu wierzchnim bo zmienia się napięcie pasów. Nie da się ich tak dobrze dopasować do ciała dziecka. Bezpieczniej jest zapiete kiedy mq mniej ciuchów.
Tyle teoria bo na przykład jak jechałam na krótką trasę to brałam dziecko w kombinezonie, a na dłuższych rozbieralan.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:48   #2778
88Ekaterina88
Zakorzenienie

do poczytania http://krystyno-nie-denerwuj-matki.b...olroczniaczka/

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 13:50   #2779
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Też kupowalam przez all
A oglądałam w sklepach wymienianych przez aa2. Najbardziej podobało mi się w Bocku w Zabrzu. Tylko nie jedź tam w sob
Dzięki Kule akurat teraz w Bocku są wyprzedaże do 17 maja Ale ja mam średnie rozeznanie cenowe dlatego czy ja wiem czy to faktycznie wyprzedaże
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 13:55   #2780
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
super ciuszki
Musze obfocić moje zdobycze

Co do napisów mam dwa z : Jestem chłopcem i Wierzę, że umiem płakać
obfotuj i wstawiaj

Cytat:
Rozka w ogóle nie kupuje. Będę miała ten otulacz z minky, a koleżanka obiecała podpatrzeć u siebie w Anglii za Uważnym woombie, chociaż powiedziała ze małej kupi nowy, trochę mi głupio bo to 150 zł. Ale prosiłam żeby mi kupiła po 2 używane jak znajdzie. Mam kocyk la millou i kupię jeszcze jeden taki puchaty.
Co do kombinezonu na jesien to myślę że starczy i kocyk - moja zasada, o którą będę coś czuje awantury -> nie przegrzewac żadnych czapeczek i innych pierdół
a czym się różni otul;acz od rożka? w otulaczu też dziecko śpi w łóżeczku? i to woombie matko kochana ja tego nie ogarniam co do czego

a to "la millou" to ten kocyk minkey?
Stary 2014-05-12, 14:07   #2781
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Kurtka, kombinezon, chodzi o okrycie wierzchnie. nie powinno się wozić dziecka w foteliku w okryciu wierzchnim bo zmienia się napięcie pasów. Nie da się ich tak dobrze dopasować do ciała dziecka. Bezpieczniej jest zapiete kiedy mq mniej ciuchów.
Tyle teoria bo na przykład jak jechałam na krótką trasę to brałam dziecko w kombinezonie, a na dłuższych rozbieralan.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zgadzam się, też słyszałam, że nie wozić w kurtce/kombinezonie ze względów bezpieczeństwa. U mnie to różnie wyglądało, bo przez pierwsze miesiące nie jeździła w samochodzie (urodzona w grudniu), tylko ze szpitala raz oczywiście. Tak to samochodem nie jeździła, potem jak zaczęła z nami podróżować to juz było ciepło więc bez kurtek, a potem to już jak na krótką trasę np do sklepu to przyznaję, że nie zdejmowałam kurtki/kombinezonu ale jak na dłuższą to tak, również z tego względu, że nie chciałam dziecka przegrzewać.

Zimą można wychodzić do -10 stopni ale uwaga na wiatr, jeśli jest dość silny wiatr to i przy -5 nie wychodzić bo wiatr powoduje, że odczuwalna temperatura może być niższa. Temat przerabiałam, bo młodą rodziłam w grudniu, jeszcze megaśniegi były, bo pamiętam, że teściowie dopiero przyjechali do nas wtedy w lutym zobaczyć młodą, bo wcześniej zaspy na drogach i się trochę bali. Także ja z noworodkiem na spacery, nie za długie, ale takie półgodzinne w mrozie jeździlam. Wpierw oczywiście etap werandowania miałyśmy. I młoda nic a nic nie chorowała jeszcze tylko smoka jej dawałam na czas spaceru, zeby mi nie płakała na dworze. teraz jak urodzę we wrześniu to pikuś, bo może być jeszcze naprawdę ciepło na dworze

zjadłyśmy z młodą zupę szczawiową, młoda po raz pierwszy w zyciu ją jadla, ale zjadła i jej smakowalo. A najbardziej jej się podobało jajeczko w zupie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-05-12 o 14:08
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:12   #2782
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Super i śmiałam się i płakać mi się chciało

Cytat:
obfotuj i wstawiaj

a czym się różni otul;acz od rożka? w otulaczu też dziecko śpi w łóżeczku? i to woombie matko kochana ja tego nie ogarniam co do czego

a to "la millou" to ten kocyk minkey?
Otulacz jest taki ze dziecko ma rączki ciasno przy ciele i jest praktycznie pod szyję. A rożek jak to rożek . Woombie to taki kokonik na zamek bardzo ściśle przylega do dziecka ale ma możliwość wyciągnięcia rąk ale robi to około 6 miesiąca i wtedy juz może spać pod kocykiem jeśli go denerwuje kokon. A la millou to marka kocykow mucha je reklamowala jak urodziła Stefanie. Kocyk bawełniany z minky. Wstawię zdjęcie żółty z liskami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1399900512182.jpg (40,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1399900535121.jpg (94,6 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-05-12, 14:18   #2783
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
jaki rozmiar łóżeczka? chyba wszystkie są podobne?:P

Jakiś sprawdzony polecony przez kogoś?

jak patrzę na tę misę na cyca to ja nie wiem jak mój się tam dostanie, takie niewielki cycuszek
Są łóżeczka 120x60 (to są te standardowe) i łóżeczka 140x70.
Natomiast ja mam mieć łóżeczko które moja ciocia trochę kiedyś przycięła, bo nie mieściło jej się w pokoju i teraz nie wiem. Bo jak 140x70 i przycieła to spoko, bo kupie materacyk na rozmiar 120x60 i najwyżej ten kawałeczek 10cm wyłożę jakimś koczykiem czy coś, żeby szpary nie było. Ale jak miała 120x60 i przycieła to ja nie znajde żadnego materaca a jego przycinać nie będę. Więc jestem w kropce. I czekam.

A co do laktatora to czytałam dużo pozytywnych opinii na jego temat. No i jest w moim przedziale cenowym Wiadomo, że napewno są jakieś lepsze, ale już też dużo droższe.

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Czytalam ze do 6 miesiaca rosna cyce a potem mleko pojawia sie jak dziecko sie urodzi. Dziwne to wszystko ze tak nagle wszystko sie przestawia i nawet wie kiedy
chodz doczytalam sie ze i w 6 moze mleko cieknac sa i takie przypadki ;p
Oj mi juz lepiej niech nie rosna bo masakra niedługo to ja bede mogla wykarmic cala moja rodzine
Coś mi się nie wydaje, żeby tak było. Według moich obserwacji innych kobitek ciężarnych to własnie w ostatnich miesiącach najbardziej rosną piersi
Mi jeszcze w ogóle nie urosły Tylko brodawki mi troszkę się zwiększyły i pociemniały ale nie bardzo

Cytat:

allckarola jak cyce rosną do 6 miesiąca to przykro mi ale chomika swoimi nawet nie wykarmię
Je**am hahaha

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 14:33   #2784
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Fantastyczna treść na końcu sie poryczałam

dziewczyny czuje sie coraz gorzej , idę dziś do gina ale już jestem z ałamana , to już tydzien jak walcze z chorobą , nic nie pomaga tak jak powinno , przed chwilą polała mi się krew z nosa ... kaszel męczy ... czeka mnie 3 wizyta u internisty w przeciagu paru dni... psycha mi siada .. nie ogarniam systemu mam ochote sie uchlać ..
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:36   #2785
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny czuje sie coraz gorzej , idę dziś do gina ale już jestem z ałamana , to już tydzien jak walcze z chorobą , nic nie pomaga tak jak powinno , przed chwilą polała mi się krew z nosa ... kaszel męczy ... czeka mnie 3 wizyta u internisty w przeciagu paru dni... psycha mi siada .. nie ogarniam systemu mam ochote sie uchlać ..
Brałas witaminę C i rutinoscorbin? Ja wiem ze dużo nie można Wit c ale brałam i jestem juz zdrowa a razem startowałysmy z chorobą. I na gardło cholinex właśnie. Nie denerwuj się może dostaniesz antybiotyk duomox można w ciąży brać i się skończy Twoja męka
Stary 2014-05-12, 14:37   #2786
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Może po prostu Twój organizm w ciąży gorzej radzi sobie z choróbskami,bo wiadomo teraz wszystkim dzielisz się na pół i więcej daje z siebie dla dzidziusia i gorzej się przez to broni. To idź nawet jeszcze z 5 razy do internisty,ważne żeby pomogło coś w końcu,bo ile można chorować.I lepiej brać antybiotyki niż samemu walczyć z chorobą

Latte, a ja słyszałam,że w ciąży cholinexu nie powinno się brać i pytałam lekarza o to a on tylko pokręcił głową i mówi,że bardziej by polecał Tantum Verde niż Cholinex i to samo powiedział na temat tabletek z tymiankiem i podbiałem. Ale mi akurat Prenalen pomógł i po 2 dniach jak nowo narodzona wyszłam z choroby

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-05-12 o 14:42
Stary 2014-05-12, 14:42   #2787
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Brałas witaminę C i rutinoscorbin? Ja wiem ze dużo nie można Wit c ale brałam i jestem juz zdrowa a razem startowałysmy z chorobą. I na gardło cholinex właśnie. Nie denerwuj się może dostaniesz antybiotyk duomox można w ciąży brać i się skończy Twoja męka
Lecia biorę wit C , gardło nie boli w ogóle , bolało mnie tylko raz w zeszłą sobotę, teraz to kaszel i dziś zaczął sie katar , czuję że mam stan podgorączkowy a cały tydzień nawet zero tempki , więc o tyle sie nie martwiłam że przynajmije tempka nie wpłynie na dzidzie. Rutinoscorbinu nie biorę bo myślałam że ma bardziej negatywny wpływ niż pozytywny , osłuchowo jest ok nawet pulmonolog mnie badał i nikt nic nie wie CZESKI KUR**WA FILM ..
Zaczełam sie zastaanawiać czy to czasem nie alergia może choć nigdy nie miałam ale może w ciąży skoro nagle perfumy męża mi przeszkadzają to i latający gófna w powietrzu... nie wiem , nie znam się , ale chodząc w dziesiejszych czasach do lekarza chyba trzeba iśc już z taką wiedzą
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-12, 14:47   #2788
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Może po prostu Twój organizm w ciąży gorzej radzi sobie z choróbskami,bo wiadomo teraz wszystkim dzielisz się na pół i więcej daje z siebie dla dzidziusia i gorzej się przez to broni. To idź nawet jeszcze z 5 razy do internisty,ważne żeby pomogło coś w końcu,bo ile można chorować.I lepiej brać antybiotyki niż samemu walczyć z chorobą

Latte, a ja słyszałam,że w ciąży cholinexu nie powinno się brać i pytałam lekarza o to a on tylko pokręcił głową i mówi,że bardziej by polecał Tantum Verde niż Cholinex i to samo powiedział na temat tabletek z tymiankiem i podbiałem. Ale mi akurat Prenalen pomógł i po 2 dniach jak nowo narodzona wyszłam z choroby
I tak to właśnie jest z ginekologami bo ja swojej tez pytałam i powiedziałam ze wszystkie można
Podobnie jak z alkoholem jedni pozwalają a inni nie. Myślę że jak brałam 2 tabletki dziennie to nic się nie stanie. Gorzej jakbym weszła w angine ropna która mnie wręcz ubóstwia.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

W drugim trymestrze jest bezpiecznie brać takie leki, gorzej w pierwszym.
Ja uważam że na dzidzie gorzej wpłynie przewlekła choroba niż jedno lekarstwo które pomoże.
Stary 2014-05-12, 14:51   #2789
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
I tak to właśnie jest z ginekologami bo ja swojej tez pytałam i powiedziałam ze wszystkie można
Podobnie jak z alkoholem jedni pozwalają a inni nie. Myślę że jak brałam 2 tabletki dziennie to nic się nie stanie. Gorzej jakbym weszła w angine ropna która mnie wręcz ubóstwia.
Co lekarz to opinia,bo w cholinexie to salicylan choliny jest,który jest przeciwwskazany w ciąży. Ale teraz doczytałam z ciekawości,że nie powinno się go brać w III trym. tak jak innych salicylanów,np. aspiryna.Czyli przez I i II trym. nie powinno się nic dziać. Chyba,że te wszystkie ostrzeżenia dotyczą nagminnego pożerania tych tabletek
Mnie też angina kocha ale tfu,tfu w ciąży tylko raz złapało mnie przeziębienie,bo ja ogół to choruszek jestem szczególnie w okresie wiosenno-zimowym a na anginę to 2 razy w roku potrafię zachorować Może jakaś silniejsza jestem,bo przebywałam z siostrą,która miała jelitówkę a mnie nic nie chwyciło oby tak dalej

Stary 2014-05-12, 15:04   #2790
ZygaEffka
Zadomowienie

No ja miałam jelitówke 3 tygodnie temu tydzien temu złapałam ten shit pewnie przez osłabienie po jelitówie, co do anginy nie mam , bo nie mam migdałkow . Co do leków to im mniej tym lepiej , nawet w przypadku witamin, ale jak tu sie leczyc jak organizm sam nie chce zwalczyc . Do pipy coś takiego .
Ide ogolić Bożenę i umyć kłak . Może jak poleże w ciepłej wodzie to mi bedzie troche lepiej
nasz kawałek nieba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości