W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 14:14   #151
pentuerka
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Sara, a który model masz dla córki? Do łóżeczka?

Co do gryki pianki kokos to moja córa nie chciała na tym spać, czytałam wypowiedzi lekarzy specjalistów, że one są za twarde. MAterac ma się dostostowsować do dziecka, ani nie uginać pod nim. Jest jakiś mit, że ma być twardy, nie może byc zbyt wardy, a te akurat są. Takie są moje doświadczenia z tym materacem. CO prawda nic nam się nie zlęgło, chociaż tego nie wiem, sprzedałam go po 2 latach stania, wyglądał jak nowy.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:15   #152
daisy dot
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Miś jest najlepszy!!!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:17   #153
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
A można spytać, czym się w tej cudownej instytucji zajmujesz? :P

O matko, już druga... nie, nie będę zaglądać, ostatnio mam wrażenie że przez to nakręcanie się zdążę/nie zdążę, dotrzymam/nie dotrzymam coraz gorzej się czuję.
A co do kombinezonu, to pytałam mamę jaki rozmiar powinno mieć dziecko na jesień/zimę i mówiła mi, że 74-86. Ale jeśli nie ma racji, to najwyżej będzie już na wiosnę :P bo na teraz to jednak za ciepły mi się wydaje, dlatego nie chciałam mniejszego brać.

No, to pewnie też już będziesz miała wszystko
Jestem pania upierdliwa... mozna to tak okreslic...

A co do rzeczy dla maluszka, to duzo mam po coreczke (lozeczko dwa wozki, fotelik itd.) no i przede wszystkim moja kochana siostra przesyla mi ubranka po swoim synku, wiec nie musze sie martwic o jakies extra wydatki na malego
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:18   #154
sara 85
Zakorzenienie

śliczne macie ubranka
Miś jest boski

Pentuerka - Zosia ma teraz duże łóżko, dla starszych dzieci są trochę inne materace niż dla niemowląt. Do łóżeczka miałam kokos-pianka-gryka

Dziewczyny z forum Zosi polecają taki materac http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150186/

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-05-12 o 14:22
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:20   #155
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
[/B]
mimo opinii dziewczyn, że rzeczy z pepco są słabe jakościowo, ja uważam, że na te pierwsze miesiące nie trzeba jakichs mega wytrzymałych rzeczy kupować. W pepco jest mnóstwo fajnych ciuszków w niskich cenach, może i nie wytrzymają 10 czy 15 prań ale jak kupię coś na rozmiar 62-68 to myślicie że ile razy zdążę to małej założyć...pewnie z 2-3 razy więc uważam, że kupowanie tańszych ciuszków jest ok. Ja np ostatnio kupiłam śliczną bluzeczkę (14zł) i legginsy (8zł), myślę, że są ok a cena jak widać.
ja tez lubie pepco i zgadzam się

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
nie wiem nie pytałam już, w środę się dowiem wszystkiego dokładnie

pokaż jaki materac wybrałaś

dzięki

dla Zosi mamy materac z tej firmy i jest fajny

śliczne rzeczy

nam też się Lena podobała, Zosia ma tak na drugie

na pewno wybierzecie jakieś imię, my do końca nie mogliśmy się zdecydować

o matko ale masz ubrań

Zosi pobierali z pięty
u mnie w szpitalu wszystkie badania robione są w sali w obecności rodziców

wcale nie śmierdzi, ktoś jakaś bzdurę wymyślił
http://heveamaterace.pl/wp-content/u.../07/krzys1.jpg

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Sara, a który model masz dla córki? Do łóżeczka?

Co do gryki pianki kokos to moja córa nie chciała na tym spać, czytałam wypowiedzi lekarzy specjalistów, że one są za twarde. MAterac ma się dostostowsować do dziecka, ani nie uginać pod nim. Jest jakiś mit, że ma być twardy, nie może byc zbyt wardy, a te akurat są. Takie są moje doświadczenia z tym materacem. CO prawda nic nam się nie zlęgło, chociaż tego nie wiem, sprzedałam go po 2 latach stania, wyglądał jak nowy.
Dziękuje za info
Stary 2014-05-12, 14:20   #156
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Na zdjęciach jest wszystko razem z uszytym przeze mnie miśkiem.
Misiek Ci się udał I przewijak jest śliczny! Aż szkoda zakrywać

Już się nie mogę doczekać, aż wszystkie będziemy miały gotowe kąciki i spakowane torby Ciekawe która pierwsza się urządzi.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:21   #157
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Jak zapowiadałam, pomiędzy praniem a prasowaniem porobiłam zdjęcia, żeby nie było, że jestem gołosłowna. Na zdjęciach jest wszystko razem z uszytym przeze mnie miśkiem. Sory za bajzel i jakość ale w moim domu zawsze jest ziarnko chaosu.
Wrzucam zdjęcia i lecę dalej szyć ochraniacz.
ulalalalalalalla
ja w sumie z takimi pierdulkami tez mam sporo rzeczy juz blizej niz dalej jestesmy z tymi wyprawkami

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:23   #158
kasia_ruda
Zakorzenienie

Zuken ty to jesteś kobietą o stalowych nerwach! Ja w tematach ciążowych nie zaglądam nigdzie poza naszym forum, bo gdzie się nie zajrzy, tam jakieś straszne informacje, straszenie, na mnie to źle działa, bo ja podatna jestem i od razu szukam u siebie objawów wszystkiego, co najgorsze...
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:24   #159
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Oglądałaś na żywo te materace? I jakie wrażenie? JA widziałam tylko te z IKEA.
Jeśli chodzi o twardość to między lateksowym a tym z zimnej pianki nie było różnicy. Oba były tak samo śrendiotwarde czyli akurat. Sprawdzałam na tych z IKEA różnica w cenie 129 a ok.300 PLN.

Lateks jako tworzywo jest droższy.
Oba oglądałam tylko w Internecie . Do Ikei może niedługo uda mi się pojechać, ale tych Havea to nie mam gdzie zobaczyć. Przeczytałam w necie, że w Ikei materace są dość miękkie
Stary 2014-05-12, 14:25   #160
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Misiek Ci się udał I przewijak jest śliczny! Aż szkoda zakrywać

Już się nie mogę doczekać, aż wszystkie będziemy miały gotowe kąciki i spakowane torby Ciekawe która pierwsza się urządzi.

Ja mam torbę od grudnia spakowaną... bo jak mi lekarz powiedział, że z ciąży nic nie będzie i mam być gotowa, to się przygotowałam.... i jakoś tak nie rozpakowuję tej torby "w razie czego", jakbym trafiła do szpitala, to mężowi nie będę głowy pakowaniem mnie zawracać...
Stary 2014-05-12, 14:29   #161
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja mam torbę od grudnia spakowaną... bo jak mi lekarz powiedział, że z ciąży nic nie będzie i mam być gotowa, to się przygotowałam.... i jakoś tak nie rozpakowuję tej torby "w razie czego", jakbym trafiła do szpitala, to mężowi nie będę głowy pakowaniem mnie zawracać...
Ale już uzupełniłaś torbę rzeczami do porodu?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:30   #162
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Posprzatlam sobie lazienke i z leksza kuchnie
Teraz zaczelo u mnie padac uwielbiam taka pogode

Tz napisal ze nasz stojak na pranie jest u sasiadow wiec bede mogla dzisiaj wstawic pierwsze pranie dla malej
Nasze pranie wisi na strychu bo tam jest spacjalnie pomieszczenie gdzie wszyscy wieszaja ale jakos nie wyobrazam sobie dac tam ubranek malej wiec wolalam zamowic stojak zeby stal w lazience w razie prania

Nasze szczescie
Stary 2014-05-12, 14:31   #163
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
ulalalalalalalla
ja w sumie z takimi pierdulkami tez mam sporo rzeczy juz blizej niz dalej jestesmy z tymi wyprawkami
haha chyba Wy :p
ja nadal w czarnej D. ale też już nadrabiam

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Oba oglądałam tylko w Internecie . Do Ikei może niedługo uda mi się pojechać, ale tych Havea to nie mam gdzie zobaczyć. Przeczytałam w necie, że w Ikei materace są dość miękkie
a ja właśnie wyczytałam że za twardy to też nie powinien być ach!

jeszcze sara znalazłam taniej niż hevea - vitmat
Stary 2014-05-12, 14:32   #164
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Ale już uzupełniłaś torbę rzeczami do porodu?
Tak, jak coś mi przychodzi z zakupów internetowych, to od razu tam dokładam. Tylko dla dziecka nie mam rzeczy spakowanych, czekam na pranie.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-12, 14:32   #165
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Zuken ty to jesteś kobietą o stalowych nerwach! Ja w tematach ciążowych nie zaglądam nigdzie poza naszym forum, bo gdzie się nie zajrzy, tam jakieś straszne informacje, straszenie, na mnie to źle działa, bo ja podatna jestem i od razu szukam u siebie objawów wszystkiego, co najgorsze...
Ja wole nic nie czytac i nie wiedziec
wole przekonac sie na wlasnej skorze niz czytac jak to bylo u innych
jakos mniej sie boje albo nawet i wcale jak nie czytam takich rzeczy

aczkolwiek od samego poczatku boje sie o to ze pekne mam nadzieje ze mnie to ominie a tak to niech sie dzieje co ma sie dziac byle mala urodzila sie cala zdrowiutka

Nasze szczescie
Stary 2014-05-12, 14:38   #166
Mamamarta2010
Raczkowanie

Witam sie w nowym watku!! Zostawic Was na weekend i juz czlowiek sie gubi Nowy watek, prawie 10 stron do nadrobienia!!! Juz zapomnialam na co chcialam odpisac

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
A co to jest LIBIDO??
U mnie sie nie poprawilo, a nawet jest gorzej.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------
Hmmm u mnie libido lepsze niz przed ciaza W I tez tak mialam wiec sie spodziewalam i z tego co wiem to jesli wszystko jest ok to mozna do konca ciaza a na koncu bardzo wskazane Naturalna metoda na wywolanie porodu jest...sperma hehehe po 38 tyg watek ucichnie
Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Nie ogarniam tego swędzenia!! jest po 5 rano,prawie nie spalam.. Drapanie ze smarowaniem na zmianę. Juz mam dosyć,wole nie spac,wtedy jakoś się kontroluje. Nie wiem czy juz sobie wkrecam ale dłonie i stopy zaczęły również swedziec. Jutro wizyta z położna,zobaczymy co powie.

Sorki,ze Wam tak narzekam z samego rana.
Jeju strasznie Ci wspolczuje, to musi byc bardzo uciazliwe! mam nadzieje ze Ci to przejdzie!

Cytat:
Dzień Dobry w nowym wątku

Zuken dziękujęmy za prowadzenie poprzedniego.
The Fall za nowy.

Obiecałam, że napiszę więcej o poradach ze szpitala na Karowej.

Spotkanie prowadziła dietetyczka, która jest autorką tego manuala.
http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf

więc nie będę powielać tego co tu jest napisane.

Przede wszystkim z tego co tutaj nie ma.

1. Nie wystarczy tylko jeść produkty o niskim indeksie glikemicznym, ważna jest też ich ilość. Zjedzenie większej ilości też może powodować skoki cukrów.
W załączniku jest napisane ile na każdy posiłek można max zjeść tych WW.

2. Jest coś takiego jak opóźniona hiperglikemia tłuszczów tzn. że po takich tłuszczowym posiłku 1 h po cukier będzie ładny, ale skok cukru we krwi będzie później 2,3,4 godziny lub nawet później. Może on się nałożyć na kolejny posiłek (np bardzo prawidłowy i wtedy zdziwienie dlaczego?) a cukier będzie wysoki.

3. Jeśli chodzi o cukry proste to sytuacja odwrotna. Np. zjemy kawałek ciasta lub loda i cukier po 1h będzie dobry (poniżej 120), a te węglowowdowny podnosza cukier szybko i skok może być zarazz po zjedzeniu a nie po godzinie. Takie szybkie skoki i spadki są bardzo niebezpieczne dla dziecka. Może nam się wydawać, że jest ok po godzinie cukier był dobry, a to nie prawda.

Ja tak miałam, jak powyżej. Wydawąło mi się, że po zzakazanych rzeczach cukier ok, a po dobrych zły. Teraz wiem, że byłam w błędzie.

4. Ważna jest ilość posiłków i odstęp między nimi 3-3,5 h, nie więcej niż 4 godziny. Ważny jest posiłek nocny ok. 22:00 nie później niż o 23.

Jest to ważne, żeby cukry były rano ok. Dlatego, że nie może być długi nocny ostęp między posiłkami ani zbyt krótki. Jeśli jest zbyt długi to ok. 3 w nocy każdemu człowiekowi spada cukier poniżej normy 60, wóczas organizm sam wytwarza glukozę. U zdrowego człowieka do właściwego poziomu u chorego do zawyżonego poziomu. Stąd te wysokie cukry nad czczo.

Czyli nie tylko węglowodany podnoszą cukier we krwi, ale też tłuszcze. Trzeba na te dwie grupy uważać. Jeśli chodzi o tłuszcz to trzeba jeść chude mięso i wędliny, ale tłuste ryby (każde - zdrowe tłuszcze omega), żadnej wieprzowiny (czasami schab).

Zostają białaka, ale tych też nie można zwiększać, musi być rónowaga między W,T i B. Zwiększenie ilości białka to dieta wysokobiałkowa a to bardzo szkodliwe dla dziecka.

Ważne: owoce tylko do 18:00 i max 2x dziennie (równowartość 2WW), ale nie do głównych posiłków tylko do II śniadania lub podwieczorku.

To chyba tyle co pamiętam.
O....Bogu dzieki ze ja tego nie mam, ale Wam zycze wytrwalosci!!!!!

Cytat:
wizytę mam w środę aż się boję, bo skurcze dalej mnie łapią, mam wrażenie, że częściej niż na początku, ale to pewnie dlatego, że gin kazał zmniejszyć troszkę dawkę leku..

Spacery odpadają, mam leżeć, siedzieć, a wstawać tylko jak potrzeba. Od czasu do czasu wyjdę na chwilę do sklepu, ale staram się jak najmniej chodzić.
Ostatnio stałam w kuchni przez 30 min i smażyłam placki ziemniaczane, to wieczorem z łózka nie mogłam się podnieść. Strasznie bolały mnie nogi, brzuch twardy jak kamień i skurcze brzucha
Trzymaj sie dzielnie w dwupaku!! Kurde ale bym zjadla takiego placucha Ja lubie ze smietana i cukrem
Cytat:
dziękuję
Mieszkamy z moimi rodzicami więc z gotowaniem nie ma problemu.
To był weekend majowy więc rodziców nie było, tż musiał wyjechać, a ja nie pomyślałam, że będę się tak źle czuła

My dla Zosi mieliśmy kokos-pianka-gryka i byłam zadowolona, ale teraz słyszałam negatywne opinie na temat tych materacy, więc już sama nie wiem
Mamy dokladnie taki sam materac po synku i mam zamiar uzywac go przy drugim, juz sie wietrzy Nie czuje zeby smierdzial albo bylo cos nie tak...

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Wszystko zamarzlo mi w lodowce:'( niechcący przedstawiła wczoraj termostat wciskając miskę. A dzisiaj moj serek wiejski mogę jeść jak lód.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Heheheheh ktora to miala faze na lody???
Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
ojej! nawet nie zauważyłam, że założyłyście nowy wątek! super

witam się i ja

starego nie doczytałam, tutaj też widzę 3 strony... przyznam się od razu - nie dam rady nadrobić.

Co u mnie: lewa ręka zdrętwiała mi w nocy ze środy na czwartek i zdrętwiała jest do tej pory. Prawa drętwieje czasem, ale zdrętwienie w niej przechodzi. W lewej przeszywa mnie ból w kościach od koniuszków palców aż po całe ramię, a nawet po kręgosłup. Wczoraj obudziłam się ze spuchniętymi rękami! Pojechaliśmy z TŻ do lekarza na dyżur. Stwierdził, że mam ucisk na kręgosłupie i najprawdopodobniej zapalenie barków! Z tąd też niby opuchnięte ręce. Przepisał Naproxeen żel i kazał robić ciepłe okłady na kręgosłup.

Przeczytaliśmy ulotkę z Naproxenu żelu i jej nie użyliśmy, bo nie jesteśmy przekonani do tego, czy aby na pewno mogę. Przyłożyłam ciepły termofor do kręgosłupa i zaczęła mnie boleć głowa, zrobiło mi się gorąco i słabo - chyba po 2-3 minutach. Tyle wyszło z okładów. Wieczorem okazało się, że mam całe nogi opuchnięte.

W nocy ze środy na czwartek jako tako spałam, ale z czwartku na piątek aż do dzisiaj, to bardzo mało. Jak nie pęcherz nie obudzi, to rwący ból w rękach - szczególnie w tej lewej. W sobotę nawet zasnęłam na siedząco - ale TŻ mnie nie budził żebym trochę doszła do siebie. Przespałam z godzinę i naprawdę cieszyłam się, że mnie nie obudził.

Dzwoniłam dzisiaj rano do przychodni.. Mój ginekolog przyjmuje od 14:30 i tak też udało mi się umówić na wizytę.Lewa ręka boli, rwie, jest sztywna. Ręce spuchnięte, nogi też.

Może mam ucisk na kręgosłupie i woda mi się zbiera?

No! to się wyżaliłam.

Z milszych rzeczy - z ubranek dla Dzidziusia zostało dokupić śpiochy. Mamy też butelki, kilka pieluszek tetrowych, ceratkę pod prześcieradło (a nawet dwie), taki ocieplacz do butelek (jakby termos), chusteczki nawilżane, patyczki z ogranicznikami, szczoteczkę do włosów i grzebyk, przybory do paznokci. Teraz pościel, kocyki, wózek i odnowienie łóżeczka Pampersy do kupienia jeszcze i chyba będzie wszystko. Rzeczy apteczne chcemy kupić dopiero w sierpniu (jak coś to TŻ sam pójdzie z listą do apteki).

no nie...i znow smutne wiadomosci, kurde co to sie dzieje w tym 3 trymestrze??

no mialam popisac co nie co ale jak odeszlam od komputera o 12 i wrocilam to mialam kolejne 2 strony do nadrobienia takze tego...spadam po synka do przedszkola

papappa!!!!

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:44   #167
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
I dostałam pismo z sądu, że mam już założoną hipotekę )) całkiem szybko im poszło, notariusz straszył, że dwa miesiące spokojnie, a wyrobili się w jakieś półtora :P dobrze, bo bez ubezpieczenia pomostowego zawsze niższa rata kredytu będzie.
za założoną hipotekę.

Cytat:
Mam to samo... mi się tak naprawdę podoba tylko Jerzy, ale tż nie chce tego imienia, jemu bardzo podoba się Maksym, dla mnie było w miarę ok, więc na tym stanęło. Już dawno zdecydowaliśmy i jest mi coraz lepiej z tym imieniem, ale na początku szału nie było za to dla dziewczynki... całą długą listę miałam.

Wczoraj byliśmy z mężem na spacerze i spotkaliśmy tam takiego małego chłopczyka o imieniu Jerzy właśnie, był taki słodki... znów zaczęłam przeżywać to imię, tż stwierdził, że będzie dla kolejnego synka
Bardzo podoba mi się imię Jerzy dla chłopca ale mój TŻ nie dał się na nie namówić.

Dziewczyny, piękne ciuszki macie! [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno mnie wkurza.. jak sie rodzi dziecko, to na oddziale pobieraja krew, zeby sprawdzic, np. czy dziecko nie ma mukowiscydozy i mojej malej jakas idiotka pobierala krew z glowki i corcia miala pozniej opuchnieta glowke z jednej strony przez 2 dni! Jakbym wiedziala, ze beda sie uczyc na moim dziecku, to bym zabronila... Nie podoba mi sie, to ze przychodza polozne/ pielegniarki do pokoju, zabieraja dziecko do zabiegowego i nie informuja wczesniej co beda z nim robic! Teraz bede sie dopytywac i zrobie zastrzezenie, ze sobie nie zycze, zeby na moim malenstwie cwiczyly studentki.. sorry, niech sie na sobie ucza!
Mnie informowali przed każdym zabiegiem mojego synka, co będzie miał robione i jak. Gdybym chciała mogłabym przy tym być.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Najważniesze żeby wykryć, jeśli jest, i stosowac dietę. A może akurat to nie cukrzyca...czasem wyniki sa zaburzone, dlatego idziesz do diabetologa i bedziesz powtarzać pewnie z 75g glukozy. Zobaczysz wtedy czy coś Ci wyjdzie. Kiedy masz wizytę? Ja mam jutro (u gin) i mam wtedy odebrać wynik z glukozy, na samą myśl mnie ciary przechodzą i serce wali...nie wiem czemu tak się boję...
za wyniki

Cytat:
A dlaczego? Bez przesady, ja się głaszczę albo przynajmniej trzymam rękę na brzuchu pewnie co najmniej przez połowę czasu, kiedy nie śpię. Z tym, że mi się nic nie dzieje, jak czułam ze dwa razy że brzuch twardnieje to wtedy nie dotykałam. Jak inaczej mamy tworzyć więź z tą dzidzią w brzuszku? wydaje mi się, że zakaz głaskania tylko wtedy ma sens, kiedy są jakieś skurcze.
Ja nie głaszczę brzucha ale ręce do niego przykładam i trzymam w miejscu

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
[B]Dziewczyny ponoć kokos śmierdzi sikiem!
czego to ludzie nie wymyślą

Cytat:
Nie śmierdzi sikiem! Co za głupota! My mamy w naszym łóżku materac z matą kokosową i niczym nie śmierdzi. Może komuś śmierdzi sikiem, ale to jak dziecko się na niego zeszczało
Dokładnie o tym samym pomyślałam

Przyniosłam dziś 2 kartony ubranek do przejrzenia. Nie do wiary, że synek był taki mały :smarka:
Poza tym zaczęłam polować na dziewczęce ubranka (nie różowe) i dziś dostałam pierwsze bodziaki

Stary 2014-05-12, 14:45   #168
Mamamarta2010
Raczkowanie

Jeszcze tak na szybko, wlasnie odkrylam super deser- mleko o smaku czekoladowym
Prosto z lodowki smakuje jak zimna "goraca czekolada"- taki troche gesty, pychaaaaa

Jutro mam lekarz znow i wazenie, wiec jak bede marudzic to prosze o baty

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:49   #169
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Przyniosłam dziś 2 kartony ubranek do przejrzenia. Nie do wiary, że synek był taki mały :smarka:
Poza tym zaczęłam polować na dziewczęce ubranka (nie różowe) i dziś dostałam pierwsze bodziaki

super bodziaki

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Jeszcze tak na szybko, wlasnie odkrylam super deser- mleko o smaku czekoladowym
Prosto z lodowki smakuje jak zimna "goraca czekolada"- taki troche gesty, pychaaaaa

Jutro mam lekarz znow i wazenie, wiec jak bede marudzic to prosze o baty
Ochhh !!!! ja o takich rarytasach cos czuje bede mogla skosztowac dopiero po ciazy ! och ja biedna

Tak to juz bywa z nami mamami ze marudzimy przed wizytami

Nasze szczescie
Stary 2014-05-12, 14:58   #170
ButterBear
Zakorzenienie

Was zostawić na trochę! A już tyle nadrabiania. W tym nowym wątku nabrałyście wiatru w żagle

Halinka, Justa, super ciuszki...i ile

Twin, śliczne bodziaki dla Hani

Mówiłyście o pieluchach tetrowych, ja mam 15 i chyba na tym poprzestanę.

Co do ciuszków, to jeszcze nie piorę, myślę, że w czerwcu coś podziałam w temacie - chociaż mam fobię, że urodzę dużo wcześniej, przez to cholerne twardnienie brzucha.
Mam jednak nadzieję, że mimo twardnienia, skoro szyjka twarda, zamknięta, długa, to nie ma takiego zagrożenia. Następną wizytę u gina mam 19.05, czyli w następny poniedziałek.

Teraz muszę się zabrać za napisanie pracy zaliczeniowej....ale pewnie będę do Was zaglądać i zajmie mi to 100 godzin.

Aaa.. i wczoraj dostałam od siostry kolejną partię rzeczy: ręczniki, pościel, 2 kolejne śpiworki, kołderkę, kilka flanelowych pieluszek...
Do kupienia mam coraz mniej rzeczy. Pościel chyba kupię tylko jedną...

A jeszcze powiem Wam, że bardzo chciałam zrobić w piątek spóźnione urodziny... w końcu to okrągłe. Ale mąż jest w rozjazdach. I chyba nic z tego, bo nie będzie mógł mi pomóc, a sama nie dam rady wszystkiego przygotować I chyba będę musiała obejść się smakiem

I pokażę Wam moje zdobycze lumpkowe ostatnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0114a.jpg (91,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0115.jpg (60,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0116.jpg (80,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0117.jpg (59,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0118.jpg (53,9 KB, 15 załadowań)

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-05-12 o 15:07
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:13   #171
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

jak ja uwielbiam ubranka , super

Nasze szczescie
Stary 2014-05-12, 15:14   #172
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Justa super ciuszki

halinka kotek chyba zainteresowany wyprawką dla dzidziusia
Super to wszystko, szczególnie podoba mi się łóżeczko, ja zawsze chciałam białe U mnie łóżeczko jeszcze nie złożone, mam zamiar zrobić to dopiero w czerwcu

A co do ciuszków to ja się trochę boję wziąć za pranie bo boję się, żeby jakiś nadruk albo jakiś kolorowy ciuszek mi nie zabarwił innych rzeczy... wiadomo, że mam pełno takich rzeczy w kropki, paski itd Mam nadzieję, że obejdzie się bez wpadki

gosia no mi się wydaje, że moja córcia 74 rozmiar to będzie nosić na wiosnę, lato ale przyszłe Ja na zimę szykuję rozmiarowo 62-68 ale nie wiem w sumie jak to się sprawdzi bo to moja pierwsza dzidzia

kasia_ruda wiesz na mnie też to czytanie źle wpływa ale ciekawość wygrywa za każdym razem Co do lipcówek to akurat podczytuję je dłuższy czas już, niezależnie od tego czy ktoś u nich rodzi czy nie Po prostu lubię tam wchodzić i czytać bo zawsze człowiek się dowie czegoś więcej, tymbardziej że są zaraz przed nami i mają już większe doświadczenie

ButterBear bodziaki w wąsy boskie
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:20   #173
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
jak ja uwielbiam ubranka , super
Ja też mam już tyleeeee

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
gosia no mi się wydaje, że moja córcia 74 rozmiar to będzie nosić na wiosnę, lato ale przyszłe Ja na zimę szykuję rozmiarowo 62-68 ale nie wiem w sumie jak to się sprawdzi bo to moja pierwsza dzidzia

kasia_ruda wiesz na mnie też to czytanie źle wpływa ale ciekawość wygrywa za każdym razem Co do lipcówek to akurat podczytuję je dłuższy czas już, niezależnie od tego czy ktoś u nich rodzi czy nie Po prostu lubię tam wchodzić i czytać bo zawsze człowiek się dowie czegoś więcej, tymbardziej że są zaraz przed nami i mają już większe doświadczenie

ButterBear bodziaki w wąsy boskie
Dzięki, mnie te wąsy też urzekły.
Mama marudziła, że w wąsy to dla chłopaka i co to za dziewczynka w wąsach... no ale jak tu nie wziąć? Poza tym eurowizja pokazała, że to modny trend

Ja też czytam lipcówki. I oczywiście mnie stresuje to, ale cóż taki ze mnie gamoń.

Gosia, właśnie, Ty pytałaś o rozmiar ciuszków. Chyba się mama zapędziła. 86 to tak na roczniaka. Myślę, że w zimę nasze bąble będą nosić tak 68.
Chyba, że któraś urodzi jakiegoś kolosa Czego nikomu nie życzę
Mam znajomych, ich synek też jest z sierpnia... a w grudniu, jak miał 4 mce, to ważył 10 kg

Hania

Stary 2014-05-12, 15:21   #174
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam już tyleeeee

Dzięki, mnie te wąsy też urzekły.
Mama marudziła, że w wąsy to dla chłopaka i co to za dziewczynka w wąsach... no ale jak tu nie wziąć? Poza tym eurowizja pokazała, że to modny trend

Ja też czytam lipcówki. I oczywiście mnie stresuje to, ale cóż taki ze mnie gamoń.

Gosia, właśnie, Ty pytałaś o rozmiar ciuszków. Chyba się mama zapędziła. 86 to tak na roczniaka. Myślę, że w zimę nasze bąble będą nosić tak 68.
Chyba, że któraś urodzi jakiegoś kolosa Czego nikomu nie życzę
Mam znajomych, ich synek też jest z sierpnia... a w grudniu, jak miał 4 mce, to ważył 10 kg
A jak ty się w ogóle czujesz? Co z tym twardnieniem? Coś lepiej?

Stary 2014-05-12, 15:27   #175
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
A jak ty się w ogóle czujesz? Co z tym twardnieniem? Coś lepiej?

No właśnie dziwnie z tym twardnieniem.
Cały weekend byłam na uczelni i w ciągu dnia nic się nie działo. Nic nie bolało, nic nie twardniało. Wracałam do domu wieczorem, kładłam się i ze 2, 3 razy mi brzuch stwardniał i już.
A dziś od rana się obiboczę i twardnieje
Twardnieje mi tylko, jak leżę, nie rozumiem tego w ogóle.
Dlatego mam takie przemyślenie, że to może być ze stresu. W szkole nie było czasu myśleć, zastanawiać się, a teraz w domu, znowu myślę, zastanawiam się, boję, że urodzę wcześniej...i mam

Ale od kiedy biorę po 2 magnezy, czyli 3 x 2, to nogi mnie w nocy tak nie bolą

Hania

Stary 2014-05-12, 15:30   #176
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie dziwnie z tym twardnieniem.
Cały weekend byłam na uczelni i w ciągu dnia nic się nie działo. Nic nie bolało, nic nie twardniało. Wracałam do domu wieczorem, kładłam się i ze 2, 3 razy mi brzuch stwardniał i już.
A dziś od rana się obiboczę i twardnieje
Twardnieje mi tylko, jak leżę, nie rozumiem tego w ogóle.
Dlatego mam takie przemyślenie, że to może być ze stresu. W szkole nie było czasu myśleć, zastanawiać się, a teraz w domu, znowu myślę, zastanawiam się, boję, że urodzę wcześniej...i mam

Ale od kiedy biorę po 2 magnezy, czyli 3 x 2, to nogi mnie w nocy tak nie bolą
No brzmi to jak typowo stresowy objaw. Mam tak samo. Jak jestem zajęta, coś się dzieje, to jest ok, nic mnie nie boli... a jak sama w domu siedzę to co chwila coś, tu zakłuje, tam boli, tu upławy, a jeszcze się dziecko za mało rusza... ja też panicznie się boję, że coś się stanie, jeszcze to moje ciśnienie- pewnie ze stresu mam takie, więc obaw mam dużo...

Stary 2014-05-12, 15:34   #177
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No brzmi to jak typowo stresowy objaw. Mam tak samo. Jak jestem zajęta, coś się dzieje, to jest ok, nic mnie nie boli... a jak sama w domu siedzę to co chwila coś, tu zakłuje, tam boli, tu upławy, a jeszcze się dziecko za mało rusza... ja też panicznie się boję, że coś się stanie, jeszcze to moje ciśnienie- pewnie ze stresu mam takie, więc obaw mam dużo...

No właśnie, a to błędne koło. Bo coś zakłuje, to się zaraz człowiek zestresuje, to zaraz zakłuje 2 x tak
Muszę spytać mojego gina na wizycie, czy ma bardziej panikarską pacjentkę ode mnie

Hania

Stary 2014-05-12, 15:38   #178
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, a to błędne koło. Bo coś zakłuje, to się zaraz człowiek zestresuje, to zaraz zakłuje 2 x tak
Muszę spytać mojego gina na wizycie, czy ma bardziej panikarską pacjentkę ode mnie
Ja mojemu na maila wysyłam tabelki z pomiarami ciśnienia, żeby miał w to wgląd regularnie. Im dalej w ciąży tym gorzej panikuję, a myślałam, że będzie odwrotnie...

Stary 2014-05-12, 15:46   #179
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

śliczne
Cytat:
piękne są te małe ciuszki

Ja właśnie obiad zjadłam (mielone, ziemniaki i buraczki ) Czekam teraz tylko aż Olivia wstanie

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:51   #180
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Was zostawić na trochę! A już tyle nadrabiania. W tym nowym wątku nabrałyście wiatru w żagle

Halinka, Justa, super ciuszki...i ile

Twin, śliczne bodziaki dla Hani

Mówiłyście o pieluchach tetrowych, ja mam 15 i chyba na tym poprzestanę.

Co do ciuszków, to jeszcze nie piorę, myślę, że w czerwcu coś podziałam w temacie - chociaż mam fobię, że urodzę dużo wcześniej, przez to cholerne twardnienie brzucha.
Mam jednak nadzieję, że mimo twardnienia, skoro szyjka twarda, zamknięta, długa, to nie ma takiego zagrożenia. Następną wizytę u gina mam 19.05, czyli w następny poniedziałek.

Teraz muszę się zabrać za napisanie pracy zaliczeniowej....ale pewnie będę do Was zaglądać i zajmie mi to 100 godzin.

Aaa.. i wczoraj dostałam od siostry kolejną partię rzeczy: ręczniki, pościel, 2 kolejne śpiworki, kołderkę, kilka flanelowych pieluszek...
Do kupienia mam coraz mniej rzeczy. Pościel chyba kupię tylko jedną...

A jeszcze powiem Wam, że bardzo chciałam zrobić w piątek spóźnione urodziny... w końcu to okrągłe. Ale mąż jest w rozjazdach. I chyba nic z tego, bo nie będzie mógł mi pomóc, a sama nie dam rady wszystkiego przygotować I chyba będę musiała obejść się smakiem

ButterBear- Bardzo fajne zdobycze, a te z wasami mega Bardzo na czasie
Postanowilam, ze przyniose dzisiaj ubranka od mamy (to znaczy meza wysle), zeby zaczac segregowac, bo czesc jest od 0-3 miesiecy a inne od 3-6 miesiecy, dojda jeszcze ubranka, ktore ida droga morska od siostry (dwa wielgasnie kartony), musze tez mezowi przypomniec, zeby przywiozl z garazu fotelik- bujaczek po coreczce, zebym mogla go odswiezyc, z szafy trzeba wyciagnac maty edukacyjna i tez ja wyprac... chyba trzeba bedzie dokupic proszku do prania bo te dwa opakowania starcza na odswiezanie, cos mi sie zdaje Ale to nic, dzieki temu kupie nastepnym razem "Dzidziusia" zamiast Loveli
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości