Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 14:58   #2101
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
i jeszcze wam coś napiszę
w sobotę był u tż kolega z pracy, pierwszy raz , nie znam go ale od razu się do gościa zraziłam tak się na mnie gapił, tż poleciał szukać jakichś dokumentów, ja w kuchni ( mamy taki salon z aneksem kuchennym) zrobiłam im kawę i ukroiłam ciasto i jeszcze zakupy rozpakowałam i normalnie myślałam że się pod ziemię zapadnę, chciałam się zasłonić ale jak dzieckiem z wózkiem?, wiem głupia jestem, normalnie czułam jego ślepia na sobie, tak żle mi z tym było więc zwiałam na górę z małym i nie schodziłam aż sobie poszedł i z tego wszystkiego jak wyciągałam mielone na spagetti na kolację, to włożyłam pomidory do zamrażarki no i jak poszedł to ja do gotowania ruszam i szukam tych pomidorów , boshe no wszędzie zajrzałam i nie ma, no dostały nóg i poszły sobie w końcu zrobiłam spagetti z pomidorami z puszki, a wieczorem starszak chciał lody i oooooooo zdziwienie, moje pomidory się znalazły , zchaczały normalnie, dalej leżą w tej zamrażarce i nie wiem co mam z nimi zrobić?
boshe naprawdę mam kompleksy
czemu masz kompleksy skoro podobasz się facetom

Cytat:

wow to tak juz sporo 160 ml, ja też planuję od września października odstawić, jak wcześniej kp samo się nie skończy, co do spania w dzień, zasypiamy razem na óżku, ale później przenoszę do łóżeczka nie budzi się, ale czasami w dzień chce np. kołysania wtedy śpi w wózku, już go nie ruszam ale musze pilnować bo boje się ze jak sie obudzi to sie pdniesie, usiądzie i wypadnie z wózka.

Ile mm przeważnie jedzą dzieci 11kg - 7miesięcy? wie ktoś?

No ja właśnie nie umiem go przenieść bez pobudki
Jutro mamy wizytę u lekarza i pewnie będzie się domagał cyca na poczekalni

kiedy planujesz 3 dziecko?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:03   #2102
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Cześć
Nadrabiam powoli, bo jednak trochę nastukałyście przez weekend, a ja przez 1,5 dnia nie wchodziłam na internet Młody nam dalej strasznie szaleje w nocy, budzi się co godzinę albo i częściej, płacze, śpi tylko jak jest noszony albo w końcu z nami. Cyc nie bardzo pomaga, smarowanie dziąseł też nie, dziś w nocy zrobiłam butle, ale nie chciał. W dzień całkiem inaczej się zachowuje śpi spokojnie, bawi się, jest wesoły.

Ja mam takie zboczenie, że zawsze patrzę i wtedy jakbym tak od razu zwinęła pampersa to bym pewnie nie zauważyła, ale zajrzałam do środka i nie mam wątpliwości, że to owsiki, od razu je było widać.
Skąd się wzięły? Ciężko powiedzieć, starszaka mam w żłobku, młody chodzi na basen, ładuje wszystko do buzi, może jakieś warzywo niedomyte? nie wiem
Ale dzwoniłam w sobotę do naszego pediatry, kazał nam wszystkim wziąć pyrantelum, w aptece dali bez recepty, ale muszę donieść. Wczoraj rano zażyliśmy, a potem miałam super dzień - 6 pralek prania Wyprałam w wysokiej temperaturze pościele, ręczniki, koce, bieliznę, piżamy, zabawki no wszystko co się dało, dobrze że był wczoraj wiatr to mi szybko na balkonie powysychało, a potem prasowanie tego, choć ja nigdy nie prasuję

jestem pewna to były małe długie białe robaczki, które się ruszały

mnie się wydaje, że na tej diecie dużo więcej kasy wydajemy na jedzenie

zgadzam się z tym, ja sobie planuję poprzedniego dnia wieczorem albo z samego rana jedzenie na cały dzień, bo tak mi łatwiej ogarnąć

moja siostra nie je mięsa już z 10 lat, ale nie jest typowa wegetarianką, bo ryby jada (nie wiem jak się nazywa ta odmiana wegetarianizmu), ja wytrzymałam dawno temu przez 9 miesięcy i kebab mnie skusił
ale szczerze mówiąc ona nie za fajnie się odżywia, tzn. niczym tego mięsa nie zastępuje, na razie niby jest zdrowa, ale zobaczymy co będzie dalej

żebyś wiedziała załamka...

o jak fajnie
Dzięki za info będę w razie w mądrzejsza w przyszłości kciuki za wyleczenie tego paskudztwa

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zanim nadrobie (5 stron jeszcze - dzis nic nie robie wiec nadrobie ) wrzuce zdjecie moich dziewczyn i tylko napisze ze prawie ze szczecia placze jak dotykam GŁADKIEJ skory natalki... i modle sie zeby taka zostala bo wczoraj odstawilismy jeden lek...
Nie widzę zdjęcia ale mocno mocno się ciesze ze jest poprawa i oby tak już było! Super

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Lola gratulacje za spadek wagi i wytrwałości w dalszej walce

Matal zdrówka dla dzieciaczków
Stary 2014-05-12, 15:09   #2103
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

dziekuje dzewczyny ))

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:10   #2104
ja-ika
Zakorzenienie

co się dziś dzieje Emilka ani razu nie chwyciła cyca odciągłam i trzymam w lodówce, podam wieczorem z kaszką. Dałam jej soku jabłkowego rozrobionego z wodą przez strzykawkę wypiła 10 ml Cały dzień piszczy, krzyczy, skrzeczy
Stary 2014-05-12, 15:16   #2105
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

na moim mleku pisze zeby podawać 3 razy dziennie po 180ml i tego się trzymam
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:18   #2106
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mam w lodówce ugotowane szparagi i ugotowane młode ziemniaki w mundurkach, co mogę z tego zrobić, zanim samo ucieknie?
podgrzac i zrobic jajka w koszulkach do tego

Cytat:
cześć mamusie, witam się!
jestem dziś zadowolona, Piotruś wczoraj zasną sam, tylko 2 pobudki w nocy na cyc i pobudka 5.30 - więc nie zle

punkt widzebia zalezy od punktu siedzrnia
dla mnie takie noce (amialam ich ostatnio pare) to byla.istna masakra

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
oj, na kanapki to chyba za wcześnie

chyba spróbuję jogurt podać myślicie, że mogę? Szymek dopiero kończy 7 miesiąc

btw, jakie jogurty kupujecie?

tassia, a próbowałaś Macieja oduczyć nocnego jedzenia którymś ze sposobów jakie tu pisałyśmy?

zrób jajko sadzone, ziemniaki obierz, dodaj koperek i masz obiad jak tralala

oj, nie dawałam kukurydzy z puchy, ale ja bym chyba jednak podgotowała

ja kupuje jogurt gerbera naturalny
ale jak bede w eko sklepie to.kupie zwykly
zreszta jadl juz danone ale jego nie chce podawac bo ma mleko w proszku w skladzie
jak kazdy inny w sklepie

a co do oduczenia jedzenia w nocy to probowalam ale sama nie wiem
provlem jest taki ze do poczatku stycznia maciej przesypial cala.noc i nagle sie to zmienilo
ja myslalam ze to zeby, ze skok
i tak naprawde utrwalilo sie jego niespanie
a prawda jest taka ze wtedy zmienil mi sie sklad pokarmu bo wczesniej pol butelki to smietana byla a potem sama woda:/
wtedy maciej wypijal 150-180ml na wieczor
teraz wypila 120-150
mysle z ema.prawo byc glodny w nocy
jak kiedys go probowalam oszukac woda czy herbata to budzil s ie czesciej wiecnie wiem czy to rozwiazanie jest

Cytat:
w sobotę był u tż kolega z pracy, pierwszy raz , nie znam go ale od razu się do gościa zraziłam tak się na mnie gapił, tż poleciał szukać jakichś dokumentów, ja w kuchni ( mamy taki salon z aneksem kuchennym) zrobiłam im kawę i ukroiłam ciasto i jeszcze zakupy rozpakowałam i normalnie myślałam że się pod ziemię zapadnę, chciałam się zasłonić ale jak dzieckiem z wózkiem?, wiem głupia jestem, normalnie czułam jego ślepia na sobie, tak żle mi z tym było więc zwiałam na górę z małym i nie schodziłam aż sobie poszedł i z tego wszystkiego jak wyciągałam mielone na spagetti na kolację, to włożyłam pomidory do zamrażarki no i jak poszedł to ja do gotowania ruszam i szukam tych pomidorów , boshe no wszędzie zajrzałam i nie ma, no dostały nóg i poszły sobie w końcu zrobiłam spagetti z pomidorami z puszki, a wieczorem starszak chciał lody i oooooooo zdziwienie, moje pomidory się znalazły , zchaczały normalnie, dalej leżą w tej zamrażarce i nie wiem co mam z nimi zrobić?

moja mama w okresie letnim.mrozi pomidory na zupe pomidorowa w zimie
wiec wyciagasz
zlewasz wrzatkie i od razu schodzi ci skora
a reszte mozesz zagotowac i miecna sos lub zupe

Cytat:
Odnieśliśmy z Leośkiem sukces, właśnie wypił 160ml mm Teraz się wycisza w łóżeczku, oby zasnął bez piersi Chcę go łagodnie odstawić, najpierw wyeliminować dzienne karmienia a całkowite odstawienie planuję do września, mam nadzieję że taki czas pozwoli rozstać mu się bezstresowo Staram się go oswajać do mm, przez pewien czas dostawał bebilon pepti i wtedy zaczął odmawiać butli a wcześniej było mu bez różnicy czy ciągnie z piersi, czy tata go karmi z butelki i kładzie do spania

Jednak zasypianie na dzienne drzemki to będzie spory problem. Czy Wasze dzieci mają jakiś rytuał, czy po prostu leżąc w łóżeczku zasypiają, czy jak? mnie martwi to ze jak zaśnie przy piersi to jest na moim łóżku, a ma taki lekki sen w dzień że nie idzie go odtransportować do łóżeczka, i dlatego nie mogę się oddalić poza pokój, bo boję się że spadnie.

fajnie ze ma tak dużo tych klocków
Lubię kupować w magnolii

ja dałam prosto z puszki, nawet nie pomyślałam żeby ją ugotować a może źle zrobiłam???

u mnie nie ma.problemow bo jak widze ze jest zmeczony to.daje smiczek i zanosze do lozeczka
popoludbiu w wozku zasypia na spacerze
jak czasem jest problem to suszara z yt
Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:18   #2107
Poziomkowa89
Zakorzenienie

No niestety, Leoś wylądował przy cycu, zasnął w 10sek. dosłownie, teraz śpi w łóżeczku.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
co się dziś dzieje Emilka ani razu nie chwyciła cyca odciągłam i trzymam w lodówce, podam wieczorem z kaszką. Dałam jej soku jabłkowego rozrobionego z wodą przez strzykawkę wypiła 10 ml Cały dzień piszczy, krzyczy, skrzeczy
Nie wiem co poradzić A wygląda jakby bolał ją brzuszek? kiedy ostatnio jadła?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-05-12, 15:18   #2108
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

A moze zęby idą?mój tak miał przez 1dzień że wogule niejadł butelki bo go podrażniało,a z łyżeczki to ładnie jadł.
Stary 2014-05-12, 15:21   #2109
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie kina Idziemy we wtorek na Powstanie Warszawskie - na filmwebie ma bardzo dobre opinie

My wyjeżdzamy na dłuższy urlop i nie będę miała dostępu do neta Ale proszę o kciuki, bo czekają nas 2 wesela pod rząd i to wesela mojego brata a potem męża brata czyli nasza K. będzie z nami przez całe wesele. Trochę się boję jak sobie dam radę z karmieniem, usypianiem. Kto Jej będzie pilnował gdy będzie spała w pokoju:confused :

A teraz lecę nadrabiać
hej jeszcze chyba tylko ja się z Toba nie przywitałam :P to za wesela
Stary 2014-05-12, 15:22   #2110
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a ja słyszałam że ponoć zeby była dziewczynka to trzeba się kochać właśnie kilka 2-3 dni przed owu, bo są dwa rodzaje plemników męskie i żeńskie, te męskie są szybsze ale krócej zyją a te żeńskie
są cięższe i wolniejsze ale za to żyją dłużej, kiedyś nawet oglądałam taki film " hamerykański" dokumentalny o zapłodnieniach in vitro gdzie para starała się o dziecko określonej płci dokładnie o córkę bo mężczyźni którzy rodzili się w tej rodzinie , od dawna byli obciążeni chorobami genetycznymi, i właśnie do tego zapłodnienia mieli robioną taką selekcję plemników, Ale wiadomo, ze nigdy ni można zaplanować płci dziecka na 100 % i jak to w tym filmie na koniec powiedzieli, mozna jedynie pomóc co nieco szczęściu, a i tak niw wiadomo czy się uda
taaaa z moim szczęściem to na bank by synio się trafił

czy tylko ja jeszcze nie podałam jogurtu zamierzam po 10mż jak na osesku

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:26   #2111
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
chcialam sie jeszcze pochwalic ze Julia jeszcze niedawno nawet sie nie obracała a od wczoraj juz pelza po calym salonie co sie czyms zajme i zaraz na nią spojrze to juz sie znajduje po drugiej stronie pokoju

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
No super,gratulacje!To moja chyba jedyna na wątku,która się nie rusza

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Whats up love?
nie moja droga moja lezy i niby dupke podnosi ale stoi w miejscu w ogole nie wei o co kaman i nic się nie przemieszcza...ostatnio chwaliłam się ze 3 razy się przekrecilam ale na tym się skonczylo :/ nie chce się obracać ale cwiczym dalej wytrwale żeby w końcu się udało
Stary 2014-05-12, 15:26   #2112
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
u mnie nie ma.problemow bo jak widze ze jest zmeczony to.daje smiczek i zanosze do lozeczka
popoludbiu w wozku zasypia na spacerze
jak czasem jest problem to suszara z yt
Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
chciałabym tak jakby w wózku zasnął to bym chyba jakiś taniec radości odstawiła

oby tylko jutro u lekarza mu się cyca nie zamarzyło

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
A moze zęby idą?mój tak miał przez 1dzień że wogule niejadł butelki bo go podrażniało,a z łyżeczki to ładnie jadł.
mój na zęby właśnie łyżeczki nie mógł znieść widać każde dziecko ma swoje preferencje przy ząbkowaniu

a co do deszczu to u mnie nie pada i tak ma zostać, bo mi dach wymieniają, nie chcę żeby mi na łeb padało

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-05-12, 15:30   #2113
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zanim nadrobie to sie pochwale: wczoraj na kolacje Nati zjadła 7 łyzek kaszki-sinlacu na gesto (7 zanim rozrobilam) i potem wypila pol kubka soku jabkowego, dobila mlekiem z piersi i spala od 21:30 do 4 rano nadmienie ze zwykle zjada max 3 łyzki... moze uda i sie ja utuczyc i oduczy sie nei spac w nocy?
edit: dziecki za must have w klubie bo dzieki temu kupilam doidy i jest strzal w 10!!!

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść

nieee, raczej nie wygra, bo Kuba ma lepsiejsze projekty
nawet mój mąż wie,że oglądam PR tylko dla Maćka,ale sam mówi,że niezły z niego komediant
Mogłabym mieć takiego kumpla

brawoooooooo

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

nie pamiętam,czy pisałam,ale Tusia od kilku dni znowu raczkuje A dużo osób mi mówiło,że jak już staje to nie zacznie znowu raczkować, a jednak

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
CZeść!to ja się również przyłączam do tych które miały niespokojną noc.Wstalismy o 5.30 teraz ucina sobie drzemkę.Mateusz co chwile wiercił się i odgłosy dziwne wydawał a co za tym idzie mało co spałam a mój mąż to tak chrapał że masakra i jeszcze rano perfidnie mi mówi że się niewyspał,co za chłop,

Jeszcze chciałam się pochwalić ze od tygodnia jestem na diecie sb i schudłam 2,5 kg.chciałabym schudnąć 10 kilo.dla mnie to jest sukces że niejem już tydzień pieczywa.
Papalinko czy mozesz mi wysłać książkę: Agnieszka_257@interia.pl z góry dziekuje pozdrawiam wszystkich
super!

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

mnie ten cały Kuba drażni nie lubię takiego typu charakteru zarozumiały egoista

Motyl
ale jak dla mnie to oczywiste, że skoro dziecko staje, ale nie potrafi jeszcze chodzić, porusza się tylko przy meblach, łóżku, to jak chce udać się w jakąś dalszą podróż to siup na kolanka i raczkuje kto Ci tak nagadał?

my wczoraj naszego o 18:15 położyliśmy spać, a wstał o 7:15 kocham jego sen i jego samego tyż
ehh Ty to masz spiocha ja się zastanawiam po kim moja poszła bo ja uwielbiam spać i mój tż również
Stary 2014-05-12, 15:33   #2114
tassia
Zakorzenienie

musze sie pochwalic
maciej zjadl cala porcje gotowanego obiadku
robila moja mama czyli mistrzynibkucharstwa

pierwszy raz mial dziuba caly czas otwartego
pojutrze sprobuje tak samo w domu ugotowac jak ona to zrobila

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

dobra spadam do pracy bo zaczytuje sie w wizazu zamiast ogarniacsie do wyjscia

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:36   #2115
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:

wiesz co w ogóle jakoś po ciąży tej spadła moja samoocena, po pierwszej ciąży szybka zrzuciłam zbędne kilogramy, mieszkaliśmy wtedy u moich rodziców wychodziliśmy częściej "do ludzi" bo miał kto z małym posiedzieć i wszystko wydawało mi się jakoś łatwiejsze a teraz mieszkamy sami czasami o 10 jeszcze latam w szlafroku bo nie mogę się ogarnąć, przy Piotrusiu tak naprawdę nie ma mi kto pomóc, jedynie tż jak nie idzie do pracy, albo idzie w normalnych godzinach sama muszę to wszystko jakoś ogarniać, i w ogóle jak przyszedł ten znajomy tżeta to ja myślałam że to tylko po jakieś papierzyska , no weźmie i pójdzie nie sądziłam że tż zaprosi go do domu, a ja jak to w domu w dresach z małym na rękach taka nie ogarnięta. oj tam przyszedł poszedł, ale żle mi z tym było i dlatego zwiałam.
tak napisałam że 160 ml to sporo, (ale może wcale nie, inne dziewczyny napiszą to porównamy,) bo mój mały za niecałe 2 tyg. kończy 7 m-cy i wyciąga 120- 130 ml mm. więcej nie chce.
ja czasami przenoszę "na paluszkach "jak to się mówi rzadko kiedy mi się rozbudza a jak się zdarzy ti raczej zawsze zasypia .
a jak będziesz u lekarza to daj cyca na poczekalni, a czego nie , ja dawałam na ostatnim szczepieniu ja wył i guzik mnie obchodziło co inni pomyślą, nawet pielęgniarka powiedziała że dobrze robię
A co do następnego dzidziusia to za 2-3 lata będzie jak Pan Bóg da, wcześniej nie bo musze wrócić do pracy pod koniec grudnia i planuję tak z rok popracować, (tak żeby trochę się oderwać od domowych obowiązków bo zgłupieję, choć nie wiem jak zostawię małego z nianią, dzisiaj mi się śniło że zamkneła go w spiżarni a on tak strasznie płakał, wiem wymyślam ale jakoś takie mam dziwne myśli ) ,i znów zajść w ciążę, ale na pewno nie chcę żeby pomiędzy najmłodszymi dziećmi był różnica wieku dłuższa niż 3-4 lata.
a ty kiedy chcesz następnego niunia?
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:41   #2116
butterfly20
Zakorzenienie

nadrobiłam, ale na szybko odp tylko, nie mam czasu:/

jaika wygląda to na zęby

Cytat:

ja tak samo

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:47   #2117
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
dziekuje dzewczyny ))

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
lola a ja miałam cię pytac jak się czułaś przy takim szybkim spadku wagi w tak krótkim okresie nie było ci słabo, nie czułaś się zmęczona?

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
podgrzac i zrobic jajka w koszulkach do tego

punkt widzebia zalezy od punktu siedzrnia
dla mnie takie noce (amialam ich ostatnio pare) to byla.istna masakra

a co do oduczenia jedzenia w nocy to probowalam ale sama nie wiem
provlem jest taki ze do poczatku stycznia maciej przesypial cala.noc i nagle

moja mama w okresie letnim.mrozi pomidory na zupe pomidorowa w zimie
wiec wyciagasz
zlewasz wrzatkie i od razu schodzi ci skora
a reszte mozesz zagotowac i miecna sos lub zupe

u mnie to jest super, a co byś powiedziała na pobudki co godzinę co dwie i na nogach na 4.30, to dopiero było, więc uwierz to już jest ok. ale razja punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Cytat:
ojej, ale to nic nie chce ani jeść ani pic, nie dobrze może brzuch?

Cytat:

ja też nie dawałam jeszcze i długo jeszcze nie dam

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-05-12 o 15:49
Stary 2014-05-12, 15:48   #2118
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co w ogóle jakoś po ciąży tej spadła moja samoocena, po pierwszej ciąży szybka zrzuciłam zbędne kilogramy, mieszkaliśmy wtedy u moich rodziców wychodziliśmy częściej "do ludzi" bo miał kto z małym posiedzieć i wszystko wydawało mi się jakoś łatwiejsze a teraz mieszkamy sami czasami o 10 jeszcze latam w szlafroku bo nie mogę się ogarnąć, przy Piotrusiu tak naprawdę nie ma mi kto pomóc, jedynie tż jak nie idzie do pracy, albo idzie w normalnych godzinach sama muszę to wszystko jakoś ogarniać, i w ogóle jak przyszedł ten znajomy tżeta to ja myślałam że to tylko po jakieś papierzyska , no weźmie i pójdzie nie sądziłam że tż zaprosi go do domu, a ja jak to w domu w dresach z małym na rękach taka nie ogarnięta. oj tam przyszedł poszedł, ale żle mi z tym było i dlatego zwiałam.
tak napisałam że 160 ml to sporo, (ale może wcale nie, inne dziewczyny napiszą to porównamy,) bo mój mały za niecałe 2 tyg. kończy 7 m-cy i wyciąga 120- 130 ml mm. więcej nie chce.
ja czasami przenoszę "na paluszkach "jak to się mówi rzadko kiedy mi się rozbudza a jak się zdarzy ti raczej zawsze zasypia .
a jak będziesz u lekarza to daj cyca na poczekalni, a czego nie , ja dawałam na ostatnim szczepieniu ja wył i guzik mnie obchodziło co inni pomyślą, nawet pielęgniarka powiedziała że dobrze robię
A co do następnego dzidziusia to za 2-3 lata będzie jak Pan Bóg da, wcześniej nie bo musze wrócić do pracy pod koniec grudnia i planuję tak z rok popracować, (tak żeby trochę się oderwać od domowych obowiązków bo zgłupieję, choć nie wiem jak zostawię małego z nianią, dzisiaj mi się śniło że zamkneła go w spiżarni a on tak strasznie płakał, wiem wymyślam ale jakoś takie mam dziwne myśli ) ,i znów zajść w ciążę, ale na pewno nie chcę żeby pomiędzy najmłodszymi dziećmi był różnica wieku dłuższa niż 3-4 lata.
a ty kiedy chcesz następnego niunia?
Myślę zacząć się starać za rok. Żebym poradziła sobie z opieką nad Leo, bo w końcówce ciąży byłam niedołężna czyli miałby dwa lata w 3 trymestrze
na moim mleku przeczytałam że 3 razy po 210ml powinien dostawać...
My sami też nigdzie nie wychodzimy, bo nie chcę go zostawiać no nie mam po prostu takiej osoby, że byłabym pewna że Leoś jest szczęśliwy. wyskakuję max na 20minut jak muszę jechać do przychodni czy na pocztę. Ale tż ma mi zapewniać rozrywki, więc jeździmy w trójkę

Odkurzacz się zepsuł, pewnie potrzymają go w serwisie z 2 tygodnie, ale chata będzie zapuszczona miotłą wiele nie zwojuję mogliby dać jakiś zastępczy szkoda że tżowi kazałam stary wypieprzyć
chyba że ukrył go w garażu, mogło tak być

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-05-12, 15:50   #2119
Isabell12
Zadomowienie

pada,
ale nic, bierzemy parasol i idziemy z małym na dwór, zobaczymy czy mu sie spodoba
Stary 2014-05-12, 15:54   #2120
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co poradzić A wygląda jakby bolał ją brzuszek? kiedy ostatnio jadła?
ostatnio jadła o 11 zupkę raczej brzuszek nie boli
Cytat:
no właśnie tak mi się wydaje, ale, żeby aż tak?

Właśnie odciągam mleko i podam jej strzykawką
Stary 2014-05-12, 16:15   #2121
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
ostatnio jadła o 11 zupkę raczej brzuszek nie boli

no właśnie tak mi się wydaje, ale, żeby aż tak?

Właśnie odciągam mleko i podam jej strzykawką

u Mateusza idą 1górne już się przebiły ale dalej idą i chyba też w nocy mu dokuczają,bo nigdy nie miałam taakiej nocy nieprzespanej jak dzisiaj
a ślina to litrami się ciągnie.hehe

Edytowane przez Agnieszka257
Czas edycji: 2014-05-12 o 16:17
Stary 2014-05-12, 16:20   #2122
teacherka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nie ma szans, żebym nadrobiła, wybaczcie.

Mam w domu mega marudkę, mam nadzieję, że to zęby i zaraz jej minie, bo jak nie to się wykończę, serio. Płacz, krzyk, histeria. Najgorzej popołudniami i wieczorami.

Z dobrych wieści: mamy chrzestnego! Więc szykujemy się na 8.06

No nic, uciekam bo syrenka się odzywa.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 16:28   #2123
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Przy szczepieniu też karmiłam na poczekalni, ale tam gdzie idziemy drzwi obok jest lekarz medycyny pracy i pełno chłopów, ogólnie to nie lubię karmić w miejscach publicznych, źle mi z tym i właśnie dlatego poczyniam kroki ku wyeliminowaniu dziennego karmienia. nie chcę przecież stale siedzieć w domu

Wczoraj odszukałam w tel smsy które słałam przed porodem i tak się wzruszyłam ale też zawstydziłam jak trułam dosłownie wszystkim ludziom jakich znam jak się boję porodu nawet zapomniałam że aż tak to przeżywałam, a smski do męża dzień przed wywoływaniem
no natomiast 3 dni po porodzie mocno czuć że byłam w kiepskim stanie psychicznym

jak złapie natchnienie to zrobię opis porodu póki pamiętam, tak dla siebie, żeby za parę lat sobie przypomnieć jak to było.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-05-12, 16:44   #2124
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

Na mleku jest, że 3 razy dziennie po 210ml mm. Maja ma 7,5 miesiąca i je 3x dziennie po 180ml.

Grubasek waży 9300g

A tak w ogóle witam się

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Jestem taka zakręcona przed sesją, że zapomniałam Wam napisać wczoraj, że mieliśmy pierwszą rocznicę ślubu

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 16:46   #2125
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
u Mateusza idą 1górne już się przebiły ale dalej idą i chyba też w nocy mu dokuczają,bo nigdy nie miałam taakiej nocy nieprzespanej jak dzisiaj
a ślina to litrami się ciągnie.hehe
odciągłam 120 ml i tyle zjadła przez smoczek z butelki i zasnęła
Stary 2014-05-12, 16:50   #2126
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też jeszcze nie podaje, dopiero planuje żółtko jajka mu dawać

Dziewczyny mam pytania dwa. Jak kupuje do obiadku dla małego np mrożony kalafior i go ugotuje to mogę ten obiad zamrozić? Tak samo jak np używam mrożonego łososia do słoiczkow? A jak nie to dlaczego?
Drugie pytanie dzieci podczas ząbkowania mogą być senne?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 16:54   #2127
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
w jakiej postaci można podawać dziecku kasze jaglaną ?
Do obiadku możesz dodać

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze nie podaje, dopiero planuje żółtko jajka mu dawać

Dziewczyny mam pytania dwa. Jak kupuje do obiadku dla małego np mrożony kalafior i go ugotuje to mogę ten obiad zamrozić? Tak samo jak np używam mrożonego łososia do słoiczkow? A jak nie to dlaczego?
Drugie pytanie dzieci podczas ząbkowania mogą być senne?
Wg mnie możesz, bo ponownie mrozić można pod warunkiem, że w międzyczasie nastąpiła obróbka termiczna
Dzieci podczas ząbkowania chyba wszystko mogą

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 17:00   #2128
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle moja przyjaciółka na tym grillu w sobotę stwierdziła, że Miki jest mega mądry i grzeczny i aż mi później pisała sms, że jest w nim zakochana
no i mówi, że jej chrześnica, która jest 2 miesiące starsza to przepaść w rozwoju między naszym a ta małą, że to niby od rodziców też zależy rozwój dziecka to ja jej na to, że moim zdaniem to od maluszka zależy co i kiedy robi

no i wszyscy przybyli w szoku jak powiedziałam, że Miki po 12h śpi, bo ta Tosia, która tam była ma 5 lat i jej mama nie spała ciągiem całej nocy od jej narodzin

i jeszcze moja A i E mi kazały robić drugie dziecko
zazdroszczę tego spania, ostatnio Adaś ma co dwie godziny pobudki. Zmęczona jestem. Dziś to taki wyjec, teraz chwilę się uspokoił. Jest na bujaczku, zajęty książeczką. Ciekawe jak długo. Wczoraj byliśmy u znajomych. Adaś został przechwalony, że taki grzeczny, to dziś daje popalić.
Stary 2014-05-12, 17:22   #2129
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Do obiadku możesz dodać

Wg mnie możesz, bo ponownie mrozić można pod warunkiem, że w międzyczasie nastąpiła obróbka termiczna
Dzieci podczas ząbkowania chyba wszystko mogą
Super, to mi wiele ulatwi, bo wiekszy wybor wtedy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 17:31   #2130
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość

kupiłam taką kieckę na wesele:
http://www.perhapsme.com/sukienka-depare-dpr24884.html
and the question is: jakie buty? doradźcie
świetna kiecka, a butki założyłabym nude

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

btw dzwoniłam dpo dentystki i jutro na 12 mam przyjść...pół podniebienia to jedna bania nadal i zaczyna lekko boleć
biedulko

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Wrzuciłam wszystko co zanabyliśmy, ale musimy poprzymierzać i jest opcja, że część zostanie oddana/wymieniona, bo rozmiarówki są jakieś kosmiczne - w obrębie jednej firmy jedne ciuszki 74 a inne 80
śliczne ubranka

Cytat:
mariasia u nas jest:
8 kaszka
11 mleko
14obiad
17deserek+jogurt
20mleko

w nocy mleko:/
u nas dzienny rozkład posiłków wygląda identycznie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Moja kolezanka 3 lata temu miala cesarke w polsce i zrobily sie zrosty i miala straszne bole ale nie miala potem ubezpieczenia i nie mogla tego zrobic i tak chodzila z tym ponad rok.Od dawna jest w UK i dlugo czekala na operacje na to i w koncu miala ją w lutym ale znowu ją boli tak samo i poszla do szpitala to jej powiedzieli ze nie dalo się tego usunac w calosci.Slyszalyscie o takiej sytuacji? Tak sie moze dziac czy oni spartaczyli sprawe?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

ja mam dwa kubki-treningowy lovi i ten z ikei i mala nie obczaja co ma robic i je grzyzie i wylewa wode a ja ostatnio jej daje pić ze zwyklego kubka plastikowego albo ze szklanego, poprostu jej przechylam troche
za jednym i drugim razem cos poszło nie tak... ja miałam dwa razy cc i zrostów po pierwszej nie miałam i po drugiej tez jest ok, a wszystko dlatego że trzeba po 12 godzinach się podnieść, usiąść na chwilę i znowu położyć i tak co jakiś czas...

Cytat:
zawstydził Cię??

Cytat:
obstawiam zębole

Cytat:

ja też podam jogurt po 10 m-cu

Cytat:
musze sie pochwalic
maciej zjadl cala porcje gotowanego obiadku
robila moja mama czyli mistrzynibkucharstwa

pierwszy raz mial dziuba caly czas otwartego
pojutrze sprobuje tak samo w domu ugotowac jak ona to zrobila

super a co dobrego babcia gotowała?

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie ma szans, żebym nadrobiła, wybaczcie.

Mam w domu mega marudkę, mam nadzieję, że to zęby i zaraz jej minie, bo jak nie to się wykończę, serio. Płacz, krzyk, histeria. Najgorzej popołudniami i wieczorami.

Z dobrych wieści: mamy chrzestnego! Więc szykujemy się na 8.06

No nic, uciekam bo syrenka się odzywa.
trzymaj sie z marudką małą, super ze macie chrzestnego

ale chwile grozy przeżyłam...rozłożyłam młodemu koc na dywanie i sobie chwilkę śmigał, nagle patrzę a Hubi zaczyna puchnąć na buzi, więc go wzięłam raz dwa do góry... buzia cała czerwona... dałam Fenistil i posadziła w krzesełku i wróciłam do tego koca... a koc był swieżo prany w sobotę i tżtowi kazałam wsypać proszek jak pralka była załadowana i wsypał resztkę proszku "Dzidziuś" i włączył... koc proszkiem pachniał a oprócz koca był rzeczy Jakuba i nasze, bo Hubiego piorę w Białym jeleniu... no masakra... na szczęście obyło się bez lekarza, ale dzwoniłam do pediatry i powiedziała jakby w ciągu 30 minut się powiększało to do niej do gabinetu bo dzisiaj jest popołudniu... cholerny proszek.... i zapewne to on Go tak uczulił wcześniej...

moja sis mi dzisija poleciła taki rowerek biegowy http://allegro.pl/chillafish-bunzi-j...234070623.html są w Biedro po 129 zł i kupiła taki Filipowi i pomyślała że może dla Hubiego taki sam co by się później nie kłócili...

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-05-12 o 17:33
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości