|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Dziewczynki, mam w lodówce ugotowane szparagi i ugotowane młode ziemniaki w mundurkach, co mogę z tego zrobić, zanim samo ucieknie?
|
|
|
|
#2072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zeby tak moja cokolwiek chciala jesc ![]() Cytat:
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
testowaliśmy łyżeczkę, dooidy, 2 rodzaje niekapków i butelkę. poki co potrafi cokolwiek pociągnąc z niekapka TT, ale my musimy mu trzymać inaczje rozlewa dookoła![]() śliczne zakupy ja tez musze się wyrwać w końcu, bo Jaśkowi się pokończyły pajace, body idt.
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ważne pytanie-
kukurydzę taką z puszki mam gotować z warzywami czy dodać taką prosto z puchy?
|
|
#2076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam kubek niekapek z NUK i Jasiek totalnie nie czai, co ma zrobić, żeby pociągnąć Uchwyty trzyma - nie jakoś super stabilnie, ale jak mu pomagamy to jest ok, ten ustnik ogryza, ale nie potrafi się do niego zassać...
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Raczkowanie
|
Papuga jaki kupujesz jogurt?możesz podać nazwę
![]() dziewczyny ma któraś z was to urządzenie? http://www.euro.com.pl/kombiwary/philips-hd3037-7.bhtml napaliłam się na niego Edytowane przez Agnieszka257 Czas edycji: 2014-05-12 o 12:41 |
|
|
|
#2079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
3.10.13 Helenka Always look on the bright side of life Edytowane przez dodinha Czas edycji: 2014-05-12 o 12:45 |
|
|
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie, witam się!
jestem dziś zadowolona, Piotruś wczoraj zasną sam, tylko 2 pobudki w nocy na cyc i pobudka 5.30 - więc nie zle |
|
|
|
#2081 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2082 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
myślicie, że mogę? Szymek dopiero kończy 7 miesiącbtw, jakie jogurty kupujecie? tassia, a próbowałaś Macieja oduczyć nocnego jedzenia którymś ze sposobów jakie tu pisałyśmy? Cytat:
![]() oj, nie dawałam kukurydzy z puchy, ale ja bym chyba jednak podgotowała
|
|
|
#2083 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka 3 lata temu miala cesarke w polsce i zrobily sie zrosty i miala straszne bole ale nie miala potem ubezpieczenia i nie mogla tego zrobic i tak chodzila z tym ponad rok.Od dawna jest w UK i dlugo czekala na operacje na to i w koncu miala ją w lutym ale znowu ją boli tak samo i poszla do szpitala to jej powiedzieli ze nie dalo się tego usunac w calosci.Slyszalyscie o takiej sytuacji? Tak sie moze dziac czy oni spartaczyli sprawe?
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
a ja ostatnio jej daje pić ze zwyklego kubka plastikowego albo ze szklanego, poprostu jej przechylam troche
|
|
#2085 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla NatkiCytat:
Cytat:
są cięższe i wolniejsze ale za to żyją dłużej, kiedyś nawet oglądałam taki film " hamerykański" dokumentalny o zapłodnieniach in vitro gdzie para starała się o dziecko określonej płci dokładnie o córkę bo mężczyźni którzy rodzili się w tej rodzinie , od dawna byli obciążeni chorobami genetycznymi, i właśnie do tego zapłodnienia mieli robioną taką selekcję plemników, Ale wiadomo, ze nigdy ni można zaplanować płci dziecka na 100 % i jak to w tym filmie na koniec powiedzieli, mozna jedynie pomóc co nieco szczęściu, a i tak niw wiadomo czy się uda ![]() Cytat:
suszone śliwki zalałam gorącą przegotowaną wodą, zostawiłam na 5 min, zmiękły, później 1 jabłko , ja wybieram winne, pół banana i ok. 4 śliwki zmiksowałam , małemu bardzo smakowało[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- [/COLOR]matal- mam nadzieję że ze zdrówkiem już lepiej? dziewczyny, jak po chrzcinach ? jak pogoda, jak dzieci się sprawowały? Lola jesteś mistrzem świata ![]() 10.5 kg!!!!!!!!!!!!!!, o my gad , jak ty tego dokonałaś? ale nas tu motywujesz, trzymam za ciebie kciuki bardzo bardzo żebyś dalej miał tyle wytrwałości żeby osiągnąć upragnioną wagę Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-05-12 o 13:30 |
||||
|
|
|
#2086 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- i wszystkiego naj dla Julka i Erniego wybaczcie że spóźnione ale szczere ![]()
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zapytam a propos siebie, a nie Tassi - czy dziecko trzeba odzwyczajać od nocnego jedzenia? Ola zawsze raz je w nocy i ogólnie ja się raczej cieszę jak na razie, że je i wolałabym, żeby się sama odzwyczaiła, jak już nie będzie potrzebować. To jak to jest?
|
#2088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to tak na chłopski rozum
|
|
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
co kraj to obyczaj
w stanach, sa takie przyjęcia ( głównie dla rodziny) z okazji poznani płci dziecka , nie źle sobie to wymyślili , gorzej ja w cukierni się pomylą ![]() ![]() ![]() sis mi tak mówiła, jej koleżanka ze studiów była na takim przyjęciu |
|
|
|
#2090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz chyba powinna jakas karte informacyjna dostac?---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
pierwszy raz o takim czyms slyszeale ja to bym nie wytrzymala i musialabym znac plec od razu bo by mnie chyba roznioslo
|
|
#2091 | ||
|
Zadomowienie
|
a byłam dziś z rana w pepko, kupiłam małemu skarpetki i body z krótkim rękawem z wielorybem w biało czerwone pasy i widziałam są bardzo fajne koszule na lato dla takich małych malców
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ciuszki superowe! ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
dziewczyny dobrze radza fjane by byly sandalki srebrne np.
|
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze wam coś napiszę
w sobotę był u tż kolega z pracy, pierwszy raz , nie znam go ale od razu się do gościa zraziłam tak się na mnie gapił, tż poleciał szukać jakichś dokumentów, ja w kuchni ( mamy taki salon z aneksem kuchennym) zrobiłam im kawę i ukroiłam ciasto i jeszcze zakupy rozpakowałam i normalnie myślałam że się pod ziemię zapadnę, chciałam się zasłonić ale jak dzieckiem z wózkiem?, wiem głupia jestem, normalnie czułam jego ślepia na sobie, tak żle mi z tym było więc zwiałam na górę z małym i nie schodziłam aż sobie poszedł i z tego wszystkiego jak wyciągałam mielone na spagetti na kolację, to włożyłam pomidory do zamrażarki no i jak poszedł to ja do gotowania ruszam i szukam tych pomidorów , boshe no wszędzie zajrzałam i nie ma, no dostały nóg i poszły sobie w końcu zrobiłam spagetti z pomidorami z puszki, a wieczorem starszak chciał lody i oooooooo zdziwienie, moje pomidory się znalazły , zchaczały normalnie, dalej leżą w tej zamrażarce i nie wiem co mam z nimi zrobić?boshe naprawdę mam kompleksy
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba tam nic takiego nie pisalo bo nic nie mowila.Tez obstawiam ze zwalili operacje
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
jeju jak faktycznie przez tydzień będzie tak lać jak dzisiaj to ja dostanę deprechy
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odnieśliśmy z Leośkiem sukces, właśnie wypił 160ml mm
Chcę go łagodnie odstawić, najpierw wyeliminować dzienne karmienia a całkowite odstawienie planuję do września, mam nadzieję że taki czas pozwoli rozstać mu się bezstresowo Staram się go oswajać do mm, przez pewien czas dostawał bebilon pepti i wtedy zaczął odmawiać butli a wcześniej było mu bez różnicy czy ciągnie z piersi, czy tata go karmi z butelki i kładzie do spania![]() Jednak zasypianie na dzienne drzemki to będzie spory problem. Czy Wasze dzieci mają jakiś rytuał, czy po prostu leżąc w łóżeczku zasypiają, czy jak? mnie martwi to ze jak zaśnie przy piersi to jest na moim łóżku, a ma taki lekki sen w dzień że nie idzie go odtransportować do łóżeczka, i dlatego nie mogę się oddalić poza pokój, bo boję się że spadnie. Cytat:
Lubię kupować w magnolii ![]() Cytat:
a może źle zrobiłam???
|
|
#2099 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętam w szpitalu po porodzie jak mieli pobrać Erniemu mocz. Po jakimś długim czasie idę do pielęgniarek, żeby zdjęły worek, a tam suchość. Akurat zrobił kupę, to go ogarniałam i wtedy zaczął sikać. Założyły nowy worek i nie normalnie ledwie zdążyliśmy przed zbiórką próbek, bo nie sikał. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2100 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mojemu tż też bardzo bardzo chciał by mieć córkę, no ja też już chyba Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Cytat:
może spierniczyli coś, współczuję dziewczynie Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- u mnie podobnie leje i zimno jak diabli i cały tydzień tak ma być Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-05-12 o 14:42 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

testowaliśmy łyżeczkę, dooidy, 2 rodzaje niekapków i butelkę. poki co potrafi cokolwiek pociągnąc z niekapka TT, ale my musimy mu trzymać inaczje rozlewa dookoła

bo nocnik pełen siuskow
chociaz chyba powinna jakas karte informacyjna dostac?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Nie mam aż takiego ciśnienia bo chcę minimum 3 dzieci więc jeszcze raz może być chłopiec, ale teraz szwagierka urodziła dziewczynkę i zazdroszczę
oni zaś chcieli chłopca, bo to ich druga córka. nie dogodzisz
w ogóle na własnej działalności to jest jakaś kpina