|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
|
|
#3092 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cześć dziewczyny przepraszam, ale nie nadrobię
![]() do ślubu zostało 5 dni i wszystko dopinamy na ostatni guzik! Właśnie zrobiłam sobie chwilową przerwę (od kończenia winietek i pakowania słodkich upominków) żeby do Was cokolwiek naskrobać... istne szaleństwo! Pozdrawiam Was cieplutko, mam nadzieję, że znajdę chwilę czasu jutro. Tymczasem trzymam kciuki za wszystkie Wasze sprawy, gratuluję załatwienia wielu z nich!
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obtarły mnie do krwi, myślałam, że nie dojdę do domu. W połowie drogiz przystanku do domu, zdjęłam buty i szłam na boso (w skapetkach takich rajtkowych tylko) chodnikiem, a stopy mi krwawiły
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
haha dziewczyny podzialało z tą skapertką !
jutro obfoce buty i pokaże, bo teraz mam dużo roboty , ale stawiam flache za porady
|
|
#3095 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystko się uda i to będzie piękny dzień czekooczekolada - pisałam Ci co z tymi butami, ale widzę, że dziewczyny już poradziły W takim razie życzę Ci powodzenia w "kształtowaniu" ich ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3096 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co ksiądz zrobił? ![]() Cytat:
I podziwiam z tymi zaproszeniami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super że się spodobało i że dogadali się rodzice! ![]() Slubujemy w ten sam dzień I nawet nie mamy zaproszeń wszystkich wypisanych Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tej skarpetki, to musisz to powtórzyć kilka razy, bo jak zrobisz raz, to następnym razem będzie znów ciasny, bo się 'skurczy' ![]() Cytat:
Wiadomo, że 1 przypadek to jeszcze nie wyznacznik jakości butów
|
||
|
|
|
#3098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam tak wrażliwe stopy, że wszystko mnie obciera.Chodzenie na boso, z butami w rękach mam opanowane do perfekcji.
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już bym chciała ślub ![]() Cytat:
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
mysza, proboszcz Tżta jest taki mądry, że mnie zdenerwował tą swoją mądrością, mianowicie :
od miesiąca ciągnęłam Tż, żeby pójść do jego proboszcza po akt chrztu i bierzmowania, i międzyczasie aby wypełnił Tżtowi kartkę z naukami, bo ma tylko pieczątke, ani danych ani daty nie ma. a księgi przecież mają, zaglądnie i będzie wiedział co i jak. No i poszliśmy wczoraj, żeby się SPYTAĆ KIEDY MOŻEMY PRZYJŚĆ, bo np u nas proboszcz takie rzeczy załatwia w określonych godzinach i dniach. Czekaliśmy po sumie na niego, a on wyszedł i nas tylko zobaczył, to rzucił tekstem " nawet mnie nie denerwujcie w niedziele." taki w☠☠☠☠iony, jakbyśmy mu psa zabili pierogiem. to Tz grzecznie mówi, że my tylko chcieliśmy sie spytać, kiedy możemy do niego przyjść. jeszcze nie wie co chcemy, a już z takim tekstem do nas no i Tż zaczął temat tej kartki, tych nauk, czy mu to wtedy wypełni a on że nie, on mu tego nie będzie wypełniał, niech sobie sam wypełni. to Tz mówi , że on nie pamięta kiedy to robił to jak ma to uzupełnić? na co ksiądz " mnie to nie obchodzi, to nie mój problem, ja ci tego nie uzupełnie, ja cie wtedy nie uczyłem" oczywiście ksiądz w trakcie rozmowy nie raczył się nawet zatrzymać, tylko cały czas szedł a my za nim 'biegliśmy'. a oprócz tego, to wczoraj na porannej mszy zamiast kazania był list do przeczytania od papieża, to proboszcz powiedział normalnie do mikrofonu do parafian, że nie będzie czytał listu, niech sobie ludzie go przeczytają, (uwaga), na internecie !
|
|
#3101 |
|
Konto usunięte
|
Mam już w domu welon!
|
|
|
|
#3102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() P.S. Proboszcz mojego TŻ jest podobny... A nawet nie wiem czy nie gorszy ![]() mysza93 - pokazuj welon
Edytowane przez activelifestyle Czas edycji: 2014-05-12 o 16:33 |
|
|
|
|
#3103 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czytam Was, te ostatnie dni przed ślubem macie tak napięte, chyba muszę przełożyć wiązanie zawieszek na alko na wcześniejszy dzień ![]() Cytat:
![]() ![]() "niech w internecie przeczytają" --> nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Współczuję takiego księdza
|
||
|
|
|
#3104 | |||
|
Zadomowienie
|
dziwne, nie rozmiem co wlugarnego maw sobie termo miks?
Cytat:
Graceland Cytat:
aniuska18032 a ślub mamy 30 sierpnia mysza93 Slubujemy w ten sam dzień I nawet nie mamy zaproszeń wszystkich wypisanych hihi ja 30 sierpnia i juz mam wsyztskie rozdane i duzo potweirdzen,a potwierdzenie na zaproszeniu jest do 1 lipca Cytat:
a ten tekst: " nawet mnie nie denerwujcie w niedziele." jakby uslyszala to bym sie zapytala: 'slucham? ksiądz to do mnie powiedzial? a my to jakims kolezenstwem lub rodzina jestesmy? bo nie przypominam sobie zebysmy byli na 'ty', a juz na pewno nieprzypominam sobie zeby ksiadz reprezentowal brak kultury w stosunku do parafian?Więc Porozmawiamy jak poważni ludzie na wysokim poziomie czy będzie się ksiądz upierał przy swoim niskim?'' sory,ja mam szacunek do ludzi i zachowuje sie kulturalnie wobec nich dlatego, tego samego oczekuje od tych ktorzy ze mną zamierzaja konwersowac. a zachowanie ksiedza mnie zwyczajnie zbulwersowalo
|
|
#3105 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O właśnie my teraz chyba będziemy spisywać ale u nas ponoć właśnie robi tak, że się wspólnie go wypełnia..no ale pewności nie mam ![]() Cytat:
Cytat:
dzisiaj mamy niby usiąść ale na ile to wyjdzie....No to ładnie imprez masz, za bardzo nie odpoczniesz ![]() Cytat:
a do tego ja się szybko wzruszam, czytając relacje PM mam łzy w oczach więc co dopiero na swoim ślubie zacznę ryczeć do mikrofonu i nic nie powiem ![]() czekooczekolada współczuję takiego proboszcza... przez takich księży się odechciewa człowiekowi do kościoła chodzić. Wiem, że nie chodzi się tam dla księży ale jednak to oni prowadzą mszę...
|
|
#3106 |
|
Konto usunięte
|
Strasznie wygnieciony i chyba go odwrotnie założyłam
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
bardorja jakbym to usłyszała to bym mu też powiedziała coś ! mi dopiero Tż w samochodzie powtórzył co on mówił, bo z racji że się nawet nie zatrzymał on z Tż szli przedemna i gadali ja za nimi i niewiele słyszałam..
no właśnie, on ma przykład ludziom dawać? nie wiem jak Tz z nim wytrzymuje tyle lat już wpienił mnie niesamowicie, dobrze że my mamy takiego swietnego proboszcza chociaż ![]() aniuska no dokładnie
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ile można się zastanawiać jak trochę później dadzą znać to nic się nie stanie
|
|
#3109 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My potw. mamy do 3.08 ![]() Cytat:
![]() Niestety Przez te wesela musimy przełożyć "podróż poślubną"
|
||
|
|
|
#3110 |
|
Rozeznanie
|
Fajny i pewnie nie dużo za niego dałaś jeśli zamawiałaś przez internet?
Pamiętaj żeby go rozwiesić przed ślubem żeby miał czas się wyprostować ![]() P.S. Wtedy kiedy minie Ci termin potwierdzenia dla gości, ja już będę żoną |
|
|
|
#3111 |
|
Raczkowanie
|
Witam po weekendzie i jak zwykle z 10 stron naklepane
![]() mojakaren dzięki ![]() mama_2010 dziękuję też tak uważam że spokojnie będzie można wykorzystać takie buty później ogólnie chodzę w obcasach więc powinnam wytrzymać bez zmiany ![]() ysia mam, mam ![]() jumapili witaj oluska227887 i namisek1990 dziękuję cornflower_girl ojjj tam nogi jak nogi ale dziękuję miłooo ![]() Lg_ago gratki zamówionych obrączek i jaka fajna cena ![]() docik10 jak tam po wieczorku zapoznawczym??? ![]() kiss12550 super pieczątka ![]() oluska227887 piękna suknia Atomoowka wszystkiego naj naj naj... na Nowej Drodze Życia i mnóstwo szczęścia i miłości Robusta gratki zaproszeń ![]() aniuska18032 gratulacje zaproszeń i sukienki ![]() anka1897 dziękuję KaEs super buciki ![]() Opiumalfa nie za dobrze Ci??? jeszcze poprawiny panieńskiego i to taaakiego fajnego- zazdraszam ![]() ane3kaa sukieneczka i buciki ![]() enzunio super panieński i super relacja ![]() rabbitka gratulacje zakupów ![]() mysza93 fajnie że welon masz już w domu ![]() U Nas pierwsze zaproszenia rozdane ![]() Troszkę rozczarowała mnie kolejna dekoratorka z która umówiłam się na sali a ona napisała mi w nocy dzień przed spotkaniem że ma tyle pracy że się nie wyrobi i zaproponuje inny termin To tyle z nowości u mnie
|
#3112 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak tanio bardzo, całe 17 zł ![]() ale super Cytat:
Super że pierwsze rozdane My zaczynamy od tej soboty prawdopodobnie |
||
|
|
|
#3113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz o tymi pisalam i mam andzieje ze znajomisie nie sfochują
|
|
#3114 |
|
Raczkowanie
|
Mam identyczny!!
![]() Przepiękny jest
|
#3115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myślicie o takich butach na przebranie? Czy raczej nie pasują do sukni ślubnej?
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...amskie-sandaly Suknię mam w kolorze Ivory czyli taka śmietankowa biel
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
czekooczekolada niestety wiem cos o niemiłym proboszczu.. Mój jest nad wyraz okropny, juz z ryja że tak powiem widać, że jest to biznesmen a nie ksiądz. Tragedia. Także ślubujemy w parafii mojego ukochanego gdzie ksiądz przywitał nas fantastycznie
Ksiądz młody, pyta czy jesteśmy pewni, a my że pewnie. On na to "to super bo fajnie razem wyglądacie" a my że kiedy się spotkamy a on że bez przesady, że zobaczymy się raz i pogadamy godzinkę i o więc jestem mega zadowolona a przede wszystkim nie chce jakiejś kartki że chodzimy do kościoła
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z relację nie mogę się zabrać bo na pewno będzie długa a my ciągle balujemy ciągle goście i jakoś tak ciężko na dłużej usiąść do kompa.
Póki co powiem Wam, że niby zwykła obrączka ale wyzwala w organizmie tyle endorfin i szczęścia że aż dziwne to trochę. TŻ to samo powiedział, kawałek metalu a czuję, że kocha Cię o 200% mocniej Dziękuje dziewczynom z forum, które pojawiły się na ślubie, to bardzo miłe uczucie, że jednak obcy człowiek poświęca swój czas, żeby towarzyszyć Ci w takiej chwili. Wrzucam Wam tylko relacje z wpadki dnia na pewno, jak nie stulecia Jak wyszliśmy z auta pod kościołem, poszliśmy w stronę kancelarii podpisać papiery. Wtedy sobie przypomniałam, że nie wzięłam bukietu z domu. Świadkowa szybko pobiegła do mojej mamy aby pojechali szybko do Nas i wzięli bukiet. Ja zupełnie nie wiedziałam która jest godzina więc nawet nie wiedziałam za ile msza się zaczyna. Zostało ustalone już wczesniej, że Piotrem z gośćmi i świadkami wchodzą do kościoła wcześniej, a mnie odprowadza do ołtarza tata. Co do wpadki to to był jedyny moment kiedy się stresowałam. Fotografka powiedziała, że w życiu nie widziała tak wyluzowanej Panny Młodej, zero stresu ciągle uśmiech. Jak wyszliśmy z auta pod kościołem, poszliśmy w stronę kancelarii podpisać papiery. Wtedy sobie przypomniałam, że nie wzięłam bukietu z domu. Świadkowa szybko pobiegła do mojej mamy aby pojechali szybko do Nas i wzięli bukiet. Ja zupełnie nie wiedziałam która jest godzina więc nawet nie wiedziałam za ile msza się zaczyna. Zostało ustalone już wczesniej, że Piotrem z gośćmi i świadkami wchodzą do kościoła wcześniej, a mnie odprowadza do ołtarza tata. Wszyscy w kościele, ja na zewnątrz czekam na tatę i bukiet i słyszę, że msza się zaczyna, a taty nie ma. Goście wszyscy się oglądają, Piotrek sie poci bo mnie nie ma, a przeciez organista już gra ze 3 minuty. Słychać szepty, że uciekłam i może ślubu nie będzie Po 4-5 minutach organista przestał grać, wszyscy w szoku siedzą w ławkach ( goście nie wiedzieli co się dzieje, tzn że ja cały czas stoję na zewnątrz i czekam na tatę), Piotrek już mokry od potu ze stresu, nastała cisza. Po kilka minutach tata przyjechał, wyskoczył z auta, daje mi bukiet. Piotrek już widzi że jest ok, daje znak księdzu a ten organiście i znowu słyszymy marsza. Tata spocony, szuka grzebienia bo się potargał w tym szaleństwie. Tu już wszyscy czekają dobre kilkanaście minut, juz mówię tato wyglądasz świetnie odpuść grzebień. Biorę tatę pod rękę i wchodzimy ![]() Banany na twarzy gości, że jednak jestem i ślub i wesele będzie bezcenne. Wzrok mojego przyszłego męża bezcenny, słowa które wypowiedział mój tata jak '' oddawał" moją rękę Piotrkowi bezcenne. Popłakał się on ( mój tata), moja mama, siostra, ja miałam szklanki w oczach Piotrek to samo. Potem już wszystko poszło gładko Ale n weselu kilkanaście gości mówiło, że w kościele się denerwowali gdzie ja jestem ale teraz uważają, że z perspektywy czasu wyszło to super, bo nigdy nie czuli takiego napięcia i potem ulgiZdjęć nie mam jeszcze, ale wiem, że moje dziewczyny wrzucały kilka na fb więc dziś je ściągnę i Wam wrzucę.
|
|
#3119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3120 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Pysia Biedna koteczka. Oby szybko wydobrzała. Trzymam kciuki, żeby rzucenie hormonów przebiegło gładko i bez niespodzianek. Znam ten problem z nerwowością. Ja już trzy miesiące po odstawieniu i chyba ze 3 czy 4 pryszcze miałam w tym czasie, nie jest źle. Dużym problemem za to dla mnie jest mega świecąca się cera, testuję kolejne „cudowne” sposoby. Nie wiem czym się na ślub pomaziać, chyba jakimiś artykułami co moim malarzom z remontu zostaną. :PTwoja mama wybrała bardzo ładną sukienkę. ![]() Rabbitka Fajnie, że rodzice mają stroje. Garniak ładny. ![]() Czekooczekolada Ja jakoś nie widzę problemu w tym, żeby 2 obrączki były z innej parafii. Sama się zastanawiam nad jakimiś ozdóbkami na mojej, podczas gdy TŻ zdecydowanie chce klasyki. :P Wybrana przez Ciebie jest bardzo ciekawa. ![]() Dobrze, że pokonałaś problem z butami. Jako że mnie każde buty obcierają, to skorzystam również z przedstawionych pomysłów.Współczuję proboszcza. /o\ Activelifestyle Gratuluję załatwionych spraw. Nieźle się trafiło z tym nazwiskiem w USC. ![]() Klaudyna Fajnie, że zapraszanie dobrze przebiegło. ![]() Docik Bardzo ładne zaproszenia. Tekst rzeczywiście wzruszający. Super, że rodzice się dogadali. Bardorja Gratuluję rozdania zaproszeń i zakupu butów. ![]() Panna Izabela Ja się dzisiaj z prawem rzeczowym męczyłam na egzamie. ;P Bransoletka fajna. ![]() Cornflower_girl Dzięki za pomysły, teraz mnie z kolei planszówki zainspirowały mocno. ![]() Namisek 5 dni, to już zaraz! ![]() Mysza93 Welon śliczny.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

jutro obfoce buty i pokaże, bo teraz mam dużo roboty , ale stawiam flache za porady

tak strasznie się boje

no i Tż zaczął temat tej kartki, tych nauk, czy mu to wtedy wypełni a on że nie, on mu tego nie będzie wypełniał, niech sobie sam wypełni. to Tz mówi , że on nie pamięta kiedy to robił to jak ma to uzupełnić? na co ksiądz " mnie to nie obchodzi, to nie mój problem, ja ci tego nie uzupełnie, ja cie wtedy nie uczyłem"
oczywiście ksiądz w trakcie rozmowy nie raczył się nawet zatrzymać, tylko cały czas szedł a my za nim 'biegliśmy'.