|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem -mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Przemek czasem się wygina do tyłu jak go biorę na ręce a jest mega maruda. Cytat:
tutaj w Katowicach podstawówka dalej, ruchliwe skrzyżowania .... do 10 roku życia pewnie będę za rączkę odprowadzać |
||
|
|
|
|
#362 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki clo ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
no i czy robi za czestukupke czy nie, to tak sobie roznie jemy ![]() CHYBA MAM SPOSOB NA NIEJADKA Mala nie chciala jesc mi chlebka z szyneczka a ze woli szynke niz chlebek to pokrojony chlebek w kosteczke zgniatam z szynka i rozkladam na okolo stolika przy sofie w odleglosciach ok 20 cm i mala chodzi do okola i zjada wtedy jest glodna a w krzeselku to grawitacja albo wyciera chlebem blat wiec moze to u was tez podziala jak nie chce jesc obiadu to po calym stole rozlozcie warzywka i miesko i dzieci jak mrowkojady zjedza Tak jak Natalia dzisiaj zlizywala szynke bo nie mogla w paluszki zlapac ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#363 |
|
Zadomowienie
|
hej.my w kato na komunii, z Pawelkiem mielismy sie spotkac,ale pochorowal sie trzydniowkowo
biedny maluszek jak vujka? mniejsza temp?sami przechodzilismy wiec wiem co to znaczy :/Ala rozbawil mnie wasz lunch czego my mamuski nie wymyslimy dla tych naszych dzieci Kuba wymeczony przez wszystkich
|
|
#364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Wlasnie vujka jak P? Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przemek zdrowy i chętny na spotkanie ale jestem niewyspana .... po raz pierwszy chyba czy drugi mamy bolesne ząbkowanie, dwie dolne dwójki i do 1.30 Przemek zdążył się obudzić z 8 razy z wielkim płaczem, mąż nie zdzierżył, przeniósł się do jego pokoju a jego przyniósł mi do sypialni ale na moje marudzenie bo wstawał rano do pracy a ja mogę odespać trochę jak P. pójdzie spać. dostał ibum no i nawet spał potem ładnie. obudziło mnie pacanie łapką po twarzy o 6.30
|
|
|
|
|
|
#366 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie wybieram na świetne warsztaty![]() http://rodzicemalucha.pl/warsztaty-i...pl-w-krakowie# laski z KRK któraś idzie? ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
super, że gładko poszło![]() Cytat:
czoraj bylismy w sklepie i jadłam jabłko a młody zaczął żulić to dostał całe i gryzł sobie tak, a jakaś babka do nas zagadała, że sobie świetnie radzi i w szoku była, że ma 11 miesięcy szkoda, że nie jest taki super w spaniu:/ 2x jedzenie i pobudka o 5 ![]() zawsze jak mam chce zabrać albo włożyc nie tam gdzie dziecko chce to jest piekny mostek :P Cytat:
ja miałam żelazną zasadę, że jemy w kuchni w krzesełku, ale złamię się czasem jak są gości i jedzą w salonie, ale tylko wtedy, bałabym się, że będzie cyrk potem
|
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo z reszta nie ma problemu, no czasem z kaszka ale to wtedy karmie ja na kolanach tylko z babcia je w pokoju, nie wiem czemu jak mowilam zeby w kuchni jadly
|
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma zaleglych urlopow, nie mozna przenosic na przyszly rok, i juz o to dbaja, zeby urlop byl wykorzystany na czas. ja nie bralam zadnego chorobowego przed porodem i za 2012ty mialam normalnie wykorzystany urlop (najwiecej wzielam chyba jak mialam mega-rzyganko), a za 2013ty nalezal mi sie urlop za te okolo 5 miesiecy z 12, czyli 5/12 * ilosc dni urlopu rocznie. i ten urlop wykorzystalam przed porodem. teraz jak pojde do pracy, to bedzie mi przyslugiwalo 7/12 urlopu rocznego, czyli pewnie jakies 3 tygodnie. wolalabym je miec na "w razie czego", albo jak zwyczajnie bede potrzebowala odetchnac...
|
|
|
#370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj bylismy na komunii u synka chrzestenj naszego Filipa . Droga koszmarna maly nie chcial siedziec foteliku a zasnął 40 min przed celem podrozy ;p karmienie malego masakra nic nie chciał wczoraj jesc bylam mega tym faktem zdenerwowana . Pewnmy momencie jak dostal szalu zaczal sie wyginac i ryczec to goscie w szoku byli a mi bylo mega wstyd No ale wkacu to male dziecko. Ogolnie drog powrotna tez mnie wymeczyla juz cieszylam sie ze spi jak w polowie drogi zaczal sie mega ryk z musialam wyjac go z fotelik polozylam sie jego na siebie i dopiero spal :,( nie jezdze juz nim nigdzie ;(( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja z Ligoty
|
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#373 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
myśmy wczoraj zasiedzieli się ze znajomymi do północy i dziś ledwo żywa jestem, mieli córeczkę o rok starszą od Nikiego, no i tak sie świetnie bawili że szok, mała dbała by Niko się nie uderzył, dawała mu zabawki itp, i tak sobie pomyślalam o naszej Karo, fajnie będziesz mieć!! no a swoją drogą mała ma 2 latka i nawija jak dorosły, bratowej syn w tym samym wieku i gada tak jak Niko, śmieszne jak każde inne dziecko w różnym tempie się rozwija ![]() ja staram się gotować dla naszej trójki 1 obiad, dzięki temu mój mąż zjada pełno warzyw, a wcześniej ani ich nie tknął, tylko czasami jak grzeszymy pizzą na obiad mały dostaje słoik no i z rybą też, bo nie wiem jakie kupować?? dalam młodemu takie prosto z jeziora jak tz był na rybach, az mu się uszy trzęsły a takie sklepowe - jakie wybieracie?? |
|
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
to chyba blisko co?a co dzisiajnie mozecie? tak, chybawieczorem bedziemy jechac
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja kupne dostaje tylko lososia a tak to rubka ze sloiczka
|
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejj
![]() co słychać ? ![]() a propos gotowania, bardzo mi się dzisiaj nie chciało, więc Młody dostanie słoik ![]() a potem zje z nami młode ziemniaczki z koperkiem i jajo sadzone ![]() ryby tzn łososia i pstrąga kupuję z biedronki ![]() banka- doczytałam, że chodzisz z Michałem za rączki 2-3 godz dziennie chce Ci się tak?? ja tak z Wojtkiem nie chodzę, bo uważam,ze nie nie ma to żadnego sensu,on się szybciej od tego nie nauczy sam porządnie chodzić, a dla mnie to by była tylko męczarnia Wojti robi postępy ze swoim chodzeniem czasami świetnie mu to wychodzi, a czasami chodzi jak robokop albo lunatyk![]() ostatecznie i tak woli na czworaka ,bo bezpieczniej ![]() magusia- Wojtek wyginanie się do tyłu ma we krwi chociaż ostatnio powoli mu to przechodzi, na szczęście cloche- jeszcze pytanie do Ciebie ![]() co myślisz o tym zestawie musteli?? http://allegro.pl/mustela-mleczko-pr...205310227.html krem przeciwsłoneczny jest warty uwagi? bo coś nie mogę znaleźć opinii w necie, sroka też chyba o nim nie pisała milego dnia |
|
|
|
|
#378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
młode ziemniaki ![]() a z tym chodzeniem za raczke może i nie zdrowe, plecy bolą ale dziecko jak już pozna smak chodzenia to koniec, mój też często przychodzi, łapie za ręke i tak mam z nim chodzić pogoda do bani, dziś idę wybrać sukienki na wesele, na samą myśl że młodego zostawie na noc to masakra, bo niestety jak się obudzi nie ma zmiłuj ma być pierś i koniec, mam nadzieję że teścowa da radę
|
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też ubóstwiam słoiki, szczególnie w czasie ciąży ![]() Wojtek ostatnio łapie mi się za nogawkę i tak przy mnie chodzi, trochę to wkurzające ![]() ![]() rękę podaję mu bardzo rzadko, a jak już to tylko jedną:P na pewno teściowa da radę a kiedy wesele?ale się cieszę, że już nie kp , bo Wojtek na pewno też by chciał cycka w nocy ![]() my idziemy w czerwcu na wesele brata tżta |
|
|
|
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
oj to szkoda vil
szczegolnie,ze tak blisko, jak sie uda to daj znac,moze chociaz krotki spacer ja wieczorem wracam do domu
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w nowym wątku, bo nie miałam okazji się jeszcze przywitać
. Ciekawe rozmowy wyłaniają mnie z krzaczorów, bo podczytuje Was stale, ale jakoś brak czasu i ciężko wbić się w rozmowę. Odniosę się do tego co pamiętam. Mysia&Diabli, z tego co Was "znam" (w sumie Mysię udało się poznać osobiście) jestem przekonana, że każda z Was chce dobrze dla swojego dziecka. Rozumiem i jedną i drugą . Mysia chce się realizować, a przy okazji spędza każdą wolną chwilę z Młodym, i to jasne, że dla Ciebie priorytetem jest dobro Pio. Fajnie, że masz taką teściową i młodemu to pasuje. Z kolei Diabli jest w innej sytuacji, w ciąży z drugim, i realizuje chyba trochę inny styl wychowania. Dla mnie tu czy tu ok. My też wszędzie zabieramy ze sobą młodą, do sklepów, na sprzątanie ogrodu, wyjścia ze znajomymi itd. itp. A niech się socjalizuje tyle, że my mamy trochę inną sytuacje od Was... nie mamy (lub nie chcemy pewnym jednostkom ) jej z kim zostawiać... moja mama pracuje od dawna za granicą, ma cudowny kontakt z dziećmi, z Nelą, nie widziała jej kilka miesięcy, wraca, bierze ją na ręce a młoda się już chichra... Teściowa mieszka 30 min. wolnym spacerkiem od nas.. ale nigdy nie wzięła młodej na spacer, nie przewinęła i takie tam to cudowna kobieta, miła, ciepła, ale nie chce się wtrącać, a ja też jestem taką osobą, że jak mi coś nie pasi to głośno i dużymi literami to artykuluje no i może nie chce się narażać.. a nie powiem miło by było gdyby czasem zajęła się nawet 30 min. małą... dlatego dla nas plany drugiego dziecka trochę uzależniają się od tego kiedy moja mama wróci na stałe do PL, a jak nie będzie chciała prędko to będziemy musieli się jakoś przemęczyć.. Ale to cudowne jak mogę zostawić małą na godzinkę mojemu tacie i zrobić zakupy w lumpeksie i spożywczaku Nie wyobrażam sobie być w ciąży i nie mieć kogoś chociaż na 15 minut do pomocy, niania nie wchodzi raczej w grę, musiałabym być naprawdę podparta do muru . No to chciałam się trochę odnieść a się uzewnętrzniłam i pożaliłam ![]() Lonely - a na kiedy macie datę ślubu? i jak przygotowania? Co do ozdóbki we włosach to jestem święcie przekonana, że cokolwiek nie założysz będziesz wyglądać z Twoją urodą olśniewająco . I młoda papek już nie akctepuje, dostaje praktycznie 80% jedzenia do rączki.. a co u nas? hmm zrobiliśmy z mężem wczoraj siłownie w pokoju drugiego dziecia jest ławeczka, ciężarki, dziś mąż ma mi przywieźć coś do robienia brzuszków i jedziemy z rzucaniem zimowej warstwy ![]()
|
|
#382 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() na razie nie mam jak nadrobić, rzucił mi się tylko post Oczka więc odpowiem ![]() Cytat:
![]() zakochałam się w innej sukience ![]() niby moja jest piękniejsza, bardziej dostojna itp. itd. ALE ! przecież mam przetańczyć całą noc, ma mi być wygodnie ! a ta moja suknia jest strasznie ciężka i duża, taniec przytulaniec z Mężem byłby wyzwaniem. A ta (u krawcowej) jest lekka i mega wygodna, zakochałam się w niej dogadałam się z nią, że za wypożyczenie zapłaciłabym 800zł, jeśli uda mi się sprzedać moją starą to nawet nie będę stratna.. i teraz nie wiem co robić ![]() Co do jedzenia. Żółtka Wiktorek wcale nie je nie mam już na niego sposobu... akceptuje tylko cyca, kaszki, chrupki kukurydziane i herbatniki, wszytskim innym pluje. Przywiozłam mu od babci wiejskie jajeczka od perliczek i nie chce ruszyć, gotuję mu zupki, mięso z królika.. echh.. nie mam już siły na tego niejadka ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Dziewczyny błagam, gdzie dostanę różowe szpilki. Z odkrytym palcem i paskiem na pięcie. Najlepiej z kokardą albo jakąś inną ozdóbką z przodu ?? coś takiego http://shop.mango.com/PL/p0/mango/ob...=1373892243475 |
|
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Wam sie podoba taka sukienka ? Mierzylam do niej piekna woalke, która pasowała idealnie! Tylko buty różowe musiałabym znaleźć.
Jak myślicie, jest warto porzucić moja ksiezniczke i wybrać tę?ImageUploadedByWizaz Forum1399902686.477845.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#385 |
|
Raczkowanie
|
hej
u nas po trzech dniach gorączki bliskiej 40 stopni wyszła ledwo zauważalna wysypka. Paweł strasznie przechodził gorączkę. Podawałam na zmianę nurofen i paracetamol, ale obniżały gorączkę z 39,5 na 38,8Mnie za to dopadła jakaś biegunka strasznie skręca mi jelita i martwię się o mojego malego lokatora, oby wszystko było ok
|
|
|
|
|
#386 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
NikoCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis ryczalam razem z Daro. On ryczal bo nie chcial jesc ugotowanej przeze mnie zupy pomidorpwej. Ja ryczalam bo nie chce jesc.
Kolejnemu dziecku sloiczki dam maks do 6msc. Wtedy nie bedzie takiego cyrku z przestaqianiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#388 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
oby tylko dotrwać do tego czasu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ojej kolejny dzieciaczek na wątku lipcówek !!!
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2014-05-12 o 16:20 |
|||
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wygodniej mi w tej nowej, jest lekka i będzie bardziej dopasowana, gorset ma wiązany z tyłu, a moja ma na zamek więc pewnie będzie mi się zsuwała w czasie wesela. Krawcowa mi podpowiedziała żebyśmy doszyły ramiączko na szyję (obszyte perełkami, tak żeby pasowało do gorsetu) żeby troszkę podtrzymało ciężką suknię. W tej starej pięknie i dostojnie, ale niezbyt komfortowo.. A w nowej, lekko, zwiewnie i dziewczęco. Troszkę awangardowo (ze względu na różowe dodatki) nie mam pojęcia co wybrać. Do jutra mam czas i musze zadzwonić do krawcowej i powiedzieć co robimy
|
|
|
|
|
|
#390 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to i lepiej, że tym razem się nie udało, maluszek mógłby być chory... trzymaj sie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

wtedy jest glodna a w krzeselku to grawitacja albo wyciera chlebem blat
wiec moze to u was tez podziala
biedny maluszek
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
ale jesteśmy bardzo mobilni nie wiem w jakiej części miasta jeszz nas nie było
no ale i tak wiem, ze jetem najwazniejsza :p a najlepsze, ze chwile przed moim powrotem mial okres, ze wyl jak tylko znikalam mu z oczu i tak sie odmienilo
super, że gładko poszło

. I młoda papek już nie akctepuje, dostaje praktycznie 80%
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie mam pojęcia co wybrać. Do jutra mam czas i musze zadzwonić do krawcowej i powiedzieć co robimy