|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Dziecię wstało, zaraz coś zjemy, ogarniemy chatę i może na jakiś spacerek pomiędzy ulewami uda się wyskoczyć.
Ale od jutra pogoda ma się poprawic, hurraa! i jeszcze tatuś ma dwa dni wolnego, hurra, hurra, hurrra!! |
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
LEMURKU Ty odpoczywaj, a nie szafki przenoś
MISZKA więc korzystaj
|
|
|
|
#453 |
|
Wtajemniczenie
|
SAMMI nie jest źle. We czwartek będę ją oddawać. Ten ostatni rozdział jest beznadziejny, ale może dam radę. Wolę bronić się w czerwcu, a nie w lipcu. No zobaczymy.
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#454 | |
|
Zadomowienie
|
Miszka moze myślisz o bandamce? my kupowaliśmy w tesco z f&f
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() A masz sprawdzane rozdziałami czy całość dopiero?
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2014-05-12 o 14:30 |
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
AGRAFKA ja też muszę oddać prace do końca maja, żeby się bronić w lipcu
będę 3mać kciuki jak się będziesz bronić...Mój M. dzwonił, że Igor zafajdał dwa ręczniki kupką... ciekawe po czym... |
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
Nie nagrałam bo to takie niespodziewane było i nie miałam pod ręką kamery
![]() Ale jeszcze nic straconego bo widzę, że Mała się rozkręca Dziś przeszła sama cały pokój w szerz Mera ślicznie wyglądacie Elaine zdrówka dla Igiego. Oby wysypka szybko przeszła |
|
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że Madi, Surka, Samantha i Misiaczka zaglądają
Madi jesli czytasz - nie daje rady i nie wyrabiam i tu i na fb :/ a tu jednak mi jakos łatwiej się odezwac. Więc na fb pewnie będę okazjonalnie :/ ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Elaine autko ok, lymuzyna normalnie tylko...ma z tyłu szyby przyciemnione lekko. Niby fajnie to wygląda bo jest cały czarny ale ja nie lubię akurat no i przestrzeń bagażnika pozostawia jednak wiele do życzenia ale se wmawiamy, że czasy gondoli juz minęły więc jakoś damy radę ale powiem Ci, że bagażnik w tym "naszym" mondziaku kombi wymiata przy tym |
|
|
|
#458 |
|
Konto usunięte
|
boze niech mi ja ktos uspi !
|
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Dzoan ale wqrw z tym autem :/ gościu nieźle w kulki poleciał
![]() Perse możemy sobie przybić piatkę bo moja mama też cudowała jak kuba jadł i tez mamy teraz cyrki ![]() Stokrotka jak Ci idzie usypianie Łukaszka? Misiaczka mamy to samo krzesełko do karmienia /chicco polly/, też je uwielbiam
|
|
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
SAMMI w trzech rozdziałach mam małe poprawki już zaakceptowane. I teraz ten 4:banghead:
Moje dziecko zasnęło na mnie. Hmm a mi się nic nie chce ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Zerknęłam sobie na to krzesełko chicco polly i jest świetne ehhh
może przy następnym dziecku ![]() AGRAFKA uwielbiam jak Igi na mnie śpi Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-05-12 o 15:25 |
|
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
Hej, Nikodem kończy dzisiaj 10 m-cy
Teraz śpi a ja mam chwilkę żeby odpocząć także spróbuję Was nadrobić. Chociaz ostatnio to jakieś motorki Wam się włączyły tyle spamujecie Dziewczyny jak daję Małemu obiadek ale nie zupkę tylko różne warzywa i rybę czy, miesko w kawałkach to skąd mam wiedzieć jakie iloscie tego przygotować, ile mu wystarczy żeby się najadl? Może głupie pytanie ale np. kończy jeść i skąd mam wiedzieć że kończy bo się najadl a nie dlatego ze juz mu się znudziło? Spróbować dać mu po tym mleka czy wypije?---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Poczytałam, mialam pocytowac i dziecko wstalo ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- ELAINE supet fryzurka. Dobrze ze juz z Igim lepiej. MERA ślicznie razem wygladacie. Współczuję przeżyć, najważniejsze że już wszystko dobrze. FIAZO sto lat dla Piotrusia MELA i hak Malgosia po wizycie u dentysty? Mam nadzieje ze nic nie bolało. Tyle mi się udało
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Wcale tam wczoraj rano nie marzłam. Było całkiem przyjemnie. Ja zmarzlak jestem i jakby było zimno to bym tam nie siedziała z kompem.
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() No nijak nie mam czasu was nadrobic. Pogoda w kratke wiec jak tylko swieci słonce to ogarniam podwórko a jak pada to chate. Kury zakupione. Ogródek zrobiony i warzywka posadzone a jutro posieje jeszcze. Grzadka malutenka ale na ten rok musi starczyc. Musze jeszcze sobie posadzic bataty gdzies za domem. Moze sarny i zajace nie zjedza ![]() Teraz rozglądam sie za mleczna koza i bede samowystarczalna ![]() Bianka ma prawdopodobnie zakarzenie układu moczowego. Pewnie po basenie wiec raczej odpuscimy sobie ta rozrywke. Ogolnie codziennie mamy pobudke o 4 rano i Bianka jest bezlitosna. Nie da pospac biega nam po łóżku nauczyła sie z niego schodzic a nie ma mowy by została u siebe bo wrzask nieziemski. Tak to spi juz w swoim pokoiku ale o 4 jest na nóżkach . do 5 jest ganianie po pokoju a potem koło 6 zasypia padnieta i sobie spi do 8 a my nieprzytomni. zwłaszcza TZ biedny bo teraz wstaje na 6 do roboty a od 2 tyg, ma pobudki o 4. Juz nie kp od 3 dni młoda stwierdziła ze cycki sa beeee i słuza do gryzienia i kazda próba karmienia konczyła sie wygibasami jakbym ja chciała otruc a jak juz sie przyssała to z premedytacja zaciskała zęby i sie śmiała. wiec stwierdziłam z e nie ma przymusu i wszyscy sa szczesliwi a najbardziej ja bo po całym dniu moge se walnąc desperadosa
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami
moja Vanessa chodzi juz przy meblach i jak sie ja trzyma pod paszka powtarza (stara sie powtarzac ) slowa po nas a po szpitalu jest strasznie marudna bo do łóżeczka nie chce bo to najwieksza kara dla niej wiec jak mam czas to robie cos a pozniej jak juz jestem wolna to wchodze od czasu do czasu na watek mam do Was pytanko czy Wasze dzieci tez spia tak mało ??
|
#466 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
W końcu udało mi się nadrobić, cały dzień mi to zajęło
![]() Cytat:
![]() Właśnie dumam nad nim albo nad wersją chicco polly magic ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co u nas: 1. Byłam dzisiaj z Lilą u alergologa. Pani dr powiedziała, że wg niej nie mamy AZS, głównie wywnioskowała to z wywiadu. Mówiła, że są duże i małe wyznaczniku AZS i żeby stwierdzić azs u pacjęta powinny występować 3 małe i 3 duże objawy. U Lili jedynym objawem z wyznacznika są plamy na skórze. Uważa, że to nie pokarmówka, skoro byliśmy na diecie eliminacyjnej i na mleku pepti. Mówi, że w tym wieku, niestety nie może pomóc innaczej niż dać maści i próbować różnych rzeczy. Dała nam znowu niestety steryd, ale inny, ma ponoć najmniejszą na rynku jego dawkę oraz kazała mi stosować produkty cetaphil MD i EM. Zobaczymy, jaki będzie efekt. 2, Z rana byłam u pediatry. Lila w nocy gorączka 39 stopni, może trzydniówka, a może jakaś infekcja, bo i gardełko zaczerwienione i cosik z noska leci. |
||||||
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
MISZKA AZS to swoja droga,chociaż pediatra nie jest przekonana bo wygląda ze to na soje która jadłam. Miał takie a'la liszaje na ramionach., suche placki. Prawie juz zeszły,ale od ponad miesiąca soi nie jem.yyy Pedro ze słoika:ppp
DZOAN z kasa witaj w klubie,a Excela z wydatkami prowadzimy od półtora roku.. AGRAFFKA a czym? SAMMI ooj tak bagażnik w mondeo jest boski ) MYDREAM Ty też chyba nam się nie pokazywalas MYSZKA najlepszego dla Nikosia!Igi jak juz nie chce jeść to konsekwentnie i bardzo wyraźnie zaciska usta i odwraca glowkeAGA zdrówka dla Bianki ) biega? To znaczy ze juz mamy kolekjna dame,która chodzi?fajnie ze się urządzać ![]() BARBARA Igi ostanio w dzien w ogole nie spal,a dzisiaj drugi dzien miak tylko jedna drzemkę. co jest Wanrssie ze w szpitalu bylyscie? SURKA zdrówka dla Lili! Trochę ogarnelam w domu,jeszcze podłogi muszę umyć i łazienkę. Był znajomy na herbacie,ogólnie sporo dzisiaj zalatwilam Galganek zasnal wiec idę do mea trochę. obiad n jtr m robi![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam reszte uff
Co u nas? hmm idą górne jedynki, Zuzka probuje sama stać bez trzymanki, w czasie porannej drzemki gotuje obiad, a popoludniowa to czasem 10 minut czasem godzinka wiec ledwo cos ogarne to juz witamy sie z Zuzka wiec atrakcji co niemiara. Nie wiem czy tutaj pisałam, że nie wiem czy bede miec prace po macierzynskim, dyrektorka nie mowi Nie nie mowi Tak wiec żyje w zawieszeniu. Jeśli pracy nie bedzie, bedzie u nas bardzo cieżko finansowo. Do tego 6 tysiakow wisimy rodzicom, bo pomogli nam kiedy kupowalismy auto. Mam nadzieje, ze jednak mnie zatrudnią, po 7 latach pracy takie cyrki, jestem ogromnie rozczarowana postawa pracodawcy... |
|
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46415713]Mera ale fajni jesteście
Możesz wrzucić zdjęcie na jakiś serwis np. imgur i wrzucić tu tylko link. Ale plusem takiego wrzucania zdjęć, jak Ty zrobiłaś jest to, że widzą je tylko zalogowani użytkownicy. Ja mam kotlety ze wczoraj. Śliniakiem to mam wrażenie, że Artek chce się udusić, jak ma już dość jedzenia, taki bunt ![]() U mnie też nudy i rutyna, ale chyba wciąż wolę to, niż powrót do pracy. Jeszcze raz składam pokłony dziewczynom pracującym, ja się nie umiem wyrobić bez tego... Teraz siedzę w piżamie i odciągam... Mamaszkrabka jaki język?[/QUOTE] Dziękuję za info, właśnie chodziło mi o to,żeby zdjęcie pojawiło się w formie linka. Ale widzę że chyba samo się zmieniło ! Dziś chyba większość z nas miała na obiad kotlety .Wybyłam koło 13 z domu i wróciłam na kolację i kąpiel. Próbowałam Was trochę podczytać na telefonie ale cytować nie dałam rady, tu rozmawiałam z mamą, tu bratanica chciała się bawić no i w końcu obudził się mały z drzemki to już była kaplica . Hmmm nie wiem co komu chciałam pisać , tyle napisałyście, że aż głowa mnie rozbolała , to pewnie już ze zmęczenia .Jeszcze raz dziękuję za ciepłe przyjęcie |
|
|
|
#470 |
|
Konto usunięte
|
Ja pier...
Po pierwsze to nie wiem, jakim cudem, ale zawsze kładę się spać w czystym mieszkaniu, a nazajutrz o godzinie 17 wygląda ono jak osada meneli, no taki syf. Po drugie chciałam Artka kłaść spać koło 21 dzisiaj. No i ogarniałam ww syf koło 20. TŻ mi mówi, że idzie do mamy podrzucić ślimaki (kupił dzisiaj w Lidlu; oni lubią takie dziwadła jeść, a jego mama mieszka blisko, to jej czasami podrzuca jak kupi). Ja na to ok, jeszcze karmiłam Artka jakimś jedzonkiem i potem czekam, czekam na niego, żeby się zajął Małym, a ja chciałam kończyć sprzątanie. 15 minut - nie ma go, już się tak wkurzyłam, że poszłam po niego z awanturą :/ Dziecko śpiące, ja tu mam jeszcze 100 rzeczy do zrobienia, a ten degustuje u mamy ślimaki. No mówię, Monty Python.... Oczywiście skończyło się awanturą, a Artek poszedł za późno spać i tak strasznie płakał On mi nigdy nie płacze tak bardzo, aż płakałam z nim, no jak można być takim... ach już nawet nie mówię :/Mamaszkrabka, ja inne języki Bułgarski, czeski, słoweński i kilka innych Niemiecki to we własnym zakresie. A tak to jeszcze dziewczyny zdrówka dla choróbek
|
|
|
|
#471 |
|
Rozeznanie
|
Surka zdrówka dla Lilki i oby to niebyło AZS .
Iwonka - współczuję , my praktycznie wszystko robimy w biegu. Obym nie nabawiła się wrzodów, ciągle jestem w stresie. Z pracą też współczuję, ja to przynajmniej od początku wiedziałam, że muszę czegoś szukać a tu takie niezdecydowanie. Trzymam kciuki za pozytywną odpowiedź pani dyrektor. Aga - zdrówka dla Bianki. 4 rano pobudka , WOW !!! Dobrze, że później jeszcze dosypiacie. Myszkaa - najlepszego dla Nikodema, poważny wiek .Malinka - brawa dla Milenki. Mamaszkrabka - i dopadło Igorka , wiesz już co mu zaszkodziło ? Uciekam z tymi psiurkami i do łóżka spać. Może jeszcze na tel. zerknę . Dobranoć. |
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Tak spacerkowałam z Olkiem i jeszcze zakupy małe zrobiliśmy, że za obiad zabrałam się wieczorem.. i zamiast zjeść kotlety wczorajsze z ziemniakami na szybko, to ja wymyśliłam naleśniki z nadzieniem (kotlety w kostkę, papryka, szpinak, ser żółty)..jeszcze chciałam je zapiec.. dobrze, że się w porę opanowałam..uruchamiać piekarnik o 20..zjedliśmy po 1 i reszta na jutro zostanie..ja pierdziu czasu mało, a ja sobie jeszcze kłody pod nogi rzucam. A dopiero co pisałam, że wykwintnych rzeczy nie jadamy
Na swoją obronę naleśniki mają prosty skład..szpinak i papryka już dawno kupione, ser darmowy Wszystkiego najlepszego dla Nikosia ![]() Surka oby plamy na ciałku zniknęły jak najszybciej..a przez jaki czas możesz stosować u Lili ten steryd? Elaine narobiłaś się!Aga ale fajnie się urządzacie..co czytam, to sobie wyobrażam ten Wasz domek, podwórko, roślinność i zwierzątka.. no super! tak swojsko ![]() Zdrówka dla Bianki! Perse faceci są niedomyślni.. nigdy nie widzą problemu..współczuję nerwówki ![]() Myszka ja nigdy nie jestem pewna czy Olek skończył jest.. on ma takie fazy w trakcie jedzenia, że zaciska piąstki, spina się cały, bródka w dół i YYYY...jakby krzyczał z zaciśniętymi ustami..Wygląda na pierwszy rzut jakby nie byl głodny (i pewnie dlatego wszyscy, którzy to widzą wymądrzają się, że nie chce więcej), ale on po chwili znowu dzioba otwiera. Do tej pory nie rozumiem co chce mi zakomunikować. No ale jak to trwa dłużej, to kończę karmienie. Mamaszkrabka jak ma się Igor? Przeszło mu? Malinka ojej brawo dla Milenki ![]() Barbara za postępy. Mało? tzn. ile śpi Vanessa? Uciekam do wyrka.. Olek coś się kokosił nim zasnął, a po ok pół godz. zaczął się przemieszczać i popłakiwać.. zasnął na szczęście, ciekawe na jak długo... Dobranoc |
|
|
|
#473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zaleciła Wam jakąś dietę? u nas dieta to była podstawa z maści dostaliśmy tylko emolium i tyle. Bez sterydów.Cytat:
![]() za załatwienie spraw bo ja nie mam kiedy się za to zabrać[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46426600]Ja pier... Po pierwsze to nie wiem, jakim cudem, ale zawsze kładę się spać w czystym mieszkaniu, a nazajutrz o godzinie 17 wygląda ono jak osada meneli, no taki syf. Po drugie chciałam Artka kłaść spać koło 21 dzisiaj. No i ogarniałam ww syf koło 20. TŻ mi mówi, że idzie do mamy podrzucić ślimaki (kupił dzisiaj w Lidlu; oni lubią takie dziwadła jeść, a jego mama mieszka blisko, to jej czasami podrzuca jak kupi). Ja na to ok, jeszcze karmiłam Artka jakimś jedzonkiem i potem czekam, czekam na niego, żeby się zajął Małym, a ja chciałam kończyć sprzątanie. 15 minut - nie ma go, już się tak wkurzyłam, że poszłam po niego z awanturą :/ Dziecko śpiące, ja tu mam jeszcze 100 rzeczy do zrobienia, a ten degustuje u mamy ślimaki. No mówię, Monty Python.... Oczywiście skończyło się awanturą, a Artek poszedł za późno spać i tak strasznie płakał On mi nigdy nie płacze tak bardzo, aż płakałam z nim, no jak można być takim... ach już nawet nie mówię :/Mamaszkrabka, ja inne języki Bułgarski, czeski, słoweński i kilka innych Niemiecki to we własnym zakresie. A tak to jeszcze dziewczyny zdrówka dla choróbek [/QUOTE]Miałam koleżankę, która takie języki studiowała ale w Krk. Twierdziła, że to była strata czasu bo nie ma teraz pracy. A Tobie udało się znaleźć pracę w zawodzie? Ja marzę o francuskim JA nie wiem ale tu jakieś fatum chyba na nowym wątku.. Mój M. się na mnie obraził i poszedł spać... a w sumie nic takiego mu nie powiedziałam. Poprawiałam lasce pracę na studia po ang i w pełnym skupieniu staram się skumać o co chodzi bo ewidentnie korzystała z google translator, a ten mi pcha głowę na kolana i nie mam jak pisać. Dlaczego on zawsze tak robi, albo gada do mnie jak próbuję się uczyć MERA nie wiem co to było... obstawiam zęby, bo dziś ponoć niedobry był. Kupkanie częste to u nas objaw zębów. AGAPLAST widzę, że prace się posuwają do przodu. Super, że dobrze Wam się mieszka. kiedy robicie parapetówkę? Bianka też widzę daje popalić. Oby było lepiej. ![]() MELA jak po dentyście? DZOAN dzięki. Na razie mu przeszło ![]() Narobiłaś mi ochoty na takie naleśniki.. mniam.. ale muszę sobie naleśnikarkę sprawić bo to rzecz świetna. Co do jedzenie Olusia i zaciskania szczęki.. to Igor robi dokładnie to samo. Ja stwierdziłam, że po prostu potrzebuje chwilę oddechu, żeby coś przełknąć. Ostatnio komunikuje bardzo wyraźnie jak czegoś nie chce - odpycha to rękami. Lub jak coś chce, to patrzy na to i woła MAMA
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-05-12 o 22:50 |
||
|
|
|
#474 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46426600]Ja pier...
Po pierwsze to nie wiem, jakim cudem, ale zawsze kładę się spać w czystym mieszkaniu, a nazajutrz o godzinie 17 wygląda ono jak osada meneli, no taki syf. Po drugie chciałam Artka kłaść spać koło 21 dzisiaj. No i ogarniałam ww syf koło 20. TŻ mi mówi, że idzie do mamy podrzucić ślimaki (kupił dzisiaj w Lidlu; oni lubią takie dziwadła jeść, a jego mama mieszka blisko, to jej czasami podrzuca jak kupi). Ja na to ok, jeszcze karmiłam Artka jakimś jedzonkiem i potem czekam, czekam na niego, żeby się zajął Małym, a ja chciałam kończyć sprzątanie. 15 minut - nie ma go, już się tak wkurzyłam, że poszłam po niego z awanturą :/ Dziecko śpiące, ja tu mam jeszcze 100 rzeczy do zrobienia, a ten degustuje u mamy ślimaki. No mówię, Monty Python.... Oczywiście skończyło się awanturą, a Artek poszedł za późno spać i tak strasznie płakał On mi nigdy nie płacze tak bardzo, aż płakałam z nim, no jak można być takim... ach już nawet nie mówię :/Mamaszkrabka, ja inne języki Bułgarski, czeski, słoweński i kilka innych Niemiecki to we własnym zakresie. A tak to jeszcze dziewczyny zdrówka dla choróbek [/QUOTE]Przytulam |
|
|
|
#475 |
|
Wtajemniczenie
|
MYSZKA wszystkiego najlepszego dla Nikosia!
AGA mój znajomy mówi, że teraz baseny mają umowę z kim popadnie i jak kontrole do wody są to dyrektor wie i wiadomo, że wszystko ustawione. Szkoda, że to zapalenie. Zdrowia! BARBARA dla córci za umiejętności! ELAINE a bo chodzi psioczy i w ogóle. Mówię, że trochę przejrze pracę, a ten, że dziecko. Ehh mówię Ty też jesteś. A on, że przeziębiony:banghead: PERSE widzę, że Twój Tż dzisiaj Cię wkurza jak mój i LEMURKA... Biedny Artek, dobrze, że już nyna. Poprawki w pracy już ogarnięte ![]() W ciągu dnia padało i wiało strasznie, ale około 18 zrobiło się pięknie i wyszliśmy, a po pół godzinie wracaliśmy do domu, bo znowu pogoda do bani. I macie mojego gostka ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#476 |
|
Konto usunięte
|
Mamaszkrabka
Jeśli chodzi o studia, to owszem, w kwestii perspektywy zawodowej to jest strata czasu (choć może niezupełnie, ja myślę intensywnie nad tym, by poszukać jakichś drobnych tłumaczeń, mogłabym pracować w domu), ale jeśli chodzi o same studia - nie. Uwielbiałam je Chciałam nawet iść na doktorat, ale jednak proza życia wezwała mnie do dołożenia się do budżetu.Po studiach robiłam podyplomówkę i to bardziej z nią wiążę swoją przyszłość (chodzi o pracę w instytucji kultury). |
|
|
|
#477 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podziwiam. Zdrowka dla Bianki. A pobudek współczuję.Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Zuzi. O Pracy chyba wspominałaś, współczuję. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46426600]Ja pier... Po pierwsze to nie wiem, jakim cudem, ale zawsze kładę się spać w czystym mieszkaniu, a nazajutrz o godzinie 17 wygląda ono jak osada meneli, no taki syf. Po drugie chciałam Artka kłaść spać koło 21 dzisiaj. No i ogarniałam ww syf koło 20. TŻ mi mówi, że idzie do mamy podrzucić ślimaki (kupił dzisiaj w Lidlu; oni lubią takie dziwadła jeść, a jego mama mieszka blisko, to jej czasami podrzuca jak kupi). Ja na to ok, jeszcze karmiłam Artka jakimś jedzonkiem i potem czekam, czekam na niego, żeby się zajął Małym, a ja chciałam kończyć sprzątanie. 15 minut - nie ma go, już się tak wkurzyłam, że poszłam po niego z awanturą :/ Dziecko śpiące, ja tu mam jeszcze 100 rzeczy do zrobienia, a ten degustuje u mamy ślimaki. No mówię, Monty Python.... Oczywiście skończyło się awanturą, a Artek poszedł za późno spać i tak strasznie płakał On mi nigdy nie płacze tak bardzo, aż płakałam z nim, no jak można być takim... ach już nawet nie mówię :/Mamaszkrabka, ja inne języki Bułgarski, czeski, słoweński i kilka innych Niemiecki to we własnym zakresie. A tak to jeszcze dziewczyny zdrówka dla choróbek [/QUOTE]Ehh Ci faceci Zazdroszcze głowy do języków.Cytat:
Cytat:
Super ze kończysz prace.Dziękujemy wszystkimza życzenia. Dziewczyny jak czytam o Waszych sytuacjach finansowych, że trzeba prowadzić rozpiski żeby starczyło do wypłaty to aż strach mnie dodatkowy ogarnia z tym powrotem. Nic trzeba iść spać. Dobrej nocki
|
||||||
|
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko przyłożyłam głowę do poduszki, a mój syn od razu usiadł w łóżeczku i zaczął bić brawo
TŻ zrobił butlę, zjadł 210ml i na szczęście poszedł od razu spać. Także teraz ja mogę się położyć. Dobrej nocy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od rana z taką gów...nianą sprawą, ale.... mamy PIERWSZĄ KUPĘ W NOCNIKU!!!!!
Śmiałam się do męża, że jesteśmy jedną pieluchę do przodu Widać muszę wstawać tak jak Alicja o 6 i ją od rana sadzać na nocnik bo jest wtedy szansa, że coś zrobi. Ale siedziała dzielnie 20 minut i robiła. Jak zrobiła to dalej siedziała i gadała. No kocham to moje dziecko ogromnie.
|
#480 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba nie chce tak publicznie Cytat:
co do pytania to nie mam pojecia. moge ci tylko powiedziec, ze moja jak zje obiadek to mleko dopiero po dwoch godzinach chce. Cytat:
![]() dzien dobry wczoraj nie dalam rady juz wejsc bo byla u mnie kolezanka, a pozniej tz wrocil z pracy to pojechalismy do jego rodzicow, na zakupy i dzien jakos zlecial ![]() ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() sadzasz juz na nocnik
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

no i przestrzeń bagażnika pozostawia jednak wiele do życzenia ale se wmawiamy, że czasy gondoli juz minęły więc jakoś damy radę
ale powiem Ci, że bagażnik w tym "naszym" mondziaku kombi wymiata przy tym

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
On mi nigdy nie płacze tak bardzo, aż płakałam z nim, no jak można być takim... ach już nawet nie mówię :/
TŻ zrobił butlę, zjadł 210ml i na szczęście poszedł od razu spać. Także teraz ja mogę się położyć.