PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 14:08   #451
miszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Dziecię wstało, zaraz coś zjemy, ogarniemy chatę i może na jakiś spacerek pomiędzy ulewami uda się wyskoczyć.
Ale od jutra pogoda ma się poprawic, hurraa! i jeszcze tatuś ma dwa dni wolnego, hurra, hurra, hurrra!!

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:09   #452
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

LEMURKU Ty odpoczywaj, a nie szafki przenoś

MISZKA więc korzystaj
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:11   #453
Agrafka86
Wtajemniczenie

SAMMI nie jest źle. We czwartek będę ją oddawać. Ten ostatni rozdział jest beznadziejny, ale może dam radę. Wolę bronić się w czerwcu, a nie w lipcu. No zobaczymy.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:27   #454
sammi24
Zadomowienie

Miszka moze myślisz o bandamce? my kupowaliśmy w tesco z f&f

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Dziecię wstało, zaraz coś zjemy, ogarniemy chatę i może na jakiś spacerek pomiędzy ulewami uda się wyskoczyć.
Ale od jutra pogoda ma się poprawic, hurraa! i jeszcze tatuś ma dwa dni wolnego, hurra, hurra, hurrra!!
Super się zapowiada

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
SAMMI nie jest źle. We czwartek będę ją oddawać. Ten ostatni rozdział jest beznadziejny, ale może dam radę. Wolę bronić się w czerwcu, a nie w lipcu. No zobaczymy.

A masz sprawdzane rozdziałami czy całość dopiero?

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2014-05-12 o 14:30
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:28   #455
mamaszkrabka
Zakorzenienie

AGRAFKA ja też muszę oddać prace do końca maja, żeby się bronić w lipcu będę 3mać kciuki jak się będziesz bronić...

Mój M. dzwonił, że Igor zafajdał dwa ręczniki kupką... ciekawe po czym...
Stary 2014-05-12, 14:29   #456
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Jeeeeeeeeahhhhh! Brawo!
Nagrałaś filmik czy byłaś zbyt przejęta?
Nie nagrałam bo to takie niespodziewane było i nie miałam pod ręką kamery
Ale jeszcze nic straconego bo widzę, że Mała się rozkręca Dziś przeszła sama cały pokój w szerz i do tego jeszcze kucnęła i wstała bez mojej pomocy Dumna z niej jestem

Mera ślicznie wyglądacie
Elaine zdrówka dla Igiego. Oby wysypka szybko przeszła

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:39   #457
sammi24
Zadomowienie

Widzę, że Madi, Surka, Samantha i Misiaczka zaglądają

Madi jesli czytasz - nie daje rady i nie wyrabiam i tu i na fb :/ a tu jednak mi jakos łatwiej się odezwac. Więc na fb pewnie będę okazjonalnie :/

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Elaine autko ok, lymuzyna normalnie tylko...ma z tyłu szyby przyciemnione lekko. Niby fajnie to wygląda bo jest cały czarny ale ja nie lubię akurat no i przestrzeń bagażnika pozostawia jednak wiele do życzenia ale se wmawiamy, że czasy gondoli juz minęły więc jakoś damy radę ale powiem Ci, że bagażnik w tym "naszym" mondziaku kombi wymiata przy tym
Stary 2014-05-12, 14:48   #458
201801111004
Konto usunięte

boze niech mi ja ktos uspi !
201801111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:50   #459
sammi24
Zadomowienie

Dzoan ale wqrw z tym autem :/ gościu nieźle w kulki poleciał

Perse możemy sobie przybić piatkę bo moja mama też cudowała jak kuba jadł i tez mamy teraz cyrki

Stokrotka jak Ci idzie usypianie Łukaszka?

Misiaczka
mamy to samo krzesełko do karmienia /chicco polly/, też je uwielbiam
Stary 2014-05-12, 15:03   #460
Agrafka86
Wtajemniczenie

SAMMI w trzech rozdziałach mam małe poprawki już zaakceptowane. I teraz ten 4:banghead:

Moje dziecko zasnęło na mnie. Hmm a mi się nic nie chce

09.07.2011 Żona

Stary 2014-05-12, 15:24   #461
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Zerknęłam sobie na to krzesełko chicco polly i jest świetne ehhh może przy następnym dziecku

AGRAFKA uwielbiam jak Igi na mnie śpi

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-05-12 o 15:25
Stary 2014-05-12, 18:17   #462
Myszkaaaa83
Raczkowanie

Hej, Nikodem kończy dzisiaj 10 m-cy Teraz śpi a ja mam chwilkę żeby odpocząć także spróbuję Was nadrobić. Chociaz ostatnio to jakieś motorki Wam się włączyły tyle spamujecie
Dziewczyny jak daję Małemu obiadek ale nie zupkę tylko różne warzywa i rybę czy, miesko w kawałkach to skąd mam wiedzieć jakie iloscie tego przygotować, ile mu wystarczy żeby się najadl? Może głupie pytanie ale np. kończy jeść i skąd mam wiedzieć że kończy bo się najadl a nie dlatego ze juz mu się znudziło? Spróbować dać mu po tym mleka czy wypije?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Poczytałam, mialam pocytowac i dziecko wstalo

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

ELAINE supet fryzurka. Dobrze ze juz z Igim lepiej.
MERA ślicznie razem wygladacie. Współczuję przeżyć, najważniejsze że już wszystko dobrze.
FIAZO sto lat dla Piotrusia
MELA i hak Malgosia po wizycie u dentysty? Mam nadzieje ze nic nie bolało.
Tyle mi się udało
Myszkaaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 18:20   #463
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Mela czytałam nad ranem Twój wpis o tych rozkopanych kwiatkach, popatrzyłam za okno i se pomyśłałam, że Ty tam pewnie marzniesz na dworze :/ przykra sytuacja z tż...
Wcale tam wczoraj rano nie marzłam. Było całkiem przyjemnie. Ja zmarzlak jestem i jakby było zimno to bym tam nie siedziała z kompem.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 18:30   #464
AgaPlast
Zadomowienie

Witamy sie
No nijak nie mam czasu was nadrobic. Pogoda w kratke wiec jak tylko swieci słonce to ogarniam podwórko a jak pada to chate.
Kury zakupione. Ogródek zrobiony i warzywka posadzone a jutro posieje jeszcze. Grzadka malutenka ale na ten rok musi starczyc. Musze jeszcze sobie posadzic bataty gdzies za domem. Moze sarny i zajace nie zjedza
Teraz rozglądam sie za mleczna koza i bede samowystarczalna

Bianka ma prawdopodobnie zakarzenie układu moczowego. Pewnie po basenie wiec raczej odpuscimy sobie ta rozrywke.

Ogolnie codziennie mamy pobudke o 4 rano i Bianka jest bezlitosna. Nie da pospac biega nam po łóżku nauczyła sie z niego schodzic a nie ma mowy by została u siebe bo wrzask nieziemski. Tak to spi juz w swoim pokoiku ale o 4 jest na nóżkach . do 5 jest ganianie po pokoju a potem koło 6 zasypia padnieta i sobie spi do 8 a my nieprzytomni. zwłaszcza TZ biedny bo teraz wstaje na 6 do roboty a od 2 tyg, ma pobudki o 4.
Juz nie kp od 3 dni młoda stwierdziła ze cycki sa beeee i słuza do gryzienia i kazda próba karmienia konczyła sie wygibasami jakbym ja chciała otruc a jak juz sie przyssała to z premedytacja zaciskała zęby i sie śmiała. wiec stwierdziłam z e nie ma przymusu i wszyscy sa szczesliwi a najbardziej ja bo po całym dniu moge se walnąc desperadosa
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 18:54   #465
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam sie z Wami

jejku nastepna czesc a ja tu tak rzadko zagladam ze szok ale to przez brak czasu - wybaczcie

moja Vanessa chodzi juz przy meblach i jak sie ja trzyma pod paszka

powtarza (stara sie powtarzac ) slowa po nas

a po szpitalu jest strasznie marudna bo do łóżeczka nie chce bo to najwieksza kara dla niej wiec jak mam czas to robie cos a pozniej jak juz jestem wolna to wchodze od czasu do czasu na watek

mam do Was pytanko czy Wasze dzieci tez spia tak mało ??

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 19:58   #466
surka
Zakorzenienie

W końcu udało mi się nadrobić, cały dzień mi to zajęło

Cytat:
Napisane przez mera82 Pokaż wiadomość
SURKA dziękuję . Coś pokombinowałam ale jeszcze avatar na głównej stronie się nie pojawił.
P
Pojawił się

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Chicco Polly
Właśnie dumam nad nim albo nad wersją chicco polly magic

Cytat:
Napisane przez Myszkaaaa83 Pokaż wiadomość
Aa i przebiła nam się druga gorna dwojeczka Mamy 6 ząbków.

Cytat:
Dzień dobry . Dziękuje za miłe powitanie . Mały poleguje więc piszę póki mogę. Jestem również mamusią Aniołka, pierwszy syn urodził się z wadą serduszka, po 6 tygodniach miał operacje i dobę po niej zmarł . Na drugie dziecko zdecydowaliśmy się po 5 latach i tak pojawił się nasz łobuziarski Julianek .

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Ciąża mijała prawidłowo i bez problemów, miałam również cc ze względu na pierwszy poród. Za to po porodzie miałam problem, tydzień po wywiozła mnie karetka ponieważ miałam straszny krwotok . Na szczęście to już za nami i teraz mogę się cieszyć macierzyństwem ( choć łatwo nie jest).
Trochę przeszłaś

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
surka za ząbka. Co do pełzania, moze Lilka czeka aż przekroczy wage 8 kg i wtedy zacznie smigac

!
Lepiej, nie w tempie jej przybieranie 8 kg może osiągnąć za 4 miesiące, albo i dalej

Cytat:
A to Ja z moim maluchem , żeby nie było,że jestem jakąś oszustką i podczytywaczką .
Ładnie wyglądacie, super zdjęcie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzień dobry
Igi zasnał to mogę pospamować. Tzn muszę iść chate ogarnąć, ale to zaraz. byliśmy u pediatry na kontroli. Wysypka tylko potwierdziła, że to trzydniówka, teraz kontrola w piątek bo w niedzielę basen. mam nadzieję, że do tego czasu wysypka zejdzie, bo strasznie igiego wkurza.
Dobrze, że to "tylko" trzydniówka.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jak się chwalicie to i ja Małego muszę..wczoraj zjadł dużą porcję obiadku bez owoców (ryż, troszkę cielęcinki i kury, ziemniak, marchewka, pietruszka, kabaczek, natka pietruszki)

Co u nas:

1. Byłam dzisiaj z Lilą u alergologa. Pani dr powiedziała, że wg niej nie mamy AZS, głównie wywnioskowała to z wywiadu. Mówiła, że są duże i małe wyznaczniku AZS i żeby stwierdzić azs u pacjęta powinny występować 3 małe i 3 duże objawy. U Lili jedynym objawem z wyznacznika są plamy na skórze.
Uważa, że to nie pokarmówka, skoro byliśmy na diecie eliminacyjnej i na mleku pepti. Mówi, że w tym wieku, niestety nie może pomóc innaczej niż dać maści i próbować różnych rzeczy. Dała nam znowu niestety steryd, ale inny, ma ponoć najmniejszą na rynku jego dawkę oraz kazała mi stosować produkty cetaphil MD i EM. Zobaczymy, jaki będzie efekt.
2, Z rana byłam u pediatry. Lila w nocy gorączka 39 stopni, może trzydniówka, a może jakaś infekcja, bo i gardełko zaczerwienione i cosik z noska leci.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 20:57   #467
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MISZKA AZS to swoja droga,chociaż pediatra nie jest przekonana bo wygląda ze to na soje która jadłam. Miał takie a'la liszaje na ramionach., suche placki. Prawie juz zeszły,ale od ponad miesiąca soi nie jem.yyy Pedro ze słoika:ppp

DZOAN z kasa witaj w klubie,a Excela z wydatkami prowadzimy od półtora roku..

AGRAFFKA a czym?

SAMMI ooj tak bagażnik w mondeo jest boski)

MYDREAM Ty też chyba nam się nie pokazywalas

MYSZKA najlepszego dla Nikosia!Igi jak juz nie chce jeść to konsekwentnie i bardzo wyraźnie zaciska usta i odwraca glowke

AGA zdrówka dla Bianki) biega? To znaczy ze juz mamy kolekjna dame,która chodzi?fajnie ze się urządzać

BARBARA Igi ostanio w dzien w ogole nie spal,a dzisiaj drugi dzien miak tylko jedna drzemkę. co jest Wanrssie ze w szpitalu bylyscie?

SURKA zdrówka dla Lili!

Trochę ogarnelam w domu,jeszcze podłogi muszę umyć i łazienkę. Był znajomy na herbacie,ogólnie sporo dzisiaj zalatwilamGalganek zasnal wiec idę do mea trochę. obiad n jtr m robi

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 21:25   #468
iwona335
Zakorzenienie

Nadrobilam reszte uff

Co u nas? hmm idą górne jedynki, Zuzka probuje sama stać bez trzymanki, w czasie porannej drzemki gotuje obiad, a popoludniowa to czasem 10 minut czasem godzinka wiec ledwo cos ogarne to juz witamy sie z Zuzka wiec atrakcji co niemiara.

Nie wiem czy tutaj pisałam, że nie wiem czy bede miec prace po macierzynskim, dyrektorka nie mowi Nie nie mowi Tak wiec żyje w zawieszeniu. Jeśli pracy nie bedzie, bedzie u nas bardzo cieżko finansowo. Do tego 6 tysiakow wisimy rodzicom, bo pomogli nam kiedy kupowalismy auto. Mam nadzieje, ze jednak mnie zatrudnią, po 7 latach pracy takie cyrki, jestem ogromnie rozczarowana postawa pracodawcy...
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:00   #469
mera82
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46415713]Mera ale fajni jesteście
Możesz wrzucić zdjęcie na jakiś serwis np. imgur i wrzucić tu tylko link. Ale plusem takiego wrzucania zdjęć, jak Ty zrobiłaś jest to, że widzą je tylko zalogowani użytkownicy.

Ja mam kotlety ze wczoraj.

Śliniakiem to mam wrażenie, że Artek chce się udusić, jak ma już dość jedzenia, taki bunt A tak na serio, to po prostu go ściąga z taką siłą, że się robi czerwony... No taki tam charakterek

U mnie też nudy i rutyna, ale chyba wciąż wolę to, niż powrót do pracy. Jeszcze raz składam pokłony dziewczynom pracującym, ja się nie umiem wyrobić bez tego... Teraz siedzę w piżamie i odciągam...

Mamaszkrabka jaki język?[/QUOTE]

Dziękuję za info, właśnie chodziło mi o to,żeby zdjęcie pojawiło się w formie linka. Ale widzę że chyba samo się zmieniło !
Dziś chyba większość z nas miała na obiad kotlety .

Wybyłam koło 13 z domu i wróciłam na kolację i kąpiel. Próbowałam Was trochę podczytać na telefonie ale cytować nie dałam rady, tu rozmawiałam z mamą, tu bratanica chciała się bawić no i w końcu obudził się mały z drzemki to już była kaplica .

Hmmm nie wiem co komu chciałam pisać , tyle napisałyście, że aż głowa mnie rozbolała , to pewnie już ze zmęczenia .
Jeszcze raz dziękuję za ciepłe przyjęcie . Idę jeszcze szybko spojrzeć co komu chciałam napisać , potem spacer z psiurkami i spać .
mera82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:02   #470
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja pier... Monty Python normalnie.

Po pierwsze to nie wiem, jakim cudem, ale zawsze kładę się spać w czystym mieszkaniu, a nazajutrz o godzinie 17 wygląda ono jak osada meneli, no taki syf.

Po drugie chciałam Artka kłaść spać koło 21 dzisiaj. No i ogarniałam ww syf koło 20. TŻ mi mówi, że idzie do mamy podrzucić ślimaki (kupił dzisiaj w Lidlu; oni lubią takie dziwadła jeść, a jego mama mieszka blisko, to jej czasami podrzuca jak kupi).
Ja na to ok, jeszcze karmiłam Artka jakimś jedzonkiem i potem czekam, czekam na niego, żeby się zajął Małym, a ja chciałam kończyć sprzątanie. 15 minut - nie ma go, już się tak wkurzyłam, że poszłam po niego z awanturą :/ Dziecko śpiące, ja tu mam jeszcze 100 rzeczy do zrobienia, a ten degustuje u mamy ślimaki. No mówię, Monty Python....
Oczywiście skończyło się awanturą, a Artek poszedł za późno spać i tak strasznie płakał On mi nigdy nie płacze tak bardzo, aż płakałam z nim, no jak można być takim... ach już nawet nie mówię :/

Mamaszkrabka, ja inne języki Bułgarski, czeski, słoweński i kilka innych Niemiecki to we własnym zakresie.

A tak to jeszcze dziewczyny zdrówka dla choróbek
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:14   #471
mera82
Rozeznanie

Surka zdrówka dla Lilki i oby to niebyło AZS .

Iwonka - współczuję , my praktycznie wszystko robimy w biegu. Obym nie nabawiła się wrzodów, ciągle jestem w stresie. Z pracą też współczuję, ja to przynajmniej od początku wiedziałam, że muszę czegoś szukać a tu takie niezdecydowanie. Trzymam kciuki za pozytywną odpowiedź pani dyrektor.

Aga - zdrówka dla Bianki. 4 rano pobudka , WOW !!! Dobrze, że później jeszcze dosypiacie.

Myszkaa - najlepszego dla Nikodema, poważny wiek .
Malinka - brawa dla Milenki.

Mamaszkrabka - i dopadło Igorka , wiesz już co mu zaszkodziło ?

Uciekam z tymi psiurkami i do łóżka spać. Może jeszcze na tel. zerknę . Dobranoć.
Stary 2014-05-12, 22:44   #472
dzoan
Zakorzenienie

Tak spacerkowałam z Olkiem i jeszcze zakupy małe zrobiliśmy, że za obiad zabrałam się wieczorem.. i zamiast zjeść kotlety wczorajsze z ziemniakami na szybko, to ja wymyśliłam naleśniki z nadzieniem (kotlety w kostkę, papryka, szpinak, ser żółty)..jeszcze chciałam je zapiec.. dobrze, że się w porę opanowałam..uruchamiać piekarnik o 20..zjedliśmy po 1 i reszta na jutro zostanie..ja pierdziu czasu mało, a ja sobie jeszcze kłody pod nogi rzucam. A dopiero co pisałam, że wykwintnych rzeczy nie jadamy Na swoją obronę naleśniki mają prosty skład..szpinak i papryka już dawno kupione, ser darmowy

Wszystkiego najlepszego dla Nikosia

Surka oby plamy na ciałku zniknęły jak najszybciej..a przez jaki czas możesz stosować u Lili ten steryd?

Elaine narobiłaś się!

Aga ale fajnie się urządzacie..co czytam, to sobie wyobrażam ten Wasz domek, podwórko, roślinność i zwierzątka.. no super! tak swojsko
Zdrówka dla Bianki!

Perse faceci są niedomyślni.. nigdy nie widzą problemu..współczuję nerwówki

Myszka ja nigdy nie jestem pewna czy Olek skończył jest.. on ma takie fazy w trakcie jedzenia, że zaciska piąstki, spina się cały, bródka w dół i YYYY...jakby krzyczał z zaciśniętymi ustami..Wygląda na pierwszy rzut jakby nie byl głodny (i pewnie dlatego wszyscy, którzy to widzą wymądrzają się, że nie chce więcej), ale on po chwili znowu dzioba otwiera. Do tej pory nie rozumiem co chce mi zakomunikować. No ale jak to trwa dłużej, to kończę karmienie.

Mamaszkrabka jak ma się Igor? Przeszło mu?

Malinka ojej brawo dla Milenki

Barbara za postępy. Mało? tzn. ile śpi Vanessa?

Uciekam do wyrka.. Olek coś się kokosił nim zasnął, a po ok pół godz. zaczął się przemieszczać i popłakiwać.. zasnął na szczęście, ciekawe na jak długo...

Dobranoc

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:45   #473
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

1. Byłam dzisiaj z Lilą u alergologa. Pani dr powiedziała, że wg niej nie mamy AZS, głównie wywnioskowała to z wywiadu. Mówiła, że są duże i małe wyznaczniku AZS i żeby stwierdzić azs u pacjęta powinny występować 3 małe i 3 duże objawy. U Lili jedynym objawem z wyznacznika są plamy na skórze.
Uważa, że to nie pokarmówka, skoro byliśmy na diecie eliminacyjnej i na mleku pepti. Mówi, że w tym wieku, niestety nie może pomóc innaczej niż dać maści i próbować różnych rzeczy. Dała nam znowu niestety steryd, ale inny, ma ponoć najmniejszą na rynku jego dawkę oraz kazała mi stosować produkty cetaphil MD i EM. Zobaczymy, jaki będzie efekt.
2, Z rana byłam u pediatry. Lila w nocy gorączka 39 stopni, może trzydniówka, a może jakaś infekcja, bo i gardełko zaczerwienione i cosik z noska leci.
Biedna Lilka.
A zaleciła Wam jakąś dietę? u nas dieta to była podstawa z maści dostaliśmy tylko emolium i tyle. Bez sterydów.

Cytat:
MISZKA AZS to swoja droga,chociaż pediatra nie jest przekonana bo wygląda ze to na soje która jadłam. Miał takie a'la liszaje na ramionach., suche placki. Prawie juz zeszły,ale od ponad miesiąca soi nie jem.yyy Pedro ze słoika:ppp

Trochę ogarnelam w domu,jeszcze podłogi muszę umyć i łazienkę. Był znajomy na herbacie,ogólnie sporo dzisiaj zalatwilamGalganek zasnal wiec idę do mea trochę. obiad n jtr m robi

To może dobrze, że nie AZS.
za załatwienie spraw bo ja nie mam kiedy się za to zabrać

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46426600]Ja pier... Monty Python normalnie.

Po pierwsze to nie wiem, jakim cudem, ale zawsze kładę się spać w czystym mieszkaniu, a nazajutrz o godzinie 17 wygląda ono jak osada meneli, no taki syf.

Po drugie chciałam Artka kłaść spać koło 21 dzisiaj. No i ogarniałam ww syf koło 20. TŻ mi mówi, że idzie do mamy podrzucić ślimaki (kupił dzisiaj w Lidlu; oni lubią takie dziwadła jeść, a jego mama mieszka blisko, to jej czasami podrzuca jak kupi).
Ja na to ok, jeszcze karmiłam Artka jakimś jedzonkiem i potem czekam, czekam na niego, żeby się zajął Małym, a ja chciałam kończyć sprzątanie. 15 minut - nie ma go, już się tak wkurzyłam, że poszłam po niego z awanturą :/ Dziecko śpiące, ja tu mam jeszcze 100 rzeczy do zrobienia, a ten degustuje u mamy ślimaki. No mówię, Monty Python....
Oczywiście skończyło się awanturą, a Artek poszedł za późno spać i tak strasznie płakał On mi nigdy nie płacze tak bardzo, aż płakałam z nim, no jak można być takim... ach już nawet nie mówię :/

Mamaszkrabka, ja inne języki Bułgarski, czeski, słoweński i kilka innych Niemiecki to we własnym zakresie.

A tak to jeszcze dziewczyny zdrówka dla choróbek [/QUOTE]

Miałam koleżankę, która takie języki studiowała ale w Krk. Twierdziła, że to była strata czasu bo nie ma teraz pracy. A Tobie udało się znaleźć pracę w zawodzie?
Ja marzę o francuskim podstawy znam ale to wciąż za mało.

JA nie wiem ale tu jakieś fatum chyba na nowym wątku.. Mój M. się na mnie obraził i poszedł spać... a w sumie nic takiego mu nie powiedziałam. Poprawiałam lasce pracę na studia po ang i w pełnym skupieniu staram się skumać o co chodzi bo ewidentnie korzystała z google translator, a ten mi pcha głowę na kolana i nie mam jak pisać. Dlaczego on zawsze tak robi, albo gada do mnie jak próbuję się uczyć

MERA nie wiem co to było... obstawiam zęby, bo dziś ponoć niedobry był. Kupkanie częste to u nas objaw zębów.

AGAPLAST widzę, że prace się posuwają do przodu. Super, że dobrze Wam się mieszka. kiedy robicie parapetówkę? Bianka też widzę daje popalić. Oby było lepiej.

MELA jak po dentyście?

DZOAN dzięki. Na razie mu przeszło
Narobiłaś mi ochoty na takie naleśniki.. mniam.. ale muszę sobie naleśnikarkę sprawić bo to rzecz świetna.
Co do jedzenie Olusia i zaciskania szczęki.. to Igor robi dokładnie to samo. Ja stwierdziłam, że po prostu potrzebuje chwilę oddechu, żeby coś przełknąć. Ostatnio komunikuje bardzo wyraźnie jak czegoś nie chce - odpycha to rękami. Lub jak coś chce, to patrzy na to i woła MAMA

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-05-12 o 22:50
Stary 2014-05-12, 22:45   #474
mera82
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46426600]Ja pier... Monty Python normalnie.

Przytulam. Mój tz jak lubił porządek tak coś mu się pozmieniało, wciąż chodzę i zbieram jakieś rzeczy po nim. Dodatkowo mamy trzy pieski (kundelki) które właśnie się lenią. Możecie sobie wyobrazić co mam w domu !? Dziennie rano z językiem przy kolanach odkurzam, wycieram a i tak po godzinie Julek wygląda jak małpka !
Stary 2014-05-12, 23:52   #475
Agrafka86
Wtajemniczenie

MYSZKA wszystkiego najlepszego dla Nikosia!

AGA mój znajomy mówi, że teraz baseny mają umowę z kim popadnie i jak kontrole do wody są to dyrektor wie i wiadomo, że wszystko ustawione.
Szkoda, że to zapalenie. Zdrowia!

BARBARA dla córci za umiejętności!

ELAINE a bo chodzi psioczy i w ogóle. Mówię, że trochę przejrze pracę, a ten, że dziecko. Ehh mówię Ty też jesteś. A on, że przeziębiony:banghead:

PERSE widzę, że Twój Tż dzisiaj Cię wkurza jak mój i LEMURKA...
Biedny Artek, dobrze, że już nyna.

Poprawki w pracy już ogarnięte. Jeszcze ten 4 rozdział i mam nadzieję, że spokój
W ciągu dnia padało i wiało strasznie, ale około 18 zrobiło się pięknie i wyszliśmy, a po pół godzinie wracaliśmy do domu, bo znowu pogoda do bani.

I macie mojego gostka

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1399931553689.jpg (61,1 KB, 14 załadowań)

09.07.2011 Żona

Stary 2014-05-12, 23:57   #476
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Mamaszkrabka nie pracuję w zawodzie.
Jeśli chodzi o studia, to owszem, w kwestii perspektywy zawodowej to jest strata czasu (choć może niezupełnie, ja myślę intensywnie nad tym, by poszukać jakichś drobnych tłumaczeń, mogłabym pracować w domu), ale jeśli chodzi o same studia - nie. Uwielbiałam je Chciałam nawet iść na doktorat, ale jednak proza życia wezwała mnie do dołożenia się do budżetu.
Po studiach robiłam podyplomówkę i to bardziej z nią wiążę swoją przyszłość (chodzi o pracę w instytucji kultury).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 00:30   #477
Myszkaaaa83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy sie
No nijak nie mam czasu was nadrobic. Pogoda w kratke wiec jak tylko swieci słonce to ogarniam podwórko a jak pada to chate.
Kury zakupione. Ogródek zrobiony i warzywka posadzone a jutro posieje jeszcze. Grzadka malutenka ale na ten rok musi starczyc. Musze jeszcze sobie posadzic bataty gdzies za domem. Moze sarny i zajace nie zjedza
Teraz rozglądam sie za mleczna koza i bede samowystarczalna

Bianka ma prawdopodobnie zakarzenie układu moczowego. Pewnie po basenie wiec raczej odpuscimy sobie ta rozrywke.

Ogolnie codziennie mamy pobudke o 4 rano i Bianka jest bezlitosna. Nie da pospac biega nam po łóżku nauczyła sie z niego schodzic a nie ma mowy by została u siebe bo wrzask nieziemski. Tak to spi juz w swoim pokoiku ale o 4 jest na nóżkach . do 5 jest ganianie po pokoju a potem koło 6 zasypia padnieta i sobie spi do 8 a my nieprzytomni. zwłaszcza TZ biedny bo teraz wstaje na 6 do roboty a od 2 tyg, ma pobudki o 4.
Juz nie kp od 3 dni młoda stwierdziła ze cycki sa beeee i słuza do gryzienia i kazda próba karmienia konczyła sie wygibasami jakbym ja chciała otruc a jak juz sie przyssała to z premedytacja zaciskała zęby i sie śmiała. wiec stwierdziłam z e nie ma przymusu i wszyscy sa szczesliwi a najbardziej ja bo po całym dniu moge se walnąc desperadosa
Wow to będziesz miała całe gospodarstwo podziwiam. Zdrowka dla Bianki. A pobudek współczuję.

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami

jejku nastepna czesc a ja tu tak rzadko zagladam ze szok ale to przez brak czasu - wybaczcie

moja Vanessa chodzi juz przy meblach i jak sie ja trzyma pod paszka

powtarza (stara sie powtarzac ) slowa po nas

a po szpitalu jest strasznie marudna bo do łóżeczka nie chce bo to najwieksza kara dla niej wiec jak mam czas to robie cos a pozniej jak juz jestem wolna to wchodze od czasu do czasu na watek

mam do Was pytanko czy Wasze dzieci tez spia tak mało ??
A ile śpi Vanessa?

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
W końcu udało mi się nadrobić, cały dzień mi to zajęło

Co u nas:

Zdrówka dla Lili. Dobrze ze to nie AZS. Oby cetaphil pomógł.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Nadrobilam reszte uff

Co u nas? hmm idą górne jedynki, Zuzka probuje sama stać bez trzymanki, w czasie porannej drzemki gotuje obiad, a popoludniowa to czasem 10 minut czasem godzinka wiec ledwo cos ogarne to juz witamy sie z Zuzka wiec atrakcji co niemiara.

Nie wiem czy tutaj pisałam, że nie wiem czy bede miec prace po macierzynskim, dyrektorka nie mowi Nie nie mowi Tak wiec żyje w zawieszeniu. Jeśli pracy nie bedzie, bedzie u nas bardzo cieżko finansowo. Do tego 6 tysiakow wisimy rodzicom, bo pomogli nam kiedy kupowalismy auto. Mam nadzieje, ze jednak mnie zatrudnią, po 7 latach pracy takie cyrki, jestem ogromnie rozczarowana postawa pracodawcy...
dla Zuzi. O Pracy chyba wspominałaś, współczuję.

Ehh Ci faceci Zazdroszcze głowy do języków.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Tak spacerkowałam z Olkiem i jeszcze zakupy małe zrobiliśmy, że za obiad zabrałam się wieczorem.. i zamiast zjeść kotlety wczorajsze z ziemniakami na szybko, to ja wymyśliłam naleśniki z nadzieniem (kotlety w kostkę, papryka, szpinak, ser żółty)..jeszcze chciałam je zapiec.. dobrze, że się w porę opanowałam..uruchamiać piekarnik o 20..zjedliśmy po 1 i reszta na jutro zostanie..ja pierdziu czasu mało, a ja sobie jeszcze kłody pod nogi rzucam. A dopiero co pisałam, że wykwintnych rzeczy nie jadamy Na swoją obronę naleśniki mają prosty skład..szpinak i papryka już dawno kupione, ser darmowy

Wszystkiego najlepszego dla Nikosia

Surka oby plamy na ciałku zniknęły jak najszybciej..a przez jaki czas możesz stosować u Lili ten steryd?

Elaine narobiłaś się!

Aga ale fajnie się urządzacie..co czytam, to sobie wyobrażam ten Wasz domek, podwórko, roślinność i zwierzątka.. no super! tak swojsko
Zdrówka dla Bianki!

Perse faceci są niedomyślni.. nigdy nie widzą problemu..współczuję nerwówki

Myszka ja nigdy nie jestem pewna czy Olek skończył jest.. on ma takie fazy w trakcie jedzenia, że zaciska piąstki, spina się cały, bródka w dół i YYYY...jakby krzyczał z zaciśniętymi ustami..Wygląda na pierwszy rzut jakby nie byl głodny (i pewnie dlatego wszyscy, którzy to widzą wymądrzają się, że nie chce więcej), ale on po chwili znowu dzioba otwiera. Do tej pory nie rozumiem co chce mi zakomunikować. No ale jak to trwa dłużej, to kończę karmienie.

Mamaszkrabka jak ma się Igor? Przeszło mu?

Malinka ojej brawo dla Milenki

Barbara za postępy. Mało? tzn. ile śpi Vanessa?

Uciekam do wyrka.. Olek coś się kokosił nim zasnął, a po ok pół godz. zaczął się przemieszczać i popłakiwać.. zasnął na szczęście, ciekawe na jak długo...

Dobranoc
Wow jaki obiadek, smaka zrobiłaś. A co do jedzenia, to może z praktyką będę wiedziała kiedy się najadl. Nie powiem trochę zajmuje karmienie jedzeniem w kawałkach.

Cytat:

AGA mój znajomy mówi, że teraz baseny mają umowę z kim popadnie i jak kontrole do wody są to dyrektor wie i wiadomo, że wszystko ustawione.

ELAINE a bo chodzi psioczy i w ogóle. Mówię, że trochę przejrze pracę, a ten, że dziecko. Ehh mówię Ty też jesteś. A on, że przeziębiony:banghead:

Poprawki w pracy już ogarnięte. Jeszcze ten 4 rozdział i mam nadzieję, że spokój
W ciągu dnia padało i wiało strasznie, ale około 18 zrobiło się pięknie i wyszliśmy, a po pół godzinie wracaliśmy do domu, bo znowu pogoda do bani.

I macie mojego gostka

Mały przystojniak Super ze kończysz prace.

Dziękujemy wszystkimza życzenia.

Dziewczyny jak czytam o Waszych sytuacjach finansowych, że trzeba prowadzić rozpiski żeby starczyło do wypłaty to aż strach mnie dodatkowy ogarnia z tym powrotem.
Nic trzeba iść spać. Dobrej nocki
Myszkaaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 00:56   #478
Agrafka86
Wtajemniczenie

Tylko przyłożyłam głowę do poduszki, a mój syn od razu usiadł w łóżeczku i zaczął bić brawo TŻ zrobił butlę, zjadł 210ml i na szczęście poszedł od razu spać. Także teraz ja mogę się położyć.
Dobrej nocy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Stary 2014-05-13, 06:58   #479
mela1234
Zakorzenienie

A ja od rana z taką gów...nianą sprawą, ale.... mamy PIERWSZĄ KUPĘ W NOCNIKU!!!!!
Śmiałam się do męża, że jesteśmy jedną pieluchę do przodu
Widać muszę wstawać tak jak Alicja o 6 i ją od rana sadzać na nocnik bo jest wtedy szansa, że coś zrobi. Ale siedziała dzielnie 20 minut i robiła. Jak zrobiła to dalej siedziała i gadała. No kocham to moje dziecko ogromnie.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 07:10   #480
201801111004
Konto usunięte

Cytat:

DZOAN z kasa witaj w klubie,a Excela z wydatkami prowadzimy od półtora roku..

AGRAFFKA a czym?

SAMMI ooj tak bagażnik w mondeo jest boski)

MYDREAM Ty też chyba nam się nie pokazywalas

MYSZKA najlepszego dla Nikosia!Igi jak juz nie chce jeść to konsekwentnie i bardzo wyraźnie zaciska usta i odwraca glowke

AGA zdrówka dla Bianki) biega? To znaczy ze juz mamy kolekjna dame,która chodzi?fajnie ze się urządzać

BARBARA Igi ostanio w dzien w ogole nie spal,a dzisiaj drugi dzien miak tylko jedna drzemkę. co jest Wanrssie ze w szpitalu bylyscie?

SURKA zdrówka dla Lili!

nie chyba nie chce tak publicznie

Cytat:
Napisane przez Myszkaaaa83 Pokaż wiadomość
Hej, Nikodem kończy dzisiaj 10 m-cy Teraz śpi a ja mam chwilkę żeby odpocząć także spróbuję Was nadrobić. Chociaz ostatnio to jakieś motorki Wam się włączyły tyle spamujecie
Dziewczyny jak daję Małemu obiadek ale nie zupkę tylko różne warzywa i rybę czy, miesko w kawałkach to skąd mam wiedzieć jakie iloscie tego przygotować, ile mu wystarczy żeby się najadl? Może głupie pytanie ale np. kończy jeść i skąd mam wiedzieć że kończy bo się najadl a nie dlatego ze juz mu się znudziło? Spróbować dać mu po tym mleka czy wypije?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Poczytałam, mialam pocytowac i dziecko wstalo

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

ELAINE supet fryzurka. Dobrze ze juz z Igim lepiej.
MERA ślicznie razem wygladacie. Współczuję przeżyć, najważniejsze że już wszystko dobrze.
FIAZO sto lat dla Piotrusia
MELA i hak Malgosia po wizycie u dentysty? Mam nadzieje ze nic nie bolało.
Tyle mi się udało
spoznione najlepszego
co do pytania to nie mam pojecia. moge ci tylko powiedziec, ze moja jak zje obiadek to mleko dopiero po dwoch godzinach chce.

Cytat:

I macie mojego gostka

fajny gostek

dzien dobry, nie moge juz spac, dziecko spi sobie w najlepsze wiec was nadrobilam wczoraj nie dalam rady juz wejsc bo byla u mnie kolezanka, a pozniej tz wrocil z pracy to pojechalismy do jego rodzicow, na zakupy i dzien jakos zlecial

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A ja od rana z taką gów...nianą sprawą, ale.... mamy PIERWSZĄ KUPĘ W NOCNIKU!!!!!
Śmiałam się do męża, że jesteśmy jedną pieluchę do przodu
Widać muszę wstawać tak jak Alicja o 6 i ją od rana sadzać na nocnik bo jest wtedy szansa, że coś zrobi. Ale siedziała dzielnie 20 minut i robiła. Jak zrobiła to dalej siedziała i gadała. No kocham to moje dziecko ogromnie.

sadzasz juz na nocnik
201801111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości