|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
nie mam pomysłu, ale współczuję
![]() Dusia - cudny synek ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=elcia_;46405024 A teraz pokażę wam mojego obwisłego brzuchal ![]() ![]() no spory, ale równomierny fajny ![]() jak zmierzyłam miarą, to ma 40x20x20 cm. Mam w niej dla siebie szlafrok, ręcznik, klapki (póki co japonki, ale muszę kupić inne), jedna koszula, ręcznik, kosmetyczka (Biały jeleń, żel pod prysznic, szampon i dezodorant w wersji mini, pastę i szczoteczkę potem dopakuję), do tego wkładki laktacyjne i stanik do karmienia, majtki wielorazowe, kubek i sztućce, dla małej mała paczka chusteczek nawilżanych, jedna tetrówka, smoczek w razie "w" i chyba tyle. muszę dokupić jeszcze wodę i coś na ząb na czas porodu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
T. 16.1.12 ![]() Z. 30.6.14 ![]() A. 7.2.17 ![]() G. 9.1O.18 ![]() Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2014-05-12 o 15:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też malusi brzuszek ![]() co do wielkości brzucha, to w piątek byłam na babskim wieczorze i dziewczyny myślał, że coś koło połowy ciąży jestem i było mega zdziwienie jak powiedziałam, że to prawie 8 miesiąc ![]() no, ale poprzednio też tak miałam, ale wtedy zima była, więc więcej w domu siedziałam, a jak gdzieś to płaszcz, sweter i nie widać. ----------------------------- u nas od jutra wymiana drzwi ![]() ![]() ![]() wybywam na cały dzień do mamy, synek zostanie na noc, więc mąż zaprosił mnie na lody ![]() poza tym po przemeblowaniu sypialni okazało się, że jednak i łóżeczko i przewijak się nie zmieszczą mimo komadora, więc będzie tylko łóżeczko, a przewijak dokupimy nakładany na łóżeczko. No i chyba stelaż pod wanienkę kupimy, bo w nowej łazience nie będzie innej opcji, jak tylko na ziemi kąpać ![]() popadało, teraz słonko wyszło, więc zmykamy na spacer i zakupy - na jutro robię dla facetów gar konkretnej zupy ![]()
![]() |
#1835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widzę trzy zgrabniutkie brzuszki szczuplutkich mamusiek ![]() ![]() A tak w ogóle to witam się w 8 miesiącu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Rozeznanie
|
Coś mi się przypomniało. Któraś z Was pisała, że musi dopakować kosmetyczkę i chce poszukać w rossmanie wersji mini szamponu itp. Ja kupiłam właśnie w rossmanie takie małe pojemniczki na 100ml i przelałam do nich kosmetyki, których używam codziennie w domu. Są bardzo wygodne, bo zmieszczą się w każdej kosmetyczce i mają wygodną pompkę. A więcej i tak nie zużyjecie w szpitalu (zakładając, że nie będziecie musiały dłuuuuugo zostać). Kosztowały niecałe 2 zł/szt. Znajdziecie je właśnie przy tych mini kosmetykach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam taki zestaw buteleczek bardzo wygodne nawet na krotki wyjazd a poza tym te butelki sa wielorazowego uzytku i wychodzi taniej niz kupowanie miniaturek.
Jeszcze jedna rada kolezanka poradzila mi wziasc haczyk z przyssawka bo np u niej w szpitalu byl jeden wieszak pod prysznicem i nie bylo gdzie polozyc rzeczy a wiadomo co moze byc na podlodze takiego prysznica. I polecala wziasc sobievtorbe z uszami zeby moc sobie ja brac pod prysznic z podkladami itd Uwazam ze bardzo dobra rada nie pomyslalabym o czyms takim. |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba to pisałam, dzięki za informacje.. mąż przywiózł wypłatę więc jutro do rosmana ;-)
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Rozeznanie
|
Polecam, polecam. Mi się to sprawdziło, bo akurat tych szamponów, których ja uzywam (i innych kosmetyków pielęgnacyjnych) niestety nie ma, a boję się eksperymentować z innymi, bo się zdarzało, że np. łupieżu dostawałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj znów mam jakieś niskie cukry... ledwo 90 przekraczają po posilkach. Niby dobrze ale boję się ze jutro będą za to większe hehe
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() brzusio śliczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1844 |
Zakorzenienie
|
sunfire super brzuszek
![]() Tak, Anglicy mowia potocznie i maja tez swoje gwary, ich jezyk sporo odbiega od tego ksiazkowego ktorego sie uczymy. O tym baby is happy to mowila agnes, ale tez to slyszalam od nich ![]() Eydrith witaj spowrotem ![]() Brzuszek cacko ![]() ![]() bambusiek to nie pocieszylas mnie z tym termometrem. Moze przetestuje go jeszcze raz... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje dla maluszki duzoooo zdrówka i dla mamy również ![]() Swoją drogą troche blady strach dopada moja dzidzia termin na 19 lipca a Jagódka niedużo wczesniej miała byc. Rany piore torbr niech słonko zaświeci bo jak nie to ![]()
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
jeju Dziewczyny, jakie u Was zmiany. aż mi się łezka w oku zakręciła i strasznie mi smutno, że nie mogę się aktywnie udzielać bo mi Waas bardzo brakuje
![]() Przesyłam buziaki dla Was i Maleństw ! ![]()
#1847 |
Raczkowanie
|
bambusiek i rybka ja dziś odebrałam termometr microlife, o którym wcześniej pisałam, że mój tż wypatrzył dobrą cenę. Testowaliśmy go na ciepłym garnku, na mnie, tżcie, szafce (pomiar z otoczenia) i za każdym razem pomiary były takie same badź różniły się o 0,1 stopnia C, także o ile się nie rozkalibruje szybko to zapowiada się na dobry sprzęt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a chciałam Was zapytać o twardnienie brzucha, bo tak przeczesuję co pisałyście wcześniej na ten temat. tydzień temu miałam wizytę u gina ( dziś mam 28 tydzień 5 dzień) wszystko w porządku, szyjka długa zamknięta. z małym też wszystko dobrze - duży 1300 już waży. niepokoi mnie tylko mój brzuch. już wcześniej zdarzało mi się że od czzasu do czasu twardniał, ale ginka powiedziała, że jak nie boli przy tym to jest to normalne. ale od środy twardnieje mi bardzo często, generalnie czuję że jest ciągle napięty. nie mam żadnych plamień, krwawień, jedynie boli mnie trochę mięsień - coś jakbym miała zakwas po lewej stronie brzucha poniżej piersi. czy mam się martwić ?
#1849 |
Zakorzenienie
|
Eydtrih, sunfire boskie brzuszki
![]() Vegetka ja nie doradze bo ja nie wiem co to znaczy twardniejący brzuch... ale pewnie dziewczyny polecą Ci branie magnezu - na pewno nie zaszkodzi |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Wtajemniczenie
|
O raju jaka Jagodzianka drobna.... Ma niby 46cm ale chudzina... No nic zaczynam ściąganie pokarmu.
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Celebrinfea gratulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Rozeznanie
|
Znów mnie zgaga męczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Czesto mi też mały napina brzuch ale wtedy nie czuje takiego ciągnięcia.. Byle do 35 tyg ciazy bo wtedy juz płucka wykształcone sa.. A ostatnio dziewczyny polecaly od 37 tyg picie naparu z liści mali podobno nawilza szyjkę i cos tam ze dziecku łatwiej przez kanal rodny przejsc -pidobno położne polecają
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moze mleko by pomogło |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Rozeznanie
|
a od którego tygodnia zaleca się masaż krocza? Wiem, że o tym było, ale nie mogę sobie przypomnieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
Celebrinfea, czekamy ba fotki Jagódki!
![]() Jesteś dzielna bardzo i Maleńka też ![]() Ja mam już wózek, jest boski ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czasem jest lepiej czasem gorzej.. Mam problem z chodzeniem..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.