|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
aga_tka, chodzę siusiu w nocy czasami i to tylko raz
|
|
#1802 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
piękności i słodkości!!!
![]() Cytat:
Cytat:
mnie mama namówiła, żebym zabrała dwie małe torby- takie coś jak na fitness, może troszkę większe- jedną dla siebie i jedną dla dziecka. Jeśli chodzi o wyprawkę do szpitala to kazali zabrać dla dziecka: miękki rożek 2-3 szt pajacyków, kaftaników, body, czapeczek i rękawiczek chusteczki nawilżane 10-15 pampersów 3 pieluszki tetrowe a dla mnie: szlafrok, 2-3 koszule skarpetki, kosmetyki 1 duży i 1 mały ciemny ręcznik klapki pod prysznic i do chodzenia staniki podkłady 80x80, wkladki ginekologiczne wodę mineralną i dokumenty i chyba tyle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: super, że 10 pkt! aż Miki się rozszalał w brzuchu na te wieści
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tłuszcz utrzymuje dłużej cukier i może podbić cukier po następnym posiłku, piszą że je się mało tłuszczy bo może wystąpić opóźniony skok glukozy we krwi, a cukry proste powodują szybki wzrost i spadek, więc po 30minutach można mieć 150 a po godzinie w normie
|
|
|
|
|
#1804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po kolacji bardzo dietetycznej miałam wtedy wyższy niż norma, więc możliwe że schabowy zadziałał eh, dobrze, że jeszcze 7 tygodni i mogę rodzić już na spokojnie! a oto ja i Miki w 31 tyg
|
|
#1805 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Ja jeszcze na pooperacyjnej Mała jest w inkubatorze i dogląda jej Tź. Przysypiam dalej...Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
Celebrinfea - odpoczywaj ile możesz
miałam jutro jechać na krew a tu dziś obudziłam się z katarem i bólem gardła i chyba jutro nie ma sensu jechać ... a przy okazji chciałam już zrobić ostatnie zakupy apteczne żeby całkiem torby spakowane były do terminu z USG zostało mi 44 dni ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- dziewczyny a pamięta któraś który to był tydzień ciąży Celebrinfea ? |
|
|
|
#1808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale super nowiny to dobrze, że wszystko dobrze się skończyło![]() ![]() Dziewczyny czytam Was ale mam maly remont w domu, ale jestem na bieżąco, i dlatego pytam sie Was co z Eydrith??? zaczynam sie martwic.... moze juz urodziła? ale chyba by cos napisała![]() Celebrinfea odpoczywaj |
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1810 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
Famboise brzuszek śliczny
celebrinfea odpoczywaj sobie spokojnie.. Dusia...śliczny Areczek... jak ktoś zacytował to dopero zobaczyłam
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-05-12 o 13:18 |
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba umieścić koło porodu danej osoby opis jej porodu, ja uwielbiam czytać wspomnienia z porodów |
|
|
|
|
#1813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ściskam Was dziewczyny
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#1814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
44 dni Ci zostały, a ja tu pamiętam jak jeszcze niedawno mi pokazywało 150/170 dni do porodu - zleciał mi czas strasznie szybko ![]() Framboise super brzuszek i chyba nawet mniejszy od mojego Eydrith chce nas w napięciu potrzymać ale fakt już dwa tygodnie się nie odzywa
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
Celebrinfea gratuluję i cieszę sie, że mała ma się dobrze. Odpoczywajcie obie.
Dziewczyny melduję, że w Tesco jest wyprzedaż wielu ciuszków dziecięcych, po 30% na wybrane rzeczy - ja kupiłam dziś dwie pary spodni chłopięcych za 27 zł, 3-pak body z długim rękawem w rozm. 68 za 22 zł, 5pak skarpetek za 15 zl, i cudne trampki dla noworodka - niestety w regularnej cenie za 32 zł - to bardziej dla mnie niż dla niego, bo mnie te buciki urzekły. Jak wam czegoś jeszcze brakuje do wyprawki to warto tam zajrzeć. |
|
|
|
#1816 |
|
Rozeznanie
|
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=9mPRGysULHU
pewnie już widziałyście ale może która jeszcze nie ![]() podoba mi się jak w angielskim nazywa się porodówka delivery room
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Celebrinfea gratulacje!
framboise ladny brzuszek ![]() sunfire pokaz swoj, bo nie wierze ze masz wiekszy ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Raczkowanie
|
Sunfire to że mniejszy to chyba niemożliwe
ale dziękuję
|
#1819 |
|
Rozeznanie
|
Jak się trochę ogarnę to później wrzucę, bo od rana jakaś taka nie do ludzi jestem, ewentualnie żeby straszyć
Rybka, a powiedz mi jeśli możesz, mówią właśnie tak potocznie delivery room czy raczej bardziej specjalistycznie labour ward? Kurczę nie pamiętam która z Was pisała, ale "baby is happy" uwielbiam
|
|
|
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
a tak serio to dziękuję za troskę Mamuśki, bardzo mi miło że o mnie pamiętacie trochę się u mnie działo ostatnio, stąd brak czasu no i przede wszystkim weny na forum, ale melduję że żyjemy i mamy się dobrze nie mam na razie czasu, bo nic jeszcze nie gotowe dopiero dziś wstawiłam pierwszą pralkę dla młodej, pieluchy wesoło powiewają na balkonie, mam nadzieję że się ze wszystkim wyrobię zaraz Wam wstawię aktualizację brzuszka bo urosłysmy z córą w siłę no i tyle w skrócie ... a widzę że u Was/nas się dzieje Celebrinfea, gratulacje no i dużo zdrówka dla Was obu, bardzo się cieszę że Maleńka dostała maksymalną punktację - silne z Was babki i na pewno wszystko będzie oktrochę Was przeleciałam, ale pobieżnie, potem spróbuję nadrobić
|
|
#1821 | ||||
|
Rozeznanie
|
dzięki za odp, raczej to pierwsze bo to był taki poranny spacerek pk śniadaniu, chociaż nie należał do najkrótszych
![]() Cytat:
10na10 nie mogło być lepiej!zdrówka dla mamusi i Jagódki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Eydrith w końcu żeś się odezwała kobieto nie wdzięczna ![]() pisz co u ciebie i nie stresuj nas więcej zmykam z powrotem do pracy... ciężki dzień dziś oby do wieczora
|
||||
|
|
|
#1822 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje z całego serducha! To się mała łobuziara domagała urodzin w maju Kolejna chudzinka Śliczny brzusioCytat:
Eydrith dobrze, że się odzywasz, bo już wszystkie chyba zaczynały się martwić. |
||
|
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
i like it
jestem prawie gotowa a to my na golaska sprzed chwili i z weekendu trochę bardziej przyzwoicie
Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-06-12 o 05:32 |
|
|
|
#1824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() miałam ponadrabiać już dawno, ale ciągle coś i nie było kiedy. teraz synek się bawi więc mam czas, tzn. tyle co zdążę to odpiszę, a potem idziemy na spacer - niezbyt długi, bo dziś u nas wietrznie i aktualnie leje ![]() Cytat:
Na dziwne temperatury, tzn. mierzone 2-3 razy z rzędu się nie pokrywały. ten nasz sprawdzałam pod tym kątem i mierzenie 3x pokazywało to samo sprawdzając na kilku osobach. Rybka - fajny okrąglusi brzuszek ![]() Cytat:
ślicznotka ![]() Cytat:
zresztą teraz wg USG pokazuje tak samo.Cytat:
|
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
ja w sumie nic takiego nie robię, zawsze byłam szkieletorem bez tyłka
![]() teraz jedynie to zero cukru i raz, a czasami dwa razy w tyg chodzę na gimnastykę dla kobiet i na początku ciąży dużo chodziłam ogólnie, ale już mi się pomału zaczyna nie chcieć... ale w sumie już 8kg na plusie i mierzyłam dziś obwód na wysokości pępka i 91 cm...
|
#1827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brzuchol pierwsza klasa ![]()
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#1828 |
|
Wtajemniczenie
|
Eydrith! Jesteś wredotko. Mnie przrenieśli na poporodowe. Jak tz mi zwiezie rzeczy i sie spionizuje to dam wam znac. No i mala zobacze wreszcie
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1829 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Rozeznanie
|
U mnie idzie po równo w brzuch i w 4 litery
ImageUploadedByWizaz Forum1399902610.298257.jpgEydrith Ty jak urodzisz to nic nie będzie widać po Tobie, że w ciąży byłaś ![]() Celebrinfea czekamy na wieści co tam u małej Jagódki i u Ciebie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-05-12 o 15:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Małej dobrze w Twoim brzuchu, więc chyba nie powinna się jeszcze pchać na świat

klask i: super, że 10 pkt! aż Miki się rozszalał w brzuchu na te wieści 

ale super nowiny
zaczynam sie martwic.... moze juz urodziła? ale chyba by cos napisała
trochę się u mnie działo ostatnio, stąd brak czasu no i przede wszystkim weny na forum, ale melduję że żyjemy i mamy się dobrze
nie mam na razie czasu, bo nic jeszcze nie gotowe
Celebrinfea, gratulacje no i dużo zdrówka dla Was obu, bardzo się cieszę że Maleńka dostała maksymalną punktację - silne z Was babki i na pewno wszystko będzie ok
oby do wieczora
Gratulacje z całego serducha! To się mała łobuziara domagała urodzin w maju
jestem prawie gotowa