|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
Ewulka jeśli kupiłas na tablicy za 150 zł- to nie jest to Hamax siesta o którym ja mówię-bo ten się odchyla i na pukncie tego mam zajoba ale np nad tym myslałam ..http://allegro.pl/odchylany-fotelik-...212857568.htmlhttp://allegro.pl/fotelik-na-tyl-bub...224711859.html MISIA...ja gadałam na temat kasków- i powiedziano mi że niektóre kaski są z tyłu wycięte (własnie ten nasz) i daje to lepszy komfort i mozliwość ruszania swobodnie głową w foteliku..niekótr foteliki są wyższe inne niższe-i czasem taki "nie wycięty"kask blokuje maluchowi ruchy. a ten i ładny jest..... ![]() a te kaski po 20-30 zł to kaski do jazdy rowerem a nie w foteliku...sama nie wiedziałąm ale jak oba porównałam to jest różnica
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-05-12 o 15:35 |
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda poszła na drzemkę, to stwierdziłam, że zamiast z nią się przespać, zrobię obiad i tu posiedzę, bo pewnie krótko pośpi. Śpi 2 godziny
A pewnie jakbym się teraz położyła, to zaraz by się obudziła
|
|
|
|
#4173 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Deli brardzo Ci współczuje straty hmm raz lepiej raz gorzej, dalej jest wiercenie, kręcenie, stekanie i cycanie, ale zdarzają się jakies 2-3 noce w tygodniu gdzie nie trzeba małego nosić, tak więc jak by nie było powolutku, pomalutku idziemy ku dobremu Cytat:
Cytat:
wybaczcie, ale nie pamiętam do czego chciałam się jeszcze poodnosić ![]() może za pózniej mi się przypomni ![]() My wczoraj na chrzcinach byliśmy u bliźniaczek, tz był chrzestnym, jak dobre 2 lata temu bylismy tam na chrzcinach ich brata, to moj tz lekko podpity podpytywał swoją teściową czy pasuje mu taki mały i tak sobie podpasowywał, że niewiele później okazało się, że będziemy mieć swojego brzdąca. Wczoraj też chodził z maleńką i mi szeptał do ucha, że "chyba" fajne takie małe...ale wrociliśmy do domu i syn dał nam wieczorem tak popalić, że zgodnie stwierdziliśmy, że dajemy jeszcze na wstrzymanie |
||
|
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Daria kocha wygłupy z tatusiem ![]() Cytat:
SZOK Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
EZZO u nas tez coraz czesciej myslimy o drugim- tylko ze u nas warunki mieszkaniowe nam nie pozwalaja...
![]() a tez macie hamaxa? siesta tak?
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
LADY, super że randka udana
![]() DEBRAH, my kupujemy Darii zwykłe buciki. Jedne ma z deichmana efelanten Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-05-12 o 15:45 |
|
|
|
#4177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.roweryolsztyn.com/index.php?produkcik=238 Hje - u mnie ta sama zasada działa ;]
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
u nas to standard....jak ja co
|
#4179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja tak sobie wczoraj myślałam, że jeszcze jedno dziecko ok i może kiedyś jakas kontrolowana wpadeczka z trzecim, ale nie wyobrażam sobie urodzić i wychować bliźniaki. A mama nas jeszcze nastraszyła, że u nas w rodzinie trochę tych bliźniaków jednak było... |
|
|
|
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Deli kochana jak się czujesz? Ogromnie mi przykro, ściskam mocno! Mam nadzieję, że masz teraz przy sobie tż i nie jesteś sama ![]() Bokeh zdrówka dla Hanusi! Neti dla Ciebie za postawę ![]() Hje my mamy Lemigo i rehabilitantka nam powiedziała, że na teraz są ok, w sensie Ewa na razie na spacery jeździ wózkiem, ew. wyjdzie na parę minut, ale jak już zacznie chodzić na normalne spacery to lepiej kupić inne,bo te są trochę zbyt twarde. Gojka super ta narzutka1 I jeśli umiałabym szyć to na pewno bym się za to wzięła. Kupiłam niedawno dresową narzutkę na all, ale jest beznadziejna niestety, a na zdjęciach była super ![]() Nancy u mnie Ewa uwielbia się bawić z Tatą, ale jak ja wychodzę z pokoju to płacze i leci za mną. I mój tż nic z tym nie robił, ale mu uświadomiłam, że musi ją wtedy czymś zająć, jakąś zabawką czy coś. I teraz prawie za każdym razem udaje mu się odwrócić uwagę Ewci i się normalnie bawią. A to jest taka cholernie wygodna postawa, "nie zostanę, nie zajmę się bo ze mną płacze" W ogóle mój tż też mnóstwo Ewie zabrania, ale to raczej z troski i po prostu się zapomina i co chwilę słyszę tylko "nie wolno" i "nie wolno". Ale widzę, że zaczyna robić już po mojemu ( ) czyli np. zamiast "nie wolno otwierać tej szafki" to "pokaż jak zamknąć szafkę", czy "jak się stoi na piętkach" zamiast "nie wolno stać na palcach". Ale się nastresowałam zaś przez weekend, od rana dziś nie mogłam jeść bo byliśmy na kontroli u naszej pani chirurg i zdecydowanie odradza teraz operację. Mamy obserwować bo póki co jest ok i jest szansa, że tak zostanie ![]() Jejku, ale się rozpisałam! |
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czym jest wychowanie blizniakow w porownaniu z piecioraczkami np.... ![]() ![]() RATUNKU....Antonio cos powciskal i jak wciskam ctrl.... to mnie wywala i jakby zatwierdza post....
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szklanko to oby obyło się bez operacji ![]() Moje dziecko zaczęło próbować chodzić na palcach jak idzie za rączkę. Może tak być czy to niedobrze? |
|
|
|
|
#4184 |
|
Wtajemniczenie
|
moja Ania też ostatatnio zaczęła na placach próbować chodzić, myślałam że to albo "taki etap" albo forma wygłupów, bo faktycznie w trakcie intensywnej zabawy tak robi.
może to faktycznie źle??
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik, może być
|
|
|
|
#4186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi jest "tylko" cholernie przykro jak takie coś czytam, nie wiem co poradzić, ale czy ty nie czujesz się jak samotna matka? bo mnie takie uczucie ogarnęło czytając twoje posty ![]() kurcze no, to też jego dziecko, ale niech się nie dziwi że Kubuś nie chce z nim zostawać, jak on chociażby nie reaguje na płacz. Mój tż też był w tym zagubiony, ale mu tłumaczyłam jak chłop krowie na rowie, nawet jeżeli płacz, z naszego pktu widzenia, jest nieuzasadniony to dziecko to uzasadzienie ma, i nie ma nic ważniejszego w tym momencie od reakcji na płacz. Powoli, powoli - ale dotarło. I już oboje widzimy, że podejście się zmienia, w sensie Ani podejście, oczywiście jak ja jestem to do mnie Anusia biegnie, ale jak tata jest pod ręką to może być i tata ![]() ja nie wiem, jak on tłumaczy chęć chociażby zamknięcia go w pokoju z tym płaczem? co jego zdaniem to da? no bo ja sensu nie widzę. I jak my z tżem mamy odmienne wizje różnych rzeczy, a i to się zdarza, no to tłumaczymy sobie to i dochodzimy do konsensuu. Ale jedno ustaliliśmy - musimy być w podejściu i wychowaniu do dziecka zgodni! A jak niezgodni - to przy sobie, nie przy dziecku. Kurcze no, ciężko mi czytając to ![]() ![]() tulęęęę!
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szklanko oby nie potrzebna była operacja ![]() dziewczyny, to tez nie tak, że ja się czuję jak samotna matka bo tż mi nie pomaga czy coś, bo on jest naprawdę kochający i dobry. Czasem chodzi z Kubą na spacery, bawi się z nim, tylko no bardzo na wszystko uważa, patrzy, żeby Kuba był czysty no a jak nie jest (bo to dziecko i wiadomo jak jest) to się denerwuje. Po prostu on pewnych spraw nie rozumie a ja już nie mam siły mu tego tłumaczyć. Ostatnio rozmawiałam z nim o wierzeniu w siebie i pewności siebie, niby dotarło, to co mówiłam,niby zrozumiał a jak przyszło co do czego to jednak okazało się, że nie wszystko jest takie jasne. Najgorsze jest to, że czasem naprawdę widzę, że zmienił w sobie dużo, mniej się denerwuje, mniej zabrania ale widze, że Kuba tak jakby tego nie docenia. Może głupie sformułowanie ale nie umiem tego inaczej nazwać. Po prostu cokolwiek by tż nie zrobił to Kuba i tak chce do mnie i tak nikogo innego nie akceptuje. |
|
|
|
|
#4188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój tez jak coś to Hani da tylko kaszkę bo przy obiadku Ona się brudzi i On tego nie lubi. nie ogarniam, brudu w domu nie widzi, że trzeba odkurzyć czy podłogę zmyć, ale jak się dziecko ubrudzi to nie lubi. tak samo jest z odkrywaniem przez Hanie rzeczy zakazanych. odkryła, że może wejść do kosza z brudami łazience, mówię ok wyciągnij go, pobawi się trochę i się znudzi to ten oburzony, no że jak przecież tego nie wolno. On w ogóle by Jej wszystkiego zabraniał. a z koszem. wyciągneliśmy, powłaziła do niego przez 5 minut i się znudziło więcej razy już go wyciągać nie chciała;pja jesteśmy we dwójkę to Hania jeść sama nie może bo dywan pobrudzi. jakby On kiedykolwiek go prał
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
http://olx.pl/oferta/fotelik-rowerow...tml#05e2bedad9 .....bezpieczestwo i kolor...do wyboru
HA HA
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4192 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Nancy a jak Kubuś reaguje na Twoją Mamę np.? Też chce do Ciebie czy idzie do Babci? ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4193 |
|
BAN stały
|
Szklanko, oby! Będę trzymać kciuki!
|
|
|
|
#4194 |
|
Wtajemniczenie
|
Szklanko, to oby tak zastało już ever!
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4197 |
|
Wtajemniczenie
|
a cóż tu taka cisza??
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanko trzymam kciuki
żeby bez operacji się obyło Nawijko kupujemy bezpośrednio, bez biura i nie mamy doradcy. Mieszkanie od tak jakby znajomego. Tzn brat szefa TZta. Dla nas 144 tys już z garażem. http://olx.pl/oferta/warto-os-sloneczne-47m2-iip-po-remoncie-balkon-CID3-ID5v2uT.html#70d16dd78a ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Dawid mi zasnął na siedząco Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-05-12 o 21:52 |
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanko kciuki oczywiście zaciśnięte! Będzie dobrze kochana!
Co to za cisza, weekend czy co? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanko trzymamy kciuki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

A jaki rozmiar wzięliście?
ale np nad tym myslałam ..

A pewnie jakbym się teraz położyła, to zaraz by się obudziła

dla Ciebie za postawę 

więcej razy już go wyciągać nie chciała;p