Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 15:32   #4171
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
neti ja chyba ten kupię- http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-h...200150640.html
a kask fajny, zapisuję A jaki rozmiar wzięliście?
no własnie...Hamax ma kilka modeli....i teras Hamax siesta najbardzie j popularny odchylany itd..... i ten faktycznie ciężko kupić za mniej niż 200 zł.
Ewulka jeśli kupiłas na tablicy za 150 zł- to nie jest to Hamax siesta o którym ja mówię-bo ten się odchyla i na pukncie tego mam zajoba ale np nad tym myslałam ..http://allegro.pl/odchylany-fotelik-...212857568.html
http://allegro.pl/fotelik-na-tyl-bub...224711859.html

MISIA...ja gadałam na temat kasków- i powiedziano mi że niektóre kaski są z tyłu wycięte (własnie ten nasz) i daje to lepszy komfort i mozliwość ruszania swobodnie głową w foteliku..niekótr foteliki są wyższe inne niższe-i czasem taki "nie wycięty"kask blokuje maluchowi ruchy. a ten i ładny jest.....

a te kaski po 20-30 zł to kaski do jazdy rowerem a nie w foteliku...sama nie wiedziałąm ale jak oba porównałam to jest różnica

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-12 o 15:35
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:34   #4172
hje
Zakorzenienie

Młoda poszła na drzemkę, to stwierdziłam, że zamiast z nią się przespać, zrobię obiad i tu posiedzę, bo pewnie krótko pośpi. Śpi 2 godziny A pewnie jakbym się teraz położyła, to zaraz by się obudziła
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:37   #4173
ezzo
Zadomowienie

Hej!

Deli brardzo Ci współczuje straty

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Ezzo a jak u Was z nockami?
hmm raz lepiej raz gorzej, dalej jest wiercenie, kręcenie, stekanie i cycanie, ale zdarzają się jakies 2-3 noce w tygodniu gdzie nie trzeba małego nosić, tak więc jak by nie było powolutku, pomalutku idziemy ku dobremu

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
A właśnie Ezzo bo mi się przypomniało, że miałam Cię pytać o tą dietę. Ja niedawno właśnie też na to natrafiłam i mnie to zaciekawiło. Powiedz mi, nie boli Cię brzuch, nie masz jakichś żołądkowych sensacji przy takim jadłospisie? Bo ja ostatnio praktycznie nic surowego nie mogę jeść, więc nawet nie próbuję tego zaczynać, ale gdzieś mi się rzuciło w oczy, że przy tym organizm się czyści i mogą być problemy jelitowe. Tobie nic nie dolega?
Powiem Ci, że jeśli chodzi o samopoczucie to sama się dziwię, ale jest super, nic mi nie dolega, przez pierwsze 2 dni głowa bolała, ale to podobno skutek oczyszczania toksyn.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNKI..powracam do tematu fotelików rowerowych...licytowałam kilka Hamaxów-ale jak cena przekroczyła 200 zł odpuszczałam bo zwyczajnie nie stać mnie . Wiem, ze Hamax to mercedes wsród fotelików, ale który jeszcze bedzie ok..dobry bezpieczny...czy odchylany do tyłu (w razie snu)-to konieczne...przydatne??? podpowiedzcie coś..bo rowery są...wczoraj kupilśmy nawet kask w decathlonie(specjalny do jazdy w foteliku)-o cenie nie wspomnę..dobrze że t. z nami była to połowe dorzuciła... -my kupiliśmy za 89zł...rzegięcie co? znaczy my za 45 zł http://www.decathlon.pl/kask-na-rowe...d_8244128.html
PROSZE O POMOC [COLOR="Silver"]
My mamy z ta opcją odchylania i u nas się to fajnie sprawdza, bo nawet jeśli idziemy na rowery nawet nie w porze drzemki to mały i tak za każdym razem po jakimś czasie przycina sobie komara i jak się odchyli ten fotelik to jednak ta głowa tak mocno nie lata.

wybaczcie, ale nie pamiętam do czego chciałam się jeszcze poodnosić może za pózniej mi się przypomni

My wczoraj na chrzcinach byliśmy u bliźniaczek, tz był chrzestnym, jak dobre 2 lata temu bylismy tam na chrzcinach ich brata, to moj tz lekko podpity podpytywał swoją teściową czy pasuje mu taki mały i tak sobie podpasowywał, że niewiele później okazało się, że będziemy mieć swojego brzdąca. Wczoraj też chodził z maleńką i mi szeptał do ucha, że "chyba" fajne takie małe...ale wrociliśmy do domu i syn dał nam wieczorem tak popalić, że zgodnie stwierdziliśmy, że dajemy jeszcze na wstrzymanie
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:42   #4174
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Bo Zuzka to uwielbia się z tatą "wścikać" bo robia takie wygłupy któych ja z Nią się boję robić.
u nas tak samo
Daria kocha wygłupy z tatusiem
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
co do zostawiania Kuby z tż, miałam iść w sobotę na zakupy, to tż powiedział, że z tym małym terrorystą nie zostanie :mur,

SZOK

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-12, 15:43   #4175
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

EZZO u nas tez coraz czesciej myslimy o drugim- tylko ze u nas warunki mieszkaniowe nam nie pozwalaja...

a tez macie hamaxa? siesta tak?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-05-12, 15:44   #4176
s i l v e r
Zakorzenienie

LADY, super że randka udana
DEBRAH, my kupujemy Darii zwykłe buciki. Jedne ma z deichmana efelanten

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-05-12 o 15:45
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:45   #4177
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
no własnie...Hamax ma kilka modeli....i teras Hamax siesta najbardzie j popularny odchylany itd..... i ten faktycznie ciężko kupić za mniej niż 200 zł.
Ewulka jeśli kupiłas na tablicy za 150 zł- to nie jest to Hamax siesta o którym ja mówię-bo ten się odchyla i na pukncie tego mam zajoba ale np nad tym myslałam ..http://allegro.pl/odchylany-fotelik-...212857568.html
http://allegro.pl/fotelik-na-tyl-bub...224711859.html

MISIA...ja gadałam na temat kasków- i powiedziano mi że niektóre kaski są z tyłu wycięte (własnie ten nasz) i daje to lepszy komfort i mozliwość ruszania swobodnie głową w foteliku..niekótr foteliki są wyższe inne niższe-i czasem taki "nie wycięty"kask blokuje maluchowi ruchy. a ten i ładny jest.....

a te kaski po 20-30 zł to kaski do jazdy rowerem a nie w foteliku...sama nie wiedziałąm ale jak oba porównałam to jest różnica
mamy ten

http://www.roweryolsztyn.com/index.php?produkcik=238

Hje - u mnie ta sama zasada działa ;]

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:47   #4178
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Młoda poszła na drzemkę, to stwierdziłam, że zamiast z nią się przespać, zrobię obiad i tu posiedzę, bo pewnie krótko pośpi. Śpi 2 godziny A pewnie jakbym się teraz położyła, to zaraz by się obudziła
u nas to standard....jak ja co

Stary 2014-05-12, 15:47   #4179
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
EZZO u nas tez coraz czesciej myslimy o drugim- tylko ze u nas warunki mieszkaniowe nam nie pozwalaja...

a tez macie hamaxa? siesta tak?
tak mi się coś wydaję, że mamy właśnie ten model.
A ja tak sobie wczoraj myślałam, że jeszcze jedno dziecko ok i może kiedyś jakas kontrolowana wpadeczka z trzecim, ale nie wyobrażam sobie urodzić i wychować bliźniaki. A mama nas jeszcze nastraszyła, że u nas w rodzinie trochę tych bliźniaków jednak było...
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:47   #4180
szklanka19
Zadomowienie

Hej

Deli
kochana jak się czujesz? Ogromnie mi przykro, ściskam mocno! Mam nadzieję, że masz teraz przy sobie tż i nie jesteś sama

Bokeh
zdrówka dla Hanusi!

Neti dla Ciebie za postawę

Hje my mamy Lemigo i rehabilitantka nam powiedziała, że na teraz są ok, w sensie Ewa na razie na spacery jeździ wózkiem, ew. wyjdzie na parę minut, ale jak już zacznie chodzić na normalne spacery to lepiej kupić inne,bo te są trochę zbyt twarde.

Gojka super ta narzutka1 I jeśli umiałabym szyć to na pewno bym się za to wzięła. Kupiłam niedawno dresową narzutkę na all, ale jest beznadziejna niestety, a na zdjęciach była super

Nancy u mnie Ewa uwielbia się bawić z Tatą, ale jak ja wychodzę z pokoju to płacze i leci za mną. I mój tż nic z tym nie robił, ale mu uświadomiłam, że musi ją wtedy czymś zająć, jakąś zabawką czy coś. I teraz prawie za każdym razem udaje mu się odwrócić uwagę Ewci i się normalnie bawią. A to jest taka cholernie wygodna postawa, "nie zostanę, nie zajmę się bo ze mną płacze" Jak ma nie płakać skoro nie widzi zainteresowania? Co Kubuś lubi najbardziej robić? Albo ma jakąś zabawkę ulubioną, żeby tż od tego zaczął. Kurde, przecież Ty w ciągłym stresie żyjesz, a gdybyś musiała wyjść do lekarza to co, też z Kubą?

W ogóle mój tż też mnóstwo Ewie zabrania, ale to raczej z troski i po prostu się zapomina i co chwilę słyszę tylko "nie wolno" i "nie wolno". Ale widzę, że zaczyna robić już po mojemu () czyli np. zamiast "nie wolno otwierać tej szafki" to "pokaż jak zamknąć szafkę", czy "jak się stoi na piętkach" zamiast "nie wolno stać na palcach".

Ale się nastresowałam zaś przez weekend, od rana dziś nie mogłam jeść bo byliśmy na kontroli u naszej pani chirurg i zdecydowanie odradza teraz operację. Mamy obserwować bo póki co jest ok i jest szansa, że tak zostanie

Jejku, ale się rozpisałam!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:48   #4181
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
tak mi się coś wydaję, że mamy właśnie ten model.
A ja tak sobie wczoraj myślałam, że jeszcze jedno dziecko ok i może kiedyś jakas kontrolowana wpadeczka z trzecim, ale nie wyobrażam sobie urodzić i wychować bliźniaki. A mama nas jeszcze nastraszyła, że u nas w rodzinie trochę tych bliźniaków jednak było...

czym jest wychowanie blizniakow w porownaniu z piecioraczkami np....

RATUNKU....Antonio cos powciskal i jak wciskam ctrl.... to mnie wywala i jakby zatwierdza post....

Stary 2014-05-12, 15:49   #4182
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
O japier... A to jest chyba też jego dziecko, do cholery!?
i zakupy skończyły się wyjściem w trójkę do pepco, wracałam z Kubą w nosidle, bo nie chciał jechać w wózku, zmęczony był mega, a do tż nie chciał iść.

w ogóle przepraszam, że dziś tak tylko o sobie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:51   #4183
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
i zakupy skończyły się wyjściem w trójkę do pepco, wracałam z Kubą w nosidle, bo nie chciał jechać w wózku, zmęczony był mega, a do tż nie chciał iść.

No coś Ty, nie masz za co przepraszać

Szklanko to oby obyło się bez operacji

Moje dziecko zaczęło próbować chodzić na palcach jak idzie za rączkę. Może tak być czy to niedobrze?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:54   #4184
ewulkaaa
Wtajemniczenie

moja Ania też ostatatnio zaczęła na placach próbować chodzić, myślałam że to albo "taki etap" albo forma wygłupów, bo faktycznie w trakcie intensywnej zabawy tak robi.
może to faktycznie źle??

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-12, 15:55   #4185
hje
Zakorzenienie

Ewik, może być
Stary 2014-05-12, 16:00   #4186
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

nie masz za co przepraszać...

mi jest "tylko" cholernie przykro jak takie coś czytam, nie wiem co poradzić, ale czy ty nie czujesz się jak samotna matka? bo mnie takie uczucie ogarnęło czytając twoje posty

kurcze no, to też jego dziecko, ale niech się nie dziwi że Kubuś nie chce z nim zostawać, jak on chociażby nie reaguje na płacz. Mój tż też był w tym zagubiony, ale mu tłumaczyłam jak chłop krowie na rowie, nawet jeżeli płacz, z naszego pktu widzenia, jest nieuzasadniony to dziecko to uzasadzienie ma, i nie ma nic ważniejszego w tym momencie od reakcji na płacz. Powoli, powoli - ale dotarło. I już oboje widzimy, że podejście się zmienia, w sensie Ani podejście, oczywiście jak ja jestem to do mnie Anusia biegnie, ale jak tata jest pod ręką to może być i tata
ja nie wiem, jak on tłumaczy chęć chociażby zamknięcia go w pokoju z tym płaczem? co jego zdaniem to da? no bo ja sensu nie widzę. I jak my z tżem mamy odmienne wizje różnych rzeczy, a i to się zdarza, no to tłumaczymy sobie to i dochodzimy do konsensuu. Ale jedno ustaliliśmy - musimy być w podejściu i wychowaniu do dziecka zgodni! A jak niezgodni - to przy sobie, nie przy dziecku.
Kurcze no, ciężko mi czytając to tulęęęę!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-12, 16:16   #4187
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Moje dziecko zaczęło próbować chodzić na palcach jak idzie za rączkę. Może tak być czy to niedobrze?
pytałam ortopedy o to, bo u nas Kuba czasem przy meblach chodził na palcach, powiedział, że jeśli nie robi tego cały czas tylko od czasu do czasu to jest ok

szklanko oby nie potrzebna była operacja

dziewczyny, to tez nie tak, że ja się czuję jak samotna matka bo tż mi nie pomaga czy coś, bo on jest naprawdę kochający i dobry.
Czasem chodzi z Kubą na spacery, bawi się z nim, tylko no bardzo na wszystko uważa, patrzy, żeby Kuba był czysty no a jak nie jest (bo to dziecko i wiadomo jak jest) to się denerwuje. Po prostu on pewnych spraw nie rozumie a ja już nie mam siły mu tego tłumaczyć. Ostatnio rozmawiałam z nim o wierzeniu w siebie i pewności siebie, niby dotarło, to co mówiłam,niby zrozumiał a jak przyszło co do czego to jednak okazało się, że nie wszystko jest takie jasne.
Najgorsze jest to, że czasem naprawdę widzę, że zmienił w sobie dużo, mniej się denerwuje, mniej zabrania ale widze, że Kuba tak jakby tego nie docenia. Może głupie sformułowanie ale nie umiem tego inaczej nazwać.
Po prostu cokolwiek by tż nie zrobił to Kuba i tak chce do mnie i tak nikogo innego nie akceptuje.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 16:22   #4188
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
pytałam ortopedy o to, bo u nas Kuba czasem przy meblach chodził na palcach, powiedział, że jeśli nie robi tego cały czas tylko od czasu do czasu to jest ok

dziewczyny, to tez nie tak, że ja się czuję jak samotna matka bo tż mi nie pomaga czy coś, bo on jest naprawdę kochający i dobry.
Czasem chodzi z Kubą na spacery, bawi się z nim, tylko no bardzo na wszystko uważa, patrzy, żeby Kuba był czysty no a jak nie jest (bo to dziecko i wiadomo jak jest) to się denerwuje. Po prostu on pewnych spraw nie rozumie a ja już nie mam siły mu tego tłumaczyć. Ostatnio rozmawiałam z nim o wierzeniu w siebie i pewności siebie, niby dotarło, to co mówiłam,niby zrozumiał a jak przyszło co do czego to jednak okazało się, że nie wszystko jest takie jasne.
Najgorsze jest to, że czasem naprawdę widzę, że zmienił w sobie dużo, mniej się denerwuje, mniej zabrania ale widze, że Kuba tak jakby tego nie docenia. Może głupie sformułowanie ale nie umiem tego inaczej nazwać.
Po prostu cokolwiek by tż nie zrobił to Kuba i tak chce do mnie i tak nikogo innego nie akceptuje.
ja nie wiem co faceci mają do tego brudzenia się mój tez jak coś to Hani da tylko kaszkę bo przy obiadku Ona się brudzi i On tego nie lubi. nie ogarniam, brudu w domu nie widzi, że trzeba odkurzyć czy podłogę zmyć, ale jak się dziecko ubrudzi to nie lubi. tak samo jest z odkrywaniem przez Hanie rzeczy zakazanych. odkryła, że może wejść do kosza z brudami łazience, mówię ok wyciągnij go, pobawi się trochę i się znudzi to ten oburzony, no że jak przecież tego nie wolno. On w ogóle by Jej wszystkiego zabraniał. a z koszem. wyciągneliśmy, powłaziła do niego przez 5 minut i się znudziło więcej razy już go wyciągać nie chciała;p
ja jesteśmy we dwójkę to Hania jeść sama nie może bo dywan pobrudzi. jakby On kiedykolwiek go prał

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 16:31   #4189
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

http://olx.pl/oferta/fotelik-rowerow...tml#05e2bedad9 .....bezpieczestwo i kolor...do wyboru HA HA

Stary 2014-05-12, 16:40   #4190
hje
Zakorzenienie

Cytat:
http://olx.pl/oferta/fotelik-rowerow...tml#05e2bedad9 .....bezpieczestwo i kolor...do wyboru HA HA
Stary 2014-05-12, 16:41   #4191
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Ale się nastresowałam zaś przez weekend, od rana dziś nie mogłam jeść bo byliśmy na kontroli u naszej pani chirurg i zdecydowanie odradza teraz operację. Mamy obserwować bo póki co jest ok i jest szansa, że tak zostanie

Jejku, ale się rozpisałam!
Oby operacja nie była potrzebna

Stary 2014-05-12, 16:48   #4192
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Szklanko to oby obyło się bez operacji
O niczym innym nie marzę

Cytat:

Nancy a jak Kubuś reaguje na Twoją Mamę np.? Też chce do Ciebie czy idzie do Babci?

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Oby operacja nie była potrzebna

szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 16:53   #4193
szczesliwa_mamusia
BAN stały

Szklanko, oby! Będę trzymać kciuki!
szczesliwa_mamusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 16:56   #4194
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Szklanko, to oby tak zastało już ever!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-12, 16:57   #4195
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
co do zostawiania Kuby z tż, miałam iść w sobotę na zakupy, to tż powiedział, że z tym małym terrorystą nie zostanie

idą nam zęby, jak nic, utwierdziłam się tylko w tym przekonaniu. Obudził się po 45 min drzemki w dzikim płaczem dałam nurofen, psiuknęłam tantum verde i trochę się polepszyło.
:banghead::banghead:

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 17:09   #4196
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

rozumiem, przepraszam, jeśli cię uraziłam - nie to miałam na celu

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-12, 19:34   #4197
ewulkaaa
Wtajemniczenie

a cóż tu taka cisza??

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-12, 20:07   #4198
hope01
Zakorzenienie

Szklanko trzymam kciuki żeby bez operacji się obyło

Nawijko kupujemy bezpośrednio, bez biura i nie mamy doradcy. Mieszkanie od tak jakby znajomego. Tzn brat szefa TZta.

Dla nas 144 tys już z garażem.

http://olx.pl/oferta/warto-os-sloneczne-47m2-iip-po-remoncie-balkon-CID3-ID5v2uT.html#70d16dd78a

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Dawid mi zasnął na siedząco

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2014-05-12 o 21:52
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 20:07   #4199
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Szklanko kciuki oczywiście zaciśnięte! Będzie dobrze kochana!

Co to za cisza, weekend czy co?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-05-12, 20:14   #4200
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Szklanko trzymamy kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości