|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
kjd3 tak
![]() Kominek ma 9,5 cm..Co do wosków to nie wiem.. Trochę strasznie płytki jest Miałam połowkę YC i wzięłam jeszcze na połowę.. Bo cała połówka raczej sę by nie zmieściła... Zobaczę jak się roztopi bo dopiero wzięłam
|
#2943 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
może się mylę i będzie wow (czego Ci życzę) ale sama ostatnio wysłałam CV (na wydawało mi się) super ofertę pracy, zadzwonili do mnie po półtorej godziny (!) z zaproszeniem na rozmowę w następny dzień, (nie)stety coś mnie tknęło i zaczęłam szperać intensywnie w google i okazało się, że to oszuści i naciągacze żerujący na starszych ludziach ![]() a swoją drogą to czemu nie masz LM? napisanie nie trwa długo a można się w nim naprawdę fajnie zaprezentować i zachęcić pracodawcę do zaproszenia na rozmowę |
|
|
|
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro mam rozmowę o pracy w Klinice Okulistyki, praca na 1/5 etatu, tylko na umówione wcześniej badania. Kilka dni chodzę bardzo ucieszona z tej rozmowy
|
|
|
|
#2945 |
|
only smart shopping
|
ParoleParole, ten kominek to będzie odpowiedni raczej do olejków, szkoda. A jaka ta róża?
|
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem ogólnie przeciwna pisaniu LM - zawsze omijam ogłoszenia o pracę z tym wymaganiem. Wychodzę z założenia, że jezli pracodawca ma 30 sec na zapoznanie się z CV to LM sie kompletnie wyklucza - kto to będzie czytał ![]() oglądałam kiedyś jakąś panie specjalistkę od rekrutacji, która też przyznała że to strata czasu, choć sa argumenty za.
|
|
#2947 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oszuści to nie są, ani żadna praca w telemarketingu. może odezwali się tak szybko, bo obecnie pracuję na bardzo podobnym stanowisku u konkurencji więc mogę być dla nich cenna ![]() chociaż i tak bardziej mi zależy na pracy w firmie gdzie zanosiłam cv osobiście jakiś czas temu, tam rekrutacja trwa do czwartku
Edytowane przez 201801191006 Czas edycji: 2014-05-12 o 15:50 |
|
|
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2949 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
cześć Nurku ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Loloo to w takim razie powodzenia
|
|
|
|
|
#2950 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2951 | ||
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj zaoszczedzilam na ciuchach bo poszlam do lumpka i obkupilam synka w cale 2 kg ubranek i wydalam tylko 100zl, podejrzewam ze normalnie za ta ilosc w sklepie zaplacilabym z 5 razy wiecej
Cytat:
i za to, zeby zaprosili Cie na druga rozmoweCytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- A co to za 'niechciane praktyki' ?
|
|
#2952 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2954 |
|
Rozeznanie
|
tzn, ze i tak lepiej jest zaniesc?
|
#2955 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam u siebie lumpka, gdzie jest zawsze 14zł/kg i to bardzo ładne ubrania
|
|
|
|
#2956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2957 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moja przyjaciółka pracuje w bardzo prestiżowej firmie i choć nie jest zatrudniona w dziale HR często bierze udział w rekrutacjach i tam nie ma czegoś takiego jak takie "niecne praktyki", procedura to procedura, wybiera się najlepszych kandydatów i nie ma czegoś takiego jak przynoszenie cv, są jasno określone zasady rekrutowania i nie ma od tego żadnych odstępstw. Mnie osobiście rozśmieszyło to co napisała wtedy Varga bo a) co z kandydatami, którzy pracują ale chcą zmienić pracę, to chyba oczywiste że trudno w tym wypadku żeby mieli sposobność złożyć CV osobiście b) co jeśli ktoś kto wysłał CV ma dużo lepsze kwalifikacje i bardziej się nadaje na dane stanowisko a ktoś kto przyniesie osobiście CV nie ma odpowiednich umiejętności dla danego etatu? Przyjmuje się tego drugiego tylko dlatego, że ktoś sobie wydumał, że tej osobie bardziej zależy na pracy? Nie no śmiech na sali co prawda nie wiem co to za branża i jakie stanowiska, ale ja mam takie doświadczenie i takiego rodzaju pracy szukam w której najważniejsze są umiejętności i owe doświadczenie zawodowe więc takie historie nie robią na mnie wrażenia. Wiem, że jestem wartościowym pracownikiem i jeśli ktoś będzie chciał mnie zatrudnić to z wyższych pobudek niż domniemanie o tym jak bardzo mi na danej pracy zależy |
|
|
|
|
#2958 |
|
Konto usunięte
|
dziękuję dziewczyny za kciuki
![]() to ja pytałam czy zanieść osobiście czy nie, mimo że w ogłoszeniu było napisane, że zgłoszenia tylko mailowo. no i z dyskusji wynikało, że lepiej iść osobiście, co w sumie potwierdziła mi też koleżanka od rekrutacji. no i Varga mówi, że u niej w pracy się to stosuje ![]() poszłam i zaniosłam, bardzo pozytywnie wspominam te kilka minut tam, a pani powiedziała, że docenia moją osobistą fatygę, więc może się to opłacało. bardzo czekam na telefon od nich, bo to 10min ode mnie i praca fajna. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Kashmirka, Varga pisała że w jej branży doświadczenie wszyscy mają mniej więcej takie samo, więc bierze się pod uwagę zaangażowanie jakim jest doręczenie CV osobiście. |
|
|
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
loloo, dziękuję
![]() Ulatniam się z wątku. Cały czas są jakieś docinki, a to odnośnie czyjegoś sposobu na oszczędzenie, a to na temat jedzenia, a to na temat pracy. Skoro moja rada dla loloo była śmieszna to no cóż. Nie będę więcej ich pisała. Życzę powodzenia w oszczędzaniu Pozdrawiam |
|
|
|
#2960 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no ale u nas jest specyficznie bo firma jest rodzinna i mile widziane są osoby z polecenia za które ktoś może poręczyć ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kolei nie wysyłam CV na ogłoszenia pojawiające się na bezpłatnych serwisach typu gumtree, gratka.
|
|
|
|
#2962 | |
|
now or never
|
Cytat:
w czym te portale są gorsze ?
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Konto usunięte
|
ja mam obecną pracę z gumtree, rozmowa kwalifikacyjna w czw z gumtree i ta oferta, na której mi najbardziej zależy również. może nie są to olbrzymie korpo, ale oszuści też nie.
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwazam ze wlasnie takie mniejsze firmy albo prywatne oglaszaja sie na takich portalach a sama wolalabym pracowac w mniejszej lub prywatnej gdzie sie pracownikow na pewno bardziej szanuje niz w wielkich korpo gdzie wszyscy sa pionkami
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi znajomi natomiast pracują w małych firmach, są cienci na korpo, a żadne nie pracowało w korpo, więc opinie mają wyrobioną z powietrza
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam porównanie, pracowałam w dużej międzynarodowej korporacji i niewielkiej firmie rodzinnej
To jest mit, że w firmach rodzinnych panuje super atmosfera i pracownik jest nie wiadomo jak doceniany Guzik prawda, miałam wrażenie że kochane szefostwo patrzy jak by tylko wydoić tego biednego pracownika, spoufalając się z niektórymi wprowadzało dziwne relacje wśród załogi. Pensja marna, zero socjalu, bo firma ciągle w fazie rozwoju. Nigdy nie było na nic kasy. Zero szans na rozwój, awans Żadnej podwyżki, premii - nic! W wielkiej korporacji, gdzie niby tak pomiatają i nie szanują człowieka spotkałam się z zupełnie innym stylem zarządzania. Jeśli pracownik daje od siebie 100% jest doceniony i nie jest to pochwała prezesa Miałam możliwość uczestniczenia w różnych kursach doszkalających, eventach, mimo że teoretycznie nie powinno mnie brać pod uwagę - pracownik na zastępstwo, czas określony. Bardzo miło wspominam ten okres i zazdroszczę osobom, które mogą tam pracować. Warunki pracy - bajka Słoneczne, przytulne biura z super pokojami socjalnymi - kawa, herbata, ekspres, lodówka, zmywarka, kuchenka, świeże owoce i warzywa... W ciepłej rodzinnej firmie nawet stołu nie było. Mam porównanie, jak teraz chodzę na rozmowy i widzę wielkiego bufona, dorobkiewicza, który myśli że jest nie wiadomo kim, to nóż mi się w kieszeni otwiera.Teraz marzę o jakiejkolwiek pracy Przydałby się pieniądze i podbudowanie własnej wartości. Nie wiem czy jest jakiś zastój, czy ja sie do niczego nie nadaję.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2014-05-13 o 08:50 |
|
|
|
#2969 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
natomiast myślę sobie, że na pracuj jest najwięcej wartościowych ogłoszeń bo jak ktoś zapłaci tyle kasy za ogłoszenie to chyba ma do zaoferowania poważną ofertę aczkolwiek naciągacze o których wspominałam wcześniej skusili mnie właśnie takim pięknym ogłoszeniem na pracuj.pl |
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to jak traktuja w duzych firmach jest po prostu smieszne ![]() ale to moje zdanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

Miałam połowkę YC i wzięłam jeszcze na połowę.. Bo cała połówka raczej sę by nie zmieściła... Zobaczę jak się roztopi bo dopiero wzięłam
może się mylę i będzie wow (czego Ci życzę) ale sama ostatnio wysłałam CV (na wydawało mi się) super ofertę pracy, zadzwonili do mnie po półtorej godziny (!) z zaproszeniem na rozmowę w następny dzień, (nie)stety coś mnie tknęło i zaczęłam szperać intensywnie w google i okazało się, że to oszuści i naciągacze żerujący na starszych ludziach 

i 
Przydałby się pieniądze i podbudowanie własnej wartości. Nie wiem czy jest jakiś zastój, czy ja sie do niczego nie nadaję.
06.09.2014