Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem -mamy V-VI 2013 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 15:52   #391
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem -mamy V-VI 2013

Lonely boska ta kiecka! ( a jrazcze fajniejsza bylaby bez tego rozowego pasa), uwielbiam taka dlugosc no i wygoda bedzie nieporownywalna

Sent from my XT1032 using Tapatalk
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 16:02   #392
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Lonely boska ta kiecka! ( a jrazcze fajniejsza bylaby bez tego rozowego pasa), uwielbiam taka dlugosc no i wygoda bedzie nieporownywalna

o to to! ten różowy pas też mi się nie widzi
Stary 2014-05-12, 16:17   #393
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Jak Wam sie podoba taka sukienka ? Mierzylam do niej piekna woalke, która pasowała idealnie! Tylko buty różowe musiałabym znaleźć.
Jak myślicie, jest warto porzucić moja ksiezniczke i wybrać tę?Załącznik 5680566

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
obie piekne! ale jednak wole ta ktora juz masz ja w ogole jak bym brala kiedys slub, to chce uszyc taka ze w kosciele bedzie wlasnie jak Twoja a pozniej cos odepne, cos dopne takie fiku miku i przod krotszy a tyl dluzszy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 16:43   #394
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

cloche-
jeszcze pytanie do Ciebie
co myślisz o tym zestawie musteli??
http://allegro.pl/mustela-mleczko-pr...205310227.html
krem przeciwsłoneczny jest warty uwagi? bo coś nie mogę znaleźć opinii w necie, sroka też chyba o nim nie pisała
nie wiem jak sklady tych dodatkow, ale krem przeciwsloneczny jest jak najbardziej godny uwagi - lagodna baza i naprawde swietne, stabilne filtry
cloche jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 16:50   #395
ankaaa206
Wtajemniczenie

lonley - wrzuć jeszcze raz fotkę tej pierwszej sukni i porównamy no ale z tego co pamiętam to w tej 1 zjawiskowo wyglądałaś, choć 2 też niczego sobie no i wygodna przede wszystkim... cieżki wybór!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 16:53   #396
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a co u nas? hmm zrobiliśmy z mężem wczoraj siłownie w pokoju drugiego dziecia jest ławeczka, ciężarki, dziś mąż ma mi przywieźć coś do robienia brzuszków i jedziemy z rzucaniem zimowej warstwy
gratuluje ja planuje cos takiego w piwnicy, ale boszzz... kiedy tego dokonam na razie zagracona... no i najpierw musze dojsc do ladu z pomieszczeniami na powierzchni ziemi, potem bede sie bawic w odgracanie i zagospodarowywanie piwnicy...
Stary 2014-05-12, 17:00   #397
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nie wiem jak sklady tych dodatkow, ale krem przeciwsloneczny jest jak najbardziej godny uwagi - lagodna baza i naprawde swietne, stabilne filtry
dzięki
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 17:11   #398
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Wam sie podoba taka sukienka ? Mierzylam do niej piekna woalke, która pasowała idealnie! Tylko buty różowe musiałabym znaleźć.
Jak myślicie, jest warto porzucić moja ksiezniczke i wybrać tę?Załącznik 5680566

pewnie dopiero na zywo moglabym porownac te kiecki. twoja jest super, ale juz nie raz widzialam umordowana panne mloda "bo kiecka wazy". po paru godzinach to dopiero czuc. ja przez przypadek zdecydowalam sie na lekka i bardzo wygodna kiece, w ktorej przetanczylam do rana. po prostu w niej sie zakochalam i nie bylo dyskusji, a ze glupi ma szczescie, to przy okazji suknia sie okazala praktyczna. jesli zatem ciebie ta sukienka urzekla i wygladem i wygoda, to bym poszla na calego rozumiem, ze juz ci tam dopasuja ta gore? bo w brzuchu masz luzu jeszcze... kwestia chyba drobiazgow, ale mnie sie bardzo w niej podobasz, taka zwiewna jestes i te szpile, co ci chodza po glowie, beda super z nia wygladac tylko kup takie super wygodne, dobrze trzymajace sie na stopie, bo wiele godzin musza z toba wytrzymac!

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
hej u nas po trzech dniach gorączki bliskiej 40 stopni wyszła ledwo zauważalna wysypka. Paweł strasznie przechodził gorączkę. Podawałam na zmianę nurofen i paracetamol, ale obniżały gorączkę z 39,5 na 38,8 i to na kilka chwil. Noce były najgorsze. Myślałam, że w końcu pojedziemy do szpitala, ale jakoś przetrwalismy. P. chciał być tylko przy cycu i nikogo innego nie tolerował. Dopiero dzisiaj popołudniu zeszła mu temperatura.

Mnie za to dopadła jakaś biegunka strasznie skręca mi jelita i martwię się o mojego malego lokatora, oby wszystko było ok
ech, ale juz po 3dniowce! za to twoje dolegliwosci niefajne... kruszynce pewnie nic nie jest, ale jak ci nie przejdzie raz dwa, to moze lepiej przejdz sie do lekarza...?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja ostatnio usłyszałam że I. to grubasek, a waży jakieś szalone 8200 także no, niech sobie gadają co chcą
hahahhahha dobreeeeeeeee! Ignas i Florek sie ganiaja nawzajem z ta waga, dwa grubasy (co tam, nuda w pracy? )
Stary 2014-05-12, 17:14   #399
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
No, za ten rok pewnie będzie fajnie oby tylko dotrwać do tego czasu

Już jest lepiej , dzisiaj bez proszenia zjadł 220g słoiczka, a wczoraj na dobranoc kaszę na 120 ml mleka

W każdej będziesz pięknie wyglądać, wybierz tą w której lepiej będziesz się czuć

Ojej kolejny dzieciaczek na wątku lipcówek !!!
gdzie Wy to wszystko widzicie

Stary 2014-05-12, 17:18   #400
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
gdzie Wy to wszystko widzicie
Ja podczytuje na bieżąco, bo przecież mam z Kostkiem termin na lipiec

Stary 2014-05-12, 17:38   #401
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiam sie nad jedzeniem mojej malej.. to jedna wielka monotonnia. Nie mam pomyslow, a jak juz man to ona nie chce jesc moichbwynalazkow. Do tego je chyba duzi za duzo owocow ale nie wiem czym je zastapic. Dzis np. Z owocow zjadla 2, 5 banana, jablko, pol gruszki, troszke mango. Duzo co?
a wlasnie, bo mialam na to odpowiedziec. orientowalam sie i podobno od 1-2 latek dzienna porcja warzyw i owocow to po 120g, czyli 120g owocow (jablko + pol banana) i 120g warzyw (pewnie glownie na obiad). jesli ona tylko owoce teraz chce, to nie wiem, moze da sie jej przemycic troche warzyw jakos? nie chwyci marchewki w miedzyczasie? jakas mloda, slodka bys musiala dorwac...

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Ja podczytuje na bieżąco, bo przecież mam z Kostkiem termin na lipiec

to daj linka do opisu jak bedzie

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

a co do sukni lonely i tego rozowego pasa - ja uwazam, ze jest fajny, dodaje takiego zadziora niewinnej baletnicy i z takimi sandalami na szpili w tym rozu bedzie sie fajnie komponowac. no ale moja suknia tez nie byla jednokolorowa i moze i mam slabosc do kolorowych dodatkow

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

o, zeby bylo lepiej, ja sie zakochalam w mojej kiecce, kiedy zobaczylam ja w kolorze pistacjowym

i to tak ja bardzo chcialam, ze stwierdzilam nawet, ze sie opale do niej (bo niestety ale blada osoba w pistacji by zle wygladala ) - nie wiedzialam, ze mozna ja dostac tez w innych kolorach:

no, ale ze rozowy tez nie jest moim kolorem, to zdecydowalam sie na jakis tam brudny bialy ze wstawkami w rozowym, szarym i co tam jeszcze za kolory byly. jakos sie nie martwilam, ze ciotki beda zniesmaczone nie-biala sukienka.
mysle, ze lonely tez chcialaby cos z jajem bardziej, zadziorem. i ten rozowy pas takiego zadziora daje
Stary 2014-05-12, 18:05   #402
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
a wlasnie, bo mialam na to odpowiedziec. orientowalam sie i podobno od 1-2 latek dzienna porcja warzyw i owocow to po 120g, czyli 120g owocow (jablko + pol banana) i 120g warzyw (pewnie glownie na obiad). jesli ona tylko owoce teraz chce, to nie wiem, moze da sie jej przemycic troche warzyw jakos? nie chwyci marchewki w miedzyczasie? jakas mloda, slodka bys musiala dorwac...

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

to daj linka do opisu jak bedzie

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

a co do sukni lonely i tego rozowego pasa - ja uwazam, ze jest fajny, dodaje takiego zadziora niewinnej baletnicy i z takimi sandalami na szpili w tym rozu bedzie sie fajnie komponowac. no ale moja suknia tez nie byla jednokolorowa i moze i mam slabosc do kolorowych dodatkow

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

o, zeby bylo lepiej, ja sie zakochalam w mojej kiecce, kiedy zobaczylam ja w kolorze pistacjowym

i to tak ja bardzo chcialam, ze stwierdzilam nawet, ze sie opale do niej (bo niestety ale blada osoba w pistacji by zle wygladala ) - nie wiedzialam, ze mozna ja dostac tez w innych kolorach:

no, ale ze rozowy tez nie jest moim kolorem, to zdecydowalam sie na jakis tam brudny bialy ze wstawkami w rozowym, szarym i co tam jeszcze za kolory byly. jakos sie nie martwilam, ze ciotki beda zniesmaczone nie-biala sukienka.
mysle, ze lonely tez chcialaby cos z jajem bardziej, zadziorem. i ten rozowy pas takiego zadziora daje
Do opisu porodu tej dziewczyny?

Dodanie koloru i zadziora jest jak najbardziej ok, tylko akurat ten pas mi osobiście się nie podoba dla mnie super byłby taki różowy pas z kokarda: ) ale ja uwielbiam kokardy, grochy i inne słodkości

Stary 2014-05-12, 18:14   #403
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
pewnie dopiero na zywo moglabym porownac te kiecki. twoja jest super, ale juz nie raz widzialam umordowana panne mloda "bo kiecka wazy". po paru godzinach to dopiero czuc. ja przez przypadek zdecydowalam sie na lekka i bardzo wygodna kiece, w ktorej przetanczylam do rana. po prostu w niej sie zakochalam i nie bylo dyskusji, a ze glupi ma szczescie, to przy okazji suknia sie okazala praktyczna. jesli zatem ciebie ta sukienka urzekla i wygladem i wygoda, to bym poszla na calego rozumiem, ze juz ci tam dopasuja ta gore? bo w brzuchu masz luzu jeszcze... kwestia chyba drobiazgow, ale mnie sie bardzo w niej podobasz, taka zwiewna jestes i te szpile, co ci chodza po glowie, beda super z nia wygladac tylko kup takie super wygodne, dobrze trzymajace sie na stopie, bo wiele godzin musza z toba wytrzymac!

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

ech, ale juz po 3dniowce! za to twoje dolegliwosci niefajne... kruszynce pewnie nic nie jest, ale jak ci nie przejdzie raz dwa, to moze lepiej przejdz sie do lekarza...?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

hahahhahha dobreeeeeeeee! Ignas i Florek sie ganiaja nawzajem z ta waga, dwa grubasy (co tam, nuda w pracy? )
Ciekawe jaka moja kuzynka bedzie miala kiece, dopiero ja w kosciele zobaczymy bo do domu nikt nie jedzie i blogoslawienstwo tez w kosciele i przyszla maz tez dopiero zobaczy ja niby w kosciele a z tego co mowila to jej rodzice robia wesele *na bogato* a za osobe juz jej wyszlo 340 zl

Stary 2014-05-12, 18:17   #404
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzieki Dziewczyny. Mam ciężki orzech do zgryzienia, naprawde nie wiem co wybrać.

Ash, Karo- ta szarfa jest cudna i jeszcze bardziej podkreśla fason sukienki. Do tego, tak jak pisze Clo- buciki w takim kolorze i bedzie pięknie

Clo- o tym ze buty muszą byc wygodne to ja doskonale wiem. Myśle nawet o plaskich na zmianę. I o ile przy tej krótkiej nie bedzie problemu, to ta moja księżniczka bedzie zbyt długa jeśli obcasy odpadna..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 18:42   #405
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A my tez juz sloiczkow nie dajemy , raz na dwa tyg. Zasiadam w kuchnj na caly dzien i tworze obiadki do zamrozenia , stsram sie zeby bylo okolo 6 rodzajow . Ostatjii wyszlo mi na 12 obuadow . Pomrozilam i zaoszczedxilam okoli 50 zl

Moj jak ma nerwa wyhina sie, wije jak dzdxownica krzyczy zaciska piesci , zebybi czerwienieje ze zlosci

Chyba kazde dxiecko to indywiduwlna sprawa, jedno kumate bardxiej, ostrozne , drugie roztrzepane . Moh D. KoncY 1 klasevi sam nie wychodzi... mozecw drugiej wyjdzie zobaczymy

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Wlasnie vujka jak P?

Banka powiedz no jakie te słoiki robisz, zarzuc przepisem, może Bart też by mi takie jadł...

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
vil a Ty w okolicach giszowca?ja na myslowickiej.dzisiaj caly dzien bedziemy

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
to chyba blisko co?a co dzisiajnie mozecie? tak, chybawieczorem bedziemy jechac

A szoping no 2 był? Czy znów dzień stracony??

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A ja dzis ryczalam razem z Daro. On ryczal bo nie chcial jesc ugotowanej przeze mnie zupy pomidorpwej. Ja ryczalam bo nie chce jesc.
Kolejnemu dziecku sloiczki dam maks do 6msc. Wtedy nie bedzie takiego cyrku z przestaqianiem.

Hm. Skąd to znam. Wkurza mnie to strasznie bo człowiek się nastara a tu D.upa :/

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-05-12, 19:19   #406
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Do opisu porodu tej dziewczyny?

Dodanie koloru i zadziora jest jak najbardziej ok, tylko akurat ten pas mi osobiście się nie podoba dla mnie super byłby taki różowy pas z kokarda: ) ale ja uwielbiam kokardy, grochy i inne słodkości

tak, do porodu

ale to jest kokarda - widac w lustrze z tylu

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

megusia, a jak robisz te swoje obiady? ja w sumie nie wiem, jak smakuja polskie sloiczki, bo do tego juz doszlam, ze niemieckie sa inne... ale mi wychodzi smak sloiczkowy, taki dobry sloiczkowy, jak wezme dobrej jakosci warzywa (najlepiej eko) i ugotuje je na parze - warzyw dwa razy tyle co ziemniakow, czyli np. 50g ziemniakow, 50g kalarepy i 50g marchewki - tak mniej wiecej oczywiscie miesko musi byc dobre, zeby nie zasmrodzilo warzyw, olej niegorzki - sprawdz jak smakuje! i na koniec dodaj cwiartke jablka albo gruszki

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Dzieki Dziewczyny. Mam ciężki orzech do zgryzienia, naprawde nie wiem co wybrać.

Ash, Karo- ta szarfa jest cudna i jeszcze bardziej podkreśla fason sukienki. Do tego, tak jak pisze Clo- buciki w takim kolorze i bedzie pięknie

Clo- o tym ze buty muszą byc wygodne to ja doskonale wiem. Myśle nawet o plaskich na zmianę. I o ile przy tej krótkiej nie bedzie problemu, to ta moja księżniczka bedzie zbyt długa jeśli obcasy odpadna..

do tej kiecki to i baletki bys mogla zalozyc, jak juz cie nogi rozbola i panowie beda chwiejni
Stary 2014-05-12, 19:20   #407
Ashyshqa
Zakorzenienie

Tez uwielbiam kolorwe dodatki, co wiecej, swoje mialam wlasnie w takim kolorze co szarfa na sukni Lonely - buty, bukiet, suknie druhen, decoracja stolu i sali ale nie wiem, moze to zdjecie nie oddaje dokladnie jak ta suknia wyglada bo nie pasowala mi tam ta szarfa ale Lonely jak sie na nia zdecydujesz i dobierzesz takie dodatki, za rada osobistej stylistki Cloche to bedzie bomba jesli nie zal Ci kasy, ktora po slubie i sprzedazy tamtej sukni mialabys w kieszeni to bierz te krotka. Poza tym, moze to lepiej te stara suknie oddac w diably, wszak nie do tego slubu zostala kupiona

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 20:11   #408
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
tak, do porodu

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

megusia, a jak robisz te swoje obiady? ja w sumie nie wiem, jak smakuja polskie sloiczki, bo do tego juz doszlam, ze niemieckie sa inne... ale mi wychodzi smak sloiczkowy, taki dobry sloiczkowy, jak wezme dobrej jakosci warzywa (najlepiej eko) i ugotuje je na parze - warzyw dwa razy tyle co ziemniakow, czyli np. 50g ziemniakow, 50g kalarepy i 50g marchewki - tak mniej wiecej oczywiscie miesko musi byc dobre, zeby nie zasmrodzilo warzyw, olej niegorzki - sprawdz jak smakuje! i na koniec dodaj cwiartke jablka albo gruszki

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

do tej kiecki to i baletki bys mogla zalozyc, jak juz cie nogi rozbola i panowie beda chwiejni
tu sie zgodze z eko, kupilam nam marchewke normalna bo tansza a Natalce EKO i dzisiaj wzielam obie zjadlam dla porownania i ta normalna jak woda a eko slodziutka i mniam

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Tez uwielbiam kolorwe dodatki, co wiecej, swoje mialam wlasnie w takim kolorze co szarfa na sukni Lonely - buty, bukiet, suknie druhen, decoracja stolu i sali ale nie wiem, moze to zdjecie nie oddaje dokladnie jak ta suknia wyglada bo nie pasowala mi tam ta szarfa ale Lonely jak sie na nia zdecydujesz i dobierzesz takie dodatki, za rada osobistej stylistki Cloche to bedzie bomba jesli nie zal Ci kasy, ktora po slubie i sprzedazy tamtej sukni mialabys w kieszeni to bierz te krotka. Poza tym, moze to lepiej te stara suknie oddac w diably, wszak nie do tego slubu zostala kupiona ;)

troche tez tak mysle jak Ash ale znow jest tak piekna ze tez bym nie wiedziala co zrobic

Stary 2014-05-12, 20:14   #409
deb
Zakorzenienie

Cytat:

-
warzywa tylko w słoiku toleruje gotuje jej marchewkę, ziemniaczka, fasolki szparagowe, brokuła, kalafiora (co jeszcze można bo na tym kończy się moja inwencja twórcza?) - ale ona tym rzuca, nic nie zje.
Też pomyślałam o młodej marchewce - muszę kupić!

Właśnie zastanawiałam się ile to te 120 g - dzięki za odpowiedź czyli za dużo wpycha owoców. Dzisiaj zjadła całego banana i gruszkę a do tego trochę słoiczka owocowego
hmm ona chyba ogólnie dużo mi je. Bo poza tym dzisiaj zjadła: jajecznicę z jednego jajka, kawałek chleba, małą bułkę, duży słoiczek obiadku, 2 karmienia piersią, dwie łyżki ugotowanych płatków owsianych. I chyba coś jeszcze jej na śniadanie dałam...a twarożku trochę, tak z 30 g
Ogólnie: mam problem z jej posiłkami bo bez owocu nie chwyci mi kaszki czy płatków. Wszędzie muszę owoce pakować i potem się zbiera tyle tego.

Lonely - jeśli chodzi o suknię, to ja jednak takich kolorowych dodatków nie lubię. Ale wiadomo o gustach się nie dystkutuje

Vujka - dużo zdrówka dla Was!
Stary 2014-05-12, 20:19   #410
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
tak, do porodu

Taa to ja jakas slepa jestem. .. zaraz spojrzę drugi raz. ..

Ta dziewczyna chyba rodzila cc i ona już jakiś czas leżała na patologii

Stary 2014-05-12, 20:43   #411
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zastanawiałam się ile to te 120 g - dzięki za odpowiedź czyli za dużo wpycha owoców. Dzisiaj zjadła całego banana i gruszkę a do tego trochę słoiczka owocowego
hmm ona chyba ogólnie dużo mi je. Bo poza tym dzisiaj zjadła: jajecznicę z jednego jajka, kawałek chleba, małą bułkę, duży słoiczek obiadku, 2 karmienia piersią, dwie łyżki ugotowanych płatków owsianych. I chyba coś jeszcze jej na śniadanie dałam...a twarożku trochę, tak z 30 g
no sporo zjadła
Barti dziś trochę kaszki, pół bułki z dynią, 2 gryzy kotleta z kaszą i marchewką, banana. Cyc do drzemki i do spania.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 20:43   #412
xal
Zakorzenienie

Karolina na pierwszej stronie usuń proszę u mnie kp, bo my już nie kp, nawet mm nie takie bezmleczne, wodne dziecko mam

xal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 20:46   #413
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no sporo zjadła
Barti dziś trochę kaszki, pół bułki z dynią, 2 gryzy kotleta z kaszą i marchewką, banana. Cyc do drzemki i do spania.
ehkem...no tak jeszcze był 3 cycek przed spaniem
ale macie fajne jedzonko -bułka z dynią? czyli z jakimś mazidłem czy chodzi o pestki? kotlet, kasza - ooo do tego dążę. A ona nawet z mojego talerza nie chce jeść, czy ja tak kiepsko gotuje?

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Karolina na pierwszej stronie usuń proszę u mnie kp, bo my już nie kp, nawet mm nie takie bezmleczne, wodne dziecko mam
jestem trochę do tyłu z wiadomościami...czyli jednak Paulinka całkiem z cycusia zrezygnowała. Och chciałabym żeby moja dała mi luzu
Stary 2014-05-12, 20:49   #414
asiek195
Zadomowienie

Mysia Mysz Bardzo chętnie się spotkam, niestety warsztaty są w porze drzemki Tymka i Jego kąpieli a Wy z której części krakowa jesteście ?

Co do jedzenia Małego, Tymek nigdy nie zjadł niczego ze słoiczka... wszystko mu sama gotuję od początku Jego rozszeżania diety.

Krem mamy z Rossmana, filrt 50

Najpiękniejszy dzień 15.06 2013
Tymuś

"myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością..."
asiek195 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 20:49   #415
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ehkem...no tak jeszcze był 3 cycek przed spaniem
ale macie fajne jedzonko -bułka z dynią? czyli z jakimś mazidłem czy chodzi o pestki? kotlet, kasza - ooo do tego dążę. A ona nawet z mojego talerza nie chce jeść, czy ja tak kiepsko gotuje?
no z pestkami do tego twarożek
kotlet był zmieszany z kaszą i marchewką ale co z tego jak prawie nie zjadł mam na jutro jeszcze mięsko to może spaghetti mu zrobię
gotuję Bartkowi wszystko tylko mniej doprawiam i smażę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 20:56   #416
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Banka powiedz no jakie te słoiki robisz, zarzuc przepisem, może Bart też by mi takie jadł...

A szoping no 2 był? Czy znów dzień stracony??

Hm. Skąd to znam. Wkurza mnie to strasznie bo człowiek się nastara a tu D.upa :/

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Gotuje mieso osobno np. Filet z indyka, nozke lub podudIe kuraka i kawalek wieprzowiny albo wolowiny.w duzym garE gotuje warzywa z 5/6 marchewek 4 pietruszki por seler fasolke osobno brokuly i ziemniaki , wrzucam ze 2 liscie laurowe, ziele angielskie, pietruszke koperek . Na koniec dodaje kostke bio . W nastepnym garze gotuje kasE jaglana. W jeszcE nastepnym makaron dinozaury, auta albo literki Dino sa teraz u nas na czasie
Po ugotowaniu wszystkiego kazdy skladnik typu kasza, makaron, ziemniak idzie do osobnej miseczki . Odlewam z wywaru 1/4 i dodaje pomidory bez skorki i gotuje z 10 min i mam wywar pomidorowy . Znowu odlewam 1/4 i scieram troszje ogorka kiszonego i tez goruje tak z 15 min. I mam 3 bazy pod obiad.
Kazde z rodzaju miesa bleduje z mala iloscia wywaru i przelewam do miseczek
Czesc warzyw kroje na plasterki / kawalki takie dosc spore zeby mogl pogryzc i wsadzam do kolejnej miseczki do pojembija wlewam wywar i dodaje podstawowe warzywa marchew por pietruszka seler - blenduje i mam gesta baze i wtedy dodaje np kasze i brokula i pokrojone warzywa i indyka zakrapiam paroma kropelkami oliwy z oliwek i siup do pojemnikow albo sloikow. Nastepna np. Krem z brokol z ziemniakami. Nastepna pomidorowka z makaronem z takiego gotowania wychodza mi obiadki na okolo 2 tygidnie

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 20:59   #417
lonely_lady
Zakorzenienie

ale się zagotowałam.. wróciłam z biegu, zaczepiał nas jakiś psychopata. Dobrze, że byłyśmy z koleżanką we dwie. Ale mówię Wam psychol na maxa
Najpierw jechali samochodem i prawie nas rozjechali , a ta koleżanka im palec pokazała. Odbiegłyśmy jakieś 600m i przyjechał jeden rowerem i zaczął nas wyzywać, przeklinać, obrażać.. prawie z roweru chciał zejść.. był strasznie agresywny

Cytat:
dokładnie taki mam plan

Cytat:
Tez uwielbiam kolorwe dodatki, co wiecej, swoje mialam wlasnie w takim kolorze co szarfa na sukni Lonely - buty, bukiet, suknie druhen, decoracja stolu i sali ale nie wiem, moze to zdjecie nie oddaje dokladnie jak ta suknia wyglada bo nie pasowala mi tam ta szarfa ale Lonely jak sie na nia zdecydujesz i dobierzesz takie dodatki, za rada osobistej stylistki Cloche to bedzie bomba jesli nie zal Ci kasy, ktora po slubie i sprzedazy tamtej sukni mialabys w kieszeni to bierz te krotka. Poza tym, moze to lepiej te stara suknie oddac w diably, wszak nie do tego slubu zostala kupiona

niby jakoś nie rusza mnie to, ale może masz rację. Chociaż troszkę mi żal, bo ta suknia jest taaaaaka piękna
A ta krótka na żywo wygląda o wiele ładniej, szarfa jest w intensywnym kolorze fuksji (dokładnie taki kolor jak Ty miałąś, bo pamiętam ). Bardzo ładnie to wygląda.
Cytat:
Lonely - jeśli chodzi o suknię, to ja jednak takich kolorowych dodatków nie lubię. Ale wiadomo o gustach się nie dystkutuje
!
moja teściowa też nie. Ale to chyba nie jest argument

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 21:01   #418
banka26
Zakorzenienie

O widze temat jedzeniowy . Misiek tez malo mleka je ..
Dzisiejsze jedzonko:
5- mm 150
200ml wody
10- kasza z amarantusem i owocami okolo 200ml
200 ml wody
13- obiad okolo 200-220
100 ml wody
15-3 biszkopty
16 - 50 mm
17-2 kanapki z philadelfia
200/300ml wody
19:30 - 180 mm
Tam f
Gdzie biszkopty to zazwyczaj he owoce jablko banan z jaglana

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2014-05-12 o 21:02
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 21:02   #419
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluje ja planuje cos takiego w piwnicy, ale boszzz... kiedy tego dokonam na razie zagracona... no i najpierw musze dojsc do ladu z pomieszczeniami na powierzchni ziemi, potem bede sie bawic w odgracanie i zagospodarowywanie piwnicy...
dzieki u nas nie ma piwnicy, a sprzety juz mielismy, wiec nie bylo to jakims wielkim wyzwaniem, trzeva bylo sie tylko zebrac zeby posprzatac graty wlasnie zalegam na lozku po uspaniu Nelki ale ide zaraz sieknac troche brzuszkow
Stary 2014-05-12, 21:16   #420
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ok, wpisze Xal - woda ale to pewnie jutro na kompie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości