|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014 - cz. II
O płci nic nie mówił?
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja w 2 czesci
![]() Na tapecie dalej temat ciuszkow- no same modne brzuchatki z nas ![]() Corcia dostala kataru i mam nadzieje ze nie skonczy sie na chorobie ![]() Ide sie zaraz myc i do lozeczka, zmeczona jestem , wszystko mnie boli od siedzenia, najbardziej krzyż ![]() Kasiu prosze zmien na liscie mi tp na 2 listopad
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Na razie nic pewne nie bylo, wiec za miesiac pewnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zmienil CI się termin? mi wlasnie gin powiedziała,ze najbardziej realny to ten z genetycznego, o ile w ogole w terminie urodze, bo w terminie dokładnym rodzi podobno tylko 5%
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Witam w nowym wątku ! w części drugiej!
Dziękuję za informację o kolekcji ciążowej w lidlu, lubię tam kupować ubrania dla dziecka, są naprawdę dobrej jakości i sama mam kilka bluzek, jestem z nich zadowolona szkoda że na polowanie trzeba iść przed 8 ;( może się dopcham i coś kupię bo ceny są fajne ![]() ![]() ![]() Któraś z Was coś mówiła o F&F z tesco, niby też dobra ale jednak nie zadowala mnie tak jak lidl
|
|
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jutro zaczynam 12tc To Ty masz dziś już 11+2 czyli 12tc chyba, że z usg dzidzia trochę młoda dlatego dopiero dziś zaczynasz 12 tc?![]() Genetyczne mam 22.05. Kasiu wypoczywaj dzięki dziewczyny za tę gazetkę lidla i info ![]() Co do h&m - ja uważam, że mają drogie rzeczy. Niestety ale kolejne normalne są tańsze (takie jest moje zdanie według obserwacji) + częściej są promocje. Ciążowe nie dość, że asortyment nie oszałamiający, to jeszcze za kawałek szmatki 60zł. Ostatnio właśnie kupiłam taką bluzko-tunikę lekką ciążową, zwykłą, bez udziwnień, z cienkiego materiału. byłam przekonana, że kosztuje 39,99zł, mierzyłam kilka rzeczy, więc coś mi się pomieszało i kurcze przy kasie sprzedawczyni mówi: "59,99zł" już ją wzięłam, bo chciałam mieć jakikolwiek ciuch luźniejszy, ale zła byłam jak wychodziłam. Była baaardzo podobna w normalnej kolekcji, ale mniej miejsca na brzuch, więc nie wzięłam, choć tamta własnie była za 39,99zł... :/ Poza tym tak jak już Indra napisała - jakoś ubrań jak na takie ceny moim zdaniem jest średnia. Co do spodni ciążowych - kupiłam sobie niedawno 2 pary takie (czarne i grafitowe): 39zł, mam nadzieję, że będę zadowolona Jutro/pojutrze ma dojść przesyłka.
|
|
|
|
|
#38 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasni to jest ten bol w lidlu ze jak nie pojdzie sie na otwarcie to potem nie ma szans, by kupic cos z gazetki modowej, bo bardzo malo rzucaja towaru na sklep, zupelnie nie wiem czemu.., kiedys pojechalam na osma po buty i kurtke trekkingowe, tylko buty ledwie dorwalam swoj rozmiar, po kurtkach jedynie opakowania zostaly...i nie bylo sensu jezdzic po innych lidlach w okolicy. Mam nadzieje,ze nie bedzie tak teraz w tym przypadku... a wlasciwie to nawet nie spojrzalam, kiedy ta gazetka wchodzi... Co do h&m to z jakoscia roznie, mam spodnie i sobie chwale,ale bluzki raczej rozciagaja sie.. niestety. Cytat:
|
|
|
#39 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Od dwóch nocy budzę się około 2 godziny bo musze iść do wc a potem nie mogę spać :/ tak z 2 godziny, masakra jakaś... Potem rano nie mogę zwlec się z łóżka... Wcześniej w tej ciąży też tak miałam Ale minęło miałam nadzieję, że bezpowrotnie a tu masz...:/ pamiętam że jedna z Was też miała ten problem ale nie wiem która... Więc łącze się w bólu. Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Kiara te leginsy z Lidla napewno będą z bawełny nawet jak się powiększy i dobrze przyjrzy to jest taki znaczek.
Ja mam takie tylko nie ciążowe, w ogóle to lubię ciuszki z lidla w zeszłym roku kupiłam sobie super spodenki bawełniane na lato i dżinsowe takie do kolana i to w dobrych cenach. Szkoda tylko, że mam tak daleko do lidla, bo bym była częściej. Ja z ciążowych też nie chcę dużo kupować, bo co potem z tym zrobić. Kupiłam jedne dżinsy, bo wylicytowałam z przesyłką za 16 zł nowe tylko są mi za dużo i może do niech jeszcze przytyję, albo mama mi coś wszyje, bo jest krawcową. Kupiłam też jedną koszulę z długim rękawem z takiego cienkiego materiału na jakiejś aukcji z bonprixu z przesyłką za 19 zł też nową. Warto czasem polować na coś na allegro, bo w sklepach się strasznie przepłaca. Inwestuje w koszulki, które też będzie można założyć po ciąży, bo lubię luźniejsze. Też mam w planach jak kilka z was po ciąży schudnąć, bo miałam swoją idealną wagę, a przed ciążą przytyłam około 5 kg i jak chciałam się wziąć za siebie to się dowiedziałam, że w ciąży jestem. Pilnuje się żeby nie przeginać w ciąży, ale wydaje mi się, że trochę też to jest genetyczne ile się przytyje, każdy ma inną przemianę materii jakieś skłonności i czasami ciężko nad tym zapanować. Także plan jest ambitny. Jak już urodzimy to założymy sobie wątek taki z odchudzaniem
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Słoneczko, ja jestem chętna na klub odchudzających się mamusiek, z pewnością się przyda, ale na następny sezon bikini będziemy już sexi mamuśki
![]() Co do wyników testu pappa, to w laboratorium powiedzieli mi, że wyniki będą razem z wynikami dokładnymi z usg w poradni genetycznej i zapoznam się z nimi podczas wizyty. Głowa mnie boli, źle spałam
|
#42 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zmienil mi sie- mam taki od poczatku wyznaczony przez lekarza, a na liscie mam wpisany 4.11 bo tak sobie sama wyliczylam i podalam na poczatku jak jeszcze u lekarza nie bylam Cytat:
![]() Cytat:
![]() o tak
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
słoneczko21 pomysl na watek już w takim razie jest, zaczniemy pewnie od nowego roku dopiero, czyli w 2015 hahahaha
oby tylko starczylo mi cierpliwości i zapalu ! ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- begie13 to ja się budze nocami i pisze na forum, co by sobie jakos zorganizować to nocne nie-spanie na szczęście nie zdarza się to codziennie, ale często niestety, a nigdy tak nie miałam... trzymaj się i TY!
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w nowym wątku
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz wszystkie będziemy w komplecie! super!
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wizytę w piątek, to się rano zważę, ale jakaś masakra będzie
już to widzę.Nie pisałam Wam, koleżanka z forum na którym udzielam się od pierwszej ciąży, czyli już ponad 5 lat, zaproponowała, ze przyśle mi swoje ubrania ciążowe, bo więcej dzieci nie będzie miała, a nie ma komu oddać, mieszka w Niemczech i mi je przyśle niedługo Fajnie, spodnie, jakieś tuniki, krótkie spodenki
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
To najpierw klub odchudzających się mamusiek a następny klub seksi mamusiek
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za bardzo miłe powitanie
![]() [QUOTE=Kiara_kier;46427720]witaj ![]() Ja jutro zaczynam 12tc To Ty masz dziś już 11+2 czyli 12tc chyba, że z usg dzidzia trochę młoda dlatego dopiero dziś zaczynasz 12 tc?![]() Genetyczne mam 22.05. hejka ja dokładnie dzisiaj zaczynam 12 tc. w sumie zależy jak liczyć, bo od ostatniego okresu tj. od 18 lutego wychodzi, że dziś zaczynam 13 ale moja gin liczy 12 więc trzymam się tego co ona mówi. Badanie mam 19 maja a jeszcze w piątek czeka mnie wizyta u endokrynologa bo mam złe wyniki tarczycy i trochę się martwię Póki co u mnie odzież ciążowa zbędna, mieszczę się jeszcze w dotychczasowe ciuszki, pewnie już nie długo ale w sumie nic nie przytyłam a nawet schudłam prawie 2 kilo najbardziej jednak trochę mnie wystraszyła moja gin i cieszę się że teraz będę mieć te badania prenetalne bo inny lekarz sprawdzi czy wsio jest w porządku. Moja gin jak oglądała maluszka to nie widziałam serducha bijącego, jak się jej spytałam a serducho to powiedziała mi że za chwilę i nie powiedziała w końcu;/ Zrobiła mi wykład o prenetalnych i zasiała we mnie ziarno niepewności czy na pewno wszystko jej jak powinno. Powiedziała mi że TN jest słabe ale że to nic nie znaczy, tylko z tego wszystkiego nie zapytałam się jej co to te TN. Tętno? Dzidzia z jej obliczeń miała już 3,8 cm macie przeczucia co do płci?? Ja od początku mówię że będzie dziewczyna hihi trochę się rozgadałam wybaczcie ![]() to moje początki na wizażu, więc jeszcze trochę nie ogarniam, jak coś źle robię to mówcie |
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Justana, a jakie masz wyniki tarczycy, bo tu kilka mamusiek też tarczycę leczy, ja na przykład zawsze miałam zdrową, a w tej ciąży mi oszalała i teraz się leczę u endokrynologa i biorę Euthyrox.
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() justana a propos skrótów podczas usg : Podstawowe skróty pojawiające się w badaniu USG w ciąży
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest ogromna pomoc i oszczędności ja też dostałam kilka ciuchów od koleżanek ale w spodnie niestety nie weszłam, może dziś podjadę do galerii i zobaczę co mają wydrukowałam już kupon zniżkowy do h&m w razie co
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
brakuje jeszcze marsi- mam nadzieje ze wroci do nas
![]() Cytat:
mi tez wlasnie szkoda kupowac ciazowych ciuchow bo nie planuje wiecej dzieci i chyba te spodnie sobie odpuszcze, legisndy powinny wystarczyc i jakies tuniki na lato, a jedne spodnie ciazowe mam z 1 ciazy wiec beda na jesien
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedne + leginsy stykną
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#55 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam u mnie póki co słonecznie ale niebawem pewnie deszczem lunie...
już mnie wkurza ta pogoda... Cytat:
ja jedne takie spodnie mam i byłam z nich mega zadowolona ale zwykłe a nie ciążowe, teraz mam w planie chyba legginsy zakupić... Cytat:
ja w sumie dużo leżę ale waga od pierwszej wizyty z kartą ciąży ostatnio stała w miejscu...![]() Cytat:
witaj Cytat:
W ogóle jak macie jakieś ciekawe str to wyślijcie propozycje do Kasi to też wstawi na pierwszym poście i będzie łatwiej szukać Sprawdzeni sprzedawcy z allegro np bo jest tutaj wiele mamuś więc możecie coś polecić to piszcie...
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja w drugiej części
![]() Widzę , że rozmowa zeszła na temat ciuchów ciążowych... mi w h&m podobają się spodnie ale cena mnie przeraża i napewno ich tam nie kupię, zwłaszcza że mam w nich chodzić ledwie kilka miesięcy. Zastanawiam się nad allegro ale nigdy nie byłam zwolenniczka kupowania ciuchów przez neta i niewiem sama co robić. W lidlu napewno skoczę po leginsy i może tunikę, jeśli oczywiście nie zapomnę hehe ![]() No nic odezwę się później, musze wyskoczyć z psem, i wziąć się za sprzątanie potem obiad a potem idę w poszukiwaniu sukienki na wesele
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ja Grudniowa jestem i Was też podczytuję. Zabrać głos muszę w dyskusji o odchudzaniu, bo należy zacząć już w ciąży a nie czekać. Dieta mam na myśli bardzo zdrowe odżywianie, czyli 5 posiłków dziennie, niski indeks glikemiczny, dużo wody itd. Ja stosuję w ciąży 3 etap diety South Beach a przed ciążą zrobiłam pierwsze dwa i dzięki temu mam przy lekkiej cukrzycy idealny cukier w ciąży. Lekarz powiedział, że jeśli będę tak zdrowo jeść nadal to w ciąży przybędzie mi kilogramów ale na ciele schudnę i to z samymi korzyściami dla bambino
Ciąża to najlepszy czas na nauczenie się dobrych nawyków żywieniowych, bo jest motywacja i świadomość że nie tylko siebie karmimy. |
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#59 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio kupiłam w H&M na ciążowym piękną, szyfonową tunikę ciążową za 20zł
Będzie idealna na późną ciążę Ale w normalnej cenie bym jej nie kupiła, bo kosztowała chyba 80 czy 100zł Generalnie zazwyczaj kupuję na wyprzedażach. Mam jakąś wewnętrzną blokadę przed wydaniem 60zł na zwykły T-shirt Ale jeśli chodzi o spodnie to tutaj wielkiego szału na %% nie ma, więc odżałuję te 80zł i kupię w cenie regularnej.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

już ją wzięłam, bo chciałam mieć jakikolwiek ciuch luźniejszy, ale zła byłam jak wychodziłam. Była baaardzo podobna w normalnej kolekcji, ale mniej miejsca na brzuch, więc nie wzięłam, choć tamta własnie była za 39,99zł... :/ 

23.06.2011
01.06.2013
już mnie wkurza ta pogoda...