Listopad- Grudzień 2014 - cz. II - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 21:32   #31
anuszka21
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014 - cz. II

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Witam się na nowym wątku

Ja już po usg, wszystko jak w najlepszym porządku, zdjęcia jakoś nie mam, bo przy każdej próbuje zaczynał się ruszać i rozmazane
Serduszko ładnie bije, więc wyszłam spokojna. Kolejna wizyta za miesiąc i mamy zaproszenie z TŻtem
O płci nic nie mówił?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 21:51   #32
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:06   #33
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Witam sie i ja w 2 czesci

Na tapecie dalej temat ciuszkow- no same modne brzuchatki z nas
Corcia dostala kataru i mam nadzieje ze nie skonczy sie na chorobie
Ide sie zaraz myc i do lozeczka, zmeczona jestem , wszystko mnie boli od siedzenia, najbardziej krzyż

Kasiu prosze zmien na liscie mi tp na 2 listopad

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:13   #34
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
O płci nic nie mówił?
Na razie nic pewne nie bylo, wiec za miesiac pewnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:26   #35
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w 2 czesci

Na tapecie dalej temat ciuszkow- no same modne brzuchatki z nas
Corcia dostala kataru i mam nadzieje ze nie skonczy sie na chorobie
Ide sie zaraz myc i do lozeczka, zmeczona jestem , wszystko mnie boli od siedzenia, najbardziej krzyż

Kasiu prosze zmien na liscie mi tp na 2 listopad
będzie dobrze z corcia

a zmienil CI się termin? mi wlasnie gin powiedziała,ze najbardziej realny to ten z genetycznego, o ile w ogole w terminie urodze, bo w terminie dokładnym rodzi podobno tylko 5%

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 23:00   #36
izotropia
Rozeznanie

Witam w nowym wątku ! w części drugiej!
Dziękuję za informację o kolekcji ciążowej w lidlu, lubię tam kupować ubrania dla dziecka, są naprawdę dobrej jakości i sama mam kilka bluzek, jestem z nich zadowolona szkoda że na polowanie trzeba iść przed 8 ;( może się dopcham i coś kupię bo ceny są fajne
Któraś z Was coś mówiła o F&F z tesco, niby też dobra ale jednak nie zadowala mnie tak jak lidl
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 23:05   #37
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, tez jestem listopadowa 29 listopada to jeszcze listopad ale coś czuję, że będzie grudniowy no chyba że wyskoczy na andrzejki))) aktualnie zaczynam 12 tc. dziewczyny czy robiłyście badania prenetalne? pozdrówki
witaj ja mam 2.12 więc nieduża różnica między nami - 3 dni
Ja jutro zaczynam 12tc To Ty masz dziś już 11+2 czyli 12tc chyba, że z usg dzidzia trochę młoda dlatego dopiero dziś zaczynasz 12 tc?
Genetyczne mam 22.05.

Kasiu wypoczywaj

dzięki dziewczyny za tę gazetkę lidla i info Ja chciałabym kupić tę tunikę ciążową (granat i koral) + legginsy o ile będą z bawełny,a nie takie śliskie albo sztuczne.

Co do h&m - ja uważam, że mają drogie rzeczy. Niestety ale kolejne normalne są tańsze (takie jest moje zdanie według obserwacji) + częściej są promocje. Ciążowe nie dość, że asortyment nie oszałamiający, to jeszcze za kawałek szmatki 60zł. Ostatnio właśnie kupiłam taką bluzko-tunikę lekką ciążową, zwykłą, bez udziwnień, z cienkiego materiału. byłam przekonana, że kosztuje 39,99zł, mierzyłam kilka rzeczy, więc coś mi się pomieszało i kurcze przy kasie sprzedawczyni mówi: "59,99zł" już ją wzięłam, bo chciałam mieć jakikolwiek ciuch luźniejszy, ale zła byłam jak wychodziłam. Była baaardzo podobna w normalnej kolekcji, ale mniej miejsca na brzuch, więc nie wzięłam, choć tamta własnie była za 39,99zł... :/
Poza tym tak jak już Indra napisała - jakoś ubrań jak na takie ceny moim zdaniem jest średnia.

Co do spodni ciążowych - kupiłam sobie niedawno 2 pary takie (czarne i grafitowe): 39zł, mam nadzieję, że będę zadowolona Jutro/pojutrze ma dojść przesyłka.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 06:55   #38
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku ! w części drugiej!
Dziękuję za informację o kolekcji ciążowej w lidlu, lubię tam kupować ubrania dla dziecka, są naprawdę dobrej jakości i sama mam kilka bluzek, jestem z nich zadowolona szkoda że na polowanie trzeba iść przed 8 ;( może się dopcham i coś kupię bo ceny są fajne
Któraś z Was coś mówiła o F&F z tesco, niby też dobra ale jednak nie zadowala mnie tak jak lidl

Wlasni to jest ten bol w lidlu ze jak nie pojdzie sie na otwarcie to potem nie ma szans, by kupic cos z gazetki modowej, bo bardzo malo rzucaja towaru na sklep, zupelnie nie wiem czemu.., kiedys pojechalam na osma po buty i kurtke trekkingowe, tylko buty ledwie dorwalam swoj rozmiar, po kurtkach jedynie opakowania zostaly...i nie bylo sensu jezdzic po innych lidlach w okolicy. Mam nadzieje,ze nie bedzie tak teraz w tym przypadku... a wlasciwie to nawet nie spojrzalam, kiedy ta gazetka wchodzi...

Co do h&m to z jakoscia roznie, mam spodnie i sobie chwale,ale bluzki raczej rozciagaja sie.. niestety.

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
witaj ja mam 2.12 więc nieduża różnica między nami - 3 dni
Ja jutro zaczynam 12tc To Ty masz dziś już 11+2 czyli 12tc chyba, że z usg dzidzia trochę młoda dlatego dopiero dziś zaczynasz 12 tc?
Genetyczne mam 22.05.

Kasiu wypoczywaj

dzięki dziewczyny za tę gazetkę lidla i info Ja chciałabym kupić tę tunikę ciążową (granat i koral) + legginsy o ile będą z bawełny,a nie takie śliskie albo sztuczne.

Co do h&m - ja uważam, że mają drogie rzeczy. Niestety ale kolejne normalne są tańsze (takie jest moje zdanie według obserwacji) + częściej są promocje. Ciążowe nie dość, że asortyment nie oszałamiający, to jeszcze za kawałek szmatki 60zł. Ostatnio właśnie kupiłam taką bluzko-tunikę lekką ciążową, zwykłą, bez udziwnień, z cienkiego materiału. byłam przekonana, że kosztuje 39,99zł, mierzyłam kilka rzeczy, więc coś mi się pomieszało i kurcze przy kasie sprzedawczyni mówi: "59,99zł" już ją wzięłam, bo chciałam mieć jakikolwiek ciuch luźniejszy, ale zła byłam jak wychodziłam. Była baaardzo podobna w normalnej kolekcji, ale mniej miejsca na brzuch, więc nie wzięłam, choć tamta własnie była za 39,99zł... :/
Poza tym tak jak już Indra napisała - jakoś ubrań jak na takie ceny moim zdaniem jest średnia.

Co do spodni ciążowych - kupiłam sobie niedawno 2 pary takie (czarne i grafitowe): 39zł, mam nadzieję, że będę zadowolona Jutro/pojutrze ma dojść przesyłka.

Stary 2014-05-13, 07:42   #39
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Begie, ktoś wstawił gazetkę z Lidla na wątek. Przeglądam ją właśnie i widzę, że będą te rowerki biegowe za 111 zł.
Tak, przeglądałam Ale z tego co wyczytałam pod spodem małymi literkami to dla dzieci od 90iluś tam cm wzrostu więc za duży. Chciałabym upolować coś tańszego niż ten puky za 250-270 zł ale obawiam się o jakość kół bo to wszystkie piankowe a w tamtym są podobno nie do zdarcia.

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Witam się na nowym wątku

Ja już po usg, wszystko jak w najlepszym porządku, zdjęcia jakoś nie mam, bo przy każdej próbuje zaczynał się ruszać i rozmazane
Serduszko ładnie bije, więc wyszłam spokojna. Kolejna wizyta za miesiąc i mamy zaproszenie z TŻtem
Super, że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Noszę się z zamiarem zakupu spodni z panelem ciążowym na allegro. Tam są sporo niższe ceny niż np. w H&M.
Ja też właśnie przeszukuje allegro, póki co zamówie sobie 2 pary legginsow ciazowych za 16 zł za sztukę, bo w normalnych już mnie ciśnie...

Od dwóch nocy budzę się około 2 godziny bo musze iść do wc a potem nie mogę spać :/ tak z 2 godziny, masakra jakaś... Potem rano nie mogę zwlec się z łóżka... Wcześniej w tej ciąży też tak miałam Ale minęło miałam nadzieję, że bezpowrotnie a tu masz...:/ pamiętam że jedna z Was też miała ten problem ale nie wiem która... Więc łącze się w bólu.

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 07:46   #40
sloneczko_1201
Zadomowienie

Kiara te leginsy z Lidla napewno będą z bawełny nawet jak się powiększy i dobrze przyjrzy to jest taki znaczek.
Ja mam takie tylko nie ciążowe, w ogóle to lubię ciuszki z lidla w zeszłym roku kupiłam sobie super spodenki bawełniane na lato i dżinsowe takie do kolana i to w dobrych cenach. Szkoda tylko, że mam tak daleko do lidla, bo bym była częściej.

Ja z ciążowych też nie chcę dużo kupować, bo co potem z tym zrobić. Kupiłam jedne dżinsy, bo wylicytowałam z przesyłką za 16 zł nowe tylko są mi za dużo i może do niech jeszcze przytyję, albo mama mi coś wszyje, bo jest krawcową. Kupiłam też jedną koszulę z długim rękawem z takiego cienkiego materiału na jakiejś aukcji z bonprixu z przesyłką za 19 zł też nową. Warto czasem polować na coś na allegro, bo w sklepach się strasznie przepłaca.

Inwestuje w koszulki, które też będzie można założyć po ciąży, bo lubię luźniejsze.

Też mam w planach jak kilka z was po ciąży schudnąć, bo miałam swoją idealną wagę, a przed ciążą przytyłam około 5 kg i jak chciałam się wziąć za siebie to się dowiedziałam, że w ciąży jestem. Pilnuje się żeby nie przeginać w ciąży, ale wydaje mi się, że trochę też to jest genetyczne ile się przytyje, każdy ma inną przemianę materii jakieś skłonności i czasami ciężko nad tym zapanować. Także plan jest ambitny. Jak już urodzimy to założymy sobie wątek taki z odchudzaniem

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 09:11   #41
Indra83
Wtajemniczenie

Słoneczko, ja jestem chętna na klub odchudzających się mamusiek, z pewnością się przyda, ale na następny sezon bikini będziemy już sexi mamuśki

Co do wyników testu pappa, to w laboratorium powiedzieli mi, że wyniki będą razem z wynikami dokładnymi z usg w poradni genetycznej i zapoznam się z nimi podczas wizyty.

Głowa mnie boli, źle spałam
Stary 2014-05-13, 09:12   #42
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
będzie dobrze z corcia

a zmienil CI się termin? mi wlasnie gin powiedziała,ze najbardziej realny to ten z genetycznego, o ile w ogole w terminie urodze, bo w terminie dokładnym rodzi podobno tylko 5%

nie zmienil mi sie- mam taki od poczatku wyznaczony przez lekarza, a na liscie mam wpisany 4.11 bo tak sobie sama wyliczylam i podalam na poczatku jak jeszcze u lekarza nie bylam

Cytat:

gdzie kupilas? pokazesz?

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość

Też mam w planach jak kilka z was po ciąży schudnąć, bo miałam swoją idealną wagę, a przed ciążą przytyłam około 5 kg i jak chciałam się wziąć za siebie to się dowiedziałam, że w ciąży jestem. Pilnuje się żeby nie przeginać w ciąży, ale wydaje mi się, że trochę też to jest genetyczne ile się przytyje, każdy ma inną przemianę materii jakieś skłonności i czasami ciężko nad tym zapanować. Także plan jest ambitny. Jak już urodzimy to założymy sobie wątek taki z odchudzaniem
dokladnie jak u mnie tez przybylo mi 5 kg przed ciaza , a dzisiaj stanelam na wage i 65kg- juz 8 kg mi przybylo w ciazy,jak tak dalej bedzie to bede jak slonica

o tak

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-05-13, 09:17   #43
martha330
Zakorzenienie

słoneczko21 pomysl na watek już w takim razie jest, zaczniemy pewnie od nowego roku dopiero, czyli w 2015 hahahaha
oby tylko starczylo mi cierpliwości i zapalu !

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

begie13 to ja się budze nocami i pisze na forum, co by sobie jakos zorganizować to nocne nie-spanie na szczęście nie zdarza się to codziennie, ale często niestety, a nigdy tak nie miałam... trzymaj się i TY!

Stary 2014-05-13, 09:22   #44
manieczka1
Zakorzenienie

witam się w nowym wątku
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 09:27   #45
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
witam się w nowym wątku

zaraz wszystkie będziemy w komplecie! super!

Stary 2014-05-13, 09:31   #46
Indra83
Wtajemniczenie

Mam wizytę w piątek, to się rano zważę, ale jakaś masakra będzie już to widzę.

Nie pisałam Wam, koleżanka z forum na którym udzielam się od pierwszej ciąży, czyli już ponad 5 lat, zaproponowała, ze przyśle mi swoje ubrania ciążowe, bo więcej dzieci nie będzie miała, a nie ma komu oddać, mieszka w Niemczech i mi je przyśle niedługo Fajnie, spodnie, jakieś tuniki, krótkie spodenki
Stary 2014-05-13, 09:32   #47
sloneczko_1201
Zadomowienie

To najpierw klub odchudzających się mamusiek a następny klub seksi mamusiek

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 09:33   #48
Justana1984
Rozeznanie

Dziękuję dziewczyny za bardzo miłe powitanie

[QUOTE=Kiara_kier;46427720]witaj ja mam 2.12 więc nieduża różnica między nami - 3 dni
Genetyczne mam 22.05.

hejka ja dokładnie dzisiaj zaczynam 12 tc. w sumie zależy jak liczyć, bo od ostatniego okresu tj. od 18 lutego wychodzi, że dziś zaczynam 13 ale moja gin liczy 12 więc trzymam się tego co ona mówi.

Badanie mam 19 maja a jeszcze w piątek czeka mnie wizyta u endokrynologa bo mam złe wyniki tarczycy i trochę się martwię
Póki co u mnie odzież ciążowa zbędna, mieszczę się jeszcze w dotychczasowe ciuszki, pewnie już nie długo ale w sumie nic nie przytyłam a nawet schudłam prawie 2 kilo
najbardziej jednak trochę mnie wystraszyła moja gin i cieszę się że teraz będę mieć te badania prenetalne bo inny lekarz sprawdzi czy wsio jest w porządku. Moja gin jak oglądała maluszka to nie widziałam serducha bijącego, jak się jej spytałam a serducho to powiedziała mi że za chwilę i nie powiedziała w końcu;/ Zrobiła mi wykład o prenetalnych i zasiała we mnie ziarno niepewności czy na pewno wszystko jej jak powinno. Powiedziała mi że TN jest słabe ale że to nic nie znaczy, tylko z tego wszystkiego nie zapytałam się jej co to te TN. Tętno? Dzidzia z jej obliczeń miała już 3,8 cm

macie przeczucia co do płci?? Ja od początku mówię że będzie dziewczyna hihi

trochę się rozgadałam wybaczcie
to moje początki na wizażu, więc jeszcze trochę nie ogarniam, jak coś źle robię to mówcie
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 09:38   #49
Indra83
Wtajemniczenie

Justana, a jakie masz wyniki tarczycy, bo tu kilka mamusiek też tarczycę leczy, ja na przykład zawsze miałam zdrową, a w tej ciąży mi oszalała i teraz się leczę u endokrynologa i biorę Euthyrox.
Stary 2014-05-13, 09:40   #50
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

Nie pisałam Wam, koleżanka z forum na którym udzielam się od pierwszej ciąży, czyli już ponad 5 lat, zaproponowała, ze przyśle mi swoje ubrania ciążowe, bo więcej dzieci nie będzie miała, a nie ma komu oddać, mieszka w Niemczech i mi je przyśle niedługo Fajnie, spodnie, jakieś tuniki, krótkie spodenki
ale masz fajnie, i to niemieckie ciuszki, a wiadomo, nieco lepsza jakość! super!

justana a propos skrótów podczas usg :
Podstawowe skróty pojawiające się w badaniu USG w ciąży

• AC – obwód brzucha dziecka,
  • AFI – wskaźnik płynu owodniowego,
  • ASP lub FHR – akcja serca płodu,
  • BPD – wymiar dwuciemieniowy główki,
  • AUA – średni wiek ciąży wg USG,
  • CER – wymiar poprzeczny móżdżku,
  • CRL – długość ciemieniowo-siedzeniowa (mierzona od czubka głowy do kości ogonowej dziecka),
  • EDD – przybliżona data porodu,
  • EFW – szacowna waga dziecka,
  • FHR lub ASP– czynność serca dziecka mierzone w uderzeniach na minutę,
  • FL – długość kości udowej,
  • GA – wiek ciążowy według ostatniej miesiączki,
  • GS – średnica pęcherzyka ciążowego,
  • HC – obwód główki,
  • HL – długość kości ramiennej,
  • LMP – data ostatniej miesiączki,
  • LV – szerokość komory bocznej mózgu,
  • NB – kość nosowa,
  • NF – fałd karkowy,
  • NT – przezierność karkowa,
  • OFD – wymiar potyliczno-czołowy,
  • OM – ostatnia miesiączka,
  • TCD – poprzeczny wymiar móżdżku,
  • TP – termin porodu,
  • YS – pęcherzyk żółtkowy.

Stary 2014-05-13, 09:40   #51
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:

no to świetnie to jest ogromna pomoc i oszczędności ja też dostałam kilka ciuchów od koleżanek ale w spodnie niestety nie weszłam, może dziś podjadę do galerii i zobaczę co mają wydrukowałam już kupon zniżkowy do h&m w razie co
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-05-13, 09:50   #52
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

zaraz wszystkie będziemy w komplecie! super!
brakuje jeszcze marsi- mam nadzieje ze wroci do nas

Cytat:

super

mi tez wlasnie szkoda kupowac ciazowych ciuchow bo nie planuje wiecej dzieci i chyba te spodnie sobie odpuszcze, legisndy powinny wystarczyc i jakies tuniki na lato, a jedne spodnie ciazowe mam z 1 ciazy wiec beda na jesien

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-05-13, 09:51   #53
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez wlasnie szkoda kupowac ciazowych ciuchow bo nie planuje wiecej dzieci i chyba te spodnie sobie odpuszcze, legisndy powinny wystarczyc i jakies tuniki na lato, a jedne spodnie ciazowe mam z 1 ciazy wiec beda na jesien
no to skoro masz 1 spodnie ciążowe to też bym nie kupowała nowych jedne + leginsy stykną
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-05-13, 10:07   #54
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
no to skoro masz 1 spodnie ciążowe to też bym nie kupowała nowych jedne + leginsy stykną
jestem tego samoego zdania, a może trafi nam się piękne słoneczne lato i spodnie nie będą potrzebne tylko cos lżejszego

Stary 2014-05-13, 10:19   #55
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam u mnie póki co słonecznie ale niebawem pewnie deszczem lunie... już mnie wkurza ta pogoda...

Cytat:
legginsy o ile będą z bawełny,a nie takie śliskie albo sztuczne.

legginsy są bawełniane w lidlu i fajne

ja jedne takie spodnie mam i byłam z nich mega zadowolona ale zwykłe a nie ciążowe, teraz mam w planie chyba legginsy zakupić...

Cytat:
dokladnie jak u mnie tez przybylo mi 5 kg przed ciaza , a dzisiaj stanelam na wage i 65kg- juz 8 kg mi przybylo w ciazy,jak tak dalej bedzie to bede jak slonica
o matko ile??? ja w sumie dużo leżę ale waga od pierwszej wizyty z kartą ciąży ostatnio stała w miejscu...

Cytat:

ale super, zazdroszczę!!

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za bardzo miłe powitanie
witaj

Cytat:
Możesz ta listę wysłać do Kasi na PW to jak będzie miała czas wstawi nam w pierwszym poście i będzie łatwiej....

W ogóle jak macie jakieś ciekawe str to wyślijcie propozycje do Kasi to też wstawi na pierwszym poście i będzie łatwiej szukać
Sprawdzeni sprzedawcy z allegro np bo jest tutaj wiele mamuś więc możecie coś polecić to piszcie...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:23   #56
york222
Raczkowanie

Witam się i ja w drugiej części
Widzę , że rozmowa zeszła na temat ciuchów ciążowych... mi w h&m podobają się spodnie ale cena mnie przeraża i napewno ich tam nie kupię, zwłaszcza że mam w nich chodzić ledwie kilka miesięcy.
Zastanawiam się nad allegro ale nigdy nie byłam zwolenniczka kupowania ciuchów przez neta i niewiem sama co robić.
W lidlu napewno skoczę po leginsy i może tunikę, jeśli oczywiście nie zapomnę hehe

No nic odezwę się później, musze wyskoczyć z psem, i wziąć się za sprzątanie potem obiad a potem idę w poszukiwaniu sukienki na wesele
york222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:28   #57
bimbunia_
Raczkowanie

Cześć dziewczyny ja Grudniowa jestem i Was też podczytuję. Zabrać głos muszę w dyskusji o odchudzaniu, bo należy zacząć już w ciąży a nie czekać. Dieta mam na myśli bardzo zdrowe odżywianie, czyli 5 posiłków dziennie, niski indeks glikemiczny, dużo wody itd. Ja stosuję w ciąży 3 etap diety South Beach a przed ciążą zrobiłam pierwsze dwa i dzięki temu mam przy lekkiej cukrzycy idealny cukier w ciąży. Lekarz powiedział, że jeśli będę tak zdrowo jeść nadal to w ciąży przybędzie mi kilogramów ale na ciele schudnę i to z samymi korzyściami dla bambino Ciąża to najlepszy czas na nauczenie się dobrych nawyków żywieniowych, bo jest motywacja i świadomość że nie tylko siebie karmimy.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:31   #58
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez york222 Pokaż wiadomość
No nic odezwę się później, musze wyskoczyć z psem, i wziąć się za sprzątanie potem obiad a potem idę w poszukiwaniu sukienki na wesele
daj znać czy cos upolowałaś i czy jest coś ciekawego na czym można oko zawiesić a najlepiej rób foty

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:33   #59
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
ale masz fajnie, i to niemieckie ciuszki, a wiadomo, nieco lepsza jakość! super!

• AC – obwód brzucha dziecka,
  • AFI – wskaźnik płynu owodniowego,
  • ASP lub FHR – akcja serca płodu,
  • BPD – wymiar dwuciemieniowy główki,
  • AUA – średni wiek ciąży wg USG,
  • CER – wymiar poprzeczny móżdżku,
  • CRL – długość ciemieniowo-siedzeniowa (mierzona od czubka głowy do kości ogonowej dziecka),
  • EDD – przybliżona data porodu,
  • EFW – szacowna waga dziecka,
  • FHR lub ASP– czynność serca dziecka mierzone w uderzeniach na minutę,
  • FL – długość kości udowej,
  • GA – wiek ciążowy według ostatniej miesiączki,
  • GS – średnica pęcherzyka ciążowego,
  • HC – obwód główki,
  • HL – długość kości ramiennej,
  • LMP – data ostatniej miesiączki,
  • LV – szerokość komory bocznej mózgu,
  • NB – kość nosowa,
  • NF – fałd karkowy,
  • NT – przezierność karkowa,
  • OFD – wymiar potyliczno-czołowy,
  • OM – ostatnia miesiączka,
  • TCD – poprzeczny wymiar móżdżku,
  • TP – termin porodu,
  • YS – pęcherzyk żółtkowy.
Zabieram to na pierwszą stronę
Stary 2014-05-13, 10:35   #60
melleczka
Zakorzenienie

Ja ostatnio kupiłam w H&M na ciążowym piękną, szyfonową tunikę ciążową za 20zł Będzie idealna na późną ciążę Ale w normalnej cenie bym jej nie kupiła, bo kosztowała chyba 80 czy 100zł Generalnie zazwyczaj kupuję na wyprzedażach. Mam jakąś wewnętrzną blokadę przed wydaniem 60zł na zwykły T-shirt Ale jeśli chodzi o spodnie to tutaj wielkiego szału na %% nie ma, więc odżałuję te 80zł i kupię w cenie regularnej.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości