|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jesteście pod stała opieką lekarza, dbacie o siebie jak umiecie , na pewno bedzie wszytko dobrze jedna prośba: jak bedzie was niepokoic cokolwiek to biegusiem na IP, ok? lepiej jechac z pierdołą serio, nei zastanawiac sie czy cos tylko Ip i kontrola ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() zła matka bo tańszy kocyk, no prosze cie to ja musze byc w ogóle zła bo rozki miałam od kolezanki(jeden nie używany ale nei dałam za niego złotówki) wiele ciuszków tez miałam uzywanych i w ogóle kochana liczy sie to ze kochasz to maleństwo , dbasz o siebie jak tylko mozesz i bedziesz dbała o dziecko teraz szalejesz z niepokoju bo wyszła ta pępowina i to jest zła matka? która martwi sie i chce dla dziecka jak najlepiej? ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- ja to okropna jestem bo drugie dziecko bedzie miało wszytko po pierwszym...............n ormalnie nie wpadłam na to |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny...
Dzisiaj zaliczyłam glebę... Na szczęście nic się nie stało... Szłam na klatkę po 3 schodkach betonowych i upadłam na próg... Ale udało mi się uchronić brzuszek bo się zasłoniłam rękoma... I mam do tego zdarte kolana... Na tych schodach już nie raz się potknęłam ale nie pamiętam kiedy upadłam... Jednak chyba brzuszek przeciążył... Kupiłam sobie dziś rogala do spania ale mniejszego ok.80cm ale już próbowałam i jest ok... Poleciła mi taki kuzynka też ciężarna... Teraz mam go pod plecami i oglądam tv... Oglądaliśmy dzisiaj wózki ponownie bo Małżowi podobał się któryś Bebetto ale dzisiaj znaleźliśmy Jedo tylko nie wiem jaki dokładnie model... Babka nam powiedziała że to full wypas i jakiś Special edition i kosztuje 1969zl razem z fotelikiem i wyposażeniem... Ale coś nie mogę go znaleźć a strona jedo nie chce mi się wczytać... Może któraś z Was ma jakieś opinie na temat tej firmy?? Ide spaciulkać... Dobranoc... |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Raczkowanie
|
88Ekaterina88 śliczne ciuszki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Latte ja też początkowo odwijałam dziecko "z tego kokonu" (u nas w szpitalu tak ciasno dzieci wiążą) i głupia byłam bo dopiero duuużo później się kapłam że tak dziecku się lepiej zasypia. Ile bym nocy przespała ![]() ![]() Co do kolek to polecam SabSimplex, podobno ten czeski nie działa tak dobrze jak niemiecki ![]() ![]() ![]() A z tym kredytem próbowaliście w innych bankach? Choć z tego co pamiętam to jakiś czas temu te hipoteczne faktycznie były zmienianie i warunki uzyskania bardzo wyśrubowali ![]() madziulka_ chustę też bardzo polecam, choć zimą chyba będę chustowała głównie w domu. Moja córcia spała dopóki czuła dotyk mamy, więc chusta dawała mi chwilę wytchnienia i jako taką mobilność, inaczej większość dnia musiałabym przeleżeć w łóżku, ewentualnie użerać się z ryczącym, niewyspanym noworodkiem ![]() Denaris super, gratulacje udanej wizyty i zdrowego synusia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ZygaEffka dobrze że w końcu ktoś się porządnie tym twoim kaszlem zajął. Też jestem zdania że lepiej przez krótki czas silny lek niż długo męczyć się z chorobą i powikłaniami po niej. Taki kaszel to nie przelewki ![]() ![]() ![]() Smutna ta historia z parą, dla nich to pewnie tragedia. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Rozeznanie
|
88Ekaterina88 dziękuję za linka do gazetki Lidl, na pewno się wybiorę.
![]() Deneris jeśli dobrze pamiętam to Ty narzekałaś na zgagę , mnie też dziś dopadła, mam pytnko bierzesz coś na nią, można w ogóle coś? Gratuluję synka. ![]() elffirka nie wiem czy dobrze kojarzę ale Ty chyba jesteś z moich okolic więc powiedz proszę gdzie kupiłaś tego rogala do spania, bo 80 zł to taniej niż na allegro. Jestem w odwiedzinach na tydzień u mamy na wsi i bez męża cierpię na bezsenność. ![]()
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
bry
ja nie nadrabiam nie wiem już czy pisałam, że adapter do pasów kupiłam? tummy shield mam szary. rewelacyjna sprawa. polecany zwłaszcza przy dachowaniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Rozeznanie
|
Natalusia ja jestem z okolic Wrocławia w sumie mieszkam między Wrocławiem a Lubinem i w Lubinie kupiłam rogala ale 80cm za 55zł i jest fajny bo jeden koniec mam między nogami a drugi pod żebrami i jest bardzo wygodnie i mięciutko...
Ooo mam coś podobnego tylko w kolorowe kwiatuszki http://allegro.pl/poduszka-fasolka-d...221353432.html ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Znalazłam... Mam identyczny... http://www.minibaby.pl/index.php?pag...roduct_id=2610 Edytowane przez elffirka Czas edycji: 2014-05-12 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja kupie kocyk z pepco czyli najtańszym sklepie w naszym mieście. Do tego wszystkie ciuszki kupuje w lumkach i raczej nowych mieć nie będę, chyba że ktoś mi coś kupi w formie prezentu dla maluszka. Wózek używany, łóżeczko używane, wanienka używana od szwagra. No mogę tak wymieniać bez końca. Nie czuję się złą mamą, bo wiem, że miłość się liczy a nie kasa ![]() ![]() Cytat:
![]() Denaris gratuluje chłopczyka ![]() ![]() ![]() Lecia słonko, proszę, nie załamuj się ![]() Jak wrócisz do domku to idź z mężem do doradcy od spraw kredytów hipotecznych. On sprawdzi waszą zdolność w kilkunastu bankach na raz. A napewno któryś udzieli wam pożyczki. Sprawdźcie też PKO bo tam w sumie najwięcej hipotek udzielają. Nie poddawajcie się. To wasze marzenie i trzeba o nie walczyć! ![]() Antana ![]() ![]() ![]() Pół dnia mnie nie było tu z wami, bo żeśmy szafe składali. Ale już stoi, wygląda świetnie, jestem zadowolona ![]() Jutro tez na 11 mam wizytę u ginka, ale bez usg. Może weźmie mnie na samolot, a jak nie to napewno zważy, zmierzy ciśnienie i poogląda wyniki. Może uda się posłuchać chociaż serduszka dzidzi ![]() Nie wiem czy na wszystko odpisałam, bo się już pogubiłam dzisiaj.. A no i Carolcia dobrze, że jesteś z powrotem z nami ![]()
Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu ![]() ![]() ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2014-05-12 o 23:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
ja planuję kupić poduszkę w kształcie C-między uda i pod głowę. taka wielka, stówkę kosztuje. podobno trzeba się przyzwyczaić bo na początku przeszkadza nawet. no zobaczymy
trzymajcie proszę kciuki, dziś i jutro będzie chyba sprzedaż moich rzeczy, całkiem spora ilościowo i objętościowo ![]() ![]() nagrałam 5 min Dziecia jak podskakiwał i kilka krótszych. po południu tżta zamęczę i będziemy razem oglądać :P jest na nocce. idę spać, papa |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | ||||||
Zadomowienie
|
No i się wyspałam... poryczałam sobie znów z tej niemocy... chyba trochę mi lżej ale nadal jestem rozżalona i smutna po wizycie u lekarza , choć czytałam że to kompletnie bezpieczny lek to i tak mnie martwi .. Wczoraj Gin mi zmierzyła jeszcze ciśnienie i się też przeraziła mówi że to przez te sterydy , mam takie i żeby uważać , a ładnie funkcojonowałam z niskim i moglam pić dwie kawki dziennie .. Tż był ze mną w gabinecie i cały czas się dopytywał czy jest na pewno dziewczynka a Ona była taka wstydliwa że nie chciała się po prostu pokazywać rodzicom , albo obrazona że matka sie trzęśie z kaszlu . Widziałam jak mlaska sobie i połyka wody i je wypluwa
![]() ![]() Co do połówkowego to idę do lekarza jak już pisałam tego samego co miałam ocenę ryzyka I trym. Świetny lekarz i jest z tej listy co kiedyś podawałyście (FMF)? chyba jakoś tak . Muszę się tylko dziś umówić i zorientować w cenie . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do szafeczki jak już bedzie all ok wrzucaj foto ![]() http://www.meblewojcik.pl/kolekcje/szczegoly/18/MADRAS my jednak zdecydujemy sie na to , oczywiscie nie na cały zestaw ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Raczkowanie
|
Witam się z wami z rana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Niestabilna - nie ważne gdzie i za ile kupisz rzeczy dla dziecka, ważne żebyś teraz dbała o was i po porodzie, nawet jakbyś miała tylko kilka rzeczy. Co do kik to pewnie i ja tam zawitam, tylko moja zasada jest taka że dla dziecka kupuje polskie, niemieckie cży inne rzeczy byle nie z chin i też patrz na metki w kik tak samo na skład ![]() Jak coś to możemy się spotkać i razem porobic zakupy a co ![]() ![]() Tak samo polecam takko - też mają fajne obniżki dla malcow. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2897 |
Zakorzenienie
|
Nie trzeba się przejmować,że dziecko będzie mieć używane rzeczy,bo szybko z nich wyrasta i kupno nowych się po prostu nie opłaca
![]() ![]() Niektóre dzieci nie mogą liczyć nawet na nią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do takiego porównywania to jeszcze Wam coś powiem. Mój bratanek od moich rodziców za wiele nie dostawał, bo mamie zabrali rentę po 18 latach i żyli tylko z taty wypłaty, a teście mojego brata być może i co miesiąc słali im kasę, bo mają. Jednak jak przyszedł czas, kiedy nasz Filipcio zachorował na nowotwór to moja mama była u nich prawie cały rok, około 500 km od taty i domu, zaglądała do UP na podpis raz w miesiącu, zajrzała na weekend do taty i wracała. Przechodziła z nimi to piekło, mówię Wam, co za silna kobieta. Sama w życiu przeszła niemało, ale jest zawsze dla nas wszystkim wsparciem. No i brat właśnie mówił, że jak czasem jakąś zabaweczkę kupiła dla Filipka to zrobiła mu wielką radość, ale on cieszył się że ona jest w pobliżu, zostawiła wszystko i przyjechała, by być z nimi i ich wspierać. Czasem mały chciał 3 obiady dziennie, bo co chwila miał chęć na coś innego i babcia stała przy garach, by zjadł cokolwiek.W ogóle to mama ma zadatki na przedszkolankę, tak umie dzieci zabawić, będzie z nimi rysować, malować, bawić się w chowanego... Brat właśnie mówił, że jego teście jakby nawet kilka stów małemu dali to i tak kasą mu oczu nie zalepią, on wie i czuje, z której strony bije do niego ciepło. Ogólnie z choroby nasz obecnie 10 letni Fifi wyszedł, ale był o krok... Od wczoraj jest z moim bratem, a swoim tatą, na 3 dniowej, corocznej kontroli, wczoraj miał pobieraną krew. Mama teraz tez była u nich na 2 tygodnie, wczoraj wróciła. Dzwoniła, to mówi, ze chodził i wydurniał się , chichrał ciągle, ale mówi: babciu nie martw się, ja tak na stres odreagowuję, trochę się martwię, żeby było wszytko w porządku ze mną, nawet w kościele się o to modliłem i o Was wszystkich też.... No i znów trzymamy kciuki, by wszystko było OK, bo wiadomo,że chemia może zrobić niezłe spustoszenie w organizmie i nie daj Panie, choroba może mieć nawrót.Bratowa przez stres w pracy i potem jeszcze tę chorobę synka kilka lat starała się o dziecko, mówiła mi, że myśleli też o adopcji, a tu los im sprawił taka niespodziankę i ...właśnie jest w ciąży, ma termin na 1 lipca ![]() Jeszcze odnośnie dzieci i ich świetnych tekstów, to nasz Filipek jak był młodszy, mówi do mojej mamy, by z nim grała w coś na komputerze, mama mówi: ale to pokaż mi co mam robić, bo nie umiem, a on do niej: baaabciu, jak to nie umiesz? Mama cię nie nauczyła.?Mi moja pokazała co i jak ![]() aa2 no to nie zwlekaj, tylko zasuwaj po tego siusiaka ![]() bezaczek7, trzymam kciuki za powodzenie w sprzedaży. Ja wystawiałam ostatnio trochę rzeczy na allegro, ale nic nie poszło, a zapłacić za wystawienie muszę ![]() Ogólnie trzymajcie się mi tu zdrowo i jak najmniej zmartwień życzę ![]() Ja zaraz powoli się zbieram i idę do ZUSu wyjaśnić to i owo, bo niebawem to jaki prokurator do mnie zawita, tak wertują moją sytuację, jakbym jakimś przestępcą była ![]() Monika, wysłałam do Ciebie prywatną wiadomość, daj znać czy doszła, bo rzadko tu wysyłałam i nie wiem czy czegoś nie sknociłam. Pozdrawiam wszystkie mamunie i udanych dzisiejszych wizyt ![]() ![]() Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-05-13 o 06:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Rozeznanie
|
elffirak dzięki za info, coś się zakręciłam z myślą że jesteś z moich okolic
![]() misstic tak czytałam na forum o Rennie ale nie byłam pewna więc chciałam i wolałam się upewnić ![]() ircha06 zdrówka życzę dla Filipka ![]() Piękny dzionek, słonecznie ![]()
![]() |
#2900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A te bodziaki z napisami, to ja mam na 86 jakoś ale porównywałam z 62/68 i prawie takie same ![]() ![]() link do tego jakie 3 rzeczy kupic nowe dla maluszka http://www.mamazone.pl/pytania-i-odp...upic-nowe.aspx ![]() A mi kuzynka tz proponuje materac, bo ona w polszy miała małe łózeczko, w de kupili większe i materac za mały i mi mowi: kupcie sobie to mniejsze łózeczko to dam wam materacyk ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2901 |
Wtajemniczenie
|
Antananariwa co do kolagenu nie wiem,nie znam się,ale z drugiej strony nigdzie na rozstępy nie piszą i nie mowią zeby brac kolagen
![]() Simran86 witaj ![]() dzanet2108 ja nie oglądalam tv ale niesamowite jak technika poszla do przodu ![]() Latte88 ![]() ZygaEffka dobrze ze maluszek jest zdrowy ![]() bezaczek7 aaaaaa nie strasz dachowaniami ![]() Witam się ![]() ![]() ![]() A w ogole to całą noc snily mi się imprezy,picie alko i w ogole ![]() ![]() Co za chory kraj ![]() Mojego tatę od jakiegos czasu boli serce ![]() ![]() ![]() ![]() ja pier**lę to jest chore!!!!!!!!! ciekawe ile na kardiologa.... Moj dziadek do okulisty czeka rok... gdzie my żyjemy ![]() ![]() ![]()
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-05-13 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Wkurzyłam się, bo wczoraj wieczorem nacytowałam się i mi wszystko uciekło, dlatego teraz protestuję i nie cytuję! ![]() Dziewczynki, co do używanych rzeczy dla maluszka, to czym Wy się tu przejmujecie? Moja Malutka prawie nic nie będzie miała nowego, bo nie widzę takiej potrzeby ![]() ![]() Ważne, że nasze Maluszki będą czuły, że są najbardziej kochanymi i wyczekiwanymi dziećmi na świecie, im więcej do szczęścia oprócz miłości i czułości nie potrzeba ![]() Byłam wczoraj na tym USG 3D/4D i jestem zakochana w mojej córeczce! ![]() Oprócz tego lekarz zaproponował mi zrobienie konkretnego USG połówkowego, no i zrobiliśmy. I teraz powiem Wam, że moja ginka wielu rzeczy mi nie powiedziała... ![]() ![]() ![]() ![]() Kocham tą moją Dzidzię najbardziej na świecie!!! A Tż... Odkąd zobaczył wczoraj to maleństwo w trójwymiarze, oszalał kompletnie na punkcie swojej córeczki... Szczęśliwa jestem!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Rozeznanie
|
nmartyna gratuluję udanej wizyty
![]() ![]()
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i czekamy na foteczki ![]()
![]() |
#2905 |
Zadomowienie
|
Fotka na razie w klubie, po południu jeszcze tu wrzucę...
A co do fotki 3D to muszę poczekać na Tżta, bo mam tylko filmiki i nie mam pojęcia jak z tego coś wyciąć, żeby zdjęcie było.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień doberek tak w ogóle ![]() komu kawy? jeszcze wróce do tematu tych uzywanych,tanich ciuszków ![]() najfajniejsze s agarki, łyżki, butelki itd wiec tez jakby co si enei przejmujce ![]() mój si ebawi własnei kartonem i młotkiem i jest szał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale juz zjadłam płatki na mleku i zaraz zrobie sobie kanapeczki ![]() Mój drugi kuzynek, który juz ma 8 lat jak był mały tez wyciągał mamie garnki z szafki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pomysłowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
pocieszny bardzo
![]() małaPaulina Twój fitnes to nic w porównaniu z tym : http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...o-porodu/ske8s ![]()
#2910 | |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
![]() Martyna, wrzuć tutaj foteczki małej ![]() Ircha mam nadzieję że z Filipkiem będzie wszystko dobrze ![]() ![]() Zyga zdrowiej i spróbuj się tak tym nie przejmować ![]() Niestabilna wszystko będzie dobrze ![]() I nie piszcie tych pierdół że jesteście złymi matkami bo kupujecie używane ciuchy ![]() ![]() ![]() ![]() Ja pierwszy raz w życiu par ę tygodni temu byłam w lumpie i jestem z siebie dumna, bo wydałam 50zł na kilka rzeczy gdzie w sklepie nie wiem czy kupiłabym choć jedną za taką cenę ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() Uważaj na ten młotek bo będzie szał i straty ![]() Ja tez kawy nie piję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.