Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 22:01   #2881
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
W koncu moge wam cos napusac.
Oddalam dzisiaj moja kochana komorje do reklamacji i juz za nia tesknie. Naszczescie facet mnie zrozumial i dal zastepcza w miare ok.
Bole jak byla tak sa z rana bylo ok ale z wieczora masakra. No ale coz wrazie co po tygodniu do lekarza ale cale szczesvie w piatek ide do specjalisty to i moze mi powie wiecej.

Denaris gratuluje chlopca

Wy o wyprawkach a ja nie wiem.co i jak. Jestem przerazona. Ale umowilam sie z tz ze jutro robimy liste i co w jakim miesiacu kupujemy, moze wypali plan. Spac mi sie nie chce..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kochana trzymam za Ciebie kciuki a ty prosze trzymaj za mnie obie jesteśmy na rozdrożu a nasze dzidzie w rękach tak na prawdę nie wiadomo kogo.. ja od kaszlu mogę stracić dzidzie w Ty to już w ogóle boję sie mówić ... to zwykła niesprawiedliwość że coś takiego się przytrafia ludziom którzy marzą o dzieciach tak na prawde z całego serca . Wierze ze sie wszystko uda ale jak boli , jak męczy to cięzko o pozytywne myślenie , wiem coś o tym
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:03   #2882
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Jak to ktoś "mądry" powiedział:"..By żyło się lepiej !"-pytanie tylko,komu?

Współczuję tych boleści.. Oby jak najszybciej przeszło...
A wyprawką się nie zrażaj,jeszcze tyle czasu,że zdążysz spokojnie
Wiem że zdążę ale jak człowiek czyta o tym wszystkim to jakaś zgroza. Jak popatrzylam na te ceny tych kocykow i rozkow waszych to aż się poplakalam, bo sobie wmowilam że zła i skapa matka będę. Bo ja kupię kocyk z kik.

Stary 2014-05-12, 22:08   #2883
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Kochana trzymam za Ciebie kciuki a ty prosze trzymaj za mnie obie jesteśmy na rozdrożu a nasze dzidzie w rękach tak na prawdę nie wiadomo kogo.. ja od kaszlu mogę stracić dzidzie w Ty to już w ogóle boję sie mówić ... to zwykła niesprawiedliwość że coś takiego się przytrafia ludziom którzy marzą o dzieciach tak na prawde z całego serca . Wierze ze sie wszystko uda ale jak boli , jak męczy to cięzko o pozytywne myślenie , wiem coś o tym
zabraniam wam w ogóle o tym mysleć
jesteście pod stała opieką lekarza, dbacie o siebie jak umiecie , na pewno bedzie wszytko dobrze
jedna prośba: jak bedzie was niepokoic cokolwiek to biegusiem na IP, ok?
lepiej jechac z pierdołą serio, nei zastanawiac sie czy cos tylko Ip i kontrola

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Wiem że zdążę ale jak człowiek czyta o tym wszystkim to jakaś zgroza. Jak popatrzylam na te ceny tych kocykow i rozkow waszych to aż się poplakalam, bo sobie wmowilam że zła i skapa matka będę. Bo ja kupię kocyk z kik.

no następna no!!!
zła matka bo tańszy kocyk, no prosze cie
to ja musze byc w ogóle zła bo rozki miałam od kolezanki(jeden nie używany ale nei dałam za niego złotówki)
wiele ciuszków tez miałam uzywanych i w ogóle

kochana liczy sie to ze kochasz to maleństwo , dbasz o siebie jak tylko mozesz i bedziesz dbała o dziecko

teraz szalejesz z niepokoju bo wyszła ta pępowina i to jest zła matka? która martwi sie i chce dla dziecka jak najlepiej?

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

ja to okropna jestem bo drugie dziecko bedzie miało wszytko po pierwszym...............n ormalnie nie wpadłam na to
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:12   #2884
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
zabraniam wam w ogóle o tym mysleć
jesteście pod stała opieką lekarza, dbacie o siebie jak umiecie , na pewno bedzie wszytko dobrze
jedna prośba: jak bedzie was niepokoic cokolwiek to biegusiem na IP, ok?
lepiej jechac z pierdołą serio, nei zastanawiac sie czy cos tylko Ip i kontrola

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

no następna no!!!
zła matka bo tańszy kocyk, no prosze cie
to ja musze byc w ogóle zła bo rozki miałam od kolezanki(jeden nie używany ale nei dałam za niego złotówki)
wiele ciuszków tez miałam uzywanych i w ogóle

kochana liczy sie to ze kochasz to maleństwo , dbasz o siebie jak tylko mozesz i bedziesz dbała o dziecko

teraz szalejesz z niepokoju bo wyszła ta pępowina i to jest zła matka? która martwi sie i chce dla dziecka jak najlepiej?

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

ja to okropna jestem bo drugie dziecko bedzie miało wszytko po pierwszym...............n ormalnie nie wpadłam na to
Ja też jestem podla, bo moje będzie miało tylko kilka rzeczy nowych a reszta używana
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:13   #2885
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Co do kolagenu, to widziałam program, że to nie jest ubytek kolagenu, ale zerwanie "nici" kolagenowych, więc wątpię, czy tabletki pomogą.

W zabobony nie wierzę, ale wierzę, że negatywne myślenie przyciąga nieszczęścia

Dziękuję za gratki

Karolciuska to jaaa zauważyłam, że się nie pojawiasz hehehe

kochana!
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:23   #2886
elffirka
Rozeznanie

Hej dziewczyny...
Dzisiaj zaliczyłam glebę... Na szczęście nic się nie stało... Szłam na klatkę po 3 schodkach betonowych i upadłam na próg... Ale udało mi się uchronić brzuszek bo się zasłoniłam rękoma... I mam do tego zdarte kolana... Na tych schodach już nie raz się potknęłam ale nie pamiętam kiedy upadłam... Jednak chyba brzuszek przeciążył...
Kupiłam sobie dziś rogala do spania ale mniejszego ok.80cm ale już próbowałam i jest ok... Poleciła mi taki kuzynka też ciężarna... Teraz mam go pod plecami i oglądam tv...
Oglądaliśmy dzisiaj wózki ponownie bo Małżowi podobał się któryś Bebetto ale dzisiaj znaleźliśmy Jedo tylko nie wiem jaki dokładnie model... Babka nam powiedziała że to full wypas i jakiś Special edition i kosztuje 1969zl razem z fotelikiem i wyposażeniem... Ale coś nie mogę go znaleźć a strona jedo nie chce mi się wczytać... Może któraś z Was ma jakieś opinie na temat tej firmy??
Ide spaciulkać... Dobranoc...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:29   #2887
Antananariwa
Raczkowanie

88Ekaterina88 śliczne ciuszki też mam ten 5-cio pak z C&A, z tym że mój z pieskami i komplecik z H&M (chciałam zeberkę ale był tylko rozmiar 50 więc wzięłam panterkę ). Widziałam też te z napisem o wierze w płacz i chciałam kupić ale był same duże rozmiary a potem sobie pomyślałam że może lepiej nie wywoływać wilka z lasu
Latte ja też początkowo odwijałam dziecko "z tego kokonu" (u nas w szpitalu tak ciasno dzieci wiążą) i głupia byłam bo dopiero duuużo później się kapłam że tak dziecku się lepiej zasypia. Ile bym nocy przespała a myślałam że jak dziecko ma swobodę to mu lepiej
Co do kolek to polecam SabSimplex, podobno ten czeski nie działa tak dobrze jak niemiecki Nam się akurat udało i mieliśmy niemiecki i powiem że naprawdę działał dużo lepiej niż wszystko co było dostępne w polskich aptekach Moja córcia mimo karmienia piersią cierpiała na mocne kolki i tylko po tym się uspokajała. Nie wiem w sumie jak teraz na rynku, ale 4 lata temu to było naprawdę wybawienie

A z tym kredytem próbowaliście w innych bankach? Choć z tego co pamiętam to jakiś czas temu te hipoteczne faktycznie były zmienianie i warunki uzyskania bardzo wyśrubowali
madziulka_ chustę też bardzo polecam, choć zimą chyba będę chustowała głównie w domu. Moja córcia spała dopóki czuła dotyk mamy, więc chusta dawała mi chwilę wytchnienia i jako taką mobilność, inaczej większość dnia musiałabym przeleżeć w łóżku, ewentualnie użerać się z ryczącym, niewyspanym noworodkiem

Denaris super, gratulacje udanej wizyty i zdrowego synusia

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
zawsze tak mam
ostatnio nawet musialam wejsc do kibla przed wizytą juz tam w przychodni
ale to akurat dobrze robi na zaparcia
Niby tak, ale potem taką obsraną fifunię trzeba ginowi pod nos podetknąć Nie znoszę tego i nawet chusteczki nawilżane nie poprawiają mojego komfortu psychicznego

ZygaEffka dobrze że w końcu ktoś się porządnie tym twoim kaszlem zajął. Też jestem zdania że lepiej przez krótki czas silny lek niż długo męczyć się z chorobą i powikłaniami po niej. Taki kaszel to nie przelewki Ale lekarze boją się bo to jednak ciąża ... zresztą z karmieniem podobnie - ja karmiłam długo (za długo ) i przy wszelkich chorobach pozostawało mi leczenie się domowymi sposobami, ewentualnie przy silnych atakach syropkami dla dzieci
Smutna ta historia z parą, dla nich to pewnie tragedia.
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:33   #2888
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Ja też jestem podla, bo moje będzie miało tylko kilka rzeczy nowych a reszta używana
No i co z tego? Dziecko nie będzie patrzyć czy będzie miało kocyk z Kika,Pepco czy też z serii La Millou Tak samo dziecko nie odczuje różnicy między używanym wózkiem za 300 zł a wózkiem super,nowym za 6 tysięcy Ale naszą miłość te dzieciaczki czują już teraz i to jest najważniejsze Ja też nie mogę sobie pozwolić na wiele i dla mnie to żaden powód do wstydu ani przykrości,że kilka ciuszków kupię używanych,ważne,że to dziecko będzie miało co na siebie włożyć
Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny...
Dzisiaj zaliczyłam glebę... Na szczęście nic się nie stało... Szłam na klatkę po 3 schodkach betonowych i upadłam na próg... Ale udało mi się uchronić brzuszek bo się zasłoniłam rękoma... I mam do tego zdarte kolana... Na tych schodach już nie raz się potknęłam ale nie pamiętam kiedy upadłam... Jednak chyba brzuszek przeciążył...
Kupiłam sobie dziś rogala do spania ale mniejszego ok.80cm ale już próbowałam i jest ok... Poleciła mi taki kuzynka też ciężarna... Teraz mam go pod plecami i oglądam tv...
Oglądaliśmy dzisiaj wózki ponownie bo Małżowi podobał się któryś Bebetto ale dzisiaj znaleźliśmy Jedo tylko nie wiem jaki dokładnie model... Babka nam powiedziała że to full wypas i jakiś Special edition i kosztuje 1969zl razem z fotelikiem i wyposażeniem... Ale coś nie mogę go znaleźć a strona jedo nie chce mi się wczytać... Może któraś z Was ma jakieś opinie na temat tej firmy??
To uważaj kochana ! Dobrze,że nic się nie stało,bo te upadki czasem bywają groźne...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:53   #2889
NATALUSIA14
Rozeznanie

88Ekaterina88 dziękuję za linka do gazetki Lidl, na pewno się wybiorę.
Deneris jeśli dobrze pamiętam to Ty narzekałaś na zgagę , mnie też dziś dopadła, mam pytnko bierzesz coś na nią, można w ogóle coś? Gratuluję synka.
elffirka nie wiem czy dobrze kojarzę ale Ty chyba jesteś z moich okolic więc powiedz proszę gdzie kupiłaś tego rogala do spania, bo 80 zł to taniej niż na allegro.

Jestem w odwiedzinach na tydzień u mamy na wsi i bez męża cierpię na bezsenność.

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:59   #2890
bezaczek7
Zakorzenienie

bry
ja nie nadrabiam
nie wiem już czy pisałam, że adapter do pasów kupiłam? tummy shield mam szary. rewelacyjna sprawa. polecany zwłaszcza przy dachowaniach
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 23:18   #2891
elffirka
Rozeznanie

Natalusia ja jestem z okolic Wrocławia w sumie mieszkam między Wrocławiem a Lubinem i w Lubinie kupiłam rogala ale 80cm za 55zł i jest fajny bo jeden koniec mam między nogami a drugi pod żebrami i jest bardzo wygodnie i mięciutko...

Ooo mam coś podobnego tylko w kolorowe kwiatuszki
http://allegro.pl/poduszka-fasolka-d...221353432.html

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Znalazłam... Mam identyczny...
http://www.minibaby.pl/index.php?pag...roduct_id=2610

Edytowane przez elffirka
Czas edycji: 2014-05-12 o 23:16
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 23:47   #2892
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Ewka dostajesz batem za takie gadanie Nie wolno ci nawet mysleć o takim czymś Robisz wszystko co możesz, poza tym dostałaś już antybiotyk i teraz będzie już lepiej. Jeszcze raz przeczytam u ciebie o stracie dziecka to przyjade tam do ciebie i osobiście kopnę cię w ten twój zgrabny zadek! Nie żartuje.

Cytat:

Madziu kochana nie ma co się przejmować.
Ja kupie kocyk z pepco czyli najtańszym sklepie w naszym mieście. Do tego wszystkie ciuszki kupuje w lumkach i raczej nowych mieć nie będę, chyba że ktoś mi coś kupi w formie prezentu dla maluszka. Wózek używany, łóżeczko używane, wanienka używana od szwagra. No mogę tak wymieniać bez końca. Nie czuję się złą mamą, bo wiem, że miłość się liczy a nie kasa I u ciebie tak samo

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Deneris jeśli dobrze pamiętam to Ty narzekałaś na zgagę , mnie też dziś dopadła, mam pytnko bierzesz coś na nią, można w ogóle coś? Gratuluję synka.
elffirka nie wiem czy dobrze kojarzę ale Ty chyba jesteś z moich okolic więc powiedz proszę gdzie kupiłaś tego rogala do spania, bo 80 zł to taniej niż na allegro.

Jestem w odwiedzinach na tydzień u mamy na wsi i bez męża cierpię na bezsenność.
Dobra piszę to po raz setny chyba W ciąży można brać Rennie na zgage (ok. 10zł w aptece) albo tak jak Lecia poleca sode rozrobić z wodą i popić. I jeden i drugi sposób działa i jest bezpieczny w ciąży.

Denaris gratuluje chłopczyka Daj ciotką znać jak go nazwiesz

Lecia słonko, proszę, nie załamuj się
Jak wrócisz do domku to idź z mężem do doradcy od spraw kredytów hipotecznych. On sprawdzi waszą zdolność w kilkunastu bankach na raz. A napewno któryś udzieli wam pożyczki. Sprawdźcie też PKO bo tam w sumie najwięcej hipotek udzielają. Nie poddawajcie się. To wasze marzenie i trzeba o nie walczyć!

Antana Była wczoraj nagroda hehe

Pół dnia mnie nie było tu z wami, bo żeśmy szafe składali. Ale już stoi, wygląda świetnie, jestem zadowolona Jutro ją przetre i zacznę układać, bo dzisiaj to już brak siły totalny.
Jutro tez na 11 mam wizytę u ginka, ale bez usg. Może weźmie mnie na samolot, a jak nie to napewno zważy, zmierzy ciśnienie i poogląda wyniki. Może uda się posłuchać chociaż serduszka dzidzi

Nie wiem czy na wszystko odpisałam, bo się już pogubiłam dzisiaj..

A no i Carolcia dobrze, że jesteś z powrotem z nami Przepraszam za spóźnione powitanie..

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2014-05-12 o 23:50
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 01:14   #2893
bezaczek7
Zakorzenienie

ja planuję kupić poduszkę w kształcie C-między uda i pod głowę. taka wielka, stówkę kosztuje. podobno trzeba się przyzwyczaić bo na początku przeszkadza nawet. no zobaczymy

trzymajcie proszę kciuki, dziś i jutro będzie chyba sprzedaż moich rzeczy, całkiem spora ilościowo i objętościowo oby się wszystko udało

nagrałam 5 min Dziecia jak podskakiwał i kilka krótszych. po południu tżta zamęczę i będziemy razem oglądać :P jest na nocce.

idę spać, papa
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 04:40   #2894
ZygaEffka
Zadomowienie

No i się wyspałam... poryczałam sobie znów z tej niemocy... chyba trochę mi lżej ale nadal jestem rozżalona i smutna po wizycie u lekarza , choć czytałam że to kompletnie bezpieczny lek to i tak mnie martwi .. Wczoraj Gin mi zmierzyła jeszcze ciśnienie i się też przeraziła mówi że to przez te sterydy , mam takie i żeby uważać , a ładnie funkcojonowałam z niskim i moglam pić dwie kawki dziennie .. Tż był ze mną w gabinecie i cały czas się dopytywał czy jest na pewno dziewczynka a Ona była taka wstydliwa że nie chciała się po prostu pokazywać rodzicom , albo obrazona że matka sie trzęśie z kaszlu . Widziałam jak mlaska sobie i połyka wody i je wypluwa śmieszny widok
Co do połówkowego to idę do lekarza jak już pisałam tego samego co miałam ocenę ryzyka I trym. Świetny lekarz i jest z tej listy co kiedyś podawałyście (FMF)? chyba jakoś tak . Muszę się tylko dziś umówić i zorientować w cenie .
Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestescie kochane !
Nie sadzilam, ze ktos zauwazy, ze mnie nie ma !
Ale ja o Was myslalam, szkoda ze pewnie nie dam rady nadrobic tych stron wszystkich, a pewnie niektore z Was sie juz dowiedzialy kto mieszka w brzuszku itd.
Zniknelam niespodziewanie, w momencie kiedy odpisywalam ZygaEffce , nie zdazylam wyslac posta z informacjami o knajpach i innych miejscach wartych odwiedzenia w majowke, Efciaaa nie gniewaj sie !
Widziałam tez, że ktoras w szpitalu leży ? Ile mnie ominelo! Prosze mi wracac do zdrowia!

A z nowosci u mnie, to mala Antośka strasznie kopie, rosnie mi chyba maly urwis, brzuchol wydymany, tzn wydety !
Wstawie fote w klubie- tam tez nie zagladalam sto lat !

brakowalo mi WAS!
Carola no coś Ty oszalałas nie gniewam się pisałam juz w K że nic sie nie stało , Warszawa nas zauroczyła mimo niepogody i przez to też jestem chora ale nie żaluje wizyty ;-) cieszę sie że juz jestes z nami , mam nadzieje że znów nie znikniesz choć wiadomo jak mus to mus ..

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny...
Ellfirka proszę mi uważać na siebeie schody to też moja zmora , boję sie ich nie lubie , i nie umiem po nich chodzic , to chyba przez problemy z błędnikiem jak to mój mąż mówi jestem gapcia i tyle albo leniuch że mi się nie chce wyżej nóg podnosić ...

Cytat:
Napisane przez Antananariwa;46428029

[B
ZygaEffka[/B] dobrze że w końcu ktoś się porządnie tym twoim kaszlem zajął. Też jestem zdania że lepiej przez krótki czas silny lek niż długo męczyć się z chorobą i powikłaniami po niej. Taki kaszel to nie przelewki Ale lekarze boją się bo to jednak ciąża ... zresztą z karmieniem podobnie - ja karmiłam długo (za długo ) i przy wszelkich chorobach pozostawało mi leczenie się domowymi sposobami, ewentualnie przy silnych atakach syropkami dla dzieci
Smutna ta historia z parą, dla nich to pewnie tragedia.
No mam nadzieje ze porządnie bo już chodzę i ryczę z niemocy na yo cholerstwo
Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
bry
ja nie nadrabiam
nie wiem już czy pisałam, że adapter do pasów kupiłam? tummy shield mam szary. rewelacyjna sprawa. polecany zwłaszcza przy dachowaniach
Ty już lepiej nie dachuj
Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ewka dostajesz batem za takie gadanie Nie wolno ci nawet mysleć o takim czymś Robisz wszystko co możesz, poza tym dostałaś już antybiotyk i teraz będzie już lepiej. Jeszcze raz przeczytam u ciebie o stracie dziecka to przyjade tam do ciebie i osobiście kopnę cię w ten twój zgrabny zadek! Nie żartuje.
Pół dnia mnie nie było tu z wami, bo żeśmy szafe składali. Ale już stoi, wygląda świetnie, jestem zadowolona Jutro ją przetre i zacznę układać, bo dzisiaj to już brak siły totalny.
Jutro tez na 11 mam wizytę u ginka, ale bez usg. Może weźmie mnie na samolot, a jak nie to napewno zważy, zmierzy ciśnienie i poogląda wyniki. Może uda się posłuchać chociaż serduszka dzidzi

Nie wiem czy na wszystko odpisałam, bo się już pogubiłam dzisiaj..

A no i Carolcia dobrze, że jesteś z powrotem z nami Przepraszam za spóźnione powitanie..
No lej , mnie bij mnie , przyjeżdżaj przyjmuję każdą opcje ! wiem należy mi się opr od całego świata i od was wszystkich ale i tak was kocham
Co do szafeczki jak już bedzie all ok wrzucaj foto
http://www.meblewojcik.pl/kolekcje/szczegoly/18/MADRAS my jednak zdecydujemy sie na to , oczywiscie nie na cały zestaw
Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
ja planuję kupić poduszkę w kształcie C-między uda i pod głowę. taka wielka, stówkę kosztuje. podobno trzeba się przyzwyczaić bo na początku przeszkadza nawet. no zobaczymy

trzymajcie proszę kciuki, dziś i jutro będzie chyba sprzedaż moich rzeczy, całkiem spora ilościowo i objętościowo oby się wszystko udało

nagrałam 5 min Dziecia jak podskakiwał i kilka krótszych. po południu tżta zamęczę i będziemy razem oglądać :P jest na nocce.

idę spać, papa
Trzymam kciuki , daj znać jak z utargiem handlaro
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 05:07   #2895
Antananariwa
Raczkowanie

Witam się z wami z rana Ja już po śniadanku (chleb razowy z chrzanowym Alemtte i czerwona papryka na to ) teraz lecę oporządzi siebie, psy i dziecko i do pracy Nie naspamujcie za dużo bo wczoraj cały wieczór was nadrabiałam
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 06:26   #2896
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam z rana

Niestabilna - nie ważne gdzie i za ile kupisz rzeczy dla dziecka, ważne żebyś teraz dbała o was i po porodzie, nawet jakbyś miała tylko kilka rzeczy. Co do kik to pewnie i ja tam zawitam, tylko moja zasada jest taka że dla dziecka kupuje polskie, niemieckie cży inne rzeczy byle nie z chin i też patrz na metki w kik tak samo na skład
Jak coś to możemy się spotkać i razem porobic zakupy a co
Tak samo polecam takko - też mają fajne obniżki dla malcow.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 06:46   #2897
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Nie trzeba się przejmować,że dziecko będzie mieć używane rzeczy,bo szybko z nich wyrasta i kupno nowych się po prostu nie opłacaMoja córcia też miała mało rzeczy nowych i nie robiłam sobie z tego poodu wyrzutów.Dlaczego mam nie ubierać dzieci w rzeczy używane,ale pięknie wyglądające?Przecież na tym etpaie ciuszki są prawie w ogóle nieużywane-dzieci ich tak nie brudząTo żadna ujma, a raczej zdrowy rozsądek, a dzieciom i tak obojętne w jakich ciuszkach występują, ważna jest miłość rodziców.
Niektóre dzieci nie mogą liczyć nawet na nią

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 06:47   #2898
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Słońce, nawet tak nie mów ! Moja mama zawsze była oszczędna, a ja to już czasem mówię, że jestem sknera. Jak byliśmy na święta w rodzinnych domach, teściowa zerknęła na mojego męża i mówi: O, znów nowa bluzeczka, ale ty o niego dbasz, a sobie coś kupiłaś.? Wiedzą, że mi do szczęścia wiele nie potrzeba i że jadę po najniższej linii oporu. Kupię sobie coś jak już muszę. Jak do pracy chodziłam to wiadomo, trzeba było jakoś wyglądać, ale teraz tyle na wyjście do lekarza, na zakupy czy kościoła to mam i szkoda mi wywalać kasy. Duuużo zdrówka życzę kochana
Co do takiego porównywania to jeszcze Wam coś powiem. Mój bratanek od moich rodziców za wiele nie dostawał, bo mamie zabrali rentę po 18 latach i żyli tylko z taty wypłaty, a teście mojego brata być może i co miesiąc słali im kasę, bo mają. Jednak jak przyszedł czas, kiedy nasz Filipcio zachorował na nowotwór to moja mama była u nich prawie cały rok, około 500 km od taty i domu, zaglądała do UP na podpis raz w miesiącu, zajrzała na weekend do taty i wracała. Przechodziła z nimi to piekło, mówię Wam, co za silna kobieta. Sama w życiu przeszła niemało, ale jest zawsze dla nas wszystkim wsparciem. No i brat właśnie mówił, że jak czasem jakąś zabaweczkę kupiła dla Filipka to zrobiła mu wielką radość, ale on cieszył się że ona jest w pobliżu, zostawiła wszystko i przyjechała, by być z nimi i ich wspierać. Czasem mały chciał 3 obiady dziennie, bo co chwila miał chęć na coś innego i babcia stała przy garach, by zjadł cokolwiek.W ogóle to mama ma zadatki na przedszkolankę, tak umie dzieci zabawić, będzie z nimi rysować, malować, bawić się w chowanego... Brat właśnie mówił, że jego teście jakby nawet kilka stów małemu dali to i tak kasą mu oczu nie zalepią, on wie i czuje, z której strony bije do niego ciepło. Ogólnie z choroby nasz obecnie 10 letni Fifi wyszedł, ale był o krok... Od wczoraj jest z moim bratem, a swoim tatą, na 3 dniowej, corocznej kontroli, wczoraj miał pobieraną krew. Mama teraz tez była u nich na 2 tygodnie, wczoraj wróciła. Dzwoniła, to mówi, ze chodził i wydurniał się , chichrał ciągle, ale mówi: babciu nie martw się, ja tak na stres odreagowuję, trochę się martwię, żeby było wszytko w porządku ze mną, nawet w kościele się o to modliłem i o Was wszystkich też.... No i znów trzymamy kciuki, by wszystko było OK, bo wiadomo,że chemia może zrobić niezłe spustoszenie w organizmie i nie daj Panie, choroba może mieć nawrót.Bratowa przez stres w pracy i potem jeszcze tę chorobę synka kilka lat starała się o dziecko, mówiła mi, że myśleli też o adopcji, a tu los im sprawił taka niespodziankę i ...właśnie jest w ciąży, ma termin na 1 lipca Ehhh mogłabym pisać i pisać...bo w życiu mnóstwo rzeczy nas doświadcza.
Jeszcze odnośnie dzieci i ich świetnych tekstów, to nasz Filipek jak był młodszy, mówi do mojej mamy, by z nim grała w coś na komputerze, mama mówi: ale to pokaż mi co mam robić, bo nie umiem, a on do niej: baaabciu, jak to nie umiesz? Mama cię nie nauczyła.?Mi moja pokazała co i jak
aa2 no to nie zwlekaj, tylko zasuwaj po tego siusiaka Też widzę, bardzo spostrzegawczy gagatek ci rośnie
bezaczek7, trzymam kciuki za powodzenie w sprzedaży. Ja wystawiałam ostatnio trochę rzeczy na allegro, ale nic nie poszło, a zapłacić za wystawienie muszę Nie wiem, czy nie spróbować z tym OLXem...
Ogólnie trzymajcie się mi tu zdrowo i jak najmniej zmartwień życzę
Ja zaraz powoli się zbieram i idę do ZUSu wyjaśnić to i owo, bo niebawem to jaki prokurator do mnie zawita, tak wertują moją sytuację, jakbym jakimś przestępcą była I na cholerę mi tyle dodatkowego stresu w ciąży - o tym nie pomyślą...
Monika, wysłałam do Ciebie prywatną wiadomość, daj znać czy doszła, bo rzadko tu wysyłałam i nie wiem czy czegoś nie sknociłam.

Pozdrawiam wszystkie mamunie i udanych dzisiejszych wizyt

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-05-13 o 06:52
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 07:43   #2899
NATALUSIA14
Rozeznanie

elffirak dzięki za info, coś się zakręciłam z myślą że jesteś z moich okolic
misstic tak czytałam na forum o Rennie ale nie byłam pewna więc chciałam i wolałam się upewnić
ircha06 zdrówka życzę dla Filipka

Piękny dzionek, słonecznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 07:44   #2900
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość

ja juz zamówiłam u siostry spodenki i bodziaki na długi rekaw

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
88Ekaterina88 śliczne ciuszki też mam ten 5-cio pak z C&A, z tym że mój z pieskami i komplecik z H&M (chciałam zeberkę ale był tylko rozmiar 50 więc wzięłam panterkę ). Widziałam też te z napisem o wierze w płacz i chciałam kupić ale był same duże rozmiary a potem sobie pomyślałam że może lepiej nie wywoływać wilka z lasu
ja szukałam rozmiaru tego 5cio paku i tylko misie były
A te bodziaki z napisami, to ja mam na 86 jakoś ale porównywałam z 62/68 i prawie takie same a te znowu wymiarowe 62 były takie bardzo małe jak z H&Mu na 56

link do tego jakie 3 rzeczy kupic nowe dla maluszka http://www.mamazone.pl/pytania-i-odp...upic-nowe.aspx

A mi kuzynka tz proponuje materac, bo ona w polszy miała małe łózeczko, w de kupili większe i materac za mały i mi mowi: kupcie sobie to mniejsze łózeczko to dam wam materacyk no sorry ale nie bede sie napalać na materacyk, a akurat na oku mam to większe łózeczko i nowy wiekszy materacyk

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-13, 07:47   #2901
małaPaulina
Wtajemniczenie

Antananariwa co do kolagenu nie wiem,nie znam się,ale z drugiej strony nigdzie na rozstępy nie piszą i nie mowią zeby brac kolagen
Simran86 witaj
dzanet2108 ja nie oglądalam tv ale niesamowite jak technika poszla do przodu
Latte88
ZygaEffka dobrze ze maluszek jest zdrowy
bezaczek7 aaaaaa nie strasz dachowaniami

Witam się Dziewczyny a ja jak nie czulam ruchow to nie czulam,a odkad czuje to Tz dostaje regularnie kopniaki dzien w dzien,wystarczy ze sie na plecach położe tak koło północy zresztą dziś rano tez były kopniaczki

A w ogole to całą noc snily mi się imprezy,picie alko i w ogole zabawa na maksa hehe

Co za chory kraj
Mojego tatę od jakiegos czasu boli serce i mama mi powiedziala i sie wkurzylam i powiedzialam ze ma isc do lekarza bo myslal ostatnio ze zawału dostanie no i sluchajcie,poszedl do przychodni by sie zapisac do internisty ktory da mu skierowanie do kardiologa....na wizyte do internisty musi czekac kur** 2 tygodnie!!!!!!!!!!!: mur:
ja pier**lę to jest chore!!!!!!!!! ciekawe ile na kardiologa....
Moj dziadek do okulisty czeka rok... gdzie my żyjemy

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-05-13 o 08:03
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 07:59   #2902
nmartyna
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie
Wkurzyłam się, bo wczoraj wieczorem nacytowałam się i mi wszystko uciekło, dlatego teraz protestuję i nie cytuję!

Dziewczynki, co do używanych rzeczy dla maluszka, to czym Wy się tu przejmujecie? Moja Malutka prawie nic nie będzie miała nowego, bo nie widzę takiej potrzeby Na razie nowe kupiliśmy łóżeczko, za UWAGA! 89,99! Miałam mieć łóżeczko od siostry, ale Młode je połamał...
Ważne, że nasze Maluszki będą czuły, że są najbardziej kochanymi i wyczekiwanymi dziećmi na świecie, im więcej do szczęścia oprócz miłości i czułości nie potrzeba

Byłam wczoraj na tym USG 3D/4D i jestem zakochana w mojej córeczce!
Oprócz tego lekarz zaproponował mi zrobienie konkretnego USG połówkowego, no i zrobiliśmy. I teraz powiem Wam, że moja ginka wielu rzeczy mi nie powiedziała... Lekarz u którego była był bardzo konkretny, wszystko mi ładnie wytłumaczył, pomierzył wszystko co się da, sprawdził przepływy krwi w pępowinie i w serduszku... Ogólnie bardzo zadowolona jestem z wizyty Chyba 30 minut jeździł mi po brzuchu tym usg, a Malutka mimo, że na początku była odwrócona dupcią, to po chwili pięknie pokazała swojego buziaka Nie mogłam wyjść z zachwytu, taki ma piękny nosek i usteczka... No cudny dzidziuś... Mam jedno zdjęcie, gdzie Malutka wygląda jakby się do nas uśmiechała, nie mogę przestać na nie patrzeć. No i dostałam płytkę pełną króciutkich filmików i kilka zdjęć czarno-białych.
Kocham tą moją Dzidzię najbardziej na świecie!!! A Tż... Odkąd zobaczył wczoraj to maleństwo w trójwymiarze, oszalał kompletnie na punkcie swojej córeczki... Szczęśliwa jestem!!!!
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 08:10   #2903
NATALUSIA14
Rozeznanie

nmartyna gratuluję udanej wizyty jeśli możesz to wrzuć foto 4d córeczki

Stary 2014-05-13, 08:11   #2904
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie
Wkurzyłam się, bo wczoraj wieczorem nacytowałam się i mi wszystko uciekło, dlatego teraz protestuję i nie cytuję!

Dziewczynki, co do używanych rzeczy dla maluszka, to czym Wy się tu przejmujecie? Moja Malutka prawie nic nie będzie miała nowego, bo nie widzę takiej potrzeby Na razie nowe kupiliśmy łóżeczko, za UWAGA! 89,99! Miałam mieć łóżeczko od siostry, ale Młode je połamał...
Ważne, że nasze Maluszki będą czuły, że są najbardziej kochanymi i wyczekiwanymi dziećmi na świecie, im więcej do szczęścia oprócz miłości i czułości nie potrzeba

Oprócz tego lekarz zaproponował mi zrobienie konkretnego USG połówkowego, no i zrobiliśmy. I teraz powiem Wam, że moja ginka wielu rzeczy mi nie powiedziała... Lekarz u którego była był bardzo konkretny, wszystko mi ładnie wytłumaczył, pomierzył wszystko co się da, sprawdził przepływy krwi w pępowinie i w serduszku... Ogólnie bardzo zadowolona jestem z wizyty Chyba 30 minut jeździł mi po brzuchu tym usg, a Malutka mimo, że na początku była odwrócona dupcią, to po chwili pięknie pokazała swojego buziaka Nie mogłam wyjść z zachwytu, taki ma piękny nosek i usteczka... No cudny dzidziuś... Mam jedno zdjęcie, gdzie Malutka wygląda jakby się do nas uśmiechała, nie mogę przestać na nie patrzeć. No i dostałam płytkę pełną króciutkich filmików i kilka zdjęć czarno-białych.
Kocham tą moją Dzidzię najbardziej na świecie!!! A Tż... Odkąd zobaczył wczoraj to maleństwo w trójwymiarze, oszalał kompletnie na punkcie swojej córeczki... Szczęśliwa jestem!!!!

i czekamy na foteczki

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-13, 08:15   #2905
nmartyna
Zadomowienie

Fotka na razie w klubie, po południu jeszcze tu wrzucę...
A co do fotki 3D to muszę poczekać na Tżta, bo mam tylko filmiki i nie mam pojęcia jak z tego coś wyciąć, żeby zdjęcie było....
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 08:19   #2906
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

za wizyte i fajnie ze lekarz konkretny boo takich niesety trudno

dzień doberek tak w ogóle
komu kawy?

jeszcze wróce do tematu tych uzywanych,tanich ciuszków jeszcze co do zabawek wiecie te wszytki ewypasione drogie to tylko na 5 sekund , dziecko szybko traci zainteresowanie
najfajniejsze s agarki, łyżki, butelki itd wiec tez jakby co si enei przejmujce
mój si ebawi własnei kartonem i młotkiem i jest szał
Stary 2014-05-13, 08:24   #2907
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
za wizyte i fajnie ze lekarz konkretny boo takich niesety trudno

dzień doberek tak w ogóle
komu kawy?

jeszcze wróce do tematu tych uzywanych,tanich ciuszków jeszcze co do zabawek wiecie te wszytki ewypasione drogie to tylko na 5 sekund , dziecko szybko traci zainteresowanie
najfajniejsze s agarki, łyżki, butelki itd wiec tez jakby co si enei przejmujce
ja wogule nie pije kawy od ... od nigdy

ale juz zjadłam płatki na mleku i zaraz zrobie sobie kanapeczki

Mój drugi kuzynek, który juz ma 8 lat jak był mały tez wyciągał mamie garnki z szafki a najlepsze, jak miał ze 2 latka lub 3 i przyjechaliśmy do nich i zobaczył mojeg tż to ładnie mówił do niego wujek, a że mój tż ma dużo włosów na rekach, to mały tak go głaska po tych rekach i za chwilę wypala: wujek ogol sie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-13, 08:32   #2908
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja wogule nie pije kawy od ... od nigdy

ale juz zjadłam płatki na mleku i zaraz zrobie sobie kanapeczki

Mój drugi kuzynek, który juz ma 8 lat jak był mały tez wyciągał mamie garnki z szafki a najlepsze, jak miał ze 2 latka lub 3 i przyjechaliśmy do nich i zobaczył mojeg tż to ładnie mówił do niego wujek, a że mój tż ma dużo włosów na rekach, to mały tak go głaska po tych rekach i za chwilę wypala: wujek ogol sie

pomysłowy
Stary 2014-05-13, 08:33   #2909
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

pomysłowy
pocieszny bardzo

małaPaulina Twój fitnes to nic w porównaniu z tym : http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...o-porodu/ske8s

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-13, 08:47   #2910
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cześć dziewczyny
Martyna, wrzuć tutaj foteczki małej
Ircha mam nadzieję że z Filipkiem będzie wszystko dobrze I super że bratowej udało się zajść w ciążę i już w lipcu będzie 'rozpakowana'
Zyga zdrowiej i spróbuj się tak tym nie przejmować Dobrze że w końcu dostałaś coś konkretnego, szkoda tylko że musiałaś tyle przecierpieć już
Niestabilna wszystko będzie dobrze Jak najmniej bólu, odpczywaj

I nie piszcie tych pierdół że jesteście złymi matkami bo kupujecie używane ciuchy Albo bo Wasze maleństwo będzie miało rzeczy po starszym dziecku Aż mi się ciśnienie podnosi jak coś takiego czytam. Właśnie jest zupełnie odwrotnie, jesteście wspaniałymi matkami, bo nie wydajecie kasy niepotrzebnie. Lepiej teraz zaoszczędzić na ciuszkach i rzeczach które posłużą kilka miesięcy a kasę odłożyć na bardziej zacne cele, jak choćby wakacje z maluchami za rok Żadna z Was nie zamierza zamiast wózka kupić hulajnogę bo tańsza, czy zamiast w łóżeczku położyć dziecko na materacu! Eh kobiety
Ja pierwszy raz w życiu par ę tygodni temu byłam w lumpie i jestem z siebie dumna, bo wydałam 50zł na kilka rzeczy gdzie w sklepie nie wiem czy kupiłabym choć jedną za taką cenę

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
pocieszny bardzo

małaPaulina Twój fitnes to nic w porównaniu z tym : http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...o-porodu/ske8s
Jessuuu ale baba!
Cytat:
Uważaj na ten młotek bo będzie szał i straty

Ja tez kawy nie piję i ciśnienie mam niskie że szok
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości