|
|
#1291 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja też niedrapek nie zakładałam nigdy.
Co do klina pod materac to ja włożyłam encyklopedię pod materac i też się zrobił ukos. Tylko że teraz musiałam wyjąć bo Gucio tak się wiercił w łóżeczku i przez ten skos łatwo się zsuwał w dół. Cytat:
Mnie mój też Cytat:
I też się ślini, piąstki całe prawie wkłada do buzi, ale mój jeszcze młodszy od Twojego... W dodatku mam problem... Zawsze po wieczornej butli Gucio ładnie sam zasypiał, chwilę mu to zajmowało krótszą lub dłuższą, ale było raczej bez płaczu. Od 3 dni jest masakra, położony po 20 spać zasypia może po 2 godzinach, trochę ssie smoczek, za chwilę przysypia, smoczek mu wypada, po kilku minutach się budzi z płaczem. Bez smoczka to samo, niby przyśnie i po 10-15 min budzi się i płacze. Budzi się też w środku nocy z płaczem... Jak go biorę rano do siebie do łóżka to strasznie niespokojny ma sen, rzuca się w tym łózku, na lewo i prawo głową wymachuje. Nie wiem co się dzieje???
|
|
#1292 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
doczytalam, ze neurolog to dmuchanie na zimne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj tez, nie gadam z nim ![]() Aaaa niedrapek tez nie zakladalam, od razu obcielam paznokcie Mi w szpitalu powiedzieli, ze mam czekac 6 tygodni zeby dziecku pazury obciac u was tez tak gadali ??
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-05-12 o 22:14 |
|||||||
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w szpitalu nic nie gadali ja obcielam po chyba 2 tygodniach jak sie za bardzo zaczela drapac.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
nie ukrywam że nie jestem w stanie Was nadrobić... ostatnio latam jak porąbana, gromadzę dokumenty, jutro sprawa o alimenty, stresuje się jak cholera :/ podjęłam decyzję o pozbawieniu praw rodzicielskich pseudo tatusia, jest gorzej niż było ![]() Całuje Wasze maluszki a Was serdecznie pozdrawiam i przepraszam, że tak mało czasu mam dla Was ale obiecuję poprawę |
|
|
|
#1295 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za poprawę skóry maluchaCytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- a my wczoraj skończyliśmy miesiąc Jula wczoraj wczoraj ważyła 4910 a urodzeniową ma 3760, więc nieźle przybrała no i dzisiaj jako że nie jest już noworodkiem dała mi tak w palnik. Prawa ręka mnie tak boli od noszenia jej - odbija sobie to, że poprzedni miesiąc prawie cały przespała paznokcie jej obcinałam jej już 2 razy a jutro idziemy do fryzjera, tzn. ja idę a ona będzie wtedy spała - tak sobie powtarzam
|
||||
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
BeautifulLie- biedactwo, czeka Cię naprawdę ciężki okres. Życzę Ci dużo sił i możliwie jak najmniej nerwów. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży po Twojej myśli Stasio może wyczuwa Twoje napięcie i stąd te histerie? Może gdy Ty się uspokoisz on też będzie spokojniejszy? Cieszę się, że ładnie przybiera na wadze, a problemy z kupkami już za Wami. Trzymaj się ciepło, kochana! Olakola- 100 lat dla Juleczki ![]() Virginia miała rację, że tutaj non stop się imprezuje Oby Ola u fryzjera chciała współpracować ![]() Ag9- może jakieś problemy z brzuszkiem? A jak Ci śpi w dzień? Podobno jak maluszek ma problemy z drzemkami w ciągu dnia jest tak zmęczony, że paradoksalnie gorzej śpi w nocy. Pola- to chyba Ty kiedyś polecałaś smarowanie trądziku u malucha mlekiem matki? Od wczoraj zaczęłam praktykować i już widzę poprawę, więc chciałam podziękować Ci za pomysł Swoją drogą mi ostatnio zaczęły jakieś pryszcze wyskakiwać, chyba przez solidarność z córeczką ![]() Martyna- dobrze, że TŻ przyznał się do winy i oby to był ostatni raz. W razie czego kiedyś trenowałam boks, więc gdyby trzeba go było nauczyć rozumu wal śmiało... ![]() U nas obcinanie paznokci to działka TŻ, bo ja się boję Do tej pory Żaba miała robiony manikiur raz.Fajny pomysł z tym prezentem dla rodzica, który pierwszy zauważy wyrzynający się ząbek, ale podobnie jak Wy podzielę się tą wieścią z TŻ wyłącznie wtedy, gdy to ja wykażę się spostrzegawczością Widzę, że niedziela była na wątku Dniem Przytulania Na Klacie, a poniedziałek Dniem Wkurzającego TŻ U nas wczoraj bardzo ciężki wieczór. Nie jesteśmy przyzwyczajeni, bo z reguły nie ma z usypianiem Emi żadnych problemów. Podobnie jak wiele z Was podejrzewam kupę (co by oznaczało, że poniedziałek był również dniem Problemów Z Idącą Kupą ).Ja za to nocka najlepsza od ponad dwóch tygodni Miłego dnia, dziewczyny
|
#1297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i kciuki na sprawie. Napisz potem jak decyzja sadu. Tak sie zastanawiam, ze jak pozbawisz praw, to nie bedzie Ci chyba przyslugiwaly alimenty. za wage Stasia.Cytat:
gratuluje pierwszego miesiaca ![]() Cytat:
![]() za nockeeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam fotke jak miki placze Cytat:
I brawo za wage Cytat:
Cytat:
Dobry! U nas znowu cudowna noc,.jedna pobudka o 5 i teraz juz przed 8 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ——— Dzien dobry U nas pobudka co 4 godziny, wiec nei jest zle, ale od 5 rano Marco juz nie spi i jak znam zycie bedzie walczyl ze snem przez kolejnych kilka godzin tylko po to, aby zdrzemnac sie na pol godziny
|
|
#1300 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1301 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale zwalam to na brzuszek, ktory ją męczył rowniez w nocy. Wcale nie narzekałam kiedy ciagle spała... no chyba że nie budziła się na jedzenie![]() zamierzam sie zaprosić moja fryzjerkę do siebie, ale nie wiem jak to będzie teraz, chyba że mnie zetnie i zrobi pasemka kiedy bede miała Ewę przy cycku ![]() Cytat:
a mąz jakos mnie nie wkurzył chybasuper, że się wyspałaś ![]() Cytat:
i grzeczne noworodki zostaja grzecznymi niemwolakami?
|
|||||
|
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dziewczyny nie dam rady nadrobić bo tyle żeście naskrobały ![]() BeatifulLie trzymam za sprawęNo i to by było narazie na tyle
|
|
|
|
#1303 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
.Cytat:
![]() I nami się nie przejmuj, kochana, załatwiaj spokojnie swoje sprawy! ![]() ![]() Cytat:
![]() i za wagę! Moja Kruszynka chyba najlżejsza.A Wy dlaczego idziecie do neurologa? Cytat:
Kupowałaś go na receptę?A kiedy ząbki zaczynają się wyrzynać? wybaczcie pytanie ignorantce. Cytat:
za szczepienia i za wyniki krwi starszej Córy.Cytat:
![]() Kochana 7 punktów to wcale nie jest 'tylko'. Buziaki dla Emi w brzuszek i kilka szczypaweczek na wzmocnienie Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Trzymaj się dzielnie kochana, i Ty i Piotruś Cytat:
za wizytę u neurologa, jestem pewna, że to tylko chuchanie za zimne, nie martw się na zapas U nas wczoraj fajny dzionek. Po kursach poszłam zaraz z Malutką na spacer i była na tyle łaskawa (ostatnio coraz częściej jej się to zdarza), że pozwoliła mi przysiąść na ławeczce i poczytać. A propo's ławeczki.... Spaceruję sobie z Niunią, przechodzimy obok dzieci, ja, która ogólnie dzieci lubię a ostatnio, pewnie z powodu rozbuchanego instynktu macierzyńskiego, uśmiechnęłam się do nich i skierowałam się w stronę ławki gdy nagle usłyszałam pełne pretensji aczkolwiek stanowcze 'ALE TO NASZA ŁAWKA!!!!" Myślicie, że posłuchałam? A skąd!!! Przycupnęłam sobie, na skraweczku to na skraweczku ale jednak .Po spacerku wróciłyśmy do domu, zjadłyśmy i usiadłyśmy przed TV, ja odpaliłam swoje seriale, Niunia drzemała. Wgl spała od 18 do 23 wczoraj a ja jak głupia czekałam do 21.30 bo byłam pewna, że po 3 godzinach się upomni o jedzenie. Ale i to ma swoje plusy bo przynajmniej sobie maseczkę zrobiłam .Zmykam bo na 10 mam lekcje. I dziś chyba skoczę na basen. Tyle piszecie o tym powrocie do formy że trzeba się zmobilizować . Chociaż ja akurat nie narzekam bo prawie we wszystkie ciuchy sprzed ciąży się mieszczę (poza obcisłymi jeansami).Miłego dnia
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-05-13 o 09:16 |
||||||||||
|
|
|
#1304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby poszło wszystko po twojej myśli Cytat:
![]() Cytat:
![]() hej dziś w końcu ładna pogoda u mnie więc może pójdziemy z moją myszą na porządny spacer
|
|
|
#1305 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za ładne nocki!Cytat:
Cytat:
jak Ty to robisz dolewasz coś Mikiemu do mleka a może go alkoholizujeszBeautifulLie trzymam kciuki za Twoje sprawy! Oby wszystko ułożyło się pomyślnie. Jesteś dzielna i dasz radę, dla siebie, ale przede wszystkim dla Stasia ![]() U nas niedrapki były w użyciu przez ok 2 tyg. bo niechcieliśmy Hance paznokci obcinać za wczesnie, żeby jej nie uszkodzić a niedrapki musiały być bo haratała się po buzi. Paznokciami zajmuje się Tż i szybko rosną, trzeba obcinać co 1,5 tyg.
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie obcielam paznokcie, bo mala za duzo szram miala na buzi
a paznokcie miala dosc twarden nie chcialy sie lamac ani nic.Byl temat kup, ja zapomnialam sie wypowiedziec. Mnie kupy nie ruszaja, ale nudzi mnie jak zmienie pieluche a za 15 minut znowu musze wstawac i zmieniac No i jak po calej nocy nie robi kupy to zawsze boje sie tej pierwszej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie kupy tez nie ruszają. Teraz to jeszcze i tak luz, gorsze są po wprowadzeniu innych pokarmów.
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- 7 punktów apgar w 1 minucie to dobry wynik. Zreszta ocena jest bardzo subiektywna. Jeden da 7 a drugi dałby 8. Bardziej martwi to jak w 5 minucie jest 5 i poniżej, wtedy nie jest za wesoło. Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Nie znam neurologa, który nie chciałby odwlekać szczepionek z najmniejszych powodów. A u mnie np nie stosuje sie już nieskojarzonych, bo uważa sie je za przestarzałe. Tak wiec punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Wróciliśmy z krótkiego spaceru z trasy dom-szkoła-dom. Jechałam cały czas z płacącymi wózkiem. Teraz Marco drzemie na klacie, ale przy każdym moim najmniejszym poruszaniu zaczyna płakać. Czyli dzien jak co dzien. Z telefonu...
|
#1308 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Kiedy te dzieci wyrosna z tego plakania?
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdybym tylko wiedziala jak to zrobić to bym powiedziala każdej :P Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już sie przyzwyczaiłam
. Zreszta tyle czasu mieliśmy ograniczone tulenie wiec nadrabia teraz. Co nie zmienis faktu ze jestem zmęczona, a wieczorami wykończona psychicznie. Jeszcze dzisiaj Antos płakał na podwórku szkolnym i nie chciał iść do szkoły, wiec miałam full wypas. Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Za głaski oczywiście dziekuje. Z telefonu...
|
#1312 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
'
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj naliczyłam 12 na dobę...nie wyrobię na nie niedługo Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- zaraz jadę odebrać wózek, bo dzwonili ze sklepu że producent już oddał ...hip hip hurra koniec wożenia się w tym starym gracie Transporterze ...
|
|||||||
|
|
|
#1313 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zeby wszystko poszlo po Twojej mysli i bezproblemowo Cytat:
![]() a to bardzo roznie, nie ma schematu Jedne dzieci dostana szybciej, inne pozniej Tak samo jak jedne bardzo przezywaja zabki a inne nie Moja cora 1 zeba miala w wieku ok 7 miesiecy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-05-13 o 12:11 |
|||||
|
|
|
#1314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za nockę ![]() BeautifulLie 3mam kciuki ![]() Asienka mi w szpitalu powiedzieli że mogę obciąć paznokietki jak wrócę do domku. Tak też uczyniłam bo mały strasznie się drapał. Teqiba i mariolasl przesyłam ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- U nas dzisiaj super noc. Mój syncio spał od 22 do 2.40. Prawie 5 h
|
|
#1315 | |||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
za wszystkie sprawy finansowe i duuuze za rozprawe w sadzeie no i za wage ![]() Cytat:
za miesiąc i za wage!mi położna na wizycie mówiła zeby obcinac wiec moze Mała miała ze 2 tygodnie jak obciełam pierwszy raz, szybko jej rosna pazurki wiec dzisiaj juz 3 raz obcinałam ![]() marzenia.. oby spała ![]() Cytat:
![]() jednak chyba niewiele zrozumial bo wczoraj znow klotnia, chyba go musze porzadniej przetresowac ![]() Zosia ostatnio tez ma chyba skok, dzis konczymy 6 tygodni a ona od kilku dni zasypia najszybciej o 22, wczoraj przed polnoca ale za to spalysmy dzisiaj obydwie do 11 chyba mi sie dziecko przestawilo, co z tym zrobic? Na poczatku bylo tak pieknie.. jedzenie.. spanie.. i tak w kolko..
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
Limonka nie wzięłam tego pod uwagę :/
Ela "Ewentualne pozbawienie lub ograniczenie władzy rodzicielskiej ojca dziecka nie prowadzi do tego, że przestanie on płacić alimenty. Pozbawienie czy ograniczenie władzy rodzicielskiej nie oznacza bowiem, że przestaje on być ojcem. Orzeczenie sądu prowadzi do pozbawienia ojca pewnych praw w stosunku do dziecka, ale nie zwalnia go z obowiązków. Nadal jest ojcem i nadal ciąży na nim obowiązek alimentacyjny." niestety ale musi płacić nawet wtedy jak widzisz. DZIEKUJĘ za kciuki!!! ja już po rozprawie... udało się wysądzić 550zł. przedstawił dokumenty w sądzie ile zarabia (ok 2300 zł na rękę) i stwierdził, ze go nie będzie stać na to żeby aż tyle płacić i on chce dawać max 400 zł sędzina myślalam ze umrze jak te hasło usłyszała
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Side super, ze macie juz wozek
Ja Frankowi paznokcie musze scinac co tydzien, bomu rosna jak szalone i ciagle podrapany jest Po szczepieniu ciagle spi z przerwami na placz
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę sie ze już jesteś po. Ale tatuś! Myślał ze raz ci da kasę i go końca życia starczy? Niestety dziecko kosztuje. Sciskam cię mocno. Z telefonu...
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
BeautifulLie bardzo się cieszę z zasądzonej kwoty i mam tylko nadzieję że uda się ją regularnie od niego egzekwować, ale skoro ma takie zarobki na papierze to jak nie będzie płacił komornik szybo mu wejdzie na pensję i po sprawie. Tak długo jak nie zacznie kombinować masz stały pieniądz dla dziecka. Wielkie brawa za odwagę i słusznie robisz chcąc pozbyć go praw do dziecka. Jakoś nie wiem dlaczego ale musiałam pomylić twoją historię z historią którejś innej dziewczyny z naszego forum, która pisała że ojciec dziecka napisał list z więzienia...
W sumie to trochę mnie dziwi, facet tyle zarabia do ręki (w dzisiejszych czasach przy dzisiejszych pensjach ta brzmi na całkiem fajną, więc chyba ma nienajgorszą pracę) a zachowuje się jak ostatni głąb zadając pytanie czy ma to płacić co miesiąc |
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna niestety dobre czaty sie kończą. Idą inne, trudniejsze, ale tez dobre. Dla mnie i tak najgorszy czas był is momentu kiedy Antonio zaczął sam chodzić do około 2,5-3 lat, bo strasznie broil i nie mogłam go z oka spuścić.
Z telefonu...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

caly dzien grzeczna, a jak tz wyszedl do pracy to pol godziny ryku i marudzenia na zmiane
uspilam ja na klacie w koncu .

za poprawę skóry malucha

Do tej pory Żaba miała robiony manikiur raz.

dolewasz coś Mikiemu do mleka
a może go alkoholizujesz