|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Karolcia wg mnie to głupi zakup, spróbuj tego segregatora i jeśli się sprawdzi kup sobie klin , przeciez można nawet ręcznik włożyć pod materac. My mamy klin i mały nienawidził go tak mocno że codziennie znajdowałam go w nogach łóżeczka bo nie chciał leżeć pochyło. W końcu wyjęłam klin i Piotruś śpi szczęśliwy
|
|
|
|
#1262 |
|
Wtajemniczenie
|
Side wkładałaś klin pod materac i mimo to się zsuwał ?
U nas próba leżaczka bujaczka. Na razie 2 minuty siedzi i ogląda świat z niska mocno się zainteresowała rowerkiem treningowym- jest czarny więc ciekawy. I namiętnie puszcza bąki z kleksami![]() A jak przestaje przesypiać 3/4 doby i zaczyna się interesować światem to znaczy że przepisowo wchodzi w wiek niemowlęcy, jutro 28 dzień życia, więc kończymy z okresem noworodkowym chlip chlip... |
|
|
|
#1264 | |||
|
Moderator
|
Dziekujemy za uznanie
![]() Tylko jednak wozek to wygoda - mam nadzieje ze niedlugo da sie do niego przekonac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale teraz beda pierwsze.usmiechy i masa innych fajowych rzeczy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1265 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za kciuki. Nie zostanę na pewno fanką szczepień.
Robiliśmy w końcu 5w1 Infanrix - IPV + Hip i zapłaciłam aż 160zł, po prostu zdzierstwo Jeszcze na dodatek po jednym wkłuciu bardziej poleciała krew i przykleili gazik wielgachnym plastrem. Oczywiście przy odklejaniu w domu był straszny płacz Dalej planujemy jeszcze pneumokoki, zaczynamy przy kolejnych szczepieniach, i meningokoki, zaczynamy jak skończymy z pneumo. Do neurologa dostaliśmy skierowanie bo pani pediatra podejrzewa wzmożone napięcie mięśniowe u Kingi. A ja się tak cieszyłam, że młoda ładnie główkę trzyma, a tu się okazuje, że zbyt spięta jest przy tym Na szczęście udało mi się umówić już na środę na wizytę, więc zobaczymy czy pani pediatra nie przesadza. ![]() Oczywiście, jak to ja, przejęłam się wszystkim i jakoś strasznie zestresowana wyszłam z przychodni mimo, że pielęgniarki jeszcze ze mną pogadały i uspokajały. Więc aby poprawić sobie humor kazałam TZ wrócić do domku ![]() Cytat:
![]() Widać poprawę Ja szaleje i już cola za mną i to jakoś w pierwszym miesiącu.Cytat:
![]() Cytat:
Oj piękne są, szkoda tylko że dziś po szczepieniach jak się budzi to od razu zaczyna pochlipywać ![]() Jeszcze piszecie o swojej wadze. Mi szybko zleciało 5kg (z 10) i dalej ni w ząb nie chce pójść |
|||
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie klin się sprawdził
Ale w dzień na naszym łózku leży na płasko ![]() Karolcia kupiłam ten http://allegro.pl/poduszka-dla-niemo...137052596.html Tygrysek nic się nie martw
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-05-12 o 17:01 |
|
|
|
#1267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem czy pomysł segregatora wypali do końca, bo mała dość dużo śpi z nami w łóżku i tutaj też przydałoby się to podniesienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1268 |
|
Moderator
|
Szalona
![]() Szczepienia my tez bardzo przezylismy, takze rozumiem co czujesz. A co do napiecia to mysle tak jak Ela, pewnie tylko dla pewnosci dala skierowanie. Karolcia - a nie lepiej pod nozki lozeczka cos podstawic? My mamy deseczki i jest ok
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
tygrysku współczuje przeżyć, mnie już słabo na myśl o drugim szczepieniu...
![]() Ja mam dziś na prawdę ciężki dzień, Piotrusia coś męczy ale ne umiem zdiagnozować co bo raz wydaje mi się że zęby a raz że kupa...więc rozpiętość jest dość duża |
|
|
|
#1270 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1271 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
- to staram się kocyk trochę składać pod główką. Nie wiem czy to na gazy pomaga bo mój Antek i tak ma ciągle z nimi problem![]() Dziś zaliczyliśmy pierwszy samodzielny- bez małża- spacer. Dałam radę jakoś ogarnąć drugie piętro Ale jak będzie cieplej to zanim wyjadę z bloku będę cała mokra![]() Pochwalę się moim 3 tygodniowym- jeszcze tydzień i nie będzie noworodkiem ![]() Pępuszek już nam odpadł ![]() Ps. do kiedy zakładać niedrapki? Bo jak widać na załączonym obrazku męczę syna skarpetami- jakoś mu nie ufam jeszcze
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Niezapominajka śliczny synuś! Ja nigdy nie zakładałam.
Z telefonu...
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Niezapominajka śliczny chłopczyk, a on płacze na pierwszym, czy ziewa
??Ja nie zakładałam w ogóle na łapy nic
|
#1274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1275 |
|
Zadomowienie
|
Ja również niedrapek nie używałam.
|
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
to ja jestem bez serca
IMG_3013.jpg |
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
aa ok ![]() Cytat:
|
|
#1278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedactwo
|
|
|
#1279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno rodzicowi, ktory zobaczy pierwszy ząbek, drugi rodzic kupuje prezent
mama mi dzisiaj powiedziala.Nie powiem nic tztowi, chyba, ze ja pierwsza zauwaze, to powiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?Właśnie karmię małego i słyszę niezłe pobojowisko w gatkach ale Tż za 20 minut wraca więc niech zmienia- będzie to uczciwe?:P
żonka swojego męża![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-05-12 o 19:29 |
|
|
|
|
#1282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Śliczny chłopiec 3. ![]() 4. Ja nie zakładałam wcale, mimo że mała ma takie pazurki, że drapie jak oszalała Ale na szczęście nie siebie tylko mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mnie mój tż wk...a dzisiaj
|
|
|
#1283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę u neurologa. Cytat:
Cytat:
za pepek Cytat:
aczkolwiek nawet jak powiem tz to jest bez szans Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#1285 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Ja tez nigdy niedrapek nie zakladalam.Cytat:
Ja tez mam jedno ryczace zdjecie - musze miec dowod jaki to maruda ![]() Cytat:
![]() Kurcze u nas dokladnie to samo - wlasnie sie chcialam pytac czy tez tak macie. Ciekawe co to. |
|||
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Skok
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Nie.
Na pewno jest glodny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szybko, bo dzisiejszy dzień mnie wymęczył.
Virgo- wyłącznie z panienkami ![]() Niezapominajka- śliczny, trzytygodniowy mężczyzna ![]() Niedrapek również nie zakładałam. Tygrysku- ja też uważam, że pediatra dmucha na zimne. N pewno wszystko będzie ok. My mieliśmy dziś wizytę kontrolną u neurologa. Pediatra nas skierowała, bo Emilka dostała po urodzeniu tylko 7 punktów. Wszystko jest ok tylko mięśnie brzuszka Młoda ma zbyt słabe. Brzuszków jeszcze nie może robić ( ), więc muszę ją "podszczypywać"- wtedy będzie je automatycznie spinać i wzmacniać.Odpadł mi też problem z wyborem szczepionki. Pani neurolog odradziła nam skojarzoną, a tą tradycyjną mamy robić w odstępach czasowych, żeby Żaby nie atakować od razu zbyt dużą ilością antygenów. Miłego wieczoru i spokojnych, przespanych nocek dla wszystkich
|
#1289 |
|
Raczkowanie
|
czytam i czytam, końca nie widać, ale nadrobiłam. cytować nie będę bo zaraz idę spać
dziewczynki mi usnęły więc i ja idę na odpoczynek. jestem na etapie rozszerzania diety i po dzisiejszym wieczorku wiem że jajko odpada ![]() w czwartek mamy szczepienie i też raczej infanrix weźmiemy jak przy starszej córci i starszej musimy zrobić badanie krwi bo ostatnio złe jej wyszły... ja też pod materac włożyłam segregator ale po jakimś czasie wyciągnęłam bo małą musiałam kłaść na zmianę na boczki, żeby główka ładna była aha zapomniałam się pochwalić, malutka spi mi od 21 do 2, a potem o 6 rano kolorowych snów mamusie
07.10.2009 M. 30.03.2014 P. Szczęścia moje dwa plus Mąż Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2014-05-12 o 21:11 |
|
|
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
łapki niedrapki zakładałam tylko w szpitalu, bo w domu obcięłam Małej paznokcie i po sprawie.
myślałam, że ta poduszka klin to głównie jest dla ulewajacych dzieci ![]() do wyrzynania sie zębów jeszcze daleko dziewczyny ale sama pamiętam że i Marcel tak się slinił i pchal do buzi i tez wtedy myślałam, że to na zęby![]() o tym prezencie dla rodzica ktory zauwazył pierwszego zeba nie słyszałam, ale podłapie chetnie pod warunkiem że to ja pierwsza go zoabczę ![]() mnie też kupy nie ruszają wcale a wcale Śliczny Antoś i słodka płaczka Kinga Niezapominajka co dajesz Antosiowi od brzuszka? bo i u nas chyba cos się zaczyna dziac, tzn. kupy idą, ale z takim łoskotem, a jak je robi to nieraz zmienia barwy na twarzy, zas ostatnio miewa trudności z zasypianiem, widac, że coś ja męczy, jakby skurcze brzuszka, nie na tyle mocno żeby bardzo płakała więc trudno mi mówić o kolce, ale zakupilismy infacol. Jutro kończy 4 tygodnie to mozna spokojnie podawać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

mocno się zainteresowała rowerkiem treningowym- jest czarny więc ciekawy. I namiętnie puszcza bąki z kleksami

dla Ciebie i Kacpra za spacer.
caly dzien grzeczna, a jak tz wyszedl do pracy to pol godziny ryku i marudzenia na zmiane
uspilam ja na klacie w koncu .
Jeszcze na dodatek po jednym wkłuciu bardziej poleciała krew i przykleili gazik wielgachnym plastrem. Oczywiście przy odklejaniu w domu był straszny płacz 

żonka swojego męża

??