PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-13, 07:29   #481
surka
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Witam się po masakrycznej nocy, pełnej poudek Na szczęście w nocy temp. nie przekraczała 38 stopni, więc to nie trzydniówka.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Surka oby plamy na ciałku zniknęły jak najszybciej..a przez jaki czas możesz stosować u Lili ten steryd?
W zaleceniu mam, że najpeirw 10 dni, a potem w każdy wtorek i piątek, ale ja na razie jestem na etapie, czy w ogóle go stosować

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Biedna Lilka.
A zaleciła Wam jakąś dietę? u nas dieta to była podstawa z maści dostaliśmy tylko emolium i tyle. Bez sterydów.
My już miałyśmy dietę eliminacyjną oraz dietę na samym pepti i niestety, ale nia dało to żadnych rezultatów.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A ja od rana z taką gów...nianą sprawą, ale.... mamy PIERWSZĄ KUPĘ W NOCNIKU!!!!!
Śmiałam się do męża, że jesteśmy jedną pieluchę do przodu
Widać muszę wstawać tak jak Alicja o 6 i ją od rana sadzać na nocnik bo jest wtedy szansa, że coś zrobi. Ale siedziała dzielnie 20 minut i robiła. Jak zrobiła to dalej siedziała i gadała. No kocham to moje dziecko ogromnie.
Brawo Chyba czas wyciągnąć nocnik z piwnicy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 07:45   #482
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46426600]Ja pier... Monty Python normalnie.

Po pierwsze to nie wiem, jakim cudem, ale zawsze kładę się spać w czystym mieszkaniu, a nazajutrz o godzinie 17 wygląda ono jak osada meneli, no taki syf.

Po drugie chciałam Artka kłaść spać koło 21 dzisiaj. No i ogarniałam ww syf koło 20. TŻ mi mówi, że idzie do mamy podrzucić ślimaki (kupił dzisiaj w Lidlu; oni lubią takie dziwadła jeść, a jego mama mieszka blisko, to jej czasami podrzuca jak kupi).
Ja na to ok, jeszcze karmiłam Artka jakimś jedzonkiem i potem czekam, czekam na niego, żeby się zajął Małym, a ja chciałam kończyć sprzątanie. 15 minut - nie ma go, już się tak wkurzyłam, że poszłam po niego z awanturą :/ Dziecko śpiące, ja tu mam jeszcze 100 rzeczy do zrobienia, a ten degustuje u mamy ślimaki. No mówię, Monty Python....
Oczywiście skończyło się awanturą, a Artek poszedł za późno spać i tak strasznie płakał On mi nigdy nie płacze tak bardzo, aż płakałam z nim, no jak można być takim... ach już nawet nie mówię :/

Mamaszkrabka, ja inne języki Bułgarski, czeski, słoweński i kilka innych Niemiecki to we własnym zakresie.

A tak to jeszcze dziewczyny zdrówka dla choróbek [/QUOTE]

Współczuje

Cytat:
A ja od rana z taką gów...nianą sprawą, ale.... mamy PIERWSZĄ KUPĘ W NOCNIKU!!!!!
Widać muszę wstawać tak jak Alicja o 6 i ją od rana sadzać na nocnik bo jest wtedy szansa, że coś zrobi. Ale siedziała dzielnie 20 minut i robiła. Jak zrobiła to dalej siedziała i gadała. No kocham to moje dziecko ogromnie.
Brawo dla Alicji

Mój Piotruś też zrobił rano kupe. To mamy dziś gówniany dzień.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 07:59   #483
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mydream_ Pokaż wiadomość

sadzasz juz na nocnik
Tak sadzam od czasu do czasu. Alicja siada sama od jakiś 2 mcy więc na nocnik mogę ją spokojnie posadzić. Zresztą co ja mówię o samodzielnym siadaniu, jak ona w łóżeczku staje non stop.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Brawo dla Alicji

Mój Piotruś też zrobił rano kupe. To mamy dziś gówniany dzień.

Ano gówniany oby w pozytywnym znaczeniu. dla Piotra
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 08:12   #484
Agrafka86
Wtajemniczenie

MELA za kupke
Też chyba zacznę powoli sadzac moje dziecko

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 09:17   #485
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry...

Ale przeboje wczoraj mieliśmy z Olkiem. Obudził się ok. 23 z płaczem..z minuty na minutę się rozkręcał bardziej. Nie wiedziałam czy to ząbki czy cyca chce pociumkać..próbowałam nie dać..Nosiłam ja, mąż..ale nie..to moje dziecko w takich chwilach w ogóle nie chce byc na rękach..wije się, wykręca, ucieka..jakbyśmy go parzyli. W łóżeczku jeszcze gorzej. Próbowaliśmy podać Camilię, ale usta zaciśnięte..mężowi udało się na leżąco, nie wiem czy więcej nie zostało połknięte niż się w jamie ustnej przyjęło. Nosiłam go/kładłam..płacz taki sam. Już nawet zastanawiałam się czy mu nie podać kropelek na kolki (Espumisan, Sab Simplex), bo mąż mi wmawiał, że to pewnie po moim naleśniczku brzuszek boli. Olek dużo nie zjadł, ale kto wie..w końcu to smażone..choć na patelnię nie wylewałam tłuszczu. W końcu dałam cyca, uspokoił się..ale przy odkładaniu do łóżeczka znowu ryk.. kręcił się na boki, popłakiwał.. masowałam go po główce, pleckach, boczku..jeszcze kilka razy zachlipał i jakoś usnął bidulek Obudził się na jeszcze jedno karmienie wpół do 4 i śpi do teraz.

Boję się kolejnego wieczora, a jeszcze bardziej odstawiania od cyca..już pokazał jak będzie wył..nie mam pojęcia jak go uspokoimy..na rękach się nie da, a w łóżeczku tylko się będzie sam nakręcał. Mąż wymyślił, że na urlopie będziemy odzwyczajać, bo jak on ma w tym uczestniczyć, to musi mieć wolne. O nie..ja urlopu nie poświęcę..nie dość, że się nie będziemy wysypiać, wstąpi w nas rozleniwienie i rozdrażnienie.. o nie! Wyjdzie na to, że sama chyba będę musiała z Małym walczyć..

Rany..się rozpisałaaaam... A jedną sytuację tylko opisywałam..

Mela za kupcię w nocniczku

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

O i przy okazji pytanie..czy Espumisan i Sab Simplex w kropelkach na kolki otwarte z pół roku temu będą jeszcze przydatne do spożycia?

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Jakie macie nocniki??

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Gdzie się podziałyście?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 09:26   #486
surka
Zakorzenienie

Ją mam nocnik z ikei, ale jeszcze go nie testowałyśmy.

Stary 2014-05-13, 09:31   #487
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
BRAWO!!!!
Powiem, że to bardzo fajna rzecz ta kupa w nocniku a jak już zacznie wołać jakoś na kupę to dopiero będzie fajnie.
Mojej kuzynki córa też bardzo wcześnie nocnika używała i jak już miała rok to rzadko pampa nosiła.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46428261]Mamaszkrabka nie pracuję w zawodzie.
Jeśli chodzi o studia, to owszem, w kwestii perspektywy zawodowej to jest strata czasu (choć może niezupełnie, ja myślę intensywnie nad tym, by poszukać jakichś drobnych tłumaczeń, mogłabym pracować w domu), ale jeśli chodzi o same studia - nie. Uwielbiałam je Chciałam nawet iść na doktorat, ale jednak proza życia wezwała mnie do dołożenia się do budżetu.
Po studiach robiłam podyplomówkę i to bardziej z nią wiążę swoją przyszłość (chodzi o pracę w instytucji kultury).[/QUOTE]

Na doktorat nie jest jeszcze za późno, a przypuszczam, że dostałabyś się bez problemu
Ja chyba robię te studia, żeby mieć papier bo do niczego innego nie są mi potrzebne i już nie mogę się doczekać kiedy się to skończy. Lubiłam się uczyć i spotykać ze znajomymi ale przy codziennych obowiązkach, praca, dom, dziecko zaczyna mnie to przerastać. Byle do czerwca

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Witam się po masakrycznej nocy, pełnej poudek Na szczęście w nocy temp. nie przekraczała 38 stopni, więc to nie trzydniówka.

W zaleceniu mam, że najpeirw 10 dni, a potem w każdy wtorek i piątek, ale ja na razie jestem na etapie, czy w ogóle go stosować

My już miałyśmy dietę eliminacyjną oraz dietę na samym pepti i niestety, ale nia dało to żadnych rezultatów.

Surka biedna Lilka. A teraz z rana jak się czuje?

Cytat:
Dzień dobry...

Ale przeboje wczoraj mieliśmy z Olkiem. Obudził się ok. 23 z płaczem..z minuty na minutę się rozkręcał bardziej. Nie wiedziałam czy to ząbki czy cyca chce pociumkać..próbowałam nie dać..Nosiłam ja, mąż..ale nie..to moje dziecko w takich chwilach w ogóle nie chce byc na rękach..wije się, wykręca, ucieka..jakbyśmy go parzyli. W łóżeczku jeszcze gorzej. Próbowaliśmy podać Camilię, ale usta zaciśnięte..mężowi udało się na leżąco, nie wiem czy więcej nie zostało połknięte niż się w jamie ustnej przyjęło. Nosiłam go/kładłam..płacz taki sam. Już nawet zastanawiałam się czy mu nie podać kropelek na kolki (Espumisan, Sab Simplex), bo mąż mi wmawiał, że to pewnie po moim naleśniczku brzuszek boli. Olek dużo nie zjadł, ale kto wie..w końcu to smażone..choć na patelnię nie wylewałam tłuszczu. W końcu dałam cyca, uspokoił się..ale przy odkładaniu do łóżeczka znowu ryk.. kręcił się na boki, popłakiwał.. masowałam go po główce, pleckach, boczku..jeszcze kilka razy zachlipał i jakoś usnął bidulek Obudził się na jeszcze jedno karmienie wpół do 4 i śpi do teraz.

Boję się kolejnego wieczora, a jeszcze bardziej odstawiania od cyca..już pokazał jak będzie wył..nie mam pojęcia jak go uspokoimy..na rękach się nie da, a w łóżeczku tylko się będzie sam nakręcał. Mąż wymyślił, że na urlopie będziemy odzwyczajać, bo jak on ma w tym uczestniczyć, to musi mieć wolne. O nie..ja urlopu nie poświęcę..nie dość, że się nie będziemy wysypiać, wstąpi w nas rozleniwienie i rozdrażnienie.. o nie! Wyjdzie na to, że sama chyba będę musiała z Małym walczyć..

Rany..się rozpisałaaaam... A jedną sytuację tylko opisywałam..

Mela za kupcię w nocniczku

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

O i przy okazji pytanie..czy Espumisan i Sab Simplex w kropelkach na kolki otwarte z pół roku temu będą jeszcze przydatne do spożycia?

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Jakie macie nocniki??

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Gdzie się podziałyście?
Co do otwartych lekarstw to nie mam pojęcia, ale ja w sumie nadal podaję espumisan (choć baaardzo rzadko) może w sumie 3 razy go użyłam, a sama sobie czasem łyknę
Biedny Oluś. Chyba strasznie przyzwyczajony do cyca jest skoro tak płakał. Nie wiem co doradzić

Igor obudził się o 7 więc dziś później pójdzie spać. W nocy się przebudził, położyłam go do nas i chyba godzinę bawił się moimi włosami zanim zasnął....

Nocnik kupiłam a Ikei za 5 zł

I dziś mam wolne jeeej

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-05-13 o 09:35
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 09:37   #488
dzoan
Zakorzenienie

Jak zaczniecie używać ten ikeowy, to dajcie znać czy się sprawdza.. czy wygodny dla dziecka i w czyszczeniu

Stary 2014-05-13, 09:39   #489
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Surka biedna Lilka. A teraz z rana jak się czuje?
Po hascosepcie i ibumie, nie widać, żeby moje dziecko było chore, a na pewno nie boli jej gardło, za to mnie uszy
Stary 2014-05-13, 09:41   #490
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Po hascosepcie i ibumie, nie widać, żeby moje dziecko było chore, a na pewno nie boli jej gardło, za to mnie uszy
Zęby ??

a jeszcze miałam pisać o diecie. U nas eliminacyjna się nie sprawdziła. Mieliśmy całkowitą:
- żadnych kaszek mlecznych i smakowych - tylko kukurydziana i kleik, wszystko na mleku HA
- żadnych soków
- z mięsa tylko indyk
- warzywa i owoce normalnie

I powiem szczerze, że od lutego była ta dieta i zeszło wszystko. Teraz już wprowadzamy zwykłe kaszki i reakcja jest dobra

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-05-13 o 09:47
Stary 2014-05-13, 09:46   #491
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

Gdzie się podziałyście?
Zwykły żółty Małgośkowy. Grające do mnie nie przemawiają. Czasem dziecko może się wystraszyć, albo uznać to za nową zabawkę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 09:52   #492
iwona335
Zakorzenienie

Ha! Mela nasze dziewczyny sie zgadały chyba, bo u nas wczoraj też była kupka do nocnika i radość przeogromna!
a nocnik mamy taki najzwyklejszy w swiecie. Uwazajcie na grające bo moga przestraszyc dziecko kiedy nagle im cos zagra

taki wlasnie mamyhttp://http://bebele.pl/modules/sklep/wtyczki/produkty/upload/produkty//6262/images/e91f43a60626bc91fde5e56b7 860a252.jpg

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2014-05-13 o 09:53
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 09:58   #493
dzoan
Zakorzenienie

Nie nie..grających to na pewno bym nie chciała.. ale myślałam nad jakimś z wyciąganym środkiem, żeby łatwiej było czyścić..a nie targać cały nocnik..te ikeowe chyba tak mają??

Stary 2014-05-13, 10:00   #494
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie..grających to na pewno bym nie chciała.. ale myślałam nad jakimś z wyciąganym środkiem, żeby łatwiej było czyścić..a nie targać cały nocnik..te ikeowe chyba tak mają??
Ta Ikeowe takie mają i nawet chciałam kupić ale były znajome ze mną i stwierdziły, że jak mały będzie się kręcił to może sobie przyszczypać nóżkę albo tyłek bo to dość twarde było. Ten co kupiłam jest dość mały
Stary 2014-05-13, 10:02   #495
dzoan
Zakorzenienie

Iwona i dla Was za pierwszą nocnikową kupcię

No i Olek zaliczył upadek na plecki..uderzył tyłem główki o dywan Zostawiłam go na chwilę pod drewnianymi zabawkami..na pleckach.. Chwila i słyszę buch..cisza i nagle płacz Chciał sobie pogrzebać w kosmetyczce, którą na kanapie zostawiłam. Nie płakał jakoś strasznie..tylko mnie te uderzenia w główkę przerażają

Stary 2014-05-13, 10:04   #496
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Artur bankowo uzna nocnik za zabawkę, więc ja nawet nie próbuję. Uważa, że zabawką jest bidon, kubek niekapek, talerzyk, więc nie sądzę, że z nocnikiem byłoby inaczej.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:24   #497
sammi24
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy sie
No nijak nie mam czasu was nadrobic. Pogoda w kratke wiec jak tylko swieci słonce to ogarniam podwórko a jak pada to chate.
Kury zakupione. Ogródek zrobiony i warzywka posadzone a jutro posieje jeszcze. Grzadka malutenka ale na ten rok musi starczyc. Musze jeszcze sobie posadzic bataty gdzies za domem. Moze sarny i zajace nie zjedza
Teraz rozglądam sie za mleczna koza i bede samowystarczalna

Bianka ma prawdopodobnie zakarzenie układu moczowego. Pewnie po basenie wiec raczej odpuscimy sobie ta rozrywke.

Ogolnie codziennie mamy pobudke o 4 rano i Bianka jest bezlitosna. Nie da pospac biega nam po łóżku nauczyła sie z niego schodzic a nie ma mowy by została u siebe bo wrzask nieziemski. Tak to spi juz w swoim pokoiku ale o 4 jest na nóżkach . do 5 jest ganianie po pokoju a potem koło 6 zasypia padnieta i sobie spi do 8 a my nieprzytomni. zwłaszcza TZ biedny bo teraz wstaje na 6 do roboty a od 2 tyg, ma pobudki o 4.
Juz nie kp od 3 dni młoda stwierdziła ze cycki sa beeee i słuza do gryzienia i kazda próba karmienia konczyła sie wygibasami jakbym ja chciała otruc a jak juz sie przyssała to z premedytacja zaciskała zęby i sie śmiała. wiec stwierdziłam z e nie ma przymusu i wszyscy sa szczesliwi a najbardziej ja bo po całym dniu moge se walnąc desperadosa
Z tą kozą to tak serio? fajnie macie z tym domkiem i zagrodą

Cytat:
Wcale tam wczoraj rano nie marzłam. Było całkiem przyjemnie. Ja zmarzlak jestem i jakby było zimno to bym tam nie siedziała z kompem.
To mam jedno zmartwienie mniej

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami

jejku nastepna czesc a ja tu tak rzadko zagladam ze szok ale to przez brak czasu - wybaczcie

moja Vanessa chodzi juz przy meblach i jak sie ja trzyma pod paszka

powtarza (stara sie powtarzac ) slowa po nas

a po szpitalu jest strasznie marudna bo do łóżeczka nie chce bo to najwieksza kara dla niej wiec jak mam czas to robie cos a pozniej jak juz jestem wolna to wchodze od czasu do czasu na watek

mam do Was pytanko czy Wasze dzieci tez spia tak mało ??
Mój Syn tez wybitnie mało śpi

Cytat:
W końcu udało mi się nadrobić, cały dzień mi to zajęło

Pojawił się

Właśnie dumam nad nim albo nad wersją chicco polly magic

Trochę przeszłaś

Lepiej, nie w tempie jej przybieranie 8 kg może osiągnąć za 4 miesiące, albo i dalej

Ładnie wyglądacie, super zdjęcie

Dobrze, że to "tylko" trzydniówka.

Co u nas:

1. Byłam dzisiaj z Lilą u alergologa. Pani dr powiedziała, że wg niej nie mamy AZS, głównie wywnioskowała to z wywiadu. Mówiła, że są duże i małe wyznaczniku AZS i żeby stwierdzić azs u pacjęta powinny występować 3 małe i 3 duże objawy. U Lili jedynym objawem z wyznacznika są plamy na skórze.
Uważa, że to nie pokarmówka, skoro byliśmy na diecie eliminacyjnej i na mleku pepti. Mówi, że w tym wieku, niestety nie może pomóc innaczej niż dać maści i próbować różnych rzeczy. Dała nam znowu niestety steryd, ale inny, ma ponoć najmniejszą na rynku jego dawkę oraz kazała mi stosować produkty cetaphil MD i EM. Zobaczymy, jaki będzie efekt.
2, Z rana byłam u pediatry. Lila w nocy gorączka 39 stopni, może trzydniówka, a może jakaś infekcja, bo i gardełko zaczerwienione i cosik z noska leci.
Dobrze, że to nie azs. No i zdrówka, oby Lili szybko przeszło

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46426600]Ja pier... Monty Python normalnie.

Po pierwsze to nie wiem, jakim cudem, ale zawsze kładę się spać w czystym mieszkaniu, a nazajutrz o godzinie 17 wygląda ono jak osada meneli, no taki syf.

Po drugie chciałam Artka kłaść spać koło 21 dzisiaj. No i ogarniałam ww syf koło 20. TŻ mi mówi, że idzie do mamy podrzucić ślimaki (kupił dzisiaj w Lidlu; oni lubią takie dziwadła jeść, a jego mama mieszka blisko, to jej czasami podrzuca jak kupi).
Ja na to ok, jeszcze karmiłam Artka jakimś jedzonkiem i potem czekam, czekam na niego, żeby się zajął Małym, a ja chciałam kończyć sprzątanie. 15 minut - nie ma go, już się tak wkurzyłam, że poszłam po niego z awanturą :/ Dziecko śpiące, ja tu mam jeszcze 100 rzeczy do zrobienia, a ten degustuje u mamy ślimaki. No mówię, Monty Python....
Oczywiście skończyło się awanturą, a Artek poszedł za późno spać i tak strasznie płakał On mi nigdy nie płacze tak bardzo, aż płakałam z nim, no jak można być takim... ach już nawet nie mówię :/

Mamaszkrabka, ja inne języki Bułgarski, czeski, słoweński i kilka innych Niemiecki to we własnym zakresie.

A tak to jeszcze dziewczyny zdrówka dla choróbek [/QUOTE]

Cytat:
Tak spacerkowałam z Olkiem i jeszcze zakupy małe zrobiliśmy, że za obiad zabrałam się wieczorem.. i zamiast zjeść kotlety wczorajsze z ziemniakami na szybko, to ja wymyśliłam naleśniki z nadzieniem (kotlety w kostkę, papryka, szpinak, ser żółty)..jeszcze chciałam je zapiec.. dobrze, że się w porę opanowałam..uruchamiać piekarnik o 20..zjedliśmy po 1 i reszta na jutro zostanie..ja pierdziu czasu mało, a ja sobie jeszcze kłody pod nogi rzucam. A dopiero co pisałam, że wykwintnych rzeczy nie jadamy Na swoją obronę naleśniki mają prosty skład..szpinak i papryka już dawno kupione, ser darmowy

Wszystkiego najlepszego dla Nikosia

Surka oby plamy na ciałku zniknęły jak najszybciej..a przez jaki czas możesz stosować u Lili ten steryd?

Elaine narobiłaś się!

Aga ale fajnie się urządzacie..co czytam, to sobie wyobrażam ten Wasz domek, podwórko, roślinność i zwierzątka.. no super! tak swojsko
Zdrówka dla Bianki!

Perse faceci są niedomyślni.. nigdy nie widzą problemu..współczuję nerwówki

Myszka ja nigdy nie jestem pewna czy Olek skończył jest.. on ma takie fazy w trakcie jedzenia, że zaciska piąstki, spina się cały, bródka w dół i YYYY...jakby krzyczał z zaciśniętymi ustami..Wygląda na pierwszy rzut jakby nie byl głodny (i pewnie dlatego wszyscy, którzy to widzą wymądrzają się, że nie chce więcej), ale on po chwili znowu dzioba otwiera. Do tej pory nie rozumiem co chce mi zakomunikować. No ale jak to trwa dłużej, to kończę karmienie.

Mamaszkrabka jak ma się Igor? Przeszło mu?

Malinka ojej brawo dla Milenki

Barbara za postępy. Mało? tzn. ile śpi Vanessa?

Uciekam do wyrka.. Olek coś się kokosił nim zasnął, a po ok pół godz. zaczął się przemieszczać i popłakiwać.. zasnął na szczęście, ciekawe na jak długo...

Dobranoc
Mmm fajny pomysł na wykorzystanie kokletów

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46428261]Mamaszkrabka nie pracuję w zawodzie.
Jeśli chodzi o studia, to owszem, w kwestii perspektywy zawodowej to jest strata czasu (choć może niezupełnie, ja myślę intensywnie nad tym, by poszukać jakichś drobnych tłumaczeń, mogłabym pracować w domu), ale jeśli chodzi o same studia - nie. Uwielbiałam je Chciałam nawet iść na doktorat, ale jednak proza życia wezwała mnie do dołożenia się do budżetu.
Po studiach robiłam podyplomówkę i to bardziej z nią wiążę swoją przyszłość (chodzi o pracę w instytucji kultury).[/QUOTE]

Powiem Ci Perse, że na dr można naprawdę przyzwoite pieniądze dostać. Najgorzej na pierwszym roku jest (ja wtedy pracowałam bo z Tż zaczynaliśmy wspólną przygodę z 1wszymi pracami, wynajęliśmy mieszkanie, szykowaliśmy się do ślubu i wesela, na które też chcieliśmy sami trochę odłożyć) bo nie ma się dorobku naukowego i nie ma większych szans na granty, stypendia etc. Ale potem jest tylko lepiej. Piszę na własnym przykładzie
A o jakich instytucjach kultury dokładnie myślisz?

Cytat:
pielucha do pieluchy i będą nowe poduchy
Kurcze, ja nie wiem jak to możliwe, nasz Kuba w życiu by 5s nie usiedział na spokojnie na takim nocniku

Mamaszkrabka u nas też przy zębach kupkowo się robi

Elaine jak Igi się czuje?

Dzoan u nas tak samo z jedzeniem, u tż albo u mnie Kuba zaczyna się kręcić, wszyscy mi gadają, że on już nie chce, a ten za chwilę doje resztę zupki albo dopije ze ml mleka

Agrafka słodki chłopak

U nas koszmarna noc, od północy praktycznie bez snu. Zęby...

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Dzoan z tego co pamiętam to Espumisan może dłużej stać. A Oluś mógł płakać od naleśniczka, u nas było podobnie po wędlinie. Tez płakał, nie dał się uspokoić ale w końcu się wyprykał, zrobił bobka i przeszło...po 3h

Iwona no to też za kupkę

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

aktualny temat w DDTVN: tezy rosyjskiego terapeuty:

"Nie krytykuj, nie wymagaj zbyt wiele od mężczyzny"

"Zajmuj się domem i nie krytykuj mężczyzny, a będziesz szczęsliwa":cojes t:

Brakuje tylko: "Podaj mu kapcie i piwo, kobieto"

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

A jeszcze Wam chciałam napisać, że znam panią z telewizji wczoraj widziałam reklamę pasty z żoną naszego znajomego, która jest stomatolożką jaja

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

No i Kuba kończy dzisiaj 9 miesięcy

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Aga najlepszego dla Bianki
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:25   #498
mera82
Rozeznanie

Cytat:

Witam się i ja.
Odnośnie sterydów, to my jakiś czas temu podawaliśmy nebbud 2 razy dziennie (inhalacje), Julian miał moment że często był zakatarzony do tego kaszel i brak gorączki. Nasz lekarz lecząc nas na początku witaminami, kropelkami i inhalacjami z soli fizjologicznej podjął decyzję o dwutygodniowym podaniu sterydu (podejrzewa astmę). Nie ukrywam, wahałam się bardzo ale w końcu zaufałam mu i podałam. Wszystko ustąpiło i na dzień dzisiejszy (pfu,pfu) jest ok. Ale już nie zastosowałam się do dalszego podawania. Kazał nam zapobiegawczo jeszcze 3 tygodni raz dziennie podawać . Jest ok, więc wolę odpuścić te sterydy i tak do końca czerwca jeszcze musi zażywać zyrtek.

Agrafka - ale przystojny blondasek. Zazdrościmy czuprynki .

Mela - za kupkę w nocniczku ! Boże to już ten czas ? Muszę kupić nocnik .
mera82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:35   #499
mamaszkrabka
Zakorzenienie

SAMMI matko, co to za terapeuta.. nawet nie włączam TV
dla Kubusia za 9 miesięcy

AGRAFKA uroczy jest Twój syn
Stary 2014-05-13, 10:37   #500
dzoan
Zakorzenienie

Najlepszego dla Kuby

Sammi kotlety wykorzystywałam jeszcze w sałatce A teksty Który facet by się rzucał do kobiety, gdyby się do tego stosowała.. Niestety panowie nie ma tak dobrze

Zaraz przyjdzie sąsiadka.. dziewczyna w ciąży jest i w domku siedzi i tak miałyśmy do siebie wpadać. Zapukała o 10, a ja w piżamie i sajgon taki..nie otworzyłam.. ale słyszałam, że drzwi otwiera u siebie i skumałam, że to pewnie ona. Muszę jej wytłumaczyć, że ja czasami do południa nie wyglądam jak człowiek, bo wkoło dziecka tylko ogarniam i mieszkanie..tak na przyszłość

Stary 2014-05-13, 10:39   #501
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepszego dla Kuby

Sammi kotlety wykorzystywałam jeszcze w sałatce A teksty Który facet by się rzucał do kobiety, gdyby się do tego stosowała.. Niestety panowie nie ma tak dobrze

Zaraz przyjdzie sąsiadka.. dziewczyna w ciąży jest i w domku siedzi i tak miałyśmy do siebie wpadać. Zapukała o 10, a ja w piżamie i sajgon taki..nie otworzyłam.. ale słyszałam, że drzwi otwiera u siebie i skumałam, że to pewnie ona. Muszę jej wytłumaczyć, że ja czasami do południa nie wyglądam jak człowiek, bo wkoło dziecka tylko ogarniam i mieszkanie..tak na przyszłość
Jak wysoko w ciąży jest?

Ty jej tak nie strasz bo jeszcze szybciej urodzi
Stary 2014-05-13, 10:39   #502
mera82
Rozeznanie

Dzoan - jakiś czas temu też mieliśmy w nocy taką akcję , byłam tak zestresowana, że płakałam z nim . Postanowiłam pojechać na punkt konsultacyjny bo leki przeciwbólowe nie pomagały , żel na ząbki także. Lekarka stwierdziła że to kolki ale ciężko mi było uwierzyć ,czy 8 miesięczne dziecko może je przechodzić ? Przepisała Debridat , zawiesinę na bóle brzuszka, perystaltykę jelit . Pomogło. Nie martw się , więcej już takiej akcji nie mieliśmy. Mam nadzieję, że u was to też jednorazowy incydent Olusia .
Mamy też kubek niekapek Lovi ale Julek nie chce z niego pić, woli miękkie silikonowe ustniki, nawet kubek lovi 360 go nie kręci.

Iwonka - dla was także duże brawa za kupkę do nocniczka. T już poważna sprawa.

Mam takie pytanie, co dajecie dzieciaczkom do picia ? Julek dużo pije, staram się dawać jak najwięcej wody ale po jednym dniu picia więcej nie chce. Daje więc herbatki bobovita malina z dziką różą na zmianę z owocami leśnymi. Czy polecicie mi coś co mogłabym mu podawać częściej ale mniej słodkie ?
Stary 2014-05-13, 10:42   #503
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mera82 Pokaż wiadomość
Dzoan - jakiś czas temu też mieliśmy w nocy taką akcję , byłam tak zestresowana, że płakałam z nim . Postanowiłam pojechać na punkt konsultacyjny bo leki przeciwbólowe nie pomagały , żel na ząbki także. Lekarka stwierdziła że to kolki ale ciężko mi było uwierzyć ,czy 8 miesięczne dziecko może je przechodzić ? Przepisała Debridat , zawiesinę na bóle brzuszka, perystaltykę jelit . Pomogło. Nie martw się , więcej już takiej akcji nie mieliśmy. Mam nadzieję, że u was to też jednorazowy incydent Olusia .
Mamy też kubek niekapek Lovi ale Julek nie chce z niego pić, woli miękkie silikonowe ustniki, nawet kubek lovi 360 go nie kręci.

Iwonka - dla was także duże brawa za kupkę do nocniczka. T już poważna sprawa.

Mam takie pytanie, co dajecie dzieciaczkom do picia ? Julek dużo pije, staram się dawać jak najwięcej wody ale po jednym dniu picia więcej nie chce. Daje więc herbatki bobovita malina z dziką różą na zmianę z owocami leśnymi. Czy polecicie mi coś co mogłabym mu podawać częściej ale mniej słodkie ?
Ja robię Igorowi herbatę rooibos i smakuje mu bardziej niż soki
U nas żadne niekapki nie wchodzą w grę. Też mamy Lovi i podobnie jak u Perse, służy do zabawy.

ELAIN jak się sprawuje wiertarka???
Stary 2014-05-13, 10:43   #504
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry,

IWONKA tak,tutaj pisałaś. Nie rozumiem dlaczego id mogą Ci teraz odpowiedzieć tylko musisz do lipca czekać?

PERSE dobry ten Twój maz. A Artkowi wspolczuje bo dziecko jak idzie za późno spać to się meczy strasznie. Wczoraj doszłam do tego samego wniosku co Ty odnośnie syfu. Mglabym 3x dziennie odkurzać a mój syn za chwile chce bułkę lub wyrzuci przy jedzeniu wszystko co ma w midseczce.

MERA jakie psy masz?. Juz doczytałam

SURKA a jakie są te znaczniki Azs?

DZOAN ty jesteś dobra z tym gotowaniem. Ja bym sobie odpuściła. Maks po 23 chodzę spać aby być sensowna na drugi dzien. Plus taki ze maz dużo gotuje mam wtedy sprzątanie domu na głowie i pranie. Są dni ze idzie to szybko a są takie ze nic się nie klei,ale po nocach nie siedzę. OLEK nauczy się asekurować główkę przy takim upadku.

AGRAFFKA oj znam takie odbijanie piłeczki. Irytujące wyjątkowo. Powiedz mi jak wasz remont? Problemy,które wam przeszkadzały skończyły się? Słodki Mis)

MELA brawo za kupę!

S

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:47   #505
mera82
Rozeznanie

Dla Kubusia za 9 miesięcy .

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Ja robię Igorowi herbatę rooibos i smakuje mu bardziej niż soki
U nas żadne niekapki nie wchodzą w grę. Też mamy Lovi i podobnie jak u Perse, służy do zabawy.

ELAIN jak się sprawuje wiertarka???
Przepraszam ale ja mało herbat piję , czy ta rooibos to czarna herbata czy jakaś owocowa ?
Stary 2014-05-13, 10:52   #506
201801111004
Konto usunięte

SAMMI24: sto lat

MERA82: nic nie podpowiem bo ja swojej kupuje tylko soki albo babcia mi przynosi wlasnej roboty to tez daje.
201801111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:53   #507
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mera82 Pokaż wiadomość
Dla Kubusia za 9 miesięcy .

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Przepraszam ale ja mało herbat piję , czy ta rooibos to czarna herbata czy jakaś owocowa ?
To jest czerwona herbata. http://www.rodzajeherbat.pl/herbata-rooibos/ mozesz poczytać o niej. Ponoć jest bardzo zdrowa

Kurde, załączyłam pralkę i zapomniałam zamknąć drzwi do łazienki, a moja pralka chodzi jak traktor... trzymam Igora bo się przebudził i nie mam jak zamknąć drzwi.
Stary 2014-05-13, 10:56   #508
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry

przyszłam się chociaż przywitać bo nie mm czasu na nadrabianie. Gotuję sobie zupę, małemu warzywa, ogarniam dom bo zaraz koleżanka ma przyjść i tylko na chwile usiadłam wypić kawę. Wieczorem postaram się nadrobić chociaż sama cały czas z maluchem nieraz nie mam czasu nawet zjeść. Sami pytałam o zasypianie a więc jest dobrze, mały się nauczył sam zasypiać szczególnie dobrze mu to idzie rano, wczoraj i dzisiaj nawet bez marudzenia zasnął, leżał sobie w łóżeczku, coś gadał nagle zrobiła się cisza a on śpi. Jak ja wchodzę to tylko go wybijam z rytmu i zaczyna miauczeć. Nawet w nocy nie chce przy cycu zasnąć, jak się naje to głowę odwraca, wtedy do łóżeczka go daję i sam zasypia. Po południu jest trochę gorzej, czasami jeszcze popłakuje, pomiaukuje, dłużej mu to zajmuje, ale ogólnie nie mogę uwierzyć, że zasypia sam piersi mi sie przyzwyczaiły i tak jak dzoan pisała mam już flaki lewa jedynka już prawie na wierzchu, ranka coraz większa a ząb coraz bardziej widać. Tyle o nas i przepraszam że tylko o sobie

witam nowa koleżankę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 11:20   #509
mera82
Rozeznanie

Cytat:
To jest czerwona herbata. http://www.rodzajeherbat.pl/herbata-rooibos/ mozesz poczytać o niej. Ponoć jest bardzo zdrowa

Kurde, załączyłam pralkę i zapomniałam zamknąć drzwi do łazienki, a moja pralka chodzi jak traktor... trzymam Igora bo się przebudził i nie mam jak zamknąć drzwi.
Dziękuję , poczytam . Muszę coś innego mu podać bo przecież go zemdli z tej słodkości . Sama piłam kiedyś czerwoną herbatę, z tego co pamiętam ma taki cierpki smak !?

Stokrotka i ja Ciebie witam. za samodzielne zasypianie .
Stary 2014-05-13, 11:24   #510
Agrafka86
Wtajemniczenie

SAMMI wszystkiego najlepszego dla Kubusia

MAMASZKRABA uroczy, ale nie wiem po kim

DZOAN no to pięknie potraktowałas koleżankę

MERA u nas był refluks. Wodą wymiotowal. Zaczęłam dawać soki i kompot 1:1 z wodą. Teraz pije wodę z sokiem. Wody 130 ml a soku 20 ml takiego bobofrut.

ELAINE problemy jeszcze są i pewnie będą długo. Tż ma problem z pracą i remont stoi. Żeby skończyć remont trzeba nam 10 tysięcy, których w obecnej chwili nie mamy

Za chwilę jadę do przyjaciółki, a Tż zostanie z Małym a co! Muszę iść sobie pogadać

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości