|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Witam się po masakrycznej nocy, pełnej poudek
Na szczęście w nocy temp. nie przekraczała 38 stopni, więc to nie trzydniówka.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chyba czas wyciągnąć nocnik z piwnicy
|
|||
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46426600]Ja pier...
Po pierwsze to nie wiem, jakim cudem, ale zawsze kładę się spać w czystym mieszkaniu, a nazajutrz o godzinie 17 wygląda ono jak osada meneli, no taki syf. Po drugie chciałam Artka kłaść spać koło 21 dzisiaj. No i ogarniałam ww syf koło 20. TŻ mi mówi, że idzie do mamy podrzucić ślimaki (kupił dzisiaj w Lidlu; oni lubią takie dziwadła jeść, a jego mama mieszka blisko, to jej czasami podrzuca jak kupi). Ja na to ok, jeszcze karmiłam Artka jakimś jedzonkiem i potem czekam, czekam na niego, żeby się zajął Małym, a ja chciałam kończyć sprzątanie. 15 minut - nie ma go, już się tak wkurzyłam, że poszłam po niego z awanturą :/ Dziecko śpiące, ja tu mam jeszcze 100 rzeczy do zrobienia, a ten degustuje u mamy ślimaki. No mówię, Monty Python.... Oczywiście skończyło się awanturą, a Artek poszedł za późno spać i tak strasznie płakał On mi nigdy nie płacze tak bardzo, aż płakałam z nim, no jak można być takim... ach już nawet nie mówię :/Mamaszkrabka, ja inne języki Bułgarski, czeski, słoweński i kilka innych Niemiecki to we własnym zakresie. A tak to jeszcze dziewczyny zdrówka dla choróbek [/QUOTE]Współczuje Cytat:
Mój Piotruś też zrobił rano kupe. To mamy dziś gówniany dzień. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak sadzam od czasu do czasu. Alicja siada sama od jakiś 2 mcy więc na nocnik mogę ją spokojnie posadzić. Zresztą co ja mówię o samodzielnym siadaniu, jak ona w łóżeczku staje non stop.
Cytat:
dla Piotra
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
MELA
za kupke Też chyba zacznę powoli sadzac moje dziecko ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
Ale przeboje wczoraj mieliśmy z Olkiem. Obudził się ok. 23 z płaczem..z minuty na minutę się rozkręcał bardziej. Nie wiedziałam czy to ząbki czy cyca chce pociumkać..próbowałam nie dać..Nosiłam ja, mąż..ale nie..to moje dziecko w takich chwilach w ogóle nie chce byc na rękach..wije się, wykręca, ucieka..jakbyśmy go parzyli. W łóżeczku jeszcze gorzej. Próbowaliśmy podać Camilię, ale usta zaciśnięte..mężowi udało się na leżąco, nie wiem czy więcej nie zostało połknięte niż się w jamie ustnej przyjęło. Nosiłam go/kładłam..płacz taki sam. Już nawet zastanawiałam się czy mu nie podać kropelek na kolki (Espumisan, Sab Simplex), bo mąż mi wmawiał, że to pewnie po moim naleśniczku brzuszek boli. Olek dużo nie zjadł, ale kto wie..w końcu to smażone..choć na patelnię nie wylewałam tłuszczu. W końcu dałam cyca, uspokoił się..ale przy odkładaniu do łóżeczka znowu ryk.. kręcił się na boki, popłakiwał.. masowałam go po główce, pleckach, boczku..jeszcze kilka razy zachlipał i jakoś usnął bidulek Obudził się na jeszcze jedno karmienie wpół do 4 i śpi do teraz. Boję się kolejnego wieczora, a jeszcze bardziej odstawiania od cyca..już pokazał jak będzie wył..nie mam pojęcia jak go uspokoimy..na rękach się nie da, a w łóżeczku tylko się będzie sam nakręcał. Mąż wymyślił, że na urlopie będziemy odzwyczajać, bo jak on ma w tym uczestniczyć, to musi mieć wolne. O nie..ja urlopu nie poświęcę..nie dość, że się nie będziemy wysypiać, wstąpi w nas rozleniwienie i rozdrażnienie.. o nie! Wyjdzie na to, że sama chyba będę musiała z Małym walczyć.. Rany..się rozpisałaaaam... A jedną sytuację tylko opisywałam.. ![]() Mela za kupcię w nocniczku---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- O i przy okazji pytanie..czy Espumisan i Sab Simplex w kropelkach na kolki otwarte z pół roku temu będą jeszcze przydatne do spożycia? ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Jakie macie nocniki?? ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Gdzie się podziałyście?
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Ją mam nocnik z ikei, ale jeszcze go nie testowałyśmy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem, że to bardzo fajna rzecz ta kupa w nocniku a jak już zacznie wołać jakoś na kupę to dopiero będzie fajnie. Mojej kuzynki córa też bardzo wcześnie nocnika używała i jak już miała rok to rzadko pampa nosiła. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46428261]Mamaszkrabka Jeśli chodzi o studia, to owszem, w kwestii perspektywy zawodowej to jest strata czasu (choć może niezupełnie, ja myślę intensywnie nad tym, by poszukać jakichś drobnych tłumaczeń, mogłabym pracować w domu), ale jeśli chodzi o same studia - nie. Uwielbiałam je Chciałam nawet iść na doktorat, ale jednak proza życia wezwała mnie do dołożenia się do budżetu.Po studiach robiłam podyplomówkę i to bardziej z nią wiążę swoją przyszłość (chodzi o pracę w instytucji kultury).[/QUOTE] Na doktorat nie jest jeszcze za późno, a przypuszczam, że dostałabyś się bez problemu ![]() Ja chyba robię te studia, żeby mieć papier bo do niczego innego nie są mi potrzebne i już nie mogę się doczekać kiedy się to skończy. Lubiłam się uczyć i spotykać ze znajomymi ale przy codziennych obowiązkach, praca, dom, dziecko zaczyna mnie to przerastać. Byle do czerwca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Biedny Oluś. Chyba strasznie przyzwyczajony do cyca jest skoro tak płakał. Nie wiem co doradzić ![]() Igor obudził się o 7 więc dziś później pójdzie spać. W nocy się przebudził, położyłam go do nas i chyba godzinę bawił się moimi włosami zanim zasnął.... Nocnik kupiłam a Ikei za 5 zł ![]() I dziś mam wolne jeeej
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-05-13 o 09:35 |
|||
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zaczniecie używać ten ikeowy, to dajcie znać czy się sprawdza.. czy wygodny dla dziecka i w czyszczeniu
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Po hascosepcie i ibumie, nie widać, żeby moje dziecko było chore, a na pewno nie boli jej gardło, za to mnie uszy
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeszcze miałam pisać o diecie. U nas eliminacyjna się nie sprawdziła. Mieliśmy całkowitą: - żadnych kaszek mlecznych i smakowych - tylko kukurydziana i kleik, wszystko na mleku HA - żadnych soków - z mięsa tylko indyk - warzywa i owoce normalnie I powiem szczerze, że od lutego była ta dieta i zeszło wszystko. Teraz już wprowadzamy zwykłe kaszki i reakcja jest dobra
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-05-13 o 09:47 |
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Zwykły żółty Małgośkowy. Grające do mnie nie przemawiają. Czasem dziecko może się wystraszyć, albo uznać to za nową zabawkę.
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Ha! Mela nasze dziewczyny sie zgadały chyba, bo u nas wczoraj też była kupka do nocnika i radość przeogromna!
![]() a nocnik mamy taki najzwyklejszy w swiecie. Uwazajcie na grające bo moga przestraszyc dziecko kiedy nagle im cos zagra taki wlasnie mamyhttp://http://bebele.pl/modules/sklep/wtyczki/produkty/upload/produkty//6262/images/e91f43a60626bc91fde5e56b7 860a252.jpg Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2014-05-13 o 09:53 |
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie..grających to na pewno bym nie chciała..
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona
i dla Was za pierwszą nocnikową kupcięNo i Olek zaliczył upadek na plecki..uderzył tyłem główki o dywan Zostawiłam go na chwilę pod drewnianymi zabawkami..na pleckach.. Chwila i słyszę buch..cisza i nagle płacz Chciał sobie pogrzebać w kosmetyczce, którą na kanapie zostawiłam. Nie płakał jakoś strasznie..tylko mnie te uderzenia w główkę przerażają
|
|
|
|
#496 |
|
Konto usunięte
|
Artur bankowo uzna nocnik za zabawkę, więc ja nawet nie próbuję. Uważa, że zabawką jest bidon, kubek niekapek, talerzyk, więc nie sądzę, że z nocnikiem byłoby inaczej.
|
|
|
|
#497 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
fajnie macie z tym domkiem i zagrodą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46426600]Ja pier... Monty Python normalnie. Po pierwsze to nie wiem, jakim cudem, ale zawsze kładę się spać w czystym mieszkaniu, a nazajutrz o godzinie 17 wygląda ono jak osada meneli, no taki syf. Po drugie chciałam Artka kłaść spać koło 21 dzisiaj. No i ogarniałam ww syf koło 20. TŻ mi mówi, że idzie do mamy podrzucić ślimaki (kupił dzisiaj w Lidlu; oni lubią takie dziwadła jeść, a jego mama mieszka blisko, to jej czasami podrzuca jak kupi). Ja na to ok, jeszcze karmiłam Artka jakimś jedzonkiem i potem czekam, czekam na niego, żeby się zajął Małym, a ja chciałam kończyć sprzątanie. 15 minut - nie ma go, już się tak wkurzyłam, że poszłam po niego z awanturą :/ Dziecko śpiące, ja tu mam jeszcze 100 rzeczy do zrobienia, a ten degustuje u mamy ślimaki. No mówię, Monty Python.... Oczywiście skończyło się awanturą, a Artek poszedł za późno spać i tak strasznie płakał On mi nigdy nie płacze tak bardzo, aż płakałam z nim, no jak można być takim... ach już nawet nie mówię :/ Mamaszkrabka, ja inne języki Bułgarski, czeski, słoweński i kilka innych Niemiecki to we własnym zakresie. A tak to jeszcze dziewczyny zdrówka dla choróbek [/QUOTE] Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46428261]Mamaszkrabka Jeśli chodzi o studia, to owszem, w kwestii perspektywy zawodowej to jest strata czasu (choć może niezupełnie, ja myślę intensywnie nad tym, by poszukać jakichś drobnych tłumaczeń, mogłabym pracować w domu), ale jeśli chodzi o same studia - nie. Uwielbiałam je Chciałam nawet iść na doktorat, ale jednak proza życia wezwała mnie do dołożenia się do budżetu.Po studiach robiłam podyplomówkę i to bardziej z nią wiążę swoją przyszłość (chodzi o pracę w instytucji kultury).[/QUOTE] Powiem Ci Perse, że na dr można naprawdę przyzwoite pieniądze dostać. Najgorzej na pierwszym roku jest (ja wtedy pracowałam bo z Tż zaczynaliśmy wspólną przygodę z 1wszymi pracami, wynajęliśmy mieszkanie, szykowaliśmy się do ślubu i wesela, na które też chcieliśmy sami trochę odłożyć) bo nie ma się dorobku naukowego i nie ma większych szans na granty, stypendia etc. Ale potem jest tylko lepiej. Piszę na własnym przykładzie A o jakich instytucjach kultury dokładnie myślisz? Cytat:
pielucha do pieluchy i będą nowe poduchy Kurcze, ja nie wiem jak to możliwe, nasz Kuba w życiu by 5s nie usiedział na spokojnie na takim nocniku ![]() Mamaszkrabka u nas też przy zębach kupkowo się robi ![]() Elaine jak Igi się czuje? Dzoan u nas tak samo z jedzeniem, u tż albo u mnie Kuba zaczyna się kręcić, wszyscy mi gadają, że on już nie chce, a ten za chwilę doje resztę zupki albo dopije ze ml mleka ![]() Agrafka słodki chłopak ![]() U nas koszmarna noc, od północy praktycznie bez snu. Zęby... ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Dzoan z tego co pamiętam to Espumisan może dłużej stać. A Oluś mógł płakać od naleśniczka, u nas było podobnie po wędlinie. Tez płakał, nie dał się uspokoić ale w końcu się wyprykał, zrobił bobka i przeszło...po 3h ![]() Iwona no to też za kupkę ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- aktualny temat w DDTVN: tezy rosyjskiego terapeuty: "Nie krytykuj, nie wymagaj zbyt wiele od mężczyzny" "Zajmuj się domem i nie krytykuj mężczyzny, a będziesz szczęsliwa" Brakuje tylko: "Podaj mu kapcie i piwo, kobieto" ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- A jeszcze Wam chciałam napisać, że znam panią z telewizji wczoraj widziałam reklamę pasty z żoną naszego znajomego, która jest stomatolożką jaja---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- No i Kuba kończy dzisiaj 9 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Aga najlepszego dla Bianki |
||||||
|
|
|
#498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odnośnie sterydów, to my jakiś czas temu podawaliśmy nebbud 2 razy dziennie (inhalacje), Julian miał moment że często był zakatarzony do tego kaszel i brak gorączki. Nasz lekarz lecząc nas na początku witaminami, kropelkami i inhalacjami z soli fizjologicznej podjął decyzję o dwutygodniowym podaniu sterydu (podejrzewa astmę). Nie ukrywam, wahałam się bardzo ale w końcu zaufałam mu i podałam. Wszystko ustąpiło i na dzień dzisiejszy (pfu,pfu) jest ok. Ale już nie zastosowałam się do dalszego podawania. Kazał nam zapobiegawczo jeszcze 3 tygodni raz dziennie podawać . Jest ok, więc wolę odpuścić te sterydy i tak do końca czerwca jeszcze musi zażywać zyrtek. Agrafka - ale przystojny blondasek. Zazdrościmy czuprynki .Mela - za kupkę w nocniczku ! Boże to już ten czas ? Muszę kupić nocnik .
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
SAMMI matko, co to za terapeuta.. nawet nie włączam TV
AGRAFKA uroczy jest Twój syn
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Kuby
![]() Sammi kotlety wykorzystywałam jeszcze w sałatce A teksty Niestety panowie nie ma tak dobrze ![]() Zaraz przyjdzie sąsiadka.. dziewczyna w ciąży jest i w domku siedzi i tak miałyśmy do siebie wpadać. Zapukała o 10, a ja w piżamie i sajgon taki..nie otworzyłam.. ale słyszałam, że drzwi otwiera u siebie i skumałam, że to pewnie ona. Muszę jej wytłumaczyć, że ja czasami do południa nie wyglądam jak człowiek, bo wkoło dziecka tylko ogarniam i mieszkanie..tak na przyszłość
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty jej tak nie strasz bo jeszcze szybciej urodzi
|
|
|
|
|
#502 |
|
Rozeznanie
|
Dzoan - jakiś czas temu też mieliśmy w nocy taką akcję , byłam tak zestresowana, że płakałam z nim . Postanowiłam pojechać na punkt konsultacyjny bo leki przeciwbólowe nie pomagały , żel na ząbki także. Lekarka stwierdziła że to kolki ale ciężko mi było uwierzyć ,czy 8 miesięczne dziecko może je przechodzić ? Przepisała Debridat , zawiesinę na bóle brzuszka, perystaltykę jelit . Pomogło. Nie martw się , więcej już takiej akcji nie mieliśmy. Mam nadzieję, że u was to też jednorazowy incydent Olusia
.Mamy też kubek niekapek Lovi ale Julek nie chce z niego pić, woli miękkie silikonowe ustniki, nawet kubek lovi 360 go nie kręci. Iwonka - dla was także duże brawa za kupkę do nocniczka. T już poważna sprawa. Mam takie pytanie, co dajecie dzieciaczkom do picia ? Julek dużo pije, staram się dawać jak najwięcej wody ale po jednym dniu picia więcej nie chce. Daje więc herbatki bobovita malina z dziką różą na zmianę z owocami leśnymi. Czy polecicie mi coś co mogłabym mu podawać częściej ale mniej słodkie ? |
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas żadne niekapki nie wchodzą w grę. Też mamy Lovi i podobnie jak u Perse, służy do zabawy. ELAIN jak się sprawuje wiertarka???
|
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
IWONKA tak,tutaj pisałaś. Nie rozumiem dlaczego id mogą Ci teraz odpowiedzieć tylko musisz do lipca czekać? PERSE dobry ten Twój maz. A Artkowi wspolczuje bo dziecko jak idzie za późno spać to się meczy strasznie. Wczoraj doszłam do tego samego wniosku co Ty odnośnie syfu. Mglabym 3x dziennie odkurzać a mój syn za chwile chce bułkę lub wyrzuci przy jedzeniu wszystko co ma w midseczce. MERA jakie psy masz?. Juz doczytałam ![]() SURKA a jakie są te znaczniki Azs? DZOAN ty jesteś dobra z tym gotowaniem. Ja bym sobie odpuściła. Maks po 23 chodzę spać aby być sensowna na drugi dzien. Plus taki ze maz dużo gotuje mam wtedy sprzątanie domu na głowie i pranie. Są dni ze idzie to szybko a są takie ze nic się nie klei,ale po nocach nie siedzę. OLEK nauczy się asekurować główkę przy takim upadku. AGRAFFKA oj znam takie odbijanie piłeczki. Irytujące wyjątkowo. Powiedz mi jak wasz remont? Problemy,które wam przeszkadzały skończyły się? Słodki Mis )MELA brawo za kupę! S Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#505 | |
|
Rozeznanie
|
Dla Kubusia za 9 miesięcy
.---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
, czy ta rooibos to czarna herbata czy jakaś owocowa ?
|
|
|
|
|
#506 |
|
Konto usunięte
|
SAMMI24: sto lat
![]() MERA82: nic nie podpowiem bo ja swojej kupuje tylko soki albo babcia mi przynosi wlasnej roboty to tez daje.
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, załączyłam pralkę i zapomniałam zamknąć drzwi do łazienki, a moja pralka chodzi jak traktor... |
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
przyszłam się chociaż przywitać bo nie mm czasu na nadrabianie. Gotuję sobie zupę, małemu warzywa, ogarniam dom bo zaraz koleżanka ma przyjść i tylko na chwile usiadłam wypić kawę. Wieczorem postaram się nadrobić chociaż sama cały czas z maluchem nieraz nie mam czasu nawet zjeść. Sami pytałam o zasypianie a więc jest dobrze, mały się nauczył sam zasypiać piersi mi sie przyzwyczaiły i tak jak dzoan pisała mam już flaki lewa jedynka już prawie na wierzchu, ranka coraz większa a ząb coraz bardziej widać. Tyle o nas i przepraszam że tylko o sobiewitam nowa koleżankę
|
#509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Sama piłam kiedyś czerwoną herbatę, z tego co pamiętam ma taki cierpki smak !?Stokrotka i ja Ciebie witam. za samodzielne zasypianie .
|
|
|
|
|
#510 |
|
Wtajemniczenie
|
SAMMI wszystkiego najlepszego dla Kubusia
MAMASZKRABA uroczy, ale nie wiem po kim DZOAN no to pięknie potraktowałas koleżankę ![]() MERA u nas był refluks. Wodą wymiotowal. Zaczęłam dawać soki i kompot 1:1 z wodą. Teraz pije wodę z sokiem. Wody 130 ml a soku 20 ml takiego bobofrut. ELAINE problemy jeszcze są i pewnie będą długo. Tż ma problem z pracą i remont stoi. Żeby skończyć remont trzeba nam 10 tysięcy, których w obecnej chwili nie mamy ![]() ![]() ![]() Za chwilę jadę do przyjaciółki, a Tż zostanie z Małym a co! Muszę iść sobie pogadać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.

Na szczęście w nocy temp. nie przekraczała 38 stopni, więc to nie trzydniówka.

z maści dostaliśmy tylko emolium i tyle. Bez sterydów.
Chyba czas wyciągnąć nocnik z piwnicy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)