|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem -mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
się nie mogę już doczekać zdjęć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#452 | ||||
|
Zakorzenienie
|
megusia, mysle tak jak dziewczyny... oddanie pieska da pewnie tyle samo co polewanie trawy domestosem - czyli g.wno
robaki juz tam sa, wiec pozbywajac sie pieska problemu nie rozwiazujesz. teraz trzeba sprawe wziac w swoje rece - nauczyc psinke, gdzie moze zalatwiac swoje potrzeby, odrobaczanie regularne, wychowanie... no, lekko nie bedzie. ale ja miedzy innymi dlatego pieska nie chce. nie wyrobilabym...Cytat:
![]() a o tej wersji tez sobie myslalam... kiecka i tak juz jest, co to za roznica czy sprzeda sie ja juz, czy za 2 miesiace, nie? lonely, co ty na to? ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
telepatia miedzy panna mloda a jej stylistka od siedmiu bolesci ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
widzę ze była fajna dyskusja Ja stanę murem za Mysią. Jakby dziecko chodziło do przedszkola to też przestałoby chodzić? Bo zabranie dziecka od babci - to to samo jak zabranie przedszkolaka z przedszkola bo mama teraz siedzi w domu. Dziecko już ma rytm i tak powinno pozostać ![]() Któraś pisała że dziecko mówiło do babci "mama". Uważam że to wina babci. Ona powinna na to od razu reagować i uczyć dziecko że mama to mama i jest najważniejsza. Magiusia ![]() witam nową mamę salviae za powrót do pracy
|
|
|
|
|
#454 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O nie. Ja umyłam tylko raz podłogę domestosem dobra, trawnik zostawię ![]() Juz mi lepiej że tak piszecie. Że zawsze mały pies ma robaki. Cytat:
O maskara. Dobra, już daje spokój z tym odkazaniem. Cytat:
Hej, nie mów mi że tam są już robaki. Ja utrzymuję że domestos wsiaknal w ziemie i jajka zabił ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam
Cytat:
![]() będziesz Królową ![]() uśpiłam Wojtka w huśtawce (Lonely -Wiktorek też zasypia w huśtawce ,prawda? ![]() teraz muszę go odłożyć do łóżeczka i dokończyć gulasz ![]() wróciła mi ochota na gotowanie, nie śmierdzą mi już warzywa cudowny 2 trymestr czas zacząć ![]() a jutro wizyta ,już nie mogę się doczekać aż zobaczę bąbla, mam nadzieję, że dobrze się rozwija
|
|
|
|
|
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w sumie i tak mialam 5
|
|
|
|
|
|
#458 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
mój kochany sklep ![]() Paulinka o chlebie i wodzie ![]() Cytat:
|
|
|
#459 |
|
Przyczajenie
|
Hej,hej
Wieki mnie nie bylo ale podczytuje Was od czasu do czasu ![]() Wielkie gratulacje dla nowych maluszkow i mamusiek ![]() Napisze co tam u nas jesli kogos to zainteresuje Wojtek za niedlugo konczy 11 miesiecy,chodzi juz jakos od miesiaca,na poczatku bylo to takie niepewne kilka kroczkow z raczkami w gorze a teraz smiga juz po calym mieszkaniu jak burza ![]() Wlasnie kielkuje nam 10 zab,nawet calkiem dobrze to przechodzi ![]() Jemy juz mamusiowe obiadki,czasem trafi sie jakis sloik glownie ryba,cycujemy tylko przed snem i raz w nocy ![]() Nocki raz lepsze raz gorsze ale ogolnie nie jest zle(spimy razem we 3 bo Wojtek lozeczko traktuje jak najwieksza kare )Obecnie najwiekszym hitem jest lazienka,rozwijanie papieru toaletowego i wrzucanie go do wc ![]() Cos jeszcze mialam pisac ale zapomnialam...skleroza:co nfused: jak mi sie przypomni to napisze....aaa i witam nowe mamuski
|
|
|
|
|
#460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko w 20 tc? a na początku w 13?, przecież to takie istotne usg... hmm ja chodzę na NFZ ,gdzie przysługują mi 3 usg ![]() co miesiąc to miałabym jakbym chodziła prywatnie
|
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wizyty mialam normalnie co miesiac, wywiad, pomiar brzucha, krew, cukier, waga ( |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic ale super, ze juz drugi trymestr! Te Wasze ciaze pedza jak nie wiem co, Karo zaraz rodzi, no szok!
Mamami co Ty sie obrazasz? Jak nas tu jest 50 mamusiek to wiadomo,ze nie na kazdej post kazda odpisze w kazdym razie za chodzenie! Nasze dzieci urodzily sie dzien po dniu, a moja coreczka ma gdzies chodzenie raczkuje juz ponad 5 miesiecy, od 3 stoi sobie bez trzymanki a chodzenie jej nie kreci ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas podobnie z papierem ale nie wyrzuca a konsumuje i drzwi do lazienki musimy caly czas zamykac wpadaj do nas czesciej
|
|
|
|
|
|
#464 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
ale już czuje oddech porodówki na plecach
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
na interpacku w dusseldorfie obżerałam się czekoladkami i ciastkami
|
|
#466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mialam w 8 tyg bo bylam w szpitalu i wtedy widzialam mojego robaczka, potem w 12 tyg bo znow wyladowalam w szpitalu pozniej dwa razy w 20 tyg w odstepach 2 dni bo za pierwszym razem nie mogla zmierzyc glowki bo nie chciala mala wspolpracowac a potem 3 tyg przed porodem mialam zeby serduszko skontrolowac bo miala arytmie no i wtedy powiedziala ze dziewczynka bedzie to mialam w 3d
|
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko bedzie dobrze,zobaczysz jestes stworzona do rodzenia dzieci a czas szybciutko minie i po 2 dniach bedziecie wszyscy w domku ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to fakt, Karolina zaraz (no dobra za 2 miechy ,które zlecą szybko)będzie miała synusia przy sobie- Kazde dziecię jest inne, jednemu się spieszy do chodzenia, drugiemu nie ja np byłam przekonana, że Wojtek prędzej zacznie chodzić, bo tak szybko wstawał, nie umiał siedzieć, a już stał a tu proszę, zdecydowanie woli czworakowanie z chodzeniem jest bardzo ostrożny, lubi mieć jakieś podparcie np ścianę Sofia pewnie też niedługo się puści, a jak się puści to pewnie też będzie taka ostrożna jak Wojtek Reksio- dla Wojtkazazdroszczę szybko wychodzących zębów szybko Ci zaczął Mały chodzić ![]() mój też jest rozrabiaką, ale mimo wszystko jestem w ciązy ![]() będę musiała sobie poradzić z 2 dzieci, nie mam wyjścia ![]() a i też lubi rozwijać papier toaletowy
|
|
|
|
|
|
#469 |
|
Przyczajenie
|
Widze ze papier toaletowy robi furore
![]() Ess postaram sie pisac czesciej ale nie obiecuje bo ciezko pisac kiedy maly wali w klawisze ze zaraz odpadna Veronic Wojtkowi jakos tak szybko wszystko poszlo....i zeby i raczkowanie i chodzenie...ale przyznam sie ze czasami chcialabym wrocic do czasow kiedy tylko jadl i spal wiecej czasu bylo a teraz to oczy dookola glowy trzeba miec caly dzien![]() Uciekam,wpadne jeszcze wieczorem, a teraz prosze trzymac kciuki bo czeka mnie jazda autobusem(pierwszy raz z Wojtkiem)
Edytowane przez Reksio_ Czas edycji: 2014-05-13 o 13:34 |
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Po kilku dniach wychodzę z ukrycia ![]() U nas wszystko ok, W. właśnie ma drzemkę - od jakiegoś czasu jest już tylko 1, od 30min-3h. Chyba karolina pytała kiedyś o plastry. Dla mnie minusem po odstawieniu są rozregulowane cykle Niby różnica 2-4 dni, ale już mnie to wkurza Po tabsach tak nie było ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#471 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja siedze i dumam ktory fotelik, nigdy sie nie zdecyduje
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety czasem im sie zdarzy zrobić przed kuwetą czy narzygać, cóż taki urok zwierzaka i trzeba się z tym liczyć posiadając futrzaka on też mają prawo chorowaća co do bzdur w internecie i chorób, przez nasz dom przeszły dziesiątki chorych, brudnych kotów z ulicy, którymi się zajmowałam, które mnie gryzły i drapały i nigdy sie nie pochorowałam ani nie mam przeciwciał na toksoplazmozę także luzik
|
|
|
|
#473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babeczka nam w sklepie pokazywała i sama przyznała, że niestety RWF mają kiepskie pochylenie. Choć pewnie zależy od modelu i oczywiście kanapy w samochodzie. Myśmy sporo się nakombinowali i teraz faktycznie mam mało miejsca z przodu ale jest lepiej choć nie idealnie :/ Cytat:
![]() Cytat:
oby ta noc nie była wyjątkiem
|
|||
|
|
|
|
#474 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzieki za solidne przemówienie mi do moich dziwnych przeczuc
Mój Filip spi ma wlasnie druga drzemke wiec mam chwile dla siebie u nas pogoda do du....y wiec siedzimy w domciu Juz nie moge doczekac sie soboty (wyprawiamy 1 urodzinki ) ciekawa jestem co mój synuś wybierze![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=ankaaa206;46432344] ![]() za chodzenie mój jak zaczął tak przestał, także matka za długo się nie pocieszyła ![]() mlody śpi, dziś na obiad pulpety z warzywami w sosie pomidorowym, fajnie tak że jemy już wszyscy razem jedno i to samo nie pisałam chyba, ale teściowa kupiła małemu quada no i mały na sam widok płacze, strasznie się go boi, w weekend były kilka dzieciaków u nas i szał z jeżdzeniem, patrzę po imprezie a tu całe panele porysowane, aż dziury w nich - dobrze że w pokoju młodego, także czeka nas kolejny wydatek - zmiana podłogi ![]() Mój zaczał chodził jak mial 11 miesiecy pozniej mial przerwe na 3 tyg i na rok zaczął śmigać aż miło się patrzy Cytat:
) tak jakos mnie naszło a co do chodzenia nie ma reguły jedne dzieci chodza na roczek a inne pozniej i nic sie nie da przyspieszyc )))
|
||
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
ee, tak to ja tez moge wyjezdzac
|
|
#476 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w jednym aucie mamy przodem i pozycja jest super, fajnie się odchyla. A ten tyłem porażka Cytat:
a z tą podłogą to niefajnie.. my tak załatwiliśmy podłogę w kuchni, przesuwałam ciągle małego w krzesełku do karmienia i też porysowałam panele 2. Hump- ja też już się nie mogę doczekać zdjęć ciekawa jestem czy fotografka którą wybrałam dobrze się spisze ![]() Cytat:
Cytat:
2. zasypia to zbyt dużo powiedziane. Udało mu si ę tak zasnąć 2 razy te piękne czasy niestety minęły 3. na pewno wszystko dobrze. Czekamy na wieści
|
||||
|
|
|
|
#477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Megusia, nie oddawaj psa |
|
|
|
|
|
#478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
SPRZEDALAM WOZEK
no ale poszedl za tyle ile kupilismy wiec stratna nie jestem a zawsze moge kupic taki sam |
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Anka mamy ten sam obiad
ale Bart zmienił sobie porę drzemki i śpi od 14:00 a my 14:30-15:00 jemy Eskapada gratki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

) nie pisze bo mam wrażenie ze i tak nikt nie czyta jak cos napisze
i chyba tak zrobię 
się nie mogę już doczekać zdjęć 

robaki juz tam sa, wiec pozbywajac sie pieska problemu nie rozwiazujesz. teraz trzeba sprawe wziac w swoje rece - nauczyc psinke, gdzie moze zalatwiac swoje potrzeby, odrobaczanie regularne, wychowanie... no, lekko nie bedzie. ale ja miedzy innymi dlatego pieska nie chce. nie wyrobilabym...

ale w sumie i tak mialam 5 

żeby Hela zjadła więcej
Ale za to 5:50 chciało wstać, trochę pobrykał w łóżku i na szczęście jeszcze zasnął
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
Juz nie moge doczekac sie soboty (wyprawiamy 1 urodzinki ) ciekawa jestem co mój synuś wybierze