|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
|
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Chocolate napisała tylko, że urodzili się 12.05 o 21:30
resztę opowie nam sama ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1233 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Połaziłam po lumpeksach i kupiłam jak bardziej znośną wyglądowo koszulę rozpinaną z przodu. Trudno było z tych paskudztw coś wybrać ale dałam radę
![]() Na pocieszenie dorwałam cienką malinową tunikę z h&m mama i to już będzie ostatni ciążowy ciuch akurat na ostatni letni miesiąc ![]() ![]() ---------------------- Gratulacje dla Chocolate ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myśleliśmy o siatce ale u nas na balkonie nie da się jej zamontować. Gdybyśmy mieli na górze balkon to tak ale mamy taki głupi mały daszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wcześniej była malutka, ważyła 1,5-2kg i miała takie dni, że potrafiła tylko rano jeść teraz prawie 4 i ma nie przekroczyć 5
|
||||
|
|
|
#1234 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny piszę przez łzy.
Nie pytajcie dlaczego ale będę sie teraz zdecydowanie mniej udzielać- tak będzie lepiej. Nie spałam całą noc, przepłakałam pół nocy. Nie mam siły na nic. Może od czasu do czasu do Was zajrzę ale za dużo się dzieje.
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, co się dzieje? Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko wróciło do normy
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Też właśnie zobaczyłam na Facebooku że chocolate urodziła
Śliczne te jej chłopaki Cytat:
A moja położna także ma "swój biznes" i nie jest też związana z żadną placówką. Zanim zapisałam się do SR to jeszcze dzwoniłam się zapytać czy jedno nie wyklucza drugiego bo czasem jest tak że w SR dają kwestionariusze wyboru położnej. W ogóle to była u mnie położna właśnie dziś i powiedziała że póki co z tego co ona widzi i po tym jak słucha tętna małej to jest ułożona główką do dołu. Ja też tak czuję. USG dopiero za 2 tygodnie mam i liczę na to że nic się już nie zmieni choć kiedyś pewnie mówiłabym co innego Zawsze mówiłam że ja będę mieć cesarkę ale teraz jakoś już nie chcę
|
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAA! Chocolate Gratulacje
Może już pod koniec tygodnia będzie z chłopakami w domu Jednak dobrze obstawiałyśmy! Ciekawe, która następna się rozpakuje ![]() Trochę się zestresowałam Ja zamówiłam dziś krzesełko do karmienia i leżaczek w jednym znów na smyk.pl była promocja, i już nie odpuściłam! Rożek ma być wysłany w czwartek, więc pewnie na początku przyszłego tygodnia będzie |
|
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
No to dwóch panów już mamy!
![]() Gratuluję Chocolate! ![]() A ja mogę się pochwalić, że do szpitalnej torby dla mnie mam już w zasadzie wszystko - tylko stanik do karmienia został żeby kupić. A dla małego zostało dorzucić ręczniki, pieluchy tetrowe - tu muszę kupić, bo mój mózg zapomniał.. I jakiś krem ochronny - też muszę kupić. Prócz tego nadal mi brakuje nożyczek/szczotki/rożka (czekam za dostawą w sklepie- ma być w ciągu 2 tygodni)/maści na brodawki/na odparzenie itp.. Mój budyniowaty mózg wsadził do pralki ręczniki dla małego, nie pomyślałam tylko że jeden z nich może zafarbować. I takim cudem mam jeden turkusowy, jeden brązowy i jeden jasno-turkusowy. Ten ostatni miał być biały..;/ Uciekam dalej, dziś mam plan wstawić łóżeczko do pokoju. ![]() Tżta nie ma więc mogę działać, bo tak to krzyczy, że mi się nudzi i że za szybko przygotowywuję..
|
#1239 |
|
Raczkowanie
|
oooo chocolate gratulacje kochana i uściski
Tak obstawiałam, że będziesz pierwsza... Super, że już jesteście w komplecie
|
#1240 |
|
Wtajemniczenie
|
alingles mój chciał w 27tyg łóżeczko rozkładać ale go przystopowałam
A teraz to w sumie bym już sama chciała ![]() ---------- Nie wiem czy widziałyście ale kolejna mamusia lipcowa się rozpakowała, z terminem na 15 To mi mówi, że nie znamy dnia ani godziny...
|
|
|
|
#1242 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój na szczęście też, tylko że brałam wtedy takie tabletki na infekcję i teraz nie wiem czy to nie wybiło też te paciorkowce... Muszę dopytać lekarza ![]() Chocolate strasznie się cieszę, dzieciaczki są prześliczne Cytat:
![]() Cytat:
mój przepiękny kremowy ręczniczek dla małego też jest taki niby niebieski, niby niewiadomo jaki po moim praniu ![]() eweden dobrze, że napisałaś, że wszystko dobrze i że dla małej prawie wszystko gotowe teraz tylko spokojnie czekać piękna dzidzia!---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Dziewczyny jaki krem na hemoroidy używacie? |
|||
|
|
|
#1244 |
|
Rozeznanie
|
Wow! Mamy pierwsze dzieciątka
Gratulacje Chocolate Jeszcze wczoraj wieczorem zajrzałam na lipcowy wątek i tam już druga mamusia się rozpakowałam i sobie pomyślałam, że u nas jeszcze cisza, a tu proszę taka niespodzianka Dzisiaj rzeczywiście dzień wizytowania jak nigdy Ja też zaliczyłam spotkanie z moim gin - wszystko gra, szyjka nadal zamknięta, długa, Mała (na 300% dziewczynka) rozwija się prawidłowo i waży już 3100g, tak więc mała nie będzieJa dopiero wróciłam, na szczęście tż przywiezie obiad z miasta więc leżę i biorę się za nadrabianie
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki bluesky89, zaraz idę do apteki... |
|
|
|
|
#1247 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trudno, niech boli, ale TAKA nagroda... drugą noc nie będę spać z tych emocji ![]() Cytat:
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
wróciłam od gina - wszystko ok
tak się skoncentrowałam na wymiarach dziecka, że zapomniałam zapytać![]() Mały w 34 tc i 2dniu waży 2600 g w ciągu 2 tygodni przybrał 267 g![]() gin pobrał posiew za tydz. wyniki oby było ok
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam posterisan ale bez "h". Gin mi polecił. Czopki też są ok
Cytat:
Też się nie mogę doczekać spotkania z moimi synusiem Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1250 | |||||
|
Rozeznanie
|
Pisałyście ostatnio o stanikach do karmienia. Ja ostatnio wypatrzyłam w HM takie topy http://www.hm.com/pl/product/23558?article=23558-A
Podobają mi się, ale cena ![]() Rozstępy - tak jak pisze Bazile, czasami i najdroższe kremy nie pomogą. Jak mają się pojawić to i tak się pojawią, niestety. Ja na razie nie mam, mimo iż nie smaruję się jakoś szczególnie często, raz dziennie. No ale jeszcze miesiąc i wszystko się może zdarzyć ![]() Brzuch po porodzie - u mnie skóra zaraz po porodzie wyglądała jak u słonia, sucha i pomarszczona, no i generalnie flak Tak więc młodsze dziewczyny na pewno szybciej dojdą z brzuchem do ładu niż takie jak ja, po 30stce![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i za obrót ![]() eweden witaj Cytat:
Cytat:
Mój syn miał też biały, ale obecnie jest różowy, bo coś czerwonego mi kiedyś w pralce zostało![]() Cytat:
![]() Dzięki |
|||||
|
|
|
#1251 | |||||
|
Zadomowienie
|
WOW!!! Chocolate gratulację kochana!
Zazdroszczę że widziałyście już chłopaków chyba zacznę pakować torbę już dzisiaj![]() super! ja swoje będę miała za tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
Dokładnie, wiem, że gdyby nie dieta to byłabym z dwa razy cięższa, bo apetyt w ciąży mam jak dzika a tak to muszę się pilnować, ale nie jest to łatwe, zwłaszcza na początkuCytat:
strasznie boję się cesarki i wizja, że mogę ją mieć (wizyta u okulisty w przyszły poniedziałek ) przeraża mnie...bo ja, mimo bólu, bo wiem, że będzie bolało to chciałabym doświadczył porodu naturalnego ) żebyśmy z tżetem byli bogatsi o doświadczenie cudu narodzinCytat:
![]() Zophiee zazdroszczę zakupów ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1252 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ochotę na tortille
dzwoniłam o TŻ, żeby kupił wszystkie składniki, ale on jeszcze u rodziców jest, więc zanim wróci, to ja się z głodu przekręce
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za pamięć
Coś mi odeszła wena do pisania ale codziennie czytałam co u Was Tak w wielkim skrócie gratuluję wszystkim spakowanych toreb, zakupów i skończonych tygodni ![]() Chocolate ogromne gratulacje dla pierwszej "czerwcowej" mamusi Sylwia przytulam Cię mocno i pamiętaj że jesteśmy jak będziesz potrzebować Zubi moja terminowa paro oby malutka się przekręciła ![]() A u mnie niby bez zmian choć lekarze dziwią się bardzo że jeszcze w dwupaku. Dziś miałam pierwsze ktg, w czwartek mierzenie szyjki a w piątek usg synka Postaram się też znów więcej odzywać
|
|
|
|
#1255 | |
|
Wtajemniczenie
|
PZU mnie dobiło. Mieli zadzwonić po numer konta a przysłali tylko smsa, że świadczenie przyznane i można je odebrać... okej tylko gdzie
znowu muszę tam lecieć i się z nimi użerać Umówiłam się w końcu na wizytę na 22 maja Za to Tż jak zwykle nawalił bo zapisał psa do fryzjera a nie wie na którą godzinę Cytat:
No ale powiem Ci, że duży jest Moja w 32tyg4d ważyła 1900g.
|
|
|
|
|
#1256 | |||
|
Konto usunięte
|
Przyszła moja paczka z Gemini
Będę tylko musiała jeszcze kilka rzeczy dorzucić, codziennego użytku i jakąś wodę dokupić z dziubkiem ![]() Dzwonili do mnie z przychodni w sprawie wyników badań Adasia. I nie jest dobrze... Dokładnie nie wiem, co i jak, jutro mamy się zgłosić do lekarza... ![]() Chocolate gratulacje!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje i jak po wizycie??
|
|||
|
|
|
#1257 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wpadaj częściej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi w sprawie kremu do rąk A propos tego, że już pierwsza nasza mamusia urodziła, mam do Was pytanie: w jakiej formie chciałybyście, aby na pierwszej stronie były zapisane nasze już urodzone dzieciaczki? Tzn. jakie dane tam zawrzeć, co po kolei, itd... ?? |
|||
|
|
|
#1258 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kobietki
!widze ze juz wiecie ze jestem najszczesliwsza kobieta pod sloncem )) dziekujeee Wam bardzo za wszystkie gratulacje i mile slowa ![]() urodzilam w sumie niespodziewanie wczoraj o 21:30 niestety CC ... i cierpie do teraz powiem Wam ze bol niesamowity i jestem wycienczona nie jadlam od wczoraj o 14, a zeby isc do chlopakow na oddzial jest ciezkim zadaniem no ale wytrzymac jeszcze troche i bwdziemy razem w domku chlopaki sa cudne i prawie wogole nie placza poki co ale Borys jest jak sie spodziewalam leekkim rozrabiaka jak w brzusiu kiedy mi go pokazali kolo twarzy zaczal siusiac na mnie haha w momencie uslyszenia pierwszego placzu chlopakow poplakalam sie ze szczescia szczegloy opis moze pozniej bo niestety leze bezsil a przeciez musze co 3h odciagac mleko dla malenstw ![]() no nic czekamy na Was teraz kobitki i dodaje chlopakow calusy ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1259 | |
|
Konto usunięte
|
Aha, i moja gorąca prośba: proszę o wysyłanie mi wiadomości pw o terminach wizyt, bo mi się już wszystko miesza....
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dlaczego taka nagła cc? Coś się działo? Gratuluję!! Tak się ciesze! Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

resztę opowie nam sama 

Odtąd zawsze zabezpieczaliśmy balkon siatką.
Myśleliśmy o siatce ale u nas na balkonie nie da się jej zamontować. Gdybyśmy mieli na górze balkon to tak ale mamy taki głupi mały daszek 
13.07.2013 

Tak obstawiałam, że będziesz pierwsza... Super, że już jesteście w komplecie 

i wizja, że mogę ją mieć (wizyta u okulisty w przyszły poniedziałek