|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Yuza, ja niestety sposobu na to nie znam, bo nie mam w domu kwiatów doniczkowych
Jedynie cięte One pojawiają się na pewno z wilgoci. Może Asia coś poradzi? Ona się zna na kwiatach ![]() I powiedz, na jaki wózek się zdecydowaliście? Bo nie pamiętam
|
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Debesciara - ale super! gratuluje wygranej
bardzo ładne kolory ma ten wózek ![]() Malwiska jak się zdecydujemy i się uda to pewnie Daniel bardzo zadowoleni z jego zdjęć byliśmy, no i teraz jakie Kasi zrobił Pszczoła Yuza jaki malutki brzuszek ![]() Mamaya jaką rączkę masz do gondolki czarną czy szarą?
|
|
|
|
#1953 |
|
Raczkowanie
|
mamaya właśnie liczę na naszą ekspertkę ds. ogrodu i kwiatów
My weźmiemy chyba tako extreme, chociaż nie jest to wózek idealny, ale chyba najbardziej spełnia nasze oczekiwania ale z zakupem wstrzymuje się jeszcze 2 tygodnie, więc mam czas na przemyślenia
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
sunfire, czarną
Yuza, wózka idealnego niestety nie ma A szkoda
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() yuza moj dziec ma glowke starsza o tydzien, lekarz powiedzial ze to sie jeszcze moze pare razy zmienic wiec nie ma co sie obawiac no chyba ze ktores z rodzicow ma spora glowe to moze potomek odziedziczyl. Hmm glowa mojego tz malutka nie jest wiec moze Synio ma tatusia glowe i mamusia bedzie parła 3 dni ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Co do muszek to one wylaza z ziemi w kwiaciarniach jest na nie oprysk ale nie wiem jak sie nazywa ale jest napewno bo kol kupowala do storczykow bo tez muszki byly |
|
|
|
|
#1956 |
|
Rozeznanie
|
Yuza te czarne muszki to ziemiórki, trudne do zwalczenia :/. Na osobniki dorosłe, latające spróbuj lepy albo płytki na owady (płytka najlepiej z Brosa jest najsilniejsza). Gorzej z larwami w ziemi. Niby powinno je wykończyć podlewanie kwiatów wywarami czosnkowo - papierosowymi, ale u mnie to w ogóle nie pomogło. Wydaje mi się że mniej tego ustrojstwa było jak je podtopiłam (na kilka godzin trzeba włożyć kwiatka do miski/wiaderka z wodą) potem najlepiej przesadzić do innej ziemi. Można też przy okazji umyć korzenie roślince ale tego nie próbowałam. U mnie pomógł dopiero środek chemiczny który siostra przywiozła ze Szwajcarii, nie pamiętam nazwy ale i tak niczego z tą substancją nie dostaniesz w Polsce. Z polskich możesz spróbować nomolt, ale w ciąży sama tego nie rób, lepiej poprosić kogoś i wybrać taki czas kiedy np kwiatki będą mogły postać na balkonie, czy tarasie kilka dni żeby wywietrzały.
|
|
|
|
#1957 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Pszczola Mnie jak zawsze mijają największe wydarzenia, gdy zaszyję się na wsi - Celebrinfea Trzymajcie się cieplutko i dawaj na bieżąco znać co u Was.Mamaya to już chyba wyprawkę masz skompletowaną ? Fajny wózek ![]() Debesciara U mnie wszystko ok. Dalej czuję się jak nowo narodzona i mam masę pozytywnej energii |
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
TaTekla, nie mam skompletowanej wyprawki
|
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
mamaya szkoda, szkoda, ale pamiętaj, że jak już ogarniemy co w wózku jest najbardziej potrzebne to zawsze możemy swoją linię wózków zaprojektować
![]() agnes no mi się właśnie coś wydaje, że mały odziedziczył głowę po tatusiu i lekko nie będzie, także tego... Carmel dzięki za odpowiedź nie pocieszyłaś mnie za bardzo... trudno, najwyżej wywalę z pokoju kwiaty, bo nie dam rady latać ciągle i ćwiczyć flamenco nad małym
Olinek Edytowane przez Yuza Czas edycji: 2014-05-13 o 13:50 |
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Yuza, to jest myśl
A jeszcze w kwestii wymiarów to moje Dziecko też ma obwód główki wyliczony na 34 tc, to znaczy na ostatnim USG tak było
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeszcze dwie fotografki na oku, ale one zajmują się przede wszystkim dziećmi
|
|
|
|
|
#1963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam wrażenie, że nie ogarnę tej wyprawki. W dodatku mój TŻ nie zdaje sobie sprawy ile jeszcze musimy przygotować, chyba wydaje mu się, że tak sobie przyniesiemy dzidzi do domu i będziemy sobie tak mieszkać o Przydałby mi się jakiś porządny kopniak, żeby ogarnąć te wyprawki. Yuza, zaprojektowanie i sprzedaż wózków przez mamuśki, które poznały się na forum - wizyta w DDTVN lub w PnŚ murowana |
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
TaTekla, mogę Cię zmotywować o tyle, że mnie zostały do kupienia takie mniej ważne rzeczy
Wszystko to, co ważne już mam
|
|
#1965 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ktoś na ochotnika?Wiadomo, że te wyliczenia są dość przybliżone i lekarz sam powiedział, że nie ma się czym przejmować cwany jest bo to nie on będzie rodzić jak cośCytat:
![]() Ponawiam pytanie, czy kupujecie krem do twarzy dla noworodka? bo nie wiem czy kupować czy jest niepotrzebny...
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Caramel - współczuje przeziębienia i wiem co czujesz ba sama też jestem przeziębiona i męczę się niemiłosiernie
"dziewczyny remontowe" - bardzo współczuję zwłaszcza kurzu -u nas na szczęście koniec gipsówek -znaczy na teraz ale bałagan nadal bo co posprzątam to tż jeszcze coś ciągle dokańcza - dzisiaj montował tv w pokoju synka i bierze się za garderobę framboise - wziąć możesz jedzenie - bo lepiej mieć niż żałować że się nie wzięło - ale to chyba zależy od szpitala i czy wszystko dobrze idzie - bo u mnie mały momentami nie oddychał i mi nie pozwalali jeść ani nawet pić tylko tż mógł mi delikatnie usta zwilżać co jakiś czas i przez cały poród musiałam leżeć Debeściara - serdeczne gratulacje !!! i jak Ty to zrobiłaś ? jest jeszcze jakiś konkurs ? sama bym wzięła udział
|
|
|
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
Malwiska jest jeszcze Mama Studio, znajomi u niej robili fotki i w ciąży i malucha i bardzo ładne wyszły, no i cena 200 lub 350 zł
za sesję. To poproszę już teraz autografy na zapas Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a po autograf oczywiście, że się zgłoszę A jak trzeba to mogę zająć się reklamą i marketingiem ![]() No Mamaya dałaś mi teraz niezłego kopniaka, a ja dam teraz mojemu TŻowi jak tylko wróci z pracy - czas na poważną wyprawkową rozmowę i działania
|
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie mogę, jakie Wy macie zgrabne te brzuszki. Ja mam termin najpóźniej z nas wszystkich a chyba mam największy brzuch
Za chwilę jadę do ginki z tym moim ciągnącym i twardniejącym brzuchem.
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać po wizycie
|
|
|
#1974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odezwij się po wizycie. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny fajne te wozki pokazujecie, ale ja sie nie wypowiadam bo mnie ten sprzet najmniej zachwyca
wole lozeczka, kolyski, kocyki, malenkie ciuszki, itp ![]() Vegetka kciuki za wizyte, bedzie dobrze Jaka pogode obstawiacie na niedziele, bo mam sprzeczne informacje a przydaloby sie slonce
|
|
|
|
#1976 |
|
Rozeznanie
|
Ja zamawiam słońce, a co będzie?
Rybka, a w jakich okolicach jesteś?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest teraz zjawiskowa burza
Jest bosko! Pogoda w weekend ma być jeszcze w kratkę, bo teraz Trzech Ogrodników
|
|
#1978 |
|
Wtajemniczenie
|
Pszczółka witaj
vegetka kciuki za wizyte daj znac jak po yuza brzuszek ślczny malutki.. to z tym porodem to chyba złosliwosć była.. Boze co za dzień a sie dzis kepsko czuje.. Byłam rano na badaniach potem mi niedobrze było i słabo, poszłam spać, wstałam i taka spiczniała jestem.. Zmierze sobie cukier zaraz..spac mi sie chce chyba dalej uderze w kimono ![]() Muszę dopytac się mojego gin bo od kilku dni serducho mi pikota, tak mnie zatyka a szczególnie jak mały nogi pcha do góry.. Może ekg sobie zrobie dla spokojności.. Leże ciągle i odpoczywam a pobolewa mnie brzuch ciagle i to czasem tak okresowo.. ![]() Ehhh to się wyżaliłam..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

Jedynie cięte
Ona się zna na kwiatach 

bardzo ładne kolory ma ten wózek
ale z zakupem wstrzymuje się jeszcze 2 tygodnie, więc mam czas na przemyślenia

nie pocieszyłaś mnie za bardzo... trudno, najwyżej wywalę z pokoju kwiaty, bo nie dam rady latać ciągle i ćwiczyć flamenco nad małym

Daj znać po wizycie