Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-13, 13:19   #1951
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Yuza, ja niestety sposobu na to nie znam, bo nie mam w domu kwiatów doniczkowych Jedynie cięte Doniczkowe tylko na balkonie.
One pojawiają się na pewno z wilgoci. Może Asia coś poradzi? Ona się zna na kwiatach

I powiedz, na jaki wózek się zdecydowaliście? Bo nie pamiętam
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 13:25   #1952
sunfire
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Debesciara - ale super! gratuluje wygranej bardzo ładne kolory ma ten wózek

Malwiska jak się zdecydujemy i się uda to pewnie Daniel bardzo zadowoleni z jego zdjęć byliśmy, no i teraz jakie Kasi zrobił

Pszczoła

Yuza jaki malutki brzuszek super

Mamaya zupełnie inny odcień jeansu widziałam, a ten ciemny który wybrałaś jest duuuuużo ładniejszy jaką rączkę masz do gondolki czarną czy szarą?
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 13:26   #1953
Yuza
Raczkowanie

mamaya właśnie liczę na naszą ekspertkę ds. ogrodu i kwiatów
My weźmiemy chyba tako extreme, chociaż nie jest to wózek idealny, ale chyba najbardziej spełnia nasze oczekiwania ale z zakupem wstrzymuje się jeszcze 2 tygodnie, więc mam czas na przemyślenia
Stary 2014-05-13, 13:28   #1954
mamaya
Zakorzenienie

sunfire, czarną

Yuza, wózka idealnego niestety nie ma A szkoda
Stary 2014-05-13, 13:38   #1955
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
zastanawiam się właśnie nad jakimiś biszkoptami chociaż, tylko nie wiem jak to jest, bo jak się okaże w trakcie że np trzeba zrobić cesarkę, to nie trzeba być do operacji na czczo?
W irlandii jest inna polityka zalecaja cos zjesc lekkiego przed wyjazdem do szpitala nie przejesc sie ale nie byc na czczo bo w trakcie akcji i porodu sie nie je i mozna opasc z sil. Zaraz po porodzis przynosza tez tosty i herbate mniam ja bede czekac na ta herbate bo ja ja uwielbiam i to jedyny napoj ktory wskrzesza mnie po wysilku czy jak jestem zmeczona i mnie relaksuje. O ktorej bym nie wrocila z pracy zawsze musze napic sie herbaty

yuza moj dziec ma glowke starsza o tydzien, lekarz powiedzial ze to sie jeszcze moze pare razy zmienic wiec nie ma co sie obawiac no chyba ze ktores z rodzicow ma spora glowe to moze potomek odziedziczyl. Hmm glowa mojego tz malutka nie jest wiec moze Synio ma tatusia glowe i mamusia bedzie parła 3 dni

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Co do muszek to one wylaza z ziemi w kwiaciarniach jest na nie oprysk ale nie wiem jak sie nazywa ale jest napewno bo kol kupowala do storczykow bo tez muszki byly
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 13:41   #1956
Caramel 85
Rozeznanie

Yuza te czarne muszki to ziemiórki, trudne do zwalczenia :/. Na osobniki dorosłe, latające spróbuj lepy albo płytki na owady (płytka najlepiej z Brosa jest najsilniejsza). Gorzej z larwami w ziemi. Niby powinno je wykończyć podlewanie kwiatów wywarami czosnkowo - papierosowymi, ale u mnie to w ogóle nie pomogło. Wydaje mi się że mniej tego ustrojstwa było jak je podtopiłam (na kilka godzin trzeba włożyć kwiatka do miski/wiaderka z wodą) potem najlepiej przesadzić do innej ziemi. Można też przy okazji umyć korzenie roślince ale tego nie próbowałam. U mnie pomógł dopiero środek chemiczny który siostra przywiozła ze Szwajcarii, nie pamiętam nazwy ale i tak niczego z tą substancją nie dostaniesz w Polsce. Z polskich możesz spróbować nomolt, ale w ciąży sama tego nie rób, lepiej poprosić kogoś i wybrać taki czas kiedy np kwiatki będą mogły postać na balkonie, czy tarasie kilka dni żeby wywietrzały.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 13:44   #1957
TaTekla
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

Pszczola witaj !

Mnie jak zawsze mijają największe wydarzenia, gdy zaszyję się na wsi - Celebrinfea Kochana - gratulacje i dużo zdrówka dla Was Trzymajcie się cieplutko i dawaj na bieżąco znać co u Was.

Mamaya to już chyba wyprawkę masz skompletowaną ? Fajny wózek

Debesciara

U mnie wszystko ok. Dalej czuję się jak nowo narodzona i mam masę pozytywnej energii
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 13:46   #1958
mamaya
Zakorzenienie

TaTekla, nie mam skompletowanej wyprawki Brakuje mi jeszcze połowy rzeczy z listy, którą ostatnio zrobiłam
Stary 2014-05-13, 13:47   #1959
Yuza
Raczkowanie

mamaya szkoda, szkoda, ale pamiętaj, że jak już ogarniemy co w wózku jest najbardziej potrzebne to zawsze możemy swoją linię wózków zaprojektować
agnes no mi się właśnie coś wydaje, że mały odziedziczył głowę po tatusiu i lekko nie będzie, także tego...

Carmel dzięki za odpowiedź nie pocieszyłaś mnie za bardzo... trudno, najwyżej wywalę z pokoju kwiaty, bo nie dam rady latać ciągle i ćwiczyć flamenco nad małym

Edytowane przez Yuza
Czas edycji: 2014-05-13 o 13:50
Yuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 13:51   #1960
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
mamaya szkoda, szkoda, ale pamiętaj, że jak już ogarniemy co w wózku jest najbardziej potrzebne to zawsze możemy swoją linię wózków zaprojektować
agnes no mi się właśnie coś wydaje, że mały odziedziczył głowę po tatusiu i lekko nie będzie, także tego...

Carmel dzięki za odpowiedź nie pocieszyłaś mnie za bardzo... trudno, najwyżej wywalę z pokoju kwiaty, bo nie dam rady latać ciągle i ćwiczyć flamenco nad małym
Haha to musimy tz powiedziec ze jak rzeczywiscie dzieci odziedziczyly glowy po nich to nalezy nam sie mega prezent za ten wysilek :-D
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 13:51   #1961
mamaya
Zakorzenienie

Yuza, to jest myśl
A jeszcze w kwestii wymiarów to moje Dziecko też ma obwód główki wyliczony na 34 tc, to znaczy na ostatnim USG tak było Z resztą... To nie są super dokładne wartości, bo wystarczy, że lekarz ustawi kursor milimetr za daleko/za blisko i komputer już co innego wylicza
Stary 2014-05-13, 14:00   #1962
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Debesciara - ale super! gratuluje wygranej bardzo ładne kolory ma ten wózek

Malwiska jak się zdecydujemy i się uda to pewnie Daniel bardzo zadowoleni z jego zdjęć byliśmy, no i teraz jakie Kasi zrobił

Pszczoła

Yuza jaki malutki brzuszek super

Mamaya zupełnie inny odcień jeansu widziałam, a ten ciemny który wybrałaś jest duuuuużo ładniejszy jaką rączkę masz do gondolki czarną czy szarą?
też sie nad nim zastanawiałam ale teraz podniósł ceny i nie wiadomo jak Kasia. bo z tego co wiem to Kasia robiła zdjęcia maluszków a Daniel jej pomagał. Może teraz sam będzie robił, tylko że to sezon a wiadomo jak to jest w sezonie mam jeszcze dwie fotografki na oku, ale one zajmują się przede wszystkim dziećmi
Stary 2014-05-13, 14:00   #1963
TaTekla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
TaTekla, nie mam skompletowanej wyprawki Brakuje mi jeszcze połowy rzeczy z listy, którą ostatnio zrobiłam
A już myślałam, że mnie zmotywujesz

Ja mam wrażenie, że nie ogarnę tej wyprawki. W dodatku mój TŻ nie zdaje sobie sprawy ile jeszcze musimy przygotować, chyba wydaje mu się, że tak sobie przyniesiemy dzidzi do domu i będziemy sobie tak mieszkać o

Przydałby mi się jakiś porządny kopniak, żeby ogarnąć te wyprawki.

Yuza, zaprojektowanie i sprzedaż wózków przez mamuśki, które poznały się na forum - wizyta w DDTVN lub w PnŚ murowana
Stary 2014-05-13, 14:12   #1964
mamaya
Zakorzenienie

TaTekla, mogę Cię zmotywować o tyle, że mnie zostały do kupienia takie mniej ważne rzeczy Na przykład druga paczka pieluch tetrowych, torba do wózka, moskitiera i folia przeciwdeszczowa, krem z filtrem, podkłady poporodowe
Wszystko to, co ważne już mam
Stary 2014-05-13, 14:15   #1965
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Haha to musimy tz powiedziec ze jak rzeczywiscie dzieci odziedziczyly glowy po nich to nalezy nam sie mega prezent za ten wysilek :-D
No ba! diamentowa kolia to będzie nic w porównaniu do zasług

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Yuza, to jest myśl
A jeszcze w kwestii wymiarów to moje Dziecko też ma obwód główki wyliczony na 34 tc, to znaczy na ostatnim USG tak było Z resztą... To nie są super dokładne wartości, bo wystarczy, że lekarz ustawi kursor milimetr za daleko/za blisko i komputer już co innego wylicza
My zajmiemy się designem, potrzebujemy tylko kogoś do rozwiązań technicznych i gotowe ktoś na ochotnika?
Wiadomo, że te wyliczenia są dość przybliżone i lekarz sam powiedział, że nie ma się czym przejmować cwany jest bo to nie on będzie rodzić jak coś

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość
Yuza, zaprojektowanie i sprzedaż wózków przez mamuśki, które poznały się na forum - wizyta w DDTVN lub w PnŚ murowana
Śmiej się smiej, jeszcze będziesz prosiła o autograf jak już będziemy sławne i Nas w TVN-ie pokażą

Ponawiam pytanie, czy kupujecie krem do twarzy dla noworodka? bo nie wiem czy kupować czy jest niepotrzebny...
Stary 2014-05-13, 14:20   #1966
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ponawiam pytanie, czy kupujecie krem do twarzy dla noworodka? bo nie wiem czy kupować czy jest niepotrzebny...
Ja kupuję krem z filtrem, taki stricte na słońce. Jestem fanką używania jak najmniejszej ilości kosmetyków Między innymi dlatego zrezygnowałam z kupowania emolientów na początek, wybrałam balsam do ciała (ale nie żaden Emolium, Oillan etc.)
Stary 2014-05-13, 14:28   #1967
kularek
Zadomowienie

Caramel - współczuje przeziębienia i wiem co czujesz ba sama też jestem przeziębiona i męczę się niemiłosiernie

"dziewczyny remontowe" - bardzo współczuję zwłaszcza kurzu -u nas na szczęście koniec gipsówek -znaczy na teraz ale bałagan nadal bo co posprzątam to tż jeszcze coś ciągle dokańcza - dzisiaj montował tv w pokoju synka i bierze się za garderobę

framboise - wziąć możesz jedzenie - bo lepiej mieć niż żałować że się nie wzięło - ale to chyba zależy od szpitala i czy wszystko dobrze idzie - bo u mnie mały momentami nie oddychał i mi nie pozwalali jeść ani nawet pić tylko tż mógł mi delikatnie usta zwilżać co jakiś czas i przez cały poród musiałam leżeć

Debeściara - serdeczne gratulacje !!! i jak Ty to zrobiłaś ? jest jeszcze jakiś konkurs ? sama bym wzięła udział
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 14:29   #1968
sunfire
Rozeznanie

Malwiska jest jeszcze Mama Studio, znajomi u niej robili fotki i w ciąży i malucha i bardzo ładne wyszły, no i cena 200 lub 350 zł za sesję.

To poproszę już teraz autografy na zapas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-13, 14:29   #1969
TaTekla
Raczkowanie

Cytat:
No ba! diamentowa kolia to będzie nic w porównaniu do zasług

My zajmiemy się designem, potrzebujemy tylko kogoś do rozwiązań technicznych i gotowe ktoś na ochotnika?
Wiadomo, że te wyliczenia są dość przybliżone i lekarz sam powiedział, że nie ma się czym przejmować cwany jest bo to nie on będzie rodzić jak coś

Śmiej się smiej, jeszcze będziesz prosiła o autograf jak już będziemy sławne i Nas w TVN-ie pokażą

Ja całkiem poważnie pisałam , a po autograf oczywiście, że się zgłoszę będę koczować pod studiem. Odkąd jestem w ciąży z przyjemnością podglądam jak dzięki dzieciom kobiety rozwijają skrzydła i mam nadzieję , że nie jedną z nas to czeka, a o wózkach chyba jeszcze nie było A jak trzeba to mogę zająć się reklamą i marketingiem

No Mamaya dałaś mi teraz niezłego kopniaka, a ja dam teraz mojemu TŻowi jak tylko wróci z pracy - czas na poważną wyprawkową rozmowę i działania
Stary 2014-05-13, 14:35   #1970
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Dziękiale wcale nie jest taki mini, dla mnie wydaje się już mega duży, chociaż stopy jeszcze widzępisałam Wam ostatnio, że koleżanka pytała się czy jestem chwilę przed porodem więc coś w tym musi być

Cudny! ja już też nie mogę się doczekać zamawiania naszej bryki

Dziewczyny! czy znacie jakieś sposoby na muszki z kwiatów? takie, małe, czarne, podobne do owocówek? doprowadzają mnie do szewskiej pasji i wydaje mi się, że one z ziemi wyłażą czy da się je jakoś unicestwić? muszę się z nimi rozprawić zanim dziecko się pojawi, bo nie wyobrażam sobie, że to dziadostwo będzie mu później do oczu czy buźki się pchać

P.s. kupujecie krem do twarzy dla noworodka?
musisz wymienić ziemię
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 14:49   #1971
Vegetka
Zakorzenienie

Dziewczyny nie mogę, jakie Wy macie zgrabne te brzuszki. Ja mam termin najpóźniej z nas wszystkich a chyba mam największy brzuch

Za chwilę jadę do ginki z tym moim ciągnącym i twardniejącym brzuchem.
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 14:52   #1972
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie mogę, jakie Wy macie zgrabne te brzuszki. Ja mam termin najpóźniej z nas wszystkich a chyba mam największy brzuch

Oby po wizycie wszystko było ok może urodzisz wcześniej kochana.....
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:10   #1973
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewno wszystko będzie w porządku! Trzymam kciuki Daj znać po wizycie
Stary 2014-05-13, 15:14   #1974
sunfire
Rozeznanie

Cytat:

Odezwij się po wizycie. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Stary 2014-05-13, 15:26   #1975
rybka13
Zakorzenienie

Dziewczyny fajne te wozki pokazujecie, ale ja sie nie wypowiadam bo mnie ten sprzet najmniej zachwyca wole lozeczka, kolyski, kocyki, malenkie ciuszki, itp

Vegetka kciuki za wizyte, bedzie dobrze

Jaka pogode obstawiacie na niedziele, bo mam sprzeczne informacje a przydaloby sie slonce
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:29   #1976
sunfire
Rozeznanie

Ja zamawiam słońce, a co będzie? Rybka, a w jakich okolicach jesteś?

Stary 2014-05-13, 15:31   #1977
mamaya
Zakorzenienie

U mnie jest teraz zjawiskowa burza Jest bosko!
Pogoda w weekend ma być jeszcze w kratkę, bo teraz Trzech Ogrodników
Stary 2014-05-13, 15:38   #1978
simka234
Wtajemniczenie

Pszczółka witaj
vegetka kciuki za wizyte daj znac jak po
yuza brzuszek ślczny malutki.. to z tym porodem to chyba złosliwosć była..

Boze co za dzień a sie dzis kepsko czuje..
Byłam rano na badaniach potem mi niedobrze było i słabo, poszłam spać, wstałam i taka spiczniała jestem..
Zmierze sobie cukier zaraz..spac mi sie chce chyba dalej uderze w kimono
Muszę dopytac się mojego gin bo od kilku dni serducho mi pikota, tak mnie zatyka a szczególnie jak mały nogi pcha do góry..
Może ekg sobie zrobie dla spokojności..
Leże ciągle i odpoczywam a pobolewa mnie brzuch ciagle i to czasem tak okresowo..

Ehhh to się wyżaliłam..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:46   #1979
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Ja zamawiam słońce, a co będzie? Rybka, a w jakich okolicach jesteś?

Ja samo centrum Polski
Wszyscy mowili, ze bedzie upal 30 stopni i zostalam na komunie z sukienka bez rekawow
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:50   #1980
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja samo centrum Polski

Wszyscy mowili, ze bedzie upal 30 stopni i zostalam na komunie z sukienka bez rekawow

Uuu coś czuję, że jakiś żakiet może być Ci potrzebny, ale jak będzie te 30 stopni to ja się nie obrażę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości