|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
A jaką chce:P? ja mojej powiedziałam tylko ze ma wyglądać gorzej ode mnie i ze ewentualnie powiem jej jakiego koloru ma szukać:P
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Będę ponaglała na pewno, chciałam w sobotę pierwszych gości zaprosić, a coś czuję, że z tym lipa... Ponaglałabym wcześniej, gdybym wiedziała, ale jakoś nie znalazłam nic złego na ich temat no i nie spieszyło mi się, dałam im miesiąc luzu zamiast 13 dni, ale jak widać, nie starczyło...
Zazdroszczę Wam odnośnie świadkowej - moja najpierw chciała białą sukienkę z czarną koronką, a teraz chce sukienkę białą na górze, czarną na dole (spódnica z przezroczystym tiulem długim z tyłu)... Albo ja jestem nienormalna, albo ona - czarny jako druhna, przecież to pogrzebowy kolor, a z kolei biały jest mój
|
#3273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak poważnie to pogadam z nią i tyle - powinna zrozumieć ![]() Gorzej z moją koleżanką wymyśliła sobie że kupi długą morelową, dekolt w serduszko (taki jak w mojej sukni ślubnej)
|
|
#3274 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za obrączki, czekamy na fotoCytat:
Panie miej w opiece fryzurę moją i świadkowej ![]() Cytat:
![]() no to zamawiam te rajty, chyba wezmę od razu dwie pary ![]() tez sie boje, że nie będę wiedziała kiedy klęknąc kiedy co, bo ja do kościoła nie chodzę, ale chyba bardziej się orientuję niż TŻ, gdzie to on sie uparł na ślub kościelny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Potnę się zanim zrobię te zawieszki... kompletnie nie mam wizji...
|
|
#3275 | |
|
Winter is coming
|
![]() A u dziewczyn z 14.06 jutro miesiąc ![]() Cytat:
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Moją świadkową jest moja siostra i uważam, że powinna iść w tym co sobie sama wybierze. Myślę, że powinna jako moja świadkowa wyglądać równie pięknie jak ja
Powiedziałam jej tylko tyle, że jej córeczki a moje siostrzenice mają mieć coś żółtego spinki, kokardy obojętnie ale kolor przewodni mam żółty, więc małe glutki mają mieć coś żółtego Ale sama pomyślała o tym żeby zapytać się mnie czy mam jakieś preferencje odnośnie jej wyglądu i szwagra. Moja siostra nie należy do osób ostentacyjnie prezentujących swoje wdzięki, więc nie mam żadnych obaw. Moja ciocia mówi że ładnemu we wszystkim ładnie więc jestem spokojna o to, że będę najładniejsza w ten dzień
|
#3277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak świadkowałam siostrze TŻ to miałam różową sukienkę przed kolanko, rozkloszowaną na dole że łądnie w tańcu się kręciła, na grubsze ramiączka
![]() a moją świadkowa będzie miała różowo z czarnymi paskami
|
#3279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kuzynka ma termin na dniach teraz, i powiedziała że przyjdą bez dziecka, bo "takiej malizny nie będa ciągać" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
1. nienawidzi białego koloru ( ogólnie jasnego) ![]() 2. nie odkrywa w zasadzie swoich nóg, najkrótsza sukienka/spódnica do kolana 3. jak ja bylam jej swiadkiem to mi powiedziała, że jak na świadka przystało, mam kupić NORMALNĄ sukienke żeby jakoś wyglądać , więc myśle że sama tak o sobie pomyśli
|
|
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
moja swiadkowa jestmoja siostra,niech ubeira sie jak chce, na szczesci wyznajemy te same zasady, ze biel i czerń odpada
patrze patze a wy tu maciesporogoracych dan,jamam 3 tylko do tego duzozimnychpryzstawek bufet caly z ciastami i deseramii owocamii jeszczestol wiejski. nauczona doswiadczeniem innych, jak za duzo cieplych dan to ludzie zjadaja tylko je a to co na stolach zostaje. takze umnie 3 wystarcza spokojnie, niech zjedza wsyztsko!
|
#3281 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ingeruję w strój świadkowej bo i po co? Ma wyglądać ładnie i się dobrze czuć. Ona nie z tych co zakładają białe lub czarne sukienki bo w tych kolorach jest jej nie do twarzy. Jedynie powiedziałam żeby sobie darowała czerwień bo będziemy obok siebie wyglądać jak flaga Polski
Ona i tak chwaliła się co kupiła i pokazała mi sukienkę ze wszystkimi dodatkami Wystąpi w mięcie ![]() Do fryzury i makijażu też nie będę się wtrącać mimo że razem idziemy do fryzjera i makijażystki Mam do swojej świadkowej zaufanie
|
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak ja bym chciała, żeby moja wystąpiła w mięcie Ale nie chcę jej narzucać czegokolwiek, koloru zwłaszcza, chodziło mi bardziej o to, że nie wiem co zrobić, żeby wyglądała ODPOWIEDNIO (chyba nie wyznaje zasady, że czerń czy biel odpada, ona lubi czerń więc nie jest wykluczone, że coś takiego znajdzie...)... Tzn tak: nie chcę, żeby akurat w tym dniu ubierała się pod swojego faceta (a on preferuje dużo ciałka + dużo odkrytego ciałka, dlatego też sporo przytyła i nosi się obcisło i krótko), tylko miała na uwadze, że będziemy w kościele (a tam jednak strój powinien być odpowiedni), no i że jest druhną A niestety takiego wyczucia nie mam i zastanawiam się, czy jakoś jej to zasugerować, czy olać (bo w sumie wszystko będzie 'na nią', nie na mnie)...---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- A i żeby nie było - nie o to mi chodzi, że się obawiam, że nie będę w tym dniu najładniejsza czy coś Nie chcę, aby ktoś zakładał białą sukienkę, ale nawet jeśli ktoś taki by się trafił, to i tak mnie tego dnia nie przyćmi, bo - ładna czy nie- panna młoda i tak zwraca największą uwagę na siebie
|
|
#3283 |
|
BAN stały
|
Moja świadkowa do kościoła będzie miała fioletową sukienkę a potem jakąś inną, ale nie wie jeszcze jaką
|
|
|
|
#3284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale piękna suknia http://www.slubnaglowie.pl/uploads/a...ent_net028.jpg
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2014-05-13 o 17:06 |
|||
|
|
|
#3285 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ani nie mów!!!! w piątek miałam przymiarkę sukni, zamówiłam welon długości 160 cm, teraz nie wiem jak go podepnę (a na pierwszy taniec muszę!), bo kombinujemy z choreografią i w takiej długości nie będzie zbyt wygodnie |
||
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi Ja wyszłam głodna
Nie wydano nam jednego gorącego dania - pan kelner opuścił naszą dwójkę ![]() iliy Nie strasz nawet (choć ostatnio mam takie ślubny tumiwisizm na wszystkko, że nawet jakby salę przystroili chwastami, nic by mnie nie ruszyło ). No nic, mocno trzymam kciuki, żeby z którąś z pań wypaliło. Może któraś z dziewczyn z Krk i okolic Ci kogoś poleci? Ja z dekoracjami miałam największy problem, nie znam całościowej oferty tutaj i w okolicach.A koleżanką się nie martw, na pewno Cię nie przyćmi. bardorja U nas jest obiad (przystawka, zupa, danie gorące z deserem), potem 3 gorące posiłki - na weselach z podobnym rozplanowaniem posiłków było wrażenie, że nie da się przejeść. pysia Będzie dobrze z Kicią ![]() Le_lena Gratki z zespołem Co do spraw związanych z samą ceremonią, zaczekaj do lipca/ sierpnia - to jest do obgadania przy protokole.madziara Wszystko jest ładne, najbardziej podoba mi się nr 3 - widać, że papier jest bardzo dobrej jakości. Kamilka Fajne są, naprawdę mnie się podobają, dużo postów jest, więc czasami ciężko coś zauważyć. docik Rozumiem ten ból z grawerem, my też musieliśmy zmienić na coś krótszego ![]() Lemon Gratulacje Panna Izabela Ja też nie ingeruję, niech wybierze taką sukienkę, w jakiej się dobrze czuje. Zamieściłabyś podobną sukienkę do tego, co lubi ubierać? Łatwiej będzie ocenić. Jeśli jednak jest za dużo golizny, a bierzecie ślub w kościele to zasugerowałabym, żeby jednak wybrała skromniejszą kreację, stosowną do ślubu. lupinka A zdjęcie welonu do pierwszego tańca? Wg mnie praktyczne
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekam, może gdzieś je znajdę ![]() Ja chyba swojej też napomknę, nie mogę się ciągle o wszystko martwić, że się obrazi czy coś..
|
|
#3288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość osób już potwierdziło, ale 9 trzyma nas w niepewności Zgadnijcie która rodzina trzyma nas w niepewności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie ma tego czego szukasz? ![]() Cytat:
Wesele też do tej godziny Tż twierdzi, że on nie wytrzyma zabawy do 5 rano |
||||
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze kolor jak kolor, ale jednak druhna w niestosownie krótkiej i obcisłej sukience to jednak lipa ;/
|
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie lipa, dlatego chyba jednak jej coś napomknę, zanim kupi sukienkę - a czy weźmie to sobie do serca, czy jednak przegram z jej facetem w tej kwestii, to już inna para kaloszy. Btw., mały off-top: byli u nas niedawno, i jej facet znów wrócił do mojego panieńskiego. Zaczął, że jeszcze nie wyraził zgody, że wszystko musi przejść przez niego no i że zarówno on, jak i mój tż będzie wiedział wszystko, co się tam działo, 'już on się o to postara'. Tak mnie wtedy wkurzył, że myślałam już, że ich wyproszę
|
|
#3292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No dokładnie, moja szwagierka teraz na ślubie kuzynki swojej była w czarnej mini, wycinanej tak z boku na linii wcięcia w talii i sukienka była obcisła, coś ja tuba. Spoko na weselu jako gość ale np. jako świadkowa to mam nadzieję, że nie ubierze tej sukienki :O zresztą jak mówiłam, chyba coś napomknę żeby to nie było ani w czerni ani w bieli i aby sukienka nie była zbyt krótka Na weselu innej kuzynki, dwa lata temu miała piękną sukienkę bez ramiączek, taką tiulową w kolorze pastelowej brzoskiwnki, wyglądała super i w sumie mogłaby by ją ubrać Wypisaliśmy zaproszenia, koperty dzisiaj doszły więc jutro wypiszemy i wysyłamy ![]() Wyszło nam więcej gości, jestem ciekawa ile potwierdzi przybycie, jeśli wyjdzie mało osób to doprosimy znajomych, potwierdzenie jest do 1 lipca, a ślub 30 sierpnia więc nie będzie to na ostatnią chwilę
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2014-05-13 o 17:28 |
||
|
|
|
#3294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież założyć trzeba tak, żeby nie spadło, a ja jestem z tych mocno szalejących na parkiecie więc chyba w ogóle welon był złym pomysłem...(?) nie umiem tego rozkminić, co zrobić
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Zadomowienie
|
|
#3296 |
|
Zadomowienie
|
Ale naskrobałyście
![]() Iliy - Active- dzięki za link ![]() Mojakaren – ja też jestem ciekawa jak będzie wyglądać z dokładnie moim rozmiarem Marlenqa- szkoda że koleżanka nie może być na weselu, no ale pewnie jej też było przykro Paula- pokaż bolerko ![]() KaMilka-dziękuje, mam nadzieję że będę tak wyglądać tak mi się wydaje że te rajstopy mogłyby być chyba wygodniejsze od pończoch, chociaż to wycięte koło trochę śmiesznie wygląda, ale w końcu chyba nikt nam pod kiecke zaglądać nie będzie ![]() Hihihi – masz rację w tej sukni miseczki są u mnie niżej niż powinny być od razu to zauważyłam ale jak pani w salonie mi z tyłu złapała i ścisnęła ile się dało to gorset wyglądał naprawdę fajnie i mam nadzieję że jak już przyjdzie mój rozmiar to się nie rozczarujeKarolinuuusia- ja też słyszałam że są średniej jakości..ale może faktycznie to zależy od modelu ![]() Oluska- sen super zastanawiam się kiedy mi się przyśni pierwszy koszmar ślubny , bo chyba jeszcze nie miałam żadnego,albo nie pamiętam ![]() Czeko- super że nie musisz się martwić o dekoracje ane3kaa-pochwalisz się jak wyglądała na Tobie chciałabym zobaczyć jak wygląda w mniejszym rozmiarze a możesz mi jeszcze powiedzieć tak z ciekawości ile Cię kosztowała?Pysia- super że z kotką już lepiej, trzymam kciuki za ten test dzisiaj mam nadzieję ze jeszcze zdążyłam Sunrise- Enzunio –ale się załatwiłaś na tym panieńskim a co do tej ciotki w kiblu Velika- nie martw się , lepiej że zobaczyłaś wcześniej jak jest i możesz przekazać swoje uwagi gorzej jakby tak było na weselu – wtedy już byś pewnie nie mogła nic zrobić..nie martw się na pewno będzie tak jak chcesz Ad rem- dziękuję Elrosa- faktycznie kuzyn Tż nie zachował się fajnie, mógł od razu powiedzieć że planuje wziąć dzieci Aniuska – może ja o tym od razu pomyślałam bo jeżeli chodzi o taniec to niestety ale jestem jak ta ostatnia sierotka i na każdej zabawie mam podeptane palce po cichu liczę że wszyscy wujkowie pomyślą że jestem w sukni i nie będą mnie szarpać i rzucać po ścianach zakrecona_kropka – dzięuję cornflower_girl- tez tak myśle 3 rozmiary to jednak sporo. Kasia- dużo zdrówka! Jumapili – 23 sierpnia , ach jak ja lubie ta date my też musimy pomyśleć nad rozsadzeniem gości ale najpierw musimy wiedzieć kto będzie a zaproszenia jeszcze nawet do nas nie dotarłyLe_lena- za podpisanie umowy z zespołem , kolejna rzecz odhaczona! A co do księdza to ja bym jeszcze poczekała trochę. Poka rzęsy !Madziara- 4 i 2 podobają mi się najbardziej , ja niestety nie miałam do czynienia z tymi sprzedawcami Panna Izabela – ja dałam swojej świadkowej wolną ręke, sama stwierdziła ze białej nawet nie bierze pod uwagę a wiem ze ma dobry gust więc jestem spokojna ![]() Dziewczyny potrzebuje prezent dla teściowej na urodziny mam niestety ograniczone fundusze i kompletny brak pomysłu
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też w kwestii tańca jestem sierotka ogólnie ja mam buty z La Boda 7,5cm i kurde ja z TŻ mamy prawie ten sam wzrost i teraz jestem od niego wyższa....poważnie zaczynam myśleć czy nie kupić niższych bo nie chciałabym na zdjęciach śmiesznie wyglądać ;-/Co prawda on butów do ślubu jeszcze nie ma, przymierzaliśmy się w innych takich eleganckich z Zary i był niższy ;-/ ale one są prawie płaskie, małą niewielki ten męski obcas Nie wiem co robić ![]()
|
|
#3298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Panna Izabela - moją świadkową jest moja siostra i po jej sukienkę idziemy razem (jeszcze razem mieszkamy) Jeśli będzie ładnie wyglądać to powiem żeby brała, jeśli nie to nie. Będę jej po prostu doradzała Może zaproponuj jej żebyście poszły razem? Wtedy będziesz mogła coś poradzić
|
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
pysia1987 dasz radę
![]() ja wychodzę z założenia, że lepiej uczyć się nowych rzeczy niż wypalać się w pracy, która nam nie daje rozwoju ![]() velika co do sera to u nas oscypki mają na weselichu pierwszeństwo nawet przed kiełbachą ze stołu wiejskiego ![]() dziewczyny, ale emocje!! wiosnaachtoty ja z kolei martwię się , że nam braknie wódki ![]() ale od czego jest całodobowe tesco ![]() Szczeperka ja wychodzę z tego samego założenia, jeśli ludzie poodmawiają to wiadomo, że przykro, ale mniejsze wesela mają swój urok i wiesz, że przyszli wszyscy ci, którym naprawdę na Was zależy ![]() Le_lena z tym księdzem to spokojnie my mamy końcem września i na razie tylko zarezerwowaliśmy termin wszyscy mówią, że do księdza trza iść 3 miesiące wcześniej na spokojnie ![]() super auto, ale cena ![]() docik10 ale piękny grawer! super u mnie 4 miesiące i 2 tygodnie ![]() Cytat:
chcę żeby wyglądała pięknie, ale ostatnio wynalazła suknię w bardzo bladym odcieniu mięty, długą do kostek. Moja sukienka jest prosta i wyglądałybyśmy jak dwie PM-ki przed ołtarzem ![]() dlatego szukamy dalej
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłabym Ci doradzić albo krótki welon na salę (zmieniasz po ceremonii) albo welon i grzebień (welon zdejmujesz na sali, a zostaje Ci piękna ozdoba we włosach).
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

15.09.2014 

a tak poważnie to pogadam z nią i tyle - powinna zrozumieć

za obrączki, czekamy na foto
, te 900 to jak prezent od losu 

moja kuzynka ma termin na dniach teraz, i powiedziała że przyjdą bez dziecka, bo "takiej malizny nie będa ciągać" 

Większość osób już potwierdziło, ale 9 trzyma nas w niepewności