|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
O dzięki dziewczyny za tyle wypowiedzi w sprawie Księdza
To nie idę do niego jeszcze Active - samochodami to ja jestem załamana. Takie pieniądze za przejażdżkę 4 km Udało nam się znaleźć opcję w miarę przyzwoitą... cenowo 900 zł A autko na zdjęciu - daimler identyczny jak nasz. A co do jechania samemu , ja generalnie mam 4-os. ale typowo sportowe , które uwielbiam i jest moim oczkiem w głowie - chciałam je sama prowadzić, ale po pierwsze mama by mnie zabiła za to , że robię to w kiecce, a po drugie za dużo hałasu ![]() Jestem szczęśliwa, że je znaleźliśmy, bo jak wspominałam nasz kolor przewodni to czarny, więc będzie tylko i wyłącznie połączenie bieli i czerni - wtedy i samochód będzie nam pasował pod motyw
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-05-13 o 13:02 |
|
|
|
#3242 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
poszukam jeszcze. ale dzieki za ofiarownie swojego czasu Pamiętacie jak pisalam o kuzynie ze przez telefon poweidzial mu ze ma kwatere ale pozniej otrzezwialam i przeciez ma blisko i im nie zapewniamy i wogole zamiesznaie bylo. to wczoraj bylismy u nich i powiedzialam im zedostana kwatere ale tylko wtedy jak biorą dzieci natomiast opiekunki do dzieci nie ma, wiec jak chca brac dzieci i miec kwatere to musza sie maluchami zając(synek 3,5roku,corka rok), stwierdzili ze woola potanczyc i sie pobawic wiec ich nie wezma, tym samym nie boirąckwatery wybrnęłam ! ile macie/miałyście ciepłych dań na weselu? bo u mnie są3ciepłe posiłki: jest główne- zupa+ drugie danie,potem ok 23 gorąca przystawka np strogonow i o 2 druga przystawka npkurczak w sosie teriaki z makaronem ryżowym. wesele jest do 4/5 rano
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziara - zaproszenie nr 3 jest najładniejsze
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupa II danie Deser (lody) 3 dania gorące (gulasz myśliwski / zupa węgierska / barszcz z pasztecikiem) Zimna płyta |
|
|
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam 5 dań gorących
|
#3247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale superowe i najważniejsze, że pasuje do całości wesela bardorja - pamietam jak się martwiłaś co zrobić, a tu się wszystko samo rozwiązało Na weselu mamy 5 ciepłych posiłków. Pierwsza kolacja ok. 20.00 a wesele jest do 5-6 3 dania mamy na 6 godzinnych poprawinachmadziara889 - zaproszenie 1 lub 3
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Wtajemniczenie
|
Mogę Ci nawet napisać godzinowo :P
19.00 obiad (rosół + drugie danie) potem zmina płyta i ciepłe przystawki 22.00 Tort i ciasta 23.00 Kolacja (żurek po kaszubsku, flaki) 01.00 Kolacja po oczepinach ( kurczak pieczony w rosti warzywnym, golonka pieczona w piwie z kapustą) około 02.30 barszcz z pasztecikiem Czyli mamy obiad, 3 kolacje i dodatkowo ciepłe przekąski. Wesele do 4/5 rano
|
|
#3249 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a wesele od 18 do 4-5 rano
|
||||
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie czy jakas drukarnia do drukuje mi nazwiska gosci na zaproszeniach? Bo musze skorzystać z rezerwowych zaproszeń i tak glupio w jednym domu dać wydrukowane jednej osobie a ręcznie wypisane drugiej
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
bardorja oprócz głównego obiadu mamy 4 ciepłe kolacje
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
velika
oferuję w promocji kubeł zimnej wody gratis dla mamy i teściowej ![]() przeciez to oczywiste, że na komunię jest inne menu niż na wesele, poza tym godzinowo to zupełnie inaczej wygląda ![]() enzunio myślałam, że wujek będzie koniecznie chciał z ciocią siedzieć, ale doczytałam, że on nie jest "próchnem" jak ciocia ![]() cornflower_girl dzięki, już myślałam, że są tak tragiczne, że dziewczyny wolą nie komentować ja w rajtach nie lubię tylko jak zjeżdżają, ale nigdy nie nosiłam pasa do pończoch, a w samonośnych źle się czuję, więc to będzie idealne rozwiązanie ![]() pysia1987 trzymam kciuki za egzamin, zdasz na pewno ![]() no i zdrówka dla kici, ja za moją mimo, że jest najwredniejszym kotem na świecie, też będę mega tęsknić, ale mam nadzieję, że póki co to się nigdzie nie wybiera ma dopiero 5 lat, więc kawał życia przed nią ![]() Szczeperka co do smokingu i muchy "Musi to na Rusi, a w Polsce jak kto chce" ![]() a w kwestii odmów od gości, ja mam umowę podpisaną na 75 osób i za tyle muszę zapłacić, niezależnie od tego czy będzie ich 75 czy 50, oczywiście jak będzie więcej to za nie muszę zapłacić również, ale głupio wydawać kasę za puste krzesła Le_lena za umowę i załatwione sprawy ja się dzisiaj wzięłam za zawieszki (TŻ kazał )a w kwestii szczegółów i zapowiedzi ksiądz kazał nam się zgłosić w czerwcu, bo i tak wcześniej nic nie załatwimy, a wtedy już będę mogła wziąć z mojej parafii akt chrztu i bierzmowania, więc Ty spokojnie możesz iść w sierpniu ![]() super auto, uwielbiam takie stare samochody madziara889 zaproszenia nr 2 miała moja kuzynka czy koleżanka i były bardzo ładne i porządnie wykonane, ale nie wiem skąd zamawiali, ale bardziej podobają mi się 3, 1 odpadają całkowicie, 4 takie sobie
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś dzwoniłam do pracowni złotniczej w sprawie graweru. Niestety na mojej 12-stce nie będzie czytelny napis jaki chcieliśmy "Składam swe serce w Twoje ręce" i zostaje napis "Abyśmy byli jedno" Nawet nie wiecie jak się cieszę, że już 15-stego czerwca będą do odbioru obrączki
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-05-13 o 13:58 |
|
|
|
|
#3254 |
|
Raczkowanie
|
karolinuuusia jeśli chodzi o obrączki z apartu to ma je moja siora i jest średnio zadowolona
ja natomiast mam pierścionek zaręczynowy i póki co jest oki pysia1987 dużo zdrówka dla kotki cornflower_girl dzięki dzięki ale spoko cierpliwie poczekam a jak nie to napiszę do kolejnej co mi poleciłaś ![]() jumapili zadziwiasz mnie kobieto że już tyle macie ogarnięte ![]() bardorja buty możesz oddać w każdym deichmannie nie koniecznie tam gdzie kupowałaś
|
#3255 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie radzę z tańcem z osobami, które znam (tż, świadek tż), z innymi nie bardzo. Po ostatnim weselu stwierdzam, że żaden kurs nie nauczyłby mnie tańczyć z teściem lub którymkolwiek z wujków tż A rozwiązanie - dla mnie lepsze niż gorset z pasem ![]() Cytat:
Jestem w podobnej sytuacji, co wy - wesele 100 km od Warszawy, licencjat i organizacja wesela ![]() Cytat:
![]() Dodzwonić się tam nie mogę, bo ciągle jestem 'któraś' w kolejce ![]() Cytat:
ale i tak wzięliśmy tą samą szerokość.Cytat:
Cytat:
Nie sugeruj się babkami w sklepie, tylko waszymi odczuciami. A sama widziałam zdjęcia, gdzie pas i mucha były nie w czarnym kolorze i jak dla mnie wygląda to okej (o ile nie jest to jakiś niebieski, różowy czy podobny pas) ![]() Cytat:
|
|
#3256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3257 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Cytat:
Pysia trzymam kciuki za zdanie i zdrówka dla kici!
|
|
#3258 |
|
Raczkowanie
|
Active - wszedzie nam wołali minimum 1200
, te 900 to jak prezent od losu W ogóle i bielizne i nowy zespół i samochód mamy z mini targów na których byłam - a bałam się, że nic tam nie będzie Kamilka - udam się do księdza w licpu zatem Ja też kocham stare samochody, najbardziej amerykańskie skrzydlaki z lat 60' tych ![]() Wczoraj byłam na uzupełnieniu rzęs W sprawie sali - my podpisaliśmy umowę na 130 - a sala ogólnie jest od 140 do 300 gości początkowo mieliśmy na liście 101 - ale że w sali się zakochałam i miałam ku**iki w oczach jak ją zobaczyłam to uzgodniliśmy, że zparosimy wiecej ludu - teraz będzie płakanie jak nam będą odmawiać bo mamy niewiele ponad stan ![]() A do szamy mamy 5 dań ciepłych, 10 przystawek, ciasta itp. i wiejski stół - mam nadzieję, że uda mi się wszamać kanapkę ze smalcem!
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-05-13 o 14:00 |
|
|
|
#3259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio teściowa dostała całe pudło zawieszek od teściowej siostry TŻ... na siłę próbuje mi je wcisnąć mimo że mi się w ogóle takie rzeczy nie podobają, i w dodatku w ogóle są czerwone więc do niczego nie będą nam pasować ![]() Zapomniałabym! Dziś 4 miesiące DDŚ! ![]() ![]()
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-05-13 o 14:20 |
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Panna Izabela - to tak jak u mnie bylo, zasypuj ich mailami w takim razie i doczekasz sie ! Ja bynajmniej tak robilam i jak dodzwoniłam sie w końcu to powiedzialam im co o tym myślę, u mnie byl czas realizacji 14-17 dni a zmienili na 20-27!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2014-05-13 o 14:43 |
|
|
|
#3261 |
|
Rozeznanie
|
Le_lena
to rzeczywiście się opłacało skoro takie ceny mieliście Super, że trafiłaś tyle rzeczy na targach - my jak byliśmy to niestety nic nie znaleźliśmy dla siebie ![]() My też mamy podpisaną z minimalną liczbą gości - 120. Mam nadzieję, że niewiele osób odmówi, bo może zrobić się nieciekawie ![]() Lemon_Drop Gratki 4 m-cy Teraz to już zleci
|
|
|
|
#3262 |
|
Raczkowanie
|
Ja też zapomniałam że już tylko 4 miesiące
i będzie
|
#3263 |
|
Raczkowanie
|
Active - podopraszamy wizażanki
ucieszą się dziewczyny i nie obrażą, bo wiedzą o co chodzi
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dałam im czas do piątku, więc bez sensu będzie wysyłać im maile Napiszę jutro, czy mieli wysyłkę z pracowni i ewentualnie w piątek się do nich odezwę ![]() Chciałabym te buty z LaBody: http://laboda-bridal.com/produkt/pokaz/389/205 (tylko miętowe) tylko nie wiem, co ja zrobię, jak ich nie będzie do przymierzenia w salonie, strasznie się boję zamawiać butów - widzę, że trochę z Was odsyła, co mnie osobiście przeraża
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy wy ingerujecie jakoś w strój świadkowej? Wiem, może głupie pytanie, ale jak zobaczyłam, jaką suknię chce moja, to się z lekka przeraziłam
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedziałam, że nie, byle nie biała do ziemi i tyle. Choć znam moją świadkową na tyle, że wiem, że ma klasę i tak by się nie ubrała
|
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do świadkowej, to moja świadkowa kupowałą sukkienkę razem ze mną, bo tak chciała
|
|
#3269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co znajdzie jakąś sukienkę to mi wysyła i pyta się czy mi się podoba i akceptuje ale to moja najlepsza przyjaciółka więc mamy świetny kontakt i chce żeby mi też się podobało jeszcze nie kupiła żadnej, ale wiem, że wszystko ze mną będzie konsultować, z resztą ja z nią też dużo rzeczy omawiam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

dam Ci jeszcze znac, ale jak będe to moge podejsc do Deichmanna, kupić Ci te buty i wysłac 

ale superowe i najważniejsze, że pasuje do całości wesela 

za umowę i załatwione sprawy