|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
|
|
|
|
#423 | ||
|
Zadomowienie
|
a dużo naliczyłaś prań? ![]() Cytat:
Cytat:
Synuś mi się chyba jakoś dziwnie obkręcił, bo pół dnia mizia mnie łapkami bardzo głęboko w podbrzuszu. |
||
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
W książeczce ciąży są dwa miejsca na wyniki toxo- I i III trymestr.
|
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
Zaczarowana ale masz mega ilosc ubranek wow
Papryczka - Tak, wiercipietka mala w moim brzuszku siedzi, ale to po rodzicach ktorzy tez na miejscu nie usiedza ![]() White za czwartek, ja sie powinnam dowiedziec jutroZVenus super masz szyyyyje i za wynikiJa Coombsa dopiero teraz bede powtarzala w 27/28tc Kroopka za wynikiAnius podjedz na IP sprawdza tetno to sie uspokoisz, nie ma sensu tesknic i sie stresowac Moni Super ze serduszko pracuje dobrze ![]() Mi ktg robili jak lezalam na plecach bo ciaza jeszcze dosc wczesna na ktg,a tak to faktycznie sie lezy na boku. Z neta foty dla ciekawych KLIK 1 , KLIK2, KLIK3 - ktg -2 okragle placki ida na brzuch pod to zel do usg,pasy przyciskaja je i trzymaja na miescu.Efekt widac na ekranie i mozesie drukowac wykres. Mierzy tetno dziecka, skurcze matki i jej tetno. Ruchy tez musialam zaznaczac przycisnieciem guzika,.Maszyna zaznacza je po swojemu (wiecej niz ja czuje) a ja zaznaczam te odczuwalne. Mysia super ![]() Melania na tej focie ma irokeza ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-05-13 o 20:12 |
|
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczymy czy się tatusia posłucha ![]() a ja się ostatnio nasłuchałam w szkole rodzenia, że zioła są bardzo wskazane. Położna namawiała do picia przynajmniej 3 rodzajów ziół zamiast picia zwykłej herbaty. I bądź tu mądry...
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ty jak sie czujesz??? No tak bo mi powiedział położna że za wcześnie, na ktg a ty masz jeszcze późniejszy termin niż ja... Z tym że ty miałaś w szpitalu robione pewnie?Też tak wyraźnie słyszałaś tętno dziecka? Niesamowite prawda? Dziewczyny które miały przede mną, to aż na korytarzu wszystko dokładnie słyszałam ![]() zuken wg mnie to powinnaś mnie to badanie, ja też na pierwszej wizycie miałam skierowanie...może zapytaj??? Każdy lekarz ma jakoś inaczej, ja na każdej wizycie mam skierowanie na mocz fakt, a morfologię miałam robioną 3 razy podczas ciąży... Mój gin twierdzi że mam bardzo dobrą morfologię do pozazdroszczenia mocz ostatnio miałam idealny zero bakterii( antybiotyk widocznie zdziałał cuda ![]() Ale opławy mam straszne czasem chce mi się płakać
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-13 o 20:26 |
|
|
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do posiewu to ja mam jakieś tam bakterie w moczu, ale nie kazał mi niczego więcej robić ani nie zalecił żadnych tabletek. |
|
|
|
|
#430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na marny stan wyprawki, na brak wiedzy na wiele tematów, na inne dolegliwości. Ale cieszę się, że jestem tu z Wami Motywujecie mnie, jesteście źródłem wiedzy i liczę na to, że będzie tak, że będziecie się dzielić doświadczeniami świeżo upieczonych mamuś w czasie kiedy ja dopiero będę się szykować do porodu Nie martwiłabym się tak tymi ruchami, a raczej ich brakiem, gdyby nie fakt, że mała już od jakiegoś czasu dawała o sobie znać co wieczór i często też w dzień. Póki co staram się mocno nie panikować. Ostatnio chwaliłyście swoich TŻ, a dziś i ja muszę pochwalić mojego! Dla niego najlepszą odpowiedzią na wszystkie moje pytania i pomysły zakupowe było: mamy jeszcze czas! A dziś tak mnie zaskoczył, bo sam kupił dla naszej niuni pajacyk i dla mnie koszulę do karmienia i w końcu dał mi przyzwolenie na zakupy, także mogę szaleć
Edytowane przez anius_7 Czas edycji: 2014-05-13 o 20:45 |
|
|
|
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polozna mowila ze to wczesnie i moze sie nie udac ale wyszlo i super bylo slychac - wyobrazcie sobie dziewczyny 20-40min sluchania takiego malego serduszka Uplawy normalne czy infekcyjne? ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Anius dla Tz i udanych zakupow - wsiakniesz szybko![]() Mi szkoda ze nie moge isc nic kupic, jak dluzej poleze to pewnie allegrowala. Za to moja mama wpadla w wir dzieciecych zakupow -kupila spiworek , polspiochy i 3 bodziaki |
|
|
|
|
#432 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Oficjalnie się witam w IIIcz
Mało się odzywam bo u mnie nic ciekawego, ale w takim pozytywnym znaczeniu. Dołączam do klubu nieczułych matek. Jak jestem na chodzie to właściwie nie czuje wcale. Maluchy ruszają się najwięcej w nocy, jak parę razy zdarzyło mi się nie zasnąć o 21.30 to byłam zdzwiona jaka dyskoteka. Ale zwykle wtedy już śpię i nie czuje ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#433 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba jeszcze nikt nie pochwalił TOP gaduł z poprzedniego wątku, więc pozwolę sobie wstawić imponujące wyniki
![]() 1. zaczarowana 420 ![]() 2. kasia_ruda 412 ![]() 3. patrycja19894 314 ![]() 4. zuken 293 ![]() 5. ButterBear 230
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Według mojego lekarza ruchy powinnyśmy czuć codziennie, mogą się zdarzać leniwe dni ale powinnyśmy czuć chociaż raz dziennie jakąś aktywność, mówił mi to w 24 tc |
|
|
|
|
#435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no cudne uczucie, ja byłam w szoku ze mi to 20 min tak szybko minęło, miałam wrażenie że z 5 min minęło
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tej toxo to zapytam w piątek Aaaaa i dzięki za komentarze odnośnie włosków Meli Skoro nie tylko ja to widzę to może naprawdę ma taką małą czuprynkę ale żeby nie było łysolka też będę kochać |
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczarowana zniszczyłyśmy konkurencję ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Az taka gaduła ze mnie, a pamietam, ze mialam przerwe z udzielaniem sie, ok 2 miesiace.---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Witamy 40 gości naszego wątku
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Anius,a jakie zioła polecala położna? Bo nie wszystkie w ciąży można... Ciekawa jestem, bo lubię pić zioła.
O kurcze,ale ze mnie gadula...nie ma co,trzeba trochę przystopowac ![]() I cieszę się,że nie jestem sama nieczula matką, ulzylo mi. |
|
|
|
#440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak przystopować tą kobietę
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj Tz dzis sie chyba wystraszył wizytą u położnej i jej stwierdzeniem, ze grozi mi cholestaza, bo bylismy pozniej po kapsułki do prania dla bobasa i stwierdzil, ze rzeczy do szpitala tez juz powoli powinnam kupowac. Wiec jest progres w tych naszych facetach.
|
|
#442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zaczął odróżniać body od pajaca i śpiochów! Ten człowiek nie potrafi odróżnić sukienki od spódnicy I gada do brzucha i dmucha w pępek i wieczorem kładzie ręce i czeka na kopniaki. Nie poznaję swojego chłopa! |
|
|
|
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zaczarowanadlaniego trzyma formę, a własciwie nawet trochę sie podniosła bo nie to że znowu wygrała to jeszcze ile wiecej postów niz w pierwszej częsci szalona dziewczyna nie do pokonania reszta też imponująco
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj też się ruszył, juz chce miec wszystko gotowe, nawet dzis mi pozwolił kupić fotel, gdzie długo był przeciwny bo cena go zniechęcała. Także brawa dla facetów Nie są tacy źli, czasem i oni mają dobre dni ![]()
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Pozaznaczałam posty i dupa nie ma nic
nie wiem co miałam odpisać ![]() co do leków to ja biorę magne b6 3x 2 tabletki i co 3 dni pregna plus, no i luteinę Optymistka trzymaj się, na pewno wszystko było ok ![]() co do arbuzów to ja codziennie wcinam ćwiartkę przez całe życie tyle nie zjadłam co teraz przez kilka dni ![]() Zuken czyli 32 tydzień bezpieczny? to w najgorszym przypadku zostały mi nie całe 3 tygodnie ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Co do ruchów to czasami mały mi takiego kopa zasadzi, że świeczki stają w oczach. Nie jest to za bardzo przyjemne.
|
|
#446 |
|
Rozeznanie
|
optymista jak bedziesz znała dlugosc szyjki to daj znac, bo jestem bardzo ciekawa czemu Tobie podaja sterydy a mi nie...
|
#447 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jej podają bo szyjka się skraca To jest tak, że niektóre z nas mają 6 cm a niektóre 3 cm i jedne i drugie mają dobrą długość
|
||
|
|
|
#449 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez napary z tych ziol ktore wchodza w sklad Uroseptu. Ale trzeba uwazac czy sie nie ma na cos alergii. Cytat:
dla Tz, zapowiada sie dobry tata![]() White mysle ze podanie sterydow to zalezy od podejscia lekarzy i twojego stanu. Masz skurcze? dlugotrwale twardnienie brzucha? infekcje? jak szybko sie szyjka skrocila i o ile? plamienie? Mowili ci cos na razie co dalej? Ja wiem tylko ze staraja sie opanowac sytuacje i zobaczymy co dalej. Podswiadomie nastawiam sie na oplate za pessar i lezenie. Ale zamierzam do konca wysiedziec jak kura moje kochane "jajeczko"
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-05-13 o 22:40 |
||
|
|
|
#450 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 3o tydzCytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

Trzymam kciuki, żeby badania wyszły dobrze

? Ja nie robiłam nigdy tego badania

a dużo naliczyłaś prań? 
za czwartek, ja sie powinnam dowiedziec jutro

Poza tym jakoś boli mnie brzuch a te rozstępy co mi wyszły strasznie swędzą i mam już całe podrapane